|
|
#331 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz.VII PORODÓWKA
Skoro jakoś wytrzymali 9 miesięcy to tydzień ich nie zbawi jak poczekają a do tego czasu można zdjęcia wysłać...
jak leżałamna patologii do moich sąsiadek przychodziły tłumy, raz wpadła cała rodzina ze wsi, tata mama siostra z mężem i dzieckiem. Byłam strasznie zła ale oczywiście nie komentowałam z grzeczności p. Ja byłam zmęczona a oni gadali, duszno... jak wstawałam z łóżka to się patrzyli a mnie np koszula się podwijają, albo położna przyszła z ktg.
|
|
|
|
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w obu ciazach trzymałam się tylko terminu ż om , tak mi kazał lekarz więc nawet nie przywiazywalam wagi do terminów ż usg. I tak obie ciąże ukończone wcześniej
|
|
#333 |
|
Konto usunięte
|
Hej z rana. Właśnie jestem po śniadanku.
Jelonek śniłaś mi się że byłyśmy razem na porodówce. Ty urodziłaś pierwsza. Dziwny to był sen. |
|
|
|
|
#334 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy kolejnego dzidziusia ❤
|
|
|
|
|
#335 |
|
Rozeznanie
|
Kto???
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#336 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz już spokoju nie będzie 😂😂Cytat:
ale to i tak wielka niewiadoma. Sarenka ja też przeczytałam ;p Nie wiem czemu mój telefon musli że jestem facetem. Ciągle. Go muszę poprawiać ;p Wczoraj dzwoniłam do douli. Juz ja potwierdziłam. Jedyne jeśli bym się zakwalifikowała do Domu narodzin a tam by mieli problem z doula, że np. Może być jedna osoba to zrezygnuje. Więc we wtorek mam jej dać znać. Bo ponoc różnie jest ostatnio więc wolę mieć taką furtkę. Z mezem się wczoraj pochlalam bo mnie opieprzyl że kot kanapę podrapal a miałam pilnować... A że nie pozwalam na siebie krzyczeć z głupich powodów to było krótko a ostro i chyba się nawet nie pożegnał jak wychodził dzisiaj a zawsze dostaje buziaka jak śpię. Mam wrażenie że mu się stres przed porodowy wlacza... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#338 |
|
Konto usunięte
|
Mój mąż ciągle mi powtarza że "damy rade" jak się dzidzia urodzi. Tylko jakoś ja tego nie widzę jak nagle wszystkie moje obowiązki domowe spadną na męża. Myślę że on sobie jednak tego tak do końca nie wyobraża. A i powiedział mi że się również denerwuje.
|
|
|
|
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
Mona to jesteśmy donoszone!
Podpatrzylam w kolejkę i następna jest starry ![]() Ja zaś mam bóle spojenia? (Pomiędzy nogami) Jak się na łóżku przekrecam czy jak wstaje. Przez te opuchnięte nogi mąż idzie sam do kościoła a ja już chyba tylko będę odpoczywać ;( Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka
|
|
#340 |
|
Konto usunięte
|
Mnie wczoraj bołały kości bioder. Dziwne to było. A jak się kładę na boku to bardzo szybko drętwieją mi biodra. Na prawym boku to wogóle nie mogę leżeć już bo mnie bardzo dzidzia uciska. Mam wrażenie że mi się kości rozciągają.
|
|
|
|
|
#341 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam mojemu wierze, że będzie pomagał, sprzątamy razem, on gotuje ja prasuje. Jak teraz jestem na l4 to ja gotuje jak on jest na rano w pracy, ale jak ma popołudniowki czy nocki to on gotuje. Teraz nawet chwycił za żelazko chociaż tego nie znosi. Mamy zmywarkę więc zmywanie nam odpada (a jak mnie odrzuciło od zapachu zmywarki to on ją pakowal i rozpakowywal)
Sprzata ze mną ja kurze i łazienkę on podłogi kuchnie i toaletę. W małżeństwie już jesteśmy 2 lata. A w domu miał przykład taki, że jego mama sprząta i gotuje itd. Tata i brat tylko jak trzeba. Czyli jak tesciowa chora Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka
|
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Rodzinka dała mi pospać![]() Migotek, też mi się śniłaś, ale mega pokręcony sen. Mówiłaś, że jak wstać z łóżka nie możesz, to ci córka z brzucha rączkę podaje ![]() Kolejny syncio czerwcowy. Teraz niech się dziewczynka szykuje
|
|
|
|
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.. Ewelinka
prosze daj znac co z serduszkiemm.mam nadzieje..ze to nic wielkiego i strasznego i "naprawi sie " badz dobrej mysli. My wczpraj byliśmy na piratach..bylo tak glosno..ze sie meczylam..Miko pewnie tez bo tak sie wiercił. Sarenka ja tam czytam wszystko hehe. Tez juz mam barwy murzynskie 😂 Wczoraj do kina jechala z nami kuzynka..maz pobiegl do apteki a my szlysmy sobie miedzy klubami..pelno ludzi..ogolnie miasto tetnilo zyciem.. Mijala nas grupka mlodych kolesi.. Cos tam sie smiali..patrzyli sie na nas ale omineli z dziwnymi usmieszkami.. Pozniej mijali meza i maz slyszal co komentowali..i jak..az mi się nie dobrze zrobilo..a mezowi az sie dziwię. ...ze czegos nie zrobil ..bo widziałam jaki byl nerwowy.. Ale byl sam a ich z 10ciu... Hasla cos w stylu.. "Ta ciezarna tez bym bral..niech dziecko poczuje juz h..." (wiadomo co) wiecie co.. Ja rozumiem coś pozartowac..ale to juz podchodzi pod pedofilie..takie niesmaczne zarty..obrzydliwe.. Vanesska dobry ten Twoj maz..moj pewnie tez by zajrzal. 😂 Ide sie zbierac bo mamy godzine a trzeba jechac..nie wiem ile wytrzymam na tej komuni..wczoraj ledwo wysiedzialam w tym kinie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#344 | |
|
Konto usunięte
|
Zazdroszczę czasem. Ja sprzątam w kuchni, łazience, myję podłogi, wycieram kurze, robię pranie, zmywam - bo nie mamy zmywarki. Generalnie praktycznie robię w domu wszystko. Dwa dni temu posprzątałam w łazience - nie umyłam tylko wanny bo już ledwo się schylam - nadal brudna jak nie wiem co. Nie wiem kto ją umyje. Coraz bardziej męczy mnie pokazywanie mężowi wszystkiego co ma zrobić. Wczoraj nawet jak zrobiłam pranie, wyjęłam je z pralki to mnie zapytał mnie czemu mu nie zostawię prania? A ja odpowiedziałam: bo będzie stało ponad tydzień w pralce zanim mu się przypomni że trzeba je powiesić. Ale tak to jest jak u niego w domu mama ogarniała cały dom, a panowie nic nie robili, tylko siedzieli przed kompem.
---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Panna - straszne co piszesz. Aż się wierzyć nie chce że tacy ludzie chodzą normalnie po ulicach. Aż mi się moja sytuacja z 7 tc przypomniała jak w biały dzień dwóch pijanych kolesi mnie zaczepiło...aż mam ciarki. Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e Czas edycji: 2017-06-04 o 08:41 |
|
|
|
|
|
#345 |
|
Zakorzenienie
|
Starry_eyes, a co ta u ciebie? Ty już przeterminowana.
|
|
|
|
|
#346 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#347 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7437056 6]Zazdroszczę czasem. Ja sprzątam w kuchni, łazience, myję podłogi, wycieram kurze, robię pranie, zmywam - bo nie mamy zmywarki. Generalnie praktycznie robię w domu wszystko. Dwa dni temu posprzątałam w łazience - nie umyłam tylko wanny bo już ledwo się schylam - nadal brudna jak nie wiem co. Nie wiem kto ją umyje. Coraz bardziej męczy mnie pokazywanie mężowi wszystkiego co ma zrobić. Wczoraj nawet jak zrobiłam pranie, wyjęłam je z pralki to mnie zapytał mnie czemu mu nie zostawię prania? A ja odpowiedziałam: bo będzie stało ponad tydzień w pralce zanim mu się przypomni że trzeba je powiesić. Ale tak to jest jak u niego w domu mama ogarniała cały dom, a panowie nic nie robili, tylko siedzieli przed kompem.
---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- O jejku, ale dziwne. He he może urodzimy tego samego dnia? Ale by było. ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Panna - straszne co piszesz. Aż się wierzyć nie chce że tacy ludzie chodzą normalnie po ulicach. Aż mi się moja sytuacja z 7 tc przypomniała jak w biały dzień dwóch pijanych kolesi mnie zaczepiło...aż mam ciarki.[/QUOTE] Wczoraj robiłam pranie i rozmawiałam z mama przez telefon. Słyszę, że sie skończyło mowie do męża aby rozstawil suszarkę. Po jakimś czasie (jak skończyłam gderac przez tel) on mi mówi że suszarka rozstawiona. Ja ide do pralki a tam ciuchów brak - bo już są na suszarce. Faceta trzeba sobie wychować hihihi, albo mówić co ma zrobić i tyle. Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka
|
|
#348 |
|
Zakorzenienie
|
A mi się dziś śmiał Doda
ze spacerowalysmy razem po rynku w Sandomierzu ![]() Ewelinka dopiero teraz się cofnelam do poprzednich postów i wyczytałam o serduszku Matyldy. U nas jest chyb coś podobnego, też jakąś dziurka i coś jeszcze. Dowiemy się wszystkiego 12.06 na usg. Mam nadzieję że te serduszka naszych maluszków naprawia się same.
|
|
#349 | |
|
Konto usunięte
|
Owszem jak mu powiem to zrobi - ale mnie tak bardzo męczy pokazywanie co ma zrobić i wieczne mówienie. Nawet nie wiecie jakie to męczące. Może się ogarnie jak dzidzia się urodzi. Mi jakoś nikt nie mówi że mam zrobić pranie, pozmywać, posprzątać czy isć do sklepu bo nie chleba.
---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Cytat:
Trzymam kciukasy by tak było. |
|
|
|
|
|
#350 |
|
Zakorzenienie
|
Migotek ja te bole mam od 20tc 😫
Susze wlosy i czytam a maz właśnie prasuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#351 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Aaaa....mi sie snilo ze 1 Monia urodzila i jeszcze Ania(pannaanna)- ale sn, nue przez cc. Ale Ania byla najlepsza bo pisala do mnie czy moge jej wyslac moje majtki bo ja mam z nat.materialu a ona ze sztucznego i jej lekarz kazal zmienic 😊i wyslalam jej rampresy aby jic jej nie spadalo 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
Jak dziewczynka to nie ja. Ja moge byc znastepnym chlopcem 😊 Zataz ide obczaic fb Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
Prrzyjemnej imprezki komunijnej 😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#352 |
|
Zakorzenienie
|
Hej🤗
Tunia wlasnie mialam pisac😉 super myslalam ze ta data nie nadejdzie😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#353 |
|
Konto usunięte
|
Właśnie zaczynam robić drożdzowe rogaliki. Czekam aż się drożdze ruszą
|
|
|
|
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
Ale macie sny😂😂😂 padlam😂
|
|
|
|
#355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Migotek to zależy chyba od "układu" w związku. Każdy ma inny. Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#356 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
||
|
|
|
|
#357 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam od rana bóle jak na bolesny okres ale rezultatów brak
dziś po raz pierwszy po powrocie z psem weszłam na 3 piętro schodami.... i tylko zadyszki złapałam jakbym maraton przebiegła Mam wrażenie ze ten pessar mi zatrzymuje akcje porodowa a mój lekarz dopiero wraca w połowie czerwca i wtedy go zdejmie ehhhh |
|
|
|
|
#358 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeszcze sie dziś z mężem scielam bo powiedzialam ze nie chce tesciowej w szpitalu. A on do mnie ze przeciez jej nie zabroni. Tylko szkoda ze dzieckien sie teraz wcale nie interesuje, jak bylam na zabiegu w szpitalu to mnie tez nie odwiedzila. I nie wyobrażam sobie jej wtedy tym bardziej ze wygladaloby to tak ze moj maz musialby ja przywiezc i odwiezc a ja chce miec go przy sobie a nie zeby byl chlopcem na posylki. Do mojego szpitala mam prawie 30 km wiec w ta i tamta to jakies 1,5 h drogi a nawet wiecej w godzinach szczytu. Co do pomocy w domu to teraz ja nie widze potrzeby zeby sprzatal czy gotowal... sprzatamy na biezaco po sobie np.wycieramy wanne po kapieli czy wkladamy naczynia do zmywarki. Nie mam czegos takiego jak dzien wielkiego sprzatania bo nie potrzebuję czasem jak sie zaniedbamy to sprzatam w sobote ale sama bo on jest w pracy caly dzień. Sa rzeczy ktore tylko ja robie -piore, myje podlogi i nie widze w tym problemu skoro i tak siedze w domu. Sa rzeczy ktore tylko on robi- oproznianie zmywarki po myciu, wieszanie prania, wietrzenie poscieli. Poza tym moj maz robi wszystko wokol domu, sprzata, samochody doglada. Jak chodzilam do pracy to owszem wiecej mi pomagal i gotowal obiady ale teraz mi to niepotrzebne. Wiem ze jak bedzie dziecko to tez mi duzo pomoze. I w moim przypadku to nie jest kwestia wychowania przez tesciowa tylko moja praca i klotnie z nim bo przy mamusi to nie musial robić nic. Ona do tej pory potrafi wstac o 5 rano zeby zrobic kanapeczki do pracy swojemu ponad 30sto letniemu synowi (kawalerowi). Dodam jeszcze ze on nie mieszka z nia tylko w domu pol kilometra dalej i przyjezdza po te kanapki tak samo jak na obiad czy kolacje. Patologia Tak ze jakies przyzwyczajenia z domu sie wynosi i juz to pisalam ale zwiazek polega przede wszystkim na rozmowie i wspolnym podziale obowiazkow. Nie mozna za wszystko winic tesciow bo nasi mezowie sa dorosli i maja wlasne rozumy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#359 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry kochane
U mnie dziś ładna pogoda i dobrze sie czuje a jakiś stan depresyjny mnie złapał.Jakas jestem poddenerwowana.Mysle ze to przez to ze nie mogłam wyłuskać chwili dla siebie w tym tygodniu.Maz musiał pracować cały tydzien bez wolnego i poprostu brakuje mi chwili oddechu.Kobietki które maja już dzieci pewnie rozumieją o co mi chodzi ![]() Co do porodów to dwa miałam z mężem i powiem Wam ze położna pytała sie go czy chce zobaczyć główkę i on ze tak i leci mi tam zaglądać.Ja bunt ze nie pozwalam a on i tak zajrzał i mówi do mnie widzę główkę już w połowie wyszła i jakie ma czarne włoski...I nie ma żadnej traumy ani obrzydzenia.Przy drugim dziecku tez zajrzał jak było widać główkę.Teraz oczywiście do trzeciego porodu tez sie pierwszy szykuje i ja sie boje a on nie może sie doczekać kiedy już sie zacznie i urodzimy Malego ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#360 |
|
Rozeznanie
|
Ja to dopiero strzeliłam wywód ;-)
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Mam jeszcze pytanie dotyczace znieczulenia przy porodzie naturalnym. Jakie macie podejscie do zzo? Bedziecie korzystać? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:31.

teraz już spokoju nie będzie 😂😂

prosze daj znac co z serduszkiemm.mam nadzieje..ze to nic wielkiego i strasznego i "naprawi sie " badz dobrej mysli. 
U mnie dziś ładna pogoda i dobrze sie czuje a jakiś stan depresyjny mnie złapał.Jakas jestem poddenerwowana.Mysle ze to przez to ze nie mogłam wyłuskać chwili dla siebie w tym tygodniu.Maz musiał pracować cały tydzien bez wolnego i poprostu brakuje mi chwili oddechu.Kobietki które maja już dzieci pewnie rozumieją o co mi chodzi