|
|
#1501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bezdzietne z wyboru / nie chcę mieć dzieci cz. V
Nie wiem jak ma się cytowany tekst to tego co realnie się dzieje, jest moda na zdrowie, mięso nie jest zdrowe - tak mięso nie jest zdrowe - zwłaszcza w ilościach jakie spożywają ludzie. Za to ostatnio popularny jest zdrowszy trwa życia, warzywa, owoce, ryby mięso tylko chude dobre jakościowo. Nie chce mi się wierzyć że zwykły kowalski je rocznie ponad 100kg mięsa 😊
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1502 |
|
Konto usunięte
|
Też wszędzie widzę statystyki, że konsumcja mięsa spada, więc
|
|
|
|
#1503 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, nie sprawdzałam, tylko cytuję. Swoją drogą to ciekawe jak jest naprawdę.
|
|
|
|
#1504 |
|
Zakorzenienie
|
Starszy pan i jakaś babcia też codziennie nie je steka bo ich na to nie stać. To kto w takim razie je takie ilości mięsa, młodzież chyba w hamburgerach? Nie wydaje mi się żeby np. Patologie było stać na takie jedzenie, choć w dobie 500plus mogę się mylić, tylko ile te kiełbasy z grila które pochłoną mają mięsa z mięsie?
|
|
|
#1505 |
|
Zakorzenienie
|
A czy w tych statystykach nie jest brana pod uwagę ilość mięsa, które jest wyrzucane?
|
#1506 |
|
Konto usunięte
|
Teraz przeglądam statystyki. I o ile w Polsce i krajach rozwiniętych nieznacznie spada, to wzrasta w krajach rozwijających, więc summa sumarum efektu boomu na zdrowe vege żarcie nie widać
Edytowane przez 201712071518 Czas edycji: 2017-06-07 o 16:32 |
|
|
|
#1507 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale już na zwykłym grillu większość nie wyobraża sobie grilla bez karkówy. Edytowane przez 201803090921 Czas edycji: 2017-06-07 o 16:33 |
|
|
|
|
#1508 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
"Spożycie mięsa w Polsce według GUS wynosi 73,9 kg w skali roku. Najpopularniejszym rodzajem mięsa jest wieprzowina. W 2014 r. spożycie wieprzowiny na jednego mieszkańca w ciągu roku wyniosło 39,1 kg, a w 2015 r. nastąpił wzrost spożycia do wartości 41,4 kg. - głównie dzięki atrakcyjnym cenom. Prognozuje się, że w 2016 r. spożycie tego gatunku mięsa wyniesie około 40 kg. Konsumpcja drobiu w 2014 r. wyniosła 28,2 kg na osobę, a w 2015 r. była na poziomie 27,1 kg. Wołowina w Polsce jest mało doceniana. Szacuje się, że jej spożycie w 2014 i 2015 r. było na takim samym poziomie 1,6 kg na mieszkańca. " wiec podejrzewam, że uwzgledniaja to co sie kupuje. Plus nie ma też ujętego karmienia zwierząt barfem, który jest coraz popularniejszy Edytowane przez 201712071518 Czas edycji: 2017-06-07 o 16:33 |
|
|
|
|
#1509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1510 |
|
Konto usunięte
|
To prawda, chemiczne kurczaki i najbadziewniejsza karkówa znikają w sezonie grillowym z chłodziarek w tempie błyskawicy. A ile tak naprawdę warte jest to "mięso" w sensie odżywczym? Niska cena nie bierze się z niczego.
|
|
|
|
#1511 |
|
lise-kotta
|
czołem favianna! long time no see
![]() tutaj bez zmian, wiec chyba w dalszym ciagu jesteś jedyna osoba która przez dłuższy czas była bzw, a następnie urodziła dziecko ![]() Co jest OK, wiadomo, ale na pewno takie osoby jak ty przyczyniają się do tego, że takich osób jak ja nie traktuje sie serio, bo "przecież dojrzejesz i ci sie odwidzi". Na szczęście ja mam ich gdzieś, ale inne dziewczyny, zwłaszcza te młodsze często sie spotykają z takimi komentarzami. Taka favianna to woda na młyn ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1512 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pogoniłyśmy tam tę, która ''nie potrzebuje feminizmu"
|
|
|
|
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
U nas w domu mięso je tylko jedna osoba, nie kupuję w sklepach, zamawiam bezpośrednio u rzeźnika i zamrażam, przetwory jak kiełbasa mam własnej roboty, robi teściowa, moja mama, babcia, nawet mąż jak mu się chce 😂. Czy to mięso jest dobrej jakości? Nigdy tego nie sprawdzę bo jak? Mogę kupować u rolnika tak nie wiem jaką karma to zwierzę było karmione. W dzisiejszych czasach żywność to loteria. Tak samo jest z warzywami i owocami, co z tego że ktoś nie pryska nie nawozi dziwnymi chemicznymi nawozami jak robi to jego sąsiad? Przecież nawóz wnika w glebę, wodę, opryski roznosi wiatr, więc gdzie jest to eko jedzenie, bez chemii?
|
|
|
#1514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lamiesz mi serce, mówiąc że ja jestem odpowiedzialna za czyjąś bezmyślnosc i wciskanie nosa w nie swoje sprawy ja jednak myślę że to bardziej zależy od taktu, otwartości i szacunku do drugiego człowieka niż od wyboru pojedynczej faviannyNo i chyba każdy ma prawo zmienić plany, życie, wybory. Bo jesli nie, to ten myśliwy, który teraz agituje za szacunkiem dla zwierząt powinien już do końca życia że strzelba po lesie ganiac
|
|
|
|
|
#1515 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
, była bzw do 32 r.ż, chyba. Można poczytać jej posty w pierwszej części, wyglądała na dość zatwardziałą, jej wypowiedzi były czasem nieco agresywne, a rok później planowana ciąża. Szokłam wtedy. Favianna aż tak bardzo mnie nie zadziwiła.
|
|
|
|
|
#1516 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1517 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1519 |
|
Konto usunięte
|
To nie byla przypadkiem KaSiaa21t?
|
|
|
#1520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1521 |
|
Konto usunięte
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7447550 1]To nie byla przypadkiem KaSiaa21t?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] nie, chyba nie - może lise będzie pamiętać bo ona próbowała dyskutować |
|
|
|
#1522 | ||
|
lise-kotta
|
Cytat:
Nigdzie nie napisałam, że jesteś odpowiedzialna za innych i nigdzie nie napisałam, że nie masz prawa zmienić zdania. Ba! Wręcz napisałam, że to przecież jest OK, ale najwyraźniej ci umknęło ![]() A to, że takie postawy jak twoja są pożywką dla ludzi o zerowej wrażliwości to akurat żadna niespodzianka chyba? To nie oznacza jednak, że nikomu nigdy nie ma prawa się odmienić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
Na SNP był pare dni temu wklejony link do zdjęć kobiet trzymających kartki z napisem "nie potrzebuje feminizmu bo...." absolutne szokujące wypowiedzi tam były. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1523 | |
|
she-wolf
|
Cytat:
według mnie takie dziewczyny nigdy w 100% BzW nie były, ewentualnie za takie się kreowały
|
|
|
#1524 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Aż sprawdziłam jej suwaczek ( ), najstarsze ma prawie 6 lat, a pierwsza część wątku to 2011 rok, więc to nie ona Wika82 wypowiadała się w tonie jak większość tutaj, a teraz ma 2 dzieci z małą różnicą wieku i sama pisze, że karmi piersią od ponad 4 lat bez przerwy... Naprawdę ostra zmiana. |
|
|
|
|
#1525 |
|
Zadomowienie
|
Mnie ciężko jest pojąć, że ktoś tak po prostu zmienia aż tak drastycznie zdanie. Zazwyczaj ma na to wpływ jakiś mocny czynnik. Tak sądzę. Natomiast oczywiście każdy może żyć jak uważa, byle tylko nie narzucał swojego zdania innym.
Wysłane z mojego SM-G389F przy użyciu Tapatalka
|
#1526 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1527 |
|
lise-kotta
|
to absolutnie nie golgie - ona miała od początku jasny światopogląd stojący, powiedzmy eee... w opozycji do naszego
|
|
|
|
#1528 | |
|
she-wolf
|
Cytat:
aż do Twojej wypowiedzi byłam przekonana, że kiedyś to jej wypowiedzi czytałam ![]() A tak poza tym zgadzam się z wypowiedzią Shar
|
|
|
#1529 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1530 | |
|
Naczelna Wizażanka:)
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:23.

lamiesz mi serce, mówiąc że ja jestem odpowiedzialna za czyjąś bezmyślnosc i wciskanie nosa w nie swoje sprawy
, była bzw do 32 r.ż, chyba. Można poczytać jej posty w pierwszej części, wyglądała na dość zatwardziałą, jej wypowiedzi były czasem nieco agresywne, a rok później planowana ciąża. Szokłam wtedy. Favianna aż tak bardzo mnie nie zadziwiła.

), najstarsze ma prawie 6 lat, a pierwsza część wątku to 2011 rok, więc to nie ona