Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II . - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-03, 18:42   #691
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .

Cytat:
Napisane przez tamonita Pokaż wiadomość
ooooooooooo jaaaaaaaaaaaaaacie
Właśnie zjadłam kawał drożdżówki... wogóle weszłam na wage i jest 2 kilo więcej niż rano, a ja tylko piłam ! nie zjadłam nic z grilla tylko teraz ta rożdżowke...
to sama sobie odpowiedziałaś - te 2 kg to woda. czemu ważysz się 2 x dziennie, spodziewałaś się, że będzie mniej?

czemu nic nie zjadłaś?

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-03, 18:51   #692
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
nie wiem A może jednak, wiesz jak ciężko poradzić sobie samemu, daj sobie pomóc

a jak u Ciebie?? dalej się tak okropnie czujesz po tabletkach? czytałam pobieżnie, więc pewnie coś pokręciłam, przepraszam U mnie ciągle to samo, ale staram się nie zwariować, te tabletki są tragiczne albo mój organizm tak na nie reaguje bo nie dość że boli mnie wszystko w środku to jeszcze mam tak wielki brzuch jak kobieta w ciąży, a ja niestety miałam zawsze obsesje na punkcie mojego brzucha (i łydek).

a u mnie... nie wiem. to dlatego, że bliska mi osoba strasznie mnie zraniła. nie umiem sobie z tym poradzić, bo próbuję to zignorować, ale cały czas myślę, dlaczego i zdaję sobie sprawę, że w rzeczywistości chyba nic dla nikogo nie znaczę.
Dla nas znaczysz bardzo dużo i dla bliskich także, tylko czasem tak bywa że ranią nas osoby które najbardziej kochamy, ale wiedz że robią to nieświadomie i na pewno nie celowo.
Stary 2008-05-03, 18:53   #693
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
Dla nas znaczysz bardzo dużo i dla bliskich także, tylko czasem tak bywa że ranią nas osoby które najbardziej kochamy, ale wiedz że robią to nieświadomie i na pewno nie celowo.
trafiłaś - to nie było celowe, ale strasznie mnie dotknęło i nie umiem teraz nawet normalnie z tą osobą rozmawiać...

pomyśl, że to tylko tabletki - masz po nich dostać okres, tak?? a w ulotce są opisane takie "działania niepożądane"? bo może coś nie tak?

Stary 2008-05-03, 18:53   #694
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
nie wiem

a jak u Ciebie?? dalej się tak okropnie czujesz po tabletkach? czytałam pobieżnie, więc pewnie coś pokręciłam, przepraszam

nie przejmuj się

kryzysy zawsze się zdarzają, obiecaj sobie, że od jutra będzie już pięknie i na sto % Ci się uda, Słonko wiadome było, że kryzys kiedyś nadejdzie - lepiej wcześnie, żeby jak najszybciej go zażegnać Ehh dziękuje, jutro mam nadzieje, że będzie lepiej i może naet zjem coś na mieście?

a u mnie... nie wiem. to dlatego, że bliska mi osoba strasznie mnie zraniła. nie umiem sobie z tym poradzić, bo próbuję to zignorować, ale cały czas myślę, dlaczego i zdaję sobie sprawę, że w rzeczywistości chyba nic dla nikogo nie znaczę.
Przykro mi że ta osoba cię zraniła i napewno znaczysz wile dla bliskich osób i nie tylko

Cytat:
Właśnie zjadłam kawał drożdżówki... wogóle weszłam na wage i jest 2 kilo więcej niż rano, a ja tylko piłam ! nie zjadłam nic z grilla tylko teraz ta rożdżowke...
To sama woda i alkohol to 2 kg i właśnie czemu nic nie zjadłaś?
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-03, 18:54   #695
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Izuś - Ja nie lubię bitej śmietany od dziecka, ale o tym to już w grzesznym wątku pisałam Co do twojej sytuacji rodzinnej to trochę rozumiem. Wiesz, teraz mi się dobrze uklada z tatą, ale przez ostatni miesiąc to był koszmar. Usłyszałam nawet, że należy mnie wysłać do szpitala, bo jestem niewdzięczna i po co się mną zajmować, że tylko sprawiam kłopoty, ale szybko się z nim dogadałam. Teraz jest bardzo dobrze. Wiem, że w głębi duszy bardzo go kocham i on mnie. Chociaż to co powiedział bolało, to wybaczam mu, bo ja też nie raz go zraniłam. Często niechcący. Nie wiem z kim masz taki spór w domu (choć rozważam możliwość, że to właśnie męski członek rodziny ), ale wiedz, że czasem słowa mają podwójne znaczenie. Są rzucane na wiatr, bez zastanowienia, bądź z nadzieją na inną intencję wypowiedzi. Trzymaj się, kochana bo silne z ciebie babsko
Tamonita -
Po 1. za to, że nie jadłaś nic z grila (no chyba, że nie miałaś ochoty, to inna sprawa), a po drugie to za to, że się przejmujesz takim czymś. Wiadomo, że w ciagu dnia ważysz więcej niż rano. Wiarygodna waga jest na czczo a nie popołudniu, panimaju?!

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-03, 18:56   #696
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:

więc to może ztrzymanie tej wody/picia które piłaś bo to raczej niemożliwe abyś przytyła w ciągu dnia -nie jedząc- 2 kg więc się nie martw tym a co do drożdżówki to bardzo dobrze, że się skusiłaś

ja też wczoraj i dziś "leciałam" na słodkie- wczoraj princessa kokosowa a dziś "grzesiek" kawowy w białej czekoladzie przepraszam, że tak opisuję ale to była taka hmm "poezja smaku" bo nie pamiętam kiedy zjadłam coś słodkiego bez wyrzutów sumienia a tym razem tak było i nawet fakt, że nie ważyłam się od kilku dni a dziś zobaczyłam 1kg więcej mnie nie przeraził ciekawe tylko czy długo tak wytrzymam

aha bardzo proszę o zdj tych dziewczyn które je wysyłają kika17kc90@poczta.onet.pl ja moje też mogę wrzucić

a tak poza tym to jak Agness?

ehh i jeszcze jak tak czytam wasze wymiary tzn o wzrost mi chodzi to czuję się jak taki mały krasnal ehh gdzie ja byłam jak wzrost rozdawali?:co ol:

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-03, 18:57   #697
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Hypnotic Eyes Pokaż wiadomość
Izuś - Ja nie lubię bitej śmietany od dziecka, ale o tym to już w grzesznym wątku pisałam Co do twojej sytuacji rodzinnej to trochę rozumiem. Wiesz, teraz mi się dobrze uklada z tatą, ale przez ostatni miesiąc to był koszmar. Usłyszałam nawet, że należy mnie wysłać do szpitala, bo jestem niewdzięczna i po co się mną zajmować, że tylko sprawiam kłopoty, ale szybko się z nim dogadałam. Teraz jest bardzo dobrze. Wiem, że w głębi duszy bardzo go kocham i on mnie. Chociaż to co powiedział bolało, to wybaczam mu, bo ja też nie raz go zraniłam. Często niechcący. Nie wiem z kim masz taki spór w domu (choć rozważam możliwość, że to właśnie męski członek rodziny ), ale wiedz, że czasem słowa mają podwójne znaczenie. Są rzucane na wiatr, bez zastanowienia, bądź z nadzieją na inną intencję wypowiedzi. Trzymaj się, kochana bo silne z ciebie babsko
z tatą mam właśnie ostatnio fatalny kontakt i on często wypomina mi ed, to jest okropne... mówi, że... no, dobra, nawet nie będę tego pisać.

oczywiście też wybaczyłam tej osobie, ale wiesz, jak to jest na początku - naprawdę trudno normalnie rozmawiać itp.

Stary 2008-05-03, 18:59   #698
plameczka
Wtajemniczenie

Dzisiaj stwierdzilam ze nie mam nikogo, nie mam dla kogo zyc. W domu jestem, bo jestem i mysle, chociaz mi ciezko tak myslec, ale ze raczej z przyzwyczajenia, bo juz tyle lat tu jestem, to kazdy sie przyzwyczail, no bo kto by w ogole potrzebowal takiego mazgaja, jak ja. Tylko utrudniam zycie, takiej osoby nie da sie kochac. Nie mam zadnej przyjaciolki, zawsze jestem ta druga i tylko wtedy gdy akurat ktos jest w potrzebie. A mnie to nikt nie zrozumie. Od dziecka zawsze wykorzystywano moja dobroc, bo nigdy nie odmawialam pomocy. A tak to mnie olewano. U mnie zawsze musi byc wszystko pieknie cacy, bo przeciez ja nie mam na co narzekac, a inni to maja. Ja musze miec usmiech na twarzy, przeciez dobrze sie ucze, dobrze wygladam (yhy..), mam rodzine (wiem), zdrowie w miare, bla bla bla... kazdy mysli, ze jestem egoistka, ktora wszytsko wyolbrzymia. Wiem, ze powinnam docieniac to co mam, ale nie umiem sie cieszyc. Zazdroszcze osobom, ktore sa szczesliwe. Nie daje rady, znowu pocielam lape, dobrze, ze lekko. Mialam zly humor, a wszytsko sie pogorszylo gdy 5 dnia R zjadlam normalnie. No potem cwiczylam, wyszla prawie godzina hula-hop i skakanki na zmiane, wiec wyrzuty sumienia sa mniejsze. Powiem wam, ze tylko to teraz u mnie sie w zyciu liczy, bo tylko w tym mam jakis sens zycia. Tak to kompletnie stracilam sens zycia i chcialabym umrzec. Jestem beznadziejna i przepraszam, ze pisze takie bzdury, ale naprawde ja juz nie daje rady. Coraz czesciej mysle o smierci. To nie jest rozwiazanie, tylko ucieczka, ale ja chcialabym uciec.

plameczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-03, 19:02   #699
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez plameczka Pokaż wiadomość
Dzisiaj stwierdzilam ze nie mam nikogo, nie mam dla kogo zyc. W domu jestem, bo jestem i mysle, chociaz mi ciezko tak myslec, ale ze raczej z przyzwyczajenia, bo juz tyle lat tu jestem, to kazdy sie przyzwyczail, no bo kto by w ogole potrzebowal takiego mazgaja, jak ja. Tylko utrudniam zycie, takiej osoby nie da sie kochac. Nie mam zadnej przyjaciolki, zawsze jestem ta druga i tylko wtedy gdy akurat ktos jest w potrzebie. A mnie to nikt nie zrozumie. Od dziecka zawsze wykorzystywano moja dobroc, bo nigdy nie odmawialam pomocy. A tak to mnie olewano. U mnie zawsze musi byc wszystko pieknie cacy, bo przeciez ja nie mam na co narzekac, a inni to maja. Ja musze miec usmiech na twarzy, przeciez dobrze sie ucze, dobrze wygladam (yhy..), mam rodzine (wiem), zdrowie w miare, bla bla bla... kazdy mysli, ze jestem egoistka, ktora wszytsko wyolbrzymia. Wiem, ze powinnam docieniac to co mam, ale nie umiem sie cieszyc. Zazdroszcze osobom, ktore sa szczesliwe. Nie daje rady, znowu pocielam lape, dobrze, ze lekko. Mialam zly humor, a wszytsko sie pogorszylo gdy 5 dnia R zjadlam normalnie. No potem cwiczylam, wyszla prawie godzina hula-hop i skakanki na zmiane, wiec wyrzuty sumienia sa mniejsze. Powiem wam, ze tylko to teraz u mnie sie w zyciu liczy, bo tylko w tym mam jakis sens zycia. Tak to kompletnie stracilam sens zycia i chcialabym umrzec. Jestem beznadziejna i przepraszam, ze pisze takie bzdury, ale naprawde ja juz nie daje rady. Coraz czesciej mysle o smierci. To nie jest rozwiazanie, tylko ucieczka, ale ja chcialabym uciec.
Plameczko, kochana długo już jesteś w takim stanie?? kiedy wybierasz się do psychologa? teraz przejmujesz się bardziej jedzeniem, czy na Twój nastrój wpływają inne czynniki??

nie jesteś niepotrzebna, wszyscy bardzo, bardzo Cię kochają, tylko po prostu wg mnie - martwią się i też sobie nie radzą z całą sytuacją, pamiętaj, że muszą patrzeć na cierpienie swego dziecka a to trudne.

Stary 2008-05-03, 19:04   #700
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
z tatą mam właśnie ostatnio fatalny kontakt i on często wypomina mi ed, to jest okropne... mówi, że... no, dobra, nawet nie będę tego pisać.

oczywiście też wybaczyłam tej osobie, ale wiesz, jak to jest na początku - naprawdę trudno normalnie rozmawiać itp.
Ech, doskonale Cię rozumiem Mnie też czasem wypominano ED. Rodzice później przepraszali, zresztą ja też. Jednak podczas kłótni zdarzały się teksty typu: 'Ja przez Ciebie, życie sobie marnuje' 'Czy ty myślisz, że ja tak długo wytrzymam? Ty mnie doprowadzisz do załamania nerwowego' 'Ty egoistko! Zobacz co nam robisz?' itd. Wiem, że trzeba sobie wybaczać i zdaje sobie sprawę, że te słowa nie są celowe. Ja też tak czasem robię, mówię coś czego nigdy bym nie powiedziała tak po prostu, żeby bolało. A co do tego rozmawiania to często mam tak z tatą. Oboje jesteśmy zbyt dumni, by do siebie podejść i przeprosić lub chociaż zagadać. Ja się wstydzę i tata tak samo. Czuje się wtedy jakbym okazywała swoją słabość tym, że podejdę i porozmawiam.
Skomplikowane to wszystko.

Photoblog
Stary 2008-05-03, 19:07   #701
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Ech, doskonale Cię rozumiem Mnie też czasem wypominano ED. Rodzice później przepraszali, zresztą ja też. Jednak podczas kłótni zdarzały się teksty typu: 'Ja przez Ciebie, życie sobie marnuje' 'Czy ty myślisz, że ja tak długo wytrzymam? Ty mnie doprowadzisz do załamania nerwowego' 'Ty egoistko! Zobacz co nam robisz?' itd. Wiem, że trzeba sobie wybaczać i zdaje sobie sprawę, że te słowa nie są celowe. Ja też tak czasem robię, mówię coś czego nigdy bym nie powiedziała tak po prostu, żeby bolało. A co do tego rozmawiania to często mam tak z tatą. Oboje jesteśmy zbyt dumni, by do siebie podejść i przeprosić lub chociaż zagadać. Ja się wstydzę i tata tak samo. Czuje się wtedy jakbym okazywała swoją słabość tym, że podejdę i porozmawiam.
Skomplikowane to wszystko.
mam identycznie. rzadko potrafimy powiedzieć "przepraszam", po prostu konflikty jakoś same zanikają, ale czasem mówimy, że nam przykro i że nie mieliśmy tego na myśli. a teksty, które napisałaś słyszę w domu bardzo często - niemal identyczne!

Stary 2008-05-03, 19:10   #702
plameczka
Wtajemniczenie

Ide jakos teraz, to trwa juz bardzo dlugo, tylko ze wczesniej objawy byly lzejsze, teraz jest coraz gorzej. A na to wszystko wplywa zarowno jedzenie, jak i dom, kolezanki, szkola, wszytsko, nic mnie nie cieszy, kompletnie nic. Kiedys bylo inaczej, bardzo chcialabym byc dzieckiem, taka beztroska zycia

Nawet teraz kolezanka ma opis na gg: Bawimy sie z *** i *** a mnie to juz nawet nie napisala, bo mialysmy jechac na disco. Wcale nie chce mi sie tam isc, ale bede zalowala, bo juz od miesiaca o tym mysle, jak to mialo byc fajnie. I spalilabym w tancu kalorie.

Nie chce sie nad doba uzalac. Ale naprawde mam dosc. Rodzice mnie na pewno kochaja, a ja jestem taka beznadziejna.

plameczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-03, 19:15   #703
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
dokładnie...

Baby, mogę - neska_gold@poczta.fm

u mnie okropnego nastroju ciąg dalszy cały dzień podjadam jakieś słodycze, bo zajadam smutek, akurat jedzeniem się nie przejmuję, tylko tak jakoś beznadziejnie jest

mam nadzieję, że u Was lepiej, poczytam sobie
Ech, a byłam takiej dobrej myśli, trzymałam kciuki, żebyś wróciła z dobrym humorem. Co jest beznadziejne ? Nie chcę żebyś się smuciła, aż mam ochotę pojechać do tego Krakowa i pogadać z Tobą.

smak6malin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-03, 19:22   #704
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
aha bardzo proszę o zdj tych dziewczyn które je wysyłają kika17kc90@poczta.onet.pl ja moje też mogę wrzucić

a tak poza tym to jak Agness?

ehh i jeszcze jak tak czytam wasze wymiary tzn o wzrost mi chodzi to czuję się jak taki mały krasnal ehh gdzie ja byłam jak wzrost rozdawali?:co ol:
Może stałaś koło mnie jak ten wzrost rozdawali ile masz wzrostu?
Wyśle ci zdjęcie a ty mi? krytia@wp.pl

Cytat:
Napisane przez plameczka Pokaż wiadomość
MAm dokładnie tak samo. Bardzo mi przyro że się pocięłaś. Według mnie nie piszesz bzdur i nie możesz myśleć o śmierci.

iza mnie z 2 razy mama powiedziała : ja się przez ciebie wykończe i zobaczysz zostaniesz sama.

Nieraz myśle że czym ja się przejmuje mam takie "idealne" życie i inni mają gorzej
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-05-03, 19:27   #705
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Krytia Pokaż wiadomość
Może stałaś koło mnie jak ten wzrost rozdawali ile masz wzrostu?
Wyśle ci zdjęcie a ty mi? krytia@wp.pl

MAm dokładnie tak samo. Bardzo mi przyro że się pocięłaś. Według mnie nie piszesz bzdur i nie możesz myśleć o śmierci.

iza mnie z 2 razy mama powiedziała : ja się przez ciebie wykończe i zobaczysz zostaniesz sama.

Nieraz myśle że czym ja się przejmuje mam takie "idealne" życie i inni mają gorzej
Krytia :tuli: Najgorsze moim zdaniem są właśnie takie bolesne słowa bliskich Głowa do góry

Stary 2008-05-03, 19:37   #706
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Gatha Pokaż wiadomość
Może by tak otworzyć osobny wątek na KZ z naszymi jadłospisami, co? Jeśli ktoś nie będzie miał ochoty tego czytać, to po prostu nie będzie na ten wątek wchodził i tracił nerwów. Myślę, że wielu chorym na ED sprzydało by się to, bo mogłyby się na kimś wzorować jeśli o jedzenie chodzi.
Ja sama mam już mocno skrzywiony obraz rzeczywistości i nie wiem np. czy 3 kromki chleba to przypadkiem nie za dużo na śniadanie jeśli chcę utrzymać wagę.
Cytat:
Wiecie, dziewczyny zastanawiam się nad istotą wklejania jadłospisów do tego wątku. Z jednej strony niektórzy nie potrafią obiektywnie ocenić czy zjedli dużo czy mało i wtedy co mają zrobić? Czasem potrzebne jest wsparcie duchowe, a rzeczywiście lepiej tu niż na NCJ, bo w końcu to jest Krzywe Zwierciadło. Jednak z drugiego punktu widzenia, to tylko potęguje nasze wyrzuty sumienia. Ja uwielbiam patrzeć na jadłospisy Tuchajbeja, Funky czy Wiosenki, bo podnoszą mnie na duchu. Dają nadzieję, że kiedyś i ja będę tak ładnie jadła, a gdy widzę taki prawie głodówkowy jadłospis i ktoś sie skarży, że jest pełny to czasem mam wyrzuty sumienia. No, ale chyba musimy jednak przymykać na to oko, ponieważ gdzie inni mogliby się wyżalic jak nie tu? Chyba musimy być silne i oddzielać swoje życie i żywienie od innych, chociaż to bardzo trudne. Wymaga samozaparcia.
jako moderatorka muszę to skomentować. wg mnie powinno się zakazać w tym wątku pisania głodówkowych jadłospisów. tu są dziewczyny, które "są chore i chcą z tego wyjść" tj. zdają sobie doskonale sprawę, że jedzą za mało i pragną to zmienić a nie usprawiedliwiać się z owych głodówek. Ok - napiszcie już to, ile zjadłyście, ale nie po to, by wyrazić swój żal dotyczący wyrzutów sumienia, tylko po to, żeby wyrazić żal, że było tak mało. Wszystko zależy od formy, sposobu tego, jak wyrażamy swoje uczucia.

Jeżeli Funky pisze, że ma wyrzuty sumienia z powodu głupoty, zawsze widać jednoznacznie, że zdaje sobie sprawę z tego, że to bzdura, widać, że chce wyzdrowieć. Ale teksty takie, jakimi zaszczyciła nas Hogatka czy Kasik powinny być zakazane.
Cytat:
Napisane przez smak6malin Pokaż wiadomość
Ech, a byłam takiej dobrej myśli, trzymałam kciuki, żebyś wróciła z dobrym humorem. Co jest beznadziejne ? Nie chcę żebyś się smuciła, aż mam ochotę pojechać do tego Krakowa i pogadać z Tobą.

już jest dużo lepiej.

Hypnotic, bardzo mi pomogłaś

Stary 2008-05-03, 19:38   #707
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
to sama sobie odpowiedziałaś - te 2 kg to woda. czemu ważysz się 2 x dziennie, spodziewałaś się, że będzie mniej?

czemu nic nie zjadłaś?
Cytat:
Napisane przez Krytia Pokaż wiadomość
To sama woda i alkohol to 2 kg i właśnie czemu nic nie zjadłaś?
Cytat:
Tamonita -
Po 1. za to, że nie jadłaś nic z grila (no chyba, że nie miałaś ochoty, to inna sprawa), a po drugie to za to, że się przejmujesz takim czymś. Wiadomo, że w ciagu dnia ważysz więcej niż rano. Wiarygodna waga jest na czczo a nie popołudniu, panimaju?!
Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
więc to może ztrzymanie tej wody/picia które piłaś bo to raczej niemożliwe abyś przytyła w ciągu dnia -nie jedząc- 2 kg więc się nie martw tym a co do drożdżówki to bardzo dobrze, że się skusiłaś
No więc tak: wiem, że nie powinnam się ważyć po południu, ale tak jakoś wyszło Po drugie na grillu nie zjadłam nic bo po pierwsze szczerze nie miałam ochoty/ nie bylam głodna, a po drugie, co was będe oszukiwać odstraszał mnie tłuszcz wypływający z kiełbasy, żeberek, karkówki itd. jednak na takie jedzenie jeszcze gotowa nie jestem. Drożdżowki zjadlam dość spory kawalek teraz mam troche wyrzuty sumienia Jednak zrdowy rozsądek każe mi normalną kolacje i tak też zrobie...
W sumie zjadłam dziś w miare normalnie nie wliczając w to oczywiście alkoholu, jednakże waga (tzn. dwukilogramowe wachnie) troszke mnie przeraziło... Jak myslicie, jutro będzie już normalnie ?
Nasz Dzień: 04.08.2012 r. http://www.suwaczek.pl/cache/d5ce1e934e.png

Niech się stanie... !
KCP

tamonita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-03, 19:41   #708
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
No więc tak: wiem, że nie powinnam się ważyć po południu, ale tak jakoś wyszło Po drugie na grillu nie zjadłam nic bo po pierwsze szczerze nie miałam ochoty/ nie bylam głodna, a po drugie, co was będe oszukiwać odstraszał mnie tłuszcz wypływający z kiełbasy, żeberek, karkówki itd. jednak na takie jedzenie jeszcze gotowa nie jestem. Drożdżowki zjadlam dość spory kawalek teraz mam troche wyrzuty sumienia Jednak zrdowy rozsądek każe mi normalną kolacje i tak też zrobie...
W sumie zjadłam dziś w miare normalnie nie wliczając w to oczywiście alkoholu, jednakże waga (tzn. dwukilogramowe wachnie) troszke mnie przeraziło... Jak myslicie, jutro będzie już normalnie ?
tak. ale i tak powinnaś przytyć, prawda?

mam nadzieję, że kiedyś przekonasz się do takiego jedzonka... a nie było nic drobiowego np. ? bo generalnie potrawy z grilla są zdrowe

Stary 2008-05-03, 19:52   #709
(:Iza:)
Wtajemniczenie

Tamo - na 100000% jutro będzie normalnie

ufff dałam rade dzień bez napadu nosiło i to porządnie, ciężko było, ale dałam radę i jestem z siebie dumnaaa
(:Iza:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-03, 19:55   #710
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez (:Iza:) Pokaż wiadomość

ufff dałam rade dzień bez napadu nosiło i to porządnie, ciężko było, ale dałam radę i jestem z siebie dumnaaa

To brawo dla ciebiei oby jutro i nigdy więcej nie było
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-05-03, 19:59   #711
Annie1441
Wtajemniczenie

Jutro całodniowa wycieczka rowerowa z rodzicami, a dzisiaj muszę chyba w końcu lekcje zrobić, ale padam Jakieś syfy mi się na czole porobiły, ale pomyślałam, że może hormony się ruszyły
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-03, 19:59   #712
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
tak. ale i tak powinnaś przytyć, prawda?

mam nadzieję, że kiedyś przekonasz się do takiego jedzonka... a nie było nic drobiowego np. ? bo generalnie potrawy z grilla są zdrowe
Wiesz Izka... przytyć, a przytyć to róznica... Mam wyrzuty sumienia po tej drożdżowce, chociaż taka dobra była, ale zjadłam chyba za dużo Tak sobie myśle, że gdybym była normalna to nawet bym się nie przęjeła... ja chce byc znów normalna... chce jesc i sie tym nie przejmować
Przykro mi, że jakaś bliska osoba Cię zraniła, ale... może wcale nie chciała tego ?

Cytat:

Oby jutro, gdy wejde na wage było normalnie...
Ciesze sę, że było bez napadu

Wiecie... zastanawiam się czy zjeśc kolacje...
Nasz Dzień: 04.08.2012 r. http://www.suwaczek.pl/cache/d5ce1e934e.png

Niech się stanie... !
KCP

tamonita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-03, 20:00   #713
anniaa

Cytat:
A.. o ten, powodzenia w takim razie życzę Nie wiem, bo dokładnie nie liczyłam, mówię tak ogólnie, odnosząc się do reszty ćwiczeń.
najlepiej wykonywać 3 serie po 20 powtórzeń
później niestety miesnie sie przyzwyczaja ale jak nie masz hantli to do butelek nalej wode i juz masz obciązenie
dziekuje mam nadzieje ze jakos dam rade choc marzy mi sie szpagat turecki

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-03, 20:00   #714
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz Izka... przytyć, a przytyć to róznica... Mam wyrzuty sumienia po tej drożdżowce, chociaż taka dobra była, ale zjadłam chyba za dużo Tak sobie myśle, że gdybym była normalna to nawet bym się nie przęjeła... ja chce byc znów normalna... chce jesc i sie tym nie przejmować
Przykro mi, że jakaś bliska osoba Cię zraniła, ale... może wcale nie chciała tego ?

A czemu miałabyś jej nie zjeść ?

Cytat:
Napisane przez anniaa Pokaż wiadomość
najlepiej wykonywać 3 serie po 20 powtórzeń
później niestety miesnie sie przyzwyczaja ale jak nie masz hantli to do butelek nalej wode i juz masz obciązenie
dziekuje mam nadzieje ze jakos dam rade choc marzy mi sie szpagat turecki
Mam hantle, dwa po 1 kg, dwa po 2,5 kg i dwa po 5 kg
Zobaczysz, że niedługo będzie Ci brakowało kilku cm do tureckiego

Stary 2008-05-03, 20:06   #715
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:

zawsze wiedziałam, że silna z Ciebie dziewczynka!

Cytat:

Tama, ale sama piszesz, że zjadłaś kawałek drożdżówki. A inne posiłki były normalnie? Kolację musisz zjeść, wybacz nakaz :P

co do wahań wagi, przejrzałam mój pamiętnik z okresu początków ed i pisałam tak: wczoraj wieczorem było 45,5 a dziś o 12. - 47. i pisałam to płacząc, a następnego dnia rano było 45 - i po co były łzy, już pomijając fakt, że gdy czytałam moje zapiski prawie się popłakałam i to bynajmniej nie ze śmiechu...

Stary 2008-05-03, 20:07   #716
chfast
Raczkowanie

GG do chfast

Cytat:

u mnie okropnego nastroju ciąg dalszy cały dzień podjadam jakieś słodycze, bo zajadam smutek, akurat jedzeniem się nie przejmuję, tylko tak jakoś beznadziejnie jest

mam nadzieję, że u Was lepiej, poczytam sobie
Zaczełam czytać wasz wątek niedawno, myslałam, ze większość ma problemy z aną, dlatego to by do mnie nie pasowało. ale widze, ze nie tylko to, że głównie chodzi o ed, a ja jakiś problem z jedzniem mam, nie wiem co do końca, ale jest. Ale nie o tym chciałam pisać i raczej nie chce sie rozpisywać na ten temat, bo to tylko podrazni mnie w środku.

Strasznie mnie zabolało, że się tak podłamałaś ostatnio, aż nie mogłam czytać. Ja podejrzewam, ze to chwilowy kryzys, sama dzisiaj się lekko załamałam ach. szkoda gadać, ale sie wypłakałam i myslę, ze bedzie lepiej, tylko nie wiem na jak długo. Ale chciałabym ujrzeć pełne optymizmu Twoje wypowiedzi i zadnyh złych myśli Wracaj ta uśmiechnięto izo
chfast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-03, 20:07   #717
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Cytat:

Izuś ciesze się, że mogłam Ci pomóc! Ty nie raz mi pomagałaś Mam nadzieję, że nastrój się poprawi(ł)
Tamonitko no błagam Cię! Ile tej drożdżówki mogłaś zjeść? Nie wierzę, żeby to było więcej niż 1/4 blachy, bo cię znam (trochę). Kolacje zjedz i to już! Obiad w ogóle jadłaś? Jak nie to !
(:Iza Oby napady nie wracały! Nie będę chwalić dnia przed zachodem słońca, ale napewno będę trzymać kciuki!

Photoblog
Stary 2008-05-03, 20:09   #718
enex
Zakorzenienie

Cytat:
A czemu miałabyś jej nie zjeść ?
No właśnie tamonita? Ale już migiem po coś do łapy! Przecież nie dasz się zwariować 2kg wody na wieczór! Ja jestem spokojnie zdolna nabić pomimo picia litra kawy dziennie, co odwadnia jak byk ponad 2,5kilo a nawet więcej, więc nie widzę powodu do strajku kolacyjnego!

P.S. - wpadłam trochu rozchmurzyć na wątku - dziś udany powrót na ścieżkę normalnego jedzenia, first day bez kompulsu, jadłam konkretnie i co 3-4h.
Coś czuję, że znowu lepszy okres nadchodzi.
enex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-03, 20:15   #719
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez chfast Pokaż wiadomość
Zaczełam czytać wasz wątek niedawno, myslałam, ze większość ma problemy z aną, dlatego to by do mnie nie pasowało. ale widze, ze nie tylko to, że głównie chodzi o ed, a ja jakiś problem z jedzniem mam, nie wiem co do końca, ale jest. Ale nie o tym chciałam pisać i raczej nie chce sie rozpisywać na ten temat, bo to tylko podrazni mnie w środku.

Strasznie mnie zabolało, że się tak podłamałaś ostatnio, aż nie mogłam czytać. Ja podejrzewam, ze to chwilowy kryzys, sama dzisiaj się lekko załamałam ach. szkoda gadać, ale sie wypłakałam i myslę, ze bedzie lepiej, tylko nie wiem na jak długo. Ale chciałabym ujrzeć pełne optymizmu Twoje wypowiedzi i zadnyh złych myśli Wracaj ta uśmiechnięto izo

a Twoje ed? Oceniałam wielokrotnie Twą redukcję i było spoko - na luzie, ale redukcyjnie jeśli będziesz czuła potrzebę - pisz.

Cytat:
Izuś ciesze się, że mogłam Ci pomóc! Ty nie raz mi pomagałaś Mam nadzieję, że nastrój się poprawi(ł)

a u Ciebie mam nadzieję, że wpadło coś prócz gofra pysznego

Cytat:
Napisane przez enex Pokaż wiadomość
No właśnie tamonita? Ale już migiem po coś do łapy! Przecież nie dasz się zwariować 2kg wody na wieczór! Ja jestem spokojnie zdolna nabić pomimo picia litra kawy dziennie, co odwadnia jak byk ponad 2,5kilo a nawet więcej, więc nie widzę powodu do strajku kolacyjnego!

P.S. - wpadłam trochu rozchmurzyć na wątku - dziś udany powrót na ścieżkę normalnego jedzenia, first day bez kompulsu, jadłam konkretnie i co 3-4h.
Coś czuję, że znowu lepszy okres nadchodzi.
widać, że masz lepszy nastrój - super !!!!!!!! gratuluję dnia pierwszego i życzę, by było kolejne 1111111111111100000000000 0 tych dni

Stary 2008-05-03, 20:18   #720
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
zawsze wiedziałam, że silna z Ciebie dziewczynka!

Tama, ale sama piszesz, że zjadłaś kawałek drożdżówki. A inne posiłki były normalnie? Kolację musisz zjeść, wybacz nakaz :P

co do wahań wagi, przejrzałam mój pamiętnik z okresu początków ed i pisałam tak: wczoraj wieczorem było 45,5 a dziś o 12. - 47. i pisałam to płacząc, a następnego dnia rano było 45 - i po co były łzy, już pomijając fakt, że gdy czytałam moje zapiski prawie się popłakałam i to bynajmniej nie ze śmiechu...

Też ostatnio przeglądałam mój pamiętnik i jak przeczytałam co ja tam jadłam to teraz moje 1i2 śniadanie razem mają więcej niż ja jadłam wtedy

TAmonita śmigać mi tu po ładną kolacje
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości