|
|
#4621 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: PM 2018 cz. V
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4622 |
|
Zakorzenienie
|
Mój tz za to ma wiecznie jedną dziurkę trochę przytkana.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 05:11 ---------- Poprzedni post napisano o 05:11 ---------- Hej Ale zimno dziś z rana. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4623 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja chrzesniakowi dalam 400 zl, niewiele ale byl to miesiac w ktorym sie wyprowadzilismy z domu i bylismy na etapie kupowania sprzetow do mieszkania, ledwo to 400 zl wysuplalam. A w tym miesiacu maly ma roczek i znow trzeba bedzie wyskoczyc z kasy. Wedlug mnie ludzie sami nakrecaja te machine drogimi prezentami a pozniej narzekaja. Skoro na chrzciny 1000 zl dla dziecka ktore nic nie ogarnia, to na komunie 5k a na slub mieszkanie? Az tyle nie zarabiam Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4624 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny... Mam problem z moim TŻ. Od czasu oświadczyn i rozmów o ślubie jest ciągle jakaś spina. To znaczy głównie o to, że ja go pytam o radę w sprawie wesela. Ja jestem najbardziej zaangażowana oczywiście i ja chcę aby to był magiczny dzień. Ale oczywiście chcę znać jego zdanie w kluczowych sprawach np. wybór DJa.
Wczoraj znowu się o coś tam pożarliśmy i dziś pytając czy pomoże mi w wyborze DJ usłyszałam tylko "rób se jak chcesz. Nie chcę narazie słyszeć nic o tym ślubie"... Już nie mam pomysłu jak z nim gadać... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4625 |
|
Zakorzenienie
|
Martagda ja bym z moim charakterem pewnie najpierw zapytała czy to jest nasz ślub czy tylko mój albo po prostu powiedziała "no to odwolujemy wszystko?"
A co do prezentów to na chrzest chrzesniaka dałam 200zl i teraz też bym nie dała więcej, na 18 dostanie ode mnie max 500, nie widzę potrzeby dawania więcej, a i na komunię dostał ok 300zl z tego co pamietam. ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Dziewczyny nowa część powstanie albo dziś wieczorem albo jutro rano, czy będę mogła ja chwilę wcześniej założyć? Przed 5k? Czy koniecznie musi wybić 5k żeby nową założyć? |
|
|
|
|
#4626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4627 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4628 |
|
Rozeznanie
|
Hej, byłam dwa miesiąc temu na chrzcinach i dałam 200 zł. Miesiąc temu mieliśmy swoje chrzciny to kasa była od 200 do 400 zł chrzestni. Nie ma co szaleć
Ja tak na szybko wpadłam napisać ze w Putanie na śniadanie będą suknie ślubne z sieciówek ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Akurat nie chrzest ale idziemy na komunie zrobiłam pudełko na skarby i kupiłam zlote kolczyki za 200 zł na więcej nas nie stac
|
|
|
|
#4630 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie oglądam pytanie na śniadanie i szału nie ma :/ Myslalam, ze coś ciekawszego będzie
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4631 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4632 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() My się wczoraj wieczorem posprzeczaliśmy- tzn. tż się obraził, a mnie działa na nerwy obrażanie, jakby miał 16 lat Zadzwoniłam rano i dalej był zabuczały, więc życzyłam mu miłego dnia i że mu współczuję, bo ma za.☠☠☠iście ciężko w życiu z takim charakterem ![]() Za to się ładnie zrobiłam do pracy i będę się rozkoszować moim imidżem
|
|||
|
|
|
|
#4633 | |
|
Żona
|
Cytat:
Ja wczoraj miałam próbne upięcia na cywilny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4635 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() Za tydzien jade do Violi Piekut
|
|
|
#4636 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4637 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ waha się, czy iść na kawalerski do kuzyna. Ja mu nie zabronię, ale myślę, że jemu się nie chce, bo to też ma być ładny kawałek od nas (około 40 km), a potem nie ma jak za bardzo wrócić. Jak opowiadałam o tym mamie, to wyszło jej konserwatywne podejście z lekka
Czyli niby akceptuje to, że mieszkamy razem, ale przyznała, że "kawalerski to głupota w jego przypadku, bo on mieszka ileś lat z tą dziewczyną". Akurat pod tym kątem nigdy tego nie rozważałam, choć sami nie będziemy takich imprez urządzać.A miałam sen, że wzięliśmy ślub cywilny tak trochę po kryjomu i później się wkurzałam, bo tyle spraw było do załatwienia, chociażby ze zmianą nazwiska
|
|
|
|
|
#4638 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj ludzie maja cos z tymi prezentami, jakas powinnosc czuja (swoja droga jak sie poczyta niektore watki na forum to sie nie dziwie ze czuja...)
Przykladowo robie impreze urodzinowa, zapraszam kumpele z dolnego slaska (ja mieszkam w trojmiescie), wiem ze ma slaba sytuacje z praca (aktualnie ma tylko pojedyncze zlecenia) i super jak w ogole przyjedzie a ta jak juz wysupłała na bilet to mnie meczy 3 dni co mi kupic. I nie rozumie ze nie chce prezentu tylko najwazniejsze ze bedzie, ze przejedzie dla mnie tyle km itd. Tak samo z reszta z weselem, jeszcze nie slyszalam zeby ktos kto uslyszy "nic nie chcemy na slub" wziął to na serio. A w niektorych przypadkach po prostu glupio jest cokolwiek dostac (jak w.w. kolezanka albo ciocia ktora z ameryki bedzie musiala leciec pare tys.km i wydac pare tys. na bilet). Witka z rana ![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- A co do chrzcin jak moj maly mial, to tez kupilam mu zloty lancuszek, medalik i ubranko i zabawke i myslalam ze styka, tym bardziej, ze rodzice mieszkaja za granica wiec jak dam im przykladowo 400zł (dla mnie w pip kasy) to dla nich jak 100. No ale rodzice musieli "pomoc" i za mnie po kryjomu dali prezent pieniezny (nie maly, na ktory z reszta ich tez nie bylo stac, heh) A dam sobie reke uciac ze jak mnie kuzyn prosil (a jest z tych "mądrych") to wiedzial jakie sa moje zasoby portfela i bynajmniej nie dlatego zostalam chrzestna.
|
|
|
#4639 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4640 |
|
Żona
|
Tak i Tżtowi też się podoba. W ogóle miałam fajny dzień z siostrą
![]() I na cywilny wezmę makijażystkę i to będzie mój próbny Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4642 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4643 |
|
Żona
|
Siostrę
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
Co wam się nie podoba?
|
|
#4645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja miałam trudny czas jeśli chodzi o ślub i wesele 2 lata temu... Tż nie bardzo chciał o czymkolwiek słuchać bo mówił że jeszcze za dużo czasu, że daleko i tak w kółko ![]() Później i w sumie do dziś czasem wypomina mi że zachciało mi się takiego drogiego fotografa, kamerzysty... A przecież podpisywał umowy ze mną i wtedy nic nie mówił ![]() A w poszukiwania się nie angażował, ja wertowałam internet i wysyłałam milion maili i wiadomości na fb. On miał tylko przedstawione wszystko i musiał jechać ze mną podpisywać umowy. Teraz mnie hamuje we wszystkim, ciągle kasa kasa kasa... Mówi że mamy najmniej kasy z rodziny a będizemy mieć najbardziej wystawne wesele ze wszystkich (w naszym przypadku nikt nam nie pomaga w dofinansowaniu wesela w przeciwieństwie do innych)Ja tak nie uważam, może sale mamy nie najtańszą w okolicy, kamerzysty nie musiałoby być, a fotografa mamy z górnej półki, ale oszczędzamy na innych rzeczach. Sukienkę chce użwaną i jak dobrze pójdzie to kupię za taką cenę jak mi tż powiedział Nie bawię się w żadne atrakcje dodatkowy typu barman, fotobudka i inne takie Chociaż animatorka do dzieci by się przydała![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Dziewczyny macie coś sprawdzonego, skutecznego na komary?
|
|
|
#4646 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój Tż też narzeka że wszystko drogo ale żeby sam coś poszukał taniego to nie...
|
|
|
#4647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- My na początku ustaliliśmy sobie górną granicę wszystkich usługodawców i tego się trzymajmy i sprawdza się to, nie kłócimy się. Jedyna sprzeczna była i jeszcze będzie o menu, bo TŻ chce na tłusto i po polsku a ja takich rzeczy w ogóle nie jem, a tłustego to nawet nie moge |
|
|
|
|
|
#4648 | |
|
Żona
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4650 |
|
Wtajemniczenie
|
My w sumie się o nic jak na razie nie klocilismy, zwykle ja robię reasearch, ta zatwierdza który mu pasuje z mojej selekcji i tyle. W większości wypadków mamy wspólne zdanie, nawet na moje Seicento do ślubu się zgodził
Ale pewnie po drodze coś wyniknie, zobaczymy.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.

Ale zimno dziś z rana. 

Niedługo dostane skierowanie na zabieg