Listopadówki 2017 cz. 2 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-06-05, 21:33   #1801
Nadezhda
Zadomowienie

Dot.: Listopadówki 2017 cz. 2

Cytat:
Napisane przez ila1000 Pokaż wiadomość
Dzielna
Jak się czujesz brzuch nic nie boli już?
Nie, już jest ok. Teraz znieczulenie mi puszcza to cała szczęka zaczyna mi nawalać :/
Ale dziecię jest spokojne Kopnie matkę od czasu do czasu, ale nie jest źle

Nadezhda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-05, 21:35   #1802
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziobun Pokaż wiadomość
La figa a szorstką gąbka można? Bo czytałam że to zapobiega rozstępom i się szoruję...
Piekne macie brzucholki
Byłam dziś w lidlu i się nie oparłam. Skarpetusie w kotwiczki bo w końcu corka marynarza. A te bodziki wziełam ciut większe tak na 2-6miesięcy ale przy kasie zaczęłam się zastanawiać czy body na długi rękaw to w ogóle mają sens?? Bardzo miła jest ta lidlowa bawelna ☺
Załącznik 7097346Załącznik 7097351

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nie wiem dlaczego foty się dublują

Przy juniorze bardzo dużo bodow na długi rękaw używaliśmy z lidla rosły razem z nim. Po domu w zimę glownie w godach na długi rękaw był i w polspiochach lub spodenkach.

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-05, 21:44   #1803
migotka1010
Zakorzenienie

GG do migotka1010

macie jakis sprawdzony przepis na muffiny z malinami? Potrzebuje czegos ekstra rodem muffinki z lidla 

[...] i ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę [...]

Od jutra się uczę!
migotka1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-05, 22:09   #1804
dziobun
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez migotka1010 Pokaż wiadomość
macie jakis sprawdzony przepis na muffiny z malinami? Potrzebuje czegos ekstra rodem muffinki z lidla 
Mam ekstra na brownie z malinami ale na muffiny nie

dziobun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-05, 22:28   #1805
chise
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez PPPatinka Pokaż wiadomość
Dziewczyny GRATULUJE udanych wizyt coraz wiecej z nas zna płeć maluszków ale SUPER tez czekam do czwartku☺

Mamusie szpitalne wiem ze macie dość szpitala ja osobiscie tez nie znosze szpitali ale pamietajcie ze to wszystko dla maluszkow a jak juz wreszcie przytulimy te kruszynki to szybko w niepamięć pójdą te niedogodności

Co do psiakow ja mam mopsice 8kg zywej wagi ktora spi z nami przed ciąża a nawet do 7 tyg zanim sie dowiedzialam ze jestem w ciazy uwielbiala spać na moim brzuchu to udalo mi sie jakos zwalczyc☺ ale mam jeszcze nie obliczalnego kota ktory staje na poreczy sofy i potrafi przeskoczyć przez pol łóżka chodz nie śpi znami zawsze sie boje ze nie wyrobi i wpadnie mi na brzuch wiec jak go widze zaraz sie obracam eh te zwierzeta☺

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

A jesli chodzi o temperature ciala ja przed ciąża okropny zmarzluch a teraz tz mowi ze grzeje jak piec i ciagle sie odkrywam

Cytat:
Napisane przez migotka1010 Pokaż wiadomość
http://www.mojewypieki.com/post/chocolate-chip-muffins zawsze robie z tego przepisu, jak chcesz, zeby nie byly czekoladowe, to nalezy ominac kakao, jesli chcesz tylko z malinami to pomin czekolade. Wskazowka - maliny obtocz w mace zanim wrzucisz do masy - powoduje, ze nie spadaja na dno.

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Hejka.
Jakie fajne brzuszki macie.
U mnie nadal nic nie widac. Mysle, ze pod koniec czerwca cos wyskoczy.
Dzis wazny dzien - w koncu powiedzialam w pracy. Wszyscy przyjeli to z wielka radoscia. Jestem juz na zwolnieniu. Troszke odpoczne, szczegolnie, ze rwa rulszowa mi sie przypaletala i nie chce odpuscic.
W poniedzialek wizyta, a jutro ide zrobic test obciazenia glukoza, blee.
chise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-06, 06:01   #1806
PPPatinka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nemmireth_ Pokaż wiadomość
Nic ciekawego, jakoś się "uporalismy " ze stratą ale wciąż tęsknię za maluszkiem ale to chyba nigdy nie minie.
Nie dostałam jeszcze @ po zabiegu a już ponad 50 dni wiec starać się na nowo nie możemy. Ale idę w czwartek do lekarza to może coś mi poradzi

Wysłane z Samsunga Galaxy J3
Trzymaj sie cieplutko dzielni jestescie z tz jeszcze dobrze sie nie obejrzysz a bedziesz trzymać małą kruszynke na rękach czego życzę Wam z całego serca

PPPatinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-06, 06:51   #1807
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Nic ciekawego, jakoś się "uporalismy " ze stratą ale wciąż tęsknię za maluszkiem ale to chyba nigdy nie minie.
Nie dostałam jeszcze @ po zabiegu a już ponad 50 dni wiec starać się na nowo nie możemy. Ale idę w czwartek do lekarza to może coś mi poradzi

U mnie też dluuugo trwalo zanim @ przyszła po poronieniu. Prawie 8 tygodni. Ale jak juz przyszła to bardzo intensywna i bardzo, bardzo bolesna. Pozniej trafily sie 2 cykle bezowulacyjne (grudniowo-styczniowe infekcje i bez lekow sie nie obylo, a ibuprofen powoduje niepękanie pęcherzyków), za to następny cykl był już owocny 😊 zycze Wam szybkiego powrotu do staran i szybkiego rezultatu!

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
Przy juniorze bardzo dużo bodow na długi rękaw używaliśmy z lidla rosły razem z nim. Po domu w zimę glownie w godach na długi rękaw był i w polspiochach lub spodenkach.

U nas to samo, a ze mieszkam w domu jednorodzinnym i grzejemy zawsze do 20-21st max to dodatkowo ubierałam bluzeczkę lub kaftanik i było ok.

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Cytat:
Napisane przez chise Pokaż wiadomość
http://www.mojewypieki.com/post/chocolate-chip-muffins zawsze robie z tego przepisu, jak chcesz, zeby nie byly czekoladowe, to nalezy ominac kakao, jesli chcesz tylko z malinami to pomin czekolade. Wskazowka - maliny obtocz w mace zanim wrzucisz do masy - powoduje, ze nie spadaja na dno.

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Hejka.
Dzis wazny dzien - w koncu powiedzialam w pracy. Wszyscy przyjeli to z wielka radoscia. Jestem juz na zwolnieniu. Troszke odpoczne, szczegolnie, ze rwa rulszowa mi sie przypaletala i nie chce odpuscic.
Juz glukoza? Masz wskazania do wczesniejszego badania?

kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-06-06, 06:52   #1808
migotka1010
Zakorzenienie

GG do migotka1010

Cytat:
Napisane przez dziobun Pokaż wiadomość
Mam ekstra na brownie z malinami ale na muffiny nie

A pokaz swojego faworyta

Cytat:
Napisane przez chise Pokaż wiadomość
[COLOR="Silver"]
Hmmm... To jak dodam czekolade i maliny to będzie extra! A maliny mrożone tez moga byc, co nie?

[...] i ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę [...]

Od jutra się uczę!
migotka1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-06, 07:39   #1809
Maly_Pikus
Raczkowanie

Mam dziś wizytę o 15, strasznie się boję...
Maly_Pikus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-06, 07:48   #1810
201707171552
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Maly_Pikus Pokaż wiadomość
ja właśnie się ubieram i też idę, wizytę normalnie mam jutro, ale w nocy złapał mnie taki ból jakbym miała kolkę... nie dałam rady się przewrócić na drugi bok... wątpię że co coś się rozciąga chyba że to prawda to spadnie mi kamień z serca ale od tego bólu w ogóle nie czuje dziecka i się denerwuje.. może panikuję ale nie wytrzymam tego jednego dnia :p
201707171552 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-06, 07:51   #1811
whenee
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Przyszlam zobaczyć co u Was

Cytat:

Hej hej no to trzymam kciuki za wizytę. Ważne że razem to przechodzicie, choć pewnie każdy na swój sposób. Trzymajcie się

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-06-06, 08:15   #1812
dziobun
Zadomowienie

Cytat:
chise

[/COLOR]Hejka.
Chise ale dlugo wytrzymałaś z wiadomością! Mnie by chyba język musiał uschnąć, żebym tak długo nie powiedziała

Nemmireth trzymam kciuki żebyscie jak najszybciej mogli zacząć starania.

dziobun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-06, 08:30   #1813
Helgi607
Rozeznanie

Witam się z rana

Ja już po wizycie, wszystko dobrze, dzidzia rośnie, widziałam ją przez chwilkę <3 nastena wizyta za miesiąc

Miłego dnia wszystkim !! lecę nadrabiać

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Cytat:

Nem Trzymam kciuki, żeby szybko pojawiły się dwie krechy

U mnie w pracy jeszcze nie wiedzą
Helgi607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-06, 08:38   #1814
ila1000
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Maly_Pikus Pokaż wiadomość
będzie dobrze!

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Cytat:
Napisane przez DkR Pokaż wiadomość
ja właśnie się ubieram i też idę, wizytę normalnie mam jutro, ale w nocy złapał mnie taki ból jakbym miała kolkę... nie dałam rady się przewrócić na drugi bok... wątpię że co coś się rozciąga chyba że to prawda to spadnie mi kamień z serca ale od tego bólu w ogóle nie czuje dziecka i się denerwuje.. może panikuję ale nie wytrzymam tego jednego dnia :p
Ale w którym miejscu Cię złapało? Ból ile trwał? Obudził Cię ten ból?
Daj znać jak po wizycie. Bedzie dobrze

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Nadezhda Pokaż wiadomość
Nie, już jest ok. Teraz znieczulenie mi puszcza to cała szczęka zaczyna mi nawalać :/
Ale dziecię jest spokojne Kopnie matkę od czasu do czasu, ale nie jest źle
Biedna, oby szybko przeszło!
ila1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-06, 08:44   #1815
uaoo
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny. Podczytuje was, ale nie mam czasu by się udzielać

Dzisiaj o 18:40 wizytuje, boję się jak cholera.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-06-06, 09:00   #1816
makeuplife
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Podczytuje was, ale nie mam czasu by się udzielać

Dzisiaj o 18:40 wizytuje, boję się jak cholera.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Trzymam kciuki 😘

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Dzien dobry 😘 jak tam nowy dzien ? U mnie nie najlepiej chyba siedziałam za duzo czasu na nogach non stop cos robiąc bo strasznie boli mnie dół brzuszka i mam takie kłucie 😔 nie wiem czy wszystko okej ktos tak mial po mega intesywnym dniu wczoraj z tego bólu juz stac nie moglam 😐

makeuplife jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-06, 09:21   #1817
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez makeuplife Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki ��

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Dzien dobry �� jak tam nowy dzien ? U mnie nie najlepiej chyba siedziałam za duzo czasu na nogach non stop cos robiąc bo strasznie boli mnie dół brzuszka i mam takie kłucie �� nie wiem czy wszystko okej ktos tak mial po mega intesywnym dniu wczoraj z tego bólu juz stac nie moglam ��
piątka! mnie wczoraj tak bolał brzuch, że pod koniec dnia nie mogłam ustać i musiałam wyjść szybciej z pracy, aż łzy w oczach miałam, ale ja się nie oszczędzam w ogóle.. od rana do wieczora na nogach.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2017-06-06, 09:38   #1818
makeuplife
Rozeznanie

Cytat:
piątka! mnie wczoraj tak bolał brzuch, że pod koniec dnia nie mogłam ustać i musiałam wyjść szybciej z pracy, aż łzy w oczach miałam, ale ja się nie oszczędzam w ogóle.. od rana do wieczora na nogach.
Ja wlasnie tak samo mialam zmiane na 12 h i tez wyszlam godzine wczesniej bo juz mialam lzy w oczach a dzis siedze w domu i mysle czy przez glupote nic sobie nie zrobilam 😔

Stary 2017-06-06, 09:49   #1819
ewcia1368
Zadomowienie

Cytat:
Trzymam kciuki 😘

Dzien dobry 😘 jak tam nowy dzien ? U mnie nie najlepiej chyba siedziałam za duzo czasu na nogach non stop cos robiąc bo strasznie boli mnie dół brzuszka i mam takie kłucie 😔 nie wiem czy wszystko okej ktos tak mial po mega intesywnym dniu wczoraj z tego bólu juz stac nie moglam 😐

ja zauważyłam, że też jak dużo pochodzę i ogólnie długo jestem na nogach to mnie boli podbrzusze temu poszłam na zwolnienie, nie ma co....
ewcia1368 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-06, 09:50   #1820
201707171552
Konto usunięte

Ila - Tak jakbym miała kolke... nie wiem z 5 minut może... ogólnie od kilku dni nie spie dobrze w nocy i się budze co godzine albo dwie.. ginekolog stwierdził że to od tej infekcji... jakos mi sie w to nie chce ciagle wierzyc... na szczescie w niedziele lece do Polski i pojde zrobie normalne badania bo tutaj juz nie mam siły... same nerwy

Edytowane przez 201707171552
Czas edycji: 2017-06-06 o 10:01
201707171552 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-06, 09:57   #1821
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wlasnie tak samo mialam zmiane na 12 h i tez wyszlam godzine wczesniej bo juz mialam lzy w oczach a dzis siedze w domu i mysle czy przez glupote nic sobie nie zrobilam 😔
nie martw się nic sobie nie zrobiłaś ale jeżeli masz taką pracę gdzie pracujesz po tyle godzin i jeszcze na nogach to bym poszła na zwolnienie. Ja się dzisiaj lepiej czuje.. dom sprzątnięty, dwie pralki wyprane i wywieszone, obiad przygotowany także tego na 12:30 do pracy.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2017-06-06, 10:02   #1822
Molise
Zakorzenienie

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące !

U nas ciężki dzień. Bunt 2-latka w pełni, do tego wszystkie trójki wychodzą.

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-06, 10:17   #1823
dwakolory1
Wtajemniczenie

Kciuki dziś za wszystkie wizyty. sporo tego dzisiaj.
Dziewczyny mi lekarz zawsze powtarza ze jak boli brzuch wieczorem po to robieniu czegoś to oznacza ze trzeba zwolnić. Pomyślcie już nad zmiana trybu życia.

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Helgi607 Pokaż wiadomość
Witam się z rana

Ja już po wizycie, wszystko dobrze, dzidzia rośnie, widziałam ją przez chwilkę <3 nastena wizyta za miesiąc

:

Super. Gratulacje udanej wizyty.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-06, 10:17   #1824
tekllaa
Raczkowanie

Hej dziewczyny

Ja również dzisiaj wizyta na 17 :50 ! Strasznie się stresuje boję się o tą szyjke
tekllaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-06, 10:24   #1825
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tekllaa Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Ja również dzisiaj wizyta na 17 :50 ! Strasznie się stresuje boję się o tą szyjke
Nic sie nue bój. Wszystko będzie Ok i pewnie wszystko w normie. Ale weź wszystko ze szczegółami opowiedz lekarzowi. Wypytaj o każdy szczegół.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-06, 10:42   #1826
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
U nas ciężki dzień. Bunt 2-latka w pełni, do tego wszystkie trójki wychodzą.
Dużo siły!

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2017-06-06, 10:46   #1827
tekllaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Nic sie nue bój. Wszystko będzie Ok i pewnie wszystko w normie. Ale weź wszystko ze szczegółami opowiedz lekarzowi. Wypytaj o każdy szczegół.

Chyba zapisze sobie wsyztsko na kartce , bo wchodząc do gabinetu wszytsko zapominam ze stresu a Ty jak się czujesz ?
tekllaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-06, 10:46   #1828
catiedove
Rozeznanie

Dzień dobry dziewczyny .
Kurczę u mnie jak się rozpadało w nocy... tak leje okropnie cały czas.

A co do pójścia na wolne to już się szczerze doczekać nie mogę.

Stary 2017-06-06, 10:50   #1829
makeuplife
Rozeznanie

Cytat:
nie martw się nic sobie nie zrobiłaś ale jeżeli masz taką pracę gdzie pracujesz po tyle godzin i jeszcze na nogach to bym poszła na zwolnienie. Ja się dzisiaj lepiej czuje.. dom sprzątnięty, dwie pralki wyprane i wywieszone, obiad przygotowany także tego na 12:30 do pracy.
Chciala bym juz odpoczywac bo naprawde sie martwie przy tych bolach ale moj lekarz patrzy tu na mnie jak by mi sie robic nie chcialo 😓

Stary 2017-06-06, 11:04   #1830
annic
Wtajemniczenie

Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!

Ja właśnie wróciłam ze swojej, ginekolog stwierdził że na 100% chłopak, zgodnie z moją intuicją Następna to już połówkowe 14 lipca, więc trochę się naczekam ale co zrobić, sezon urlopowy

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Napisane przez tekllaa Pokaż wiadomość
Chyba zapisze sobie wsyztsko na kartce , bo wchodząc do gabinetu wszytsko zapominam ze stresu a Ty jak się czujesz ?
Ja tak dzisiaj zrobiłam, przyszłam z listą pytań zapisanych na kartce
annic jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości