![]() |
#451 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz.VII PORODÓWKA
Cytat:
Czekamy na wieści ☺ Synek się pospieszył trochę, miałaś tp najpóźniej z nas wszystkich... strach się bać 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#452 |
Zakorzenienie
|
Avilkaa daj koniecznie znac !! Czerwcowki ruszyly 💪
Mi sie wczoraj mega obnizyl brzuch..spinal cały u cmil..wzielam tabsa i dzis jest ok ale teraz wszystko moze sie zdazyc. 38tc leci czyli dla niektórych 39.. Aj... Mowilam synowi.. Jeszcze 8 dni !! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#453 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czy wszsyscy mnie teraz będą wyprzedzać? ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#454 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do rozstepow to na udach mam jakby więcej ale są białe i nie wiem czy to stare a ja nie zauważyłam czy nowe ale jasne... Cytat:
Ja robię ten masaż szyjki i już czuję różnice więc się cieszę że zaczęłam. I się pocieszam że tatuaż wytrzymałam 6h to poród też wytrzymam 😅 Cytat:
Cytat:
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7439348 1]Dokładnie. Dziś rano powtórzyłam to mężowi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:03 ---------- Poprzedni post napisano o 06:02 ---------- A tak w ogóle to zauważyłam że mam słabszy apetyt. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Żołądek jest teraz malutki to i apetyt. Ale jak wzrośnie to wiedz że coś się dzieje 😆 Cytat:
Ja ostatnio jak zasypiam to mi się sni że mnie brzuch boli i mam lekkie skurcze 😅 ale to tylko sny nic się nie dzieje narazie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#455 |
Zakorzenienie
|
My dzisiaj w ogóle zasnąć nie mogliśmy ;(
Obydwoje się krecilismy... Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#456 |
Konto usunięte
|
Na razie to bym chciała by dzidzia poczekala aż mi ten remont się skończy. Strasznie to niekomfortowe. I dodatkowe stresy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e Czas edycji: 2017-06-05 o 07:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#457 |
Rozeznanie
|
Czekamy niecierpliwie na wiesci...
Śniadanko wlasnie wciagam. Plan na dzis: ostatni (pożegnalny) basen. Potem pranie (gotowanie) recznikow. Rozpakowanie torby basenowej i zwolnienie w niej miejsca na rzeczy do szpitala... Moze kiedys sie spakuje. Zakup Corce jakiegos prezenciku od brata gdy wroci ze szpitala. Zeby miala pamiatke jako starsza siostra. I dalej sprzątanie mieszkania. Może zamówię dziś materac do łóżeczka Synkowi? Bo jeszcze nie mam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#458 |
Zakorzenienie
|
Sarenka totalny chillout
![]() ![]() Kto mi zrobi kawę? Lenia mam totalnego, więc jeszcze nie czas do porodu. Mąż do mnie wczoraj mówi, żebym już rodziła, bo spracowany jest i chce miesięcznej laby ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#459 |
Zakorzenienie
|
Ja dzis moze bede miala kolyske !! Wpadnie jeszcze odwiedzic mnie kierowniko kumpel 😂 bo pozniej wyjezdza na wakacje.. Pozniej moze pojade na dzialke..dzis duzo chlopow będzie to grilla trzeba ogarnac a od jutra ma padac to moze troche slonka jeszcze przyciągne. Juz zjadlam platki..teraz kawka..pokoj ogarniety takze leniuchuje bo spojenie mocno daje w kość..ledwo sie ubralam ale nie poddaje sie💪
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- I strasznie bola mnie palce w dłoniach ale to juz pisalam..jak zginam a dzis zaczely w stopach..takze sypie sie jak tylko moge 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#460 |
Konto usunięte
|
Ekipa u nas zrobiła oględziny. Mają zacząć od nas. Zanim pewnie to nastąpi będzie dziesiąta. A ja wychodzę na usg dziś o 14.40
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e Czas edycji: 2017-06-05 o 08:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#461 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Moja noc byla okropna. Nie wiem co mnie tak boli w prawym boku. Takie kłucie... jakby ktos śrubokręt włożył miedzy żebra i próbował je rozdzielić. Tak bym to opisała. Nie moge sie z prawego na lewy obrócić bo az placze z tego bolu. Na lewym znow nie uspie caly czas bo dretwieja mi ręce. To jest jakas masakra. Nie mam sily na nic. Kolo domu nie sprzatniete jeszcze, w domu tez kilka poprawek do zrobienia... a moj mąż wszystkiego naraz nie zrobi sam. No i mam dola bo z jednej strony chcialabym juz miec Ole przy sobie a z drugiej wiem ze wtedy wszyscy beda chcieli przyjezdzac i wolalabym sie takimi pierdo.l.a.m.i nie przejmować jak nie przyklejona listwa czy nie posegregowane śmieci. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#462 |
Zadomowienie
|
Wczoraj wieczorem myslalam, ze sie zaczelo. Mega ucisk na cewke i krocze, az siedziec nie moglam, do tego wrazenie ze sie posikam zaraz. Na siku chodzilam non stop. Do tego lekkie bole podbrzusza, no ale w nocy wszystko sie rozeszlo wiec mysle ze to mala wchodzi w kanal
![]() Dzisiaj jakos dziwnie sie czuje, od rana mi slabo, nie mam energii na nic. Co do znieczulenia to u nas gn tez mowil, ze moze spowolnic porod. I ktoras z Was miala racje piszac o bolu kregoslupa. Kolano po oeracji mnie tak nie bolalo jak kregoslup, zreszta do tej pory odczuwam skutki ![]() W ogole zapominam pic ta herbatke z lisci malin, zapominam cwiczyc miesnie krocza a o masazu calkiem zapomnialam, przypomniala mi Paulina dzisiaj, jestem zla na siebie ![]() Mam nadzieje, ze pamiec po ciazy sie poprawi bo jest u mnie z nia coraz gorzej. ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Rozstepy mam na udzie, dosc sporo ich mi wyszlo i to czerwone. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#463 |
Zakorzenienie
|
Moniamm widzisz..cudowny maz..i tak powinno byc 💪ja tez mojemu narzekam..ze uda grube..biodra..ramiona..z awsze mnie podbuduje.
Jak zebra Cie bolaly to moze Ola nozka tam grzebala ![]() Sprawdzilam dzis alli i nagle status sie zmienil..ze 31 przesylka dotarla do Warszawy takze..jest nadzieja..ze niedlugo będzie u mnie !! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#464 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jelonek, ja sobie właśnie w tym momencie to samo pomyślałam! Wszyscy mówią, że jak zbliża się poród to dostaje się mega mocy na sprzątanie. Leze soboe wygodnie na kanapie i dochodzę do wniosku, ze to na pewno jeszcze nie dziś ![]() Mam do umycia prysznic i do wyprasowania koszule, a tak mi sie nie chce. Niecierpie prasowac koszul. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#465 |
Zakorzenienie
|
Sarenka Ty jestes dobra 😃 ale jakieś ciuszki masz?😂
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#466 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja prowadzę cały czas bullet Journal i tam jest tzw habit tracker i sobie tam prowadzę takie rzeczy jak smarowanie, witaminy, masaż krocza itp. i mnie jakoś to motywuje żeby pamiętać 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja niestety mam skłonność do rozstępów. Smaruje sie bio oilem i według mnie te pierwsze co mi wyskoczyly trochę zmalaly... Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#468 |
Zadomowienie
|
Paula a mozesz napisac tak prosto z mostu jak taki masaz robic? olozna cos tam pokazywala ale juz nie pamietam.
Cos mi slabo od rana... ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Tunia tez o tym slyszalam. Dlatego zaraz wskocze do wanny, ogole nogi i pachy. Bozeny nie dam rady ruszyc, wiec albo TZ wieczorem to zrobi albo niech polozne mnie gola na porodowce wrazie co. Tez mam tendencje do rozstepow ![]() Zrobilam sobie wczoraj henne na brwi, wyszla za mocna. Wygladam smieszne, zwlaszcza bez makijazu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#469 |
Zakorzenienie
|
Ja w ogole po ktg. Dzis Marcel byl grzeczny i szybko byl super zapis i nue musialam lezec jak ostatnio godzine 😉
Teraz chyba pojade w srode bo u nas polozna bedzie dopueto w pt a wole sie szybciej upewnic ze wszystko jest ok a poza tym.....ciagnie mnie do miasta😃byc moze juz to moj ostatni samotny beztroski wyjazd bedzie. No i przydalyby mu sie jakies buty. Chociaz sie zastanawiam czy nie warto poczekac te 2- 3 tyg na wyprzedaze 😊 Jestem juz po zakupach, teraz leze przed tv - mysze odpocząć bo sie zmachalam- ale mam plany na sprzatanie. Kurcze na tego mojego Marcela nic nie dziala....co z tego ze sie codziennie przytulamy ( heh po 2 mies.poscie 😂 ![]() Dzis jak bylam na zakupach to mnie taka znajoma zaczepila. Patrzy na mnie i mowi ze dzidzia rosnie i chyba jeszcze na wakacje bedzie. Ja jej moeie ze na sobote mam termin a ta takue oczy i z tekstem ze mam maly brzuch. Hmmm...... No a co do nocek. Ja tez sie nie wysypiam. Nie dosc ze co chwile latam do kibelka to ani przekrecic sie nie moge, ruszyc noga nie moge, a wstanie z lozka to masakra- bo boli mnie spojenie ( kurde jak ja zaluje ze do ortopedy nie poszlam). A poza tym bola mnie chyba wszystkie wnetrznosci. Masakra jakas. I czuje malego jak sie wkreca w kanal- jakues takue pieczenie i dretwienie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#470 |
Zakorzenienie
|
Monia widzisz jakiego masz kochanego męża... Tak powinno być ze nie widzi wad.
Sarenka ż z jednej strony chyba najbardziej wyluzowana mama, ale z drugiej strony każdy dzień zaplanowany na tip top. Brawo Ty ![]() Maja- ja pisałam o tym bolu kręgosłupa po zzo, przez pół roku ciężko było na plecach się położyć, a np.na twardej podłodze jak się chciałam bawić z córką to jyz w ogóle porażka była. No i tak jak mówią lekarze może spowodować problemy przy porodzie. Ja jak dostałam zzo to skurcze ustały i jak córka była już tuż tuż to po zzo z powrotem się cofnela i się lekarz zaczął zastanawiac nad cc, ale na szczęście po paru minutach zaczęło się od nowa. I wg mnie też prawda ze przed godziną 0 na się wielką moc. Mnie nosiło cały dzień i jak pół ciąży przelezalam tak w ostatni dzień poszłam z mężem na działkę na zakupy do Kauflanda i na lody do Maca. A wieczorem wody odeszły ![]()
❤ K&K 💙 Edytowane przez vanessa1781 Czas edycji: 2017-06-05 o 09:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#471 |
Zakorzenienie
|
Mąż do mnie pisze kontrolnie czy dziś rodzimy, a ja odpisałam, że mi się nie chce
![]() ![]() ![]() Ania, dziś przedostatnia pomidorówka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#473 |
Zakorzenienie
|
Jelonek a u mnie dzis zur bo wczoraj objadlam sie komunijnie a za tydzien to jedynie na pomidorowke w szpitalu moge liczyc 🙊🙉🙈
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- No nie moge ulezec na tym lewym boku..od razu boerze mnie bol z prawej strony spojenia..wzgorka..coraz czesciej lapie..wtedy ruszyc sie nie moge..zaciskam zeby z lzami i wstaje jakos.. Jadlam o 9 i znowu jestem glodna.. Hm dziwne 😂ide po kanapke Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#474 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
W kazdym razie nie jutro bo jutro mam egzamin a pozniej grzecznie zaczniemy maluszka wypraszac😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Ja wstalam razem z Mackiem..ale tez mialam ciezka noc. W ogole nie moge sie wyspac ostatnio, co chwile latam na si, albo pic, a najczesciej to i to😉 Byli panowie stolarze bo reklamowalam komode (przy otwartej szufladzie sie przewracala😨 ![]() Znowu czeka mnie ukladanie ciuszkow Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#475 |
Zadomowienie
|
Ojejjjeje... kolejny poród...
Czyli dzieje się na wątku ![]() Dobrze, że możemy sobie tu ponarzekać ![]() Ale damy radę dziewuszki... nie ma innej opcji! Podrzucam do poczytania... https://www.hafija.pl/2016/07/co-pow...-a-co-nie.html
![]() |
#476 |
Konto usunięte
|
Niezła demolka. Czuję się jak w programie nasz nowy dom z k.dowbor.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na którymś wątku dziewczyny jadły na to ananasy ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Jeśli chcemy szybciej urodzić, powinniśmy zaprzyjaźnić się z ananasem, który zawiera enzym bromelainę, wpływającą na macicę i motywującą ją do pracy. Główna korzyść to zmiękczenie szyjki macicy, do czego ma dochodzić po wzbogaceniu menu w spore ilości ananasa. Niestety, by efekt był zauważalny, trzeba byłoby zjeść co najmniej 7 ananasów…a to najpewniej zakończy się przykrą biegunką, która na marginesie również może pobudzić macicę do skurczy. Dlatego może warto? ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Niektóre mamy dzielą się dość nietypowymi metodami na przyspieszenie porodu: dmuchanie balona – co ma zmuszać mięśnie brzucha do pracy, wypłakanie się na filmie, wchodzenie po schodach, mycie okien, założenie najlepszej bielizny (w myśl prawa Murphy’ego, mówiącego o tym, że właśnie taką bieliznę zabrudzą wody płodowe). Ostatnie najlepsze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#478 |
Konto usunięte
|
Czytałam o tym ananasie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#480 |
Zakorzenienie
|
Ja niby moglabym juz z mezem ale boje sie ze to przyspieszy akcje jak u vadery i powiedziałam..ze dzień przed szpitalem zaszalejemy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.