♫ YOU CAN DANCE ♫ - druga edycja - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-05-03, 23:15   #2041
zapałeczka
Zadomowienie

Dot.: ♫ YOU CAN DANCE ♫ - druga edycja

Nie oszukujmy się - ta edycja to po prostu niewypał. Nie ma tu naprawdę dobrych tancerzy. Jednak powinno oczekiwać się od tych ludzi dużo więcej, ponieważ są oni w programie, który emitowany jest w telewizji i który ogląda masa ludzi. A to, że komuś nie podchodzi ten czy inny styl tańca - co nas to obchodzi? Mają być wszechstronni? Mają. Chcieli brać udział w tym programie? Chcieli. Wiedzieli jakie są zasady? Wiedzieli. Pretensje niech mają wyłącznie do siebie, a nie do jurorów, czy też telewidzów.

A najbardziej denerwuje mnie Gieorgij, który jest całkowicie niepodatny na krytykę i ma daleko to, co mówi jury. I te jego głupie miny, kiedy go krytykują...
I Żaneta, która jest wszechstronną tancerką nie umiejącą zatańczyć najprostszego tańca i która łamie sobie nogi w niskich szpilkach...
Stary 2008-05-04, 09:06   #2042
paula-zla
Zakorzenienie

Oglądając castingi zaczęłam się gubić jakimi zasadami posługują się jurorzy, aby kogoś przyjąć albo komuś odmówić. Co chwilę powtarzano, że poszukiwani są wszechstronni tancerze. Ok. Więc dlaczego w Buenos Roksana przeszła dalej, choć nie radziła sobie z tangiem, zamiast wziąźć się w garść i chociaż spróbować, żartowała sobie w najlepsze? "Podoba nam się twój hip hop" to dla mnie żaden argument. Denerwowały mnie ich wybory, w ogóle nie mogłam pojąć strategii jury - momentalnie taniec szedł na dalszy plan, a ważniejszy był wygląd zewnętrzny albo wspomniana osobowość.
i don't want to get over you

wymienię
paula-zla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-04, 10:34   #2043
Maripossa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Masskotka Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=NAd1K...eature=related niesamowity taniec, podobnie zreszta jak ten http://pl.youtube.com/watch?v=kb2d_p...eature=related (ktoras z Was juz go pokazywala). My mozemy co najwyzej pomarzyc o takiej choreografii- i to nie tylko ze wzgledu na choreografow, po prostu nasi tancerze chyba nie poradziliby sobie... mysle ze jedynie Artur i Gieorgij daliby rade, sa najlepiej przygotowani pod względem technicznym
Inna sprawa, ze np w Stanach klada ogromny nacisk na show, tam wszystko musi byc najlepsze, pelne przepychu itd no ale trzeba przyznac ze tancerzy maja swietnych
Ja mam wrazenie, ze nasi choreografowie (bo nie sa to tylko polacy przeciez!) chca wniesc cos wiecej, cos nowego, bardziej skomplikowanego, tylko tancerzom to nie wychodzi a pozniej mamy filmiki z przygotowan typu wypowiedz choreografki ze oni (tanczerze) nie maja zadnych predyspozycji, ze idzie im ciezko i wogole ze bedzie ciezko... no skoro choreograf wprost przed kamere mowi takie slowa, to pomyslmy co sie tam tak naprawde dzieje oni zamiast ciwczyc przewalaja sie po podlodze smiejac sie, choreograf wkur*iony a ci pozniej zalamani mysle, ze w tamtej edycji pod wzgledem par tanecznych bylo zdecydowanie lepiej...

Aha...nie sadze, zeby nasi tancerze nie umieli zatanczyc tych 2 choreografii...az tak skomplikowane nie sa mogli by to zatanczyc, tylko mysle, ze ktos tam idzie na latwizne i tyle... coz.

Poza tym:
ogladnelam wczoraj powtorke... Taniec Zanety i Artura podobalby mi sie, gdyby on nie wprowadzal tylu swoich sztywnych akrobacji...
Rock n' Roll Anety i Kryspina ani ciut mnie nie powalil... Aneta strasznie sztywna byla i co chwile robila przyslowiowego "baranka" za ktorego dostawala kare na probach... Kryspin juz bardziej mi sie podobal.
Podobal mi sie taniec Kasi i Patryka, nie wiem czego Pirog od niego chce...znalazl se chyba kozla ofiarnego i tyle.
Dobry byl tekst Egurroli do Piroga ktory krytykoal taniec Anety i Kryspina "Kryspin jakbys spial posladki to Pirogowi by sie podobalo" hehe
no i rzeczywiscie, strasznie sie zarli a Pirog juz przegina pale totalnie!!

Aha, ktos tu sie czepial z Was, ze Egurrola mowil jedno a pozniej robil drugie...czyli chwalil jedna pare po czym ja nominowal... NO ALE KURCZE NIE ZAPOMINAJCIE ZE TAM JEST 3 JUROROW! OWSZEM, ON JEST NAJWAZNIEJSZY, ALE ONI TEZ MAJA GLOS, WIEC JESLI KLOCIL SIE Z PIROGIEM O KOGOS TAM CZY NOMINOWAC CZY NIE, TO PEWNIE W KTORYMS MOMENCIE MUSIAL MU ULEC, BO I TAK KTOS MUSIAL BYC NOMINOWANY DO SOLOWEK
Maripossa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-04, 11:15   #2044
Zadziwiona
Przyczajenie

GG do Zadziwiona

Cytat:
Napisane przez Katiaskaa Pokaż wiadomość
Ale razi mnie jedna rzecz tam pokazują osobowośc tych ludzi, mówią o ich innych pasjach i można zobaczyć młodych wesołych ludzi, dla których taniec jest wszystkim. A u nas? u nas są tkliwe historyjki, jacy oni są biedni, bo spotkało ich nieszczeście,
Właśnie! W amerykańskiej edycji bardzo podoba mi się realizacja tych filmów, które pokazywane są przed występami. Najpierw jest czas dla uczestników, żeby powiedzieli coś o sobie, następnie wypowiadają się o swoim poprzednim występie, potem pokazywane jest losowanie i reakcje na wylosowaną technikę, a potem krótki reportaż z prób wraz z wypowiedziami tancerzy i choreografów. A jak to wygląda w Polsce? Sama zapowiedź jest ponad dwukrotnie krótsza (w Stanach trwa ona jakieś dwie minuty, a u nas niecałą jedną), to jeszcze wydaje mi się, że często TVN chce zrobić coś ciekawego, a rzadko kiedy im to wychodzi - chociażby Artur i Ania jeżdżący na czołgu. No co to ma wspólnego z tańcem i ich występem? Co nam to mówi o nich? Wielkie NIC przygotowane chyba tylko dla zabicia czasu. Praktycznie nigdy (przynajmniej ja sobie w tej edycji nie przypominam) nie pokazują nam chwili losowania tańca. Ba, często bywa tak, że dopóki Kinga nie zapowie już samego występu nie mam pojęcia, co para ma zaprezentować, bo w trakcie zapowiedzi nikt nie raczył o tym powiedzieć.

Zgadzam się też co do tych ckliwych historyjek. W kulisach YCD umieszczonych na stronie można obejrzeć fragment rozmowy z Rafałem Tito. Zapytany o to, czy zna jakichś tancerzy z aktualnej edycji wymienia m.in. Kamila i... "no, tą dziewczynę co była w poprzedniej edycji na warsztatach w Paryżu. No, tą, której koleżanka zginęła w wypadku" - jakoś tak to brzmiało. Ja na miejscu Żanety nie chciałabym być zapamiętana jako ta, co "jej koleżanka zginęła".

A co do samego tańca - edycji amerykańskiej i polskiej nie ma co ze sobą porównywać. W Polsce moda na taniec to stosunkowo nowe wydarzenie. Taniec z gwiazdami sprawił, że mnóstwo ludzi zaczęło chodzić na towarzyski, YCD sprawi, że mnóstwo osób rzuci się też na inne techniki. Trzeba tylko poczekać aż dojdą oni do takiego poziomu, żeby mieli szanse wystartować w tym programie i pokazać co potrafią. Dlatego znaczącej poprawy jakości innych stylów tańca możemy oczekiwać za kilka lat - ale ona przyjdzie, jestem tego pewna!

Cóż, poziom tej edycji jest jaki jest. Możemy się zastanawiać nad tym, czy niektórzy uczestnicy trafili tutaj słusznie czy niesłusznie, ale w tej chwili nie ma już nad czym płakać. Tak jak mówię - na znaczącą poprawę stanu polskiego tańca trzeba poczekać jeszcze kilka lat.
Co nie znaczy, że nie bolą mnie właśnie te niedopatrzenia, o których wspominałam wcześniej. Ja chętnie dowiedziałabym się czegoś więcej o uczestnikach tej edycji i o tym, jak podchodzą do swojej kariery. Nie przeboleję też tego, że TVN nie wykorzystuje potencjału tego programu. Bo nawet w chwili, gdy uczestnicy są słabi, to widowisko mogłoby być lepsze. A o to powinien już zadbać TVN.
Zadziwiona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-04, 13:07   #2045
byliczka
Zakorzenienie

Nie wiem czy widziałyście już:

http://pl.youtube.com/watch?v=81Maq3h3TlA

jeśli już było to przepraszam za powtórke
Stary 2008-05-04, 13:20   #2046
Masskotka
Raczkowanie

ta piosenka jest straszna Paulina Przybysz taka sztywna ze sie nie da ogladac a tancerze ycd... hm no w sumie calkiem fajnie ale mogło byc lepiej
Stary 2008-05-04, 13:32   #2047
Katiaskaa
Zadomowienie

Najlepiej bez dźwięku oglądać i podłożyć inną muzykę
Katiaskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-04, 13:38   #2048
gapiorka
Raczkowanie

Talking Dot.: ♫ YOU CAN DANCE ♫ - druga edycja

Ja uważam, że program powinna wygrać Milla (choć już odpadła), ale była dobra, bardzo dobra! Odpowiedni charakter, podejscie, wszechstronna.. jednym słowem ideał na tancerze. Ale wiem też, że i bez tego programu sobie poradzi, bo.. taka jest

Żaneta ładnie tańczy, ale jej charaktr i psychika ją dyskfalifikuja w tym konkursie jak dla mnie
Bardzo fajnie zatańczyli w ost środę z Arturem.

Polubiłam Justynę -powodzenia Ale niech pokaże się w innym stylu.

Teraz nie wiem, kto powinien wygrać..

Gierogrij tańczy na prawde Ok, ale nie wiem, czy nie za młody, czy odp charakter..

Kóniec,
Pozdrawiam,
Nathi^^
gapiorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-04, 13:43   #2049
craaazygirl
Zadomowienie

wkurza mnie ze jak Gieorgij wychodzi na scene to zaraz slychac pisk napalonych nastolatek to jest po prostu zalosne. wg mnie on wcale nie jest ladny ale to juz moje zdjanie. ale w YCD chodzi przeciez o taniec.. wg żaneta i gieorgi są na prawde dobrzy kryspin tez. jesli chodzi o patryka nie znam sie na technice ale nie widze zeby mu jakos bardzo nie szlo ale chodzi mi tu o komentarz piróga" z gowna piany nie ubijesz" to bylo przegiecie. pokazal przez to jedynie brak klasy i totalna glupote. ludzie inetligentni by tak sie nie wypowiadali

"ci, którzy kochają, sami kształtują sobie sny..."
craaazygirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-04, 14:07   #2050
lapus
Wtajemniczenie

Najgorsze jest to, że Piróg prywatnie na pewno głupi nie jest, i raczej kultury mu nie brakuje, tylko przed kamerami jakoś mu wszystkiego ubywa.

Gonna walk because it would save me
And my fragility could kill me
Is this the best I can be?
Is this the best I can give?
lapus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-04, 14:10   #2051
biala
Wtajemniczenie

Zeby ten show lepiej się sprzedawał musi w programie być "cham", ładna pani i "bóstwo kobiet". To taki przepis na to jury. Szkoda, ze ludzie nie chcą być sobą - tylko grają...
Stary 2008-05-04, 14:52   #2052
kyana
Zadomowienie

GG do kyana Send a message via Skype™ to kyana

Ten teledysk jest tragiczny... spodziewałam się naprawdę czegoś lepszego.
A co do profilu Żanety na NK to swego czasu nie przyjmowała zaproszeń miała nawet napisane, że przeprasza ale chce mieć tylko znajomych... Ostatnio zobaczyłam, że zaczęła całą Polskę akceptować... Coś mi się wydaje, że po prostu chce, żeby jej fani nie byli źli czy coś takiego.... Ja na jej miejscu bym wszystkich nie akceptowała No ale przyznam tańczy super!
Ps. Chciałam dodać, że na tym teledysku najgorzej wypadła Ania...
Stary 2008-05-04, 15:01   #2053
ohZiuta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Masskotka Pokaż wiadomość
ta piosenka jest straszna Paulina Przybysz taka sztywna ze sie nie da ogladac a tancerze ycd... hm no w sumie calkiem fajnie ale mogło byc lepiej
Paulina Przybysz to tak jakby kij połknęła, nie jest źle ale spodziewałam się czegoś lepszego

wiem kto ma najpiękniejszy uśmiech na świecie
Tęsknię za wami cały czas
ohZiuta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-04, 15:26   #2054
the magus
Wtajemniczenie

musze powiedzieć, że nigdy nie oglądałam tego typu telewizyjnych show, ale jakimś cudem wciągnęłam się w tą edycje you can dance, mimo tego, że wszyscy ją tak strasznie krytykują...
w tańcu najbardizej lubię chyba Gieorgija i Żanete - mają taki akrobatyczny styl, miło jest popatrzeć jak się tam wiją na scenie bawi mnie Artur, który wygląda i tańczy jak chłopczyk z boys bandu, i te jego wybielone zęby.. Patryk to dla mnie taka kluska, która wyjechała z Porajewa do wielkiego świata, ale nie za bardzo wie, co ze sobą zrobić - kompletnie bez osobowości. fajna była Mila ale niestety odpadła, wydaje mi się, że była zbyt barwna. Santiego też żałuje lubię jeszcze Kryspina, ma w sobie coś słodkiego no, może być jeszcze Ania, ale mogłaby coś zrobić z tym swoim wampirzym zębem ;] reszta uczestników jest dla mnie bezpłciowa.
a co do tańców w przszłą środe, to załuje troche, że Greg znowu wylosował hip hop, mogłaby go zatańczyć np. Białowąs. Gieorgija bardzo chętnie zobaczyłabym w modern jazzie.

Edytowane przez the magus
Czas edycji: 2008-05-04 o 15:39 Powód: dopisek
the magus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-04, 15:48   #2055
emememsik
po prostu Em :)

Nie podoba mi się ten teledysk, strasznie przekombinowany.
Stary 2008-05-04, 15:52   #2056
ameska
Rozeznanie

GG do ameska

Cytat:
Napisane przez the magus Pokaż wiadomość
Patryk to dla mnie taka kluska, która wyjechała z Porajewa do wielkiego świata, ale nie za bardzo wie, co ze sobą zrobić - kompletnie bez osobowości.
Z Porajowa jak już, mieszkałam tam 10 lat i nie wiem jak Kinga i twórcy programu mogą odmieniać za każdym razem źle tą nazwę.. irytuje mnie to bardziej niż sposób w jaki Patryk próbuje się wybić i jego "chwytające za serce" teksty i mimika rodem z telenoweli.
ameska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-04, 16:17   #2057
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez the magus Pokaż wiadomość
musze powiedzieć, że nigdy nie oglądałam tego typu telewizyjnych show, ale jakimś cudem wciągnęłam się w tą edycje you can dance, mimo tego, że wszyscy ją tak strasznie krytykują...
w tańcu najbardizej lubię chyba Gieorgija i Żanete - mają taki akrobatyczny styl, miło jest popatrzeć jak się tam wiją na scenie bawi mnie Artur, który wygląda i tańczy jak chłopczyk z boys bandu, i te jego wybielone zęby.. Patryk to dla mnie taka kluska, która wyjechała z Porajewa do wielkiego świata, ale nie za bardzo wie, co ze sobą zrobić - kompletnie bez osobowości. fajna była Mila ale niestety odpadła, wydaje mi się, że była zbyt barwna. Santiego też żałuje lubię jeszcze Kryspina, ma w sobie coś słodkiego no, może być jeszcze Ania, ale mogłaby coś zrobić z tym swoim wampirzym zębem ;] reszta uczestników jest dla mnie bezpłciowa.
a co do tańców w przszłą środe, to załuje troche, że Greg znowu wylosował hip hop, mogłaby go zatańczyć np. Białowąs. Gieorgija bardzo chętnie zobaczyłabym w modern jazzie.
A oglądałaś pierwszą edycję? Jeśli nie, to nie zrozumiesz dlaczego obecną tak się krytykuje.
Stary 2008-05-04, 16:23   #2058
nisiaq
Zadomowienie

GG do nisiaq Send a message via Skype™ to nisiaq

nie wiem czy ktoś widział, ale na profilu Żanety na nk komentarze daje jej fanklub, w których informuje o różnych wydarzeniach. Rozbawił mnie najnowszy :"komóry na środe porządnie doładować bo żanetka z patrykiem tańczy;/ "

nie ma to jak wiara

nisiaq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-04, 19:14   #2059
kyana
Zadomowienie

ale tak szczerze to mi się wydaje, że im ten taniec nie wyjdzie
Stary 2008-05-04, 19:18   #2060
blaque
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyana Pokaż wiadomość
ale tak szczerze to mi się wydaje, że im ten taniec nie wyjdzie
Mi też..
Stary 2008-05-04, 19:30   #2061
Masskotka
Raczkowanie

zna ktoś środowe pary?
Stary 2008-05-04, 19:38   #2062
kyana
Zadomowienie

Masskotka wystarczy przejrzeć kilka stron wcześniej

Na biało podałam jeszcze raz:
1.Zaneta i Patryk (modernjazz)
2.Justyna i Artur (pop)
3.Kasia i Kamil (tango)
4.Ania i Kryspin (samba)
5.Aneta i Gieorgij (hiphop)
Stary 2008-05-04, 19:40   #2063
blaque
Zakorzenienie

Wyobrażacie sobie Justynę z Arturem...? Bo ja nie..
Przecież on ją połamie...

Już się nie mogę doczekać Kryspina w sambie...
Stary 2008-05-04, 19:45   #2064
Masskotka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kyana Pokaż wiadomość
Masskotka wystarczy przejrzeć kilka stron wcześniej

Na biało podałam jeszcze raz:
1.Zaneta i Patryk (modernjazz)
2.Justyna i Artur (pop)
3.Kasia i Kamil (tango)
4.Ania i Kryspin (samba)
5.Aneta i Gieorgij (hiphop)
przepraszam musialam przeoczyc

edit: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sorry! ale ze mnie gapa wybaczcie...

Edytowane przez Masskotka
Czas edycji: 2008-05-04 o 20:08
Masskotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-04, 19:52   #2065
lapus
Wtajemniczenie

Ania da radę, a Patryk coś mi się wydaje że schrzani sprawę.

Gonna walk because it would save me
And my fragility could kill me
Is this the best I can be?
Is this the best I can give?
lapus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-04, 19:53   #2066
Vivienne
... choć nie Westwood

No tak, kyana specjalnie napisała na biało, a Ty Masskotka musiałaś zdradzić...

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-04, 20:14   #2067
misior920127
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to misior920127

piosenka beznadziejna teeldysk ujdzie, ale na końcu Artur cały czas zasłania żanetę w ogóle żanety prawie w ogóle nie ma
misior920127 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-04, 20:34   #2068
cochonnetta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blaque Pokaż wiadomość
Wyobrażacie sobie Justynę z Arturem...? Bo ja nie..
Przecież on ją połamie...

Już się nie mogę doczekać Kryspina w sambie...
co do 1. o oni juz przecież chyba tanczyli razem? czy coś mi sie pomyliło ??

do 2. ja też

coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, ze Artur powinien wygrać tą edycje
cochonnetta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-04, 21:14   #2069
the magus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ameska Pokaż wiadomość
Z Porajowa jak już, mieszkałam tam 10 lat i nie wiem jak Kinga i twórcy programu mogą odmieniać za każdym razem źle tą nazwę.. irytuje mnie to bardziej niż sposób w jaki Patryk próbuje się wybić i jego "chwytające za serce" teksty i mimika rodem z telenoweli.
oj przepraszam mam nadzieje, że wybaczysz mi tę karygodną pomyłkę.
Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
A oglądałaś pierwszą edycję? Jeśli nie, to nie zrozumiesz dlaczego obecną tak się krytykuje.
oglądałam od połowy.
the magus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-04, 22:00   #2070
blaque
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cochonnetta Pokaż wiadomość
co do 1. o oni juz przecież chyba tanczyli razem? czy coś mi sie pomyliło ??

do 2. ja też

coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, ze Artur powinien wygrać tą edycje
Nie, nie tańczyli razem

Albo Ania mogłaby wygrać

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości