<3 PM 2017 <3 okrągła cz. 50! :D - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-06-01, 18:49   #61
czekoladowoo
Zakorzenienie

Dot.: &lt;3 PM 2017 &lt;3 okrągła cz. 50! :D

Cytat:
Napisane przez funnyvalentine Pokaż wiadomość
będę szukać... ale już sama nie wiem czy warto w to pieniądze ładować. kiepski dzień dzisiaj. do tej pory nie wierzę ale zostawiłam pod gabinetem papierową torbę a w niej pojemnik na jedzenie i szczoteczkę do zębów i pastę i ktoś to ukradł wróciłam po chwili i już nie było, pytałam na recepcji i nikt nie oddał...
Przeanalizuj wszystko na spokojnie.

Ja czasami żałuję. Ale wiem ze to kwestia mojego pecha i przebojów bo gdyby wszystko szło ok to nie zalowałabym ani złotówki.

Co do tej torby ludzie wstydu nie mają

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-01, 18:52   #62
oljaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aankaa092 Pokaż wiadomość
No proste tylko trzeba olje to zawołać żeby przeczytała i dała termin

Czytam, czytam jestem na bieżąco
oljaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-01, 18:54   #63
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b
Konto usunięte

Dot.: <3 PM 2017 <3 okrągła cz. 50! :D

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
To tez nie tak jest. Ja dolny łuk miałam kazdy zab w inna strone, górny do lekkiej korekcji a i tak bolala gorano i kwestia dopasowania zgryzu

Beda Ci usuwac? Zastanow sie bo musi być symetria wiec bardzo prawdopodobne ze bedziesz musiala pozbyć się 4 zębów tak jak było u mnie...

Ja górę mam idealną, więc jeśli nie będą mi usuwać u góry czwórek tylko ósemki to chyba nie powinno być tak źle, o ile tak można
Na dole muszę mieć wyrywane zęby bo mam po prostu za mało miejsca na zęby i nachodzą na siebie. No zobaczymy W sumie chciałabym zwykły aparat ze względu na kolorowe gumki, ale jednak Damon przemawia do mnie głównie mniejszą ilością wizyt. Wychodzi więc kosztami bardzo podobnie do tego z gumkami
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-01, 18:56   #64
magdenka
Zakorzenienie

Czy do wyrobienia nowego dowodu potrzebny jest akt ślubu czy wierzą na słowo?

Dzisiaj będzie relacja, albo przynajmniej część, bo chyba się rozpiszę
magdenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-01, 19:00   #65
funnyvalentine
Zakorzenienie

Cytat:
Przeanalizuj wszystko na spokojnie.

Ja czasami żałuję. Ale wiem ze to kwestia mojego pecha i przebojów bo gdyby wszystko szło ok to nie zalowałabym ani złotówki.

Co do tej torby ludzie wstydu nie mają

będę szukać i analizować ale jak sobie pomyślę ile to kasy która mogła iść na mieszkanie...

co do torby to być może miało znaczenie że było na niej logo dosyć znanej i drogiej firmy bieliźnianej
funnyvalentine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-01, 19:02   #66
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdenka Pokaż wiadomość

Mi uwierzyli na słowo

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-01, 19:02   #67
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Cytat:

ja chyba dawałam do skserowania albo do wglądu
już nie pamiętam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-06-01, 19:03   #68
Konto usunięte

Cytat:
będę szukać i analizować ale jak sobie pomyślę ile to kasy która mogła iść na mieszkanie...

co do torby to być może miało znaczenie że było na niej logo dosyć znanej i drogiej firmy bieliźnianej
U nas najlepsze jest to, że oboje z TŻem musimy założyć aparat Więc jakieś 10k musimy od razu zaklepać Zastanawiam się czy zakładanie w tym samym czasie byłoby dobrym pomysłem
Ja mam jeszcze wadę zgryzu - dolne zęby chowają mi się za przednimi Więc to może być dodatkowym problemem
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-01, 19:04   #69
magdenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Mi uwierzyli na słowo
Już złożyłaś? co ja się tak ociągam, jeszcze nawet zdjęcia nie mam
Stary 2017-06-01, 19:05   #70
oljaa
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedy będzie?
Stary 2017-06-01, 19:07   #71
rubbim
City of Bones

Cytat:

U mnie mieli w systemie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-06-01, 19:11   #72
czekoladowoo
Zakorzenienie

[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;74317116]Ja górę mam idealną, więc jeśli nie będą mi usuwać u góry czwórek tylko ósemki to chyba nie powinno być tak źle, o ile tak można
Na dole muszę mieć wyrywane zęby bo mam po prostu za mało miejsca na zęby i nachodzą na siebie. No zobaczymy W sumie chciałabym zwykły aparat ze względu na kolorowe gumki, ale jednak Damon przemawia do mnie głównie mniejszą ilością wizyt. Wychodzi więc kosztami bardzo podobnie do tego z gumkami [/QUOTE]

U mnie sie wydawalo ze dół nie ma szansy sie zmieścić bo każdy na siebie nachodził. Okazało się że jednak zmieściły sie bez problemu bez wyrywania. Ale wtedy zrobiła sie asymetria i wada zgryzu bo u gory juz czworek nie miałam
czy tak można to nie wiem, ja w ogóle nie miałam osemek juz.
dla pewności na Twoim miejscu skonsultowałabym sie z jeszcze jednym orto kropla w morzu wydatków a będziesz miała pewność
Cytat:

Nie myśl w ten sposób. Ja tez moglabym przeznaczyć te pieniadze na inny cel. Tylko ze swoj własny komfort i zdrowe zęby to jest coś czego nie da sie wycenić na żadną kwote.

Stary 2017-06-01, 19:12   #73
funnyvalentine
Zakorzenienie

[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;74317296]U nas najlepsze jest to, że oboje z TŻem musimy założyć aparat Więc jakieś 10k musimy od razu zaklepać Zastanawiam się czy zakładanie w tym samym czasie byłoby dobrym pomysłem
Ja mam jeszcze wadę zgryzu - dolne zęby chowają mi się za przednimi Więc to może być dodatkowym problemem [/QUOTE]
no ja właśnie myślałam że 5k wystarczy ale na pewno nie... też mam krzywy zgryz
funnyvalentine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-01, 19:13   #74
czekoladowoo
Zakorzenienie

[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;74317296]U nas najlepsze jest to, że oboje z TŻem musimy założyć aparat Więc jakieś 10k musimy od razu zaklepać Zastanawiam się czy zakładanie w tym samym czasie byłoby dobrym pomysłem
Ja mam jeszcze wadę zgryzu - dolne zęby chowają mi się za przednimi Więc to może być dodatkowym problemem [/QUOTE]
Wyciagi Cie czekaja ale jak masz wade taka to dla pewności skonsultuj to usuwanie, tak dla spokojnosci co by sobie później nerwow oszczędzić

Stary 2017-06-01, 19:13   #75
magdenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oljaa Pokaż wiadomość
Kiedy będzie?
Mam już pół strony, a dopiero jestem przy wejściu do kościoła

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-06-01, 19:14   #76
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
no ja właśnie myślałam że 5k wystarczy ale na pewno nie... też mam krzywy zgryz
U mnie sie okazalo ze też mam i dlatego zębami zgrzytam.

Stary 2017-06-01, 19:16   #77
oljaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mam już pół strony, a dopiero jestem przy wejściu do kościoła
Będzie co poczytać przed snem
Stary 2017-06-01, 19:21   #78
dzastina159
Raczkowanie

Hej
Intensywny czas za mną, zostało 64 dni do ślubu

Goście prawie wszyscy zaproszeni, buty i stanik do sukienki kupione.
Kosmetyczka i fryzjerka zaklepane. Kwiaciarnia w sobotę do omówienia jakie kwiaty, tort też w sobotę do zamówienia.
USC i Kościół załatwione, tylko została poradnia
Miałam 4 dni wolnego i już o nich nie pamiętam, bo jeździliśmy to wszystko załatwiać, przy okazji jedząc lody w cukierni, zamiast próbować tortów

Praca też pochłania mnie na tyle, że daję radę tylko Was podczytywać, ale na bieżąco nie zawsze jestem

Przyszła matka, żona, a może kiedyś kochanka??
dzastina159 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-01, 19:24   #79
malgosiaw123
Zakorzenienie

Jezu Dzastina nie strasz. Mam tydzień po Tobie i jak mam wolne dni to i tak go**o załatwiamy.

Wysłane z mojego Lenovo K10a40 przy użyciu Tapatalka
malgosiaw123 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-06-01, 19:25   #80
micia00
Wtajemniczenie

Cytat:

U mnie w gminie usc i wyrabianie dowodu sa w jednym pokoju. Wiec tz sprawdzal poprawnosc aktu slubu a ja wypisywalam w tym czasie wniosek o dowod
Ale mnie bol brzucha dopadl po powrocie. Caly dzien mi @ odpuściła, ale tyle mialam planow na wieczor i leze

micia00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-01, 19:25   #81
magdenka
Zakorzenienie

edit: RELACJA w całości (nie chciałam przebić jaszczurki, ale wszystko wydaje mi się ważne )

Ostatni tydzień przed ślubem był dla mnie szalony. Jak wiecie, urlop miałam dopiero w piątek, a więc wieczory były na maksa zapełnione przygotowaniami. Nie miałam nawet kiedy posprzątać mieszkania i wzięłam się za to w piątek w nocy. Poszłam spać po 1, a plecy mnie tak bolały, że nie mogłam się zginać. W sobotę mogłam pospać spokojnie do 8, ale już przed 6 nie mogłam dalej spać. Nie stresowałam się, ale byłam podekscytowana. Odebrałam wianek, zobaczyłam swój bukiet i czekałam na Anię i fryzjerkę. Tutaj mój tż się nie popisał, bo przywitał Anię awanturą. Powiedział, że jeśli jeszcze raz mnie zmaluje tak mocno jak ostatnio, to nie pójdzie ze mną do ołtarza Ugięłam się i makijaż miałam leciutki, ale piękny. No i mężowi się ostatecznie bardzo podobał. Ogólnie przygotowania minęły nam przyjemnie, była jeszcze moja świadkowa i mama i wszystkie sobie plotkowałyśmy na ludzie. Nie czułam w ogóle stresu, ale za to tż w pewnym momencie zrobił się bardzo nerwowy. Nie miał takiego wsparcia jak ja (świadek przyszedł o 13), do ostatniej chwili coś załatwiał i widać było, że się denerwował. Najgorzej było przed samym wyjściem, bo jak zwykle mieliśmy niedoczas. Błogosławieństwo było na szybciutko w przedpokoju, poszetka włożona byle jak, bo nikt nie potrafił, a ja zapomniałam wziąć bielizny na noc poślubną Mimo spóźnienia mój tż postanowił na parkingu, że jeszcze musi wrócić po taśmę, bo zapomniał przykleić tablicę z napisem "Młoda para"€. To był dla mnie najbardziej stresujący moment w ciągu całego dnia

Pod kościół podjechaliśmy 5 minut później niż się umawialiśmy z księdzem, a i tak jeszcze się długo ostaliśmy przed wejściem Podpisaliśmy papiery i wróciliśmy pod wejście. Obrączki niosła mała kuzynka tż i była słodko przejęta Przy wchodzeniu do kościoła byłam chyba zamroczona, bo nic nie widziałam. Ani kto gdzie siedzi, ani dekoracji, ani nawet nie zarejestrowałam, co było grane. Msza była piękna. Ksiądz zaangażował moje uczennice, które śpiewały psalm i czytały modlitwę wiernych. Hymn o miłości przeczytał kuzyn tż. Ksiądz to mój znajomy z czasów pracy w szkole, był bardzo pogodny i wprowadzał luźną atmosferę. Byłam przekonana, że będę płakać, ale zamiast tego ciągle się śmiałam. Po wyjściu bolały mnie policzki. Za to tż mówił, że chciało mu się beczeć. Jak podeszliśmy do przysięgi to ksiądz mu powiedział "jak się zaraz nie uśmiechniesz to cię zabiję"€ i od tego momentu już się rozluźnił Przy zakładaniu obrączek nie mogłam jej przecisnąć przez kostkę na palcu tż i włożyłam tylko do połowy, później sam sobie włożył. Ale chyba nikt nie zauważył. Po mszy mieliśmy życzenia pod kościołem. Przyszło dużo osób, które nie były na weselu. Było mi bardzo miło J Na zaproszeniach nie pisaliśmy o niczym zamiast kwiatów i dostaliśmy głównie wino. Było też sporo bukietów i słodyczy. Teraz w domu nam pachnie jak w kwiaciarni

Ruszyliśmy na salę. Przed odjazdem fotograf powiedział nam, żebyśmy nie wysiadali z auta zanim nie przyjdzie. Podjechaliśmy, czekamy na niego, czekamy i czekamy... w końcu zaczęliśmy do niego dzwonić, ale nie odbierał Po 15 minutach poprosiliśmy świadkową, żeby powiadomiła gości, że czekamy jeszcze na foto. Byliśmy pewni, że się zgubił. A on był w namiocie i robił zdjęcia Jak zobaczył świadkową to zdziwił się, że już jesteśmy Przywitanie było szampanem i bardzo dobrze, bo po drodze na salę trochę spanikowaliśmy, że tego nie ustaliliśmy, bo oboje nie wypilibyśmy wódki. Po toaście było "Sto lat" i impreza się zaczęła. Tż bardzo stresował się pierwszym tańcem, bo nie mieliśmy czasu przygotować układu. Umieliśmy tylko jedną figurę i podstawowe kroki w bok i w tył. Niektórzy twierdzą, że to było tupanie ale romantico by do nas nie pasowało. Chociaż może zacznie, bo mój mąż zrobił się po ślubie bardzo słodki i misiowaty Cały czas mi żonkuje, robi śniadanka i dużo całuje. Z ważniejszych punktów imprezy były jeszcze podziękowania dla rodziców i tort, połączyliśmy to razem. DJ poprosił rodziców i wręczyliśmy prezenty, dziękowaliśmy po cichu, bez mikrofonu. Moi rodzice się rozpłakali, a tata ciągle wszystkim pokazuje swój nowy zegarek. Te naszyjniki dla mam z napisem "od dziś jestem żoną..."€ to też prawdziwy wyciskacz łez. Moja mama czytała to roztrzęsionym głosem, a u teściowej nawet koleżanki w pracy się popłakały jak im pokazała. Tortu prawie wcale nie pamiętam, zobaczę sobie dopiero na zdjęciach Nie wiem też co DJ wtedy puścił, chyba coś instrumentalnego. W ogóle dziewczyny, serio nie ma się co przejmować dopracowywaniem szczegółów. Ja połowy nie zauważyłam, tak byłam zaaferowana. O północy rzucałam bukietem a tż muszką. Kwiaty złapała nasza Ania, a muszkę kolega tż (wiesz Aniu, że on pracuje w tv?). Przed pierwszą goście zaczęli już wychodzić, przyjęcie trwało do 2. My poszliśmy spać po 5, bo jeszcze dużo gadaliśmy i Nie przeszkodziło nam nawet to, że byłam baaaardzo zmęczona i niewyspana. Rano zauważyliśmy, że nie daliśmy na podziękowaniach bukietów dla rodziców Zawieźliśmy im w niedzielę i też się cieszyli

Wszystko bardzo szybko nam zleciało i bardzo żałowaliśmy, że już się skończyło L Ale ciągle jeszcze sobie wspominamy i praktycznie o niczym innym nie rozmawiamy od niedzieli J

Edytowane przez magdenka
Czas edycji: 2017-06-01 o 19:54
Stary 2017-06-01, 19:26   #82
serduszko165
Zakorzenienie

Mowie do Tz, ze musimy isc zalatwic dokumenty z USC i akty chrztu, a on na to, ze do wrzesnia czas, wystarczy w sierpniu ....szkoda, ze w lipcu spisujemy protokol...

serduszko165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-01, 19:31   #83
malgosiaw123
Zakorzenienie

Tak w ogóle to kupuje dla Tz w prezencie ślubnym ten zegarek drewniany no cóż ja nic nie dostanę od niego ale i tak się jaram najgorsze jest to że zarówno jemu i jak i mi podoba się taki najnowszy za tysiaka tam często są zniżki 25% ale i tak wyjdzie sporo w obecnej sytuacji to już szczególnie no ale zobaczymy jeszcze.

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Cytat:
Napisane przez serduszko165 Pokaż wiadomość
Mowie do Tz, ze musimy isc zalatwic dokumenty z USC i akty chrztu, a on na to, ze do wrzesnia czas, wystarczy w sierpniu ....szkoda, ze w lipcu spisujemy protokol...

Ja chciałam dziś iść spisać protokół ale oczywiście powiedział że nie może,bo musi zostać w dodatkowej pracy (tej w której sam jest sobie szefem ) także spoko nie wiem kiedy to zrobimy,bo ja mam głupie zmiany po niedzieli tak,że kancelaria będzie zamknięta. I sobie postanowiłam że chyba że ale obowiązki na niego. Juz mi go nie żal skoro nie potrafi docenić ile ja już załatwiłam.

malgosiaw123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-01, 19:31   #84
Konto usunięte

Cytat:
U mnie sie wydawalo ze dół nie ma szansy sie zmieścić bo każdy na siebie nachodził. Okazało się że jednak zmieściły sie bez problemu bez wyrywania. Ale wtedy zrobiła sie asymetria i wada zgryzu bo u gory juz czworek nie miałam
czy tak można to nie wiem, ja w ogóle nie miałam osemek juz.
dla pewności na Twoim miejscu skonsultowałabym sie z jeszcze jednym orto kropla w morzu wydatków a będziesz miała pewność

Nie myśl w ten sposób. Ja tez moglabym przeznaczyć te pieniadze na inny cel. Tylko ze swoj własny komfort i zdrowe zęby to jest coś czego nie da sie wycenić na żadną kwote.

Cytat:
Wyciagi Cie czekaja ale jak masz wade taka to dla pewności skonsultuj to usuwanie, tak dla spokojnosci co by sobie później nerwow oszczędzić

Tą jedną czwórkę i tak muszą mi usunąć, bo niedługo całkowicie mi się rozsypie Jestem pewna, że mam za mało miejsca, bo moje przednie zęby na dolnej szczęce wyglądają tak jak na rysunku poglądowym Mam nadzieję, że widać o co chodzi (to czarne to łuk a czerwone to zęby są ciasno na taką jakby zakładkę)
No wydaje mi się, że ta moja górna szczęka jest za bardzo do przodu i jak się uśmiecham to te z dołu się całkowicie chowają.
W sumie z ortodontą się jeszcze nie konsultowałam, ale wiem, że muszę założyć, kiedyś byłam u niego (chodzę do jego żony, ale ona nie miała wolnych terminów) i pytał się czy nie myślałam o aparacie. Same ósemki jak na razie nie zauważyłam żeby powodowały przesuwanie się reszty zębów, ale muszę je usunąć bo odkąd mi wyrosły to gryzę się w policzek.
Stary 2017-06-01, 19:33   #85
czekoladowoo
Zakorzenienie

[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;74317961]Tą jedną czwórkę i tak muszą mi usunąć, bo niedługo całkowicie mi się rozsypie Jestem pewna, że mam za mało miejsca, bo moje przednie zęby na dolnej szczęce wyglądają tak jak na rysunku poglądowym Mam nadzieję, że widać o co chodzi (to czarne to łuk a czerwone to zęby są ciasno na taką jakby zakładkę)
No wydaje mi się, że ta moja górna szczęka jest za bardzo do przodu i jak się uśmiecham to te z dołu się całkowicie chowają.
W sumie z ortodontą się jeszcze nie konsultowałam, ale wiem, że muszę założyć, kiedyś byłam u niego (chodzę do jego żony, ale ona nie miała wolnych terminów) i pytał się czy nie myślałam o aparacie. Same ósemki jak na razie nie zauważyłam żeby powodowały przesuwanie się reszty zębów, ale muszę je usunąć bo odkąd mi wyrosły to gryzę się w policzek. [/QUOTE]

U mnie były na zakładkę i każdy pod katem plus jeden z tyłu a jednak... tyle ze i tak robota na marne bo trzeba było wyrwac

a ta 4 masz na dole? Moze po jednym Ci usunie. Im mniej tym lepiej. Na konsultacji sie pewnie dowiesz wszystkiego

Stary 2017-06-01, 19:36   #86
Konto usunięte

Cytat:
U mnie były na zakładkę i każdy pod katem plus jeden z tyłu a jednak... tyle ze i tak robota na marne bo trzeba było wyrwac

a ta 4 masz na dole? Moze po jednym Ci usunie. Im mniej tym lepiej. Na konsultacji sie pewnie dowiesz wszystkiego

Serio coś takiego może się zmieścić w jednym łuku?

Tak, na dole A nie będzie głupio wyglądało gdy z jednej strony nie będę miała zęba, a z drugiej nadal będzie?
Stary 2017-06-01, 19:41   #87
czekoladowoo
Zakorzenienie

[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;74318076]Serio coś takiego może się zmieścić w jednym łuku?

Tak, na dole A nie będzie głupio wyglądało gdy z jednej strony nie będę miała zęba, a z drugiej nadal będzie? [/QUOTE]
Na pewno mniej glupio niz jak na dole bedziesz miala mniej zebow niz u gory ciezko wtedy zgryz wyrownac.

Wszystko kwestia kształtu i rozmiaru zebow bo jest jeszcze symetria.

I serio jest sie w stanie zmiescic. Sama nie wierzylam

Stary 2017-06-01, 19:47   #88
Konto usunięte

Cytat:
Na pewno mniej glupio niz jak na dole bedziesz miala mniej zebow niz u gory ciezko wtedy zgryz wyrownac.

Wszystko kwestia kształtu i rozmiaru zebow bo jest jeszcze symetria.

I serio jest sie w stanie zmiescic. Sama nie wierzylam

Zobaczymy co mi ortodonta powie

Noszenie wyciągów trochę mnie przeraża... szczególnie te śruby w dziąsłach
Stary 2017-06-01, 19:48   #89
serduszko165
Zakorzenienie

U mnie jeden zab za duzo i nie mialam zadnych wyrywanych wszystko sie zmiescilo

serduszko165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-01, 19:50   #90
czekoladowoo
Zakorzenienie

[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;74318356]Zobaczymy co mi ortodonta powie

Noszenie wyciągów trochę mnie przeraża... szczególnie te śruby w dziąsłach [/QUOTE]
Jakie śruby w dziaslach?

Wyciagi nie sa takie straszne. Ja tylko jedne kiepsko wspominam. Reszte da sie przezyc a smigam z nimi juz 1.5 roku

Aaaaaa dostałam od rodzicow piekna turkusowa mate do jogi

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości