Jesienne Mamy 2007 cz. II - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-03, 23:50   #3421
joli31
Rozeznanie

Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. II

Cytat:
Napisane przez sylwia-zuza Pokaż wiadomość
Joli, zmielilam biszkopty na drobny proszek, i daje mackowi lyzeczke codziennie do mleczka
dzięki

Cytat:
Napisane przez poissonivy Pokaż wiadomość
Ja tak robię Jolu, zamiast gotować oddzielnie kaszkę mannę dodaję łyżeczkę startego na tartce biszkopta, albo można dać też w łapkę i tyle. Jak najbardziej można traktować to jak ekspozycję na gluten, pod warunkiem, że biszkopt nie jest bezglutenowy , bo i takie są.

Pucka ... prosiaczek, etam na pewno Agatka wyrośnie na super czyściutką panienkę

---------------------
Ależ cisza dzisiaj .

No to czas na fotki stojącej Olci:
Sprawdziłam, to nie sa bezglutenowe biszkopcik
Dziękuję bardzo za porady, od razu mi lepiej.
Stojaca Olcia słodka , a jaka zaciekawiona spoglada....

Cytat:
Napisane przez eszeweria Pokaż wiadomość
... wśiadłam w samochód i pojechałam do moich rodziców, pomyślałam sobie jak ty nie szanujesz mojej pracy to teraz radź sobie sam - spędziłam mily dzień u rodziców, wkońcu zjadłam ciepły obiad bo w domu zanim uda mi się przysiąść to już zimny - wróciłam dopiero teraz...a jaki mąz milutki teraz
I bardzo dobrze. Mój mąż też czasem zapomina, że w niedzielę jest takim samym rodzicem jak ja..., tylko mleka nie daje...
Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
My dziś prawie cały dzień poza domem...pogoda wprawdzie pozostawiała wiele do życzenia, ale spacerki były musowo

P.S Wkleję Wam jeszcze mojego Hibiskusa wczoraj dostałam do mężusia
P.S.2 I Kuba w swym tronie z balonem
Kwiatek fajny, piesek sliczny, a Kubuś z balonikiem superowy

Ja chyba nienormalna jestem, albo już mam zadatki na nadopiekuńczą matkę.
TŻ poszedł na balety, sama go wygoniłam. ]
Szwagier robi pożegnalną imprezę, bo wyjeżdża z PL. Mnie też zapraszał, ale nie wyobrażam sobie gdzieś wieczorem wyjść bez córki. Wieczorem jest kąpiel, pierś, zasypianie. Nikt mnie w tym nie wyręczał, raz, że nie było powodu, dwa, że karmić piersią tylko ja potrafię . Teraz śpi, mogłabym zadzwonić po teściową to chętnie by posiedziała z Agatką. Ale po co tam iść . Zastanawiałabym się czy napewno Pucka śpi. Wcale nie odczuwam żalu, ani potrzeby chodzenia na jakiekolwiek "knajpiane" imprezy. czy to poczatki matki kwoki.
Późno już idę spać. Dobranoc
joli31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-03, 23:52   #3422
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 82anusia Pokaż wiadomość
Ola wstaje a my nic nie wiemy
Proszę już mnie nie lać , ja już skończyłam 30 lat, mam prawo mieć sklerozę
Cytat:
Olcia stijąca
Cytat:
Olcia pięknie stoi. Widzę, że poręcz też bardzo jej smakuje, to ulubiony gryzak Mai. Śliczna dziewczynka.
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7435521]Woow, Ola wstaje [/quote]
Dziękujemy ciociom
Cytat:
Piękny jest ten Hibiskus, Kuba rozsiadł się w tronie i ani myśli schodzić
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7435521]
Hmmm, wlasnie zjadlam dwie porcje tortu czekoladowego, tort byl mrozony i trzeba bylo go zjesc po 24 godzinach od rozmrozenia, a, ze jestem sama w domu to sie poswiecilam i zjadlam, TZ jak wroci to bedzie juz po 26 godzinach, a przeciez nie chce, zeby sie zatrul, prawda [/quote]
Lea, ależ wykazałaś się poświęceniem
poissonivy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-04, 08:27   #3423
berbeaa
Rozeznanie

W dziękuje za specjalne O! przesyła dla niego jeszcze słodszego

Dla Matyldzi i Moniczek sto lat!

Jakoś nie mam weny na pisanie i czytanie ale zdjęcia wszystkie oglądnęłam i te z magnoliami nagrodziłabym najwyższymi nagrodami. Dzieci z mamusiami wśród tych cudnych kwiatów , z chrztu Martusia jak aniołek, Olusia stojąca , Kubuś na tronie jak król , no i budowniczy Mikołajek ze swoją siostrą , Maciuś wykapana mamusia uwielbiam jego minki

Edytowane przez berbeaa
Czas edycji: 2008-05-04 o 19:34
berbeaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-04, 08:52   #3424
poissonivy
Zakorzenienie

Najserdeczniejsze życzenia dla Matyldzi , Weroniki i imieninowe kwiaty dla Monik
Cytat:
Napisane przez berbeaa Pokaż wiadomość
Olusia stojąca
Cytat:
Napisane przez joli31 Pokaż wiadomość
Stojaca Olcia słodka , a jaka zaciekawiona spoglada....
Ola ciociom

Cytat:
Mój mąż też czasem zapomina, że w niedzielę jest takim samym rodzicem jak ja..., tylko mleka nie daje...
ale fajnie byłoby, gdyby faceci mleko dawali.... ehh rozmarzyłam się
Cytat:
Ale po co tam iść . Zastanawiałabym się czy napewno Pucka śpi. Wcale nie odczuwam żalu, ani potrzeby chodzenia na jakiekolwiek "knajpiane" imprezy. czy to poczatki matki kwoki.
Też tak mam i obawiam się, że to jednak początki matki kwoki , nie mam za bardzo chęci wychodzić z domu bez Olki, a jak wyjdę, to zaraz chcę wracać.
Stary 2008-05-04, 10:22   #3425
maatra
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez motylek78 Pokaż wiadomość

Pysiu ja jestem zadowolona. Po pierwsze Max zrobil sie teraz mobilny i jak chce go spuscic z oka na kilka sekund np wyjscie do toalety , rozwieszenie prania lub napisanie czegos na wizazu a nie chce zeby pchal sie do Kabli, stolika przy sofie lub innych przyrzadow , ktore nie sa bezpieczne to go wsadzam do kojca. Teraz np moj maz odkurza a Max siedzi i bawi sie w kojcu.
Ja kupilam z firmy Brevi ten wiekszy z niebieskim materacem i motywami rybek. Nie polecam go do malych mieszkan bo jest bardzo duzy i zle sie sklada. Trzeba sie troche pomeczyc zeby go zlozyc.
widzialam ten kojec, chyba tez sie na niego skusze.slicznie wyglada.tylko te wymiary wcale nie sa takie duze,chyba ze inny widzialam
Cytat:
Oakzuje się, że połowa ubranek juz jest na teraz, a druga ciutke za duża, ale tez nadaje sie do chodzenia . W sama porę zajrzałam

u nas to samo zaczelam juz powoli kupowac letnia kolekcje , bo prawie wszystko jest na teraz,a myslalm,ze do roczku wystarczy

Cytat:
No dobra ja już spadam mamy dziś 10 rocznicę Mamy zamówiony stolik w restauracji...już były kwiaty...wyznanie milosne na pismie aż się poryczałam
gratulacje tylko pozazdroscic takiego stażu

Cytat:
Napisane przez edytkap Pokaż wiadomość
Buziaki od Marty i Edytki
te zdjecia na łonie natury sa najpiekniejsze Martusia juz duza Panna jest. w sumie jakbym ubrala Simule w kurteczke przeciwdeszczewa,tez bym kilka fotek pstryknela

Cytat:
Napisane przez Lipinka Pokaż wiadomość
Piotrus spi i spi i wzielo mnie na wspominki. Mam nadzieje ze nie bedziecie sie gniewac ze wykorzystalam wasze zdjecia

kiedy to bylo...
Swietny pomysl z przyjemnoscia poogladalam sobie zabrzuszone dziewczynki pamietam,ze ja nie wkleilam ani jednego zdjecia z brzuszkiem, bo wygladalam jak king kong

Cytat:
Ja już straciłam nadzieję, że Olcia kiedykolwiek prześpi noc bez pobudek . Teraz przed pójściem do żłobka muszę wprowadzić jej mleko modyf. na razie raz dziennie. Potem zostawię jej cycka na śniadanie, podwieczorek, przed zaśnięciem i w nocy.
my jestesmy na mleku modyf i nadal nieprzespane noce ,a tez myslalm,ze bedzie lepiej.wczoraj niespal caly dzien,to przespal ladnie cala noc(2od urodzenia),obudzil sie o 7 i dalej poszedl spac.czemu tak nie moze byc codziennie
Cytat:
...i kilka dzisiejszych fotek
jak ladnie sie razem bawia
Cytat:
czesc dziewczynki my sie caly czas wloczymy po rodzince
a od dzis mamy zebolka
a to zdjecia z naszej nowej cyfrowki
no no jakie Macko niebanalne miny strzela
Cytat:
Im starsza tym brudniejsza jest po jedzeniu. Mały prosiak mi rośnie. Co to bedzie, jak sama zacznie jeść?
hahah u nas to samo. ostatnio nawet chcialam sprawdzic co sie stanie jak dam mu lyzeczke do lapki

Cytat:

No to czas na fotki stojącej Olci:
nawet nie wiesz jak sie ciesze,ze Olcia stoi .Simula tez i obawialam sie ,ze to za wczesnie. Fajne takie stojace dzieciaczki co mamusiu ??
u mnie najgorsze jest to ,ze Si nie stoi tylko w lozeczku ;/ wczoraj rozpakowywalam kuchnie,a tu moj chlopczyk twardo trzyma sie drewnianej drabinkowej polki na kolkach.wchodze do jego pokoju,a on na walizce szczesliwy sobie lezy.ja oczywiscie tez sluze tylko i wylacznie jako obiekt za ktory mozna sie slapac i wstac

[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7431797]Mama juz wyjechala
W drodze do Londynu Oli walnal kupsko, w drodze powrotnej rowniez
Wpadne jeszcze pozniej, pa [/quote]
pozadroscic rozrywek

Cytat:
Napisane przez agi_kn Pokaż wiadomość
No to kupilam oczywiscie z drugiej reki po kolezanki synku ale mysle ze bedzie ok Troszke ma kola zjechane i to chyba narazie jedyny minus mojego wozka jak sie nie bedzie sprawowal to kupie nowy
dziekuje za podpowiedzi
prosze bardze. zycze szerokiej drogi i waskich zakretow
Cytat:
Ja znikłam bo mąz mnie wkurzył, do południa sama zajmowałam się dziećmi, udało mi się przy nich posprzątać i nastawic obiad, mąż spał, odpoczywał i gdy wstał,uspałam Mikołaja i chciałam chwilkę odsapnąć i wyszłam na 15 minut, jak wróciłam w mieszkaniu panował sajgon a tyle się nas przatałam, do tego Zuzia wparowała do pokoju gdzie spał Mikołaj i go obudziła - no nie wytrzymałam to ja do południa tyle zrobiłam, zajmowałam sie dziećmi a jemu nie chciało się dopilnowac jedynie Zuzi, zrobili sajgon i obudzili małego. Jak to zobaczyłam to zrobiłam awanturę wśiadłam w samochód i pojechałam do moich rodziców, pomyślałam sobie jak ty nie szanujesz mojej pracy to teraz radź sobie sam - spędziłam mily dzień u rodziców, wkońcu zjadłam ciepły obiad bo w domu zanim uda mi się przysiąść to już zimny - wróciłam dopiero teraz...a jaki mąz milutki teraz
hahaha dobra jestes bardzo dobrze zrobilas.skoro rozmowa i tlumaczenia nie pomagaja,a maz nie widzi tak jasnych rzeczy,to trzeba im czasem pomoc sie DOMYSLEC

Cytat:
piekny kwiatek . KUbus tez niczego sobie

Hmmm, wlasnie zjadlam dwie porcje tortu czekoladowego, tort byl mrozony i trzeba bylo go zjesc po 24 godzinach od rozmrozenia, a, ze jestem sama w domu to sie poswiecilam i zjadlam, TZ jak wroci to bedzie juz po 26 godzinach, a przeciez nie chce, zeby sie zatrul, prawda
[/quote]
taaaaaaaaaa B napewno Ci za to podziekowal Nie no Twoja troska mnie powalila

Cytat:
Szwagier robi pożegnalną imprezę, bo wyjeżdża z PL. Mnie też zapraszał, ale nie wyobrażam sobie gdzieś wieczorem wyjść bez córki. Wieczorem jest kąpiel, pierś, zasypianie. Nikt mnie w tym nie wyręczał, raz, że nie było powodu, dwa, że karmić piersią tylko ja potrafię Teraz śpi, mogłabym zadzwonić po teściową to chętnie by posiedziała z Agatką. Ale po co tam iść Zastanawiałabym się czy napewno Pucka śpi. Wcale nie odczuwam żalu, ani potrzeby chodzenia na jakiekolwiek "knajpiane" imprezy. czy to poczatki matki kwoki.
Późno juidę spać. Dobranoc
Tak matko Kwoko to zle wrozy
Ja wyslam moze 7 razy bez Simuli,ale przyznaje sie,ze bardzo milo spedzilam ten czas. Pierwsza moja wizyta to byla ciagle dzwonienie,a pozniej...tylko to byly takie zwykle wyjscia. Kolacja, kino,kameralne spotkanie w pubie...no i raz dyskoteka

My juz w nowym domku. ja od wczoraj tworze liste NAJPOTRZEBNIEJSZYCH rzeczy Si pieknie spi.ja tez po 7h czulam sie wyspana.
Rozwalila mnie wczoraj kolezanka. Wyjechala na 3 miesiace do pl z dzieckiem. godzina 23 30 dzwoni najpierw do TZ,pozniej do mnie. No i zaczelo sie. Czy moj Tz jest w domu, bo jej od 2h nie odbiera i ona czuje,ze on poszedl na dyskoteke
Ona nie wroci z Pl,bo on ja wkurza.Chlopak caly tydzien pracuje, bierze nadgodziny i nie wolno mu nawet wyjsc wieczorem . To ja jak jestem w pl to mowie do mojego korzystaj, bo jak ja wroce to wole zebys z nami w domku byl.

Uciekam robic sniadanko.Wpadne do Was pozniej.
Najlepsze zyczonka dla jubilatow przepraszamt za opoznienia
No i Moniczki,milego imprezowania w Wasze Swieto
Stary 2008-05-04, 10:46   #3426
sylwia-zuza
Zakorzenienie

dziewczyny wszytskiego najlepszego
Stary 2008-05-04, 11:00   #3427
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Najserdeczniejsze życzenia dla Matyldy i Weroniki oraz imieninowe dla Moniczek

[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7435521]Hej ho, hej ho
Hmmm, wlasnie zjadlam dwie porcje tortu czekoladowego, tort byl mrozony i trzeba bylo go zjesc po 24 godzinach od rozmrozenia, a, ze jestem sama w domu to sie poswiecilam i zjadlam, TZ jak wroci to bedzie juz po 26 godzinach, a przeciez nie chce, zeby sie zatrul, prawda
[/QUOTE]

No nie mogłabyś wziąć na siebie takiej odpowiedzialności

Cytat:
Szwagier robi pożegnalną imprezę, bo wyjeżdża z PL. Mnie też zapraszał, ale nie wyobrażam sobie gdzieś wieczorem wyjść bez córki. Wieczorem jest kąpiel, pierś, zasypianie. Nikt mnie w tym nie wyręczał, raz, że nie było powodu, dwa, że karmić piersią tylko ja potrafię . Teraz śpi, mogłabym zadzwonić po teściową to chętnie by posiedziała z Agatką. Ale po co tam iść . Zastanawiałabym się czy napewno Pucka śpi. Wcale nie odczuwam żalu, ani potrzeby chodzenia na jakiekolwiek "knajpiane" imprezy. czy to poczatki matki kwoki.
Późno już idę spać. Dobranoc

Też bym się zastanawiała co Maja robi, ale ja tam bym z miłą chęcią wyszła gdzieś. Może nie koniecznie na noc, ale jakieś poobiednie kino, czemu nie. Bardzo mi brakuje chwili wytchnienia i odstresowania.

Cytat:
Proszę już mnie nie lać , ja już skończyłam 30 lat, mam prawo mieć sklerozę

Już przestaje, zrehabilitowałaś się fotkami Olci

Cytat:
Napisane przez maatra Pokaż wiadomość
nawet nie wiesz jak sie ciesze,ze Olcia stoi .Simula tez i obawialam sie ,ze to za wczesnie. Fajne takie stojace dzieciaczki co mamusiu ??
u mnie najgorsze jest to ,ze Si nie stoi tylko w lozeczku ;/ wczoraj rozpakowywalam kuchnie,a tu moj chlopczyk twardo trzyma sie drewnianej drabinkowej polki na kolkach.wchodze do jego pokoju,a on na walizce szczesliwy sobie lezy.ja oczywiscie tez sluze tylko i wylacznie jako obiekt za ktory mozna sie slapac i wstac

Skąd ja to znam, Majucha już nawet po gładkiej powierzchni się wspina, ale chodzić się boi, trochę ku mojej radości, choć na czworakach idzie jak burza. Jak trzymam ją w odległości wyciągniętych rąk i mówię choć, to klęka i dopiero, boi się pokonać tą odległość na nóżkach, mimo że ją trzymam. Matka eksperymenty robi na dziecku

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
82anusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-04, 11:13   #3428
joli31
Rozeznanie

[/quote]
To jest prawdziwa miłość , takie poswięcenie .

[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7435986]Mam tak samo Teraz gdy byla moja mama moglismy z TZ gdzies sie wybrac tylko we dwoje, taaa, jasne... Dziwnie sie czulam na mysl, ze mam wyjsc z domu bez Oliviera No i wlasciwie po co, jakos mnie juz nie ciagnie do tlumow i muzyki Wole popatrzec na spiacego Olusia lub powyglupiac sie z TZ w domu
[/quote]

Cytat:

Też tak mam i obawiam się, że to jednak początki matki kwoki , nie mam za bardzo chęci wychodzić z domu bez Olki, a jak wyjdę, to zaraz chcę wracać.
To dobrze, bo myslałam, że ze mną coś nie tak.

Cytat:
Tak matko Kwoko to zle wrozy
Ja wyslam moze 7 razy bez Simuli,ale przyznaje sie,ze bardzo milo spedzilam ten czas. Pierwsza moja wizyta to byla ciagle dzwonienie,a pozniej...tylko to byly takie zwykle wyjscia. Kolacja, kino,kameralne spotkanie w pubie...no i raz dyskoteka

My juz w nowym domku. ja od wczoraj tworze liste NAJPOTRZEBNIEJSZYCH rzeczy Si pieknie spi.ja tez po 7h czulam sie wyspana.
Rozwalila mnie wczoraj kolezanka. Wyjechala na 3 miesiace do pl z dzieckiem. godzina 23 30 dzwoni najpierw do TZ,pozniej do mnie. No i zaczelo sie. Czy moj Tz jest w domu, bo jej od 2h nie odbiera i ona czuje,ze on poszedl na dyskoteke
Ona nie wroci z Pl,bo on ja wkurza.Chlopak caly tydzien pracuje, bierze nadgodziny i nie wolno mu nawet wyjsc wieczorem . To ja jak jestem w pl to mowie do mojego korzystaj, bo jak ja wroce to wole zebys z nami w domku byl.
Może najgorzej zacząć. Pewnie pierwsze wyjścia są najtrudniejsze. Fajnie, teraz jest ciepło, można praktycznie do wieczora siedzieć na dworze.
Wczoraj byliśmy u rodziców na działace, zrobiliśmy grila. Agatka trochę pospała, trochę pojadła, trochę sie bawiła z ciotkami. Ogólnie dziecko bezproblemowe w plenerze. Pewnie gdy zacznie chodzić to nie będzie chętnie siedziała w wózku
Ta laska bardzo zazdrosna. choć moim zdaniem sama nie jest w porządku. Raz na jakiś czas można osobno wyjść
Cytat:
dziewczyny wszytskiego njlepszego
Podłączę się Matyldziu , Weroniczko . Moniczki
Stary 2008-05-04, 12:01   #3429
pysiamn
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych Jubilatek i dla Moniczki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif ca528004b3f29df8.gif (20,0 KB, 62 załadowań)

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-04, 18:07   #3430
dorka19801
Wtajemniczenie

witam

fotki jak zwykle super- ale te dzieci szybko rosną!

a zdjecia z czasów ciąży też super - chyba też jakies swije wkleję bo chyba wam sie nie chwaliłam.

esz- super zrobiłaś i meżulek zmiekł- a co niech zobaczy jak to fajnie

pysiamn- 10 latek- zazdroszczę

wszystkim dzieciaczkom spółźnione zyczonka i duuużzzo buziaczków

i zyczonka dla Moniczki

a u nas- trudno napisać jak- bo czas nam sie kończy

na przysięgę dotarlismy szczęśliwie- pogda super. stałam w pierwszym rzędzie bo sie z wózkiem pchałam.no i ten mój tz całkiem ładnie wyglada w mundurze.w bysie to juz obok siebie i było super. potem jeszcze byliśmy na spacerku, wspólna kąpiel małej no i czas dla nas.jak miło było sie przytulić.a wczoraj też spedzilismy dzień sami. mieliśmy jechać do naszej znajomej pani anety ale tż nie chciał nigdzie i nie ukrywam że bardzo sie ucieszyłam.bylismy z małą na spacerku, obejrzelismy filmy , zjedliśmy razem obiadek, tz zajmował sie ukochana córeczką- jak zawsze. no i bałam sie czy go pozna- nie było problemu- od razu sie smiała i wyciagnęła do niego rączki. a wieczorkiem bylismy w pizzeri- mała spała i dziadek czuwał.

a dzisiaj niby mielismy spotkać sie z tesciowa ale nie wyszło- ha, ha- i naet nic specjalnie nie mówiłam. okłamała mnie bo w busie jak jechalismy to powiedziałae że radek obiecał jej ze przyjedziemy w niedziele na obiad- a tak nie było- powiedziała że moze wejdziemy jak wybierzemy sie do pani Anety - to do niej tez wejdziemy. ja zaprponowałam zoo- a ona że jej sie nie chce i daleko- a ja do as na obiad nie przyjade i już.no ale pogoda była dzisiaj okropna i tz nie chciała nigdzie iść. bylismy tylko na małych zakupach( pianka, żel dla niego)i filmik w domku i zabawa z mała. przecież tesciowa mogła przyjechać.no ale jak wsiadłysmy do busa to mówi- jak ona juz duża i ze dawno jej nie widziała- a ja jej na to - przecież zasze możesz przyjechać- ale jej sie nie chce bo to tak daleko-to jej odpowiedziałam- mnie tez sie nie chce bo do was tez daleko to sie nie dziw i nie licz ze ja do was przyjadę. to ja mam sie telepać z wózkiem bo jej sie nie chcę.

ale mój tz jest kochany bo wie jak jest no i nawet nie musiałam nic mówić i nigdzie nie chciał jechac bo sam wolał spedzic czas z nami. a mnie to sie bardzo podobało-taki zwyczajni weekend- jak zawsze- kiedy był z nami.a teraz śpi bo w nocy jedzie.a ja mam znowu łzy w oczach. to był taki super czas. tak bardzo chciałabym żeby te 8 miesięcy juz minęło.oby do 16 grudnia!ni od wtorku juz w Łasku- mam nadzieje że bedziemy go częściej widywały.

no koniec rozczulania - czas na fotki

wiecej fotek razem ma na aparacie u kolegi a le jak to tylko będzie mozliwe to da mi płytkę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00867.JPG (35,4 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03195.JPG (76,0 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03207.JPG (113,9 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03215.JPG (96,6 KB, 10 załadowań)
dorka19801 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-04, 18:14   #3431
dorka19801
Wtajemniczenie

a to fotki z 1 września- impreza pracownicza mojego tż

no i u kolegi jeszcze latem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00629.JPG (127,0 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00691.JPG (92,6 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 014.jpg (80,4 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 029.jpg (69,3 KB, 18 załadowań)
Stary 2008-05-04, 18:51   #3432
joasiah
Rozeznanie

GG do joasiah

witam
ja tak czytam o tych matkach kwokach to ja chyba jestem wyrodna :/
ja zawsze korzystam z okazji aby gdziekolwiek wyjsc czy nawet do glupiego sklepu
jak jestesmy u tesciowej to zawsze wychodzimy a wiem ze malej z tesciowa nic nie bedzie
ale jezdzimy za dnia albo małą wczesniej kapiemy i wychodzimy
jakbym miala siedziec caly czas w domu ocipialabym doslownie
ja musze miec wytchnienie od malej bo zwariowalabym

a co u nas bylismy na weekend majowy u tesciowej i na boze cialo tez jedziemy
mamy sporo zdjatek bo lubie pstrykac i mezowi tez kazę pod karą chlosty

joasiah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-04, 18:57   #3433
dorka19801
Wtajemniczenie

joasiah- nie jestes wyrodna. ja tez zwariowałabym gdybym siedziała stale z dzieckiem ale teściowej jej nie zostawię i nie ma takiej opcji ale tak jak wczoraj jak usneła i dziadek był w domu to my na 3 godzinki wyskoczylismy. no i ja parcuje więc mało czasu spędzam z moim dzieckiem

poiss- chetnie pomogę w sprawię żłobka . jak cos to pytaj- na ile dam rade to chetnie pomoge- ja juz zaprawiona w boju
Stary 2008-05-04, 19:05   #3434
dorka19801
Wtajemniczenie

pysiamn-fotka w ciąży super- bardzo ładnie wyglądałas- jakbys ubrania ciazowe reklamowała a Kubus wyglada jajkby chciał odlecieć z tym balonem

sylwia- Macius ma cudny usmieszek

poiss- Olcia super juz wyczynia- moja tez kombinuje ale jeszcze nie tak

esz- zabawa w domu tez sie chyba dzieciom podoba ale zycze ci ładnej pogody bo na dworku przyjemniej
Stary 2008-05-04, 19:36   #3435
poissonivy
Zakorzenienie

[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7442063]Dziekuje za zyczenia
Mam nadzieje, ze milo spedzacie niedziele, bo ja tak
[/quote]
Taa bardzo fajnie, już byłam w ogródku, witałam się z gąską... krótko mówiąc miałam iść na spacer i lunęło
Cytat:
Napisane przez dorka19801 Pokaż wiadomość
na przysięgę dotarlismy szczęśliwie- pogda super. stałam w pierwszym rzędzie bo sie z wózkiem pchałam.no i ten mój tz całkiem ładnie wyglada w mundurze.w bysie to juz obok siebie i było super. potem jeszcze byliśmy na spacerku, wspólna kąpiel małej no i czas dla nas.jak miło było sie przytulić.a wczoraj też spedzilismy dzień sami.
Super, że weekend się udał i żeby było ich jak najwięcej , wyglądacie bardzo fajnie, rodzinnie
Cytat:
my jestesmy na mleku modyf i nadal nieprzespane noce ,a tez myslalm,ze bedzie lepiej.wczoraj niespal caly dzien,to przespal ladnie cala noc(2od urodzenia),obudzil sie o 7 i dalej poszedl spac.czemu tak nie moze byc codziennie
Tylko, że ja muszę ją nauczyć jeść mleko modyf. w dzień, kiedy ja będę w pracy, a ona w żłobku , zostawię jej cycka rano przed wyjściem, po powrocie z żłobka i na noc.
Cytat:
Już przestaje, zrehabilitowałaś się fotkami Olci
Uff dzięki, bo już mnie pewna część ciała boli od tego bicia
Cytat:
poiss- chetnie pomogę w sprawię żłobka . jak cos to pytaj- na ile dam rade to chetnie pomoge- ja juz zaprawiona w boju
Dziękuję Dorka , jakby co to będę podpytywać
Cytat:
poiss- Olcia super juz wyczynia- moja tez kombinuje ale jeszcze nie tak
Cytat:

Oj ja to już mniej się cieszę, ale nie dlatego, że za wcześnie, tylko że mój ukochany szkrab dorasta

mojej najlepiej wychodzi wspinanie się po ścianie i oczywiście po mnie.

Mało tego moje dziecko zaczęło gadać , wczoraj było bebe, meme... dzisiaj baba, a jak chce mnie przywołać to meemee, koza jakaś, czy co

Parę razy zamiast mee mee zdarzyło się mama
Stary 2008-05-04, 19:52   #3436
berbeaa
Rozeznanie

dzięki dziewczyny z wyspy! Maatra jutro się wybiorę do kaufa i nakupuję mąki ziemniaczanewj i cukru bo w życiu jeszcze u mnie w domu nie kupiłam takiej mąki bo i po co jak ze mnie kucharka co wodę na kawę przypala!
berbeaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-04, 20:18   #3437
maatra
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joasiah Pokaż wiadomość
jakbym miala siedziec caly czas w domu ocipialabym doslownie
ja musze miec wytchnienie od malej bo zwariowalabym
to moze lepiej,ze wychodzisz bo starch pomyslec co by bylo gdybys "ocipiala"
Cytat:
Oj ja to już mniej się cieszę, ale nie dlatego, że za wcześnie, tylko że mój ukochany szkrab dorasta

mojej najlepiej wychodzi wspinanie się po ścianie i oczywiście po mnie.

Mało tego moje dziecko zaczęło gadać , wczoraj było bebe, meme... dzisiaj baba, a jak chce mnie przywołać to meemee, koza jakaś, czy co

ja sie boje tylko tego,ze on nagle BĘca na co popadnie,chyba pomysle o chodziku dla jego wlasnego bezpieczenstwa.
ja tez sluze tylko i wylacznie do wspinaczki

nie no koza
u nas tylko DADA,TATA,BABA...oczywisc ie to tylko sylaby,bo moj pies tez jest DADA
Cytat:
Napisane przez berbeaa Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny z wyspy! Maatra jutro się wybiorę do kaufa i nakupuję mąki ziemniaczanewj i cukru bo w życiu jeszcze u mnie w domu nie kupiłam takiej mąki bo i po co jak ze mnie kucharka co wodę na kawę przypala!
haha to moze ja moglam bardziej precyzyjnie napisac te przepisy . dobrze rozmieszaj make ziemniaczana i zoltko z mlekiem.zestaw garnuszek z ognia jak bedziesz to przelewac do gotujacego sie mleka.mieszaj szybko,zeby zoltko sie nie scielo w niewlasciwy sposob to znaczy jajecznicowaty :P,najlepiej trzepaczka jak masz.
a ta z ciekawosci, maz gotuje ,czy kupujecie obiadki ??

Dorka.Ciesze sie ,ze spedzilas milo weekendzik.z tego co zrozumialam Twoj Tz jest bardzo blisko Ciebie skoro w Łasku ?? Bedziesz go mogla teraz czesciej odwiedzac ??
bardzo fajne zdjecia
zaraz dodam fotki stojacego Simuli z dzisiaj
Stary 2008-05-04, 20:59   #3438
joli31
Rozeznanie

Hej, dobry wieczór.
W sumie dzień się udał. TŻ do obiadu odsypiał wczorajsze balety. Ja poszłam z Agatką na spacerek, tyle co wróciłysmy zaczał drobny deszczyk padać. Po obiedzie poszlismy do teściowej na kawę. Sernik upiekła , a jestem na diecie beznabiałowej... Jeszcze go zachwalała, jaki to dobry. Nie wiem czy taka bezmyslna jest, czy złosliwa a udaje miłą Najgorsze jest to ze Pucka zasneła i siedzielismy od 16 do 19.30. Dla mnie to godziny nudów i gapienia sie w pudło, bo co robić. Wysłuchiwanie jak to kocha Agatkę to mi juz bokiem wychodzi. Oczywiscie super, ale bez zboczeń, wszyscy ją kochamy.
Moj mąż jest bardziej rodzinny, poza tym teściowa jest dobrym człowiekiem, ale jakoś działa mi na nerwy swoją nadopiekuńczością i traktowaniem swoich synów ( 36 i 34 lata) jak małych chłopców.
Dorko bardzo się cieszę, że udał się Wam weekend i mieliście okazję pobyć sami. To jest potrzebne w związku, tym bardziej, po takiej rozłące . Zdjęcia bardzo fajne, a ciążowe śliczne. Często z przyjemnoscią wspominam "dorastanie" Agatki....
Stary 2008-05-04, 21:09   #3439
Patrilla
Zakorzenienie

Question Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. II

joli31 to pomyśl sobie ja ma tak całe życie jestem na diecie bezglutenowej i teraz też bez białkowej - teściowa dziś może zjecie lody (dodam ze TZ też nie je białka) za każdym razem jak przychodzimy częstuje nas (choć wie że nie możemy) ciastkami, lodami, śmietanką ... fajnie co??

Mam pytanie czy Wasze dzieci lubią jeździć w wózkach i czy któreś z Was mają wozy z przekładaną rączką??
Stary 2008-05-04, 21:14   #3440
sylwia-zuza
Zakorzenienie

wiecie co pal licho, jak takie teksty sa do was- mackowi tesciowa zaserwowala owoce z jogurtem! na moje slowa-przeciez ma skaze! odpowiedz -na jogurt tez? Boszzzzzzeeeeeee
Stary 2008-05-04, 21:21   #3441
Patrilla
Zakorzenienie

sylwia-zuza Pola też jest uczulona bardzo sie boje w przyszłości zostawiać z teściową, bo uczuleń innych wnuków też nie przestrzega ... lubię kobitkę ale wiem ze będę musiała pewnie walkę stoczyć o to juz ostatnio był tekst żebym jej jabłuszko posłodziła bo takie czcze ...
Stary 2008-05-04, 21:44   #3442
dorka19801
Wtajemniczenie

dziękujemy za wszystkie miłe iciepłe słowa i za komplementy. Łask całkiem blisko i dlatego sie cieszę- jeszcze pewnie ten pierwsz miesiac moze być troche dziwny ale później jakos to bedzie.

my nie mamy przekładanej rączki i na poczatku trochę było dziwnie ale teraz sie przyawyczaiłam. mała uwielbia spacery i nie płacze a odkąd zdjęłam jej okrycie na nóżki to jest w 7 niebie. ciągle sie rozgląda, wyciaga raczki, podziwia piski i gołębie. no i moje dziecko to badzo mało płacze , gdyby jeszcze przesypiała całą noc to chyba byłby ideał- no ale trzeba mieć jakieś wady.

tż się kapie i juz ostatnie chwile nam zostały. mała jutro do żłobka a ja robię nowy zorek na paznokciach. ja to jestem okropna- a tak poważnie to juz od czwartku nie jest wżłobku i lepiej dla niej zeby poszła ale później niz zwykle bo tak na 10 a ja tez potrzebuje trochę odpocząc i dojśc do siebie jak tż pozegnam w nocy.

