Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-02, 18:23   #2611
Belladonna
Raczkowanie

Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja

Cytat:
Napisane przez mysza_87 Pokaż wiadomość
Tulipanno, dlaczego sprzedałaś nissim? przestał ci służyć?
Tulipanna jest specjalistką in Implementing A Successful Publicity Campaign and ... Asset Management.
Belladonna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-02, 19:08   #2612
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez saszulek23 Pokaż wiadomość
Ehh kusicie Nisimem ale najpierw wykoncze to co mam, a to pewnie mi zajmie jakies 2-3miesiace.
Mam zamiar zastosowac maseczke drozdzowa, tylkopowiedzcie czy dodac czos jeszcze do: olejek rycynowy, drozdze, mleko, zoltko, miod.
I jeszcze, bo jaos mi umknelo, na cale wlosy czy tylko skore (choc u mnie to niewielka roznica) i czy to wysusza czy nawilza wlosy
bo ja juz nie wiem
Cytat:
Napisane przez Perelkowaa Pokaż wiadomość
Mi troszke podsuszyło, ale miałam tylko drożdze z miodem i mlekiem,także gdyby dodatkowo jakiś olejek był w moim składzie to chyba było by wszystko okej. Ale to Dziewczyny sa bardziej doświadczone;P czy ten olejek starczy czy cos jeszcze;> (choc zapewne jeszcze kilka by nie zaszkodziło.. I też właśnie u mnie bez dużej roznicy czy nakładam na skóre czy same włosy..
Dokładnie

Cytat:
Napisane przez oleczka87 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj zobaczyłam w drogerii ten odżywczy płyn do włosów L-102. Był za 3,7 więc wzięłam od razu 2 opakowania. Ma przyśpieszać porost i wciera się go 25-30 dni. Zobaczymy .

A tak na marginesie to maseczkę glorii jeszcze dzisiaj spotkałam i kupiłam za 4,6 zl
Ludzie latami () szukają tych rzeczy, a Ty tak poprostu sobie je znajdujesz
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-02, 19:19   #2613
oleczka87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
Dokładnie

Ludzie latami () szukają tych rzeczy, a Ty tak poprostu sobie je znajdujesz

No sama zdziwiona byłam. W jednej i tej samej drogerii (Damiani się zwie w Rybniku jest chyba tylko) było wszystko, cała seria Radical, Seboradinu, nawet Subriny wszystko, z glorii maska i emulsja, ten płyn L-102 i różne wody (pokrzywowe, brzozowe). Coś czuje,że będę częstym gościem
oleczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-02, 19:23   #2614
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oleczka87 Pokaż wiadomość

No sama zdziwiona byłam. W jednej i tej samej drogerii (Damiani się zwie w Rybniku jest chyba tylko) było wszystko, cała seria Radical, Seboradinu, nawet Subriny wszystko, z glorii maska i emulsja, ten płyn L-102 i różne wody (pokrzywowe, brzozowe). Coś czuje,że będę częstym gościem
Takie sklepiki to skarb Zdaje sie że Beoneself tez ma takie cudo w poblizu
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-02, 19:39   #2615
Perelkowaa
Raczkowanie

Karla_92 ~ sie ucze

Perelkowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-02, 19:47   #2616
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza_87 Pokaż wiadomość
Tulipanno, dlaczego sprzedałaś nissim? przestał ci służyć?
Nie, z Nisimem wszystko bylo w porzadku. Gorzej z moimi wlosami. Po wszystkich przejsciach, ktore juz wielokrotnie opisywalam na forum nadawaly sie do uciecia. Mialam dosc codziennej walki o to, zeby wygladaly w miare dobrze. Zdecydowalam sie na krotkie ciecie u dobrego fryzjera. I obiecalam sobie, ze zamiast na wzroscie skoncentruje sie na zdrowiu. Trzymam sie tego planu Czuje sie znacznie lepiej z krotkimi, zdrowymi wlosami tworzacymi mila dla oka fryzure, niz z moim do polowy spalonym sianem Ogladalyscie zdjecia ich stanu, wiec sadze ze rozumiesz. Teraz odzywiam i podziwiam

Cytat:
Napisane przez Belladonna Pokaż wiadomość
Tulipanna jest specjalistką in Implementing A Successful Publicity Campaign and ... Asset Management.
taaaaaaaak.... juz Ci ulzylo?
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-02, 21:36   #2617
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tulipanna. Pokaż wiadomość

taaaaaaaak.... juz Ci ulzylo?
na pewno ulzylo

tak biedna dziewczyne wygnalysmy z tego watku, ze musiala zalozyc nowe konto i wylac swoj jad na zadowoloną uzytkowniczke Nisim

nie podam jej nicka, bo nie ma takiej potrzeby.

zwyczajnie smieszy mnie takie cos

a NISIM FAST dziala jak jasna cholera, chyba rzeczywiscie mialam racje

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2008-05-02 o 22:00
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-02, 21:59   #2618
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Kogo jak kogo, ale tulipannę akurat bym nie podejrzewala u uprawianie jakiejś reklamy czy szeptanego marketingu

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-02, 22:10   #2619
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
na pewno ulzylo

tak biedna dziewczyne wygnalysmy z tego watku, ze musiala zalozyc nowe konto i wylac swoj jad na zadowoloną uzytkowniczki Nisim

nie podam jej nicka, bo nie ma takiej potrzeby.

zwyczajnie smieszy mnie takie cos

a NISIM FAST dziala jak jasna cholera, chyba rzeczywiscie mialam racje
O, w takim razie to wypowiedz o podwojnym dnie. Jesli chodzi o ta Pania przelala tu swoje frustracje zwiazane z nasza rozmowa w innym watku Totez zglosilam ZP

Aggie milo mi oczywiscie

Edytowane przez tulipanna.
Czas edycji: 2008-05-02 o 22:11 Powód: dopisek
Stary 2008-05-02, 22:12   #2620
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Tulipanno myślę, że znamy się tu wszystkie tak dobrze, że wiemy, komu mozna ufać, a komu nie

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
Stary 2008-05-02, 22:16   #2621
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Tulipanno myślę, że znamy się tu wszystkie tak dobrze, że wiemy, komu mozna ufać, a komu nie

Jesli chodzi o mnie czuje sie obdarzona zaufaniem na zapas, bo jestem stosunkowo nowym uzytkownikiem. Ale czas plynie, a wizaz uzaleznia
Stary 2008-05-02, 22:19   #2622
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

A ja się zastanawiam, czy w takiej sytuacji nie można by ujawnić drugiego nicka tej cwaniaczki - w końcu i pod jednym, i pod drugim nickiem najeżdżala na tulipannę. A nie po to zakłada się drugie konto, aby z obu pluc na jedna osobę.

Stary 2008-05-02, 22:37   #2623
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
A ja się zastanawiam, czy w takiej sytuacji nie można by ujawnić drugiego nicka tej cwaniaczki - w końcu i pod jednym, i pod drugim nickiem najeżdżala na tulipannę. A nie po to zakłada się drugie konto, aby z obu pluc na jedna osobę.
Jak uwazasz Jesli chodzi o mnie: nie czuje sie w zadnej mierze pokrzywdzona I nie odczuwam potrzeby represji, wydaje mi sie, ze ta dziewczyna ma juz wystarczajaco duzo problemow.
Stary 2008-05-02, 22:39   #2624
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez tulipanna. Pokaż wiadomość
Jak uwazasz Jesli chodzi o mnie: nie czuje sie w zadnej mierze pokrzywdzona I nie odczuwam potrzeby represji, wydaje mi sie, ze ta dziewczyna ma juz wystarczajaco duzo problemow.
Nie, ja i tak o tym nie decyduję, bo to nie moje poletko. Złoszczą mnie tylko osoby, które najpierw się kogoś uczepią jak rzep psiego ogona i to jeszcze w taki tchórzliwy sposób.

Stary 2008-05-02, 22:42   #2625
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, ja i tak o tym nie decyduję, bo to nie moje poletko. Złoszczą mnie tylko osoby, które najpierw się kogoś uczepią jak rzep psiego ogona i to jeszcze w taki tchórzliwy sposób.
W pelni sie zgadzam
Stary 2008-05-02, 22:54   #2626
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

A wracając do tematu wątku - kończy mi się tauryna, która nawiasem mówiąc nie dawała jakichś specjalnych efektow we wzmocnieniu włosów, zgęstnieniu czy przyspieszeniu ich porostu. Chyba wrócę do picia drożdży i kupię sobie tabletki z cynkiem, które tak polecala isa666

Stary 2008-05-02, 22:57   #2627
Belladonna
Raczkowanie

Wszystko super, tylko ja mówię za siebie a moja siostra z siebie. A moderator myśli , że wie wszystko bo zna IP. Szerloku, zawołaj Watsona!
Stary 2008-05-02, 22:58   #2628
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Wszystko super, tylko ja mówię za siebie a moja siostra z siebie. A moderator myśli , że wie wszystko bo zna IP. Szerloku, zawołaj Watsona!
Może lepiej zakończyć ten temat, bo IP jest jedno i nikt nie będzie robił śledztwa, czy to Twoja siostra, czy Twój klon...

Stary 2008-05-02, 23:07   #2629
Belladonna
Raczkowanie

Jestem zaskoczona, że nawet w długi weekend ludzie są pełni agresji. Zwłaszcza, że z tego co pamiętam to nie powiedziałam nikomu nic obraźliwego. Poza tym gdyby ona nie miała racji to byście się tak nie denerwowały.
Stary 2008-05-02, 23:13   #2630
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem zaskoczona, że nawet w długi weekend ludzie są pełni agresji. Zwłaszcza, że z tego co pamiętam to nie powiedziałam nikomu nic obraźliwego. Poza tym gdyby ona nie miała racji to byście się tak nie denerwowały.

wyszlo na to, ze jednak racji nie miala a ja sie ciesze z tego powodu, bo nie musze sie maziac smierdzidlami i mam o niebo lepszy efekt stosujac Nisim FAST.

siostra czy nie siostra, dla mnie nie ma zbytniej roznicy, styl wypowiedzi macie bardzo podobny.

jezeli masz cos konkretnego do powiedzienia na temat przyspieszania porostu wlosow to zrob to, kolejne posty nie wnoszace niczego sensownego do watku bada kasowane
Stary 2008-05-02, 23:27   #2631
Belladonna
Raczkowanie

Nie rozumiem czemu się denerwujesz, przerwa majowa długo nie trwa i trzeba wrócić na studia, gdzie nie za często mam czas korzystać z internetu dla rozrywki, więc dużo pracy z kasowaniem nie będziesz miała.
Stary 2008-05-03, 09:28   #2632
CzerwonyKolczyk
Rozeznanie

chciałabym mieć już włosy do pasa a tu jeszcze sporo brakuje, ale w porównaniu z początkiem
a póki co seboradin, olejek, szampon z rzepy, bo na nisim kasy brak
CzerwonyKolczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-03, 09:41   #2633
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Ja ostanio pamietam kupowałam cos na caneo i bardzo szybko przyszło ale nie pamietam czy nisim tam kupowałam

Papierosy
zapuszczanie
WweronikaWw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-03, 10:43   #2634
mdz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CzerwonyKolczyk Pokaż wiadomość
chciałabym mieć już włosy do pasa a tu jeszcze sporo brakuje, ale w porównaniu z początkiem
Taaaak, wczoraj powiedziałam znajomym że chcę mieć włosy do pasa albo chociaż do połowy plecow, to zaczęli się ze mnie śmiać... że KIEDY ja je zapuszcze (bo ja zapuszczam tak wiecie, juz od 2lat i ciagle scinam) Ale tym razem JA IM POKAZE

OK to teraz co do Nisimu. Stosuję już ponad dwa tygodnie, no i jakby nie patrzeć są dłuższe i to więcej niż zwykle. Pomiary podam po miesiącu, bo ostatni raz mierzyłam 3 tyg. temu i od tamtego czasu urosły 1,5-2 cm, ale wiadomo przy tak niewielkiej różnicy błąd pomiaru jest bardziej prawdopodobny, poza tym nie wiem ile urosły przez pierwszy tydzień a ile przez 2 kolejne już z Nisimem
Stary 2008-05-03, 11:13   #2635
CzerwonyKolczyk
Rozeznanie

ze mnie też się śmieją, albo w to wątpią
pf
chyba zacznę zbierać pod kościołem na nisim
CzerwonyKolczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-03, 12:29   #2636
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
pf
hehe dobre
Bardzo bym chciała po eksperymentować z nisimem ale niestety farbowane włosy mam i ciężko będzie 3cm odrostów zapuścić Szczególnie że farbuje na jasny blond a naturalne mam ciemny blond i odrost bardzo rzuca się w oczy
Więc na razie stosuje seboradin, wax zagraniczny, pije pokrzywę, i czekam na przesyłkę z tabletkami na porost włosów z Klorane. Łykałam belisse ale niestety musiałam odstawić (witamina B12 koszmarnie wpływa na moją trądzikową cerę )
Oprócz tego Gloria (od dzisiaj ), serum z rzepą Joanny, szampon Joanny Rzepa i maska mleczna Kallosa. Po 3 tygodniach takiej pielęgnacji naprawdę widzę różnice Może w poroście jeszcze nie ale w jakości włosów na pewno
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-03, 12:32   #2637
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
hehe dobre
Bardzo bym chciała po eksperymentować z nisimem ale niestety farbowane włosy mam i ciężko będzie 3cm odrostów zapuścić Szczególnie że farbuje na jasny blond a naturalne mam ciemny blond i odrost bardzo rzuca się w oczy
Więc na razie stosuje seboradin (niger), waxa zagranicznego, pije pokrzywę, i czekam na przesyłkę z tabletkami na porost włosów z Klorane. Łykałam belisse ale niestety musiałam odstawić (witamina B12 koszmarnie wpływa na moją trądzikową cerę )
Oprócz tego Gloria (od dzisiaj ), serum z rzepą Joanny, szampon Joanny Rzepa i maska mleczna Kallosa. Po 3 tygodniach takiej pielęgnacji naprawdę widzę różnice Może w poroście jeszcze nie ale w jakości włosów na pewno
skad pomysl, ze to B12 pogarsza cere to malo prawdpodobne. stawiam na duza dawke krzemu w Belissie

ale tabletki Klorane wydaja sie bardzo obiecujace, szkoda, ze cenowo wychodza drogo
Stary 2008-05-03, 12:47   #2638
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
skad pomysl, ze to B12 pogarsza cere to malo prawdpodobne. stawiam na duza dawke krzemu w Belissie

ale tabletki Klorane wydaja sie bardzo obiecujace, szkoda, ze cenowo wychodza drogo
No niestety ale tak właśnie reaguje na b12 Moja mama i ciocia tak samo. Objawia się to bolącymi guzkami wręcz naciekami na żuchwie i szyi. Rozmawiałam o tym z dermatologiem i powiedziała że to dość częsta reakcja.
Ale może porozmawiam z kimś jeszcze. Może rzeczywiście to wcale nie B12 (co by mnie ratowało bo większość suplementów ma b12 w składzie i mam ograniczony wybór)
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-03, 12:57   #2639
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
No niestety ale tak właśnie reaguje na b12 Moja mam i ciocia tak samo. Objawia się to bolącymi guzkami na żuchwie. Rozmawiałam o tym z dermatologiem i powiedziała że to dość częsta reakcja.
szczerze mowiac, nadal nie wierze, ze takie guzki to wina b12

w Belissie jest jej stosunkowo niewiele, a poza tym trzeba uwzglednic to, ze przyswajanie b12 w formie sztucznej(tabletka) musi odbywac sie w specjalnych warunkach(dlatego np. leczenie anemii zlosliwej to duzy problem)

stawialabym bardziej na skrzyp albo substancje wypelniajace, obecnosc barwnikow.

jak juz kiedys pisalam, nie ufam dermatologom w 100%, bo czesto sa zwyczajnie slabo doinformowani

ale oczywiscie moge sie mylic
Stary 2008-05-03, 13:00   #2640
Perelkowaa
Raczkowanie

Cytat:
pf
A jesli bedzie Ci nudno pod tym kościołem, to ja się dołanczam

Perelkowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości