|
|
#61 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Szacunek dla samej siebie
Cytat:
Poza tym nie wierze w cudowne przemiany w pozniejszym wieku. Przewiduje raczej cale pokolenia wrednych, wewnetrznie skislych, sfrustrowanych idiotow kombinujacych tylko jak osiagnac swoj cel. Chocby po trupach. Przeczytalam artykul z linka podanego przez c-s i powiem, ze z czyms takim to sie NIGDY nie spotkalam przez cale 17 lat mojej edukacji (plus rok studoiw podyplomowach). Durni rodzice, durni nauczyciele, durni uczniowie. No, cos w koncu musialo tych kolesi tak zdemoralizowac...Przeraza mnie ten ped do wyrownywania, do kategoryzowania, ten brak przyzwolenia na bycie innym, odstajacym...nawet dziwakiem. Kto nie z nami, ten przeciwko nam. Straszne. |
|
|
|
|
|
#62 |
|
BAN stały
|
całkiem nie tak dawno, smiem pojechać kokieterią, byłam podlotkiem i wśród podlotków bytowałam, i jakoś nie było takiego czegoś jak jest, nikt nie tłumaczył wystrojonych jak ostatnie dziwki, dosłownie, panienek, że są zbuntowane i mają trudny wiek, moje koleżanki jakoś potrafiły sie ubrać tak, by podobać się kolegom, nie świecąc gołym tyłkiem ani nie ociekając tuszem do rzęs.
Bo nie było na to spoleczenego przywolenia. Jakie młodzież szybciej dojrzewa (raptem dekada...), to co jest u nas, w Stanach np. przerabiali n-lat wstecz i w gorszych szkołach znakomicie przerabiają zapewne do dziś. Uważam, że to jest tylko i wyłącznie wina dorosłych, że na ''bajzel'' przyzwalają, zabierają na popołudniowe koncerty Dody (która, chyba nie tylko w mojej opinii, słynie z kontrowersji i niekonwencjonalnych /chyba już tylko: kiedyś / zachowań) swoje 12letnie dzieci, ale zresztą, co myśleć o ludziach, którzy są najwyraźniej (moim zdaniem) tak mało inteligentni, że wolny czas umieją spędzić najczęściej albo w markecie albo przed tv, przy programach: zaśpiewaj, zagraj nam to, pewnie pamiętasz, a jak nie pamiętasz, to tu masz kartkę.W ogóle ludzie naprawdę są chyba najczęściej idiotami i chłoną pierwsze z brzegu ''wzorce'', nikt się nie zastanowi, że żaden bogaty człowiek nie pozwoli swojej latorośli na oficjalne świecenie gołym tyłkiem i przeklinanie jak szewc. Nie mówię o pewnej dziedziczce hotelowej, która, no właśnie, jako kolejna znalazła sposób na zarabianie skandalami - ale czy ktoś kojarzy ze skandalami Ivankę Trump, Lourdes Madonny (ta to chyba jest wciąż młodziutka, ale wątpię, by matka pozwoliła jej szaleć szargając swoje imię) czy Athenę Onasis? Przeczytałam ten artykuł od Całkiem Spoko - to ma być słownictwo młodzieży z renomowanego ogólniaka? Jak dla mnie - chyba z renomowanego: rynsztoka. I nieprawda, że nad dziećmi nie można zapanować, może lepiej zacząć od przyłożenia się do ich wychowywania? |
|
|
|
|
#63 |
|
BAN stały
|
Doda jest (wg mnie) niewątpliwie inteligentną kobietą i potrafi robić pieniądze - ale patrząc na to wyłącznie od strony odbiorcy - czy to powinno mieć rację bytu przed 24..?
![]() http://pl.youtube.com/watch?v=PJ94uA8SgnM |
|
|
|
|
#64 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A co do Dody - pewnie, ze umie robic pieniadze. Ale w TAKI sposob umie to kazda, nawet podrzedna dziwka. Wygrala tym, ze udalo jej sie przedrzec do mediow (jak Lepperowi np.) i wnosi "entertajment" rodem z monachijskiego burdelu. I kto to kupuje? No ci co chlona pierwsze lepsze z brzegu wzorce. |
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Puszczana jest juz w TV ?
|
|
|
#66 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Pojecia nie mam kto zdaniem producenta jest targetem dla tego "prezentowanego" produktu ??? Moze te panienki z reklam mobilkinga albo axe w ten sposob zajadaja sie lodami, cholera wie...Moze to sa lody "branzowe"...No, ja jako ze nie utozsamiam sie z ta grupa, nie cenie pani, ktora wystepuje w tej reklamie oraz prymitywne, wulgarne nawiazywanie do seksu w spotkach reklamowch uwazam za niepotrzebne, tegoz produktu nie kupie. Choc lody uwielbiam. Zielonej Budki zwlaszcza
|
|
|
|
|
|
#67 |
|
BAN stały
|
doczytałam artykuł do końca. Jestem jednak w szoku, tym, jak ta sprawa się zakończyła.
No cóż. Nie pozostaje chyba już nic innego, jak wychowywać dziecko niczym w dżungli, faktycznie, bo napasiesz potomka jakimiś wartościami- i utrudnisz mu życie. Najwyraźniej. No na mnie, teoretycznie, pani Doda pieniędzy nie zarabia, ale co z tego, że nie oglądam, nie czytam, nie słucham, a lodów specjalnie nie kupię. Wszelakiej maści festyny i plenerowe koncerty to z czyjej kasy, jak nie miast? Może mnie ktoś oświeci..? |
|
|
|
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, w sumie byłabym ciekawa jak takie branżowe lody doda smakują, (ale powstrzymam się i nie dam jej zarobić , choć pewnie z tego powodu nie zbankrutuje) na jaki temat zszedł ten wątek
|
|
|
#69 |
|
Wtajemniczenie
|
Może, a może nie. Ja czasami lubię się 'odstrzelić' w dzień powszedni, lub nawet pobawić w prowokowanie strojem, ale to nie oznacza, że uważam ich to moja seksualność jest we mnie najważniejsza. Po prostu bawi mnie to, lubię dobrze wyglądać, no i, będę szczera - uwielbiam irytować tym panny w typie autorki wątku. Taka moja wredna natura.
|
|
#70 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Może nie najważniejsza, ale 1 priorytetów - z pewnością . To chyba każda kobieta lubi się odstrzelić, ale, no właśnie, podkreślić swoja atrakcyjność, fizyczną, więc, cóż - no tłumacz to sobie jak wolisz, oczywiście.eot. |
|
|
|
|
|
#71 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() .Kupowałam identyczny, ale od konkurencji. Mogliby się czasami spece od reklamy zastanowić, kogo zatrudniają, czy czasami stawiając na tę, czy inną gwiazdę, nie strzelają sobie w stopę, bo społeczeństwo, jak się okazuje: swój rozum ma .
|
|
|
#72 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ludzie sie wcale az tak nie zmienili, chyba tylko teraz mamy wieksza swiadomosc tego bo konfrontujemy nasze poglady z internetem gdzie jad sie leje strumieniami. Tak jak sie zmienia swiat, zmieniaja sie zakresy tolerancji. Nadal podtrzymuje opinie ze dzisiejsza mlodziez wcale nie jest AZ tak zdemoralizowana na jaka sie ja robi. Nie lubie jak ktos szufladkuje calosc dup do jednego worka, bo kilka gwiazd sie wymaluje a kilka pojedzie na dyskoteke. Bosh drogi przy lopacie tez ktos musi robic...moje kolezanki z osiedla ktore stawialy tylko na imprezy i zabawe, skonczylo jako sprzedawczynie w spozywczakach (i nie ze mam cos do sprzedawczyn) tylko ze one nie maja za bardzo wyboru bo nie mialy ambicji na nic wiecej. Jezdze autobusami widze mlodziez jadaca do szkol srednich- slysze rozmowy i widze te mlode 17-latki i one wygladaja w wiekszosci normalnie, prowadza normalne rozmowy, widac ze maja cos w glowach. A lalunie rodem spad latarni tez sie znajduja, tak owszem ale to nie jest 75% ! nie przesadzajmy.
|
|
|
#73 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To, co jest dla mnie wulgarne, a co nie - wybacz- ale ustalam sobie sama. Słowa mają taką cudowną zaletę, że w zależności od kontekstu mogą znaczyć coś zupełnie innego, niż to, co napisane stoi w słownikach. A twojej logiki to nie pojmuje zupełnie. Zdarza mi się odezwać do przyjaciółki (nie "szm.ato", nie "dzi.wko", nie "su.ko") niecenzuralnym wyrazem, który obie uznajemy za zabawny albo przynajmniej kojarzący nam sie z czymś bardzo zabawnym, ale po kij grzyb mam się niecenzuralnie odzywać do kogoś, kogo mogłoby to obrazić?! Cytat:
No ale, po co.
Edytowane przez ahinsa Czas edycji: 2008-05-04 o 17:05 Powód: lit. |
||
|
|
|
|
#74 |
|
BAN stały
|
jak jesteśmy przy avkach (bo taki obrazek jest ładny, podoba mi się taki seksi tyłek, chcę mieć taki seksi tyłek, pracuję nad tym, by mieć taki seksi tyłek, ten seksi tyłek to prawdziwe dzieło sztuki, śliczne te stringi, więcej interesujących pkt widzenia nie przychodzi mi do głowy
) -coś dla tych, którzy nie żyją db z sąsiadami. ![]() http://republika.pl/blog_hk_18737/21...a_krzakowa.jpg |
|
|
|
|
#75 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dążysz do takiego ideału ![]()
|
|
|
#76 |
|
Zadomowienie
|
mysle ze nie mozna jednoznacznie stwierdzic co mysli o sobie i czy ma do siebie szacunek kobieta ubierajaca bardzo skape ciuszki, odslaniajaca prawie wszystko. Rzecz gustu, pewnosc siebie.. roznie bywa. Wiele kobiet lubi prowokowac, lubi zwracac uwage. Mnie przeraza widok dziewczyn po 14, 15 lat ktore czuja sie bardzo dorosle, ubieraja ciuszki odkrywajace wiecej niz zakrywajace, w pelnym make-upie, uwazajace ze sa seksowne no ale niestety czasami bluzki z duzymi dekoltami na mlodych dziewczynkach wygladaja conajmniej smiesznie. Ja sie tylko zastanawiam gdzie rodzice, szkola i inne osoby ktore powinny cos z tym zrobic.
Mimo bardzo wyzywajacego wygladu niektorych dziewczyn/kobiet nigdy nie mozna stwierdzic czy taka osoba sie szanuje. Tylko sposob zachowania moze na to wskazywac. Avatary te przedstawiajace rozne czesci ciala to zazwyczaj fotki odnalezione w necie wiec nie ma sensu sie tym sugerowac przynajmniej ja sie nie sugeruje
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem to wynika niestety z tego, że kobiet dzisiaj jest po prostu multum. Na dodatek naprawdę atrakcyjnych kobiet. Zeby zwrócić na siebie uwagę (wyglądem!) trzeba sięgać juz po naprawdę ciężkie środki. A wiele nastolatek właśnie próbuje na siebie zwrócić uwagę za wszelka cenę. Nawet za cenę opinii nie-szanującej się.
Dla mnie kobieta nie szanująca się to nie taka, która ubiera się "skronie", ale taka która faktycznie zachowuje się jak towar. Ale czy od jednego do drugiego daleko? Nie, strojem dajemy pewien przekaz. Jeżeli to jest strój a'la modna prostytutka to niestety przekaz jest dla otoczenia oczywisty bez względu na to co sobie ta panna myśli i jaki miała cel ubrania się tak.
|
|
|
#78 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
W ogóle wchodze tu jak na pożarcie z takim wulgarnym avkiem świadczącym,że się nie szanuje ![]() Troche jestem w szoku jak niektórzy mają ograniczone myślenie,ale to już problem tych osób .Ja mam taki avatar bo mi się to zdjęcie bardzo podoba,nie są to moje nogi Lubie takie fotki,są dla mnie po prostu piękne i artystyczne. Sądzenie po avku,ze ktoś się nie szanuje jest śmiechu warte |
|
|
|
|
|
#79 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to chyba nie o to chodzi. Można zwrócić na siebie uwagę i wcale nie potrzeba do tego pokazywać wszystkich swoich, fizycznych, walorów. W obecnych czasach, porządny mężczyzna prędzej zwróci uwagę na skromne zachowanie kobiety, wyrażone także strojem (i wcale nie musi być to bluzka po same zęby zapięta ), a nie hałaśliwą i wyuzdaną nastolatkę (strój i zachowanie).A jeśli się mylę: no cóż, świat zmierza ku upadkowi, a już na pewno obyczaje... Cytat:
.Nogi, jak nogi. Ja natrafiłam na Modzie (bodajże) na niewiastę, która ma w avie poślady ![]() , okryte przeźroczystą tuniką, jak go znajdę, nie omieszkam go tu zapodać.
|
|
|
#80 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak dotąd Polska jest (w miarę) wolnym krajem i każdy może się ubierać jak chce, nie ma obowiązku noszenia burki itp.
De gustibus non est disputandum i nie będę się bawić w starą ciotkę biadolącą jaka ta dzisiejsza młodzież jest ![]() Nie przekreślę też człowieka tylko dlatego, że akurat nosi różową mini. |
|
|
|
|
#81 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Bo nie wyobrażam sobie, żeby za ileś tam lat moje dziecko miało znależć taki swoj opis w necie, stworzony przez kolegę z gimnazjum: Marysia ma pryszczate ryło i tłuste, poskręcane w syfiaste kudły włosy, białe sadło na dupie i schaby na biodrach. Jak widzę Marysię, zbiera mi się na bełta i to solidnego. Ma nawet chłopaka, który chyba w łóżku postępuje z nią według procedury »flaga na ryj i za Polskę «. Albo żeby samo wrzuciło taki opis na koleżankę z klasy do internetu. Nie wiem, co gorsze. I zastanawiam się, jak wychować dziecko, żeby było normalnym, ambitnym nastolatkiem: nie katem i nie ofiarą. Śmiem twierdzić, że w tych "renomowanych" gimnazjach często jeszcze gorszy syf można znaleźć niż w podrzędnych osiedlowych szkołach, gdzie uczęszcza młodzież o mniej więcej równym statusie materialnym, ze średnio wykształconych i mało zamożnych rodzin, które znają, że tak powiem, swoje miejsce w szeregu. Do "elitarnych" szkół swoje dzieci przeważnie posyłają bogaci ludzie, myślący o sobie, że są królami świata czy ci z kategorii "wyżej sr*** niż dupy mają", a dzieci z tych rodzin zwykle mają podejście do życia "co to nie ja i mój tatuś znaczymy, kto nam podskoczy, ten się przekona". Tak mi przynajmniej intuicja podpowiada. Cytat:
Jak inaczej mają się zachowywać dzieci matki, która całymi dniami ogląda głupawe telenowele, programy w stylu Big Brothera i dołoży do tego parę teleturniejów dla idiotów. A ojciec poza pracą ma wszystko gdzieś. W wielu polskich domach telewizor gra NON STOP. Rodzice nie wychowują dzieci, tylko je hodują. A moim zdaniem najlepiej dzieci się wychowuje, dając im dobry przykład. Gdyby jakaś nauczycielka w szkole upomniała gimnazjalistkę za wyzywający makijaż i kazała zmyć, prawdopodobny scenariusz wyglądałby tak, że na drugi dzień do szkoły przyleciałaby w te pędy jeszcze bardziej wypacykowana mamusia i zjechała panią nauczycielkę od góry do dołu, "jak śmiała" ![]() Chciałoby się rzec: O tempora! O mores!
|
||
|
|
|
|
#82 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Staram się tylko pojąć jakieś przyczyny takiego stanu rzeczy. I mając również na względzie mój nie tak dawny wiek gimnazjalny dochodzę właśnie do takiego wniosku Całe szczęście mój TŻ jest złapany nie tylko na wygląd Cytat:
oj tak... Aż mi się przypomniało moje liceum. Na zebraniu został poruszony temat fatalnego stosunku uczniów do matematyki, pełnego olewactwa, nie zdania matury i poziomu społeczeństwa. Na co podniosły się wzburzone okrzyki połowy rodziców, że "oni matematyki nie umieją i nigdy nie umieli i ich dzieci tez nie muszą!" ![]() Niestety dzieci może mieć każdy, niektórzy nawet wbrew własnej woli i to, że zostali właśnie rodzicami żadnej wiedzy im nie dodaje.
|
|
|
|
#83 |
|
Zadomowienie
|
Wydaje mi się, że brak szacunku do samych siebie u wielu nastolatek czy też kobiet czasami, wynika z tego, iż wogóle nie mają pojęcia co to znaczy. Nie rozumieją, że mini zakrywająca ledwo pośladki czy wulgarne zachowanie może w jakimś stopniu pozbawić je szacunku u otoczenia. Do tego dochodzi ogólnie system wartości, które kompletnie się dewaloryzują w pewnych środowiskach. A co do opini na temat innych, ocenianiu po okładce, to nawet jeżeli staramy się nie oceniać po pozorach to nie uciekniemy od pierwszych myśli jakie pojawią nam się po ujrzeniu osoby w bardzo wyzywającym stroju. Z drugiej strony te osoby pewnie i tak nie liczą się z tym, albo wręcz są przekonane o budzeniu podziwu wokół siebie
Dodatkowo teraz seksualność obecna jest prawie wszędzie i na co niektóre jednostki źle oddziałuje.Co do avatarów, traktowałabym to jednak bardziej jako zabawę. Sama pewnie nie umieściłabym np. nagich piersi, ale każdy jest inny Myślę też, że część osób z wyzywającymi avatarami w realnym świecie może być zupełnie inna A umieszcza je, bo chce się np. oderwać od tego co jest w rzeczywistości, albo dla większej anonimowości wybiera się taki nick i avatar, który nie odzwierciedla nas do końca, bo nie zawsze tego się chce w wirtualnym świecie.
|
|
|
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
Co do strojow- trzeba znac czas i miejsce na pokazywanie du... i innych rzeczy w odpowienim czasie i miejscu nawet jesli sie jest barbie lub punkiem.
Nadmierne pokazywanie to zagluszanie komplekskow wdg. mnie. Bluzganie mlodziezy na innych -przerazajaca sprawa ,skad wtych mlodych ludziach tyle nienawisci,zawisci ?agresji ? zazdrosc? gdzie sa ?a raczej byli rodzice? przerazajace , wstrzasajace i piekielnie smutne :-( Co avatarkow to najczesciej wlasne foty zrobione na avatar spotkalam na forum chirurg plastyczny np. wlasne cycki ,podniesiona koszulka i znowu cycki. Nie jestem fanem takich "prostych" avatarow ,wole dowcipne ,ciekawe ,pomyslowe. |
|
|
|
|
#85 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Braku szacunku czy czego nie widze natomiast, bo co i to niby ma znaczyc w tym kontekscie? jak juz cos widziec mam to, ze ktos ma kiepski gust i lubi tandete. Cytat:
Cytat:
i cytat z kolejnego artykulu z wyborczej Artykul o tych bluzgach na forum tez mnie ciut przerazil, taka elita sie hoduje powinni wyleciec z tej szkoly i bez dyskusji.
|
|
|
#86 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
No i co ja poradzę na to, że dla mnie Big Brother już chyba na wieki wieków amen zostanie symbolem szczytu tandety i żerowaniem na ludzkich prymitywizmach ![]() Co do tych uczniów, owszem, POWINNI wylecieć ze szkoły, ale cóż... Taka "elita" będzie kiedyś rządzić tym państwem.
|
|
|
|
|
|
#87 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jan Zamoyski
|
|
|
#88 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jesli to jest atak - to nie zauwazylas, ze posluzylam sie Twoim postem
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Uwazasz, ze zjadlam wszystkie rozumy - gdyż mam wyrobione zdanie na ten temat i nie odbieram ludzi tak, jak Ty... ? Konczac temat - zycze Ci, zeby udalo Ci sie spojrzec zyczliwie na tych, ktorzy sie od Ciebie roznia ![]() ---------------- Ahinso
|
|||
|
|
|
|
#89 |
|
BAN stały
|
co do avatarów, trudno zagłębiać się, wg mnie, w jakąś ich psychulugiczną symbolikę
, ale jest to też jakiś znak czasów, że np. rok czy 2 lata temu na wizażu przed maturami i w trakcie królowały gołe półrzytki w czerwonych stringach. ![]() Nawet teraz, oglądam sobie teraz albo nigdy, któraś bohaterka na zakupach - i ciach, operatorzy pokazują niz tego, ni z owego , jej (?) tyłeczek w pełnej krasie. Nie wiem, skoro pokazują tyłki, to czemu nie: sutki. (Czemu całe pośladki są do pokazywania, a całe piersi wciąż nie..? ) Bo nie wiem czemu, ale od jakiegoś czasu zauważam, że dupa najwyraźniej przestała już istnieć, a niektórzy to chyba najchętniej to innym wmówili, że jest tylko kawałek sznurka (''bielizna'' ) i nieskończenie długie, do samych pleców - nogi. Może piersi też już nie ma..? Może to tylko zakończenie ręki; z guzikiem..? ![]()
|
|
|
|
|
#90 |
|
Wtajemniczenie
|
mnie najbardziej śmieszy to, że słowo "dupa" jest ocenzurowane w tv, a no właśnie-pokazać to już można
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:37.

/ zachowań) swoje 12letnie dzieci, ale zresztą, co myśleć o ludziach, którzy są najwyraźniej (moim zdaniem) tak mało inteligentni, że wolny czas umieją spędzić najczęściej albo w markecie albo przed tv, przy programach: zaśpiewaj, zagraj nam to, pewnie pamiętasz, a jak nie pamiętasz, to tu masz kartkę.
Puszczana jest juz w TV ?

(nawet jeśli pędzi do uniwersyteckiej biblioteki 

). Te ktore nie rozumieja zrozumiec nie probuja, a te ktore sie nie zgadzaja nie argumentuja tylko probuja atakowac to co pisze.
.