zrzucę poźniej jeszcze zdjecia z zabaw tz z małą ale dopiero jutro.

słodkich snów no i przespanej nocy
Stary 2008-05-04, 22:54   #3443
joasiah
Rozeznanie

GG do joasiah

maatra a juz tylko dajesz mleko modyfikowane bo jak mieszasz tzn piers i mleko modyf np na noc
to nie łudz się ze ci przespi nockę

dorka fajnie razem wyglądacie i szczuplutka jestes

joasiah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-04, 23:28   #3444
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
ja sie boje tylko tego,ze on nagle BĘca na co popadnie,chyba pomysle o chodziku dla jego wlasnego bezpieczenstwa.
A po co ze dwa razy się stuknie, to się nauczy padać. Wiem, że może piszę jak wyrodna matka, ale takie jest życie, nadopiekuńczość prowadzi do zwichnięcia osobowości. Olka już wie, że jak puści się, to trzeba na pupę lecieć, bo na główkę boli . I jak się puszcza, to wypina ten swój zad, żeby przeciążyć i na nim wylądować.

Maatra, to i tak masz luksusowo, bo ja służę do wspinaczki i dojenia .
Cytat:
nie no koza
u nas tylko DADA,TATA,BABA...oczywisc ie to tylko sylaby,bo moj pies tez jest DADA
no bo to przypomina meczenie kozy mee mee, dada i tata nie może wydusić z siebie
Cytat:
zaraz dodam fotki stojacego Simuli z dzisiaj
czekamy
Cytat:
wiecie co pal licho, jak takie teksty sa do was- mackowi tesciowa zaserwowala owoce z jogurtem! na moje slowa-przeciez ma skaze! odpowiedz -na jogurt tez? Boszzzzzzeeeeeee
No to mądra kobieta, skoro nie wie, że jogurt, to nabiał , mój biedny zięciunio, mam nadzieję, że nie dostał wysypki po eksperymencie babci

No to jeszcze mój śpioszek... pojechałam sobie po sklepach połazić, mój mąż mi po powrocie pokazuje, jak Olcia dzisiaj spała:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1480.JPG (147,6 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1481.JPG (129,2 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1482.JPG (131,6 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1483.JPG (130,3 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1492.JPG (138,5 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1494.JPG (116,2 KB, 18 załadowań)
Stary 2008-05-04, 23:28   #3445
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Cytat:
na przysięgę dotarlismy szczęśliwie- pogda super. stałam w pierwszym rzędzie bo sie z wózkiem pchałam.no i ten mój tz całkiem ładnie wyglada w mundurze.w bysie to juz obok siebie i było super. potem jeszcze byliśmy na spacerku, wspólna kąpiel małej no i czas dla nas.jak miło było sie przytulić.a wczoraj też spedzilismy dzień sami. mieliśmy jechać do naszej znajomej pani anety ale tż nie chciał nigdzie i nie ukrywam że bardzo sie ucieszyłam.bylismy z małą na spacerku, obejrzelismy filmy , zjedliśmy razem obiadek, tz zajmował sie ukochana córeczką- jak zawsze. no i bałam sie czy go pozna- nie było problemu- od razu sie smiała i wyciagnęła do niego rączki. a wieczorkiem bylismy w pizzeri- mała spała i dziadek czuwał.

a dzisiaj niby mielismy spotkać sie z tesciowa ale nie wyszło- ha, ha- i naet nic specjalnie nie mówiłam. okłamała mnie bo w busie jak jechalismy to powiedziałae że radek obiecał jej ze przyjedziemy w niedziele na obiad- a tak nie było- powiedziała że moze wejdziemy jak wybierzemy sie do pani Anety - to do niej tez wejdziemy. ja zaprponowałam zoo- a ona że jej sie nie chce i daleko- a ja do as na obiad nie przyjade i już.no ale pogoda była dzisiaj okropna i tz nie chciała nigdzie iść. bylismy tylko na małych zakupach( pianka, żel dla niego)i filmik w domku i zabawa z mała. przecież tesciowa mogła przyjechać.no ale jak wsiadłysmy do busa to mówi- jak ona juz duża i ze dawno jej nie widziała- a ja jej na to - przecież zasze możesz przyjechać- ale jej sie nie chce bo to tak daleko-to jej odpowiedziałam- mnie tez sie nie chce bo do was tez daleko to sie nie dziw i nie licz ze ja do was przyjadę. to ja mam sie telepać z wózkiem bo jej sie nie chcę.

ale mój tz jest kochany bo wie jak jest no i nawet nie musiałam nic mówić i nigdzie nie chciał jechac bo sam wolał spedzic czas z nami. a mnie to sie bardzo podobało-taki zwyczajni weekend- jak zawsze- kiedy był z nami.a teraz śpi bo w nocy jedzie.a ja mam znowu łzy w oczach. to był taki super czas. tak bardzo chciałabym żeby te 8 miesięcy juz minęło.oby do 16 grudnia!ni od wtorku juz w Łasku- mam nadzieje że bedziemy go częściej widywały.

no koniec rozczulania - czas na fotki

wiecej fotek razem ma na aparacie u kolegi a le jak to tylko będzie mozliwe to da mi płytkę.

Dorka super, że przysięga się udała i spędzaliście miło i rodzinnie weekend. Teraz po przysiędze będzie już na pewno dużo lepiej, przepustki, jak jest blisko to i stałki. Mój brat też był blisko domu i praktycznie co tydzień go widzieliśmy.

Cytat:
a to fotki z 1 września- impreza pracownicza mojego tż

no i u kolegi jeszcze latem

Pasował Ci brzuszek, ładnie wyglądałaś w ciąży.

Cytat:

Olcia sobie radzi, nie ważne czy po koziemu, czy po ludzku

Cytat:

Maja też tak upadała, całe szczęście teraz jest już bardziej ?ostrożna?. Świetnie to wygląda jak np. próbuje z pozycji stojącej zejść do raczkowania, tak się fajnie schyla, jedną rączką sięga ziemi, drugą trzyma się tego przy czym stała. Choć czasem robi bęc prosto na dupcie, zdarza się też i gorzej.

Cytat:
Po obiedzie poszlismy do teściowej na kawę. Sernik upiekła , a jestem na diecie beznabiałowej... Jeszcze go zachwalała, jaki to dobry. Nie wiem czy taka bezmyslna jest, czy złosliwa a udaje miłą Najgorsze jest to ze Pucka zasneła i siedzielismy od 16 do 19.30. Dla mnie to godziny nudów i gapienia sie w pudło, bo co robić. Wysłuchiwanie jak to kocha Agatkę to mi juz bokiem wychodzi. Oczywiscie super, ale bez zboczeń, wszyscy ją kochamy.
Moj mąż jest bardziej rodzinny, poza tym teściowa jest dobrym człowiekiem, ale jakoś działa mi na nerwy swoją nadopiekuńczością i traktowaniem swoich synów ( 36 i 34 lata) jak małych chłopców.

Też się przeważnie nudzę u teści. dobrze, że robi się ciepło to na podwórku z mają będę hasać to będzie jakieś urozmaicenie wizyt.

Cytat:
Napisane przez Patrilla Pokaż wiadomość
Mam pytanie czy Wasze dzieci lubią jeździć w wózkach i czy któreś z Was mają wozy z przekładaną rączką??

Maja to rożnie, jak siedzi jest w miarę ok., ale nie zawsze, bo chce wstawać. My mamy przekładaną rączkę, jeszcze nie przeszłam na typową spacerówkę. Przeważnie jednak mam ją z przodu, że mnie widzi, czasem przekładam do tyłu, ale wtedy ciężko mi się pcha moją kolumbrynę.

......................... ....
Ja uczę Maję schodzić z łóżka (raz Tż spadła), aby nie zleciała na głowę. Jak się zbliża do krawędzi odwracam ją nóżkami w dół. Na razie spektakularnych efektów nie ma, ale czasem próbuje się odwracać i ześlizgnąć na podłogę.

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
Stary 2008-05-04, 23:34   #3446
poissonivy
Zakorzenienie

[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7446665]Ivy: jutro na pewno pospacerujecie... oby [/quote]
Chyba nie bardzo, ma padać do wtorku , ale jutro mam tyle roboty, że mnie to szczególnie nie martwi, najwyżej Olkę wyrzucę na balkon między opadami deszczu
Stary 2008-05-04, 23:43   #3447
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Cytat:
A po co ze dwa razy się stuknie, to się nauczy padać. Wiem, że może piszę jak wyrodna matka, ale takie jest życie, nadopiekuńczość prowadzi do zwichnięcia osobowości. Olka już wie, że jak puści się, to trzeba na pupę lecieć, bo na główkę boli . I jak się puszcza, to wypina ten swój zad, żeby przeciążyć i na nim wylądować.

Ja też tak uważam, że nauczy się szybciutko, chyba że twardy egzemplarz. Tak jak pisałam wyżej Majucha się nauczyła asekurować. Myślę, że inaczej się nie da, jak dziecko samo pozna co to spotkanie z czymś twardym. Przecież nie da się wytłumaczyć takiemu maleństwu, że tak będzie boleć, czy też może stać mu się krzywda. Zresztą jest nie możliwością uchronić dzieci przed upadkiem, to już jest wpisane w dorastanie i naukę nowych umiejętności motorycznych.
Żadnej wyrodności tu nie widzę, jeśli jest to obie jesteśmy wyrodne

Cytat:
No to jeszcze mój śpioszek... pojechałam sobie po sklepach połazić, mój mąż mi po powrocie pokazuje, jak Olcia dzisiaj spała:

Ola jest niesamowita, a jaka gibka normalnie śpi na siedząco, tylko jest tak sprytna, że głowę na poduszkę potrafi jeszcze położyć. Maja często śpi na czworakach.

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011

Edytowane przez 82anusia
Czas edycji: 2008-05-05 o 00:17
Stary 2008-05-04, 23:55   #3448
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7446729]Brak mi slow na Ole Slodki spioch
Anusia: ucz, ucz, czym skorka za mlodu nasiaknie... I tez czekamy na obiecane zdjecia

Oli wciaz nie pelza, nie raczkuje, nie wstaje tym bardziej, nie ma zebow, nie ma nawet spuchnietych dziasel
Taki to moj siedmiomiesieczny noworodek
Zeby nie bylo, to kreci sie wokol wlasnej osi, czasem popelznie pol metra do tylu, zajmuje mu to jakies 15 minut [/QUOTE]

Zaraz zapodam zdjęcia.

Może Oli jest leniwy Jeszcze i na niego przyjdzie pora, ja tam bym czasem chciała mieć takiego noworodka.

1 Pozycja Mai na spacerze :P
2 Podziwiam okolicę
3,4 z koleżanką, wypożyczyłam jej na chwilę wózek.
5 Po spacerku już?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02919.JPG (118,0 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02923.JPG (96,1 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02932.JPG (116,3 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02933.JPG (112,8 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02937.JPG (86,9 KB, 16 załadowań)

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
Stary 2008-05-04, 23:56   #3449
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

6 Z mamą u babci w domu
7 Co ja ta widzę?!
8 Tato daj pogłaskać pieski!!
9 Z mama podziwiam krajobrazy
10 Pies- chodź tu!
11 Ile można siedzieć??!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03014.JPG (82,4 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03021.JPG (91,8 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03028.JPG (141,9 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03044.JPG (119,0 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03057.JPG (108,0 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03058.JPG (106,1 KB, 16 załadowań)

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
Stary 2008-05-05, 00:25   #3450
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7446903]Moj maly leniuszek [/QUOTE]

Oli jest świetny, ma zabójczy uśmiech, od razu się lepiej robi na duszy i buzia się sama śmieje. Włosów też ma całkiem sporo

Dobra idę szybciochem poćwiczyć i spać.

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości