|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Cytat:
![]() czemu nic nie zjadłaś?
|
|
|
#692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla nas znaczysz bardzo dużo i dla bliskich także, tylko czasem tak bywa że ranią nas osoby które najbardziej kochamy, ale wiedz że robią to nieświadomie i na pewno nie celowo.
|
|
#693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pomyśl, że to tylko tabletki - masz po nich dostać okres, tak?? a w ulotce są opisane takie "działania niepożądane"? bo może coś nie tak?
|
|
|
#694 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To sama woda i alkohol to 2 kg i właśnie czemu nic nie zjadłaś?
|
|
#695 |
|
Wtajemniczenie
|
Izuś - Ja nie lubię bitej śmietany od dziecka, ale o tym to już w grzesznym wątku pisałam
Co do twojej sytuacji rodzinnej to trochę rozumiem. Wiesz, teraz mi się dobrze uklada z tatą, ale przez ostatni miesiąc to był koszmar. Usłyszałam nawet, że należy mnie wysłać do szpitala, bo jestem niewdzięczna i po co się mną zajmować, że tylko sprawiam kłopoty, ale szybko się z nim dogadałam. Teraz jest bardzo dobrze. Wiem, że w głębi duszy bardzo go kocham i on mnie. Chociaż to co powiedział bolało, to wybaczam mu, bo ja też nie raz go zraniłam. Często niechcący. Nie wiem z kim masz taki spór w domu (choć rozważam możliwość, że to właśnie męski członek rodziny ), ale wiedz, że czasem słowa mają podwójne znaczenie. Są rzucane na wiatr, bez zastanowienia, bądź z nadzieją na inną intencję wypowiedzi. Trzymaj się, kochana bo silne z ciebie babsko Tamonita - Po 1. za to, że nie jadłaś nic z grila (no chyba, że nie miałaś ochoty, to inna sprawa), a po drugie to za to, że się przejmujesz takim czymś. Wiadomo, że w ciagu dnia ważysz więcej niż rano. Wiarygodna waga jest na czczo a nie popołudniu, panimaju?!
|
|
|
|
#696 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc to może ztrzymanie tej wody/picia które piłaś bo to raczej niemożliwe abyś przytyła w ciągu dnia -nie jedząc- 2 kg więc się nie martw tym a co do drożdżówki to bardzo dobrze, że się skusiłaś ja też wczoraj i dziś "leciałam" na słodkie- wczoraj princessa kokosowa a dziś "grzesiek" kawowy w białej czekoladzie przepraszam, że tak opisuję ale to była taka hmm "poezja smaku" bo nie pamiętam kiedy zjadłam coś słodkiego bez wyrzutów sumienia a tym razem tak było i nawet fakt, że nie ważyłam się od kilku dni a dziś zobaczyłam 1kg więcej mnie nie przeraził ciekawe tylko czy długo tak wytrzymam![]() ![]() aha bardzo proszę o zdj tych dziewczyn które je wysyłają kika17kc90@poczta.onet.pl ja moje też mogę wrzucić![]() a tak poza tym to jak Agness? ehh i jeszcze jak tak czytam wasze wymiary tzn o wzrost mi chodzi to czuję się jak taki mały krasnal ehh gdzie ja byłam jak wzrost rozdawali?![]() :co ol:
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
|
|
|
#697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i on często wypomina mi ed, to jest okropne... mówi, że... no, dobra, nawet nie będę tego pisać. oczywiście też wybaczyłam tej osobie, ale wiesz, jak to jest na początku - naprawdę trudno normalnie rozmawiać itp.
|
|
|
#698 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj stwierdzilam ze nie mam nikogo, nie mam dla kogo zyc. W domu jestem, bo jestem i mysle, chociaz mi ciezko tak myslec, ale ze raczej z przyzwyczajenia, bo juz tyle lat tu jestem, to kazdy sie przyzwyczail, no bo kto by w ogole potrzebowal takiego mazgaja, jak ja. Tylko utrudniam zycie, takiej osoby nie da sie kochac. Nie mam zadnej przyjaciolki, zawsze jestem ta druga i tylko wtedy gdy akurat ktos jest w potrzebie. A mnie to nikt nie zrozumie. Od dziecka zawsze wykorzystywano moja dobroc, bo nigdy nie odmawialam pomocy. A tak to mnie olewano. U mnie zawsze musi byc wszystko pieknie cacy, bo przeciez ja nie mam na co narzekac, a inni to maja. Ja musze miec usmiech na twarzy, przeciez dobrze sie ucze, dobrze wygladam (yhy..), mam rodzine (wiem), zdrowie w miare, bla bla bla... kazdy mysli, ze jestem egoistka, ktora wszytsko wyolbrzymia. Wiem, ze powinnam docieniac to co mam, ale nie umiem sie cieszyc. Zazdroszcze osobom, ktore sa szczesliwe. Nie daje rady, znowu pocielam lape, dobrze, ze lekko. Mialam zly humor, a wszytsko sie pogorszylo gdy 5 dnia R zjadlam normalnie. No potem cwiczylam, wyszla prawie godzina hula-hop i skakanki na zmiane, wiec wyrzuty sumienia sa mniejsze. Powiem wam, ze tylko to teraz u mnie sie w zyciu liczy, bo tylko w tym mam jakis sens zycia. Tak to kompletnie stracilam sens zycia i chcialabym umrzec. Jestem beznadziejna i przepraszam, ze pisze takie bzdury, ale naprawde ja juz nie daje rady. Coraz czesciej mysle o smierci. To nie jest rozwiazanie, tylko ucieczka, ale ja chcialabym uciec.
|
#699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
długo już jesteś w takim stanie?? kiedy wybierasz się do psychologa? teraz przejmujesz się bardziej jedzeniem, czy na Twój nastrój wpływają inne czynniki??nie jesteś niepotrzebna, wszyscy bardzo, bardzo Cię kochają, tylko po prostu wg mnie - martwią się i też sobie nie radzą z całą sytuacją, pamiętaj, że muszą patrzeć na cierpienie swego dziecka a to trudne.
|
|
|
#700 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skomplikowane to wszystko. |
|
|
|
|
#701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#702 |
|
Wtajemniczenie
|
Ide jakos teraz, to trwa juz bardzo dlugo, tylko ze wczesniej objawy byly lzejsze, teraz jest coraz gorzej. A na to wszystko wplywa zarowno jedzenie, jak i dom, kolezanki, szkola, wszytsko, nic mnie nie cieszy, kompletnie nic. Kiedys bylo inaczej, bardzo chcialabym byc dzieckiem, taka beztroska zycia
![]() Nawet teraz kolezanka ma opis na gg: Bawimy sie z *** i *** a mnie to juz nawet nie napisala, bo mialysmy jechac na disco. Wcale nie chce mi sie tam isc, ale bede zalowala, bo juz od miesiaca o tym mysle, jak to mialo byc fajnie. I spalilabym w tancu kalorie.Nie chce sie nad doba uzalac. Ale naprawde mam dosc. Rodzice mnie na pewno kochaja, a ja jestem taka beznadziejna.
|
#703 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie chcę żebyś się smuciła, aż mam ochotę pojechać do tego Krakowa i pogadać z Tobą.
|
|
#704 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ile masz wzrostu?Wyśle ci zdjęcie a ty mi? krytia@wp.plCytat:
. Według mnie nie piszesz bzdur i nie możesz myśleć o śmierci.iza mnie z 2 razy mama powiedziała : ja się przez ciebie wykończe i zobaczysz zostaniesz sama. Nieraz myśle że czym ja się przejmuje mam takie "idealne" życie i inni mają gorzej
|
|
#705 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Głowa do góry
|
|
#706 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeżeli Funky pisze, że ma wyrzuty sumienia z powodu głupoty, zawsze widać jednoznacznie, że zdaje sobie sprawę z tego, że to bzdura, widać, że chce wyzdrowieć. Ale teksty takie, jakimi zaszczyciła nas Hogatka czy Kasik powinny być zakazane. Cytat:
![]() już jest dużo lepiej. Hypnotic, bardzo mi pomogłaś
|
|
|
#707 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Po drugie na grillu nie zjadłam nic bo po pierwsze szczerze nie miałam ochoty/ nie bylam głodna, a po drugie, co was będe oszukiwać odstraszał mnie tłuszcz wypływający z kiełbasy, żeberek, karkówki itd. jednak na takie jedzenie jeszcze gotowa nie jestem. Drożdżowki zjadlam dość spory kawalek teraz mam troche wyrzuty sumienia ![]() Jednak zrdowy rozsądek każe mi normalną kolacje i tak też zrobie...W sumie zjadłam dziś w miare normalnie nie wliczając w to oczywiście alkoholu, jednakże waga (tzn. dwukilogramowe wachnie) troszke mnie przeraziło... Jak myslicie, jutro będzie już normalnie ?
|
|
|
#708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że kiedyś przekonasz się do takiego jedzonka... a nie było nic drobiowego np. ? bo generalnie potrawy z grilla są zdrowe
|
|
|
#709 |
|
Wtajemniczenie
|
Tamo - na 100000% jutro będzie normalnie
![]() ufff dałam rade dzień bez napadu nosiło i to porządnie, ciężko było, ale dałam radę i jestem z siebie dumnaaa
|
|
|
|
#710 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To brawo dla ciebie i oby jutro i nigdy więcej nie było
|
|
#711 |
|
Wtajemniczenie
|
Jutro całodniowa wycieczka rowerowa z rodzicami, a dzisiaj muszę chyba w końcu lekcje zrobić, ale padam
Jakieś syfy mi się na czole porobiły, ale pomyślałam, że może hormony się ruszyły |
|
|
|
#712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak sobie myśle, że gdybym była normalna to nawet bym się nie przęjeła... ja chce byc znów normalna... chce jesc i sie tym nie przejmować ![]() Przykro mi, że jakaś bliska osoba Cię zraniła, ale... może wcale nie chciała tego ? ![]() Cytat:
Ciesze sę, że było bez napadu Wiecie... zastanawiam się czy zjeśc kolacje...
|
|
|
#713 | |
|
♥
|
Cytat:
później niestety miesnie sie przyzwyczaja ale jak nie masz hantli to do butelek nalej wode i juz masz obciązenie dziekuje mam nadzieje ze jakos dam rade choc marzy mi sie szpagat turecki
|
|
|
|
|
#714 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zobaczysz, że niedługo będzie Ci brakowało kilku cm do tureckiego
|
|
#715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze wiedziałam, że silna z Ciebie dziewczynka!Cytat:
co do wahań wagi, przejrzałam mój pamiętnik z okresu początków ed i pisałam tak: wczoraj wieczorem było 45,5 a dziś o 12. - 47. i pisałam to płacząc, a następnego dnia rano było 45 - i po co były łzy, już pomijając fakt, że gdy czytałam moje zapiski prawie się popłakałam i to bynajmniej nie ze śmiechu...
|
|
|
#716 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Strasznie mnie zabolało, że się tak podłamałaś ostatnio, aż nie mogłam czytać . Ja podejrzewam, ze to chwilowy kryzys, sama dzisiaj się lekko załamałam ach. szkoda gadać, ale sie wypłakałam i myslę, ze bedzie lepiej, tylko nie wiem na jak długo. Ale chciałabym ujrzeć pełne optymizmu Twoje wypowiedzi i zadnyh złych myśli Wracaj ta uśmiechnięto izo
|
|
|
|
|
#717 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że nastrój się poprawi(ł) ![]() Tamonitko no błagam Cię! Ile tej drożdżówki mogłaś zjeść? Nie wierzę, żeby to było więcej niż 1/4 blachy, bo cię znam (trochę). Kolacje zjedz i to już! Obiad w ogóle jadłaś? Jak nie to !(:Iza Oby napady nie wracały! Nie będę chwalić dnia przed zachodem słońca, ale napewno będę trzymać kciuki!
|
|
|
|
|
#718 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie tamonita
? Ale już migiem po coś do łapy! Przecież nie dasz się zwariować 2kg wody na wieczór !P.S. - wpadłam trochu rozchmurzyć na wątku - dziś udany powrót na ścieżkę normalnego jedzenia, first day bez kompulsu, jadłam konkretnie i co 3-4h . Coś czuję, że znowu lepszy okres nadchodzi |
|
|
|
#719 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Twoje ed? Oceniałam wielokrotnie Twą redukcję i było spoko - na luzie, ale redukcyjnie jeśli będziesz czuła potrzebę - pisz. Cytat:
![]() a u Ciebie mam nadzieję, że wpadło coś prócz gofra pysznego ![]() Cytat:
!!!!!!!! gratuluję dnia pierwszego i życzę, by było kolejne 1111111111111100000000000 0 tych dni
|
|
|
#720 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też ostatnio przeglądałam mój pamiętnik i jak przeczytałam co ja tam jadłam to teraz moje 1i2 śniadanie razem mają więcej niż ja jadłam wtedy TAmonita śmigać mi tu po ładną kolacje
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.

więcej niż rano, a ja tylko piłam ! nie zjadłam nic z grilla tylko teraz ta rożdżowke...

Dla nas znaczysz bardzo dużo i dla bliskich także, tylko czasem tak bywa że ranią nas osoby które najbardziej kochamy, ale wiedz że robią to nieświadomie i na pewno nie celowo.
wiadome było, że kryzys kiedyś nadejdzie - lepiej wcześnie, żeby jak najszybciej go zażegnać
Ehh dziękuje, jutro mam nadzieje, że będzie lepiej i może naet zjem coś na mieście?
za to, że nie jadłaś nic z grila (no chyba, że nie miałaś ochoty, to inna sprawa), a po drugie to za to, że się przejmujesz takim czymś. Wiadomo, że w ciagu dnia ważysz więcej niż rano. Wiarygodna waga jest na czczo a nie popołudniu, panimaju?!
a co do drożdżówki to bardzo dobrze, że się skusiłaś
ciekawe tylko czy długo tak wytrzymam
Po drugie na grillu nie zjadłam nic bo po pierwsze szczerze nie miałam ochoty/ nie bylam głodna, a po drugie, co was będe oszukiwać odstraszał mnie tłuszcz wypływający z kiełbasy, żeberek, karkówki itd. jednak na takie jedzenie jeszcze gotowa nie jestem. Drożdżowki zjadlam dość spory kawalek 
nosiło i to porządnie, ciężko było, ale dałam radę i jestem z siebie dumnaaa
i oby jutro i nigdy więcej nie było