|
|
#301 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Cytat:
No ale nieważne, co do lodów to pewnie musiały być pyszne :PMożemy dokonać transakcji : ja Ci dam ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką a Ty mi serniczek ![]() Co do tłuszczy to myślę, że to niezbyt dobry pomysł, tłuszcze są źródłem energii, powinny stanowić źródło 15-20% kalorii spożywanych codziennie. Czemu chcesz je ograniczyć?
|
|
#302 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo mnie chodzi o takie długie, zielone łodygi, dla mnie idealne, chociaż jak mój tata spróbował to stwierdził, że trawa :PRabarbar ![]() A tłuszczy nie chcę ograniczac, tylko jednak wolałabym ich jeszcze na tym etapie nie łączyć z węglami, a chciałabym też czasem jadać inne podwieczorki niz homo+orzechy, masło orzechowe, migdały, stąd moje pytanie Jem też teraz trochę więcej tłuszczy zwierzęcych, mleko 0,5% wymieniłam na 1,5%, jogurty odchudzone na trochę tłustsze, chyba nie powinno być ich za mało, tak myślę, bo chodzi mi konkretnie NNKT, które biorę tez w tabletkach.
|
|
#303 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj jak zwykle ostatnio nie było czasu a więc moje R:
9.00 placek: jajo,3łyżki owsianych, 2 otrąb, 100 ml kefiru,odrobina proszku do pieczenia, cynamon, jabłko; gryz sera białego, parę fasolek szparagowych 12.00 2 kromki razowego grubo posmarowane serem białym chudym, 2 plastry wędliny , 2 liście sałaty, 2 plastry pomidora i 3 plastry ogórka 14.30 65 g kaszy jęczmiennej z warzywami (taki wynalazek znalazłam w sklepie, napisane że fit to kupiłam , kawałek rybki pieczonej, parę kostek mięsa wieprzowego wyłowionego z sosu, ogórek szklarniowy ze szczypiorkiem i jogurtem naturalnymprzed 20 pół serka wiejskiego z garścią pestek z dynii, pół pomidora (wiem że mało ale nawet nie zdążyłam zjeść całego, miałam 10 minut na zebranie się na wyjście wieczorne ze znajomymi ) 21.30? podczas gdy wszyscy w pubie zajadali się pyszną pizzą i frytkami ja zamówiłam sałatkę grecką i wodę, wytrwałam :P Proszę o ocenkę
|
|
|
|
#304 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cóóóż... Dzisiejsze błędy popełniłam świadomie - próbuję stopniowo przejść do prawidłowego R, w innym przypadku zaraz zjem ciasto.
|
||
|
|
|
#305 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje wyjazdowe U (jestem nad morzem
)1) Miseczka cheeriosów wielozbożowych Serek wiejski lekki kostka czekolady z nadzieniem szampańskim 2) Naleśnik pszenny (duża porcja, bo jeden był jako całe danie) z nadzieniem meksykańskim (mięso mielone, kukurydza, fasola, czosnek) + dużo ketchupu 3) Gofr z dużą ilością serka homo naturalnego sporo wiśni we frużelinie + ze 3 łyżki płatków migdałowych 4) Bułka pełnoziarnista (50 g) 1 połowa z grubym plastrem polędwicy z indyka, plastrem serka topionego light warstwą pasztetu drobiowego i ketchupem 2 połowa z 3 łyżkami wieśniaka 5% wymieszanego z pieprzem, ogórkiem i szczypiorkiem + 350 g surówki meksykańskiej. 5) (ok. 22 ) spory kawałek ciasta biszkoptowego z musem malinowym + porządny kieliszek winaNo cóż, rozkręcania metabolizmu ciąg dalszy ^^ |
|
|
|
#306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#307 |
|
Rozeznanie
|
A u mnie dno... Miałam wczoraj napad. Pierwszy raz w życiu. Nigdy nie przypuszczałam, że to takie okropne. Dzisiaj jestem wściekła i mam ochotę wypruć sobie żołądek
|
#308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
że tak spytam cóż to jest ta frużelina ??![]() ![]() ![]() edit: Prosimy częściej o takie jadłospisy ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest straszne...Traci się panowanie nad sobą. Ja w ostatniim tygodniu tez mialam atak...Nie zliczę ile batonów zjadłam Ale coz zrobic, trzeba isc dalej....Czytalam, że w dążeniu do celu pomaga wyobrazenie sobie stanu oczekiwanego i mi póki co to pomaga
|
|
|
|
|
#311 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#312 |
|
Raczkowanie
|
Moja redukcja:
śniadanie: serek wiejski lekki z pomidorem, papryką, ogórkiem i oliwkami; kromka chleba pełnoziarnistego II śniadanie: kanapka z tuńczykiem, pomidorem i kiełkami Obiad: papryka nadziewana (przekroiłam paprykę- na dno tak otrzymanych połówek dałam ok. 120 g piersi z kurczaka podsmażonej na oliwie z oliwek z pieczarkami i cebulką, na to warstwa kiełków, na to pół serka wiejskiego lekkiego i na to po połowie plasterka żółtego sera light i to wszystko zapiekłam w piekarniku- pyyyyychota wyszła Podwieczorek: pół serka wiejskiego lekkiego (tego co mi z obiadu został), łyżeczka kakao, słodzik, 10 posiekanych migdałów Kolacja: sałatka z tuńczyka (puszka tuńczyka w sosie własnym, cebula, pomidor, papryka, mieszanka sałat, 2 łyżki czerwonej fasoli z puszki). Dobrze?
|
#313 |
|
Zadomowienie
|
P wczorajsze (mam nadzieje ze nie tylko z nazwy)
S: 3 kromki razowca posmarowane serkiem homo z pomidorem, rzodkiewka i szczypiorkiem, duze jablko (350g )IIS: 2 kromki razowca posmarowane serkiem homo z ogorkiem O: 300ml rosolu (na bulionie) z makaronem razowym 5 ziemniakow, 2 kotlety sojowe (robione, wymiary gdzies 5x5cm) salatka (zielona salata, rzodkiewka polane oliwa z oliwek) i buraczki D: kubek budyniu slodka chwila waniliowy z rodzynkami P: 200g serka homo nat z 15 orzechami laskowymi K: 3 jajka na twardo, salata zielona i ogorek Dla dziewczyn z KZ ![]() Licze na ocenke
|
|
#314 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kotlety sojowe tekturki zastąp np. burgerami sojowymi lub kotletami domowej roboty (bo jesteś wege prawda?). No i nie bój się węgli na kolację, one nie gryzą! Ale i tak wielkie brawa ![]() |
|
|
|
|
#315 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Łodygi Nigdy nie widziałam żadnych łodyg przy selerze. ![]() Ja właśnie niezbyt przepadam za rabarbarem. Nic się nie stanie jeśli od czasu do czasu połączysz węgle z tłuszczami. Hm, no skoro bierzesz te NNKT w tabletkach to nie musisz, aż tak pilnować jedzenia tych tłuszczy Cytat:
|
|
#316 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kotlety oczywiscie takie prawdziwe robione a nie kupne wiec na pewno nie takie niskokaloryczne. I tak jestem wege. Eh ta kolacja
|
|
|
#317 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny czy mogę prosić o ocenę ostatniego jadłospisu? Ostatnio zostają one często pominięte
|
|
|
|
#318 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#319 |
|
Rozeznanie
|
P na dziś.
Śniadanie: Dwie kromki grahama z szynką, pomidorem i szczypiorkiem Jogobella z wielozbożowymi Cheeriosami Banan II śniadanie: Kilka pierożków tortellini z mięsem (takie się resztki ostały) Kromka chleba z twarożkiem domowym Jabłko Obiad: Zupa krem warzywna z groszkiem ptysiowym Kotlet panierowany Ziemniaki z masełkiem Surówka: cykoria, pomarańcze, rodzynki Deser: podobnoż do kawy będzie jakieś ciasto ![]() Podwieczorek: Homo waniliowy z orzechami Pomarańcza Kolacja: mam w planach jajecznicę z pomidorami, do tego pewnie ze dwie kanapki z wędliną i innymi warzywami
|
#320 |
|
Rozeznanie
|
moj plan na jutro
prosze o sprawdzenie Redukcja sniadanko dwie kromki Chlebka razowego, lyzka Otrębow pszennych, 100g serka wiejskiego z piatnicy, ogorek, pomidorek II sniadanko omlecik z z dwoch bialek, jednego zoltka, lyzka nasion slonecznika obiadek 150dag filetu z kurczaka 200g brokul podwieczorek 2 kormki chlebka razowego, 100g serka wiesjkiego z piatnicy, lyzka nasion slonecznika kolacja serek homo naturalny ( sam czy moge z czyms to zjesc?) |
|
|
|
#321 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#322 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem, że te tłuszcze z węglami mnie nie zabiją , ale na razie waga troche podskoczyła, więc robię 'lżejsze' dni W tabletkach i tak biorę, więc niedoborów miec nie powinnam, tak mi się zdaje ![]() _________________________ ____ Dzisiejsze lżejsze U (oscypkowo ):1. 1/2 jabłka, 2 łyżki owsianych, 1 otrąb, 50 ml mleka 1,5%, 100 g homo nat, duży kawałek sernika dietetycznego (wybacz Martynko )2. 65g twarogu chudego, 7 nerkowców, łyżeczka wiórków kokosowych, kilka plastrów pomidora, rzodkiewki, kilka pasków papryki, cienki plasterek oscypka 3. 100 g schabowego marynowanego w sosie sojowym gotowanego na parze, plasterek oscypka, trochę ketchupu, porcja ziemniaków z wody, sos ziołowy (jogurt nat, pietruszka, szczypiorek, przyprawy), surówka: 4 liście sałaty lodowej, 1/2 pomidora, rzodkiewka, 2 garście kiełków lucerny, jogurt naturalny 4. kanapka z opiekacza- 2 kromki razowca z błonnikiem, posmarowane twarogiem, z szynką drobiową, rzodkiewką, sałatą, plasterek oscypka, trochę ketchupu, 1/2 pomidora, kawałek selera naciowego 5. 100g twarogu, plasterek szynki, kiełki lucerny (3 garście), 2 rzodkiewki, szczypiorek -w międzyczasie 2 kawy z mlekiem
|
|
#323 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo dziękuję za odpowiedź Rybki było ok. 70 g, oczywiście bez tłuszczu, resztę dojadłam mięskiem. A NNKT zawarłam też w podwieczorku pod postacią pestek z dyni. Co do fasolki szparagowej to nie zauważyłam czy utrudnia mi chudnięcie bo nie jem jej często a praktycznie w ogóle tylko wczoraj mi z obiadku została. A w sałatce greckiej był ser feta, czy on zawiera białko? |
|
|
|
|
#324 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No dzisiaj oscypkowo i kiełkowo
|
|
#325 |
|
Raczkowanie
|
moje r na chorobe bez wychdozenia z domu nuda
sniadanie: duuuza porcja kefiru z platkami owsianymi potem znowu duuza porcja kefiru z platkami owsianymi ;p jablko tunczyk wsw serek homo 250 g naturalny
|
|
#326 |
|
Wtajemniczenie
|
Kiełki jak mi wyrosną to wcinam przez 3 dni :d Kielki lucerny smakują jak groszek ze strączka, hodowałam jeszcze kiełki soi (nie smakowały mi), fasoli mung (dobre do wszelkich sosów i dań mięsnych z kurczaczkiem w roli głównej) i rzodkiewki- zawsze pleśniały
.Oscypek bardzo mi zasmakował (ale zwykły, nie wędzony), już nie pamiętam, kiedy ostatio jadłam, ale BTW nie sprawdzam, wolę nie przezyć tego szoku i i żyć w błogiej niewiedzy
|
#327 |
|
Rozeznanie
|
dziekuje za sprawdzenie ;]
czyli wyeliminuje lyzke nasion slonecznik z podwieczorka a moge na kolacje zjesc serek homo waniliowy z mielca? zamiast tego naturalnego? juz wtedy bym nie nie dodawala, zadnej wedliny ani warzywka? |
|
|
|
#328 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#329 |
|
Rozeznanie
|
R
7:00 - pol szkl. chudego mleka + 30g platkow musli + 1/3 banana 10:00 - koktajl (pol jogrutu nat. -125g + truskawki+kawalek banana+troszke platkow owsianych wszystko zmiksowane) 11:50 - 3bit intenso (musialam go sprobowac bo to nowosc hehe ) wliczam do 2sniadania13:00 - kawalek piersi z kurczaka+ porcja brokulow i kalafiora z odrobina sosu jogurtowego dla smaku i kawalkiem serka topionego light (nie caly) 16:00 -druga polowa koktajlu truskawkowo-bananowego (125g) 19:00- zjem 100g wiesniaka light na 1 chlebku wasa ok 900kcal razem z 3bitem ![]() wole jesc 5 posilkow bo wtedy nie chodze glodna ruch - 45min na rowerku stacjonarnym
|
#330 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na pytania już Ci taka jedna ( Cytat:
Musiałam z czymś tą lucernę pomylić ![]() Ach, to Twoje podejście ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.

No ale nieważne, co do lodów to pewnie musiały być pyszne :P

że tak spytam cóż to jest ta frużelina ??
To jest straszne...Traci się panowanie nad sobą. Ja w ostatniim tygodniu tez mialam atak...Nie zliczę ile batonów zjadłam

) wliczam do 2sniadania