Sierpniówki 2017 <3 cz.4 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-06-06, 16:08   #3421
aneta_91
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniówki 2017 <3 cz.4

Cytat:
Napisane przez oriane Pokaż wiadomość
Po wizycie, szyjka nadal fatalna, ale wracam do domu na kanapę. U mnie niestety nie chciała się wydłużyć Na tą chwilę jestem stabilna, kontrola za tydzień. Obie dziewczyny położone główkowo 1580g i 1800g. Nadal mam brać luteinę, aspargin, duphaston, no spy nie muszę.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Zdaję tylko na szybko relację, nadrobię Was wieczorem Gigantyna waży około 1600-1700g, ułożona główkowo, wszystko ok

Super wieści!

Hanala tez myśle ze gin nie tyle zmartwiła długość co szybki spadek. Oszczędzaj się i na następnej wizycie szyja będzie ok! Najważniejsze ze zamknięta! I oby taka była jak najdłużej!
Stary 2017-06-06, 16:31   #3422
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Ja tam myślałam, że MALEŃKA

Faktycznie, wagowe szaleństwo

klask i: Super

Nie wiem, ale tak na chłopski rozum te specyfiki co się niby nimi wymraża to działają chyba tylko miejscowo?

Posżłam do piwnicy i znalazłam worek z ciuszkami i śpiworkami

Czyli jednak będzie kolejne prańsko
Widze, ze prawie wszystkie sie nabraly No i dobrze, że jeszcze skarby znalazłaś teraz na pewno ci nie braknie

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-06, 16:38   #3423
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aneta_91 Pokaż wiadomość
Super wieści!

Hanala tez myśle ze gin nie tyle zmartwiła długość co szybki spadek. Oszczędzaj się i na następnej wizycie szyja będzie ok! Najważniejsze ze zamknięta! I oby taka była jak najdłużej!
Dziękuję
Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
Widze, ze prawie wszystkie sie nabraly No i dobrze, że jeszcze skarby znalazłaś teraz na pewno ci nie braknie

Wysłane za pomocą mTalk
No to jestem z siebie dumna
1496763497935.jpg

Hanala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-06, 16:43   #3424
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanala Pokaż wiadomość
Czekam w kolejce do gina, waga drgnęła o 200g w gore od ostatniej wizytymorfo i mocz dobry, tsh spadło do 2,22 a bylo 3,28 wiec jest dobrze!

Chyba sie nie wysikalas
Cytat:
Zdaję tylko na szybko relację, nadrobię Was wieczorem Gigantyna waży około 1600-1700g, ułożona główkowo, wszystko ok

Super
Cytat:
Dziewczyny chyba mi sie robi kurzajka na stopie:/ cos mozna/nie mozna w ciazy?

Ja walcze z taka na dloni. Dermatolog mi wymraza azotem. Masci zadnych nie mozna niby...z roslin mozna przykladac jaskolcze ziele (sok z lodygi) lub zyworodke ale tez czytalam ze niby nie wolno. Chodze zatem i wymrazam...
Cytat:
☠☠☠☠a szyjka z 4,1 na 2,5-2,8;(

Ojojoj...ale juz nie poleci. Mowie Ci
Cytat:
Po wizycie, szyjka nadal fatalna, ale wracam do domu na kanapę. U mnie niestety nie chciała się wydłużyć Na tą chwilę jestem stabilna, kontrola za tydzień. Obie dziewczyny położone główkowo 1580g i 1800g. Nadal mam brać luteinę, aspargin, duphaston, no spy nie muszę.

Najwazniejsze ze nie poleciala dalej

Ja w kolejce do endo

Stary 2017-06-06, 16:55   #3425
yabadabadooo
Zadomowienie

Cytat:
Czemu? Nie mam Mam pralnię w piwnicy, suszarka podsufitowa i taka rozkladana, wiec jak rozwiesze to sie nie martwie ile to schnie.
Marzy sie mi taka suszarka, gdzie wkladam mokre i cyk wyciagam suche. Może kiedys.

Bo jakbyś jeszcze miała suszarkę w pralce, to byłaby maszyna marzeń nie ukrywam, że szukam takiej Ale niestety, 8kg wsadu na naszą maleńką łazienkę to zdecydowanie za duża pralka
yabadabadooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-06, 17:53   #3426
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:

A to szok z tą szyjką

Dostałaś jakieś leki czy tylko odpoczynek?

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Cytat:

Ale już podrosły dziewczyny. Najważniejsze, że nie ma pogorszenia

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:
Dziękuję

Załącznik 7099216

Ślicznotka 😍

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-06-06, 18:04   #3427
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję

Załącznik 7099216

Musze sobie zamówić welede do masażu krocza, liscie malin i wiesiołek. Jak tylko donoszę to będę działać

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-06-06, 18:10   #3428
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
A to szok z tą szyjką

Dostałaś jakieś leki czy tylko odpoczynek?

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Ale już podrosły dziewczyny. Najważniejsze, że nie ma pogorszenia

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Ślicznotka 😍

Wysłane za pomocą mTalk
Luteine mam od 3 tyg dopochwowo. Czekamy na razie do 23/06

Stary 2017-06-06, 18:27   #3429
itakasia
Zakorzenienie

witam
cały dzień się chmurzy i czekam na te deszcze i burzę a tu nic
Cytat:
Napisane przez a_nn_a_ Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, teoche się nie odzywałam, ale czytałam Was na bieżąco. Rwa dawała mi mocno w kość i nie chciałam Wam tylko truc i uzalac się nad swoim losem. Teraz juz się chyba przyzwyczailam do bólu i jest lepiej 😉
biedna, ja nigdy nie miałam rwy, teraz dokucza mi często kość ogonowa
Cytat:
1. Ja kocham swoją pralkę Ma wsad 8kg, wczesniej miałam 4,5 kg. Jeszcze mi puszcza muzyczke na powitanie i pożegnanie Jest meeega cichutka

2. Ale tylko do południa, bo juz mi stary wyskoczył, że w piatek ma impreze integracyjna

3. Ja właśnie nabrałam ochoty na rabarbar Mój taki malutki jest, chyba muszę go przesadzic, bo cos mu nie pasuje.
Może zrobię dzisiaj wegańską drożdżowę z rabarbarem

4. To co, będziesz robic kolejne?
1. zazdraszzam, ja się chyba nie wyrobię, żeby wymienić pralkę przed porodem ale wiem jaką masz i dobrze wiedzieć, że jesteś zadowolona bo była na mojej liście wśród tych do wyboru
2. ja mogę zawsze tylko do południa
3. dziś rabarbar, ale dla nas po małej kokilce z crumble bo reszta dla sąsiadów dla nas będzie w czwartek
4. litości
Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość

A my się meldujemy już po wizycie Junior w tydzień ponad 200g przybrał - waży teraz 1880g, do diabetologa mam nie iść, on i tak współpracuje z nią i dopóki cukry na czczo są do 100 głowy jej nie zawraca, a skoro unormowałam to cóż.... mam dalej działać jak działam. W lipcu pewnie i tak mnie na weekend na kontrolę do szpitala, w którym będę rodziła położy to już będę miała w papierach do porodu wszystko tak jak trzeba.
brawo, super wieści
Cytat:
Napisane przez aneta_91 Pokaż wiadomość
Mój tata palił. Bardzo długo ale NIGDY w domu. Zawsze wychodził albo do piwnicy albo na dwór. Na szczęście kilka lat temu udało mu się rzucić.
to tak jak mój, i też od wielu lat nie pali
u nas w rodzinie już nikt nie pali, ani moi rodzice, ani teście, ani nikt z rodzeństwa my z tż nigdy nie paliliśmy - nie licząc dosłownie kilku fajek na imprezach
Cytat:
Czekam w kolejce do gina, waga drgnęła o 200g w gore od ostatniej wizytymorfo i mocz dobry, tsh spadło do 2,22 a bylo 3,28 wiec jest dobrze!
ale wagowe szaleństwo
Cytat:
no i git, super wieści
Cytat:
myślę, że to jeszcze akceptowalna długość już na tym etapie w kolejnej ciąży, ale absolutnie rozumiem stres i koniecznie odpoczywaj
Cytat:
dobrze, że tak często kontrolują twoje panienki nadal mocno zaciskam za was kciuki

dziś dostałam info od koleżanki z warszawy, starali się od 2 lat o 4 dziecko i 3 ciąże poroniła, dziś miała usg genetyczne i tym razem wszystko ok

zdążyłam wam ostatnio napisać, że mnie nic nie boli, nie kłuje, i od kilku dni mam bóle i lekkie skurcze, więcej się nie będę chwalić świetną formą a do wizyty jeszcze 2 tygodnie

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

dziewczyny potrzebuję konstruktywnej krytyki
http://osiemgwiazdek.pl/espiro-next-manhattan.html
Stary 2017-06-06, 18:52   #3430
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
witam

1. zazdraszzam, ja się chyba nie wyrobię, żeby wymienić pralkę przed porodem ale wiem jaką masz i dobrze wiedzieć, że jesteś zadowolona bo była na mojej liście wśród tych do wyboru
3. dziś rabarbar, ale dla nas po małej kokilce z crumble bo reszta dla sąsiadów dla nas będzie w czwartek
4. litości

brawo, super wieści

u nas w rodzinie już nikt nie pali, ani moi rodzice, ani teście, ani nikt z rodzeństwa my z tż nigdy nie paliliśmy - nie licząc dosłownie kilku fajek na imprezach

ale wagowe szaleństwo

no i git, super wieści

myślę, że to jeszcze akceptowalna długość już na tym etapie w kolejnej ciąży, ale absolutnie rozumiem stres i koniecznie odpoczywaj

dobrze, że tak często kontrolują twoje panienki nadal mocno zaciskam za was kciuki

dziś dostałam info od koleżanki z warszawy, starali się od 2 lat o 4 dziecko i 3 ciąże poroniła, dziś miała usg genetyczne i tym razem wszystko ok

zdążyłam wam ostatnio napisać, że mnie nic nie boli, nie kłuje, i od kilku dni mam bóle i lekkie skurcze, więcej się nie będę chwalić świetną formą a do wizyty jeszcze 2 tygodnie

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Co do wózka to mi się bardzo podoba m.in. wizualnie 😊

a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-06, 19:22   #3431
Martoolka87
Zakorzenienie

No to nadrabiam

Cytat:
Napisane przez bianca30 Pokaż wiadomość
Hej, melduję się po wizycie.
Jaś jest nadal Jasiem, widziałam dziś sprzęcior w całej okazałości. A także nos, usta itp. Niestety zdjęcia mam jakieś ciulowe i nic na nich nie widać. Waży ok 1,5 kg i wg USG jest o jakiś tydz starszy niż wg OM. Szyjka zamknięta, wszystko inne prawidłowe. Machał nawet łapką jak się śmiałam gdy lekarz coś tam opowiadał. Jedyne co, to położenie pośladkowe i jak się nie przekręci to kolejne wskazanie do cesarki oprócz wzroku i wąskich bioder.
Gratki
Dobrze, że miałaś wcześniej wskazania, to nie ma takiego smuteczku przez to położenie

Cytat:
a dziś usłyszałam cudowne słowa od mojej 15letniej córki - mamo lubię jak jesteś w ciąży bo jesteś ciągle z nami w domu i wtedy jest tak fajnie to wynagradza wszelkie trudy macierzyństwa

Cytat:
Napisane przez gunis Pokaż wiadomość
wydaje mi się, że będzie mało, bo to nie tylko na czas szpitala, tylko też do domu. Ja pewnie kupię jakieś duże opakowanie, najwyżej się dokupi w trakcie, jak obczaimy, ile potrzebujemy
Właśnie chodziło mi typowo do szpitala, bo w domu będę mieć całe opakowanie, a mam 6 par takich luzem

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Nie słuchać i robić swoje Moja mama szału wręcz dostaje przez Tadeusza, a kiedy powiedziałam, że na drugie będzie Feliks, całkiem się zagotowała i zaczęła mi sączyć kazania, że zmarnuję dziecku życie i że będą go bić w szkole przez te nienormalne imiona Dodała też, że to jej wnuk i że musi go chronić (WTF). Zamknęłam jej buzię, mówiąc, że jeśli chce go chronić, może mu założyć lokatę oszczędnościową na przyszłość lub dołożyć się do wyprawki
Nieźle przegięła, dobrze, że jej się odgryzłaś

Cytat:
Oooo, to co Martoolka wpisuje Elvisa?
Podgladacze watkow byliby zachwyceni
Jak się malenka zgodzi, to wpiszę i poczekamy na gównoburzę

Cytat:
Do szpitala dużo nie trzeba, bo laktacja dopiero będzie się rozkręcać i jak pobyt jest standardowy, czyli krótki to więcej nie ma co brać. Zawsze TZ może donieść
Dzięki. Tak też właśnie myślałam
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-06, 19:26   #3432
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
No to nadrabiam

Gratki

Dobrze, że miałaś wcześniej wskazania, to nie ma takiego smuteczku przez to położenie

Właśnie chodziło mi typowo do szpitala, bo w domu będę mieć całe opakowanie, a mam 6 par takich luzem

Nieźle przegięła, dobrze, że jej się odgryzłaś

Jak się malenka zgodzi, to wpiszę i poczekamy na gównoburzę

Dzięki. Tak też właśnie myślałam
A wpisz Elvisa będą jaja

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-06-06, 19:35   #3433
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
witam

4. litości

brawo, super wieści

ale wagowe szaleństwo

no i git, super wieści

Hmmm, skąd wiesz jaką mam pralkę

Super z tą koleżanką

Odpoczywaj więcej

Co do wózka to z wygladu fajny. Nic kompletnie o nim nie wiem, o firmie samej też

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-06-06, 19:41   #3434
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Przeglądałam pierwszą stronę i _laurka ma chyba imię Lena wybrane już 😀
Muszę dopytać czy mogę dopisać

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Moi rodzice naprawdę przesadzają - mama paczkę dziennie, tata dwie (odpala dosłownie papierosa od papierosa). Narzekają, że nie mają pieniędzy, a 900zł miesięcznie spokojnie odpada im na fajki. Nie wspominając już o tym, że w ich mieszkaniu nie da się wytrzymać, bo palą w domu. Po powrocie od nich zawsze piorę wszystkie ciuchy. I dziwią się jeszcze, że nie przyjadę do nich, w związku z tym, na święta z malutkim dzieckiem. Mam przez to traumę papierosową - kiedy ktoś w moim pobliżu pali, to szlag mnie trafia
Moi teście palili kiedyś w mieszkaniu i to był dramat. Od czasu jak się przeprowadzili do domku, palą na zewnątrz i jest znacznie lepiej

Cytat:
A my się meldujemy już po wizycie Junior w tydzień ponad 200g przybrał - waży teraz 1880g, do diabetologa mam nie iść, on i tak współpracuje z nią i dopóki cukry na czczo są do 100 głowy jej nie zawraca, a skoro unormowałam to cóż.... mam dalej działać jak działam. W lipcu pewnie i tak mnie na weekend na kontrolę do szpitala, w którym będę rodziła położy to już będę miała w papierach do porodu wszystko tak jak trzeba.

Martoolka, jak nadrobisz nas po swojej wizycie proszę o dopisanego mi następnego terminu 28-06-2017

Widzę, że teraz masz wizytę po 3 tygodniach. Ja nadal po 4, co mnie zdziwiło

Cytat:
Napisane przez gunis Pokaż wiadomość
Podeślesz linka do kosza na pranie? Doszłam do wniosku, ze na dziecięce ubranka muszę mieć coś osobnego, bo my głównie w ciemnych rzeczach chodzimy, więc nie będę mogła dorzucac na bieżąco ciuszkow do naszego prania
http://allegro.pl/kosz-na-pranie-bie...752273118.html

Cytat:
Napisane przez Lalalandia Pokaż wiadomość
Kochana ja się obawiam upałów i ze nie wyrobie przy Żelazku. A poza tym nie wiem dlaczego nachodzi mnie wizja co by było gdyby dzidzia chciała się urodzić powiedzmy za 2 tyg bo to nigdy nic niewiadomo. A ja wogole nie gotowa. Mój mąż by chyba zawału dostał gdyby miał poprac i poprasować ubranka Ba a co by było gdyby musiał mi torbę do szpitala spakowac przecież to byłby cały dzien na telefonie, co gdzie jak w jakiej ilości i o jezusiczku gdzie to wszystko jest. Doszłam do wniosku ze chyba mu przygotuje listę awaryjna i mapę jak dotrzeć do każdej rzeczy
Przeraziłaś mnie tą wizją

Cytat:
He he Elvis chyba wszystkich zaskoczy, może Martoolka go wpisać. W ostatnim tygodniu jak postanowimy jakie bedzie imię to zmienimy 😂 a podglądacze niech patrzą i podziwiają he he
Wpisałam, lećta po pop corn

Cytat:
Napisane przez Lalalandia Pokaż wiadomość
Właśnie skończyłam wieszać ciuszki. O matko jak się zmęczyłam tym wieszaniem. Wydawało mi się ze nigdy te ubranka się nie skoncza oficjalnie dodaje kolejna rzecz do listy zakupowej: spinacze na jedna pralkę ubranek poszedł cały zapas.
Właśnie, klamerki! Nie mam ani jednej
Stary 2017-06-06, 19:50   #3435
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:

Załącznik 7099216

Słodzinka

Cytat:

Widzę, że teraz masz wizytę po 3 tygodniach. Ja nadal po 4, co mnie zdziwiło
Spokojnie, miałabym po czterech jeszcze ale mój gin na urlop
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-06, 20:02   #3436
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Ojjjj jak zazdroszczę cudnie! Szyjka sie trzyma?
Trzyma Chociaż mój doktorek nie podaje nigdy długości, tylko mówi, że uformowana i zamknięta

Cytat:
Posżłam do piwnicy i znalazłam worek z ciuszkami i śpiworkami
Czyli jednak będzie kolejne prańsko
Czyli roboty nie ubywa
Ja dostałam telefon, że mam kolejny worek ciuszków do odebrania Ciekawe jaki rozmiar

Cytat:
Nadal w normie, ale stres jednak jest

Cytat:
Najważniejsze, że się nie pogarsza i dziewczynki już całkiem spore

Cytat:
Bardziej chyba go chyba martwi ze taki skok w ciagu niecalych 3tyg. Niz sama jej dlugosc. Wizyta 23/06.
To u tego samego lekarza co to USG III trymestru, czy będziesz mieć 2 wizyty w jednym dniu?

Cytat:
Czemu? Nie mam Mam pralnię w piwnicy, suszarka podsufitowa i taka rozkladana, wiec jak rozwiesze to sie nie martwie ile to schnie.
Zazdro Ja do tej pory suszyłam w dziecięcym pokoju, który był takim pomieszczeniem wielofunkcyjnym. Teraz pewnie będę musiała suszyć w salonie i chować suszarkę do sypialni w razie wizyty gości

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Musze sobie zamówić welede do masażu krocza, liscie malin i wiesiołek. Jak tylko donoszę to będę działać
Co to ta weleda i gdzie ją kupić?

Cytat:
Super wiadomość

A co do wózka, to moim zdaniem super. Jak miałam zawahanie przed samym zamówieniem Roana, to się właśnie nad nim zastanawiałam

Cytat:
Spokojnie, miałabym po czterech jeszcze ale mój gin na urlop
Aaa... no to ufff...

Nadrobiłam
Stary 2017-06-06, 20:05   #3437
Nextime1711
Raczkowanie

Hej Dziewczyny😘
Melduje sie po wizytach😊
Na usg prenatalnym wszystko ok, wszystkie wielkości i przepływy sprawdzone☺Mała waży już około 1500g i jest ułożona główką do dołu także może to już się nie zmieni😜 Zdjęć nie mam, bo mam nagrana płytkę z filmem😙
A u mojej doktorki też wszystko oki, szyjka zamknieta i wyniki badań sprawdzone ponoć wyszly bardzo dobrze😊
Jutro Was ponadrabiam bo dzisiaj już padam po całym dniu chodzenia w duchocie😞

Nextime1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-06, 20:06   #3438
malenka1889
Zadomowienie

Jak lipcówki zaczną sie rozpakowywać to u nas bedzie panika na forum 😆

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-06-06, 20:06   #3439
aneta_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nextime1711 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny😘
Melduje sie po wizytach😊
Na usg prenatalnym wszystko ok, wszystkie wielkości i przepływy sprawdzone☺Mała waży już około 1500g i jest ułożona główką do dołu także może to już się nie zmieni😜 Zdjęć nie mam, bo mam nagrana płytkę z filmem😙
A u mojej doktorki też wszystko oki, szyjka zamknieta i wyniki badań sprawdzone ponoć wyszly bardzo dobrze😊

Super wieści!
Stary 2017-06-06, 20:06   #3440
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Hej Dziewczyny😘

Melduje sie po wizytach😊

Gratulacje 😘

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-06-06, 20:18   #3441
itakasia
Zakorzenienie

judka
bo wydaje mi się, że tylko jeden producent ma melodyjkę na zakończenie, tak zapamiętałam jak szukałam pralki

Martoolka
ja macałam właśnie ostatnio jeden i drugi i wykonanie tego drugiego zrobiło na mnie lepsze wrażenie, i super się składał ale szukam minusów, bo wiadomo, że jak się człowiek napali to mniej widzi

dzięki dziewczyny z plusów ma bogate wyposażenie (torba, śpiworek, moskitiera, folia) budka z możliwością przedłużenia, łatwo się składa, ale poczekam, może któraś macała i znalazła minusy

ogólnie już się nastawiłam, że w sobotę jedziemy z mężem do 3city i pójdziemy do sklepu gdzie większość wózków jest w jednym miejscu a nie jak u nas na wsi 3 sklepy i w każdym po 3 wózki
Stary 2017-06-06, 20:30   #3442
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
A wpisz Elvisa będą jaja

Wysłane za pomocą mTalk
No to sie pierwszy raz od wizyty uśmiechnęłam
Cytat:

Trzyma Chociaż mój doktorek nie podaje nigdy długości, tylko mówi, że uformowana i zamknięta

Czyli roboty nie ubywa
Ja dostałam telefon, że mam kolejny worek ciuszków do odebrania Ciekawe jaki rozmiar

Nadal w normie, ale stres jednak jest

Najważniejsze, że się nie pogarsza i dziewczynki już całkiem spore

To u tego samego lekarza co to USG III trymestru, czy będziesz mieć 2 wizyty w jednym dniu?

Zazdro Ja do tej pory suszyłam w dziecięcym pokoju, który był takim pomieszczeniem wielofunkcyjnym. Teraz pewnie będę musiała suszyć w salonie i chować suszarkę do sypialni w razie wizyty gości

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Super wiadomość

A co do wózka, to moim zdaniem super. Jak miałam zawahanie przed samym zamówieniem Roana, to się właśnie nad nim zastanawiałam

Aaa... no to ufff...

Nadrobiłam
Martoolka ten sam gin, po prostu bedzie wizyta+usg.

Czy ktoras z was juz miala robiony posiew w III trymestrze.?

Stary 2017-06-06, 20:53   #3443
gunis
Rozeznanie

Cytat:

Ojej, to one są wielkie super

gunis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-06, 21:04   #3444
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Dziewczyny😘
Melduje sie po wizytach😊
Gratki

Cytat:
judka
ogólnie już się nastawiłam, że w sobotę jedziemy z mężem do 3city i pójdziemy do sklepu gdzie większość wózków jest w jednym miejscu a nie jak u nas na wsi 3 sklepy i w każdym po 3 wózki
U nas też taka padaka ze sklepami dziecięcymi, musieliśmy do Poznania jechać po wózek, a resztę kompletuję przez internet. Przez to, że tak mało tych sklepów, to przebitkę cenową też niezłą mają

Cytat:
Martoolka ten sam gin, po prostu bedzie wizyta+usg.

To nic nie zmieniam w pierwszym poście
Jeszcze nie miałam posiewu Z niestandardowych badań, to do tej wizyty miałam zlecony odczyn coombsa, a na następną mam zaznaczone hiv i cośtam jeszcze, nie pamiętam, muszę sprawdzić na skierowaniu
Stary 2017-06-06, 21:06   #3445
bianca30
Raczkowanie

Gratulacje za wizyty Dziewczyny! Rosną te nasze dzidziole.
Oriane, Twoje panieneczki też już spore. Jak najwięcej wypoczywaj i się nie poddawaj.

Hanala, skrócenie szyjki rzeczywiście spore, ale więcej odpoczywaj i powinno być dobrze. Głowa do góry.

Ja nawet nie wiem ile moja szyjka ma bo mi gin nie powiedział.A na samolocie sprawdził, że wszystko ok więc tego się trzymam.

Do osób, które pytały: To nie jest tak, że już na 100% mam zapewnione, że będzie cesarka. Prawdą jest, że mam sporą wadę wzroku i jak się uprę to dostanę od ręki zaświadczenie od okulisty. Ale nikt sam mi tego na siłę nie podsunie. Mam też wąskie biodra i moja mama męczyła się bardzo rodząc mojego brata 3,5 kg. Obawiam się, że będę miała podobnie a czytając o tych wszystkich opowieściach jak to dziecko zaczęło się dusić, ile to wad przez to jets to tym bardziej boję się sn. Co nie znaczy, że nie boję się cc. Sama już nie wiem. Codziennie słucham też opowieści "życzliwych" doświadczonych matek i jedne są stanowczo za sn a inne doradzają mi tylko cc. Ułożenie małego pośladkowo (jeśli nie ulegnie zmianie) będzie po prostu kolejnym argumentem i wskazaniem za cc. A jak wyjdzie to się okaże.

Wózek bardzo ładny. W rzeczywistości nie widziałam, gdyż ja będę mieć używany na razie. Ale jakbym miała kupować to pewnie nad czymś takim bym się zastanawiała.
bianca30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-06, 22:07   #3446
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Fantastycznie słyszeć, że wszystkie wizyty się udały i że dzieciaki zdrowo się rozwijają Hanala, nie przejmuj się szyjką - ja też się przeraziłam, kiedy spadła mi do 3cm i Pan od USG powiedział mi, że nie ma to wielkiego znaczenia, bo niektóre kobiety przez całą ciążę mają np. 2,5-2,6. Jeśli szyjka jest mocna i się trzyma, jej długość nie ma większego znaczenia, chyba że spadnie wyraźnie poniżej 2,5.
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-06, 23:11   #3447
crescent
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]dziewczyny potrzebuję konstruktywnej krytyki
Ja kupilam espiro next stylish grey ze wzgledu na kolor wozka i ekoskorki na raczce (czarna) i kieszonke. Nie moglismy sie przekobac do tej kieszonki jaka maja avenue i manhattan. W moim nie mam spiworka a jedynie otulacz na nozki i z innego materialu jest miejsce na nozki w spacerowce i tu wg mnie manhattan byl lepszy bo ma skorkowe. Poza tym to te 3 modele sa takie same. Ja wad nie widze,pan w sklepie sam nam polecil mimo ze ogladalismy drozsze wozki powiedzial ze jest to obecnie jego zdaniem najlelpszy wozek polski na rynku ktory ze spokojem moze konkurowac z zagranicznymi drozszymi. Je robi baby designe i espiro jest ich marka premium

Stary 2017-06-07, 05:35   #3448
malenka1889
Zadomowienie

Dzień dobry

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 05:35 ---------- Poprzedni post napisano o 05:19 ----------

Kciuki za dzisiejsze wizyty 😘

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-06-07, 06:51   #3449
diablica80
Zakorzenienie

Hello. Kciuki za wizyty

Z młodym dziś aktywny dzień.
Najpierw alergolog a potem zakupy.

Miłego dnia

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-07, 07:17   #3450
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Jak lipcówki zaczną sie rozpakowywać to u nas bedzie panika na forum ��

Wysłane za pomocą mTalk
Z całą pewnością będę posikana

Cytat:
Hej Dziewczyny��
Melduje sie po wizytach��
Na usg prenatalnym wszystko ok, wszystkie wielkości i przepływy sprawdzone☺Mała waży już około 1500g i jest ułożona główką do dołu także może to już się nie zmieni�� Zdjęć nie mam, bo mam nagrana płytkę z filmem��
A u mojej doktorki też wszystko oki, szyjka zamknieta i wyniki badań sprawdzone ponoć wyszly bardzo dobrze��
Jutro Was ponadrabiam bo dzisiaj już padam po całym dniu chodzenia w duchocie��

super! Książkowa wizyta, takie lubimy

Cytat:

:
Sama sobie zazdroszcze

To olejek do masazu, trza w necie poszukac

Cytat:
judka
bo wydaje mi się, że tylko jeden producent ma melodyjkę na zakończenie, tak zapamiętałam jak szukałam pralki

Tego to nie wiedziałam nawet. Kupiliśmy ją 2 lata temu, jak zdechła stara amica. Szukałam wtedy przynejmniej 8 kg wsadu, żeby była bardziej ekonomiczna i cena nie powaliła. Nadal jestem z niej zadowolona i to bardzo
Chociaż troszkę sie bałam, bo z LG mieliśmy tv, telefony ale nie sprzęt agd.

To fakt z tymi wózkami, ja byłam gotowa zamówić w ciemno gdyby nie bylo jakiegoś na miejscu.

Cytat:

Posiew czego?
Ja 2 razy posiew z moczu, teraz wymaz z pochwy będzie pobierał, ale już na GBS

Trzymajcie kciuk, dzisiaj usg Tomcia

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

za wizyty!

synuś
córeczka
synuś

Edytowane przez judkama
Czas edycji: 2017-06-07 o 07:49
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości