Sierpniówki 2017 <3 cz.4 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-06-03, 19:22   #3271
crescent
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniówki 2017 <3 cz.4

Cytat:
Napisane przez orchidea30 Pokaż wiadomość
Tak lekarz wspominał i do tego łożenie poprzeczne, zobaczymy co powie na wizycie 19 czerwca

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mi za to powiedzial ze ani to, ani kolizja pepowinowa wskazaniem nie sa. Jedynie caly czas trzeba byc pod ktg...i maz jakby na ktg cos dziwnego bylo ma robic raban ze maja ciac. Tak nam powiedzial.

Stary 2017-06-03, 21:52   #3272
itakasia
Zakorzenienie

witam weekendowo
moja córeczka dzisiaj wróciła bezpiecznie do domku, zadowolona i zmęczona
a z najmłodszą byliśmy na konkursie recytatorskim (Judka koło ciebie u Salezjanów) i Zośka zajęła 1 miejsce, oczywiście potem zaliczyliśmy lody
Cytat:
Napisane przez Alexandre Pokaż wiadomość

Mąż wrócił przeziębiony. Obym ja jutro się nie obudziła z katarem i bolącym gardłem. Będę miała smuteczek jak nie odbiorę jutro paletki z cieniami do oczu a w sobotę nie zaliczę grilla u teściów...
i jak zdrówko?
Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim! Na nogach od 4:30 i nie mogę spać... Ech. Dzisiaj w planach odbiór Szumisia i ostra selekcja koszyka w Gemini, bo jak pododawałam wszystko, co bym chciała (włącznie z laktatorem Medela Swing, butelkami, podgrzewaczem do butelek, etc.), wyszło mi 2700 zł!!!! O mamma mia! No ale kliknęłam tam zapasy kosmetyków na chyba rok, więc trzeba to wszystko zdziesiątkować
o matulu, co ty tam nawkładałaś? a taką kasę?!

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
U mnie między OM i USG różnica jest maleńka (3 dni) i utrzymuje się niezmiennie od pierwszego USG.

UFFFFFF. Pieniądze przyszły szybciej i odhaczyłam właśnie największy wydatek, czyli WÓZEK. Anex Sport przyjedzie do mnie w przyszłym tygodniu Będzie jednak rudy, bo ten turkusowy okazał się na żywo niezbyt ładnym butelkowym zielonym...
super, że wózek zakupiony
Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Ładnie
Marina na chrzcie dostanie drugie imię Zofia. Mojemu tacie się przyśniła wnuczka Zosia, to niech mu będzie
Zosie to kiężniczki, są słodkie i cudowne
Cytat:
Napisane przez aneta_91 Pokaż wiadomość
Zwracajac uwage na to ze czesc z nas w lipcu już będzie donoszona to możemy się wtedy zacząć rozpakowywac
ja mam zamiar dopiero pomiędzy 15 a 20 sierpnia
Cytat:
Napisane przez Lalalandia Pokaż wiadomość
No i bardzo fajnie. Chętnie się rozpakuje na początku sierpnia
Zarywam już kolejna nockę. Ostatnio budzę się koło godziny 1 w nocy i nie mogę spać gdzieś do 4 a potem chodzę pół dnia jak zombi. Masakra
ja już nie myślę nawet o tym moim spaniu, czasem bywa lepiej, ale najczęściej śpię bardzo płytko i wszystko mnie budzi najczęściej około 4 nad ranem, i koniec spania a dziś córeczka przysłała mi sms o 3.14 - dobranoc mamusiu i tak skończył się mój nocny odpoczynek ona wróciła i poszła spać a ja jestem jak zombie, nie mogę iść spać za wcześnie bo wtedy pobudka w nocy gwarantowana
Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Padnieta jestem. Star pojechał na urodziny kuzynki, ja mialam jechac ale i tak bym nie wytrzymala pewnie. No i jakos nie mialam z kim dzieciakow zostawic dodatkowo.
Mały mial wystep dzisiaj w Muzeum Etnograficznym, ludowe tańce byly.
Nie pisalam wczoraj, ale pediatra chciala z miejsca wyslac go do szpitala z tym brzuszkiem, bo weekend i w ogole, bo niby sie nic nie dzieje ale zna jego historie i sie boi. No ale ze wlasnie weekend to nic planowego by nie zrobilii do poniedzialku bysmy kwitli na oddziale. Stanelo na pilnym usg i badaniach krwi. Ale pilne usg mamy w srode, bo takie terminy i gdyby faktycznie cos sie zaczelo dziac to na szpital jedziemy. Maly ma dobry humor, je sporo, rusza sie, nie ma temperatury. Tylko czasem wspomni o brzuszku, ale nie wiem mam przeczucie ze to ma tło emocjonalne. Dużo się u nas dzieje plus non stop ma wystepy w przedszkolu, za tydzien kolejny.
kciuki za zdrówko synka oby to tylko chwilowe stresy
Stary 2017-06-03, 23:23   #3273
crescent
Zakorzenienie

Itaksia super ze corcia wrocila bezpiecznie

Stary 2017-06-03, 23:38   #3274
orchidea30
Raczkowanie

GG do orchidea30

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
Mi za to powiedzial ze ani to, ani kolizja pepowinowa wskazaniem nie sa. Jedynie caly czas trzeba byc pod ktg...i maz jakby na ktg cos dziwnego bylo ma robic raban ze maja ciac. Tak nam powiedzial.

Mam nadzieje ze obędzie sie bez cc, chciałabym rodzic naturalnie

orchidea30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-04, 00:57   #3275
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
witam weekendowo
a z najmłodszą byliśmy na konkursie recytatorskim (Judka koło ciebie u Salezjanów) i Zośka zajęła 1 miejsce, oczywiście potem zaliczyliśmy lody

...

o matulu, co ty tam nawkładałaś? a taką kasę?!

Gratki dla Zosi!

Co do koszyka, to sama Medela Swing + butelki i różne sprzęciki nice-to-have (nebulizator, podgrzewacz i sterylizator do butelek, nawilżacz powietrza, etc.) zrobiły swoje + suplementy ciążowe + seria kosmetyków Momme, którą sobie upatrzyłam do testowania, a która jest piekielnie droga, więc zostawiam sobie z niej tylko dwa produkty + mnóstwo pierdółek, które dodane do siebie robią efekt wow (cenowy), tzn. pas poporodowy, kompres zimno-ciepło do łagodzenia bóli porodowych, krąg połogowy, etc. + zapas pieluch za 300 zł + moje kosmetyki codzienne (szampony, kremy, płyn micelarny) + środki do prania, odplamiania i płukania z zapasem (dzidziusie i inne białe jelenie) + apteczka niemowlaka i tak to się już uzbierało. Zwłaszcza, że jestem z tych chomikujących (zapas pieluch, kosmetyków i środków do prania na parę miechów to jest to ). Ale zredukowałam porządnie i teraz kwota jest akceptowalna. Przede wszystkim olałam zbędne na razie sprzęty i chomikowanie na trylion lat właśnie
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-04, 07:23   #3276
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
witam weekendowo

kciuki za zdrówko synka oby to tylko chwilowe stresy
Gratki dla córki!!!

O proszę! O ktorej to bylo? Z rowerkami bylismy obok salezjanów. 😂
Ja mam dosłownie rzut beretem tam Drogę do mnie już znasz. Lenkiewicza mam z drugiej strony domku.

Ja nie dopuszczam do siebie innej opcji. To musi być tylko stres. No ale do usg i tak będę się stresować strasznie.

Oczywiście już nie śpię. Więc się witam. 😘

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-04, 07:58   #3277
bianca30
Raczkowanie

Ja wczoraj "poszalalam" z kolezankami. Bylysmy na salatce a potem u mnie one saczyly alkohole a ja napoje. Poszlam spac o 2:30 z mysla, ze dzis choc raz pospie dluzej. I co? Obudzilam sie o 7-mej i kukam.

O kurcze, ja donoszona juz bede na koniec lipca? Jeju. Ale jakos tak sie na sierpien nastawiam od poczatku, ze lipiec mi nie pasuje. Szczerze jednak moge rodzic kolo 10-tego juz. Nie musze czekac az do 20-tego. To mi troche wiecej lata by zostalo na spacerki. I prezent bym miala dla nas na rocznice. 😉 tez mam nadzieje, ze bedzie Lew to kiedys bedzie mi - jako Baranowi - moze szybciej sie z dzieciem dogadywac. Do wrzesnia nie chcialabym czekac. Ale wiadomo, ja swoje zyczenia i plany, a zycie i maluszek swoje.

