|
|
#1411 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 III
Olaf, przesłodki
A Wiki to chyba z daleka bym poznała po tym zadartym nosku i burzy loków ![]() Maszko, może kup sobie ten Numis-med co Jaga polcała dla alergików. A zakupy... kamien mi z serca spadł jak zobaczyłam dziś pensje na koncie bo zostało mi 5zł Ale juz wiem ze w najblizszym tyg wydam (bo muszę ) ok 500zł
|
|
|
|
#1412 |
|
Zadomowienie
|
Ach Wiki i te jej cudne loczki
, kurcze taka mała gosposiaA ten uśmiech Olafa to faktycznie zaraźliwy ![]() Kamilko u nas jest i Penatem i J&J Eleonoro trzymaj sie mocno i odpocznij sobie wiem, wiem, łatwo mówić, ale czasami tak trzeba, bo inaczej można ześwirować Elu te noże są super Maszko dzieki za opinię o klockach A my byliśmy dzisiaj w ZOO, Asi się bardzo podobało, więc też wam wkleję kilka fotek: strasznie fajną atrakcją dla dzieci jest minizoo: |
|
|
|
#1413 |
|
Konto usunięte
|
zabo, ale masz fajne pasemka
![]() podobne noże sami dostalismy i jestesmy zadowoleni, więc im kupię nowszy model ![]() A klocki... lego ale mniejszy zestaw kupiłam na chrzest hubertowi, natomiast Jasio ma 3 zestawy takich klasycznych drewnianych i ostatnio ustawił wieże 8 klockową codziennie są w obrocie.Dzis był z tatą na basenie a Zoo zaplanowane na niedzielę. Odkąd kupiłam mu znikopis to rysowałam mu rózne pierdólki m.in. A , juz myslałam ze bede miała nalfabete bo jasio uparcie twierdził ze to be Dzis przyszedł do mnie z książeczką "Entliczek Pentliczek" na której wielki literami napisane Jan Brzechwa, Jasio pokazał na ostatnia literkę i powiedział "aaa". No, nauka nie poszła w las! Tylko znikopis muszę mu kupic nowy bo rozdeptałam tamten
|
|
|
|
#1416 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
U nas nas nadal mały chaos, chociaż jest już trochę lepiej. Tymon chyba oswoił się z nową sytuacją, ale niestety męczą go wychodzące zęby. Mała jest raczej grzeczna, tylko czasami wieczorami boli ją brzuch i wtedy ryczy. Mnie jeszcze boli rana po cesarce, no i w jednym miejscu jeszcze się nie zagoiła. Byłam z tym u lekarza i dał mi antybiotyk. Zaba, super zdjęcia i fajna wycieczka. Sama chętnie wybrałabym się do zoo. Wiktoria ma świetna włoski, w ogóle robi się coraz ładniejsza. Olaf, ma super uśmiech. Garnuszki z taką wyprawką, to nic tylko brac się do roboty. Trzymam kciuki za dziewczynkę .Tymon przez szybę
|
|
|
|
#1417 |
|
Zadomowienie
|
Elu zdolniacha z Jasia, literki juz rozpoznaje no no no.
Zabo fotki super, Asiulka ma takie śliczne słodziutkie dołeczki w policzkach .My do zoo wybierzemy się pewnie w wakacje jak będziey na urlopie w Pl. Adriano miło że wpadłaś . Zdjęcia jak zwykle twócze i wyjątkowe. Otania fotka the best. Na jednej nawet Lenka sie załapała. Tymek na dużego chłopczyka wygląda, taki zamyśłony, trochę smutny, Pomysł z szybą bomba, pewnie niebawem zmałpuję, nmam nadzieję że nie będziesz miałą nic przeciwkoOby szybciutko ta rana sie zagoiła! Dzięki za kciuki co do płci ale ja serio bardzi się uciesze i z chłopczyka moi chłopcy śpią a mi się troszkę nudzi, jaktylko Olafek wstanie zbieramy się nad morze pogrillowac ze znajomymi, także dzisiaj obiadek na łonie natury, oby tylko pogoda się nie popsuła |
|
|
|
#1418 |
|
Zadomowienie
|
Elu gratulacje dla Jasia z okazji poznania literki A!!! Zdolniacha z niego!!
Tymon wyglada na bardzo doroslego chlopca, ja bym mu dala ze 3 lata. Swietne zdjecia!! Zabo ale Wam sie udalo fajowe zdjecia pstryknac w Zoo, my tez czesto chodzimy, dzisiaj tez idziemy, bo nasz wyjazd do praku rozrywki nie wypalil, niestety . Antonowka jednak jest srednio zachwycona mimo, ze bardzo lubi zwierzeta. Za to Asia przeszczesliwa!!
|
|
|
|
#1419 |
|
Zakorzenienie
|
Uffff....już jestem!
Było SUPER! Jak to w dużej grupie było wesoło, gwarno i śmieszno! Obżarłam sie tak, ze muszę zrobić sobie kilkudniową głodówkę! Wczoraj miałam brzuch zapewne konkurujący z brzuszkiem Eli! Upieczone ciasto okazało się strzałem w 10! Starczyło na 2 dni do porannej kawki (dla naszego domku ). Tak wszystkim zasmakowało, ze chłopaki schowali blaszkę z ciastem, żeby ekipa z drugiego domku sie do niego nie dobrała! Karkówka w moim wydaniu okazała się też super, więc byłam dumna niczym paw ze zdjęcia Zaby! Nie wspomnę o szaszłykach... Ogółem wszystkim utkwi w pamięci mój wywalony język...bo kumpel, który zgrywał wszystkie nasze zdjęcia na jedną płytę zrobił sobie z tego zdjęcia refren...co kilkanaście zdjęć to samo moje zdjęcie z ozorem na wierzchu....co za hańba! Wróciliśmy w sumie wczoraj wieczorem ale jedni znajomi, z którymi byliśmy na majówce nie mogli się z nami rozstać więc wpadliśmy tylko do domu żeby sie wykapać i pojechaliśmy do nich....a wróciliśmy około 13 dnia dzisiejszego.... Jestem zmęczona bo poszliśmy spać po 4 a na majówce nocne grillowanie też raczej trwało do rana...czekam niecierpliwie na mamę z dziewczynkami...
|
#1420 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
bo usiadł koło mnie przy komputerze , pokazał palcem na klawisz z A i powiedział aaa więc jeszcze dwadziescia parę literek i alfabet mamy z glowy ![]() Aranko, kuchmistrzyni z ciebie ze hoho tylko pozazdrościć tych rozkoszy podniebienia ![]() A co to za ciasto stworzyłaś? ja miałam dziś zrobic toffi na herbatnikach i krakersach ale nie kupiłam sierota margaryny ![]() za to na obiad były polędwiczki Jak otworzyłam zdjęcie z grillem to az mi dymem zapchaniało...
|
|
|
|
|
#1421 |
|
Zadomowienie
|
my spędziliśmy dziś miło czas na morzem, zjedliśmy pyszny obiadek z grilla, kiełbaski i szaszłyki mniam. objadłąm się jak głupia ale jestem rozgrzeszona bo pojechaliśy tam na rowerkach a to w sumie jakieś 14-16km
. Aranko fotka bombowa heh ![]() miłej nocki życzę ![]() wklejam dzisiejsze fotki |
|
|
|
#1422 |
|
Raczkowanie
|
GARNUSZKI te niektore zdj to nie wiem czemu skojarzyły m sie ze zdj robionymi przez paparazzi ..hehe...cos typu gwiazdy na majówce
|
|
|
|
#1423 |
|
Konto usunięte
|
Garnuszki, Olaf nie dośc ze butki ma takie jak Jasio
to i sposób siadania taki sam jedna noga w tył U nas dzis pogoda była kiepska, słonce wyszło dopiero ok 17, a tak... pokropiło, zawiało ![]() aaa ostatnio widziałam rowerzystę z taką przyczepka dla dziecka jak wy macie może zacznie ten wehikuł i w PL byc popularny.
|
|
|
|
#1424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehe pewnie dlatego że fotki robione z tele obiektywem, czyli ze znacznej odległości i taki efekt wychodzi ![]() [1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;7446580]Garnuszki, Olaf nie dośc ze butki ma takie jak Jasio to i sposób siadania taki sam jedna noga w tył U nas dzis pogoda była kiepska, słonce wyszło dopiero ok 17, a tak... pokropiło, zawiało ![]() aaa ostatnio widziałam rowerzystę z taką przyczepka dla dziecka jak wy macie może zacznie ten wehikuł i w PL byc popularny.[/quote]nieraz jak powywija te nogi przy siadaniu to się krzywimy z mężem bo to takie nienaturalne nieraz, że aż niemożliwe żeby go nie bolało. on jest jak z gumy, dzieci małe tak mają są bardzo "elastyczne" a z przyczepmai to było by ekstra gdyby się upowszechniły w Pl, to super sprawa, tylko mogłyby być tańsze |
|
|
|
|
#1425 |
|
Rozeznanie
|
Simona
co tam u Ciebie widze ze podczytujesz??? |
|
|
|
#1426 |
|
Rozeznanie
|
Adriana
bardzo podobaja mi się zdjęcia Tymusia |
|
|
|
#1427 |
|
Zadomowienie
|
Czesc Kochana
podczytuje dzisiaj bo w koncu mam chwile- mam dzisiaj urlop jeszcze- i dobrze ze wzielam wolne bo mamy z Tamarka angine Tami chyba zlapala na placu zabaw bo ja tam jedna 4latka namietnie wycalowala. Tami juz tydzien chora, tak samo babcia, mnie ,,zlamalo" w piatek. Tak wiec nie dosc ze majowka zimna to my chore. Nie nadrobilam zadnych zaleglosci mimo tylu dni wolnych- piatek mielismy wolne w pracy wszyscy- bo fatalnie sie czulam, glowa mi pekala, wszystko mnie bolalo, w gardle zywy ogien. Tami nie dala nam spac przez kilka nocy przez ta angine i ciagle zwracala. Wiec pralka hulala non stop. Ostatnio wciaz brak mi czasu doslownie na wszystko. W swieta Wielkanocne i po tez bylysmy chore. Poza tym inne sprawe i jak nawet udalo mi sie przeczytac 1-2 stronyto juz na pisanie braklo czasu. Starsznie produkujecie duzo. Wlasnie czytam 38 strone zamierzam dojsc dzisiaj do konca i cos naskrobac.Chalupa lezy odlogiem, syf ze tarlala, TZ niby pomaga ale jakos malo efektywnie. Zagonie go dzisiaj do sprzatania bo jutro wyjezdza a ja nie mam sily na nic przez ta angine. |
|
|
|
#1428 |
|
Zakorzenienie
|
Simona fajnie, ze sie w koncu odezwalas!
a wszystkim mowie 'czesc' i melduje powrot z wojazy. Bylo wspaniale, Madryt to przepiekne miasto, jedno z the best w moim rankingu. Dluzsza relacja i fotosy z obu podrozy nastapia, ale na razie nie mam czasu, tez jestem pod wrazeniem Waszej produkcji forumowej. |
|
|
|
#1429 |
|
Zadomowienie
|
Kasiu, dziekuje
Adriano, spoznione ogromne GRATULACJE. Marti, Jagus, rowniez gratuluje slubnych planow Pisalysci kilka dni- kilanascie?- o sukniach. to moje typy, moze beda jakas inspiracja: |
|
|
|
#1430 |
|
Zadomowienie
|
temat praniowy- moim zdaniem te tansze proszki niem sa byle jakie-szkoda kasy, lepiej dpolozyc i kupic niem. persil np. Za to z pelna odpowiedzialnoscia polecam wszyskim plyny do prania i plukania firmy FELCE AZZURRA- zapachy boskieeeeeeeeeee
temat firankowy- ja nie przepadam za firankami, mam u siebie przpiekne zaslony z IKEI w kolorze zlamanej bieli- moim zdaniem bomba. Ogolnie w Ikei mozna trafic na ciekawe firany- inne niz wszedzie. Polecam. temat remontowy- super ze podjelyscie taki. Swietne linki, mozna cos wybrac. Cleo jestem pod wrazeniem obu lazienek, super pomysly Ja osobiscie lubie klimaty nowoczesne, proste, sprawiajace wrazenie sterylnych- takie moje zboczenie ( uwielbiam np zapach dentysty bo kojarzy mi sie ze sterylnoscia ![]() ). Wiem ze moze malo to ,,cieple" i rodzinne- jak pisze Aranka- ale ja lubie takie formy. jestem pod wrazeniem katalogu boconcept- juz wklejalam link, ale nikt nie zauwazyl niestety jakby kogos zainetresowalo to podaje jeszcze raz:http://www.boconcept.pl/Katalog_online-77655.aspx i dla Aranki w kwesti laznieki, moze cos Cie zainspiruje: http://www.megalazienki.pl/DURAVIT_C...dziki-308.html Ela pisala ze podobaja jej sie duze kafle w lazience ale nie pasuja do malej lazienki, wiec w mojej malej lazience wygladaja mioim zdaniem ok, tylko zdjecia dziadowskie mi wyszly: btw- mozike nad wanna kladla sam TZ- jak widac efekt jest porazajacy (((
|
|
|
|
#1431 |
|
Konto usunięte
|
A ja dziś zamówiłam dla Jasia rowerek
http://www.allegro.pl/item355396103_...any_mocny.html ten zielony jak Kermid Simona, 3 i 4 bardzo fajne Ja gdybym jeszcze raz się stroiła do ślubu to założyłabym sukienkę prostą, wąską z kapeluszem, a chciałabym tez w takiej krótkej wyskoczyć ![]() Dziś kupiłam Persil Sensitiv i Soflan sensitiv no i nie wiem czy Jasio znów nie uwrażliwił sie na proszki... ostatnio miał na tulowiu takie krostki jak własnie kiedys po proszkach..
|
|
|
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś kupiłam Laurce drugi wózek...Padło na trójkołowca Jane....To był poryw chwili i mam nadzieję, ze żałować nie będę!!!
Laurka spała w południe tylko 45 minut i jak padła po 18 to nie mogłam jej koło 20 w ogóle dobudzić, zero reakcji i śpi...oby do rana! Elu - rowerek bomba! jak przyjdzie to zdasz relację jak sie go prowadzi i w ogóle.... A ja mam problem...zaproszono nas na komunię na 18 maja...super! Szczęśliwa to ja nie jestem....przyznam szczerze!
|
#1433 |
|
Konto usunięte
|
Jane bardzo mi sie podobają. Ktory model kupilaś?
Co do rowerka, to innego nie biorę pod uwagę. Te wszystkie wiewiórki, kroliczki to porazka jak dla mnie, więc albo ten albo zaden. Był na sklepie jeszcze żółty i różowy, ale pani powiedziała ze zielone sa cudne. troche się zdziwiłam, bo nie widziłam zielonego na allegro, więc zaryzykowąłam i zamówiłam. Dopiero w domu zaczelam szukać na nowo i są bo to nowe modele. A co mnie mnie w nich zachwyca: solidna rama, szerokie koła, nie klekocze, nie ma dodatkowych atrakcji typu: karuzelka na kierownicy, jakiś piasek w kołach... i to całe tworzywo jest solidniejsze niż w wiewiórkach.Ty masz 18 komunię, a ja 17 wesele ![]() Znów potwierdza się zasada ze facetowi kubeł zimnej wody jest czasem potrzebny! Wczoraj mój obrazony mężuś zaczął przemawiać. Obiad przygotował, na spacer z nami wyszedł... a dziś zapytałam go czy moze zobaczyc na allegro te noże Berghoffa na prezent i prawie ze natychmiast przyszedł Zazwyczaj jak prasuję to jego rzeczy składam i do szafy chowa sam, bo jego póki poza moim zasięgiem. No ale to jeszcze musi z tydzien odleżec swoje na wierzchu bo spocic sie mozna przy chowaniu... a dziś... jeszcze nie zdązyłam prasowania skonczyć a jego rzeczy juz byly w szafie! Simona, nie nie... duże kafle podobają mi się i pasują do malej łazienki nie pasowała mi glazura taka w greckim stylu, cos jakby w piaskowcu rzeźbiona, bo jest skromna i urok jej zginąłby w -przynajmniej mojej- łazience.O duzych myślałam do kuchni, na wymiane w przyszłości
|
|
|
|
#1434 |
|
Zakorzenienie
|
No to Elu żeś sobie mężusia niczym psa wytresowała! Ale facetom często kubeł zimnej wody na głowę jest wskazany!
Kupiłam Jane powertrack "z drugiej ręki" Miałam napisać, ze Wikusia boska w tych opaskach! Włosy godne pozazdroszczenia! Oj coś dzisiaj u nas pustki...oj pustki!
|
#1435 |
|
Zakorzenienie
|
Simona rzucilam okiem na katalog online, mam taki sam gust, zreszta juz pisalam: nowoczesnosc-metal-szklo-sterylnosc-totalna prostota. 'Cieple' 'domowe' klimaty, firanki nie w moim stylu. Ja nawet zaslon nie mam
)) Teraz jestesmy na etapie poszukiwan stolu, nielatwe zadanie wbrew pozorom.btw: wczoraj nam sie spitolil aparat do kawy, nie chcemy juz kupowac dziadostwa (do tej pory mielismy Senseo). Kiedys pisalyscie o maszynach do kawy. Co jest godnego polecenia z aparatow cisnieniowych (ale nie na torebki czy kapsulki), co nie zajeloby calej kuchni, tylko mialo zgrabne rozmiary i posluzylo na lata? |
|
|
|
#1436 |
|
Konto usunięte
|
ciekawe jak długo to potrwa
![]() Kasiu, ja kupuję AEG 150. Zachęciły mnie opinie na caffeprego - poczytaj tam. Na allegro mozna go kupic za ok 300zł. A miałam juz duzego Krupsa i juz nie chce takich wielgachnych ekspresów. Ten AEG moze urodą nie grzeszy, ale jesli jakośc w porównaniu do ceny jest wysoka, to ja poprosze |
|
|
|
#1437 |
|
Zadomowienie
|
Garnuszki - jakie Ty masz dłuugie włosy! Bardzo fajne zdjęcia, takie "piknikowe" Olaf wygląda na nich troche inaczej, tak łobuzersko
![]() Zaba - Asia Ci pięknieje, śliczna pucia ![]() Aranko - fajnie,że wypoczęłaś, a tak Ci się nie chciało jechac na tą majówkę. Zawiało grilowanym mięskiem ze zdjęć ..mmm Ja też przymierzam się do zakupu dobrego ustrojstwa do kawy, zastanawiałam się nad de longhi, Elu dzięki za stronę caffeprego, może to mnie jakoś ukieruinkuje. Ja mam teraz znowu natłok pracy w firmie i domu. Anielka gada teraz jak najeta, a już zupełnie nas rozwala jak mówi "tatunio" i "Babciu, to ja nielka" Bardzo słodko to brzmi, niestety zamiast mamunia mówi "mania" i masz tu człowieku sprawiedliwość W sprawie firanek - tez nie lubiłam, ale tż lubi , to mamy firanki w każdym pokoju, ale wszystkie kolorowe, poza tym wypatrzyłam śliczne zasłonki do sypialni, które mnie zainspitrowały kolorystycznie - ściany w sypialni umaluję na oranż i ciepły żółty
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
Fibian - to Anielka cudnie ci gaduli! już mnie kiedyś powaliła na łopatki tą "kukułką"...no a teraz prawie zdania wychodzą!kasiu - jak Nina zareagowała na Madryt? Zresztą ona już tyle podróży zaliczyła, ze rośnie nam tutaj mały podróżnik! Czekam niecierpliwie na fotki bo chociaż w ten sposób na razie mogę podziwiać to miasto...Poza tym świetnie się ogląda Twoje zdjęcia więc...czekam niecierpliwie.A jak tam kocię? Jakoś na dniach powinno do was przybyć?
|
#1439 |
|
Zadomowienie
|
Aranko - z gadaniem i tak nikt Cię nie przebije. Pamiętam jak pisałaś, jak nie miałaś jeszcze roku a już pełnymi zdaniami mówiłaś
|
#1440 |
|
Konto usunięte
|
Fibian, no to sie Anielka rozgadała! Jasio zminila mama i tata na mamu i tatu
Do de longhi nie mam przekonania, zresztą tez na caffeprego jest dośc duzo niepochlebnych opinii. Nam kiedys polecano ekspresy Saeco, ale są juz ciut droższe a póki co nie zalezy mi na takim full wypas. Muszę poeksperymentować z tanszymi, dosc do wprawy, przetestować rózne kawy a w przyszłości może zdecyduje się na jakiś kombajn ![]() Zresztą ten Krups którego miałam kosztował pow. 1tys i okazało się ze to żaden cud. Teraz chciłam kupić jakiś mniejszy gabarytowo... tez myślałam o Krupsie np XP4000, ale na caffeprego strasznie ludzie psioczą na niego ![]() Fibian, a ten oranż i ciepły róz to jakie kolory... pokaz jakiś obrazek, bo zaintrygowałaś mnie ![]() Jak naładują mi się baterie to pykne zdjęcie firanek jakie z mamą uszyłyśmy ![]() Z Niny bedzie druga B. Pawlikowska ![]() Wpadajcie do mnie na ciasto http://www.smaczny.pl/przepis,toffi mam całą brytfannę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.

A Wiki to chyba z daleka bym poznała po tym zadartym nosku i burzy loków
Ale juz wiem ze w najblizszym tyg wydam (bo muszę
) ok 500zł

, kurcze taka mała gosposia
bo rozdeptałam tamten
.
Ślub

Fibian - to Anielka cudnie ci gaduli! już mnie kiedyś powaliła na łopatki tą "kukułką"...no a teraz prawie zdania wychodzą!