|
|
#61 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz.VII PORODÓWKA
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7427564 1]Vanessa ja mojemu mężowi mówiłam że sporo mam z naszego wątku się rozpakowało - a mąż na to " ale jak to" tak wcześnie!!!??Więc dodałam że nasza mała może wychodzić w każdej chwili. Chyba jakoś do niego jeszcze to nie dotarło.[/QUOTE]
Migotek mój mąż miał tak samo. Dopiero jak usłyszał w poniedziałek że mała w przyszłym tygodniu może być już z nami to nagle panika i zmiana o 180 stopni 😉 Odmówił całą siłownię na ten tydzień, w pracy poinformował że ten urlop który wziął od 19 czerwca może wykorzystać wcześniej, przez 3 miesiące nie mogłam się doprosic aby polakierował drzwi do szafki, nagle w dwa dni i są już gotowe 😀 Od miesiąca nie miał czasu pojechać do sklepu i zamówić plyt na szafę i pawlacz do przedpokoju, wczoraj ogarnął wszystko. Dzisiaj sam mi mówi że wraca wcześniej z pracy bo ma robotę w domu, będzie komode przykrecal 😱 Szok! Wczoraj mnie spakowal bo ja się zebrać nie mogłam, zatargał mnie na górę i kazał mówić co biorę, a co nie i układał w torbie. Wcześniej nie mógł sobie odmówić piwa, bo do terminu przecież tyyyyyle czasu jeszcze....Jak mu mówiłam że może się zacząć w każdej chwili to nie docierało to do niego, patrzył na mnie jak na wariatke. A wczoraj mój Tata zaproponował mu piwo do meczu to odmówił i powiedział że on już musi być w gotowości 😂😂😂 Do chłopów na prawdę nic nie dociera póki sytuacja nie staje się poważna. Dziękuję bardzo za wszystkie rocznicowe życzenia 😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#62 |
|
Zadomowienie
|
Vela wszystkiego najlepszego
Paula ktg mialam wczoraj. Typowe skurcze sie nie pisaly tylko mam mocne napinania brzucha. |
|
|
|
|
#63 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maja ja mam takie napinania i twardnienia że nie mogę normalnie chodzić. Od wczoraj jak chodzę to muszę kuleć na jedną nogę (głównie lewą) bo tylko tak jestem w stanie się poruszać i trochę przynosi mi to ulgę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#64 |
|
Konto usunięte
|
Właśnie pozmywałam
ogarnęłam troszkę kuchnię. Właśnie włączyłam wiatrak - jest u mnie tak duszno i pochmurno że nie daję rady.
|
|
|
|
|
#65 |
|
Rozeznanie
|
Aaaaaaaa!!!! Wlasnie dzwonił lekarz! Potwierdzone! 9go czerwca ciecie!!!! 9dni...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#66 |
|
Konto usunięte
|
Super
9 już dzidzia będzie z tobą
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się dziś do niczego nie nadaję. Czuję się okropnie, bez sił, głowa pęka, zgaga, podbrzusze boli. |
|
|
|
|
|
#69 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Świetnie ze się tak ogarnął ![]() Ps wszystkiego naj naj naj z okazji rocznicy Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#70 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
całe mieszkanie mam od południa więc jyz od maja ciężko by było wytrzymać.---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
|
|
|
#71 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzis sprzatam lazienke! I prasowanie. Jutro mam kosmetyczke i idziemy z Corka na Smerfy! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#72 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuję Ewelinka 😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#73 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moj za to jakos niecpejalnie sie mobilizuje, mowi ze juz chce abym urodzila ale azda robote przeklada bo to nic pilnego albo zrobi sie pozniej/jutro ![]() Sarenka to odliczamy!
|
|
|
|
|
|
#74 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
a razem to juz o rany... 10 lat bedzie w styczniu. Leci leci.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
ale zawiesze ja na lozeczko gdzies ok 3-4 mies, nie wczesniejWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
|
#75 |
|
Konto usunięte
|
my nie kupiliśmy żadnej karuzeli, ani pozytywek, a muzykę kołysankową puszczamy na razie z kompa.
|
|
|
|
|
#76 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak go wczesniej nastraszylam ta skrocona szyjka i moimi skurczami to wszedzie (grill, festyn, imieniny, impreza u znajomych) slyszalam "Tomek ty nie bo musisz byc w pelnej gotowosci tak?" A on kiwal glowa i zero piwka od tych trzech tygodni bylo. Codziennie pytania czy cos nie rusza. A od poniedziałku kiedy lekarz stwierdzil ze na razie nic nie wskazuje na wczesniejszy porod to pelen lajcik. Po wizycie kosil trawe i 3 piwa do tego wypil. Ale stwierdzil ze mu strasznie smakowaly po takiej przerwie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Mnie te temperatury dobijaja... niby dzis wiaterek jest ale skwar jak nie wiem co.. chcialabym zeby choc przez tydzien po 15-20 stopni bylo dla odmiany... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#77 |
|
Konto usunięte
|
W poniedziałek będą wymieniać nam pion. Hydraulicy pytali się o dogodny dla nas termin, by dzidzia się nie urodziła. Ja im powiedziałam że nie ma takiego terminu, bo termin to dzidzia ustala
zaczęli się śmiać. Oby się na nam te terminy ładnie ułożyły.
|
|
|
|
|
#78 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A z tą pogodą to nie żartuj... ja zamarznę przy takiej temperaturze. Dzisiaj u nas 25 stopni a ja w długich spodniach i bluzie na zewnątrz siedzę Dziękuje za życzenia
|
|
|
|
#79 |
|
Raczkowanie
|
Moja znajoma, która urodziła w grudniu w ostatnią sobotę pierwszy raz wypiła piwko wieczorem. Nakarmiła małą, położyła spać i wyszli się trochę zrelaksować.
Jedno piwko wystarczyło, żeby się tak rozluźniła, że aż nam głupio było
|
|
|
|
|
#80 | |
|
Zakorzenienie
|
Mam dziś tak spuchnięte stopy, palce. Normalnie jak hobbit
tylko na szczęście nie owłosione ![]() Cytat:
a głowę mam mocną
|
|
|
|
|
|
#81 |
|
Konto usunięte
|
Tak to jest jak organizm nie miał alkoholu przez 9 miesiecy
nawet pół piwa słabego wystarczy by się ululać. |
|
|
|
|
#82 |
|
Raczkowanie
|
VelaLuca - udanego świętowania! I wszystkiego najlepszego
![]() Sarenka - super, że już znasz datę! Zaczyna się odliczanie... Zaczyna się robić poważnie... dzisiaj zaczął mi odchodzić czop |
|
|
|
|
#83 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Vela to ładnie się mąż zmobilizował
Cytat:
Cytat:
Jeszcze masz ponad dwa tygodnie więc spokojnie może Ci dojdzie. A jak nie to ja bym w pierwszej kolejności napisała z prośbą o sprawdzenie przesyłki. Jak jest gdzieś zatrzymana to można najpierw przedłużyć o kilka dni przesyłkę. Jak nie dojdzie to piszesz, że nie doszło i prosisz o zwrot kasy. Cytat:
Myślałam o tym, że spotkanie byłoby super ale to mało realne Cytat:
To teraz trzeba spiąć dupkę i przygotować się na 100% Cytat:
Jestem po spotkaniu z doula. Z tą miałam dużo lepszy kontakt. Bardzo fajnie nam się rozmawiało i pod tym względem jest dużo fajniejsza od pierwszej. Do tego a dodatkowe szkolenia z rzeczy którymi byłabym zainteresowana- chustonoszenie i masaż Shantala i generalnie opieka nad noworodkiem. Cena bardziej przystępna. Ta pierwsza 1200 zł i nie ma dodatkowych szkoleń a ta 900 zł. Minus- oficjalnie jako doula to będzie jej pierwszy poród. Ktoś musi być pierwszy Jeszcze się okaże czy w Domu Narodzin nie będą mieli z doulą problemów, bo kiedyś nie było a plotki chodzą że coś teraz im nie pasuje. Po spotkaniu pojechałam do drogerii i zaszalałam z kosmetykami do makijażu. Później na zakupy czasu i ochoty nie będzie a trzeba jakoś wyglądać Projektora więc nie kupuję tak jak myślałam. Karuzeli nie kupuję też. Zapisałam sobie jako ewentualny prezent.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane.
Ja juz po.. oczywiscie..poplakalam sie u gina (ale wstyd..coz emocje) powiedzialam co i jak..przyjął ze spokojem..ze ciecie a ja w bek..uspokajal..mowil..ze on będzie robil zrobi wszystko jak najlepiej potrafi..ze nie pamieta przypadku w swojej karierze..zeby ktos nie chcial cc.. Mowi..ze szczerze..to co druga go blaga o cesarke.. Powiedział .ze szkoda bo faktycznie warunki mam dobre..jedynie co to ta arytmia..ale widocznie tak musi byc.. Bylam w takim stanie..ze nawet nie poprosilam o dokladne ostatnie usg..wiem..ze tylko pomierzyl glowke..brzuszek i nozke..przepływu w porzadku..tetno super..szyjka miekka ale niema jakiegos rozawrcia. Nie zapytalam o wody i lozysko ale powiedział..ze wszystko wporzadku.maly nisko..mam sie oszczedzac i jesc lekkostrawnie..w razie w.. Data. 13 czerwiec. Wstawic sie mam 12 do poludnia..zeby zrobili wszystkie badania itp. Gbs o dziwo ujemny ![]() Maly ma okolo 3.200 A mamusia przykoksila ale powiedzial..ze to pewnie teraz woda sie zatrzymuje i mam 11 na plusie. Powinnam dojsc do 12 czyli książkowo. Jakby cos sie szybciej zaczelo to wiadomo..szpital..ale powinnam dotrwac. O wiecej nie pytałam bo od razu zlapal mnie wisielczy humor.. L4 mam do 11.. Nie zapytalam co dalej ale pewnie od 13 macierzynskie a co z 12?pobyt w szpitalu? Eh Pojechalam na zakupy..kupilam warzywa..jogurty..serki wiejskie i będziemy lekko jesc..az do porodu..operacji. Sarenka super..ze tez juz znasz date. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez pannaanna_87 Czas edycji: 2017-05-31 o 17:06 |
|
|
|
|
#85 |
|
Konto usunięte
|
To prawda, cesarki są bardzo pożądane, także u mnie. Rzadko która chce rodzić SN.
|
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
Pannaanna to było do przewidzenia niestety. Zdziwiłabym się jakby było inaczej w Twoim przypadku.
Masz 1,5 tygodnia na ostateczne oswojenie się z sytuacją. Jesteś w dobrych rękach i niedługo będzie po wszystkim I waga idealna- zazdroszczę ![]()
|
|
#87 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
rany Ty naprawdę cieplolubna... mi w ciąży wiecznie goraco. Nawet w nocy przy otwartych oknach i bez koldry spie. W samym staniku sportowym... a i tak sie mokra budzęWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7428243 6]To prawda, cesarki są bardzo pożądane, także u mnie. Rzadko która chce rodzić SN.[/QUOTE]
Bo teraz nastała era cesarek... Wiadomo, ze jesli ktos ma komplikacje to ok, ale nie rozumiem podejścia niektórych kobiet, które mają predyspozycje do porodu SN, a wyszukują sobie pretekstu, żeby mieć pozwolenie na CC. Czyste pójście na łatwiznę... |
|
|
|
|
#89 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#90 |
|
Raczkowanie
|
Pannaanna przynajmniej znasz dokladnie date i godzine. Mozesz sie spokojnie przygotowac psychicznie.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:26.

ogarnęłam troszkę kuchnię. Właśnie włączyłam wiatrak - jest u mnie tak duszno i pochmurno że nie daję rady.

całe mieszkanie mam od południa więc jyz od maja ciężko by było wytrzymać.

a razem to juz o rany... 10 lat bedzie w styczniu. Leci leci..
jak karmiłam Karolinkę też piłam i Karmi piłam, położna kazała zeby otworzyć z 15 minut wcześniej żeby odgazowało, ale jak w lipcu czy w sierpniu były upały to piłam takie świeżo otwarte i w dodatku z lodówki, nie zauważyłam zeby córce coś było po bąbelkach.

rany Ty naprawdę cieplolubna... mi w ciąży wiecznie goraco. Nawet w nocy przy otwartych oknach i bez koldry spie. W samym staniku sportowym... a i tak sie mokra budzę