Jutro wizyta wiec stres ogromny. Zobaczymy co ginekolog powie.

Itakasia, jak dobrze, ze corcia juz wrocila. Zwlaszcza, ze kolejny zamach w Londynie. Sama mam tam rodzine i znajomych, i nie raz bywalam. Strasznie sie robi w Europie. Nie wiadomo gdzie i kiedy znowu szalency zaatakuja. Strach gdziekolwiek sie ruszyc.

Mam nadzieje, ze wszystkie bedziemy sierpniowkami w praktyce a nie tylko teorii. Kciuki ogromne za to! 🙏👊👌
bianca30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-04, 08:27   #3278
biedro87
Zadomowienie

Dzien dobry 🙂
Corka jeszcze spi 🙂
Gratuluje wszystkich wizyt, ja ide w srode na wizyte z usg. Tez troszke sie denerwuje.
Dzis planuje dorwac laptopa i cos poklikac w ramach wyprawki. Nie wiem czy to sie uda, bo maz ma egzamin i sie uczy i mam dzis po calym tygodniu zajmowania sie corka tez sie nia zajmowac dla odmiany ;-)
Milej i slonecznej niedzieli dla wszystkich!
biedro87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-04, 08:28   #3279
crescent
Zakorzenienie

Ja ze wzgledu na moje wyprawkowe nieogarniecie to trzese portkami o ten lipiec..tylko mi do lipca to brakuja 3 dni od terminu z om

Stary 2017-06-04, 08:33   #3280
Hanala
Zadomowienie

Dziewczyny ale z rana nadrukowalyscie!!

Itakasia gratulacje dla dziewczyn, i za konkurs i za dzielny i szczesliwy pobyt na wymianie kochana jest ze Ci takie smski wysyla

Po poludniu ma sie u nas rozpadac wiec zaraz zabieram Adaska na rower (podrepcze sobie za nim:p) a pozniej pewnie znow bedziemy meczyc LEGO

Hanala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-04, 09:51   #3281
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bianca30 Pokaż wiadomość
Mam nadzieje, ze wszystkie bedziemy sierpniowkami w praktyce a nie tylko teorii. Kciuki ogromne za to! 🙏👊👌
Ja nie chce przenosić Niech będzie lipiec

Cytat:
Ja ze wzgledu na moje wyprawkowe nieogarniecie to trzese portkami o ten lipiec..tylko mi do lipca to brakuja 3 dni od terminu z om Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Spokojnie szybkie zakupki i będziesz gotowa

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Jedziemy na Smerfy do kina Takie plany na ten deszczowy dzionek

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-06-04, 11:29   #3282
oriane
Rozeznanie

judkama mam nadzieję, że syn się tylko stresował występami i dlatego go brzuch bolał.

U nas pogoda się zepsuła, ochłodzenie i spadł deszcz, ale ja i tak nie wychodzę z domu więc mi to obojętne w sumie.

Ja też koszyk w gemini w piątek ogarnęłam, ale nie mieli już katarka więc to na nowe zamówienie pójdzie najwyżej. Brałam majtki do połogu, podkłady poporodowe i wkładki laktacyjne, żeby w razie nagłego rozpakowania były już w torbie szpitalnej. Pieluch nie zamawiam, co chwile są jakieś promocje to nie będę gracić w domu, zwłaszcza podczas remontu. Środki do prania w rossku na promo też teraz tańsze niż w gemini. Rossmann mam 5min od domu, 2 hurtownie z akcesoriami dla dzieci i smyk megastore więc na szybko zawszę mogę coś kupić.

oriane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-04, 12:15   #3283
emdzik
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wczoraj "poszalalam" z kolezankami. Bylysmy na salatce a potem u mnie one saczyly alkohole a ja napoje. Poszlam spac o 2:30 z mysla, ze dzis choc raz pospie dluzej. I co? Obudzilam sie o 7-mej i kukam.

O kurcze, ja donoszona juz bede na koniec lipca? Jeju. Ale jakos tak sie na sierpien nastawiam od poczatku, ze lipiec mi nie pasuje. Szczerze jednak moge rodzic kolo 10-tego juz. Nie musze czekac az do 20-tego. To mi troche wiecej lata by zostalo na spacerki. I prezent bym miala dla nas na rocznice. 😉 tez mam nadzieje, ze bedzie Lew to kiedys bedzie mi - jako Baranowi - moze szybciej sie z dzieciem dogadywac. Do wrzesnia nie chcialabym czekac. Ale wiadomo, ja swoje zyczenia i plany, a zycie i maluszek swoje.

Itakasia, jak dobrze, ze corcia juz wrocila. Zwlaszcza, ze kolejny zamach w Londynie. Sama mam tam rodzine i znajomych, i nie raz bywalam. Strasznie sie robi w Europie. Nie wiadomo gdzie i kiedy znowu szalency zaatakuja. Strach gdziekolwiek sie ruszyc.

To już trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę

Cytat:
Napisane przez biedro87 Pokaż wiadomość
Dzien dobry 🙂
Corka jeszcze spi 🙂
Gratuluje wszystkich wizyt, ja ide w srode na wizyte z usg. Tez troszke sie denerwuje.
Dzis planuje dorwac laptopa i cos poklikac w ramach wyprawki. Nie wiem czy to sie uda, bo maz ma egzamin i sie uczy i mam dzis po calym tygodniu zajmowania sie corka tez sie nia zajmowac dla odmiany ;-)
Milej i slonecznej niedzieli dla wszystkich!
Chwal się później co kliknełaś

Cytat:
Napisane przez Hanala Pokaż wiadomość

Itakasia gratulacje dla dziewczyn, i za konkurs i za dzielny i szczesliwy pobyt na wymianie kochana jest ze Ci takie smski wysyla

Po poludniu ma sie u nas rozpadac wiec zaraz zabieram Adaska na rower (podrepcze sobie za nim:p) a pozniej pewnie znow bedziemy meczyc LEGO

To i tak aktywnie 😁
Miłego

Cytat:

Spokojnie szybkie zakupki i będziesz gotowa

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

O fajnie 😁 miłego seansu

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-04, 13:26   #3284
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie dopuszczam do siebie innej opcji. To musi być tylko stres. No ale do usg i tak będę się stresować strasznie.

Oczywiście już nie śpię. Więc się witam. 😘
Z wielu opcji stres to najlepsze co można by sobie życzyć, oby to było to. Wiadomo, każda mama i tak się bardzo stresuje - kciuki za USG : cmok:

Cytat:

Ja tam termin na 10 sierpnia mam, ale jeśli miałabym mieć cc to wolałabym tak z dwa tygodnie szybciej, a nawet trzy jak już bedzie Igor donoszony - jak dla mnie lipiec jest ok

Koszule i biustonosze z poprzedniej ciąży poprałam, w tym tygodniu koszyk na Gemini klikam... Tż pomaluje sypialnię i się przenosimy to ogarnę ciuszki.

Jesteśmy na dobrej drodze

No i L4 od środy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-04, 15:13   #3285
emdzik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość
Z wielu opcji stres to najlepsze co można by sobie życzyć, oby to było to. Wiadomo, każda mama i tak się bardzo stresuje - kciuki za USG : cmok:

Ja tam termin na 10 sierpnia mam, ale jeśli miałabym mieć cc to wolałabym tak z dwa tygodnie szybciej, a nawet trzy jak już bedzie Igor donoszony - jak dla mnie lipiec jest ok

Koszule i biustonosze z poprzedniej ciąży poprałam, w tym tygodniu koszyk na Gemini klikam... Tż pomaluje sypialnię i się przenosimy to ogarnę ciuszki.

No w końcu l4 😁😁😁

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-04, 15:15   #3286
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
No w końcu l4 😁😁😁
No nawet ja już mam dość

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Stary 2017-06-04, 15:30   #3287
gunis
Rozeznanie

Nadrabiam, więc wybaczcie, jeśli wyciągnę post sprzed kilku dni

Cytat:
Napisane przez yabadabadooo Pokaż wiadomość

crescent- moje testy owu były użyte przez trzy dni. Kiedy wychodziło, że nie ma owu w dniach kiedy powinno być, rzuciłam je w kąt i po trzech tygodniach wyszły dwie krechy ale na teście ciążowym więc jeśli ktoś reflektuje, to chętnie mogę oddać chyba z 70szt

Lalalandia, cesarskie- też się modlę, żeby urodzić naturalnie, bez konieczności cesarki
Ja testy owulacyjne robiłam przez 3 miesiące i wtedy, kiedy wyskakiwaly 2 kreski to byl seks, a ciąży nie było
W 4 miesiącu zapomniałam kupić i nie robilam, wracałam jednego dnia z Pracy i poczułam uklucie, pomyślałam, że to może owulacja. Zaatakowałam męża i się udało

gunis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-04, 17:22   #3288
judkama
Zakorzenienie

Cytat:

Musi byc dobrze

No w koncu odpoczniesz

Wrocilismy ze smerfow, poplynely mi lezki. Ehh te hormony

Za to wkurzylam sie po drodze do kina. Przejezdzalismy obok szpitala, a tam grupa przeciwnikow aborcji z wielkim banerem. Na banerze zakrwawiony, rozerwany plod. Nosz kurcze. Musialam kombinowac, zeby dzieciaki patrzyly caly czas w druga strone. Jak dla mnie to jest nienormalne i tyle.

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-06-04, 18:10   #3289
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
No nawet ja już mam dość

Ja bym juz nie dala rady siedziec u mnie 8h od maja...ale ja nie mam opcji pracy z domu a z praca z domu to wiadomo inaczej

Utrafilismy z mezem moment bez deszczu wiec nawet calkiem dlugi spacer zaliczony teraz leje a myslalam pojsc do kosciola na 19 i sie zastanawiam czy przestanie...

A zmieniajac calkiem temat. Dostalam dwa takie sukulenty. Moze ktoras wie co to, bo szukam i szukam i nic nie znajduje
1.
1496592597894.jpg

2.
1496592622356.jpg

Stary 2017-06-04, 19:21   #3290
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:

Za to wkurzylam sie po drodze do kina. Przejezdzalismy obok szpitala, a tam grupa przeciwnikow aborcji z wielkim banerem. Na banerze zakrwawiony, rozerwany plod. Nosz kurcze. Musialam kombinowac, zeby dzieciaki patrzyly caly czas w druga strone. Jak dla mnie to jest nienormalne i tyle.
Tez bym się wkurzyła. Protest protestem ale Ci idioci nie myślą o tym jak taki widok może wpłynąć na małe dzieci.... wogóle, nie każdy dorosły chce na to patrzeć.

Stary 2017-06-04, 20:25   #3291
malenka1889
Zadomowienie

Hej

Ja ostatnio mało aktywnie.jakos brak czasu. Dzisiaj od rana wybraliśmy się do zoo i co? Rossman organizował dzień dziecka w zoo i kilometrowe kolejki do kasy... O korkach do zoo nawet nie wspominam

musieliśmy zawrócić i zrezygnować bo nie wyobrażam sobie stania 2-3 godzin w kolejce 😐

Wybraliśmy sie więc do Manufaktury ze znajomymi, lody, obiadek karuzele i takie tam córka była zachwycona szkoda tylko, że nie dało sie zoo zaliczyć...

Dzisiaj tak popatrzyłam na siebie i stwierdziłam, że jestem już mega wielka☹

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-04, 20:51   #3292
itakasia
Zakorzenienie

witam
u nas dzisiaj przepaduje deszcz więc dzień domowy, ale mieliśmy gości sąsiadów a do córki przyszedł syn sąsiadów - przystojny licealista, żeby ją wesprzeć w nauce do klasówki jutro, on za rok zdaje rozszerzoną maturę z WOS a ona nie cierpi tego przedmiotu. dojrzewa mi dziecko
Cytat:
Gratki dla córki!!!

O proszę! O ktorej to bylo? Z rowerkami bylismy obok salezjanów. 😂
Ja mam dosłownie rzut beretem tam Drogę do mnie już znasz. Lenkiewicza mam z drugiej strony domku.
byliśmy 9.30-11.30 konkurs zaczynał się o 10 to już wiem gdzie mniej więcej, a jak ten tydzień u ciebie? ja jestem najbardziej wolna jak dzieci w szkole czyli do 14
Cytat:

ja jak się budzę o 7 to uważam, że udało mi się pospać i masz rację, strach co się dzieje
Cytat:

tak, miły sms, mam z córkami dobry kontakt, prosiłam o sms jak będzie szła spać w autoakrze, żeby napisała gdzie są. a ona zapomniała i jak mieli postój w nocy na stacji to jej się przypomniało i miałam pobudkę o 3 my w deszcz często męczymy planszówki
Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
Hej

Ja ostatnio mało aktywnie.jakos brak czasu. Dzisiaj od rana wybraliśmy się do zoo i co? Rossman organizował dzień dziecka w zoo i kilometrowe kolejki do kasy... O korkach do zoo nawet nie wspominam

musieliśmy zawrócić i zrezygnować bo nie wyobrażam sobie stania 2-3 godzin w kolejce 😐

Wybraliśmy sie więc do Manufaktury ze znajomymi, lody, obiadek karuzele i takie tam córka była zachwycona szkoda tylko, że nie dało sie zoo zaliczyć...

Wysłane za pomocą mTalk
szkoda, że Zoo nie wyszło, ale i tak miły dzień za wami
Stary 2017-06-04, 21:48   #3293
crescent
Zakorzenienie

Nikt nie wie co to za kwiaciory...?

Stary 2017-06-04, 21:51   #3294
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:

przykro mi, ale na sukulentach nie znam się wcale
Stary 2017-06-04, 22:29   #3295
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
witam
u nas dzisiaj przepaduje deszcz więc dzień domowy, ale mieliśmy gości sąsiadów a do córki przyszedł syn sąsiadów - przystojny licealista, żeby ją wesprzeć w nauce do klasówki jutro, on za rok zdaje rozszerzoną maturę z WOS a ona nie cierpi tego przedmiotu. dojrzewa mi dziecko

byliśmy 9.30-11.30 konkurs zaczynał się o 10 to już wiem gdzie mniej więcej, a jak ten tydzień u ciebie? ja jestem najbardziej wolna jak dzieci w szkole czyli do 14

ja jak się budzę o 7 to uważam, że udało mi się pospać i masz rację, strach co się dzieje

tak, miły sms, mam z córkami dobry kontakt, prosiłam o sms jak będzie szła spać w autoakrze, żeby napisała gdzie są. a ona zapomniała i jak mieli postój w nocy na stacji to jej się przypomniało i miałam pobudkę o 3 my w deszcz często męczymy planszówki

szkoda, że Zoo nie wyszło, ale i tak miły dzień za wami
No my tez gry, zakochany jest ostatnio w Kolejce, ale czesto tez grane sa 5 sekund, bingo albo monopol. Karty tez lubi
Z lego ostatnio sciagamy instrukcje z neta i ukladamy z naszych zapasów. Czytamy na zmiane na glos albo kolorujemy te kolorowanki 'antystresowe'
Cytat:

Może sprobuj na bardziej tematycznym forum

Hanala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-04, 22:37   #3296
aneta_91
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam zamiar dopiero pomiędzy 15 a
20 sierpnia
Mi też by pasowało na 15.08 mam termin z usg z I trymestru a na 19.08 z om. Negocjuje z Synem 16.08 ( skoro wybrał miesiąc urodzenia Taty to niech dzień miesiąca będzie dniem urodzenia Mamy tak symbolicznie Mąż jest z 9. SIERPNIA, ja z SZESNASTEGO października )
Stary 2017-06-04, 22:42   #3297
gunis
Rozeznanie

Cytat:
Ja ze wzgledu na moje wyprawkowe nieogarniecie to trzese portkami o ten lipiec..tylko mi do lipca to brakuja 3 dni od terminu z om

Ja mam trochę rzeczy, ale szczerze mówiąc to brakuje mi jeszcze wiecej
Na ostatniej szkole rodzenia dostaliśmy listę wyprawkowa, taka najważniejsza i podstawowa. I muszę jeszcze o duuuuzo rzeczy zadbać ...

gunis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-04, 23:21   #3298
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
1. No my tez gry, zakochany jest ostatnio w Kolejce.

2. Może sprobuj na bardziej tematycznym forum

1. Kupilam kiedys tacie kolejke. Nie rozgryzlismy jej do dzis

2. Myslalam ze moze Wy wiecie..

Stary 2017-06-05, 00:38   #3299
yabadabadooo
Zadomowienie

Cytat:

Kciuki za wizytę
mój tz jest niedaleko londynu i miałam pełne gacie jak wczoraj usłyszałam o tym zamachu. Coraz gorzej się dzieje na świecie
Cytat:
Napisane przez gunis Pokaż wiadomość
Nadrabiam, więc wybaczcie, jeśli wyciągnę post sprzed kilku dni

Ja testy owulacyjne robiłam przez 3 miesiące i wtedy, kiedy wyskakiwaly 2 kreski to byl seks, a ciąży nie było
W 4 miesiącu zapomniałam kupić i nie robilam, wracałam jednego dnia z Pracy i poczułam uklucie, pomyślałam, że to może owulacja. Zaatakowałam męża i się udało

Wychodzi na to, że spontany są najskuteczniejsze
Cytat:

Dzieci to jedna kwestia. Bo jeden głupi obrazek i może dziecku oddziaływać na psychikę następne x lat. Ale ja jako dorosła osoba, nie życzę sobie oglądać takich rzeczy. Tym bardziej teraz w ciąży. Nie wyobrażam sobie, że jakiś maluszek, taki sam jak moja kuleczka w brzuszku, jest niechcianym dzieciaczkiem, niekochanym i traktowanym jako największy na świecie błąd czy problem. Każdy ma swoje sumienie, swoje postrzeganie tego tematu i ja nie biegam po mieście i nie neguję każdej osoby która ośmieli się oficjalnie powiedzieć, że opowiada się za legalizacją aborcji. Ale na Boga, niech te manifestacje robią bez udziału osób postronnych w ogóle nie zainteresowanych tematem
Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
Hej

Wysłane za pomocą mTalk
Fajny dzień za wami
Ja od kilku dni spoglądam w lustro i zastanawiam się ile w brzuchu mam dzieci, bo taki bancwoł mi urósł pod cyckami

Dziewczyny pytanie mam, czy stosowanie kosmetyków wyszczuplających na uda i pupe może szkodzić młodemu? Mam jakieś serum wyszczuplające z Eveline i z AA. Nawet bym nie używała jakoś specjalnie, ale zauważyłam, że kończy się data i chciałabym zużyć. Myślicie, że smarowanie nóg może jakoś wpłynąć na maluszka?
yabadabadooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-05, 06:46   #3300
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez yabadabadooo Pokaż wiadomość
Kciuki za wizytę

mój tz jest niedaleko londynu i miałam pełne gacie jak wczoraj usłyszałam o tym zamachu. Coraz gorzej się dzieje na świecie

Wychodzi na to, że spontany są najskuteczniejsze

Dzieci to jedna kwestia. Bo jeden głupi obrazek i może dziecku oddziaływać na psychikę następne x lat. Ale ja jako dorosła osoba, nie życzę sobie oglądać takich rzeczy. Tym bardziej teraz w ciąży. Nie wyobrażam sobie, że jakiś maluszek, taki sam jak moja kuleczka w brzuszku, jest niechcianym dzieciaczkiem, niekochanym i traktowanym jako największy na świecie błąd czy problem. Każdy ma swoje sumienie, swoje postrzeganie tego tematu i ja nie biegam po mieście i nie neguję każdej osoby która ośmieli się oficjalnie powiedzieć, że opowiada się za legalizacją aborcji. Ale na Boga, niech te manifestacje robią bez udziału osób postronnych w ogóle nie zainteresowanych tematem

Fajny dzień za wami

Ja od kilku dni spoglądam w lustro i zastanawiam się ile w brzuchu mam dzieci, bo taki bancwoł mi urósł pod cyckami

Dziewczyny pytanie mam, czy stosowanie kosmetyków wyszczuplających na uda i pupe może szkodzić młodemu? Mam jakieś serum wyszczuplające z Eveline i z AA. Nawet bym nie używała jakoś specjalnie, ale zauważyłam, że kończy się data i chciałabym zużyć. Myślicie, że smarowanie nóg może jakoś wpłynąć na maluszka?
Bancwoł niezłe określenie. Jeszcze parę tygodni i bedzie dobrze brzuch zacznie ginąć 😉

A co do tych serum antycellulitowych i ujedrnajacych to czytałam, że nie można ich stosować w ciąży. Ja tez mam kilka i leżą, niestety. Mozemy stosowac jedynie te przeznaczone dla kobiet w ciąży...

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 05:46 ---------- Poprzedni post napisano o 05:44 ----------

A tak w ogóle dzień dobry 😘

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości