|
|
#3271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniówki 2017 <3 cz.4
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3272 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
witam weekendowo
![]() moja córeczka dzisiaj wróciła bezpiecznie do domku ![]() a z najmłodszą byliśmy na konkursie recytatorskim (Judka koło ciebie u Salezjanów ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ona wróciła i poszła spać a ja jestem jak zombie, nie mogę iść spać za wcześnie bo wtedy pobudka w nocy gwarantowana ![]() Cytat:
|
|
#3273 |
|
Zakorzenienie
|
Itaksia super ze corcia wrocila bezpiecznie
|
#3274 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam nadzieje ze obędzie sie bez cc, chciałabym rodzic naturalnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3275 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do koszyka, to sama Medela Swing + butelki i różne sprzęciki nice-to-have (nebulizator, podgrzewacz i sterylizator do butelek, nawilżacz powietrza, etc.) zrobiły swoje + suplementy ciążowe + seria kosmetyków Momme, którą sobie upatrzyłam do testowania, a która jest piekielnie droga, więc zostawiam sobie z niej tylko dwa produkty + mnóstwo pierdółek, które dodane do siebie robią efekt wow (cenowy), tzn. pas poporodowy, kompres zimno-ciepło do łagodzenia bóli porodowych, krąg połogowy, etc. + zapas pieluch za 300 zł + moje kosmetyki codzienne (szampony, kremy, płyn micelarny) + środki do prania, odplamiania i płukania z zapasem (dzidziusie i inne białe jelenie) + apteczka niemowlaka i tak to się już uzbierało. Zwłaszcza, że jestem z tych chomikujących (zapas pieluch, kosmetyków i środków do prania na parę miechów to jest to ). Ale zredukowałam porządnie i teraz kwota jest akceptowalna. Przede wszystkim olałam zbędne na razie sprzęty i chomikowanie na trylion lat właśnie
|
|
|
|
|
#3276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O proszę! O ktorej to bylo? Z rowerkami bylismy obok salezjanów. 😂 Ja mam dosłownie rzut beretem tam Drogę do mnie już znasz. Lenkiewicza mam z drugiej strony domku.Ja nie dopuszczam do siebie innej opcji. To musi być tylko stres. No ale do usg i tak będę się stresować strasznie. Oczywiście już nie śpię. Więc się witam. 😘 |
|
|
|
|
#3277 |
|
Raczkowanie
|
Ja wczoraj "poszalalam" z kolezankami. Bylysmy na salatce a potem u mnie one saczyly alkohole a ja napoje. Poszlam spac o 2:30 z mysla, ze dzis choc raz pospie dluzej. I co? Obudzilam sie o 7-mej i kukam.
O kurcze, ja donoszona juz bede na koniec lipca? Jeju. Ale jakos tak sie na sierpien nastawiam od poczatku, ze lipiec mi nie pasuje. Szczerze jednak moge rodzic kolo 10-tego juz. Nie musze czekac az do 20-tego. To mi troche wiecej lata by zostalo na spacerki. I prezent bym miala dla nas na rocznice. 😉 tez mam nadzieje, ze bedzie Lew to kiedys bedzie mi - jako Baranowi - moze szybciej sie z dzieciem dogadywac. Do wrzesnia nie chcialabym czekac. Ale wiadomo, ja swoje zyczenia i plany, a zycie i maluszek swoje. Jutro wizyta wiec stres ogromny. Zobaczymy co ginekolog powie. Itakasia, jak dobrze, ze corcia juz wrocila. Zwlaszcza, ze kolejny zamach w Londynie. Sama mam tam rodzine i znajomych, i nie raz bywalam. Strasznie sie robi w Europie. Nie wiadomo gdzie i kiedy znowu szalency zaatakuja. Strach gdziekolwiek sie ruszyc. Mam nadzieje, ze wszystkie bedziemy sierpniowkami w praktyce a nie tylko teorii. Kciuki ogromne za to! 🙏👊👌 |
|
|
|
#3278 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry 🙂
Corka jeszcze spi 🙂 Gratuluje wszystkich wizyt, ja ide w srode na wizyte z usg. Tez troszke sie denerwuje. Dzis planuje dorwac laptopa i cos poklikac w ramach wyprawki. Nie wiem czy to sie uda, bo maz ma egzamin i sie uczy i mam dzis po calym tygodniu zajmowania sie corka tez sie nia zajmowac dla odmiany ;-) Milej i slonecznej niedzieli dla wszystkich! |
|
|
|
#3279 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ze wzgledu na moje wyprawkowe nieogarniecie to trzese portkami o ten lipiec..tylko mi do lipca to brakuja 3 dni od terminu z om
|
#3280 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ale z rana nadrukowalyscie!!
Itakasia gratulacje dla dziewczyn, i za konkurs i za dzielny i szczesliwy pobyt na wymianie kochana jest ze Ci takie smski wysyla Po poludniu ma sie u nas rozpadac wiec zaraz zabieram Adaska na rower (podrepcze sobie za nim:p) a pozniej pewnie znow bedziemy meczyc LEGO Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3281 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech będzie lipiec ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Jedziemy na Smerfy do kina Takie plany na ten deszczowy dzionek
|
||
|
|
|
#3282 |
|
Rozeznanie
|
judkama mam nadzieję, że syn się tylko stresował występami i dlatego go brzuch bolał.
U nas pogoda się zepsuła, ochłodzenie i spadł deszcz, ale ja i tak nie wychodzę z domu więc mi to obojętne w sumie. Ja też koszyk w gemini w piątek ogarnęłam, ale nie mieli już katarka więc to na nowe zamówienie pójdzie najwyżej. Brałam majtki do połogu, podkłady poporodowe i wkładki laktacyjne, żeby w razie nagłego rozpakowania były już w torbie szpitalnej. Pieluch nie zamawiam, co chwile są jakieś promocje to nie będę gracić w domu, zwłaszcza podczas remontu. Środki do prania w rossku na promo też teraz tańsze niż w gemini. Rossmann mam 5min od domu, 2 hurtownie z akcesoriami dla dzieci i smyk megastore więc na szybko zawszę mogę coś kupić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3283 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Miłego ![]() Cytat:
|
|
#3284 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Koszule i biustonosze z poprzedniej ciąży poprałam, w tym tygodniu koszyk na Gemini klikam... Tż pomaluje sypialnię i się przenosimy to ogarnę ciuszki. Jesteśmy na dobrej drodze ![]() No i L4 od środy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
#3285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
No nawet ja już mam dość
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
#3287 | |
|
Rozeznanie
|
Nadrabiam, więc wybaczcie, jeśli wyciągnę post sprzed kilku dni
Cytat:
![]() W 4 miesiącu zapomniałam kupić i nie robilam, wracałam jednego dnia z Pracy i poczułam uklucie, pomyślałam, że to może owulacja. Zaatakowałam męża i się udało ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No w koncu odpoczniesz Wrocilismy ze smerfow, poplynely mi lezki. Ehh te hormony Za to wkurzylam sie po drodze do kina. Przejezdzalismy obok szpitala, a tam grupa przeciwnikow aborcji z wielkim banerem. Na banerze zakrwawiony, rozerwany plod. Nosz kurcze. Musialam kombinowac, zeby dzieciaki patrzyly caly czas w druga strone. Jak dla mnie to jest nienormalne i tyle. |
|
|
|
|
#3289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Utrafilismy z mezem moment bez deszczu wiec nawet calkiem dlugi spacer zaliczony A zmieniajac calkiem temat. Dostalam dwa takie sukulenty. Moze ktoras wie co to, bo szukam i szukam i nic nie znajduje ![]() 1. 1496592597894.jpg 2. 1496592622356.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3291 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Ja ostatnio mało aktywnie.jakos brak czasu. Dzisiaj od rana wybraliśmy się do zoo i co? Rossman organizował dzień dziecka w zoo i kilometrowe kolejki do kasy... O korkach do zoo nawet nie wspominam musieliśmy zawrócić i zrezygnować bo nie wyobrażam sobie stania 2-3 godzin w kolejce 😐 Wybraliśmy sie więc do Manufaktury ze znajomymi, lody, obiadek karuzele i takie tam córka była zachwycona szkoda tylko, że nie dało sie zoo zaliczyć... Dzisiaj tak popatrzyłam na siebie i stwierdziłam, że jestem już mega wielka☹ Wysłane za pomocą mTalk |
|
|
|
#3292 | ||||
|
Zakorzenienie
|
witam
u nas dzisiaj przepaduje deszcz więc dzień domowy, ale mieliśmy gości sąsiadów a do córki przyszedł syn sąsiadów - przystojny licealista , żeby ją wesprzeć w nauce do klasówki jutro, on za rok zdaje rozszerzoną maturę z WOS a ona nie cierpi tego przedmiotu. dojrzewa mi dziecko ![]() Cytat:
to już wiem gdzie mniej więcej, a jak ten tydzień u ciebie? ja jestem najbardziej wolna jak dzieci w szkole czyli do 14 Cytat:
i masz rację, strach co się dzieje ![]() Cytat:
my w deszcz często męczymy planszówki Cytat:
|
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
Nikt nie wie co to za kwiaciory...?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3295 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z lego ostatnio sciagamy instrukcje z neta i ukladamy z naszych zapasów. Czytamy na zmiane na glos albo kolorujemy te kolorowanki 'antystresowe' Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też by pasowało
na 15.08 mam termin z usg z I trymestru a na 19.08 z om. Negocjuje z Synem 16.08 ( skoro wybrał miesiąc urodzenia Taty to niech dzień miesiąca będzie dniem urodzenia Mamy tak symbolicznie Mąż jest z 9. SIERPNIA, ja z SZESNASTEGO października )
|
|
|
|
#3297 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na ostatniej szkole rodzenia dostaliśmy listę wyprawkowa, taka najważniejsza i podstawowa. I muszę jeszcze o duuuuzo rzeczy zadbać ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Myslalam ze moze Wy wiecie.. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3299 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój tz jest niedaleko londynu i miałam pełne gacie jak wczoraj usłyszałam o tym zamachu. Coraz gorzej się dzieje na świecie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja od kilku dni spoglądam w lustro i zastanawiam się ile w brzuchu mam dzieci, bo taki bancwoł mi urósł pod cyckami Dziewczyny pytanie mam, czy stosowanie kosmetyków wyszczuplających na uda i pupe może szkodzić młodemu? Mam jakieś serum wyszczuplające z Eveline i z AA. Nawet bym nie używała jakoś specjalnie, ale zauważyłam, że kończy się data i chciałabym zużyć. Myślicie, że smarowanie nóg może jakoś wpłynąć na maluszka? |
||||
|
|
|
#3300 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niezłe określenie. Jeszcze parę tygodni i bedzie dobrze brzuch zacznie ginąć 😉 A co do tych serum antycellulitowych i ujedrnajacych to czytałam, że nie można ich stosować w ciąży. Ja tez mam kilka i leżą, niestety. Mozemy stosowac jedynie te przeznaczone dla kobiet w ciąży... Wysłane za pomocą mTalk ---------- Dopisano o 05:46 ---------- Poprzedni post napisano o 05:44 ---------- A tak w ogóle dzień dobry 😘 Wysłane za pomocą mTalk |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:25.

ona wróciła i poszła spać a ja jestem jak zombie, nie mogę iść spać za wcześnie bo wtedy pobudka w nocy gwarantowana 

szkoda tylko, że nie dało sie zoo zaliczyć...