Czerwcowe mamusie 2017 cz.VII PORODÓWKA - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-06-05, 21:09   #571
monika860902
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz.VII PORODÓWKA

Vela kurcze co za dylemat. Pewnie lepiej w szpitalu byc pod opieka..chociaz z drugiej strony ja sama nie cierpialam.lezec w szpitalu. A co Ci lekarz odpisal?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Napisane przez mmona24 Pokaż wiadomość
Monia ja mam teZałącznik 7097256

Oo ladne kolory. Na fb jest grupa z recenzjami ali i duzo widzialam recenzji tych lakierow

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
Napisane przez pannaanna_87 Pokaż wiadomość
Załącznik 7097281
Ponoc sa w Tesco za 25 zl w wiekszych. Mam chyba ten sam bujaczek tzn on nie buja a wibruje. Dobrze..ze jeszcze kuzynce kasy nie dalam a chciala za niego 50 zl..przy okazji jej powiem..ze widziałam te same bujaczki teraz w tesco za 25 zlbedzie to chamskie?? Teraz ponoc kasy nie chciala i nie wiem a ona niby go kupila po 150 zl

O kurcze ciekawe czy faktycznie sa po 25 zl. Ale ta mata oewnie tez? Moze to jakis blad u nich bonaz niemozliwe. Chyba ze mega wyprzedaż

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-05, 21:16   #572
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniamm Pokaż wiadomość
Ja bym chyba wolala w domu zostać... ale z drugiej str jak masz tak daleko do szpitala w razie czego musisz tez inny rozważyć bo nie wiadomo jak bedzie.
Trzymaj sie i podejmij sluszna decyzję, w końcu kto wie lepiej jak nie matka
Tak, już się zabezpieczyliśmy i mamy wybrany drugi szpital u nas w mieście ☺ Nawet dwie wizyty u lekarki która tam pracuje codziennie więc jesteśmy zabezpieczeni.

Cytat:
Napisane przez tunia89 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie, dostałam globulki bo przypałętała się jakaś infekcja i stąd te leukocyty ;(

Maly waży troszkę ponad 3kg, przepływy ma w porządku.
Ja mam rozwarcie na palec, ale szyjka ma jeszcze z 2 cm.
Poza tym z uwagi na cukier, na pewno urodze przed terminem czyli przed 25. Pewnie będą wywoływać ;( jeśli mały nie będzie chciał wyjść wcześniej;(

Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka
Coś się dzieje, może akurat za niedługo ruszy samo 😉

Cytat:
]O to moze ja soboe strzele jakies czerwone hybrydy na stopach albo lakier 😂

Pewnie że zrób 😀 Ja mam taki zajarzysty różowy 😀 Idealny do szarej koszuli, klapek i szlafroka 😂
Cytat:
Napisane przez paula.cw Pokaż wiadomość
Vela jakbym miała cc to bym sobie darowala paznokcie. A u mnie na razie nic nie wiadomo. Może to być dowolny termin w ciągu nawet 5 tygodni (plus 2 od TP) to kombinuje 😁

Jutro muszę wstać o 5.30 żeby być w szpitalu rano. Ciężko będzie. Dobrze ze. Mąż tak wstaje to zawsze razem łatwiej 😁

Maaja ja po Kossakowskim też muszę "dojsc" do siebie. 😆 muszę poszukać pozytywnych opowieści dla odmiany 😆

Migotek chce cc to niech ma. Oj się czepiacie 😅😅😅 Trochę żartuję ale w sumie to każda za siebie decyduje co nie?

No właśnie my chcemy uniknąć CC i nastawiają się wszyscy na SN (lekarze i położna) ale mimo wszystko mam je ściągnąć. Bo po paznokciach (gdy sinieją) widać że coś się dzieje złego i jest to pierwszy objaw.
A że w czwartek zaczynam 39 tydzień to gdyby mnie dopadło w nocy to nikt mi ich nie ściągnie, a samemu to strasznie długo schodzi.

W ogóle to miałam dzisiaj mierzone na USG włoski małej 😍 Zapowiada się bujna fryzura 😀 Takie śmieszna biała otoczka na kilka milimetrów 😍😍😍

Stary 2017-06-05, 21:31   #573
paula.cw
Zakorzenienie

A to ciekawostka. Nie wiedziałam że takie rzeczy robią. 😁 ja się spodziewam lysola

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-05, 21:37   #574
pannaanna_87
Zakorzenienie

Paula fakt. Ja bym sie z nia zamienila..moze zrobie z migotkiem jakis interes "zamiana na porody" 😂

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Vela no do tego sie troche opalilam..normalnie bede gwiazda..rzesy i te sprawy..co o ustach nie zapomne 😂😂😂😂

pannaanna_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-05, 21:38   #575
caat
Zakorzenienie

Dobry wieczór 😉

U nas bez zmian. Dziś miałam termin z OM więc oficjalnie mamy 40 tydz. i zaczynamy 41. Jutro od rana jadę do szpitala na KTG - wtedy będę mogła napisać coś więcej 😉

Co do hybryd to sama ściągałam jakiś tydzień temu u rąk, bo położna powiedziała, że płytka paznokcia lepiej jak będzie widoczna, gdyby działo się coś niedobrego to widać po paznokciach jak krew odpływa.

Troszkę teraz je regeneruje, bo biedne są po tych chemiach, które na nie kladlam

Avilka - gratuluję raz jeszcze 😘🌷
caat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-05, 21:38   #576
jelonekhihi
Zakorzenienie

Hania dostała nagle gorączki, innych objawów brak. Z nerwów od razu mnie pogoniło, bo sobie przypomniałam ostatni raz jak gorączkowała. Dopiero teraz spadła temperatura i zasnęła. Jutro pewnie lekarz. Ja też mam wizytę. Eh dziewczyny, jak się ma już dziecko, to do końca życia już nie przestanie się człowiek martwić.

Vela, ja to pewnie bym jednak do tego szpitala się położyła. Więcej stresów będąc w domu, niż niedogodności szpitalnych. Ale to już musisz sama zdecydować
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-05, 21:42   #577
pannaanna_87
Zakorzenienie

Ale super z tymi wloskami hehe chociaz ja tez mysle nad lysolkiem..ewentualnie rudziutki Miki 😂 podobalby mi sie 😄

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Jelonek oh wspolczuje..oby szybko wyzdrowiala..jeszcze tego wam bylo trzeba :/
Właśnie...za tydzień juz bede odpowiedzialna za drugiego czlowieka..do konca zycia.. 😓😵😓

Stary 2017-06-05, 22:44   #578
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
Vela kurcze co za dylemat. Pewnie lepiej w szpitalu byc pod opieka..chociaz z drugiej strony ja sama nie cierpialam.lezec w szpitalu. A co Ci lekarz odpisal?

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Oo ladne kolory. Na fb jest grupa z recenzjami ali i duzo widzialam recenzji tych lakierow

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

O kurcze ciekawe czy faktycznie sa po 25 zl. Ale ta mata oewnie tez? Moze to jakis blad u nich bonaz niemozliwe. Chyba ze mega wyprzedaż

Jeszcze nic, tam jest 7 godzin do tyłu więc może zajęty w ciągu dnia jest. Może też być tak że nie odpisze wcale bo nie wziął tego telefonu. Czekam do rana ☺
Cytat:
Napisane przez paula.cw Pokaż wiadomość
A to ciekawostka. Nie wiedziałam że takie rzeczy robią. 😁 ja się spodziewam lysola

Też byłam w szoku że takie rzeczy widać i że się to mierzy na USG 😀

Jelonek kurcze, akurat teraz musiało Hanie coś dopaść. Zdrówka dla małej!

Moja ma taką czkawkę że aż bolą mnie wszystkie wnętrzności 😱

Stary 2017-06-05, 22:46   #579
monika860902
Zakorzenienie

Jelonek zdrowka dla córeczki!

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-05, 22:58   #580
Sarenkaa13
Rozeznanie

Ale mam faze od kilku dni na piwo. Ciagle mysle o piwie i normalnie ozor mi skreca. Takie zimniutkie i babelkowe...

Sarenkaa13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-05, 23:02   #581
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sarenkaa13 Pokaż wiadomość
Ale mam faze od kilku dni na piwo. Ciagle mysle o piwie i normalnie ozor mi skreca. Takie zimniutkie i babelkowe...

Ja wypiłam wczoraj pół szklaneczki radlera, malina z cytryną. No nie wytrzymałam już. Niesamowite uczucie 😂

Stary 2017-06-06, 00:52   #582
caat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Ja wypiłam wczoraj pół szklaneczki radlera, malina z cytryną. No nie wytrzymałam już. Niesamowite uczucie 😂

Szalejesz 😁
Stary 2017-06-06, 03:01   #583
avilka77
Raczkowanie

Ja miałam hybrydy i ma stopach i dłoniach i byłam podłączona do sprzętu ze nie zerkali na paznokcie nawet

avilka77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-06, 05:15   #584
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Konto usunięte

Witajcie. Dziś znowu pobudka o 4.30. Sama się budzę tak wcześnie. Ale mam przynajmniej teraz troszkę ciszy. Od dziewiątej powtórka z wczoraj - hałas i kucie. Ale jeszcze tylko trzy dni.
Wczoraj zlapalam w locie lekarza, więc dziś nie jadę na szpital, by pokazać wyniki lekarzowi. Dobry plus.
Ja wolałabym SN ale wokół tak mnie wszyscy straszą że masakra. I mówią same najgorsze rzeczy że dla mnie poród to już jest w tym momencie horror. Mój mąż mnie uspokaja, ale on nie jest świadomy tego i nawet nie wie nic o etapach porodu. Eh. Nie przeczytał od czasu ciąży ani jednej informacji.

e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-06, 06:04   #585
avilka77
Raczkowanie

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7442362 6]Witajcie. Dziś znowu pobudka o 4.30. Sama się budzę tak wcześnie. Ale mam przynajmniej teraz troszkę ciszy. Od dziewiątej powtórka z wczoraj - hałas i kucie. Ale jeszcze tylko trzy dni.
Wczoraj zlapalam w locie lekarza, więc dziś nie jadę na szpital, by pokazać wyniki lekarzowi. Dobry plus.
Ja wolałabym SN ale wokół tak mnie wszyscy straszą że masakra. I mówią same najgorsze rzeczy że dla mnie poród to już jest w tym momencie horror. Mój mąż mnie uspokaja, ale on nie jest świadomy tego i nawet nie wie nic o etapach porodu. Eh. Nie przeczytał od czasu ciąży ani jednej informacji.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Porod nie jest łatwy ale uwierz mi ze jak tylko urodzisz zaraz każdy ból minie. Ja już zapomniałam o wczorajszych skurczach, ale za to zaczyna brzuch po cięciu bolec przeforsowalam się bo poczułam się pewnie ehh albo macica się obkurcza i pracuje

avilka77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-06, 06:28   #586
maajjaa88
Zadomowienie

Ja szykuje sie na ktg, szkoda ze pada. Mysle czy nie przelozyc wizyty u gina na dzisiaj zeby sprawdzil co i jak.

Mala po nocnych szalenstwach chyba odsypia bo cichutko jest.

Vela jaka decyzje podjelas? Pamietaj ze wszystkie Cie tu wspieramy
maajjaa88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-06, 06:45   #587
tunia89
Zakorzenienie

Cytat:
Migotek ja też nic nie czułam i byłam wielce zdziwiona że 3 skurcze się zapisały. A dochodziły pod 80. Nie czułam kompletnie nic.

Dokładnie, D-Dimery mogę badać sama i tak chyba zrobię.
No matka się sypie - trafione w punkt 😂

Paula na KTG chodzę do siebie, nie jeżdżę do Krk specjalnie ☺
I żebyś wiedziała że obawiam się tego że mnie tam szlag trafi leżąc bezczynnie 2 tygodnie. Bo tak też może być.
Muszę się z tym przespać...

Starry no mogła Cię trochę bardziej pomacać. Niech mąż działa cały czas, oby do czwartku coś się wykluło 😀

Paula mam takie same spodenki z H&M tylko pewnie 3 razy droższe 😐 Super zakupy, pokoik świetny!

Avilka bidulko ale się nacierpiałaś. Maja wszystko Ci wynagrodzi!

Kupiliśmy dzisiaj to łóżeczko turystyczne. 290 zł - całkiem fajne, na kółkach, 2 poziomy, rozkladane w 30 sekund dosłownie jednym ruchem. Nie ma tylko moskitiery ale to uszyjemy sobie sami.
Do tego materac, prześcieradło i 4 stówy poszły...
A no i nie mamy jeszcze wózka wiecie? Miał być maks za 5 tygodni, leci już 6 i chyba w tym tygodniu go jeszcze nie będzie. Jestem zła jak osa 😠

Vela ty czekasz na Coletto florino? Ten sam co my zamówiliśmy?
To się u was obijaja nasz był do odbioru w 3 tygodnie.
Tylko pytanie skąd jesteś.
Coletto ma siedzibę w Częstochowie, a my zamawialismy w Katowicach

Cytat:
Napisane przez Sarenkaa13 Pokaż wiadomość

Babka w Rossmanie opowiadała mi, że jej mama całą ciążę miała ochote na creme brule (jak to się pisze) w dniu, w którym zjadła urodziła

<3 33/40 <3

jestem zołzą i dobrze mi z tym
tunia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-06, 06:45   #588
VelaLuca
Wtajemniczenie

Boże dziewczyny przeżyłam horror. Wstaje na siku, podnoszę się z łóżka, a tu na prześcieradle 3 duże plamy krwi. Serce w gardle mi stanęło normalnie. Lecę do toalety, a tam cisza. Myślę sobie że może to po badaniu szyjki. Bez paniki 😩
Idę do lustra żeby się ogladnąć czy nie mam więcej plam na koszuli, patrzę, a tu mi leci strumień po nogach. Puściły mi strupki po zastrzykach w nocy, nie wiem jakim cudem.

Niby jeszcze nie chcę rodzić, ale ta końcówka mnie wykończy. Gdyby coś się samo zaczęło to nie obraziłabym się na ciut wcześniejszy poród jednak. Za dużo zmartwień na tej ostatniej prostej i ja już schizuje...

Stary 2017-06-06, 06:48   #589
tunia89
Zakorzenienie

To uważacie, że po badaniu szyjki można plamic?
Ja miałam wczoraj jasno brązowy śluz na papierze.
W ogóle wydaje mi sie że czop mi odchodzi....

A tu mały powinien tydzień wytrzymać, abym wyleczyla infekcje

<3 33/40 <3

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-06-06, 07:18   #590
Konto usunięte

Ja normalnie taka śpiąca dziś.. może to przez pogodę, oczy mi się zamykają. Za godzinę znów grupa panów przychodzi na kucie rur więc mam przynajmniej teraz troszkę ciszy.

---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ----------

Cytat:
Napisane przez tunia89 Pokaż wiadomość
To uważacie, że po badaniu szyjki można plamic?
Ja miałam wczoraj jasno brązowy śluz na papierze.
W ogóle wydaje mi sie że czop mi odchodzi....

A tu mały powinien tydzień wytrzymać, abym wyleczyla infekcje

Wszystko jest możliwe.

Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Czas edycji: 2017-06-06 o 07:09
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-06, 07:20   #591
maajjaa88
Zadomowienie

Vela musialas sie niezle wystraszyc!
Mysle, ze strupki puscily bo masz niskie plytki, stad tez silne krwawienie z nich. Kiedy teraz wyniki powtarzasz?

Migotek ja tez mega senna i slaba. Pogoda na pewno tez ma wplyw na to i ta moja ciezka i dziwna noc
Stary 2017-06-06, 07:24   #592
Konto usunięte

Cytat:
Boże dziewczyny przeżyłam horror. Wstaje na siku, podnoszę się z łóżka, a tu na prześcieradle 3 duże plamy krwi. Serce w gardle mi stanęło normalnie. Lecę do toalety, a tam cisza. Myślę sobie że może to po badaniu szyjki. Bez paniki 😩
Idę do lustra żeby się ogladnąć czy nie mam więcej plam na koszuli, patrzę, a tu mi leci strumień po nogach. Puściły mi strupki po zastrzykach w nocy, nie wiem jakim cudem.

Niby jeszcze nie chcę rodzić, ale ta końcówka mnie wykończy. Gdyby coś się samo zaczęło to nie obraziłabym się na ciut wcześniejszy poród jednak. Za dużo zmartwień na tej ostatniej prostej i ja już schizuje...

Też się boję że właśnie tego dnia bardzo spanikuje. Mi na końcówce leci krew z nosa... lekarz powiedział że mam się pomóc rutinoskorbinem. Mam od dziecka problemy laryngologiczne - dokładnie nieżżyt górnych dróg oddechowych. Od kilku dni biorę i jakoś nie pękają tak te naczynka.

---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ----------

A jutro kończy mi się femibion 2. Chciałabym kupic sobie teraz jakieś witaminy po urodzeniu się małej. Macie jakieś sprawdzone dla mam karmiących (ale dla tych po ciąży już).
Stary 2017-06-06, 07:34   #593
maajjaa88
Zadomowienie

Mi tez bardzo naczynka w nosie pekaja, zwlaszcza w szpitalu jak bylam.
Stary 2017-06-06, 07:40   #594
tunia89
Zakorzenienie

A mnie dzisiaj boli głowa. ..
Znowu mają być burze to się nie dziwię ;(

<3 33/40 <3

Stary 2017-06-06, 07:49   #595
pannaanna_87
Zakorzenienie

Heeej. Ja czekam na sniadanie do lozka i kawke..

U nas jeszcze swieci slonce ale tez maja byc burze

Migotek femibion tez jest dla mam karmiacych.

Maja wspolczuje Ci tych przepowiadaczy i niepewnosci. Daj znac co na ktg wyszło

Vela...ja czytając przezylam chwile grozy z Toba.. Dobrze..ze to strupki.
Na sr polozna mowila..ze jak ciaza donoszona to moga pojawic sie brudzenia i jest to ok.. Ale jak pojawi sie zywo czerwona to ip od razu.
Jak ciaza nie jest donoszona to kazde krwawienie trzeba skonsultować.

Stary 2017-06-06, 07:54   #596
caat
Zakorzenienie

Dzień dobry 😘

Powoli zbieram sie na KTG. Trzymajcie kciuki. Jestem ciekawa co powiedzą... Czy szyjka otwarta itd. Dziś oficjalnie jesteśmy po terminie z Malutką.

Vela - to mi stracha z rana napedzilas. Daj znac czy wszystko oki.
Stary 2017-06-06, 08:16   #597
Konto usunięte

Cytat:
Heeej. Ja czekam na sniadanie do lozka i kawke..

U nas jeszcze swieci slonce ale tez maja byc burze

Migotek femibion tez jest dla mam karmiacych.

Maja wspolczuje Ci tych przepowiadaczy i niepewnosci. Daj znac co na ktg wyszło

Vela...ja czytając przezylam chwile grozy z Toba.. Dobrze..ze to strupki.
Na sr polozna mowila..ze jak ciaza donoszona to moga pojawic sie brudzenia i jest to ok.. Ale jak pojawi sie zywo czerwona to ip od razu.
Jak ciaza nie jest donoszona to kazde krwawienie trzeba skonsultować.

Tak, ale chciałabym zmienić, ponieważ ma za mało jodu i vitaminy D.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-06-06, 08:18   #598
Konto usunięte

Chyba zmienię na takie - bo tu bierze się 1 tabletkę na dzień i suma sumarom wychodzi taniej w 100 sztukach. Ale to mi potwierdzi siostra męża, bo jest farmaceutką.
Stary 2017-06-06, 08:23   #599
Sarenkaa13
Rozeznanie

Macie powiadomienia z wizazu? Czy jakos ja je wylaczylam.

Sarenkaa13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-06, 08:34   #600
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:

i myślisz że po porodzie bedzie lepiej ? zmartwię Cię... jak urodziz to juz sie bedziesz całe życie martwić
a to czy wystarczająco śpi i je, a czemu tak długo śpi, a czy taka kupa jak powinna, a czemu płacze, a może brzuszek boli, a jak jakaś choroba to już całkiem przekichane

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości