PM 2018 cz. 6 - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-06-06, 08:28   #31
Flower23
Zakorzenienie

Dot.: PM 2018 cz. 6

Cytat:
Napisane przez MrsSeductive Pokaż wiadomość
Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie tatar mimo że jest przystawką, która powinna stać cały czas na stole traktowany jest jak danie. Czyli o pewnej godzinie jest "wjazd " na stół i po pewnym czasie go zabierają.

---------- Dopisano o 06:17 ---------- Poprzedni post napisano o 06:16 ----------

Co u Ciebie? I bobaska?

---------- Dopisano o 06:18 ---------- Poprzedni post napisano o 06:17 ----------

Ja będę starała się obejść nauki niestety, ale Tż będzie miał beznadziejną pracę jeśli chodzi o wolne.

---------- Dopisano o 06:20 ---------- Poprzedni post napisano o 06:18 ----------

U mnie też ogromna część rodziny się nim zajada. Zresztą wesele tż jest i dla tżta więc niech ma tego tatara
Wszystko w porządku u nas jestem po badaniach prenatalnych i maluch zdrowy

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Bloguję
Czasami coś wrzucam
Flower23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-06, 08:33   #32
madz88
Zakorzenienie

Ale żeście zaspamowaly. Dobra teraz cytowania z 5 części a potem nadrobie 6 jak dam radę

Cytat:
Napisane przez KinderCountry Pokaż wiadomość
Szczerze, przykro by mi było. Wesele jest i dla gości i dla Was, gdyby on nie mógł smażonego to tak samo byłyby tylko smażone? Mógłby się troszczyć o Ciebie już od pierwszego dnia małżeństwa a kwestia kotleta nie powinna być sporem...
Oj on się bardzo troszczy, też mówi że najwyżej osobny obiad dostanę ale schabowy u devolay muszą być

Cytat:
Napisane przez Aveen Pokaż wiadomość
W sumie dobra opcja, ale my mamy slub o 18 wiec moze byc ciezko.
My o 17 e październiku, zdjęcia po zmroku mają swój urok
A tak to swiadkowa nam zrobi

Cytat:
Napisane przez misia_29 Pokaż wiadomość
Madz88 a nie masz takiej umowy z kucharzem, że np. dla Ciebie zrobi specjalne menu? Żebyś wybrała to co możesz jeść?

Bo kucharz z naszej sali nam powiedział, żeby mu zgłosić wszystkie nietolerancje czy osoby, które są wege i on coś wymyśli, że to dla niego nie problem. Ja w sumie też nie mogę jeść smażonego i ciężkostrawnych dań i mój TŻ też mnie pytał co ja mam zamiar jeść na weselu, a ja myślę, że pogadam z tym kucharzem i stworzymy jakieś menu dla mnie. Oby dalej tam pracował za rok, bo podobno jest mega dobry....
Nie wiem czy osobne sp3cjalnie dla mnie zrobi ale będziemy się dowiadywać na pewno

Cytat:
Na sesję plenerową

Takie bym chciała

O tak
Mnie zaczęły się podobać, jak Janachowska powiedziała "A kiedy masz iść w welonie jak nie do ślubu?" i to mi brzmiało w głowie no i masz, muszę oszczędzać jeszcze więcej

Że niby mnie?

My wakacje spędzamy pól na pół. Trochę leżymy, trochę nadrabiamy tworzenie dzieci bez dzieci, trochę zwiedzamy, więc poślubna pewnie będzie podobna. Prawdopodobnie Tajlandia albo Hawaje.
Hawaje są przereklamowane. Ciągle tam pada niezależnie od pory roku, 90% dnia mżawka

Cytat:
Napisane przez girlandzia Pokaż wiadomość
Dziewczyny orientujecie się jak kształtują się ceny welonów takich 3 metrowych?
Mój będzie kosztował ok 50zl nowy, a z koronką ok 80zl ale ka raczej gladki chce

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:
Napisane przez piankowa Pokaż wiadomość
Jestem

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

I uwielbiam tatara, ale nie chce go na weselu w lipcu. Mimo wszystko mam obawy co do mięsa, które tak dlugo może stać surowe na wierzchu.

U nas właśnie z tego powodu nie będzie

madz88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-06, 08:40   #33
MissCath
Zakorzenienie

W ogóle wczoraj przegapiłam nowy wątek, ale miałam małe spięcie z TŻ-tem (dość delikatna sprawa, myślę, że dopiero o tym opowiem, jeśli będę w klubie).

Ale obiecuję częściej pisać
Stary 2017-06-06, 08:42   #34
madz88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissCath Pokaż wiadomość
Witam

A mnie wciąż w kalendarzu brak

A co do poprzedniego wątku, to ja jeszcze się zastanawiam nad taką opcją, żeby wianek i welon połączyć. Ogólnie takie rzeczy mi się dobrze na włosach trzymają, ale podpytam fryzjerki.

Goplankowa, a czemu fryzjerka odradza Ci wianek?

(jeszcze co do poprzedniego wątku)

misia_29, wszystko zależy od tego, co szykujecie. Jeśli chcecie, by goście się dłużej bawili, to lepiej na 16 ślub. Sporo też zależy, czy macie daleko do sali weselnej itd. Ja teraz idę na wesele, a ślub jest na 17 i moim zdaniem to troszkę za późno.
Napisz mi na priv data to jak bede w domu wrzucę. Kupowałam że starego więc w razie co pisać na priv to będę łatwiej miała i nie zapomnę

madz88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-06, 08:52   #35
alekaz1
Zakorzenienie

Witam. I już 4 strony nowego wątku szok
Stary 2017-06-06, 08:52   #36
piankowa
Wtajemniczenie

Co do tego stojącego tatara to spotkałam się z tym, że jak stał to tak stał przez cały wieczór.
U mnie menu ustala się na około miesiąc przed, a liste gości na 10 dni przed. Ogólnie muszę się dopytać o dziecięce menu, bo obawiam się, że nie każde dziecko zje np kaczkę albo babkę ziemniaczaną. I myślę dla nich o polędwiczkach i frytkach. A dzieci będziemy mieli sporo.

piankowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-06, 08:55   #37
mia00
Zakorzenienie

My 2tyg przed ustalamy menu, listę gości i wpłacamy 80% kwoty, natomiast możemy do 3dni przed zmienić jeszcze liczbe gości

2019 - 12
2020 - 9
2021 - 4
mia00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-06, 08:55   #38
alekaz1
Zakorzenienie

Co do menu i kłótni z Tż. My będziemy szli na kompromisy bo mamy bardzo duży wybór dań obiadowych. Wiec dla każdego coś będzie i smażone i duszone. I jedna dziewczynę mamy co nie je mięsa tez kucharz powiedzą ze będzie miała całuski menu swoje obiad wszystkie dania dodatkowe i swoją zimna płytę tez dostanie
Stary 2017-06-06, 08:56   #39
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Co do tego stojącego tatara to spotkałam się z tym, że jak stał to tak stał przez cały wieczór.
U mnie menu ustala się na około miesiąc przed, a liste gości na 10 dni przed. Ogólnie muszę się dopytać o dziecięce menu, bo obawiam się, że nie każde dziecko zje np kaczkę albo babkę ziemniaczaną. I myślę dla nich o polędwiczkach i frytkach. A dzieci będziemy mieli sporo.

Nie u nas tatar wjeżdża raz. Zespół wie że to przerwa na posiłek ale nie ma cieplego dania tylko właśnie zostaje podany tatar i jak sie kończy przerwa to właściwie nie ma już tatara

MrsSeductive jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-06, 09:19   #40
piankowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie u nas tatar wjeżdża raz. Zespół wie że to przerwa na posiłek ale nie ma cieplego dania tylko właśnie zostaje podany tatar i jak sie kończy przerwa to właściwie nie ma już tatara

A to fajnie.taka mini naturalna przerwa

piankowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-06, 09:21   #41
mia00
Zakorzenienie

Jaki rozwinął się temat o... Tatarze

2019 - 12
2020 - 9
2021 - 4
Stary 2017-06-06, 09:25   #42
MissCath
Zakorzenienie

Ja tam tatara nie lubię i znam nikogo, kto by lubił, choć teoretycznie mam wesele w kwietniu, to mógłby stać na stole.

Jak sobie przypominam, co rodzice mi opowiadali, jak załatwiali w tej restauracji osiemnastkę mojej siostry, to oni sami podają propozycję menu, ale można ustalać, co się chce, a czego nie. No i wtedy czego goście nie zjedli, to można było zabrać.
Stary 2017-06-06, 09:29   #43
MrsSeductive
Żona

Cytat:
A to fajnie.taka mini naturalna przerwa

Więc dla tego ja jakoś nie mam problemu z tym ale fakt byłam na jednym weselu gdzie tatar został podany o 21 i stał już do końca.

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Cytat:
Napisane przez mia00 Pokaż wiadomość
Bo to nie dobrze gdy jednak te surowe mięso stoi kilka godzin.

Stary 2017-06-06, 09:35   #44
broadwaydream
Wtajemniczenie

Ja nie pamietam w sumie czy stal czy wjezdzal, ale nawet jesli stal to pewnie niknął w ciagu godziny stad moje zacmienie

lece na zajecia (promotor odda mi prace, trzymajcie kciuki za brak poprawek) a potem do pracy, uee, nie chce mi sie ale ladna pogoda chociaz
Stary 2017-06-06, 09:36   #45
mia00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez broadwaydream Pokaż wiadomość
Ja nie pamietam w sumie czy stal czy wjezdzal, ale nawet jesli stal to pewnie niknął w ciagu godziny stad moje zacmienie

lece na zajecia (promotor odda mi prace, trzymajcie kciuki za brak poprawek) a potem do pracy, uee, nie chce mi sie ale ladna pogoda chociaz
Trzymam kciukasy

2019 - 12
2020 - 9
2021 - 4
Stary 2017-06-06, 09:44   #46
KinderCountry
Zakorzenienie

Cytat:

I uwielbiam tatara, ale nie chce go na weselu w lipcu. Mimo wszystko mam obawy co do mięsa, które tak dlugo może stać surowe na wierzchu.
Trzeba tatara dostosować do pogody, moja klientka ma restaurację i w upały nie zgadza się na tatara, mimo nacisku gości.
Cytat:
Napisane przez goplankowa Pokaż wiadomość
Nscytowalam się na tamtym wątku a tu klapa. Nowy
A ja Ci odpowiem do poprzedniego wątku o tych koronkach Drogie są, a na ali? Ja teraz kupowałam po 3-4zł koronkę do dekoltu.
Cytat:
Napisane przez nikkus Pokaż wiadomość
KinderCountry jesteś genialna
Geniusz nie człowiek
Cytat:
Napisane przez Flower23 Pokaż wiadomość
Jestem! Ale nie dam rady się jakkolwiek udzielać :/

Zapracowana? Dobrze, ze bejbi zdrowe
Cytat:
Napisane przez adie94 Pokaż wiadomość
Dziś był pierwszy dzień nauk przedmałżeńskich 😄 bardzo nam się podobało. Robiliśmy różne ćwiczenia dzięki którym mogliśmy poznać swoje zdanie w wielu tematach. Strasznie to było miłe gdy z Tż mieliśmy takiej same odpowiedzi. Już się nie mogę doczekać jutrzejszych zajęć 😀dobranoc 😘

Fajnie, to może być ciekawe, jeśli prowadzone przez fajnych ludzi a nie pie..lenie o szopenie.
Cytat:
Napisane przez broadwaydream Pokaż wiadomość
Ja na wesele nie chce wianka tylko takie hmm..."krysztalki"? pełno tego, cos takiego jak w załączniku. Pewnie nie wyjdzie ale marzyc mozna
Też mi się takie podobaja, jak znajdziesz konkretne to wrzuć link
Karaiby, Kanary, Kaszuby, Katowice- jeden członek
Cytat:
Napisane przez madz88 Pokaż wiadomość
Oj on się bardzo troszczy, też mówi że najwyżej osobny obiad dostanę ale schabowy u devolay muszą być

Hawaje są przereklamowane. Ciągle tam pada niezależnie od pory roku, 90% dnia mżawka
A to widzisz, zrozumiałam, że w ogóle nie jest zainteresowany Twoim obiadem w dniu wesela.

Muszę zrobić risercz, nie byłam w żadnych z tych miejsc
Cytat:
Napisane przez mia00 Pokaż wiadomość
Tatar fundamentem dobrego wesela

Mam dziś w cholerę roboty, a już od rana mnie ktoś zdenerwował i opadły mi moce witalne
KinderCountry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-06, 09:51   #47
adie94
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie tatar mimo że jest przystawką, która powinna stać cały czas na stole traktowany jest jak danie. Czyli o pewnej godzinie jest "wjazd " na stół i po pewnym czasie go zabierają.

---------- Dopisano o 06:17 ---------- Poprzedni post napisano o 06:16 ----------

Co u Ciebie? I bobaska?

---------- Dopisano o 06:18 ---------- Poprzedni post napisano o 06:17 ----------

Ja będę starała się obejść nauki niestety, ale Tż będzie miał beznadziejną pracę jeśli chodzi o wolne.

---------- Dopisano o 06:20 ---------- Poprzedni post napisano o 06:18 ----------

U mnie też ogromna część rodziny się nim zajada. Zresztą wesele tż jest i dla tżta więc niech ma tego tatara
Da się obejść nauki? Chciałbym obejść poradnie.
Cytat:
Ćwiczenia się robi?

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

O właśnie takie są fajne

Ćwiczenia w książeczkach 😀

Cytat:
Napisane przez madz88 Pokaż wiadomość
Ale żeście zaspamowaly. Dobra teraz cytowania z 5 części a potem nadrobie 6 jak dam radę

My o 17 e październiku, zdjęcia po zmroku mają swój urok
A tak to swiadkowa nam zrobi

Nie wiem czy osobne sp3cjalnie dla mnie zrobi ale będziemy się dowiadywać na pewno

Mój będzie kosztował ok 50zl nowy, a z koronką ok 80zl ale ka raczej gladki chce

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

U nas właśnie z tego powodu nie będzie
W jakich regionach tatar jest taki popularny? Na śląsku i Podkarpaciu się nie spotkałam z tym aby tatar wchodził jako danie. Ja myślę aby zrezygnować ze śledzi w śmietanie, occie i innych kompozycjach. Z doświadczenia wiem, że nikt prawie tego nie je. Za to szybko schodzą nuggetsy, sery, salatki grecka czy gyros. Chcę wyrzucić z menu dania typu galert czy śledź bo to dania codzienne. Fajnie by było mieć ze 3 pierogi ruskie do barszczu zamiat krokieta 😍

Madz88 gdzie takie ceny welonów? Mnie za welon śpiewają od 100 do 300 zł 😒

"And while I wait I put on my perfume, yeah I want it all over you.

I gotta mark my territory." 😻

A.

adie94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-06, 09:57   #48
MrsSeductive
Żona

Adie da mam zamiar to zrobić bo ja już mam nauki a mój z racji zawodu nie ma wolnego.

Stary 2017-06-06, 09:58   #49
girlandzia
:)

Madz za 3 metrowy taka cena?

girlandzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-06, 09:59   #50
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Trzeba tatara dostosować do pogody, moja klientka ma restaurację i w upały nie zgadza się na tatara, mimo nacisku gości.

A ja Ci odpowiem do poprzedniego wątku o tych koronkach Drogie są, a na ali? Ja teraz kupowałam po 3-4zł koronkę do dekoltu.

Geniusz nie człowiek

Zapracowana? Dobrze, ze bejbi zdrowe

Fajnie, to może być ciekawe, jeśli prowadzone przez fajnych ludzi a nie pie..lenie o szopenie.

Też mi się takie podobaja, jak znajdziesz konkretne to wrzuć link
Karaiby, Kanary, Kaszuby, Katowice- jeden członek

A to widzisz, zrozumiałam, że w ogóle nie jest zainteresowany Twoim obiadem w dniu wesela.

Muszę zrobić risercz, nie byłam w żadnych z tych miejsc

Tatar fundamentem dobrego wesela

Mam dziś w cholerę roboty, a już od rana mnie ktoś zdenerwował i opadły mi moce witalne
Ciebie się nie da czytać na spokojnie bo tylko cieszę ryja a jestem na widoku i każdy pomyśli że kaftan będzie potrzebny

Co do tego tatara - to na podlasiu tatar króluje

Stary 2017-06-06, 10:02   #51
goplankowa
Zakorzenienie

Jak ja uwielbiam gdy do nocy szykuję z tz pokój, kombinuję ze statywem na nową ogromną lampę aby się nie przewrócił, stelaż poskracany, ubranka wyciągnięte, koce pięknie nsciagniete. Rano wstaje ze stresem bo chcę robić cudowne zdjęcia ale boję się tych maluszków. Nie jem śniadania bo mówię zjem za 2h po sesji. Olej na głowie bo umyje przed pracą. A po godzinie od pierwotnego terminu rodziców nie ma i nie ma wiadomości. Daj coś za darmo musiałam się wyzalic.

goplankowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-06, 10:04   #52
girlandzia
:)

Cytat:
Napisane przez adie94 Pokaż wiadomość
Da się obejść nauki? Chciałbym obejść poradnie.

Ćwiczenia w książeczkach 😀

W jakich regionach tatar jest taki popularny? Na śląsku i Podkarpaciu się nie spotkałam z tym aby tatar wchodził jako danie. Ja myślę aby zrezygnować ze śledzi w śmietanie, occie i innych kompozycjach. Z doświadczenia wiem, że nikt prawie tego nie je. Za to szybko schodzą nuggetsy, sery, salatki grecka czy gyros. Chcę wyrzucić z menu dania typu galert czy śledź bo to dania codzienne. Fajnie by było mieć ze 3 pierogi ruskie do barszczu zamiat krokieta 😍

Madz88 gdzie takie ceny welonów? Mnie za welon śpiewają od 100 do 300 zł 😒

Dla mnie gyros jest tak oklepany, że nawet na niego nie patrze

girlandzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-06, 10:05   #53
KinderCountry
Zakorzenienie

Cytat:
Ciebie się nie da czytać na spokojnie bo tylko cieszę ryja a jestem na widoku i każdy pomyśli że kaftan będzie potrzebny

Co do tego tatara - to na podlasiu tatar króluje

Dzwoń wtedy po mnie- przyjadę i wszystko im wyjaśnię

Szef do mnie dzwoni i pyta, gdzie jest modem internetowy, który mu dałam 9 mcy temu do ręki Wszyscy faceci tak mają??
"Kochanie gdzie moje tabletki?"
"Gdzie są moje klucze?"
"Gdzie mój inteeerneeeeetttt????? "
Stary 2017-06-06, 10:07   #54
mia00
Zakorzenienie

Cytat:
Jak ja uwielbiam gdy do nocy szykuję z tz pokój, kombinuję ze statywem na nową ogromną lampę aby się nie przewrócił, stelaż poskracany, ubranka wyciągnięte, koce pięknie nsciagniete. Rano wstaje ze stresem bo chcę robić cudowne zdjęcia ale boję się tych maluszków. Nie jem śniadania bo mówię zjem za 2h po sesji. Olej na głowie bo umyje przed pracą. A po godzinie od pierwotnego terminu rodziców nie ma i nie ma wiadomości. Daj coś za darmo musiałam się wyzalic.

Przykre jest to, że ludzie nawet nie raczą zadzwonić. Przecież jest to marnowanie czasu drugiej osoby...

2019 - 12
2020 - 9
2021 - 4
Stary 2017-06-06, 10:09   #55
KinderCountry
Zakorzenienie

Cytat:

Ooch co za wieśniaki Współczuję. Ja nie mam dla Ciebie noworodka do pożyczenia, jedynie półroczne dziecko ze starszym bratem.

Ja przy przeprowadzce oddawałam meble za darmo i męczyłam sie z tymi ludźmi miesiąc. Albo się umawiali i nie przychodzili a ja czekałam jak debil w domu, albo przyjeżdżali i jak sie okazało, że trzeba samemu znieść z 3 piętra to oburzenie, że nie załatwiłam ludzi do tego, a jak juz ktoś przyszedł to zaczęłam się bac, bo się zaczęli rozglądać "co by tu jeszcze"
Stary 2017-06-06, 10:09   #56
MrsSeductive
Żona

Cytat:

Przykre

Stary 2017-06-06, 10:12   #57
MissCath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez girlandzia Pokaż wiadomość
Dla mnie gyros jest tak oklepany, że nawet na niego nie patrze

Gyros to było "wow" ładnych parę lat temu, teraz to mi się zdarza nawet na obiad zrobić kurczaka z gyrosem i warzywami

Ja jestem z Zielonej Góry, wcześniej mieszkałam 20km dalej i też tatar to raczej rzadkość w moich stronach rodzinnych, wiem, że tam np. sąsiedzi lubili (bo pierwszy raz się z tym spotkałam, jak poszłam na komunię do koleżanki i potem w domu pytałam, co to jest). U nas jakieś standardowe potrawy - rosół, schabowy, ziemniaki. Choć byłam aż trzy razy na weselu w restauracji, która w przystawkach ma świetne pieczarki smażone w cieście oraz paski z kurczaka w piwnym cieście. To można było zajadać

A moi rodzice mają dzisiaj 36 rocznicę ślubu. Mama wspomina, że wesele było w domu rodzinnym, był upał i ubili świnie specjalnie na tę okazję. A że był upał, to niestety, długo mięso nie powisiało. Jednak wolę czasy współczesne
Stary 2017-06-06, 10:13   #58
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Dzwoń wtedy po mnie- przyjadę i wszystko im wyjaśnię

Szef do mnie dzwoni i pyta, gdzie jest modem internetowy, który mu dałam 9 mcy temu do ręki Wszyscy faceci tak mają??
"Kochanie gdzie moje tabletki?"
"Gdzie są moje klucze?"
"Gdzie mój inteeerneeeeetttt????? "
Kocham to

Najlepsze:
Ja: "Kochanie zrób mi kanapki"
Tż: "Nie chce mi się no ale z czym?"
Ja: "Z wędliną i warzywami"
Po chwili.
Tż: "Gdzie jest masło?"
Ja:"NA drugiej półce po prawej"
Tż:"ok. A gdzie noże?" + pierdyliart innych pytań

Wstaję i robię sama te głupie kanapki

Stary 2017-06-06, 10:14   #59
mia00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissCath Pokaż wiadomość
Gyros to było "wow" ładnych parę lat temu, teraz to mi się zdarza nawet na obiad zrobić kurczaka z gyrosem i warzywami

Ja jestem z Zielonej Góry, wcześniej mieszkałam 20km dalej i też tatar to raczej rzadkość w moich stronach rodzinnych, wiem, że tam np. sąsiedzi lubili (bo pierwszy raz się z tym spotkałam, jak poszłam na komunię do koleżanki i potem w domu pytałam, co to jest). U nas jakieś standardowe potrawy - rosół, schabowy, ziemniaki. Choć byłam aż trzy razy na weselu w restauracji, która w przystawkach ma świetne pieczarki smażone w cieście oraz paski z kurczaka w piwnym cieście. To można było zajadać

A moi rodzice mają dzisiaj 36 rocznicę ślubu. Mama wspomina, że wesele było w domu rodzinnym, był upał i ubili świnie specjalnie na tę okazję. A że był upał, to niestety, długo mięso nie powisiało. Jednak wolę czasy współczesne
Jak mi mama opowiadała czy babcia o tych weselach w stodołach czy garażach, ubijaniu świń na tą okazję to LOL

2019 - 12
2020 - 9
2021 - 4
Stary 2017-06-06, 10:14   #60
Flower23
Zakorzenienie

KinderCountry w pracy nie mam za bardzo jak pisać. A po to zazwyczaj odpoczywam

Bloguję
Czasami coś wrzucam
Flower23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości