Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II . - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-02, 20:04   #541
(:Iza:)
Wtajemniczenie

Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .

Cytat:
Napisane przez Asilos Magdalena Pokaż wiadomość
Cieszę się, że zakupy się podobają

Lubię reggae, ale głębiej siedzę w muzyce alternatywnej. Np. moim ukochanym polskim zepołem jest Kombajn Do Zbierania Kur Po Wioskach, z zagranicy Radiohead, The Mars Volta (mój nick to tyluł jednej z pisenek TMV)... dużo by tego wymieniać. Ale część moich znajomych to wyluzowani bobo-marleyowcy więc i we mnie jest z tego sporo. Generalnie wakacje spędzam na przeróżnych festiwalach muzycznych od Woodstocku do Hunter Festu.
W głębokim stadium depresji sporo ćpałam, ale to już za mną. Teraz tylko piwko, winko (pod mostem ), fajek nie palę od stycznia (postanowienie noworoczne ). Imprezować lubię do białego rana, a moje motto życiowe brzmi- kto na koniec imprezy stoi na własnych nogach jest wygrany Nie no żaruję... a może nie...
Czyli generalnie menel ze mnie Nie, nie aż tak źle nie jest
ojj ze mnie też palić nie palę ( tzn nie papierosy, ale czasem to lubie coś spalić z ekipą ^^ ) ale napić to ja się lubię
(:Iza:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-02, 20:08   #542
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krytia Pokaż wiadomość
tamonito gratulacje za troszke pupy
dziękuje

A co do mojej wagi to przytyłam aż 1kg i sama nie wiem czemu się nie ciesze. A teraz wsuwam obiadek i mi smakuje

JAk wam mija dzień?
aż ?? tylko ! przecież to maluuuuśko ! ale super, że udało Ci się choć tyle ! i oby tak dalej i wiesz... jestem z Ciebie dumna
Gratuluje zjedzenia obwarzanka

Cytat:
Napisane przez marga_zg Pokaż wiadomość
Wrocilam od lekarza i w sumie nic nowego sie nie dowiedzialam, przytylam teraz waze juz 45,7 kg ale jakos wcale mnie to nie cieszy Wrecz przeciwnie mam w glowie taka glupia mysl by przejsc na R i wrocic do poprzedniej wagi...
Marga... 45 kg to maluśko...

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
Doskonale Cię rozumiem, ale Marguś nie wolno nam sie cofać do tyłu, pomyśl ile Cię to kosztowało nie warto Kochana nie warto
Ja od paru dni bije się z myślami ale obiecałam sobie że absolutnie żadnego R.
Postaraj się i ty, proszę
Dokładnie !

[quote=Baby14;7421951]zabijcie moj dzisiejszy jadłospis jest tragiczny a jaki niezdrowy... wczoraj tez taki był ale nie chcialam nic pisac. Myslałam ze dzis bedzie lepiej a tu taki klops
Mam sie siebie dosc [/quote]
Ojj Babuś... oby to było chwilowe...

Cytat:
Napisane przez marga_zg Pokaż wiadomość
Tamo a ile masz wzrostu? (sorki ze tak wypytuje)
Ja mam 168, a czemu pytasz ?

Cytat:
Napisane przez Baby14 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak ja Wam straaaasznie dziekuje za kazde mile slowo skierowane do mnie. Bez Was nie wiem co bym zrobila...Nie wsiadam na rowerek. Tak jak mowici utro tez jet dzien. Bedzie on lepszy niz dzis. Zjem normalnie bez jakis tam zbednych rzeczy. Gdy bede miala zamiar zjesc cos dziwacznie to pomysle o dzisiejszym dniu jak sie beznadziejnnie czułam i nie zrobie tego... Ech co za kryzys...Boli mnie brzuch bo octu popiłam :/
Baby nie rób głupstw !!!

Ale się kobitki rozpisałyście...:rolleyes : Ja dziś byłam na mszy za mojego dziadka i dopiero niedawno wróciłam. Jutro mamy sąsiedzkiego grilla i mam zamiar się... upić [zabawić znaczy ] nawet kupiłam sobie 3 piwka i mam zamiar je wypic ! [może tez coś mocniejszego wpadnie ] Chce wkońcu zacząć żyć, a nie ! Chce się bawić i żyć pełnia życia, a nie myśleć o kaloriach itd. Od jednego razu się nie utyje ! A poza tym po roku zamknięcia, odosobnienia i podporządkowania się jedzeniu coś mi się od życia należy ! ...
Nasz Dzień: 04.08.2012 r. http://www.suwaczek.pl/cache/d5ce1e934e.png

Niech się stanie... !
KCP

tamonita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-02, 20:13   #543
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamonita Pokaż wiadomość
Ale się kobitki rozpisałyście...:rolleyes : Ja dziś byłam na mszy za mojego dziadka i dopiero niedawno wróciłam. Jutro mamy sąsiedzkiego grilla i mam zamiar się... upić [zabawić znaczy ] nawet kupiłam sobie 3 piwka i mam zamiar je wypic ! [może tez coś mocniejszego wpadnie ] Chce wkońcu zacząć żyć, a nie ! Chce się bawić i żyć pełnia życia, a nie myśleć o kaloriach itd. Od jednego razu się nie utyje ! A poza tym po roku zamknięcia, odosobnienia i podporządkowania się jedzeniu coś mi się od życia należy ! ...
Tak Tamuś , jak to przeczytałam to pomyślałam kurde ja tez tak chcę, Po prostu zacząć żyć
rozmarzyłam się o zimnym piffku Na samą myśl o tych wszystkich imprezach które mnie ominęły i które już były łezka mi się w oku zakręciła, dlatego teraz chyba już więcej nie popełnię tego głupstwa
Stary 2008-05-02, 20:14   #544
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez duriel Pokaż wiadomość

przepraszam, że ja tak krótko.. opowiem troszkę co u mnie.
jestem u chłopaka, nie ma jego rodziców.. i on wie o mojej chorobie a jednak w ogole sie tym jakby nie przejmuje
od dzisiaj rana jestem na trzech tostach z dzemem. i do tej pory nie miałam nic w ustach. sama przeciez nie poprosze zeby zoorganizował jakiś obiad.. same wiecie jak to jest. a on, nie wiem, nie jest głodny? widac nie. ale ja - przyzwyczajona do 5 posiłków dziennie - umieram z głodu, boli mnie głowa, i trochę mi słabo.. a tak mi wstyd powiedzieć o tym, zresztą jak same pisałyście z tym jedzeniem...
I z jednej strony wiem, że powinnam sama o siebie zadbać, że wiem, że nie moge schudnąć, ale z drugiej cieszę się, że trochę schudnę.
I martwi mnie ten jego olewczy stosunek do mnie, przecież wie, że mam anoreksję, a gdyby nie jego brat nie zjadłabym nawet śniadania...
eh, to ja lecę, trzymajcie się Kochane postaram się jeszcze wpaść niedługo i coś napisać
a jak się dogadujecie z chłopakiem teraz? pisałaś to wcześniej, jak było potem ? mam nadzieję, że zjadłaś więcej rozumiem to uczucie, ten głosik, który podpowiada, że fajnie, że było mało itp.

Cytat:
Napisane przez Hypnotic Eyes Pokaż wiadomość
Iza - Tak zjadłam dzisiaj gofra z wiśniami w żelu i potem loda włoskiego Tylko teraz rodzice chcą mnie wyciągnąć na kolację, a ja mam trochę wyrzuty, że lepieej by bylo jakbym zjadła kanapki i wieśniaka niż np. spaghetti, ale trudno! Będę z tym walczyć idę! Włącza mi się niby czerwona lampka (uważaj, dzisiaj już za dużo) Jednak miałam się nie przejmowaćm, pozatym dzisiaj bardzo dużo spacerowałam i byłam cały czas na świeżym powietrzu. Coś mi się od życia należy
to super!! mam nadzieję, że spacerek nie z wyrzutów sumienia świetnie, że zjadłaś gofra, serio. ile kcal mniej więcej dziś?

Cytat:
Napisane przez kasik30 Pokaż wiadomość
Dzisiaj też coś u mnie szwankuje jedzenieNajpierw zjadłam rano bułkę i serek homo a koło 15 zjadłam miseczkę zupy i kawałek placka do kawy i po tym zrobiłam sie strasznie głodna,zjadłam 2 kanapeczki -weka +serek topiony na to i zachciało mi się słodkiego więc doprawiłam się jeszcze małą paczuszką orzeszków w skorupce Nic-Noc i teraz jestem zła sama na siebie bo przeciez miałam dziś mało zjeść żeby jutro rano się zważyć i chciałam jutro jeść w miarę ok.Wszystko popsułam!A najgorsze że dalej mi się chce jeść!!!!
Cytat:
Napisane przez kasik30 Pokaż wiadomość
A jak będę ważyć więcej przez te orzeszki?
piszesz to i ja zaczynam mieć wyrzuty. zjadłaś tak mało, nie wiem jak możesz coś takiego tu pisać. napiszę, co ja zjadłam dziś i zobaczysz, jak fajnie

trzy kromki chleba orkiszowego z czymśtam
princessa arachidowa fascynacja z masłem orzechowym

zupa pomidorowa zabielana
ryżyk, rybka w sosie śmietankowym, sałatka, dwa jabłka

trzy wafelki
mc flurry

dwie kromki orkiszowego, pół bułki żytniej

dwa jabłka, z 60-80 g orzeszków

do tego podjadałam. w sumie jadłam jak normalna dziewczyna

i? szczere mówiąc, było ok, dopóki tu nie weszłam. zjadłaś malutko, nawet nie ma tu 2000kcal, nie mówiąc o obiedzie, a ja jem codziennie dużo więcej. Mam teraz wyrzuty sumienia, szczerze mówiąc, nie podoba mi się to, że jem więcej niż niektóre dziewczyny na P. a jeszcze nadszedł długi weekend i jem więcej niż zwykle (więcej słodyczy itp.) i naprawdę, nie potrafię się z tego cieszyć - nie potrafię, bo wchodzę na KZ i zamiast czytać, jak Dziewczyny chcą wychodzić, czytam spowiedź z tego, co jadły choć było to prawie nic.

właściwie to nie Twoja wina, kasik, ale nie wiem, czy za takie posty nie powinnam dawać ostrzeżeń. myślę, że powinnaś spojrzeć trochę dalej niż czubek własnego nosa i zwrócic uwagę na to, jak ktoś może poczuć się, gdy przeczyta Twój niezwykle grzeszny jadłospis. Pomyśl o tych, które chcą wyjść z ed lub o dziewczynach objadających się kompulsywnie. wiem, że umiesz obiektywnie ocenić czy to dużo czy nie. bo każda z nas w rzeczywistości to umie. Popatrz na Funky na przykład. Owszem, pisze, że walczyła ze sobą, by wypić kawę z mlekiem, ale równolegle dodaje, że zdaje sobie sprawę z tego, że to głupie, że robi krok w tył itp. no inie wypisuje bzdur typu: czy przez to będę ważyć więcej?

nie możesz mi zarzuć, że cię nie rozumiem - bo to nieprawda, więc z czystym sumieniem piszę powyższe słowa, ale z mega wyrzutami sumienia wracam do oglądania tv - bo w końcu zjadłam te 80g orzeszków i "mogę przez to ważyć więcej".

Marga, ważysz mniej ode mnie, a jesteś wyższa - musisz wyglądać strasznie chudo.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-02, 20:19   #545
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
aż ?? tylko ! przecież to maluuuuśko ! ale super, że udało Ci się choć tyle ! i oby tak dalej i wiesz... jestem z Ciebie dumna
Gratuluje zjedzenia obwarzanka

Dziękuje;p I wiesz co jak napisałaś mi pierwszego posta to myślałam że jesteś wredą po 25 roku dziewczyną ale według mnie jesteś bardzo miła i sympatyczna (nie no ja to potrafie określać ludzi)

I miłego picia ! Pochwal się później ile wypiłaśA ja pojade na tą wycieczke z rodzicami w niedziele, nie będę siedziała w domu i się nudziła(trzeba coś mieć z życia tyle razy nigdzie nie wychodziłam bo ćwiczyłam że czas to nadrobić)
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-02, 20:19   #546
smak6malin
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny Dzięki Wam dzisiaj było wszystko w porządku. Nie dość, że mam świetny humor, to dzisiaj nie ćwiczyłam cały dzień. Poza tym zjadłam ciastka i nie mam żadnych wyrzutów sumienia

smak6malin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-02, 20:23   #547
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
a jak się dogadujecie z chłopakiem teraz? pisałaś to wcześniej, jak było potem ? mam nadzieję, że zjadłaś więcej rozumiem to uczucie, ten głosik, który podpowiada, że fajnie, że było mało itp.

to super!! mam nadzieję, że spacerek nie z wyrzutów sumienia świetnie, że zjadłaś gofra, serio. ile kcal mniej więcej dziś?

piszesz to i ja zaczynam mieć wyrzuty. zjadłaś tak mało, nie wiem jak możesz coś takiego tu pisać. napiszę, co ja zjadłam dziś i zobaczysz, jak fajnie

trzy wafelki
mc flurry

i? szczere mówiąc, było ok, dopóki tu nie weszłam. zjadłaś malutko, nawet nie ma tu 2000kcal, nie mówiąc o obiedzie, a ja jem codziennie dużo więcej. Mam teraz wyrzuty sumienia, szczerze mówiąc, nie podoba mi się to, że jem więcej niż niektóre dziewczyny na P. a jeszcze nadszedł długi weekend i jem więcej niż zwykle (więcej słodyczy itp.) i naprawdę, nie potrafię się z tego cieszyć - nie potrafię, bo wchodzę na KZ i zamiast czytać, jak Dziewczyny chcą wychodzić, czytam spowiedź z tego, co jadły choć było to prawie nic.

właściwie to nie Twoja wina, kasik, ale nie wiem, czy za takie posty nie powinnam dawać ostrzeżeń. myślę, że powinnaś spojrzeć trochę dalej niż czubek własnego nosa i zwrócic uwagę na to, jak ktoś może poczuć się, gdy przeczyta Twój niezwykle grzeszny jadłospis. Pomyśl o tych, które chcą wyjść z ed lub o dziewczynach objadających się kompulsywnie. wiem, że umiesz obiektywnie ocenić czy to dużo czy nie. bo każda z nas w rzeczywistości to umie. Popatrz na Funky na przykład. Owszem, pisze, że walczyła ze sobą, by wypić kawę z mlekiem, ale równolegle dodaje, że zdaje sobie sprawę z tego, że to głupie, że robi krok w tył itp. no inie wypisuje bzdur typu: czy przez to będę ważyć więcej?

nie możesz mi zarzuć, że cię nie rozumiem - bo to nieprawda, więc z czystym sumieniem piszę powyższe słowa, ale z mega wyrzutami sumienia wracam do oglądania tv - bo w końcu zjadłam te 80g orzeszków i "mogę przez to ważyć więcej".

Marga, ważysz mniej ode mnie, a jesteś wyższa - musisz wyglądać strasznie chudo.

Iza ty nie masz mieć żadnych wyrzutów sumienia, dużo się ruszasz i spalasz duużo kcal A ja dzisiaj zjadłam więcej i było 2500 kcal (chociaż teraz mnie brzuch boli)
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-05-02, 20:26   #548
enex
Zakorzenienie

A u mnie kompuls jak byk. Wtrzymałam 4dni bez tego żebym pochłonęła co mi w drogę weszło. No nic, trza walczyć dalej.
A w domu mi już było wygarnięte, że miałam tę bezczelność sobie wstać o 6:30 by wziąć prysznic przed ginem i zjeść śniadanie, żeby jelita ruszyły, potem że nie mam gustu mamy i nie chcę ubrać jej sukni rozmiar 40 na ślub (a dziś sama widziała, że 38mí z tyłka leci), potem, że w ogóle to ja do niczego jestem, że popełniam same błędy w życiu i jeszcze babcia znowu pokazała swoją demencję w całej krasie w cukierni aż na płacz brało i nic nie kupiłam w mieście a specjalnie sobie darowałam 2h czasu z nauki żeby coś na ten ślub kupić, butów nie mam, garnituru na sesję i lipa, lipa, lipa, cały dzień lipny, u gina sam ból, porażka. A nauka stoi - jak mnie to miasto, wstystkie kłótnie wkurzyły to zero materiało i dużo słodkości.
To był stanowczo zły piątek. Zmykam kuć, może jakie cuda jeszcze porobię z materiałem
enex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-02, 20:30   #549
funky87
Zakorzenienie

Cytat:

trzy wafelki
mc flurry

Wiosenko co się dzieje u Cibie tez nie najlepiej??, ten post był przeładowany negatywnymi emocjami, Kochana czuję że coś jest nie tak Już samo porównywanie się z jedzeniem do innych to do Cibie nie podobne. Wiosenko musisz zdać sobie sprawę z tego że masz bardzo dużo aktywności i powinnaś jeść jak "normalna dziewczyna" nie cieszy cię to że tak jest , przeciez to świadczy o tym że zdrowiejesz a porównując się niestety robisz krok do tyłu.
Ja jak czytam ile dziewczyny jedzą to mam wrażenie że tyle ile w ciągu dnia jedzą inni ja zjadam na jeden posiłek, ale z tego powodu nie złamuję się i nie dołuję bo uważam że każdy jest inny i czego innego potrzebuje, a z tym jedzeniem to tak jak z wagą czy wzrostem nie ważne do czego się porównujemy , najgorsze że to w ogóle robimy, przecież to do niczego nie prowadzi Błędne koło
Stary 2008-05-02, 20:32   #550
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez smak6malin Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Dzięki Wam dzisiaj było wszystko w porządku. Nie dość, że mam świetny humor, to dzisiaj nie ćwiczyłam cały dzień. Poza tym zjadłam ciastka i nie mam żadnych wyrzutów sumienia
super miałaś mi coś napisać na pw

Cytat:
Iza ty nie masz mieć żadnych wyrzutów sumienia, dużo się ruszasz i spalasz duużo kcal A ja dzisiaj zjadłam więcej i było 2500 kcal (chociaż teraz mnie brzuch boli)
i tak mam wyrzuty, szczerze mówiąc, właśnie płaczę i piszę to przez łzy. w ogóle nie mam kontroli nad jedzeniem - np. jem te orzeszki i nie mogę przestać, to strasznie wciąga, moja siostra i mama już nie jedzą, a ja dalej to robię... już lepiej było jak miałam ed, czułam, że wszystko kontroluję, znałam umiar. teraz jem strasznie dużo i bardzo źle się z tym czuję -tj z tym jedzeniem na noc. i to, co napisała kasik sprawiło, że wszystkie problemy uderzyły mnie ze zdwojoną siłą. jeszcze wpakuję się w kompulsy i już w ogóle będzie ekstra ;( ;(

poza tym kopmletnie nikt mnie nie rozumie, siostra się wkurza, kiedy płaczę, moja mama mówi,że zadzwonią w pon. do psychologa (nie zrobi tego, zapomni, dzwoni od miesiąca), a ja chciałam pogadać z nią, tak po prostu, to by pomogło ;(a ona powiedziała że przesadzam. i tyle. nie chce mi się żyć.

edit: Funky, wiem.. ja w rzeczywistości jestem taka okropna, jak właśnie napisałam do Kaśki takiego wrednego posta, i nawet dla Ciebie byłam niemiła w innym wątku, bo mam taki zjechany charakter, na prawdę, tego nie widać przez internet.

Stary 2008-05-02, 20:37   #551
funky87
Zakorzenienie

Cytat:

i tak mam wyrzuty, szczerze mówiąc, właśnie płaczę i piszę to przez łzy. w ogóle nie mam kontroli nad jedzeniem - np. jem te orzeszki i nie mogę przestać, to strasznie wciąga, moja siostra i mama już nie jedzą, a ja dalej to robię... już lepiej było jak miałam ed, czułam, że wszystko kontroluję, znałam umiar. teraz jem strasznie dużo i bardzo źle się z tym czuję -tj z tym jedzeniem na noc. i to, co napisała kasik sprawiło, że wszystkie problemy uderzyły mnie ze zdwojoną siłą. jeszcze wpakuję się w kompulsy i już w ogóle będzie ekstra ;( ;(

poza tym kopmletnie nikt mnie nie rozumie, siostra się wkurza, kiedy płaczę, moja mama mówi,że zadzwonią w pon. do psychologa (nie zrobi tego, zapomni, dzwoni od miesiąca), a ja chciałam pogadać z nią, tak po prostu, to by pomogło ;(a ona powiedziała że przesadzam. i tyle. nie chce mi się żyć.

edit: Funky, wiem.. ja w rzeczywistości jestem taka okropna, jak właśnie napisałam do Kaśki takiego wrednego posta, i nawet dla Ciebie byłam niemiła w innym wątku, bo mam taki zjechany charakter, na prawdę, tego nie widać przez internet.
wiedizłam że coś jest nie tak, w twoich postach już nie było tego optymizmu co kiedyś, Izuś ale co cię tak zdołowało, ?? to że jesz na noc?? to normalne, pzreciez ja tez nieraz pzred komputerem wcinam jabłko, marchewke czy jakiś serek, pewnie gdyby nie moje uprzedzenia do tł to wcinałabym tu orzeszki jak TY. Kochana zrozum ty masz tak duż aktywności że to normalne że Twój organizm domaga się "normalnej " ilości jedzenia, pomyśl kto sobie rbi większą krzywdę ty jedząc normalnie czy dziewczyny które tak podjadając ??

edit: Wiosenko jaka okropna Ty jestes wspaniałą osobą i nie raz mi pomogłaś a ten post na serkowym to przecież nic takiego, od razu pomyślałam że coś jest nie tak, bo normalnie wiem że tak bys nie napisała.
Nie wiem jak mogę Ci pomóc , ale bardzo bym chciała, proszę tylko nie popełniaj tego błędu co ja i nie chowaj się ze Swoimi problemami tylko pisz....
Stary 2008-05-02, 20:38   #552
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez (:Iza:) Pokaż wiadomość
ojj ze mnie też palić nie palę ( tzn nie papierosy, ale czasem to lubie coś spalić z ekipą ^^ ) ale napić to ja się lubię
Nie no siostro niech Cię uściskam

Cytat:
Jaka mądra dziewczynka
Chyba każda z nas wie doskonale co to znaczy żyć w odosobnieniu, bez ludzi, we własnych chorym świecie. Ja 3 lata życia straciłam, ale staram się nadrabiać zaległości. Mam już tyle planów na wakacje Może wszystkich nie zrealizuję, ale tak łatwo nie zrezygnuję

Asilos Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-02, 20:41   #553
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:

Nie mów że lepiej było jak miałaś ed bo to na pewno nie prawda i według mnie nie jesz strasznie dużo, ja jadłam więcej kiedyś a miałam mniej ruchu.Myśle że to tylko chwilowe załamanie i jutro ędzie lepiej a przynajmniej mam taką nadzieje. Nie jesteś okropna, właściwie to w dużej mierze dzięki tobie zaczęłam więcej jść i dziękuje ci za to bardzo. I wogóle wam wszystkim dizękuje bo gdyby nie wy nie zdecydowałabym się przytyć
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-05-02, 20:43   #554
basiulkaa
Raczkowanie

GG do basiulkaa

Wiosenna ja też jestem wredna.... dwa dni 0ostatnie to same awantury dzisiaj znowu aż schudłam pół kilo :| daje popalić wszystkim.... aż brat mnie dzisiaj pobił jezuuu ..... ale naszczęscie wyrzutów nie mam... zjadłam całą czekolade i normalnie na kolacje 3 kanapki.... atmosfera nieciekawa w domu bo ja sie kłóce z mamą ... rodzice się kłócą... brat wychodzi z domu.. kiepsko...
basiulkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-02, 20:48   #555
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna
Cytat:
wiedizłam że coś jest nie tak, w twoich postach już nie było tego optymizmu co kiedyś, Izuś ale co cię tak zdołowało, ?? to że jesz na noc?? to normalne, pzreciez ja tez nieraz pzred komputerem wcinam jabłko, marchewke czy jakiś serek, pewnie gdyby nie moje uprzedzenia do tł to wcinałabym tu orzeszki jak TY. Kochana zrozum ty masz tak duż aktywności że to normalne że Twój organizm domaga się "normalnej " ilości jedzenia, pomyśl kto sobie rbi większą krzywdę ty jedząc normalnie czy dziewczyny które tak podjadając ??

edit: Wiosenko jaka okropna Ty jestes wspaniałą osobą i nie raz mi pomogłaś a ten post na serkowym to przecież nic takiego, od razu pomyślałam że coś jest nie tak, bo normalnie wiem że tak bys nie napisała.
Nie wiem jak mogę Ci pomóc , ale bardzo bym chciała, proszę tylko nie popełniaj tego błędu co ja i nie chowaj się ze Swoimi problemami tylko pisz....
chciałabym, Funky, jeść marchewkę czy serek. Ty tak ślicznie jesz, tzn masz nad tym kontrolę taką duużą i to nie jest dobre, ale chyba już lepsze od tego, co robię ja. lubię mój luz w ciągu dnia, ale wieczorem to koszmar.

Funky, nie ruszam się jakoś strasznie dużo. teraz mam lżejsze treningi, nie przemęczam się, często sobie siedzę w domku. cały czas jak jem prawie na P mówicie, że się ruszam itp. to takie głupie uspraiedliwienie w sumie. nie wiem, co się dzieje. najgorsze, że tak mówię a jutro i tak będę się obżerać. może jak przytyję milion kg, to wreszcie przystopuję.

Cytat:
Napisane przez basiulkaa Pokaż wiadomość
Wiosenna ja też jestem wredna.... dwa dni 0ostatnie to same awantury dzisiaj znowu aż schudłam pół kilo :| daje popalić wszystkim.... aż brat mnie dzisiaj pobił jezuuu ..... ale naszczęscie wyrzutów nie mam... zjadłam całą czekolade i normalnie na kolacje 3 kanapki.... atmosfera nieciekawa w domu bo ja sie kłóce z mamą ... rodzice się kłócą... brat wychodzi z domu.. kiepsko...
Basiu, łączmy się w byciu wrednymi zjadłaś trzy kanapki na kolację, ja z dwa razy tyle... czemu brat wychodzi?? ile on wlasciwie ma lat?

Cytat:
Nie mów że lepiej było jak miałaś ed bo to na pewno nie prawda i według mnie nie jesz strasznie dużo, ja jadłam więcej kiedyś a miałam mniej ruchu.Myśle że to tylko chwilowe załamanie i jutro ędzie lepiej a przynajmniej mam taką nadzieje. Nie jesteś okropna, właściwie to w dużej mierze dzięki tobie zaczęłam więcej jść i dziękuje ci za to bardzo. I wogóle wam wszystkim dizękuje bo gdyby nie wy nie zdecydowałabym się przytyć
cieszę się

a okropna jestem, nienawidzę siebie i swojego charakteru.

a najgorsze, że Wam pisałam przy jadłospisach, że to za mało - może to normalna ilość, tylko dla mnie to za mało, bo potrafię asymilować taką ilość jedzenia może to nienormalne.

Stary 2008-05-02, 20:50   #556
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:

Już Ci napisałam.
Iza nie mów tak Musisz być silna, nie patrz na mamę i siostrę, przecież wiesz, że nie możesz się z nikim porównywać. Ja będąc na P jadłam tyle co reszta rodziny i gdybym się tak miała porównywać do nich to kiepsko by ze mną było, więc Ty też tak nie rób.
Co do tej Twojej sytuacji w mamą i siostrą to współczuję. Pamiętaj jednak o tym, że masz nas, ja Ci zawsze chętnie pomogę, zresztą jestem pewna, że nie tylko ja. Pomogłaś wielu dziewczynom i nie mów, że jesteś okropna. Za to widać przez internet, że jesteś wspaniałą osobą, która zawsze chętnie każdego wysłucha i każdemu chcę pomóc, chociaż sama ma problemy. Każdy może mieć zły dzień, wiadomo, że nie musisz być zawsze dla każdego miła - ja to rozumiem, różnie to z nami babami bywa Głowa do góry. Będzie dobrze - MUSI być

smak6malin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-02, 20:54   #557
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
chciałabym, Funky, jeść marchewkę czy serek. Ty tak ślicznie jesz, tzn masz nad tym kontrolę taką duużą i to nie jest dobre, ale chyba już lepsze od tego, co robię ja. lubię mój luz w ciągu dnia, ale wieczorem to koszmar.

Funky, nie ruszam się jakoś strasznie dużo. teraz mam lżejsze treningi, nie przemęczam się, często sobie siedzę w domku. cały czas jak jem prawie na P mówicie, że się ruszam itp. to takie głupie uspraiedliwienie w sumie. nie wiem, co się dzieje. najgorsze, że tak mówię a jutro i tak będę się obżerać. może jak przytyję milion kg, to wreszcie przystopuję.
Ty duuuużo jak przeczytałam kiedyś Twój jadłospis to miałam wrażenia że jesz jak na R a Ty piszesz o P, wiele bym dała za ten Twój luz , na prawdę ,widzisz ja nadal żyję pod ciągłą kontrolą wszystko nawet ten mój niby luzacki stosunek do jedzenia jest podszyty kontrolą
A to "nocne" podjadanie , cóż to jest garść orzechów czy parę jabłek ?? Wiosenko przecież to wcale nie jest dużo , zwłaszcza że w ciągu dnia nie szalejesz za bardzo z jedzeniem.
ostatnio pisałaś że schudłaś i że przydałoby Ci się parę kg
To ten wątek tak na Ciebie działa?? kiedyś potrafiłaś się od tego wszystkiego oddzielić, nie porównywałaś sie do innych?? Co się stało??
Stary 2008-05-02, 20:57   #558
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Już Ci napisałam.
Iza nie mów tak Musisz być silna, nie patrz na mamę i siostrę, przecież wiesz, że nie możesz się z nikim porównywać. Ja będąc na P jadłam tyle co reszta rodziny i gdybym się tak miała porównywać do nich to kiepsko by ze mną było, więc Ty też tak nie rób.
Co do tej Twojej sytuacji w mamą i siostrą to współczuję. Pamiętaj jednak o tym, że masz nas, ja Ci zawsze chętnie pomogę, zresztą jestem pewna, że nie tylko ja. Pomogłaś wielu dziewczynom i nie mów, że jesteś okropna. Za to widać przez internet, że jesteś wspaniałą osobą, która zawsze chętnie każdego wysłucha i każdemu chcę pomóc, chociaż sama ma problemy. Każdy może mieć zły dzień, wiadomo, że nie musisz być zawsze dla każdego miła - ja to rozumiem, różnie to z nami babami bywa Głowa do góry. Będzie dobrze - MUSI być
wiem, że muszę być silna, ale nie daję rady. jak sobie myślę o moim braku kontroli, to ... ech... czy oprócz mnie ktokolwiek tyle je po kolacji? zapewne nie. w ogóle mam taki okropny nastrój, że... wiem, wiem - baby tak mają czasem

Stary 2008-05-02, 20:59   #559
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:

Basiu, łączmy się w byciu wrednymi zjadłaś trzy kanapki na kolację, ja z dwa razy tyle... czemu brat wychodzi?? ile on wlasciwie ma lat?

cieszę się

a okropna jestem, nienawidzę siebie i swojego charakteru.

a najgorsze, że Wam pisałam przy jadłospisach, że to za mało - może to normalna ilość, tylko dla mnie to za mało, bo potrafię asymilować taką ilość jedzenia może to nienormalne.
Według mnie jeszcze ci daleko do P aż napisze ci co ja jadłam przed ed i uważałam to za normalne (tylko nie było to super zdrowe odżywianie)

- 2 bułki z masłem serem i pomidorem, jabłko , sok(dużo),

przekąska (80g orzeszków nic nack -najczęściej te)
lody gdzieś takie jak mcflurry

- płatki z jogurtem lub mlekiem 3,2%
- jakieś żelki czy jogurt

-spagetti (duużo naprawde dużo)

- owoce, z 3 tosty z masłem i ogórkiem

-bułka lub 1,5 z serem białym i pomidorem, ogórkiem itp.
- orzeszki lub paluszki

i nie powiesz mi że jesz więcej niż ja kiedyś
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-05-02, 21:01   #560
enex
Zakorzenienie

Cytat:
wiem, że muszę być silna, ale nie daję rady. jak sobie myślę o moim braku kontroli, to ... ech... czy oprócz mnie ktokolwiek tyle je po kolacji? zapewne nie. w ogóle mam taki okropny nastrój, że... wiem, wiem - baby tak mają czasem

U mnie po kolacji wpadła garść cukru w kostkach, dwa batony czekoladowe, 150g szynki wieprzowej samej, 3rogaliki z masłem, 200g śledzi w majonezie, piernik 60gramowy w czekoladzie z konfiturą i gdyby nie fakt, że wyjadłam prawie wszystek pieczywo i na reszte by nie zostało to by chyba była kontynuacja.... Zjedzone w przeciągu niecałej godziny...
Stary 2008-05-02, 21:02   #561
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Ty duuuużo jak przeczytałam kiedyś Twój jadłospis to miałam wrażenia że jesz jak na R a Ty piszesz o P, wiele bym dała za ten Twój luz , na prawdę ,widzisz ja nadal żyję pod ciągłą kontrolą wszystko nawet ten mój niby luzacki stosunek do jedzenia jest podszyty kontrolą
A to "nocne" podjadanie , cóż to jest garść orzechów czy parę jabłek ?? Wiosenko przecież to wcale nie jest dużo , zwłaszcza że w ciągu dnia nie szalejesz za bardzo z jedzeniem.
ostatnio pisałaś że schudłaś i że przydałoby Ci się parę kg
To ten wątek tak na Ciebie działa?? kiedyś potrafiłaś się od tego wszystkiego oddzielić, nie porównywałaś sie do innych?? Co się stało??
to nie jest niestety GARŚĆ orzechów, no ale cóż. A co szaleństw, teraz szaleję, jest weekend długi w końcu.

nie, to nie przez ten wątek chyba. zwaliłam to na kasik30, jak przystało na taką wredniachę jak ja, ale to była tylko kropla, która przepełniła szalę, nic więcej. ed lubi powracać. najgorsze, że teraz nie wiem, co normalne, a co nie.

Stary 2008-05-02, 21:04   #562
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje;p I wiesz co jak napisałaś mi pierwszego posta to myślałam że jesteś wredą po 25 roku dziewczyną ale według mnie jesteś bardzo miła i sympatyczna (nie no ja to potrafie określać ludzi)

I miłego picia ! Pochwal się później ile wypiłaśA ja pojade na tą wycieczke z rodzicami w niedziele, nie będę siedziała w domu i się nudziła(trzeba coś mieć z życia tyle razy nigdzie nie wychodziłam bo ćwiczyłam że czas to nadrobić)
wiesz, że zasmiałam się jak przeczytałam tą pogrubioną cześć Twojej wypowiedzi
Cieszę się, że sądzisz, że jestem miła i sympatyczna Moim zdaniem równiez jesteś taka i co więcej jesteś naprawde mądrą Dziewczyną Oby tak dalej
A co do niedzieli i wycieczki z rodzicami to jedź !! Napewno będzie super
Aha ! w niedziele się pochwale ile wypiłam
Btw. skąd podejrzenie, że mam 25 lat ??

Cytat:
Bardzo się ciesze

Cytat:
Jaka mądra dziewczynka
Chyba każda z nas wie doskonale co to znaczy żyć w odosobnieniu, bez ludzi, we własnych chorym świecie. Ja 3 lata życia straciłam, ale staram się nadrabiać zaległości. Mam już tyle planów na wakacje Może wszystkich nie zrealizuję, ale tak łatwo nie zrezygnuję
A dziękuje Agatko
wiesz tego co było nie da się przywrócić, ale mamy władze nad tym co będzie więc trzeba wykorzystac to na maxa i nie przegapić już zadnej z chwil ! Bo życie jest zbyt kruche i krótkie...
Oby udało Ci się zrealizowac plany ! Będe trzymała za to mocno kciuki !!!
Nasz Dzień: 04.08.2012 r. http://www.suwaczek.pl/cache/d5ce1e934e.png

Niech się stanie... !
KCP

tamonita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-02, 21:07   #563
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Według mnie jeszcze ci daleko do P aż napisze ci co ja jadłam przed ed i uważałam to za normalne (tylko nie było to super zdrowe odżywianie)

- 2 bułki z masłem serem i pomidorem, jabłko , sok(dużo),

przekąska (80g orzeszków nic nack -najczęściej te)
lody gdzieś takie jak mcflurry

- płatki z jogurtem lub mlekiem 3,2%
- jakieś żelki czy jogurt

-spagetti (duużo naprawde dużo)

- owoce, z 3 tosty z masłem i ogórkiem

-bułka lub 1,5 z serem białym i pomidorem, ogórkiem itp.
- orzeszki lub paluszki

i nie powiesz mi że jesz więcej niż ja kiedyś
nie wiem, czy piszesz prawdę, czy po to, żeby podnieść mnie na duchu, ale jesteś kochana

bo... wiecie, ja nie tyję (na razie. chyba.) przez to, ale i tak mam wyrzuty. mam nawet wyrzuty za to, że nie ucniam kcal po tym, jak teraz jem. choć to sukces, że tego nie robię. Boże

ale zwykle w tygodniu jem mniej, a jest weekend i jest na prawdę więcej, bo i więcej czasu. cóż. najwyżej mnie nie poznają w szkole

Cytat:
Napisane przez enex Pokaż wiadomość
U mnie po kolacji wpadła garść cukru w kostkach, dwa batony czekoladowe, 150g szynki wieprzowej samej, 3rogaliki z masłem, 200g śledzi w majonezie, piernik 60gramowy w czekoladzie z konfiturą i gdyby nie fakt, że wyjadłam prawie wszystek pieczywo i na reszte by nie zostało to by chyba była kontynuacja.... Zjedzone w przeciągu niecałej godziny...
Enex

Stary 2008-05-02, 21:08   #564
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
wiesz, że zasmiałam się jak przeczytałam tą pogrubioną cześć Twojej wypowiedzi
Cieszę się, że sądzisz, że jestem miła i sympatyczna Moim zdaniem równiez jesteś taka i co więcej jesteś naprawde mądrą Dziewczyną Oby tak dalej
A co do niedzieli i wycieczki z rodzicami to jedź !! Napewno będzie super
Aha ! w niedziele się pochwale ile wypiłam
Btw. skąd podejrzenie, że mam 25 lat ??

Nie no wtedy sądziłam że masz nawet więcej ale teraz myśle że masz mniej
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-05-02, 21:12   #565
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
nie wiem, czy piszesz prawdę, czy po to, żeby podnieść mnie na duchu, ale jesteś kochana
Uwierz mi jadłam tyle a może i więcej bo zdarzało mi się jeść dwa obiady (jeden w szkole 2 w domu )i co i nie tyłam. Jak ja mogłam sobie tak rozwalić metabolizm ja chce go z powrotem
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-05-02, 21:13   #566
(:Iza:)
Wtajemniczenie

Cytat:

Jejku Iza aż nie wiem co Ci powiedzieć Ty WCALE nie zjadłaś dużo a to że zjadłaś orzeszki... przecież każdy normalny człowiek jeśli chce mu się to jje! Może Twoja mama i siostra już po prostu nie miały ochoty i dlatego nie jadły? Ty miałaś i jadłaś to jak najbardziej okej Zauważyłam,że ostatnio podchodzisz do jedzenia bardziej emocjonalnie... po co? chcesz żeby to wróciło? przypomnij sobie ten koszmar, to nie jest życie Jesteś bardzo szczupłą osobą ( powiedziałabym nawet że kilka kg więcej by Ci nie zaszkodziło ), masz duuużo ruchu i potrzebujesz tej energii!! Iza proszę Cię nie rób żadnych głupot już tyle osiągnęłaś Każdy może mieć gorszy dzień, jutro wstaniesz i humor na pewno będzie lepszy

Cytat:
Nie no siostro niech Cię uściskam
hehehe wizażowa-alko familia?

Cytat:
Napisane przez basiulkaa Pokaż wiadomość
Brat Cię pobił?! ehh nie wiem co mam Ci powiedzieć. W takich chwilach trzeba mieć wszystko koło D. i starać się walić wszystko, mi to łatwo w miarę wychodzi, nie wiem jak Tobie.
(:Iza:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-02, 21:15   #567
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Uwierz mi jadłam tyle a może i więcej bo zdarzało mi się jeść dwa obiady (jeden w szkole 2 w domu )i co i nie tyłam. Jak ja mogłam sobie tak rozwalić metabolizm ja chce go z powrotem
Dokładnie Izuś , ja tez jadłam dwa razy więcej przed ED i jeżeli rozkręcę jak dawniej mój metabolizm to pewnie tez będę tyle wcinać, ale na razie nie będę ryzykować bo jak widzisz ja tyję na tym moim "U" , a ty na swoim chudniesz.
Stary 2008-05-02, 21:23   #568
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
A dziękuje Agatko
wiesz tego co było nie da się przywrócić, ale mamy władze nad tym co będzie więc trzeba wykorzystac to na maxa i nie przegapić już zadnej z chwil ! Bo życie jest zbyt kruche i krótkie...
Oby udało Ci się zrealizowac plany ! Będe trzymała za to mocno kciuki !!!
Dziękuję
Fakt na przeszłość nie mamy już wpływu, ale możemy, a nawet musimy- walczyć o jak najlepszą przyszłość

Asilos Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-02, 21:24   #569
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
masz nadal super metabolizm - jesz sobie te 2500 i bardzo mało przytyłaś do tej pory...

Cytat:
Napisane przez (:Iza:) Pokaż wiadomość
Jejku Iza aż nie wiem co Ci powiedzieć Ty WCALE nie zjadłaś dużo a to że zjadłaś orzeszki... przecież każdy normalny człowiek jeśli chce mu się to jje! Może Twoja mama i siostra już po prostu nie miały ochoty i dlatego nie jadły? Ty miałaś i jadłaś to jak najbardziej okej Zauważyłam,że ostatnio podchodzisz do jedzenia bardziej emocjonalnie... po co? chcesz żeby to wróciło? przypomnij sobie ten koszmar, to nie jest życie Jesteś bardzo szczupłą osobą ( powiedziałabym nawet że kilka kg więcej by Ci nie zaszkodziło ), masz duuużo ruchu i potrzebujesz tej energii!! Iza proszę Cię nie rób żadnych głupot już tyle osiągnęłaś Każdy może mieć gorszy dzień, jutro wstaniesz i humor na pewno będzie lepszy
oby dziękuję, moja Imienniczko

wiesz co - ja sama nie wiem, czy mam ochotę jeść te orzeszki. jem je bardziej z przyzwyczajenia ;P tzn - inaczej. kupuję orzeszki. i skoro już je kupię tak mnie ciągnie do nich, że muszę zjeść. to normalne??

nie, na r nie przejdę na pewno - mam teraz zbyt mało silnej woli. z jednej strony fajnie, że wyszłam z ed w sensie, że jem normalnie, a z drugiej czasem chciałabym mieć tę silną wolę. może wykorzystałabym ją lepiej...

Cytat:
Dokładnie Izuś , ja tez jadłam dwa razy więcej przed ED i jeżeli rozkręcę jak dawniej mój metabolizm to pewnie tez będę tyle wcinać, ale na razie nie będę ryzykować bo jak widzisz ja tyję na tym moim "U" , a ty na swoim chudniesz.
nie chudnę na tym, co teraz jem. chudłam jak jadłam trochę mniej (bez orzeszków na noc - nie aż tylu itp.) miałam mniejszy apetyt, a teraz...

Dziewczyny, sięgnęłam dna właśnie sprawdzałam sobie wyniki z zawodów i wtedy (wczoraj) byłam taka szczęśliwa, bo zrobiłam super czas na 600m, wiem, że Wam to nic nie mówi, ale - 1,35,90 (tak mi się wydawało, bo oni czytają wyniki po biegu, tj. spiker czyta). i, jak mówiłam, sprawdzam te wyniki na stronie internetowej i patrzę - 1,35,99 i to żadna różnica, 9 SETNYCH SEKUNDY, a ja się... rozryczałam

Boże Święty.

Stary 2008-05-02, 21:30   #570
enex
Zakorzenienie

Izaaaaaaaa, jesteś cool i żadne O,O9 sekundy nic na tym nie zmieni. Ale szczerze...gdyby mi naprzykład naliczyli o 5cm mniej w skoku w dal niż myślałam to bym się też rozryczała, zawsze przeżywałam wszystkie wyniki niezależnie od jakichkolwiek innych okoliczności
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości