|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szukam chętnych na wspólne zakupy!
Cytat:
), ale na chwilę aktualną pasuje mi 17 maja, mam nadzieję, że reszcie wesołej kompaniji od flaszki safranowej tyż. Aggie, czyli co, umawiamy się, że ten 17.05? Bo jeśli tak, to już trzeba pomyśleć o zbieraniu wpłat za Safranka. ![]() Cytat:
Dobra, ja się piszę na 20-25 ml. A czy mogę zaklepać sobie flaszkę? W zamian mogę przelewać, atomizery mam, chęci też.![]() PASSAGE D'ENFER : Nadia_12 (organizatorka) - 5/10 ml Beata11 - 20 ml Aragonte - 20 ml Beyourself - 20-25 ml (+ flaszka, ładnie proszę )Do rozdysponowania zostało 35-25 ml. Zapraszam!
|
|
|
#3932 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
- Aggie kupuje i wysyła do Beyourself - Beyourself rozlewa i wszystkim wysyła Czy lepiej będzie jeśli Aggie będzie rozlewać (przy niektórych osobach pominiemy wysyłkę, bo są z Warszawy)? Aggie, co ty na to? Spójrzcie w górę. Uaktualniłam post nr. 3948. Edytowane przez Nadia_12 Czas edycji: 2008-05-03 o 10:49 |
|
|
|
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
Stanęło na tym, że jest wstępna lista chętnych, która przedstawia się następująco:
1. Paulinka_S, 5-10ml 2. Homyk, 4ml 3. Yoona, 5-10ml 4. Sylion, 10ml 5. SpanishMyszka, 25-30ml
|
|
#3934 |
|
Rozeznanie
|
Ja jestem z Poznania, więc muszę dodać koszt wysyłki oczywiście oraz materiałów pakowawczych. To jak będziemy finalizować
Już się cieszę i dziękuję organizatorkom. |
|
|
|
#3935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit: Fenris potwierdzam moje zakupy
|
|
|
|
|
#3936 |
|
Raczkowanie
|
Niestety, muszę zrezygnować z mojej działki Mechatego Wilczka. Chciałabym wziąć sobie te 10 ml Passage d'Enfer, które znam i cenię, funduszy brak ,no i jakoś tak odeszła mi wielka chęć poznania tego zapachu.Mam nadzieję, że ktoś się znajdzie na te 5 ml, jeśli nie to oczywiście je wezmę.
|
|
|
|
#3937 |
|
Zakorzenienie
|
Już uzupełniam:
AKTUALNIE ZBIERAMY GRUPY NA: Fenris - Vanille Mokha z Lucky Nadia_12 + Aggie125 - Passage d'Enfer Yoona - A la Figue Satellie (Lucky) SpanishMyszka - New Haarlem z Truskawy (tu chyba lista zakończona, jesli ma być 50 ml) Aggie125 - Tea for Two oraz Vanille L'Artisan Teraz dalej: Favkes jest dyspozycyjna 17-tego, musimy jej tylko odpowiednio wcześniej, a nie dzień przed podać termin zakupów. Umówiłam się z nią na po długim weekendzie, tak, aby Annmarie też mogła powierdzić swoje Rose Kashmirie na 100%. Rozumiem jednak, że Szafran u BeYourself możemy kupować 17-tego? Skoro BeYourself kupuje i Szafrana, i Passage d'Enfer, sądzę, że nie ma sensu bawić się w odlewanie części dla osób z Warszawy, wysyłanie flakonu dalej i robienie kolejnych odlewek. Może ja już hurtem wszystko poprzelewam na miejscu i rozeslę dalej? A co z Automne, bo kojarzę, że zbieralaś listę, Edytko. To rownież mogę przelać i powysyłac, bo pisalam się na 10 ml. Czyli wstępnie 17 maja mogłyby być zakupy w Quality: - Safran Troublant (BY) - rozlewa i rozsyla Aggie (?) - Automne (BY) - rozlewa i rozsyla Aggie (?) - Rose Kashmirie (Annmarie) - wysyłka do Annmarie, rozlewa AM (?) - Tea for Two (Aggie125) - rozlewa i rozsyła Aggie - Passage d'Enfer (Nadia_12) - rozlewa i rozsyła Aggie Co do terminu: - Tea for Two - ja mogę w maju, 13ryjek również, jeszcze czekam na odpowiedź od shachownicy. Jeszcze czekamy na 1-2 osoby do spółki, ale w razie co to ja mogę założyc i kupić cała flaszkę przy 3 osobach do podziału i ewentualnie później komuś zrobić odlewkę. - Safran Troublant - najwyraźniej pasuje 17-tego - Automne - to jeszcze to wyjasnienia - Rose Kasmirie - to jak Annmarie wróci po długim weekendzie - Passage d'Enfer - tu musza się wypowiedzieć beata11, Nadia_12, Aragonte i BeYourself. Nadiu_12, może w takim razie Ty ustalisz z dziewczynami czy pasuje im dołączenie się do terminu 17 maja, czy wolałyby raczej później? Tylko niech każda z organizatorek pilnuje swojej listy i przed zakupami prześle mi ja z wyliczeniem, ile kto bierze - ja już zadbam o adresy i organizacyjną stronę calej operacji Co do próbek, przy zakupie tylu flaszek dostaniemy ich od groma i jeszcze ciut ciut. Tak więc może każda z osób partycypująca w której z flaszek niech zglosi do opiekuna swojej flaszki, na jaka próbkę z Quality by reflektowała. Wtedy opiekun flaszki wyśle mi spis żądanych próbek od każdej osoby, a ja zamówię własnie takie podczas zakupów i dołącz próbki do wysylanych odlewek i flakonów. Jeśli to wszystko wyszłoby w jednym rzucie, byłaby to jak do tej pory największa akcja kupowania w Quality. Mam nadzieję, że wszystko napisałam jasno, gdyby nie, to krzyczeć ![]()
|
#3938 | |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
ale jeżeli nie to rozumiem, żaden problem
|
|
#3939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit. p.s. na jakąś próbencję też bym była chętna tylko zerknę na stonkę q. |
|
|
|
|
#3940 |
|
Zakorzenienie
|
Paulinko, to żaden problem, my nie rozliczamy kto ile bierze, tylko przy zakupie prosimy o konkretne próbki o dostajemy je bez problemu. Ostatnio kupowałysmy 3 flaszki i bez problemu dostałyśmy tyle probek, ile kto chciał. Nie będzie problemu.
|
#3941 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli nie będzie takiej próbki, to zrobię próbencję z własnej flaszki dla Paulinki, OK?Jak dla mnie może być 17 maja |
|
|
|
|
#3942 |
|
Zakorzenienie
|
Można prosić o próbki?
![]() Aggie- jest jakiś limit tych próbek na osobę? Tzn. domyślam się, że nie dziesięć , ale czy można np dwie?
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#3943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zresztą w kwestii próbek mozna zrobić tak: piszecie na PW do opiekunki flaszki i jednocześnie do mnie. Ja już mam spisana listę zakupową, ktorą później się będzie potwierdzać. Moge od razu koło nickow kupujących dopisać jakie próbki chca, a przed zakupami porównać to z listą opiekunki flaszki (jak to fajnie brzmi!) aby być pewnym, że sie czegoś nie pomyliło. Aragonte, chyba podniosę wątek sabatowy...
|
|
#3944 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze inna sprawa, choć z tym zgłaszam się o wiele wcześniej, ale ze względu na organizację myśle, że dobrze byłoby zapodac temat wcześniej. Od jakiegoś czasu przemyśliwałam już nad zorganizowaniem zakupow Lutkowych (dzwońców) i moglabym podjąć się organizacji. Dlaczego wcześniej? Dlatego, że to dość droga impreza, bo Lutki tanie nie są, a zamawiać ze strony Palaca Shiseido jest sens wtedy, kiedy zamawiamy 4 dzwońce w 1 rzucie.
Myślałam o terminie wakacji, tj. lipiec-sierpień, nawet ze wskazaniem na sierpień i to końcówkę, tak, aby można było wcześniej wszystko poobliczać i sensownie rozplanować sobie pozostałe perfumeryjne zakupy. Wiem, jak cięzko jest zebrac grupę na jeden zapach, bo każdy ma swoje osobiste upodobania. Dlatego pytam: czy znalazłyby się chętne na sierpniowe zakupy Lutkow-dzwońców? Wstępnie przeanalizowałam sobie zapachy, które chętnie bym nabyła, ale tylko wtedy, kiedy znalazłyby się wspólniczki do reszty flakonu. Jeśli natomiast zebrałaby się grupa na inny flakon, z którego ja bym nie korzystała, to równiez bardzo chętnie zorganizuję takie zakupy. Wstępnie "wyniuchałam" sobie kilka typów, aby od czegoś zacząć: Bois Oriental, Rahat Loukoum, Chene, Chergui. Ewentualnie Cuir Mauresque bądź mocno jaśminowy Sarrassins (choć po ostatnich testach zaczęłam znów obawiać się jaśminu). Co Wy na to? Proponuję kolor pomarańczowy na rozmowy o Lutkach. Możemy też tworzyć własne listy, tak, aby zobaczyć, które z zapachów będą cieszyły się największym powodzeniem - rzecz jasna nie muszą być te, które wypisałam, to był tylko przykład.
|
#3945 |
|
Zakorzenienie
|
UAKTUALNIENIE:
VANILIA L'ARTISAN: - Kagan - 10 ml - Santorio - 5 ml - Aggie125 - 20 ml TEA FOR TWO L'ARTISAN (zostało 10-20 ml) - zakupy 17 MAJA - 13ryjek - 50 ml (we flakonie) - shachownica - 10 ml - Mrs. Vargas - 10-15 ml - Aggie125 - 10-15 ml
|
#3946 |
|
Raczkowanie
|
Chętnie wezmę 10ml TfT.
|
#3947 |
|
Rozeznanie
|
To ja teraz chyba kilometrowy post napiszę.
Aggie, kochana- czytasz w moich myślach? Od nocy męczą mnie wizje S. de Mysore- to Sabbath mnie powiodła na pokuszenie swoim rewelacyjnym jak zwykle opisem Koniec sierpnia , jak najbardziej, chciałabym wcześniej coś przetestować- rozsądek mnie powstrzymuje od brania wszystkiego w ciemno choćby po trochu. Odległy termin jest słuszny, bo tyle mi się nazbierało marzeń zapachowych, że ..ech.. Doszłam do wniosku, że bez wątku wspólnozakupoego nie zdołam ich zrealizować wcześniej niż za rok ( a wtedy , wiadomo- będzie cała masa nowych). I w związku z tym mam też pytanie ( moje doświadczenie we wspólnych zakupach jest prawie zerowe), bo nie chciałabym jakiegoś faux pas popełnić: Jeśli chcę coś zakupić, to mogę po prostu wrzucić na wątek temat -szukam wspólników do flaszki? 50tki, 30tki kupować szkoda, a może właśnie ktoś chciałby zakupić 5, 10 ml tego samego zapachu ? I mogą to być zakupy pojedyncze i w normalnych perfumeriach np? Pytam, bo już mam parę pomysłów. Myślałam, żeby wrzucać najpierw pomysł do weryfikacji przez dziewczyny, a później w kolorze jako konkretną już propozycję. Zakupy w Quolity jak dla mnie mogą być 17 maja. Próbeczka? super ! - wylosuję z tych 20tu, które bym chciała( zwlekam z zamówieniem próbek, bo się zdecydować nie mogę )
|
|
|
|
#3948 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez rachela Czas edycji: 2008-05-04 o 19:30 |
|
|
|
|
#3949 |
|
Zakorzenienie
|
UAKTUALNIENIE:
VANILIA L'ARTISAN: - Kagan - 10 ml - Santorio - 5 ml - Aggie125 - 20 ml TEA FOR TWO L'ARTISAN - zakupy 17 MAJA - 13ryjek - 50 ml (we flakonie) - shachownica - 10 ml - Mrs. Vargas - 10-15 ml - Sylion - 10 ml - Aggie125 - 10-15 ml Beatko, co do Twojego pytania. Jeśli masz na oku jakiś zapach, to najprościej jest wrzucic info do tego wątku z zapytaniem, czy ktoś jest chętny na wspólna flaszeczkę. Nie musisz wpierw robić weryfikacji wśród dziewczyn, ale dobrym pomysłem jest tez umieszczenie takiej informacji w podpisie, na wzór podpisu jaki ja obecnie mam. W ten sposób dziewczyny czytając forum widze taka informację i to je może zachęcić do wejścia na ten wątek. Co do Lutensów, to sprawa jest taka: nie opłaca się zamawiać 1 flaszki ze względu na koszta przesyłki. Oczywiście jest to możliwe, ale w przypadku palacówek opłata za wysyłkę jest jednakowa bez względu, czy to jest 1 flaszka, czy 4. A Lutki sa dość drogie, więc staramy się tak to wszystko zorganizować, aby zminimalizować koszta. Możesz więc spokojnei walnąć pomarańczowego posta (może trzymajmy się koloru, żeby było czytelniej) i ogłosić, ze zbierasz chętnych do zakupów Santal de Mysore - jedna z czterech flaszek I zobaczymy, jaki będzie odzew. Ja rzuciłam swoje propozycje, ale oczywiście kupi sie to, na co zbierą się grupy chętnych. Co do zakupów pojedynczych - jak najbardziej, dziewczyny ogłaszały wspólne zakupy z Truskawy, Luckyscent, itp. Jakbyś miała jeszcze jakieś pytania, to pisz, podpowiem Ci co i jak w miare mojej wiedzy ![]() A info, jaką byś chciała próbkę do Passage d'Enfer proponuje wysłać do Nadii_12 - ona jest opiekunką flaszki i będzie pilnowac listy, pojemności ile kto bierze oraz spisu próbek. Ja zajmuję się strone techniczną zakupów i tak chyba będzie łatwiej, bo mamy w tej chwili kilka flaszek w jednym rzucie, więc potrzebna będzie pomoc ze strony innych organizatorek poszczególnych flakonów. Aszku, poczekaj prosze chwilę, spytam Mrs. Vargas ile ona chce - ja mogę wziąć 10 ml zamiast 15-tu.
|
#3950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edit:No chyba ze ktos inny sie na nia czai to ja zrezygnuje i wezme w atomku ![]()
---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- Edytowane przez rachela Czas edycji: 2008-05-04 o 19:30 Powód: skrócenie postu, kasujcie niepotrzebny tekst, jest czytelniej |
|
|
|
|
#3951 |
|
Zadomowienie
|
Aggie, ja wezmę chętnie 20ml Chene i 10ml Cuir Mauresque.
|
#3952 |
|
Zakorzenienie
|
UAKTUALNIENIE:
VANILIA L'ARTISAN: - Kagan - 10 ml - Santorio - 5 ml - Teza20 - ok. 25 ml + flakon - Aggie125 - 20 ml TEA FOR TWO L'ARTISAN - zakupy 17 MAJA (LISTA ZAMKNIETA) - 13ryjek - 50 ml (we flakonie) - shachownica - 10 ml - Mrs. Vargas - 10 ml - Sylion - 10 ml - Aszku73 - 10 ml - Aggie125 - 10 ml Teza, już Cię wpisałam. Nie wiem jeszcze, kiedy zrobimy zakupy, czy warto się starać dołączyć do grupy na 17 maja, czy raczej na spokojnie poczekać aż się zbierze grupa i nie popędzać ludzi Na razie zobaczymy, Quality nie zająć, nie ucieknie ![]() Gwaihally, w takim razie zapoczątkowuję listę wstepną na Lutensy-dzwońce - na razie jest to lista wstępna, mająca na celu zorientowanie się, jakie zapachy cieszą się popularnością i na co uda się zebrać grupę. CHENE: - Gwaihally - 20 ml - Aggie125 - 15/20 ml Cuir Mauresque: - Gwaihally - 10 ml - Aggie125 - 5/10 ml Bois Oriental: - Aggie125 - 10/20 ml Rahat Loukhoum: - Aggie125 - 20 ml Chergui: - Aggie125 - 10/15 ml Santal de Mysore: - Beata11 - ?? - Aggie125 - 10 ml (?) Off-top: o kurka wodna, mój sześciotysięczny post...
|
#3953 |
|
Wtajemniczenie
|
Jako, że 17 maja już niedługo, trzeba zebrać wpłaty za Rose Kashmirie
(aby Aggie i Favkes mogły nam kupić 17 Różyczkę). Wyliczenia wyglądają tak: - 10 ml kosztuje (ze zniżką Favkes) - 37,05 zł (oryginalnie - 390 zł/100 ml, 5% zniżki - 370,5 zł) - atomizer - 1,88 zł - koperta - 0,92 zł - przesyłka - 5 zł Różyczkę roześle do nas kochana Aggie, która zaoferowała się rozlać ją i rozsłać. To równocześnie oznacza, że dziewczyny z Warszawy będą mogły ją chyba poprosić o możliwość odebrania osobiście ![]() Teraz rozliczam każdą z nas oddzielnie: - annmarie - 15 ml - 55,58+1,88+0,92+5 = 63,38 zł - Charlotta11 - 20 ml - 74,10+1,88+0,92+5 = 81,90 zł - Katty_p13 - 25 ml - 92,63 zł - neonka28 - 5 ml- 18,53+1,88+0,92+5 = 26,33 zł - Paulinka_S - 5 ml - 18,53+1,88+0,92+5 = 26,33 zł - Quenny - 20 ml - 74,10+1,88+0,92+5 = 81,90 zł - secco - 10 ml - 37,05+1,88+0,92+5 = 44,84 zł Mam prośbę - zanim wpłacicie, sprawdźcie, czy dobrze każdą z Was podliczyłam. Za chwilę prześlę Wam na PW nr konta i dane, w odwrocie, prześlijcie proszę do mnie Wasze adresy (prześlę potem Aggie pełną listę - myślę, że tak będzie łatwiej i szybciej niż obciążać Aggie skompletowaniem całości). Każda może też wybrać sobie jedną próbkę, jaką chciałaby dodatkowo dostać (prawdopodobnie będzie to możliwe), prześlijcie mi ją razem z adresem ![]()
Wymianka - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=926941 Edytowane przez annmarie Czas edycji: 2008-05-06 o 15:48 |
|
|
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
Annmarie, ja jeszcze dodam, że Katty_p13 może się ze mną rozliczyć osobiście przy odbiorze, jeśli tak woli zamiast przelewu. No ale to niech Katty zadecyduje. I tak będziemy musiały się umówić na późniejszy odbior jej flaszki, bo skoro Katty bierze 25 ml we flakonie, to najpierw muszę porozlewać pozostałe 75 ml, a wole tego nie robić cichaczem gdzieś w kącie BC, tylko na spokojnie, w domu.
|
#3955 |
|
Zakorzenienie
|
Gwaihally - pytam tylko i wyłącznie orientacyjnie
- czy planujesz organizować pod koniec maja zakup atomizerków?, bo w razie czego, zostawiłabym komuś listę - nie będzie mnie parę dni ( mam nadzieję, że tylko parę )
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#3956 |
|
Zakorzenienie
|
Madziczko, a ile atomizerków Ci potrzeba? I jakich? Ja mam ich sporo, parę chyba mogłabym Ci podeslać...
|
#3957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję Aggie, póki co nie potrzeba mi nic na gwałt, pytałam tak orientacyjnie, w razie gdyby działa się jakaś akacja akurat pod moją nieobecność Po prostu zabezpieczam wszelkie transakcje, w których biorę udział, bo kilka dni będę poza domem.
|
|
|
|
#3958 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny i chłopaki, ponieważ szykuje się tu kilka akcji naraz, to proponuję taką taktykę:
Opiekunowie poszczególnych flaszek zbierają adresy i uaktualniają listy, które mi potem prześlą. Tak więc w razie jakichkolwiek zmian kontaktujcie się ze swoimi opiekunami na PW, bo jesli zaczniemy wszystko pisać tutaj, zrobi się kocioł - za dużo zakupów na raz. Opiekun flaszki zbiera wplaty od swojej grupy i przesyła mi kase wraz z listą, podziałem na ml i zamówionymi próbkami oraz adresami. Co do zakupów Lutensowskich, jeśli ktoś jest chętny ja dopisanie się do aktualnej wstępnej listy albo chce dodać inną flaszkę, niech po prostu skopiuje liste która już tu jest zamieszczona i dopisze co trzeba i kogo trzeba.
|
#3959 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sama nawet nie myślałam o kupnie choćby jednego Lutka z tej strony Czy ja mogę się wstępnie zapisać na 30 ml Santal de Mysore z flaszeczką? W ogóle, dziewczyny znacie te zapachy czy tak w ciemno? Gdzie je można przetestować, sprzedają gdzieś próbki? |
|
|
|
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
Beata, kopiuj listę i uaktualniaj się na pomarańczowo (choć na Wizażu akurat kolor pomarańczowy jest dość... niesympatyczny)
![]() Gdzie przetestować, hmm... kiedyś mozna było zdobyć Lutensowską książeczkę zapachów, ale o ile się orientuję, po pierwsze były to chyba perfumowane karteczki, ktore niezbyt wiernie oddawaly prawdziwy zapach, a poza tym przestali je chyba wysyłać. Ale ja wtdy jeszcze nie bardzo udzielalam się na Perfumach, więc może bardziej uświadomiona Wizażanka wyjaśni, jak to było? Ewentualnie możesz próbować zdobyć próbkę od innej Wizażanki, choć akurat niektóre Lutensy to towar deficytowy i ciężko je zdobyć. Ale próbować warto
Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.

), ale na chwilę aktualną pasuje mi 17 maja, mam nadzieję, że reszcie wesołej kompaniji od flaszki safranowej tyż. 

)

Ewentualnie możesz próbować zdobyć próbkę od innej Wizażanki, choć akurat niektóre Lutensy to towar deficytowy i ciężko je zdobyć. Ale próbować warto