Czerwcowe mamusie 2017 cz.VII PORODÓWKA - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-06-02, 13:36   #211
moniamm
Rozeznanie

Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz.VII PORODÓWKA

Ktora z Was pisala o nastepnej promocji w rossman na produkty do depilacji? Jelonek? Przypomnisz od kiedy?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
moniamm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-02, 13:40   #212
tunia89
Zakorzenienie

Od 10tego

Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka

<3 33/40 <3

jestem zołzą i dobrze mi z tym
tunia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-02, 13:50   #213
maajjaa88
Zadomowienie

Paula ja chce te czarne body :-P

Te z jezykiem swietne, mam jedne takie ze slimaczkiem.

Przelozylam ubranka do szafki gdzie nie bede musiala sie schylac i stwierdzilam ze mam za malo body na dlugi rekaw. Ogolnie ciezko ugadnac z rozmiarami i ukladalam wielkoscia wiec nawet nie wiem ile ubranek na jaki rozmiar mam.
Dla przykladu: dwa pajace rozmiar 74. Jedne wielkie a drugie o pol nogawki krotsze a niby ten sam rozmiar
maajjaa88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-02, 13:54   #214
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Konto usunięte

Ja dziś jak weszłam na porodówkę - bo tam dyżuruje lekarz do którego szłam - to tak się rozczuliłam na widok tych wszystkich maluchów że już zapragnęłam mieć swoją malutką przy sobie.
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-02, 14:06   #215
pannaanna_87
Zakorzenienie

Majaa ja je znalazlam naprzeciwko kas gdzie zawsze przecenione produkty sa

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Ale to w malym tesco.

Monika eh to tez wspolczuje sytuacji..a dzialacie juz cos??

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Paula noooo super lowy ! Ja nie mam sily po lumpkach szperac. Teraz z ledwosica zmiescilam sie w bluzke swoja na ramiaczkach..obciera juz pod cycami ale nie kupuje juz.. Te 11 dni przeboleje.

pannaanna_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-02, 14:13   #216
paula.cw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maajjaa88 Pokaż wiadomość
Paula ja chce te czarne body :-P

Te z jezykiem swietne, mam jedne takie ze slimaczkiem.
:
Nie oddam. Jesteśmy cichym wielbicielami motocykli więc mnie zauroczylo to bodyi się tego takie ciemne to rzadkość. Generalnie otwieram szafę i biało jestw ciuchu głownie poluje te kolorowe.

Te rozmiary to też na czuja mam podzielone.

Dzisiaj byłam w kolejnym lumpie ale skończyłam w moimi ulubionym. Jeszcze dwa mam do ibczajenia czy warto tam chodzić. Ale ten mój jest malutki i ma duzo fajnych rzeczy. A dziecięce są w osobnym małym koszu i szybciutko można znaleźć perelki. Do niektórych lumpow też by mi się nie chciało chodzić

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-02, 14:16   #217
Konto usunięte

Ja mam za daleko do swojego ulubionego lumpka, więc raczej to może we wrześniu z mężem i dzidzią podjadę.
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-06-02, 14:22   #218
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tunia89 Pokaż wiadomość
Nie tylko ty
Ginekolog, dentysta, endokrynolog, diabetolog, internista, ekg też miałam...

Super lampka daj linka to sobie zapisze

Bede wieczorem przy kompie to Ci wysle ok?

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość
Tak, dlatego ze wczesniak. W każdym tygodniu po kilka wizyt
Wlasnie czekamy po drugim zakropleniu oczu.
A wlasnie ....udalo Ci sie zapisac na wizyty na nfz czy musisz prywatnie chodzic?

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Napisane przez paula.cw Pokaż wiadomość
O fajnie. Może moja lada dzień przyjdzie.
Chociaż wolę żeby klapki do szpitala przyszły

Ale ładne są trzeba przyznać. Ciekawe jak to światło.

Biustonosze na allie też?
Ja na sportowy panache poluje teraz.

Przy okazji spaceru odwiedziłam fajny sklep z bielizną. Jako ciekawostka alles mama ma inne rozmiary. Ja mam teraz 80HH a z alles 80K było dobre. Ale na karmienie może być za mały więc musiałbym 80L kupić 😲😲😲 ma mi dać znać jak przyjda i i ile kosztuje przerobienie zwykłego biustonosza.

Przy okazji spaceru wstapilam do rossmana bo kupiłam ostatnio dezodorant Nivea niby jakiś stress Control i po godzinie od wyjścia już smierdzialam wróciłam grzecznie do Garniera.

Truskawki coraz tańsze na szczęście. Mniam mniam.

I wstapilam do sh. Całe 2 zł wydałam ;p
Body z Jerzykiem do szpitala chuba wezmę. Ciekawy patent z podwójnymi napami.
Spodenki to kapieluszki. Będziemy chcieli na basen chodzić ale nie wiem czy nie za małe. No ale za taką kwotę to mówi się trudno ;p

Załącznik 7091106Załącznik 7091111

Ja uzywam dezodorantu Dove juz dobrych kilka lat i dla mnie jest super. Czlowiek sie tak nie poci. Jak mialam inne to masakra. Moze sprobuj dove.....
Tez korzystam poki moge- z truskawek 😃
Ty te 4 rzeczy kupilas za 2 zl????😲 jej, ja nigdy na jakas super okazje nie trafilam

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7433623 6]Ja na razie mam 80E i chyba już tak zostanie do końca. A miałam 70B.[/QUOTE]
Az tak?????😲😲😲
Ja mialam 85b i nadal mieszcze sie w 85b

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-02, 14:28   #219
Konto usunięte

Poszło mi w biust i brzuszek tylko dlatego ciężko dobrać mi ubrania, bo ramiona , uda, zostały XS tylko, i każda M/L to jak worek na mnie w tych partiach. Poza tym monia wszystko jeszcze przed tobą
Stary 2017-06-02, 14:34   #220
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pannaanna_87 Pokaż wiadomość
Majaa ja je znalazlam naprzeciwko kas gdzie zawsze przecenione produkty sa

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Ale to w malym tesco.

Monika eh to tez wspolczuje sytuacji..a dzialacie juz cos??

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Paula noooo super lowy ! Ja nie mam sily po lumpkach szperac. Teraz z ledwosica zmiescilam sie w bluzke swoja na ramiaczkach..obciera juz pod cycami ale nie kupuje juz.. Te 11 dni przeboleje.

Na razie czekamy na obiecana dzialke 😃 od tesciow mielismy tez dostac ale ostatnio tesciu moiwl ze ta dzialka jest rolna i koszty odrolnienia sa strasznie wysokie - chyba dal nam do zrozumienia ze nici z dzialki 😃 zreszts planuja jakas super duza altanke postawic na tej dzialce.
No ale....dostaniemy od nich fotel 😃 tzn.maja 4 fotele typu prl (ale nie te co jest ich tak duzo- troche innny ksztalt) - zawsze jak przychodzr i siedzimy na dworzu to na nim siedze bo nie bede siedziala na twardej lawce ( slowa mojej tesciowe) i chcieli te fotele wyrzucic. No i zagadalismy ze mozna je odnowic i mowili ze mozemy sobie wziazc. A sa naprawde mega wygodne. Jak te uszaki z ikei. I dzis dzwonilam do tapicera i musimy sie umowic aby podjechal po niego. Alez sie ciesze! Bede miala swoj fotel do karmienia.
Aaaa co do domu.....to my sie sklaniamy do domu szkieletowego. Jak dostaniemy dzialke musimy jak najszybciej sie wyprowadzic z mieszkania a to jedyne wyjscie. No a poza tym sam czynsz placimy 650zl.wiec jak przez 1.5 roku szybciej taki dom pistawimy to mamy sporo kasy zaoszczedzonej. I chcemy maly max. Do100 m2- aby jak najmniejszy kredyt wziazc. Bo wiesz....ja bym jeszcze chciala troche swiata zwiedzic 😃
Wasz mi sie strasznie podoba ale coz.....musimy wybrac mniejszy i najlepiej parterowy

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7433802 1]Ja mam za daleko do swojego ulubionego lumpka, więc raczej to może we wrześniu z mężem i dzidzią podjadę.[/QUOTE]
Heh to ja mam pewnie dalej do swojego ulibionego bo ponad 30 km. U nas nic nie ma na tej mojej wsi. Chociaz....jest ten co swoje ciuchy oddalam w komis ale dla dzieci nic ciekawego nie ma

Stary 2017-06-02, 14:54   #221
pannaanna_87
Zakorzenienie

Monia pamiętaj ze parterowko nie sa tansze w budowie..bo więcej idzie na dach.. A my tez nie mamy duzego..120 metrow użytkowej i tez chcielismy do 100 ale ze mamy pokoj na dole dodatkowy..pralnie..garde robe to sie nazbieralo no nie liczac wiadomo garażu i kotlowni..bo to sie nie wlicza. Tez chcemy jak najmniejszy kredyt dlatego budujemy gospodarczo a po wybudowaniu domu na pewno Jakies wakacje odchaczymy bo tez uwielbiamy podrozowac 😉

Odrolnienie..każda dzialka jest rolna trzeba spr jedynie czy jest w zabudowie mieszkalnej a odrolnienie to racZej do nich nalezy no ale musielibyście sie dopytac co i jak to wcale duzo nie wychodzi. Tylko sie czeka jakis czas zeby podatku duzego nie placic. Ale skoro chca duza altane to juz wiesz co i jak 😂
Szkieletowy to w rok postawicie super.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-06-02, 15:45   #222
paula.cw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

A wlasnie ....udalo Ci sie zapisac na wizyty na nfz czy musisz prywatnie chodzic?

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Ja uzywam dezodorantu Dove juz dobrych kilka lat i dla mnie jest super. Czlowiek sie tak nie poci. Jak mialam inne to masakra. Moze sprobuj dove.....
Ty te 4 rzeczy kupilas za 2 zl????😲 jej, ja nigdy na jakas super okazje nie trafilam

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Az tak?????😲😲😲

Zazdroszczę braku zmiany rozmiaru :P

Ja wrzucam link do lampek. Ta tańsza jest ok ale akurat tego wzoru co jak chciałam nie mieli wiec zamowilam z tego drugiego i wrzucam oba:

https://pl.aliexpress.com/item/METOO...608.0.0.T2gmln

https://pl.aliexpress.com/item/New-M...608.0.0.T2gmln

A ten dove to jakiś konkretny? Bo różne są.

Ja za to cały czas używam garniera w kulce i żadnych problemów z poceniem się i z perfumami mi ładnie gra zapach.

I tak wszystko za 1,90 zł kupiłam. W piątki mamy wszystko za 10 zł/kg a to prawie nic nie waży

Cytat:
Na razie czekamy na obiecana dzialke 😃 od tesciow mielismy tez dostac ale ostatnio tesciu moiwl ze ta dzialka jest rolna i koszty odrolnienia sa strasznie wysokie - chyba dal nam do zrozumienia ze nici z dzialki 😃 zreszts planuja jakas super duza altanke postawic na tej dzialce.
No ale....dostaniemy od nich fotel 😃 tzn.maja 4 fotele typu prl (ale nie te co jest ich tak duzo- troche innny ksztalt) - zawsze jak przychodzr i siedzimy na dworzu to na nim siedze bo nie bede siedziala na twardej lawce ( slowa mojej tesciowe) i chcieli te fotele wyrzucic. No i zagadalismy ze mozna je odnowic i mowili ze mozemy sobie wziazc. A sa naprawde mega wygodne. Jak te uszaki z ikei. I dzis dzwonilam do tapicera i musimy sie umowic aby podjechal po niego. Alez sie ciesze! Bede miala swoj fotel do karmienia.
Aaaa co do domu.....to my sie sklaniamy do domu szkieletowego. Jak dostaniemy dzialke musimy jak najszybciej sie wyprowadzic z mieszkania a to jedyne wyjscie. No a poza tym sam czynsz placimy 650zl.wiec jak przez 1.5 roku szybciej taki dom pistawimy to mamy sporo kasy zaoszczedzonej. I chcemy maly max. Do100 m2- aby jak najmniejszy kredyt wziazc. Bo wiesz....ja bym jeszcze chciala troche swiata zwiedzic 😃
Wasz mi sie strasznie podoba ale coz.....musimy wybrac mniejszy i najlepiej parterowy

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Heh to ja mam pewnie dalej do swojego ulibionego bo ponad 30 km. U nas nic nie ma na tej mojej wsi. Chociaz....jest ten co swoje ciuchy oddalam w komis ale dla dzieci nic ciekawego nie ma

Takie fotele są super. Pisałam, że trafiłam na okazję i kupiliśmy takiego uszaka. Na razie go nie tapiceruję bo koszt kupna plus tapicerowania to już można by kupić nowy jakis w Ikea. Ale ten jest mega porządny a przykryłam szarymi kocami i fajnie wygląda a jest mega wygodny. Już teraz uwielbiam w nim siedzieć. Mam nadzieję, że się sprawdzi do karmienia

A w ogóle to dostałam jakiś czas temu dywan do pokoju dziecięcego od koleżanki. Niestety jest dość puchaty i biały (w kolorowe guziki z Ikei) i strasznie czepia się sierść naszych kotów. Dosłownie następnego dnia po odkurzaniu już są kłaki. Postanowiłam go sprzedać za grosze i kupić inny i udało mi się znaleźć kupca- jutro dziewczyna odbiera to mogę szukać jakiegoś ciemniejszego

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
Stary 2017-06-02, 17:01   #223
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maajjaa88 Pokaż wiadomość
Jelonek a te wyniki robilas z moczy czy z krwi? Dzwonialam wczoraj do gin i mowil, ze obrzeki pod koniec ciazy zwlaszcza przy takiej pogodzie sa normalne, ale jednak chyba zrobie badania dla samej siebie.

Panna a gdzie tych lancuszkow szukac? Normalnie na polce gdzie te wszystkie przybory?
Z krwi na czczo. Ja też myślę, że to zwykłe puchnięcia, ale lepiej sprawdzić.
Cytat:
Napisane przez moniamm Pokaż wiadomość
Ktora z Was pisala o nastepnej promocji w rossman na produkty do depilacji? Jelonek? Przypomnisz od kiedy?

To nie ja pisałam, ale Tunia mówi, że od 10.

Nogi mi z tyłka wyjdą zaraz, a spojenie eksploduje. Dopiero wróciłam z córą z olimpiady przedszkolaka. Takie spacery to nie dla mnie. Za to Hania wykonała prawie wszystkie zadania, dostała dyplom, nagrodę.
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-02, 17:20   #224
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Monia pamiętaj ze parterowko nie sa tansze w budowie..bo więcej idzie na dach.. A my tez nie mamy duzego..120 metrow użytkowej i tez chcielismy do 100 ale ze mamy pokoj na dole dodatkowy..pralnie..garde robe to sie nazbieralo no nie liczac wiadomo garażu i kotlowni..bo to sie nie wlicza. Tez chcemy jak najmniejszy kredyt dlatego budujemy gospodarczo a po wybudowaniu domu na pewno Jakies wakacje odchaczymy bo tez uwielbiamy podrozowac 😉

Odrolnienie..każda dzialka jest rolna trzeba spr jedynie czy jest w zabudowie mieszkalnej a odrolnienie to racZej do nich nalezy no ale musielibyście sie dopytac co i jak to wcale duzo nie wychodzi. Tylko sie czeka jakis czas zeby podatku duzego nie placic. Ale skoro chca duza altane to juz wiesz co i jak 😂
Szkieletowy to w rok postawicie super.

Wlasnie czytalam o tych dachach ale wymyslilismy ze poszukamy projekt z dachem dwuspadowym najlepiej i do tego blachodachowka. No i jak chcemy szkieletowy to lepiej paeterowy bo jednak jakby bylo pietro to obawialabym sie ze bedzie domem trzeslo po jakims czasie w trakcie chodzenia 😁 i taki dom stawiaja w kilka- kilkanascie dni. No i oczywiscie plus dociecie tych wszystkich materialow- od zamówienie ia dom moga postawic w 3-4 mies.
A o co wlasnie chodzi o system gospodarczy?

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Cytat:
Zazdroszczę braku zmiany rozmiaru

Ja wrzucam link do lampek. Ta tańsza jest ok ale akurat tego wzoru co jak chciałam nie mieli wiec zamowilam z tego drugiego i wrzucam oba:

https://pl.aliexpress.com/item/METOO...608.0.0.T2gmln

https://pl.aliexpress.com/item/New-M...608.0.0.T2gmln

A ten dove to jakiś konkretny? Bo różne są.

Ja za to cały czas używam garniera w kulce i żadnych problemów z poceniem się i z perfumami mi ładnie gra zapach.

I tak wszystko za 1,90 zł kupiłam. W piątki mamy wszystko za 10 zł/kg a to prawie nic nie waży

Takie fotele są super. Pisałam, że trafiłam na okazję i kupiliśmy takiego uszaka. Na razie go nie tapiceruję bo koszt kupna plus tapicerowania to już można by kupić nowy jakis w Ikea. Ale ten jest mega porządny a przykryłam szarymi kocami i fajnie wygląda a jest mega wygodny. Już teraz uwielbiam w nim siedzieć. Mam nadzieję, że się sprawdzi do karmienia

A w ogóle to dostałam jakiś czas temu dywan do pokoju dziecięcego od koleżanki. Niestety jest dość puchaty i biały (w kolorowe guziki z Ikei) i strasznie czepia się sierść naszych kotów. Dosłownie następnego dnia po odkurzaniu już są kłaki. Postanowiłam go sprzedać za grosze i kupić inny i udało mi się znaleźć kupca- jutro dziewczyna odbiera to mogę szukać jakiegoś ciemniejszego
Ja najczesciej kupuje ten oryginalny- granatowa zakretka.
Ale super interes zrobilas z dywanem 😃
Aa....dzis dzwonilam do tapicera to mowil ze taki fotel z wymiana gabki i materialu to by za jakies 200-220 zl nam zrobil. Wiec nie jest zle. Fotel za darmoche wuec sie opyla. A jakbysmy chcieli aby nam przemalowali to dodatkowo 70-100 zl. Ale na razie chyba nie bedziemy malowac bo nie wiemy jeszcze gdzie bedzie stal. Albo w duzym pokoju i bylby wenge albo u malego i bylby bialy.

Stary 2017-06-02, 17:42   #225
pannaanna_87
Zakorzenienie

Monia no pewnie. Róbcie parterowe..dach dwu spadowy..system gospodarczy tzn ze wiekszosc rzeczy wykonujecie sami. My np fundamenty to jakies 10 yys mamy w kieszeni..mury stawia murarz to tez taniej..jedynie dach zlecimy wiadomo..okna wstawia..a potem srodek tez sami..ewentualnie ktos od podlogowki..hydraulika..b o elektryka tesc(chyba ze znowu klotnia Bedzie)
Dluzej potrwa ale damy rade

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

A kredyt chcielibyśmy w przyszlym roku od okien brac ale nie wiem czy nam starczy oszczednosci by i dach zrobic

Stary 2017-06-02, 17:47   #226
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Monia no pewnie. Róbcie parterowe..dach dwu spadowy..system gospodarczy tzn ze wiekszosc rzeczy wykonujecie sami. My np fundamenty to jakies 10 yys mamy w kieszeni..mury stawia murarz to tez taniej..jedynie dach zlecimy wiadomo..okna wstawia..a potem srodek tez sami..ewentualnie ktos od podlogowki..hydraulika..b o elektryka tesc(chyba ze znowu klotnia Bedzie)
Dluzej potrwa ale damy rade

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

A kredyt chcielibyśmy w przyszlym roku od okien brac ale nie wiem czy nam starczy oszczednosci by i dach zrobic

A to super ze tak duzo sami robicie. My tez mimo wszystko bedziemy chcieli sami porobić ew.chlopak mojej sis by nam pomogl ale wiadomo musielibysmt mu zaplacic- ale pewnie taniej niz jakiejs firmie.

Stary 2017-06-02, 18:01   #227
pannaanna_87
Zakorzenienie

Jelonek oj podziwiam za takie spacery..ja postoje i juz mi slabo..w biedrze myslalam..ze wykituje a dwoch panow przede mna..zaden nie przepuścil ale już sie przyzwyczaiłam..nigdy nie zostalam przepuszczona oprocz rossmana gdzie mnie zawolali i raz w aptece. Raz to nawet ja przepuscilam 😂bo laska z jedna rzecza..

A ja mam pytanie. Jak nasze malenstwa skończą miesiac..np to mozna pojechac z nim gdzies na basen..wiadomo nie zeby sie pokapalo ale np pojechac po 16.. Usciasc w cieniu..plus namiocik..zeby mama chociaz nogi zamoczyla ? Posiedziec 2h i do domu..czy nie bardzo???

Stary 2017-06-02, 18:23   #228
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Jelonek oj podziwiam za takie spacery..ja postoje i juz mi slabo..w biedrze myslalam..ze wykituje a dwoch panow przede mna..zaden nie przepuścil ale już sie przyzwyczaiłam..nigdy nie zostalam przepuszczona oprocz rossmana gdzie mnie zawolali i raz w aptece. Raz to nawet ja przepuscilam 😂bo laska z jedna rzecza..

A ja mam pytanie. Jak nasze malenstwa skończą miesiac..np to mozna pojechac z nim gdzies na basen..wiadomo nie zeby sie pokapalo ale np pojechac po 16.. Usciasc w cieniu..plus namiocik..zeby mama chociaz nogi zamoczyla ? Posiedziec 2h i do domu..czy nie bardzo???

Ania że względu na to że mam basen na ogrodzie to mam zamiar tak robić zaraz po porodzie 😉 Wózek do cienia, Blanka śpi a mamusia siup do wody. Wiadomo w połogu nie wejdę cała, ale nogi na pewno zamocze. A jak Blanka będzie miała z 2 miesiące to i ją pewnie pomocze ☺
Od 4 miesiąca chcemy już z nią na normalny basen chodzić, na zajęcia dla niemowlaków ☺

Stary 2017-06-02, 19:16   #229
pannaanna_87
Zakorzenienie

Tez chce z nim na basen.. Tylko co innego cisza ..spokoj wlasny ogorod i basen a co innego pewnie tlum ludu ale moze sie uda. Zobaczymy. Tak myslalam po miesiącu bo tez nie wiem jak po cc bedzie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-06-02, 19:22   #230
VelaLuca
Wtajemniczenie

Niby tak, ale największy tłum będzie pewnie do 16, 17 na takich basen. Wieczorem po tej 17 powinno być już mniej tłocznie ☺ A jak malutki będzie spał w wózku to mu wsio rybka czy będzie spał w parku czy na basenie. Tak myślę ☺

Stary 2017-06-02, 19:32   #231
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Ooj ;( masakra a prywatnie cz na nfz?
Różnie, część tak, część tak. Kardiolog, okulista prywatnie. Neurolog, Chirurg, usg póki co na NFZ. I na szczęście wszystko oprocz kardiologa u mnie w mieście więc przynajmniej w kilka miejsc mogę sobie piechotą chodzić.
Stary 2017-06-02, 19:43   #232
pannaanna_87
Zakorzenienie

Vanesska to nie jest zle chociaz powinno byc wszystko na nfz wrr

Vela niby tak..ja myslalam podjechac..przenieść w nosidelku i polozyc na trawce pod namiotem ale to chyba obojetnie.. zobaczymy

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Znowu mi się maly tak wypial... Dwa razy wyzej niż na wczorajszym filmiku..az maz podskoczyl a ja myslalam..ze rozerwie mi brzuch i ta czesc ciala wyjdzie na zewnątrz... Masakra!!

Stary 2017-06-02, 20:02   #233
moniamm
Rozeznanie

Cytat:
Od 10tego

Dziękuję

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:

Az tak?????😲😲😲

Ja juz nie moge z moimi cyckami. Mialam 70/75 d/c a teraz 80f lub 85e... przecież po ciazy to juz same flaki mi zostaną

moniamm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-06-02, 20:09   #234
vanessa1781
Zakorzenienie

Tak wygląda póki co moj terminarz na czerwiec
W lipcu już mamy zapisane 2 usg.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Screenshot_20170602-210252.jpg (46,6 KB, 67 załadowań)
Stary 2017-06-02, 20:45   #235
Sarenkaa13
Rozeznanie

Dzis mialam wizyte ostatnia. Wszystko ok. Przeplywy prawidlowe, ja zamknieta, szyjka dluga twarda. Lekarz stwierdził ze nic nie powinno dziac sie sam o i ze spokojnie doczekam swojego terminu ciecia. Wyglada na to ze Mlodemu najlepiej w brzuchu.
Córka ostrzyzona. Olany na dzis odhaczone. Posprzatam jeszcze troche mieszkanie...

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Ja na basen bede chodzic na pewno bo jak powiem starszej Corci ze w tym roku basenu nie bedzie? Tylko przyjemnosc średnia. Ja w pologu i z maluchem w cieniu czy na rekach...

Sarenkaa13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-02, 20:58   #236
pannaanna_87
Zakorzenienie

Vanesska oj wspolczuje..to sie nachodzicie z malutkim po lekarzach

Sarenka to dobrze. Tez mam zamiar..w cieniu raz maz raz ja..ale tylko jakies niedziele bo tak budowa..ale dobre i to ze chociaz nam sie uda pojechac.. Najpierw jakis ranny spacer a poznien basen po 16.. Dla relaksu..zeby w domu nie siedzieć a takiemu maluchowi mozna stopkami po wodzie chociaż pojeździć? ?

Stary 2017-06-02, 21:06   #237
monika860902
Zakorzenienie

W ogole wczesniaki powinny miec pierwszeństwo i to na nfz. Kurde no bez jaj zeby ludzie musieli placic za wizyty 😤

Stary 2017-06-02, 21:46   #238
pannaanna_87
Zakorzenienie

Tez jestem tego zdania...no ale..Polska.
W ogole jakie ja mam ambitne plany..tu spacer..tu basen 😂 a potem pitu pitu w domu bede siedziec z tym malym lobuzem 😂😂😂

Stary 2017-06-03, 07:25   #239
paula.cw
Zakorzenienie

Dzień dobry.
Byłam wczoraj u znajomych wieczorem. Myślałam że jakieś małe spotkanie w tu impreza normalnie. Dlugo nie siedzieliśmy bo mąż dzisiaj na rano do pracy wstawal.
Jedzonko było pyszne. M.in. taki chleb zapiekany w kratkę z serem i mięsko em. I pyszny sos czosnkowy. Ale mam kaca po tym jedzeniu. Serio...

W ogóle sytuacja nie ciekawa. Byliśmy u znajomego męża z pracy i jego dziewczyny. Ja ją 3 raz na oczy widziałam ale lubimy się. Dziewczyna w 11tc. I w pewnym momencie na papierosa wychodzi... okazuje się że popala po 1-2 papierosie... koleżance to bym coś powiedziała. A tak tylko poprosiłam żeby drzwi na balkon przymkneli bo ja w ciąży nie pale...
Maz powiedział że pogada z kolegą jak będą sam na sam bo ma taką potrzebę. Naprawdę aż mi się dziwnie zrobiło...

Chyba nie pisałam o wczorajszej wizycie w bielizniarskim. Byłam przez przypadek. To tak jakby ktoś chciał alles mama zamawiać on line- rozmairowka jest inna niż standardowa. Ja miałam miskę o 3 rozmiary większą... A jeszcze większa powinna być ale nie było. Ale pani ma do mnie zadzwonić jeśli będą. Bez przymusu kupienia i ma mi dać znać ile kosztuje przerobienie zwykłego.

Wczoraj robiłam przegląd czy mam wszystkie badania do szpitala bo we wtorek kwalifikacja. I okazało się że nie mam hcv... patrze na listę i widzę że mam wykreślone i sobie przypomniałam że moja dr powiedziała że tylko w grupach ryzyka. Ale czytałam że to badanie obowiązkowe. Więc się trochę zestresowalam że nie robiłam. Spróbuję dzisiaj podejść. Mam w karcie przebiegu ciąży na 10tc ale mam nadzieję że zrobią bez problemu jak wtedy nie zrobiłam... to już komplet będę miała. Głupio byłoby taka opinie przychodni wyrabiać że nie robią.

Dzisiaj się dzień poza domkiem szykuje. Ciekawe czy coś się tu będzie działo

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

A i na basen też chcemy chodzić ale to od 3 - 4 miesiąca się poleca jak już dziecko lepiej skoordynowane i główkę trzyma

Stary 2017-06-03, 07:31   #240
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]A i na basen też chcemy chodzić ale to od 3 - 4 miesiąca się poleca jak już dziecko lepiej skoordynowane i główkę trzyma

My zaczęliśmy z Karolinka chodzić na basen jak miała pół roku i jest to wiek w sam raz ewentualnie miesiąc-dwa wcześniej ale nie więcej. Teraz też chcemy chodzić z obydwojgiem, gdzieś od jesieni-zimy.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości