|
|
#1471 | |
|
Naczelna Nastolatka
|
Dot.: Bezdzietne z wyboru / nie chcę mieć dzieci cz. V
Cytat:
wysłane telepatycznie
|
|
#1472 |
|
Konto usunięte
|
Ledwo co zaliczyłam statystykę, a teraz mam logikę, której nie hu hu nie mogę zaliczyć :/
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1473 | |
|
she-wolf
|
Cytat:
Ja dzisiaj zdałam jeden praktyczny egzamin, zostały mi dwa teoretyczne za to kobyły takie, że - mimo że mam 2 tygodnie do nauczenia na każdy - obawiam się, że to za mało...
|
|
|
#1474 |
|
Konto usunięte
|
Kciuki za wszelkie egzaminy !
Co do sprzątania...gdybym potraktowała mieszkanie octem, to TŻ chyba by umarł. Nienawidzi tego zapachu jak niczego na świecie
|
|
|
|
#1475 | |
|
Naczelna Wizażanka:)
|
Cytat:
Wczoraj przemywałam octem buty, które mi farbują i ręce mi pół dnia waliły
|
|
#1476 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ocet bardzo szybko się ulatnia
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1477 | |
|
|
Cytat:
|
|
#1478 |
|
Zakorzenienie
|
A to nie wiem, bo sprzątam w rękawiczkach
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1479 | |
|
|
Cytat:
|
|
#1480 |
|
Zadomowienie
|
Też mam sesje... na czwartek egzamin z ogromnej ilości materiału. Koszmar. Cichaczem liczę, że gościu jednak przepisze nam piątki z ćwiczeń, bo podróż po zintegrowanych systemach informacyjnych od "zarania dziejów"... no powiedzmy, że inżynierka jest ciekawsza.
Wysłane z mojego SM-G389F przy użyciu Tapatalka
Niemożliwe jest tylko to, co sami takim uczynimy... Edytowane przez Shar14 Czas edycji: 2017-06-06 o 17:09 |
|
|
|
#1481 |
|
niecnotliwa dziewica
|
i Zablokowali mi forum w pracy
|
#1482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1483 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
#1484 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z wizażu tylko na telefonie korzystam.
W ogóle prawie nie korzystam z laptopa, ciągle telefon. Usunięto mi dziś ósemke całkiem zatrzymaną i czuję się świetnie. Nawet nie spuchlam (przy poprzedniej miałam policzek jak chomik :p). A nastawilam się na dramat i życie na lodach przez tydzień xD Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1486 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Tak naprawdę to nie wiem, może i sama coś zablokowałam, ja zdolna jestem..
Na główną mogę wejść, na forum ani do klubu, nie. Przy adresie wizaz.pl/forum/usercp.php z lewej strony pojawiła się gwiazdka. A jak chcę wejść z komórki to strona się w ogóle nie ładuje. Jaka burza u mnie!
|
#1487 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli Margot korzysta z internetu w telefonie ale przez firmowe wifi to może jej się nie otwierać wizaż. Jeżeli ma swój pakiet internetu w telefonie to wszystko powinno się otwierać 😊
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- No po prostu w głowie to się nie mieści - zobaczcie http://wiadomosci.onet.pl/kraj/rzecz...cepcji/0d6r84x Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1488 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny po raz drugi
![]() Poniewaz jakos nie udalo sie nawiazac zadnego kontaktu po poprzednim moim poscie postanowilam sobie napisac tu co u mnie ![]() Jesli ktos mnie jeszcze po tych 9 miesiacach przerwy pamieta, bedzie wiedzial, jak nie to napiosze, ze jestem byla bzw, ktora zdecydowala sie na dziecko. Po co tu pisze? Bo wracam do zycia, bo zastanawiam sie jak zawsze nad wieloma rzeczami, bo jestem ciekawa cudzych opinii, bo czesc osob tu znam i lubie, a czesc nie (choc to juz malo dla nich wazne ;D)Ostatnio trafilam na ciag artykulow o kobietach majacych dzieci i zalujacych decyzji o ich posiadaniu. I to chyba wazny temat i fajnie ze zaczyna byc mowione o tym glosno. Jak ja sie czuje? Dobrze, choc bardzo zmeczona czasem. Mam dziecko w poznym wieku i to jest chyba glowne obciazenie. Zeby bylo jasne, nie wiem jakim cudem na to zaslozylam, ale mam cudownego, spokojnego, pogodnego, zdrowego synka, ktory dla mnie jest idealny (wiadomo). I mimo to jeszcze np wczoraj czytajac listy kobiet zalujacych decyzji o maciezynstwie, moglam sie w ich slowach czesciowo odnalezc. Ale wczoraj wrocilismy z sentymentalnej podrozy z tej czesci Irlandii gdzie przez kilka lat mieszkalam, goscil mnie moj byly szef, ktory jest przemilym starszym panem, widzialam moich kolegow i kolezanki z bylej pracy, ktorzy byli dla mnie jak rodzina na poczatku emigracji i widzialam najpiekniejsze miasteczko Irlandii. I kilkukrotnie myslalam, ze tesknie do tego zycia, do tego czasu bo byl taki⌠latwy? bezstresowy? bo wszystkie drogi staly otworem. Jednoczesnie wiem, ze nie bylaby tego fajnego dziecka wczesniej, bo wczesniej mimo ze fizycznie byloby latwiej, psychicznie byloby dramatycznie gorzej. Dojrzalam, zmienialm sie i to raczej na dobre ![]() Dzis jestem juz wypoczeta bardziej i juz nie mam tej melancholii. Zycie to utrzymywanie sie na falach, raz jest wyzej a raz lapie sie oddech pomiedzy nurkowaniem Od 2 miesiecy pracuje, synek jest w domu z niania au pair, ktora z nami mieszka i ktora dobrze znam. Za 3 miesiace idzie do zlobka i zacznie sie dla nas znowu nowa era. Ale raczej nie jest to dla was interesujace.Co jeszcze chcialam napisac? Ze nic nie jest czarno-biale. Ze wazne aby siebie znac oraz ze zycie zaskakuje Podczytuje was, bo jak pisalam wczesniej bylam ciekawa kilku osob. Tematy sie nie zmienily, podejscie tez nie. Ja osobiscie czuje sie bardzo zasmucona niektorymi wypowiedziami tu, bardzo mnie one dotykaja, i nie wazne czy dotycza dzieci, psow, czy gejow i mialam takie odczucia rowniez duzo wczesniej, jeszcze jak teoretycznie bylam bzw. Ale kazdy ma swoje sumienie, czasem trzeba dlugiej drogi by zobaczyc korzenie wlasnych reakcji.Pewnie mnie zjedziecie choc mam nadzieje, ze nie. I tak na sam koniec, strasznie wspolczuje wszystkim bzw tych koszmarnych przepisow i zmian w Polsce. Problemow z lekarzami, antykoncepcja, naciskow i ocen. Trudne macie zycie, tak samo zreszta jak wszystkie âinneâ, lub slabsze grupy, tak samo jak cyklisci czy nawet matki. ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Acha, jeszcze link do tego listu w wysokich obcasach, tam można znaleźć linki do innych listów z tej serii http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-..._wysokieobcasy Edytowane przez favianna Czas edycji: 2017-06-07 o 13:02 |
|
|
|
#1489 | ||
|
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mnie statystyka tak przeorała, że witałam logikę z radością. Ogólnie przyjemny przedmiot, jak się załapie. |
||
|
|
|
#1490 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie jestem radykalna w swoich poglądach, jedynie jeśli ktoś mi usiłuje wciskać swój sposób na życie albo krytykuje mój, mogę być nieprzyjemna. A tak to luz, życia mi szkoda na pyskówy w internetach i w realu też. Zgodzę się z Tobą, że klimat polityczny i społeczny dla grup "innych" robi się w tym kraju bardzo duszny i nie do zniesienia. Mam wrażenie, że powoli tworzy się katotaliban, a naród jest zbyt bierny i podzielony, żeby walczyć o swoje. 500+ i głaskanie po główkach narodowców doskonale kupiło "dusze" wyborców :/ Nie wykluczam wyjazdu za granicę, jeśli zrobi się bardzo źle. Co do zmian podejścia w kwestii posiadania dzieci - u mnie nic się nie zmienia, czasem tylko patrzę na TZ i zdaję sobie sprawę, że z jego opiekuńczością i podejściem do życia byłby świetnym materiałem na ojca. Wiem też, że uszanuje moją decyzję, jaka by ona nie była; więc opiekuje się mną, kotami, a w perspektywie są kameleony. |
|
|
|
|
#1491 |
|
Konto usunięte
|
Myslalam, że niewiele rzeczy jest mnie jest w stanie zszokować.
jedyne co mi przychodzi do głowy to oko za oko. Tylko nie wiem czy rodzicom czy tej zwyrolce http://www.gazetawroclawska.pl/dolny...dzku,12140572/ |
|
|
|
#1492 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Wystarczy mi tytuł w linku.
Nie wiem co bym zrobiła takiemu gówniakowi. Ja prdle. 😨 wysłane telepatycznie
|
#1493 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Byłabym hojna - i matce i zwyrolce, to nie jest już małe dziecko i nie można zrzucać na nieświadomość, a jedynie zwykłe okrucieństwo. Rośnie pensjonariuszka poprawczaka jak nic.
|
|
|
|
|
#1494 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A z drugiej strony masz patolskie fabryki brajanków, ktorych rodzice maja w d... i ktore sie ''pojawily" ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
plus to nie jest jej pierwszy ''wybryk" |
||
|
|
|
#1495 |
|
Zakorzenienie
|
Sziket
Mnie przeraża ten "klimat". Moja znajoma około pięćdziecioletnia rozważa emigrację z dorosłymi synami. Jeden jest homoseksualny i bardzo się o niego boi. Co do linka, ostatnio już kilka takich strasznych newsów mi się obiło o oczy. Myślę że niestety takie rzeczy działy się zawsze i zawsze jakieś totalnie zachwiane dzieciaki bez nadzoru robiły takie rzeczy, tylko nikt o tym nie pisał. A teraz mam dylemat czy to powinno być opisywane, bo czasem mam wrażenie że media nie informują tylko epatuja przemocą, bo klikalnosc wtedy rośnie. Może jakby podawali że taka osoba dorosła / dziecko poniosło karę itd to byłoby mi łatwiej na zgodę na takie "newsy" |
|
|
|
#1496 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ostatnie kilka wyroków za znęcanie się nad zwierzetami to już nie były zawiasy, wiec coś się zmienia w tym kierunku chociaż za wolno i generalnie w polsce opieka nad zwierzetami, takze tymi bezdomnymi to jedna wielka patologia bez dna |
|
|
|
|
#1497 |
|
Zakorzenienie
|
To dobrze że napisali. Nie otwierałam linka bo ja po prostu nie mam siły takich rzeczy czytać. Zawsze byłam miękka, a od czasu urodzenia dziecka to już totalnie nie mam dystansu i pancerza na przemoc
|
|
|
|
#1498 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ehh to czytanie przez łzy raport Czarnej Owcy o przemocy wobec zwierząt w Polsce, spoko ze zwiększają kary, problem największy to w ogóle nie przyjmowanie zgłoszeń albo kara w formie grzywny.. polecam lekturę choć niektóre opisy to naprawdę nie mogłam czytać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1499 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio w Tygodniku powszechnym pokazało się kilka tekstów w obronie zwierząt.
Jest też wywiad z byłym myśliwym i obrońca zwierząt Wrzucam fragment bo tylko to mam dostępne "Pomyśl, w 1930 r. na Ziemi było 2 miliardy ludzi. W ciągu ostatnich 90 lat liczba ludzi na Ziemi powiększyła się o sześć miliardów! Jednocześnie szacuje się, że w tymże 1930 r. spożycie mięsa wynosiło około 20 kg na osobę. Obecnie w Polsce ludzie zjadają 111 kg mięsa i jego przetworów rocznie, w Stanach 115 kg itd. Przemysł mięsny wciąż przyspiesza, rzeźnie budowane są jak zakłady ściśle tajnej produkcji. Jeżeli wymknie się z nich jakiś filmik czy zdjęcie – zgroza przenika na wskroś. Chyba moglibyśmy uczciwie przyznać, że chciwość na smak mięsa jest większa niż nasz instynkt samozachowawczy." I jak to czytam to mocno się nad sobą i swoją dietą zastanawiam. |
|
|
|
#1500 |
|
Zadomowienie
|
"Farba znaczy krew" właśnie z nowego wydawnictwa, dostępna wszędzie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:25.

i

(choc to juz malo dla nich wazne ;D)
Byłabym hojna - i matce i zwyrolce, to nie jest już małe dziecko i nie można zrzucać na nieświadomość, a jedynie zwykłe okrucieństwo. Rośnie pensjonariuszka poprawczaka jak nic.