|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zakupy na strawberrynet.com-kolorówka część II
Cytat:
(podobny problem ma klika osób w mojej rodzinie). Kilka tygodni temu pojawiło mi się straszne podrażnienie skóry. W jednej perfumerii, kiedy szukałam ratunku, powiedziano mi, że najwyraźniej jest to wynik odwodnienia skóry, ale jakoś nie dałam się przekonać. Później dziewczyna z Lancome zaproponowała mi badanie skóry specjalnym aparatem. Jędrność i natłuszczenie wyszły bardzo w normie, natomiast nawilżenie.... Norma to było 50-60 % , mnie wyszło...14 %... Zaczęłam używać kremu Super Aqua Day i Super Aqua Niqht Guerlain + serum nawilżające Chanel Hydramax+ i podrażnienie zniknęło a skóra wygląda coraz lepiej i zdrowiej. Dlatego upieram się przy konieczności nawilżania, choć nie zaprzeczam, że w kazdym przypadku jest to kwestia indywidualna. Każda skóra ma inne potrzeby i inaczej reaguje na kosmetyki. Stąd chociażby tyle rozbieżnych opinii w KWC.
|
|
#2582 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2583 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to mnie zmartwilas!Ale jest nadzieja, wysle do mamy do Polski i odbiore przy okazji. Dziekuje za odpowiedz! |
|
|
|
|
#2584 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z płatnością w Strawberry. Czy jeśli zamawiam tylko kolorówkę to nie płacę w ogóle za paczkę/wysyłkę czy nie płacę też przy pielęgnacji, bo np. interesuje mnie peeling smashbox, ale on jest w pielęgnacji nie kolorówce. I o co chodzi z systemem płatności paypal skoro nie podaję nr karty to jak płacę?
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
|
|
|
#2585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy zakupie pielęgnacji też nie płacisz za przesyłkę.
|
|
#2586 |
|
Raczkowanie
|
Hej, wizazanki. Orientujecie się czy te błyszczyki Estee Lauder sprzedawane jako promocja na MD to jakies starocie bo na stronie internetowej estee już ich nie znalazłam
http://www.strawberrynet.com/product...omDay&goChar=E |
|
|
|
#2587 |
|
Raczkowanie
|
Złożyłam właśnie moje 12 zamówienie
![]() Zamówiłam maskarę YSL everlong- bardzo jej jestem ciekawa. Mój poprzedni nabytek to błyszczyk Clinique Full Potential w kolorze Lucious Lilac - bardzo delikatny, prawie bez koloru, z minimalnymi drobinkami. Lekko szczypie w usta, ale nie za każdym razem i nie zauważyłam szczególnego powiększenia ust. Jeśli chodzi o kolor to oceniam go słabo, ale sama konsyetencja jest super- bardzo długo się trzyma na ustach.
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
http://eu.strawberrynet.com/productD...omDay&goChar=A
czy ktoś to zna |
|
|
|
#2589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mialam Everlonga - wysychal wolniej niz inne tusze YSL (tego sie najbardziej balam) Ale jesli chodzi o plastikowe szczoteczki to lepszy dla mnie byl Inimitable. |
|
|
|
|
#2590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez mam ten blyszczyk (Luscious Lilac), na poczatku szczypal mnie i piekl sakramencko az ciemnialy mi wargi i rzeczywiscie powiekszal je, bo az bylo widac ta wewnetrzna, gladka czesc warg, na szczescie to minelo po kilku uzyciach i teraz wcale tego nie czuje (i dobrze, bo prawie rzucilam go w kat przez to pieczenie). Kolor niby niewidoczny na ustach ale ladnie podbija rozowosc ust. Teraz mam tez kolor Crushed Opal i jednak widze roznice miedzy nalozonymi kolorami. O dziwo ten nowy, Opal znow mnie szczypie, chociaz myslalam, ze juz sie "przyzwyczailam" do skladu tego blyszczyka ale jednak usta reaguja na kazdy z osobna, pewnie po paru uzyciach to znow minie (mam nadzieje, nieprzyjemne uczucie). Sam blyszczyk swietny, bardzo dlugo sie trzyma i blyszczy mokra tafla.
|
|
|
|
|
#2591 |
|
Zadomowienie
|
Swietny biały khol w kredce na givenchy
|
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2593 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2594 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2595 | |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
Ja chyba sobie dam ignora na kamisia
|
|
|
|
|
#2596 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() He He, poczekamy jak do lądka znowu bedę mykał z karta MAC w łapce
|
|
|
#2597 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
nad czym ubolewam (a raczej mój pusty portfel) bo kolejna pokusa |
|
|
|
#2598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to sie staram nie patrzeć i nie słuchać o MAC'u bo kasy brak a tam takie pokusy że
|
|
|
|
|
#2599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A na co dokladnie chorujesz Reese?;-) |
|
|
|
|
#2600 |
|
Raczkowanie
|
Kochane
Która z Was ogladała TVN Style Pani Ania malowała swoje pazurki taką piekną czerwienią z dodatkiem maliny, cóż to był za lakier? Ja jestem chora na granat ( gothic) maca. |
|
|
|
#2601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2602 |
|
Raczkowanie
|
Tak, myślę, że to były zbyt małe kwoty do opodatkowania, ponieważ w zawiadomieniu z UC jest napisane:
'"Limit wartości przesyłek zawierających towary zwolnione z należności celnych bez względu na cel i osobę wynosi 22 euro", a wartość każdej mojej paczki nie przekraczała 50zł, natomiast została u nich jeszcze jedna moja paczka, której wartość przekracza 50zł więc tą już na pewno opodatkują, tylko dlaczego to tak długo trwa ![]() Z drugiej jednak strony 22 euro to mniej więcej 75pln, więc i ta zatrzymana moja paczka też się nie kwalifikuje do opodatkowania, bo zapłaciłam za nią 55zł.
|
|
#2603 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2604 |
|
Raczkowanie
|
Dorwałam przed chwilą Pink Chocolate (była 1 sztuka).
|
|
|
|
#2605 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tez czekam na jeden cien i znajac moje szczescie to bedzie oclony. A placilam za niego w funtach, chyba 12,5 wiec nie przekracza tej kwoty, o ktorej Ci pisano. To chyba teraz bedziesz z niecierpliwoscia obgryzac paznokcie az do Shipment Status.
|
||
|
|
|
#2606 |
|
Zakorzenienie
|
bambus na truskwie
|
|
|
|
#2607 |
|
Zakorzenienie
|
W ktorym miejscu?
|
|
|
|
#2608 |
|
Zakorzenienie
|
Był cały ranek. a teraz już go nie ma...???????????
był pod tym brązerem. |
|
|
|
#2609 |
|
Zakorzenienie
|
Ladne kwiatki
Pamietasz moze cene?
|
|
|
|
#2610 |
|
Zakorzenienie
|
nie pamietam , jakas była podobna cena do tego brązera. Bo ja wpierwszej chwili myslalałam że to dwa odcienie bambusa
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:24.

(podobny problem ma klika osób w mojej rodzinie). Kilka tygodni temu pojawiło mi się straszne podrażnienie skóry. W jednej perfumerii, kiedy szukałam ratunku, powiedziano mi, że najwyraźniej jest to wynik odwodnienia skóry, ale jakoś nie dałam się przekonać. Później dziewczyna z Lancome zaproponowała mi badanie skóry specjalnym aparatem. Jędrność i natłuszczenie wyszły bardzo w normie, natomiast nawilżenie....
Norma to było 50-60 % , mnie wyszło...14 %...

to mnie zmartwilas!

Tez mam ten blyszczyk (Luscious Lilac), na poczatku szczypal mnie i piekl sakramencko az ciemnialy mi wargi i rzeczywiscie powiekszal je, bo az bylo widac ta wewnetrzna, gladka czesc warg, na szczescie to minelo po kilku uzyciach i teraz wcale tego nie czuje (i dobrze, bo prawie rzucilam go w kat przez to pieczenie). Kolor niby niewidoczny na ustach ale ladnie podbija rozowosc ust. Teraz mam tez kolor Crushed Opal i jednak widze roznice miedzy nalozonymi kolorami. O dziwo ten nowy, Opal znow mnie szczypie, chociaz myslalam, ze juz sie "przyzwyczailam" do skladu tego blyszczyka ale jednak usta reaguja na kazdy z osobna, pewnie po paru uzyciach to znow minie (mam nadzieje, nieprzyjemne uczucie). Sam blyszczyk swietny, bardzo dlugo sie trzyma i blyszczy mokra tafla.