![]() |
#151 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz.VII PORODÓWKA
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Nic mi się nie chce, a dzisiaj jeszcze SR. Ostatni raz już chyba, bo nie mam już siły na jeżdżenie 50 km. Ania a ja Ci zazdroszczę. Nie cesarki, bo też jej nie chce, ale tego, że po pierwsze znasz termin, po drugie że będzie to 13 (moja ulubiona liczba ![]() W porównaniu z moją sytuacją, w której nie wiem nawet gdzie będę rodzić, jak, kiedy, każdy mówi co innego, to na prawdę chciałabym wiedzieć to co Ty ![]() Wczoraj, trochę przypadkowo miałam dwie konsultacje z położnymi - jedna przez FB bo położna pracuje w Anglii w szpitalu, a druga z położną mojego lekarza, która pracuje w przychodni tam gdzie mój ginekolog, jeszcze miałam możliwość konsultacji z lekarzem z Krakowa, z tego samego szpitala w którym chce rodzić, ale już podziękowałam, bo 3 opinia to dla mnie za dużo.... Nie pisałam wczoraj już, bo od natłoku informacji fatalnie się czułam, głowa mi chciała pęknąć. Każdy mówi co innego ![]() Ta jedna, że ciąża jest już donoszona, więc spacery, seksy, aby poszło naturalnie. Druga, że nakaz leżenia z nogami do góry, absolutny zakaz prowadzenia samochodu ( co u mnie nierealne), że minimum jeszcze tydzień aby wytrzymać. W jednym są zgodne, nie dać się pokroić ze względu na małopłytkowość. Poród SN dużo bardziej bezpieczniejszy. A mnie ta nowa lekarka chce kłaść na oddział i rozwiązywać ciążę, bo jej się te płytki nie podobają. A wszystkie położne i mój lekarz prowadzący mówią, że niskie owszem, ale w normie, że kobiety nawet z poziomem 80 rodzą w swoim czasie. Że to tylko może spowodować anemię dziecka, żadnych innych zagrożeń nie ma. Minus cesarki jest jeszcze taki, że jeśli spadną mi poniżej 100, a mam 104 obecnie, to nie można podać zzo. Gdyby była cesarka to pod całkowitą narkozą ![]() Już raz mnie pokroili zupełnie bezpodstawnie, nie chce drugi raz tego przeżywać... Tym bardziej że cesarka to większe ryzyko niż SN. I co do tego są wszyscy zgodni i wszystkie położne i dwójka lekarzy. Tylko jak mnie położą tu na oddział i będą wywoływać, to nie będę miała swojej położnej, a to jest dla mnie ważne, by mieć taki komfort i pomoc. Póki co, czekam na sobotę. Zrobię badania i jeśli nie polecą te płytki krwi strasznie w dół, to chyba będę leżeć plackiem i czekać do tego 13 na swojego lekarza. W poniedziałek mam KTG jeszcze i wizytę u lekarki, jeśli będę się dobrze czuła, na KTG nic nie będzie się pisać, płytki i D-dimery będą do zaakceptowania to powiem jej że chcę czekać na swojego lekarza. A jak coś się zadzieje wcześniej, to chyba uderzymy na Kraków jednak. Jestem w takiej sytuacji, że wiem że nic nie wiem... ![]() Tunia - tak, zimno mi ![]() ![]() A i od dzisiaj jesteśmy oficjalnie DONOSZONE ![]()
![]() |
![]() |
#153 |
Zakorzenienie
|
Oj velus..wspolczuje sytuacji..im więcej opinii..tym gorzej..ja mysle..ze spokojnie do 13 wytrzymasz a pozniej..jechalabym na Kraków..poczekala na swojego lekarza..moze sie uda..no ale tego nikt nie przewidzi.
Ja wiem..ze cesarka to ryzyko większe i tego sie boje..i caly czas nie wiem dlaczego..mam poczucie ze dalabym rade..ale nikt nie chce ze mna podjac ryzyka. W dodatku czuje niedosyt po wczorajszej wizycie..widac..ze lekarz sie spieszyl..ostatnie usg takie odbebnione..nie wiem nic o lozysku..wodach..szyjce.. A tobie naprawde..ciężko cos doradzic..ten gada tak..ten siak..i badz tu madra..nic..poczekasz na wyniki..i sie okaze.. Cesarka pod narkoza jest jeszcze bardziej niebezpieczna.. :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie to rano jest gorąco i nie dość, że śpię w koszulce i majtkach to kołdra jest nie wiadomo gdzie Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#155 |
Zadomowienie
|
Melduje sie w VII czesci watku i zglaszam, ze za 10 minut zaczynam prasowanie
![]() ![]() Gratulacje raz jeszcze dla wszystkim nowo rozpakowanych mam, kciuki za nastepne porody i duzo zdrowka dla wszyskich dzieciaczkow ![]() ![]() Jeszcze raz powodzenia na nadchodzacych porodach i buziaki dla wszystkich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Zakorzenienie
|
Jestem po wizycie. Wszystko w porządku. Puchnięcie o ile ciśnienie w normie i nie ma białka w moczu i przechodzi to norma.
Bóle pęcherza też bo już główka niziutko więc mogą różne boleć. Nie zrozumiałam ostatnio ze mam jechać na ktg. Dała mi skierowanie ale myślałam że to takie ogólne skierowanie do porodu już ;p dostałam jeszcze raz i jadę. Ale jadę do Piaseczna bo mam nadzieję że sprawniej pójdzie niż w Warszawie. Co prawda mam sukienkę i będę majtkami świecić ale mówi się trudno ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- A do męża zadzwoniłam żeby zapytać o której wraca bo wolałabym autem podjechać niż się telepac autobusem. Powiedziałam tylko że muszę jechać do szpitala a on ani zainteresowany po co ani zestresowany. Bosko 😍 korki są straszne autobus mi odjechał więc jadę do domu bo 30 minut na następny nie chciałam czekać. Przebiore się i wezmę wyniki i będę kombinować dojazd a może mąż wróci w tym czasie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#157 |
Zakorzenienie
|
Ten Twoj maz to jest dobry 😂 a jakbys rodziła to co hehe.. Ale w takim szoku zostal. Daj znac jak po ktg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
Ale dzisiaj mialam dzien... od rana ten fryzjer mnie eykonczyl. Ale warto bylo bo kolor wyszedl fajny😁 ladnie przyjelo na moje ciemne wlosy.
Dzisiaj mam dzien chwalipiety😂 to jeszcze sie pochwale ze nareszcie skonczyli nam robic pokoik...tzn szafe bo chce zeby nam poprawili/wymienili komode (oczywiscie bez nerwow sie nie obylo)1496337570830.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale zbadana zostałam porządniej niż u mnie w przychodni. Szyjka twarda, 2 cm i zamknieta. Brak skurczy więc jeszcze do porodu daleko - zgodnie z przeczuciem. Przeplywy w normie a o przepływach mi nic wcześniej nie mówil lekarz. Cały czas ułożony glowkowo. Afi 16. Jedyne co mnie martwi to waga bo 3340 już... duży się robi ![]() ![]() Po wizycie czekalam jakieś 15-20 minut na wypis a mąż już się denerwuje że mogłam zadzwonić jak Już będę gotowa to on w 10 minut by przyjechał i czemu to zawsze tyle trwa. W prywatnej przychodni czekam czasem pół godziny na umówiona wizytę... więc mnie zdenerwował i mu powiedziałam żeby się ogarnął bo przy porodzie może być dłużej i nie potrzebuje żeby mnie stresowal... Na prawdę zaczęłam mieć wątpliwości czy on się do tego nadaje... mam nadzieję że to jakiś zły dzień. No i tak jak pisałam testowałam moje relaksacje. Położna powiedziała że się musimy trochę uspokoić i zadziałało błyskawiczne ![]() Cytat:
Tak sobie pomyślałam dzisiaj ze może pójdę przed porodem do fryzjera. Miałam iść po dopiero. Bo jakby mi włosy mocno wypadały to może trzeba będzie ciuchnac. Ale w sumie na macierzyńskim kasy mniej będzie i czasu to może lepiej teraz ![]() A moja gin dała mi zwolnienie już do 28.06. I dobrze bo się zastanawiałam jak wypisze bo wizytę mam niby 22.06. I powiedziałam że potrzebuje jeszcze jedno badanie do szpitala na żelaznej. Od razu wiedziała o jakie chodzi bo ponoc tylko oni chcą to badanie. Powiedziała najpierw że nie mogą bla bla bla. Ale w końcu wypisala ![]() A co tutaj taka cisza ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#160 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Trochę mnie nie było a trochę bobasków wyskoczyło ![]() Ja się czuje fatalnie. Do tej pory malutko przytyłam bo 7 kg, a od tygodnia już nagle jest 10 i puchną mi tylko nogi. Przy tym niesamowicie bolą 😔 Cellulit się zrobił ogrooooomny. Mam już dość 😢 Jutro zaczynam 37 tc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Zakorzenienie
|
To rzeczywiście malutka przytylas za to w tydzień dużo wody nabralas. Proporcje niezle.
Ja w tym tygodniu 0.5 na minusie co biorąc pod uwagę że Jerzy w 2 tygodnie kilogram do przodu poszedł jest całkiem niezłym wynikiem. Ale i tak prawie 20 na plusie 😂😂 ale jakoś się nie załamuje. A cellulit też okropny. Mam nadzieję że to się cofnie bo nie miałam 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Malutka wazy ponad 3100 a mamusia 20 kg ciezsza... I teraz dopiero pierwszy rozstep poszedl na brzuchu i kilka na tylku😡 az sie boje co bedzie do porodu😛 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzidzi przed chwilą bardzo szalała... I czułam jakby wwiercała się w dół... I mega ucisk na pęrzech... Tzn, że się ustawia? Czy mam się bać :P ?
![]() |
![]() |
#164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A boli jak chole.ra Dzien dobry. Moze dzis wyjdziemy jak waga corci bedzie w porzadku.
![]() |
![]() |
#165 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Ależ mi się dzień zaczal. Ja od nowa zasmarkana na maksa, gardło boli, głowa boli. Córka wstała ż fochem, najpierw śniadania nie będzie jeść, potem zębów myć, bluzka która jej przygotowałam też zła, no i uczesac się też nie dała. W końcu zaczęła jeszcze wyc ze jednak nie chce iść dziś do żłobka. Syn natomiast usrał się po pachy, dosłownie... ze jak to zobaczyłam, nie wiedziałam czy go do wanny wsadzić czy co z nim zrobić, ciuchy brudne, kocyk brudny... Eh, życie
![]() ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- No to super. A jak po nocy, dalej tyle wisiała na cycu?
![]() |
#166 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja czekam w kolejce na ktg. Lab już zaliczyłam. W szoku jestem, bo gdy tylko podeszłam do długiej kolejki, to od razu mnie starszy pan wypchnął do przodu. Każdy z uśmiechem, że oczywiście pani pierwsza, a kolejka samych starszych ludzi. Miejsce siedzące od razu zorganizowali. Tak mi miło, że hej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Zakorzenienie
|
Ej dziewczyny co tu tak cicho wszystkie rodzicie?
Ja muszę wytrzymać do niedzieli. .. 2dni! Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
Czekamy na kolejne dzieciaczki bo inaczej to już nudno jest
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#171 |
Rozeznanie
|
Dzień doberek przy kanapce na grahamce z białym serem i dzemem. Na dworze idealnie. Słońce ale chłodno i wiaterek. Tak mogę żyć...
Plan na dziś - ostatnia wizyta a potem do fryzjera z Córką. Tak sobie wymyśliłam że muszę Jej włoski podciac przed porodem... Maz mogą dziś imprezę pożegnanie emeryta w pracy... A tymczasem pozostał tydzień do spotkania z Synem... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Zakorzenienie
|
Hej z rana
![]() Paula moze faktycznie mial slabszy dzien..musi sie chlop uzbroic w więcej cierpliwości albo liczy..ze ty faktycznie w 10 min urodzisz.. Ponoc najbardziej frustrujace pytanie podczasnporodu to "ile to jeszcze potrwa" 😄 Mmona wow super to wyszlo..fajny dzien spa mialas. Ja tegon8 czerwca sobie zrobie a potem jak zdaze to pojde jeszcze raz na kąpiel noworodkow i popytac poloznysz jeszcze o procedury co i jak. Ja tez rozstepow nie mam..i teraz mialam prawie 3 kg na plusie ale lekarz pow..ze to opuchnięcia i woda raczej..oby 😂 w sumie waga waha sie miedzy 10 a 11.. Moze skoncze na 12. Vanesska oj wspolczuje..ciagle cos Cie lapie.. I wlasnie jak zmylas ta kupke? Hehehe wanna? No corka moze ma zly dzien.. ![]() Ja wczoraj po 14 jechałam na dzialke..troche sie przypieklam. Dzis znowu pojade z jakas gazetka..zrobimy grilla..bede murzyn na porodowce 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj ma być mój wynik gbs ciekawe co mi tam wyjdzie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie wizytę na poniedziałek na 18 umowilam, zobaczymy czy cos się zmieniło bo ostatnio łożysko 1 stopień, szyjka długa i zamknięta. Najwyżej będziemy z mężem ją ćwiczyć. On będzie zadowolony
Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#175 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale frunt ze przybrala ![]()
![]() |
![]() |
#177 |
Wtajemniczenie
|
A jak cyce? Trzymają się jakoś czy pogryzione?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Znam to ![]() Za to teraz młody cyca nie chce wziąć do buzi i znowu źle ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Ania maz mi wiecznie powtarza ze ma nadzieję że dziec i nie odziedzicza po mnie tych skłonności do chorob ![]() A kupkę zmylam wacikami, pol opakowania poszło ![]() ![]() Ty to uważaj na tym slonku, bo teraz jest najmocniejsze. ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Daga, Malinka, Kalinka - to dziś wszystkie do domciu?
![]() |
![]() |
#179 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:14.