![]() |
#121 |
Wiedźma
|
Dot.: Kiedy zdecydować się na dziecko???
Pisała już o tym Dorinka30: są jeszcze takie wynalazki jak cesarka, czy znieczulenie zewnątrzoponowe. Ja byłam umówiona na to drugie, ale ponieważ przenosiłam ponad dwa tygodnie - mój umówiony lekarz pojechał na narty...
![]()
![]() |
#122 |
Wtajemniczenie
|
A to drugie znieczulenie sprawia, że nie czuje się zupełnie nic? Jak w takim razie czuje się parcie?
![]() |
#123 | |
Wiedźma
|
Cytat:
Po czymś takim rzeczywiście leżysz przez jakiś czas (dobę chyba, ale nie dam sobie nic za tę informację uciąć), ale sam poród przechodzisz bez bólu. Nie wiem, jak to jest dokładnie z momentem podawania znieczulenia, to znaczy po ilu godzinach bóli porodowych znieczulają, a ile trzeba przetrwać. Bo faktem jest, że ta faza, kiedy już wolno przeć to krótki, trudny bieg, w porównaniu z kilkunastogodzinnym maratonem (lub kilkugodzinnym w wersji optymistycznej) skurczy, kiedy przeć ci nie wolno. Brrr... Nie znoszę tych wspomnień.
![]() |
![]() |
#124 |
Wtajemniczenie
|
Brrr... Że też mężczyzn to omija...
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Brr, dokładnie.
Oglądam sobie regularnie taki serialik szpitalny na bbc i tam część akcji dzieje się na połoznictwie, więc tak jeden, dwa porody na odcinek przypada. Brrr. I jak dla mnie wyglada to bardzo niezachęcająco. Jednym słowem - jak na razie nadal dzieci nie chcę.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cześć. Przepraszam, że tak wchodzę w zdanie. Ale czy po takim znieczuleniu, osoby które źle traktują narkozy i znieczulenia ogolne mogą mieć problem po zastosowaniu takiego zastrzyku? Ostatnio się nad tym zastanawiałam, bo nawet po znieczuleniu u dentysty czuję się okropnie. ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
Mam 32 lata i dopiero się z Mężem zdecydowaliśmy. Bo praca, kasa, praca... Też nie czułam. Ale stwierdziliśmy, że nie ma co czekać. Lata nie wrócą. I stało się. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
Na dziecko nigdy nie ma dobrego czasu. Ale jedno jest pewne. Lepiej wcześniej niż później mieć dziecko. Niestety z wiekiem coraz trudniej o dzieciaczka
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Szczęściara z Ciebie ze masz już dwójkę. Ja bym chciała choć jedno baby ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Sama załuję,że nie "wpadłam" na studiach, bo obecnie jestem w trakcie szukania stalej pracy. Z mezem chcemy wziac kredyt i kupic cos swojego. Chce popracowac troche, wiec 3 lata jak nic musze do przodu planowac bez dziecka. Potem mi strzeli 30 lat. Nie wiem czy bede chciala i miala sile na dziecko. nie wiem. "podziwiam" dziewczyny ktore rodza na zasadzie "jakos to bedzie". Ja ciagle mysle, kombinuje, co robic, zeby nie zniszczyc swojej sytuacji. bez mojej pensji maz nas nie utrzyma. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wpadłam z mężem w wieku 29 lat. Sami nie potrafilismy się zdecydowac ![]() Poród niestety zakończony cesarką, której chciałam uniknąć. Dochodzenie do siebie było ciężkie..ja ledwo wstawałam do dziecka, podczas gdy dziewczyny po porodzie naturalnym wesoło smigały po oddziale.. w każdym razie wszystko da się przeżyć i szybko się o tych złych chwilach zapomina ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#132 |
Rozeznanie
|
Myślę, że w moim przypadku tylko wpadka mogłaby sprawić,że miałabym dziecko.
Chociaż z drugiej strony ostatnio coraz częściej myślę,ze to mogłaby być fajna sprawa ![]()
![]() |
#133 |
Konto usunięte
|
No właśnie, tylko, że "wpadka" to też musi być kontrolowana.
przeciez jak ktos bierze tabletki, uzywa plastrów, bierze zastrzyki to nijak ma się to do wpadki. jak się używa prezerwatyw, to tylko co przychodzi do głowy to albo "nagrzać" je na słońcu, albo przebić, no ale z drugiej strony jak kobieta trzyma zapas u siebie, to też nie wiadomo jak to zrobić... to też tak łatwo pisać o wpadce, jak człowiek się zabezpiecza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
My wpadlismy jako małżeństwo stosujące tylko kalendarzyk. Sami nie potrafilismy się zdecydować, więc chcieliśmy, żeby los zrobił to za nas
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#135 |
Konto usunięte
|
no widziszm,ale kalendarzyk to zabezpieczenie takie bardziej "intuicyjne", a jak ktos stosuje zabezpieczenie mechaniczne to ciezko o wpadke...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:00.