PM 2018 cz. V - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-05-30, 22:44   #4351
girlandzia
:)

Dot.: PM 2018 cz. V

Cytat:
Napisane przez broadwaydream Pokaż wiadomość
Wspolczuje tej drugiej parze tez, pewnie wiekszosc juz dograna, jacys muzycy, foto, a tu BUM i nie ma sali, masakra.

Dziewczyny mam pytanie, bo potrzebuje rady. Dla Was polonez na poczatek wesela = spoko, czy = kicz i lepiej odpuscic? Mam slabosc do polskich tancow narodowych i rozkminiam, ale moze zbyt kombinuje? nie wiem (no i Janachowskiej sie naogladalam )
Rok temu na weselu zostaliśmy do tego zmuszeni, kompletna porażka

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
girlandzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-30, 22:46   #4352
poziomkowa91
Wtajemniczenie

Ja bym się nie bawiła w żadne polonezy 😛Ale kto co lubi 😁Tańczyć uwielbiam, ale poloneza nie zamierzam tańczyć na swoim weselu 😊

"Dotąd dwoje, choć jeszcze nie jedno.
Odtąd jedno, choć nadal dwoje"
A&P
poziomkowa91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-30, 22:46   #4353
girlandzia

Mia nie zazdroszczę sytuacji i nerwów. Mam nadzieję, że sytuacja będzie miała korzystne dla was zakończenie

Stary 2017-05-30, 22:47   #4354
Niebieska88
Zakorzenienie

GG do Niebieska88

Mia, współczuję ;-( Mam nadzieje, ze wszystko się ułoży! :-*

Insta

PM 2018
Niebieska88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-30, 22:55   #4355
nikkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poziomkowa91 Pokaż wiadomość
Zaczynam się bać.😜Nie wiem jak dyplomatyczne można sprawdzić ze na naszej sali tylko my jesteśmy zapisani...?

Ja będę dzwonić na salę dopytać czy możemy wynająć firmę z zewnątrz do wystroju kwiatami to przy okazji zagadam z datą :p
nikkus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-30, 23:00   #4356
Manami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mia00 Pokaż wiadomość
Nic nie mówcie, ja to mam koszmar istotny.

Dzwonila właścicielka lokalu i ma dwke umowy podpisane na jeden termin, NASZ. Próbowała nas namówić na długi weekend majowy. Masakra 😦

Wysłane z mojego Lenovo A6020a40 przy użyciu Tapatalka
O mamo co za sytuacja... bardzo ci współczuję tych stresów. Ciekawa jestem jak rozwiążą sprawę

Cytat:
Wspolczuje tej drugiej parze tez, pewnie wiekszosc juz dograna, jacys muzycy, foto, a tu BUM i nie ma sali, masakra.

Dziewczyny mam pytanie, bo potrzebuje rady. Dla Was polonez na poczatek wesela = spoko, czy = kicz i lepiej odpuscic? Mam slabosc do polskich tancow narodowych i rozkminiam, ale moze zbyt kombinuje? nie wiem (no i Janachowskiej sie naogladalam )
Jakby to fajnie wyszło to ok, ale zakładam że tak bez żadnej próby wyjdzie fatalnie, ja bym nie kombinowała ;p

PM 2018

Manami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-30, 23:05   #4357
misia_29
Rozeznanie

Jeny rzeczywiście nieciekawa sytuacja z tym terminem. Sama też się zaczęłam zastanawiać czy wszyscy moi usługodawcy maja tylko ze mną podpisaną umowę na nasz dzień... O salę to dopytam niedługo, bo mamy zamiar tam w czerwcu pojechać zobaczyć jak się prezentują na niej okrągłe stoły no i akurat będzie tam też moja ekipa od słodkiego stołu więc na żywo zobaczę ich pracę Mam nadzieję, że u was się ułoży, chociaż uważam, że skoro wy podpisywaliście z właścicielem i byliście pierwsi to nie macie się czym martwić.
misia_29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-31, 05:30   #4358
goplankowa
Zakorzenienie

Cytat:
Zaczynam się bać.😜Nie wiem jak dyplomatyczne można sprawdzić ze na naszej sali tylko my jesteśmy zapisani...?

Ja ostatnio pisałam maila czy m pewno mamy umowę podpisaną na naszej sali bo nie jestem pewna . No a na umowie tylko jakiś ich nr był podanynasi mają 3 sale do wyboru.

---------- Dopisano o 05:29 ---------- Poprzedni post napisano o 05:27 ----------

Mia przykro mi. Wierzę ze na waszą korzyść wszystko wyjdzie

---------- Dopisano o 05:30 ---------- Poprzedni post napisano o 05:29 ----------

Wczoraj odrobaczylismy kotkę bo prawie codziennie wyniotuje. I dziś znów w nocy

goplankowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-31, 05:57   #4359
agaciupaga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MrsSeductive Pokaż wiadomość
Masz rację aż zaczęłam się bać o swoją salę.

A ja o swoją godzinę w kościele. Ksiądz Nas zapisał z tyłu kalendarza 2017 bo nie miał na 2018.
Stary 2017-05-31, 08:03   #4360
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Napisane przez agaciupaga Pokaż wiadomość
A ja o swoją godzinę w kościele. Ksiądz Nas zapisał z tyłu kalendarza 2017 bo nie miał na 2018.
Ja do kościoła jadę w czerwcu. Pytałam jednej fryzjerki za ile próbna i właściwa fryzura to 40 próbna, właściwa 70. Nie jest źle szkoda że tak mało ma fryzur do oglądania.

MrsSeductive jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-31, 08:13   #4361
madz88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez piankowa Pokaż wiadomość
Ja z tego co pamiętam w mojej umowie nie mam nic o tym, że hotel może ją rozwiązać. Tylko w drugą stronę, że jak ja zerwę to ponoszę konsekwencje.
Takie wypowiedzenie przez salę/hotel umowy byłoby beznadziejne, bo przecież mogliby to robić za każdym razem jak trafią lepszą okazję.

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka
Nie zgodzilabym się na zapis o konsekwencji zerwania umowy przez nas bez zapisu że druga strona ponosi takie same konsekwencje kiedy to oni zrywają umowe. My mamy w umowie zadatek więc obie strony ponoszą karę. A jak nic o tym nie było to sami robiliśmy zapis w umowie.

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Cytat:
W lubelskim

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Tz nie każe mi się stresować, ani tata. Z nami rozmawiała właścicielka i to ona podpisywała umowę.
Myślę że to akurat nie ma znaczenia bo zastępca ma takie same uprawnienia pod nieobecność właściciela. Bardziej bym się trzymała tego że ppdpisaliscie pierwsi.

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Cytat:
Mia00 straszne rzeczy piszesz... ale na moje sali tez podobno były kiedyś takie cyrki I ciągle boje się o swój termin. Nie wiem co zrobić żeby się uspokoić

Ja przecież też się bałam o moja sale jak była afera medialna o grunty pod nią :/ ale na szczęście okazało się że to jednak oni ja wykupili

madz88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-31, 08:32   #4362
MissCath
Zakorzenienie

Cytat:
Nic nie mówcie, ja to mam koszmar istotny.

Dzwonila właścicielka lokalu i ma dwke umowy podpisane na jeden termin, NASZ. Próbowała nas namówić na długi weekend majowy. Masakra 😦

Wysłane z mojego Lenovo A6020a40 przy użyciu Tapatalka
Ale masakra, trzymam kciuki, żeby się to wyjaśniło. A duża to jest sala? Jakaś restauracja czy coś? Bo u mnie to jest restauracja i wiem, że jak ktoś robi komunie czy chrzciny, to czasem dzielą salę lub wynajmują po połowie (są dwie sale oddzielone drzwiami), ale chyba w przypadku wesela takich cyrków nie zrobią, zwłaszcza, że mówiłam, że będzie do 50 osób...
MissCath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-31, 08:37   #4363
madz88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissCath Pokaż wiadomość
Ale masakra, trzymam kciuki, żeby się to wyjaśniło. A duża to jest sala? Jakaś restauracja czy coś? Bo u mnie to jest restauracja i wiem, że jak ktoś robi komunie czy chrzciny, to czasem dzielą salę lub wynajmują po połowie (są dwie sale oddzielone drzwiami), ale chyba w przypadku wesela takich cyrków nie zrobią, zwłaszcza, że mówiłam, że będzie do 50 osób...
Lepszy byłby zapis o wynajeciu obu sal albo że w tym samym czasie na sali obok nie będzie innego przyjecia. Nasz hotel ma 3 sale, nasza jest w osobnym budynku ale mamy zapis że tego dnia mogą się odbywać w tamtych salach przyjęcia, obiekt na wyłączność to chyba było 1k za sale.

madz88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-31, 08:55   #4364
girlandzia

Cytat:
Ja do kościoła jadę w czerwcu. Pytałam jednej fryzjerki za ile próbna i właściwa fryzura to 40 próbna, właściwa 70. Nie jest źle szkoda że tak mało ma fryzur do oglądania.

Cena bardzo korzystna u mnie właściwa 140 i próbna tyle samo.

Stary 2017-05-31, 09:17   #4365
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Napisane przez girlandzia Pokaż wiadomość
Cena bardzo korzystna u mnie właściwa 140 i próbna tyle samo.

To wiem ale żałuję że nie ma w ogóle zdjęć fryzur. Moja mama do niej chodzi i mi ją poleciła. Ale jestem w stanie zapłacić za próbna 40 zł.

Stary 2017-05-31, 09:22   #4366
piankowa
Wtajemniczenie

Ja dopiero szukam fryzjerki i makijażystki. Niestety żadna mi nie odpowiada. Kurcze uważam, że w dzisiejszych czasach dobra strona internetowa lub facebook to podstawa. A o obecności w Internecie już nie wspomnę. I odrzuca mnie od usługodawców, których strony wyglądają jak zaprojektowane na lekcjach informatyki 20 lat temu.

piankowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-31, 09:30   #4367
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Ja dopiero szukam fryzjerki i makijażystki. Niestety żadna mi nie odpowiada. Kurcze uważam, że w dzisiejszych czasach dobra strona internetowa lub facebook to podstawa. A o obecności w Internecie już nie wspomnę. I odrzuca mnie od usługodawców, których strony wyglądają jak zaprojektowane na lekcjach informatyki 20 lat temu.

U mnie w ogóle nie ma zdjęć ale próbna zaryzykuję

Stary 2017-05-31, 09:37   #4368
piankowa
Wtajemniczenie

Ale ja ogólnie nie ufam fryzjer. Za każdym razem wychodzę niezadowolona (nawet jak poszłam raz na same końcówki to z jednej strony miałam krócej).

piankowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-31, 09:43   #4369
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Ale ja ogólnie nie ufam fryzjer. Za każdym razem wychodzę niezadowolona (nawet jak poszłam raz na same końcówki to z jednej strony miałam krócej).

Ja w mieście gdzie mieszkam mam fajnego fryzjera. Ale ślub w mieście gdzie się wychowałam a ja tam do fryzjera nie chodzę

Stary 2017-05-31, 10:01   #4370
MissCath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madz88 Pokaż wiadomość
Lepszy byłby zapis o wynajeciu obu sal albo że w tym samym czasie na sali obok nie będzie innego przyjecia. Nasz hotel ma 3 sale, nasza jest w osobnym budynku ale mamy zapis że tego dnia mogą się odbywać w tamtych salach przyjęcia, obiekt na wyłączność to chyba było 1k za sale.
Szczerze, to powiem tak, że w kalendarzu nie było nikogo oprócz nas na tę datę. Umowy żadnej nie spisywaliśmy jeszcze, bo właścicielka stwierdziła, że to za wcześnie, by ustalić ceny, jakie będą w przyszłym roku. A nie chce później jakichś nieprzyjemności z tytułu dopłat/ukrytych opłat itd. Ale wiem, że restauracja jest solidna, choć po prostu to jest dość mały lokal i stąd takie, a nie inne warunki. No i przyznaję, częściowo dograne po znajomości - rodzice TŻ-ta sprzedają tej restauracji ziemniaki, więc nie sądzę, by nas tak wkopali.

Ktoś mi wspomniał, że 40% za fotografa to dużo. Niby tak, ale dajemy tylko 800 zł ogólnie. Przy czym jak robiłam "sondaż" wśród polecanych fotografów, to przy tym, co opisałam, co bym chciała, to padały mniej więcej podobne stawki.
Stary 2017-05-31, 10:13   #4371
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Szczerze, to powiem tak, że w kalendarzu nie było nikogo oprócz nas na tę datę. Umowy żadnej nie spisywaliśmy jeszcze, bo właścicielka stwierdziła, że to za wcześnie, by ustalić ceny, jakie będą w przyszłym roku. A nie chce później jakichś nieprzyjemności z tytułu dopłat/ukrytych opłat itd. Ale wiem, że restauracja jest solidna, choć po prostu to jest dość mały lokal i stąd takie, a nie inne warunki. No i przyznaję, częściowo dograne po znajomości - rodzice TŻ-ta sprzedają tej restauracji ziemniaki, więc nie sądzę, by nas tak wkopali.

Ktoś mi wspomniał, że 40% za fotografa to dużo. Niby tak, ale dajemy tylko 800 zł ogólnie. Przy czym jak robiłam "sondaż" wśród polecanych fotografów, to przy tym, co opisałam, co bym chciała, to padały mniej więcej podobne stawki.
Jeśli chodzi o salę to my mamy wzmiankę że cena może ulec zmianie oraz że cena jest zależna od menu jakie zostanie wybrane

Ja mówiłam że dużo. To masz taniego fotografa ja bym płaciła ponad 1000

Stary 2017-05-31, 10:23   #4372
MissCath
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli chodzi o salę to my mamy wzmiankę że cena może ulec zmianie oraz że cena jest zależna od menu jakie zostanie wybrane

Ja mówiłam że dużo. To masz taniego fotografa ja bym płaciła ponad 1000

Szczerze, to nie wiem do końca, czy taki zapis jest zgodny z prawem - jak już, to chyba powinno się robić aneks do umowy. Na pewno z moją restauracją będziemy się jeszcze nie raz kontaktować, ale nikt nas nie wyrzuci z tego terminu

Cena ustalona dość indywidualnie, bo byli tacy fotografowie, co po prostu rzucili cennikiem i "proszę sobie wybrać". Kuzyn TŻ-ta płaci grubo ponad 2000 zł (bez kamerzysty!) i pozostaje mieć nadzieję, że nie przepłaci.
Stary 2017-05-31, 10:26   #4373
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Szczerze, to nie wiem do końca, czy taki zapis jest zgodny z prawem - jak już, to chyba powinno się robić aneks do umowy. Na pewno z moją restauracją będziemy się jeszcze nie raz kontaktować, ale nikt nas nie wyrzuci z tego terminu

Cena ustalona dość indywidualnie, bo byli tacy fotografowie, co po prostu rzucili cennikiem i "proszę sobie wybrać". Kuzyn TŻ-ta płaci grubo ponad 2000 zł (bez kamerzysty!) i pozostaje mieć nadzieję, że nie przepłaci.
Ja się o salę nie martwię. Cena jest podana jedna a jak sie wybierze menu to dopiero podpisujemy aneksy. Ja bym nie wpłaciła 2000 zadatku za salę bez umowy.

U mnie fotograf to 3000.

Stary 2017-05-31, 10:32   #4374
broadwaydream
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez girlandzia Pokaż wiadomość
Rok temu na weselu zostaliśmy do tego zmuszeni, kompletna porażka
Cytat:
Ja bym się nie bawiła w żadne polonezy 😛Ale kto co lubi 😁Tańczyć uwielbiam, ale poloneza nie zamierzam tańczyć na swoim weselu 😊
Cytat:
Napisane przez Manami Pokaż wiadomość
Jakby to fajnie wyszło to ok, ale zakładam że tak bez żadnej próby wyjdzie fatalnie, ja bym nie kombinowała ;p
Dzieki za rady dziewczyny, wiec chyba sobie odpuszczę, nie chce na sile nikogo przymuszac

Cytat:
Mam podobnie, tez mi nikt nie odpisuje Mysle, ze w takich zawodach dobre konto na fb duzo ulatwia (choc nie jest niezbedne)

Cytat:

Pjona, mam to samo.

Zwolnili mnie dzis wczesniej z pracy bo 3 dzien nie mam nic do roboty, o 23 odbiore tz z lotniska a do tej pory poszukuje cos na impreze w piatek
Stary 2017-05-31, 10:34   #4375
MrsSeductive
Żona

Ja dziś do pracy na 15. Leżę w łóżku, oglądam serial i piję kawę.

Stary 2017-05-31, 10:39   #4376
KinderCountry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Manami Pokaż wiadomość
Jakby moj tz powiedzial ze bardzo nie podoba mu sie jakis typ sukienek to tez bym zrezygnowala, to dla niego w koncu chce tego dnia wygladac najpiekniej na swiecie i chce zeby byl dumny z takiej zony jakkolwiek durnie to brzmi

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Ja też odpuszczam rzeczy, które kompletnie nie leżą Tżtowi. Chyba by padł, gdybym miała suknię z trenem i nim motlala po podłodze, więc wybieram długi welon
Cytat:
Napisane przez Nessa87 Pokaż wiadomość
W ogóle mam dylemat jaką wybrać, czuje się bardzo dobrze w dopasowanych jak i w delikatnych księżniczkach. Musiałabym jeszcze raz iść z kimś kto by ocenił trzeźwym okiem Pokaże wam jakie mierzyłam :
1.https://www.justinalexanderbridal.co...g_dresses/8869 ta jest mega na żywo
2.https://www.sinceritybridal.com/wedding_dress/3943 tutaj ten dekolt jakiś taki zabudowany
3.https://www.pronovias.com/pl/wedding...round-neckline ta za 6.600 nie zrobiła wrażenia.
4.http://www.newyorkdress.com/Tarik_Ediz/92567.html tu było wow że w takiej obcisłej sukience ładnie wyglądam. piękna jest
5.http://www.newyorkdress.com/Tarik_Ediz/93183.html tą mierzyłam w bieli i też wow
6.http://galasuknieslubne.pl/pl/dresses/rachel/ i w tej wyglądałam tak ładnie, lekko, dziewczęco.

W zasadzie myślałabym nad 1 i 6. W tym że 1 każą mi zamawiać już, teraz, natychmiast bo w lipcu będzie za późno i to mnie zniechęciło
Nie umiem wybrać, bo żadna z nich nie jest w moim stylu, ale jesli ma być skromna to 4
Cytat:
Napisane przez agaciupaga Pokaż wiadomość
Ty też jesteś śliczna
Nie sądzę Ale miło, że jesteś miła
Cytat:
Napisane przez madz88 Pokaż wiadomość
Tak ja miałam, ale to chyba dopiero jutro/czwartek?
Ledwo żywa wracam do domu po festynie w pracy, nienawidzę tego, taki pokaz...
TŻ nadal milczy w kwestii imienin, a ja milcze w ogole... i się pyta co taka malomowna jestem
Może powiedz mu wprost
Cytat:
W ogóle gdzieś mój post z ranka zniknął A pisałam o tym, że wczoraj miałam przeboje - bo poczułam gaz jak wróciłam do domu :O

Na szczęście udało się wezwać fachowca i poprawił nam kuchenkę, bo faktycznie się rozszczelniło - a kuchenka nowa, instalacja też wymieniana. Ale co się strachu najadłam, to moje.
O kurde, wystraszyłabym się tak samo. Dobrze, ze nic się nie stało.
Cytat:
Nie wiem. My podpisywaliśmy umowę z właścicielką, a jak jej nie było to jej zastępczyni podpisała druga umowę. Chore, jak to możliwe że nie mają wpisanych terminów w kalendarz ogólny.
Ale numer. Wprowadziłaś na wątek popłoch, że terminów się nie trzymają
Cytat:

Odpuścic
Cytat:
Napisane przez Nessa87 Pokaż wiadomość

Jestem w szoku co za nieodpowiedzialni ludzie

Ostatnio jak wybierałam makijażystke zastanawiałam się nad jedną "popularną" dziewczyną ode mnie. Ma piękne makijaże na fb i robi warsztaty, kursy. Niedawno wyświetlił mi się na youtubie filmik dziewczyny która o niej opowiadała - i miała zapisane dwie panny młode na te samą godzine dobrze że mam kogoś innego bo tak bym wydzwaniała czy na pewno jestem tylko jedna!
Dobrze że mówisz, właśnie postanowiłam ICE kupic sobie rzęsy i klej, od biedy się pomaluję.
Cytat:

Też mnie to razi i w przypadku ślubnych spraw i mojej pracy. Szukam zdjęć, informacji, kontaktów a na stronie firmy widze 1995r. Brakuje clip artów.

dziewczęta, w końcu mi trochę poprawił się humor, może dlatego że jutro już czerwiec !
KinderCountry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-31, 10:39   #4377
MissCath
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się o salę nie martwię. Cena jest podana jedna a jak sie wybierze menu to dopiero podpisujemy aneksy. Ja bym nie wpłaciła 2000 zadatku za salę bez umowy.

U mnie fotograf to 3000.

Dlatego póki co, to nic nie płaciliśmy. Nie ma umowy, nie ma kasy. Jedynie zaznaczony termin w kalendarzu + kontakt.

Pogrzebałam trochę, to zapis "cena może ulec zmianie" nie jest taki prosty, musi być on bardziej sprecyzowany i musi być podstawa do tego - np. faktury restauracji/sali, z których wynika wzrost ceny.

Ostrzegano mnie też przed lokalami, w których jest strasznie dużo ukrytych opłat, nie wspomnianych nawet w umowie. Stąd też taki, a nie inny wybór sali - bo jest to właścicielka, która nie kombinuje w ten sposób.
Stary 2017-05-31, 10:45   #4378
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Dlatego póki co, to nic nie płaciliśmy. Nie ma umowy, nie ma kasy. Jedynie zaznaczony termin w kalendarzu + kontakt.

Pogrzebałam trochę, to zapis "cena może ulec zmianie" nie jest taki prosty, musi być on bardziej sprecyzowany i musi być podstawa do tego - np. faktury restauracji/sali, z których wynika wzrost ceny.

Ostrzegano mnie też przed lokalami, w których jest strasznie dużo ukrytych opłat, nie wspomnianych nawet w umowie. Stąd też taki, a nie inny wybór sali - bo jest to właścicielka, która nie kombinuje w ten sposób.
Ja nie wiem jaki dokładnie jest zapis w umowie ale u niego ceny wahają się od- do jakieś tam kwoty.

U mnie w mieście jest jedna sala i jak by coś kręcił to by ludzi na 2 lata w przód nie było.

U nas trzeba było zapłacić do miesiąca czasu od zarezerwowania terminu.

Stary 2017-05-31, 10:51   #4379
MissCath
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie wiem jaki dokładnie jest zapis w umowie ale u niego ceny wahają się od- do jakieś tam kwoty.

U mnie w mieście jest jedna sala i jak by coś kręcił to by ludzi na 2 lata w przód nie było.

U nas trzeba było zapłacić do miesiąca czasu od zarezerwowania terminu.

I tak i nie. Nie mówię, że tak jest w Twoim przypadku, ale są lokale, które reklamują się "prestiżem", "elegancją", itd. I są popularne, te opłaty wyskakują nagle. Moja znajoma jest żoną kamerzysty, pomaga mu przy pracy, to mówiła, że sama widziała, jak państwo młodzi szli gdzieś w ustronne miejsce i rozrywali koperty, bo żądano opłat "na już". Czasem oceny z fb również niewiele pomagają, dlatego trzeba pytać. Ale myślę, że w dobie fb, social media to takie sytuacje będą coraz rzadsze.

Cytat:
Napisane przez KinderCountry
Też mnie to razi i w przypadku ślubnych spraw i mojej pracy. Szukam zdjęć, informacji, kontaktów a na stronie firmy widze 1995r. Brakuje clip artów.

dziewczęta, w końcu mi trochę poprawił się humor, może dlatego że jutro już czerwiec !
Przypomina mi się sytuacja, o której opowiadała nasza fotografka, że facet miał jej stworzyć profesjonalną stronę, ale wyrolował ją - pił, a w dodatku strzelił focha i zablokował jej dostęp do strony. Na szczęście ma jeszcze bloga z galerią i fb - i ten facebook nas przekonał

Ja też się cieszę. Czas leci. Jeszcze 2 tygodnie i zostanie nam 10 miesięcy do naszego ślubu
Stary 2017-05-31, 10:53   #4380
MrsSeductive
Żona

Cytat:
I tak i nie. Nie mówię, że tak jest w Twoim przypadku, ale są lokale, które reklamują się "prestiżem", "elegancją", itd. I są popularne, te opłaty wyskakują nagle. Moja znajoma jest żoną kamerzysty, pomaga mu przy pracy, to mówiła, że sama widziała, jak państwo młodzi szli gdzieś w ustronne miejsce i rozrywali koperty, bo żądano opłat "na już". Czasem oceny z fb również niewiele pomagają, dlatego trzeba pytać. Ale myślę, że w dobie fb, social media to takie sytuacje będą coraz rzadsze.

Przypomina mi się sytuacja, o której opowiadała nasza fotografka, że facet miał jej stworzyć profesjonalną stronę, ale wyrolował ją - pił, a w dodatku strzelił focha i zablokował jej dostęp do strony. Na szczęście ma jeszcze bloga z galerią i fb - i ten facebook nas przekonał

Ja też się cieszę. Czas leci. Jeszcze 2 tygodnie i zostanie nam 10 miesięcy do naszego ślubu
Jak by tak było to by u mnie w rodzinie było mówione tam nie idź bo oszukuje może u Ciebie jest ogromny wybór sal a u mnie jest jedna. I uwierz że by szybko zwiną interes a nie był na rynku z 15 lat.

Moje miasto jest małe tu każdy każdego zna i by zaraz to wszystko się rozprzestrzeniło.

Edytowane przez MrsSeductive
Czas edycji: 2017-05-31 o 10:57
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości