PM 2018 cz. 6 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-06-07, 21:14   #391
madz88
Zakorzenienie

Dot.: PM 2018 cz. 6

Dziewczyny a wasze makijazystki próbne robią w soboty? Ja się nad ta moja zastanawiam mocno, ceny są takie w miarę normalne tyle że nie wykorzystam nigdzie tego makijażu i nie przetestuje jego trwałości

madz88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-07, 21:16   #392
el amor
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madz88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a wasze makijazystki próbne robią w soboty? Ja się nad ta moja zastanawiam mocno, ceny są takie w miarę normalne tyle że nie wykorzystam nigdzie tego makijażu i nie przetestuje jego trwałości
Moja robi od pon-pt w godzinach porannych. Niestety nie wiem kiedy będę mieć panieński, to dla mnie zbyt szybko by to ogarnąć, więc brałam pierwszą lepszą datę i wzięłam poniedziałek na 9 rano. Cały dzień będę chodzić w makijażu Sama też sugerowała, że Panny Młode biorą przeważnie początki tygodnia i blisko ślubu.

Edytowane przez el amor
Czas edycji: 2017-06-07 o 21:18
el amor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-07, 21:18   #393
girlandzia
:)

Cytat:

Próbne od poniedziałku do piątku u mnie robią.
girlandzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-07, 21:18   #394
broadwaydream
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nikkus Pokaż wiadomość
Nie zdziwiłabym się jakby jednak nie miał :p
Ja chciałam synka Mikołaja, ale Tż się nie podoba. W ogóle więcej imion dla dziewczynek nam się podoba więc nie wiem co zrobimy jak będziemy mieć samych chłopaków
To ja mam odwrotnie, dla syna to bym i z dziesięć imion miała a dla córki leeedwo jedno wykminiwszy z TZ

Cytat:
Napisane przez Kendra66 Pokaż wiadomość
Znalazłam u mnie w okolicy dziewczynę, która maluje i czesze przepięknie ale coś mi nie chcę odpisać :/
Mam to samo z fryzjerem, nie moge znaleźć nic poza ta jedna ktora nie odpisuje. Nie chce tony lakieru, chce luzne upiecie a tu jak na zlosc co przeglądam to kokon na głowie
Stary 2017-06-07, 21:19   #395
madz88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez el amor Pokaż wiadomość
Moja robi od pon-pt w godzinach porannych. Niestety nie wiem kiedy będę mieć panieński, to dla mnie zbyt szybko by to ogarnąć, więc brałam pierwszą lepszą datę i wzięłam poniedziałek na 9 rano. Cały dzień będę chodzić w makijażu
Ja będę musiała wtedy wziąć wolne bo do pracy w takim makijażu nie pojde. Ja wezmę pewnie jakiś piątek albo nie wiem, pewnie w wakacje jak bede miała urlop. Napisałam do różnych makijazystek ale ceny mają niektóre kosmiczne

Stary 2017-06-07, 21:20   #396
0gabi0
Rozeznanie

Widze, że był temat nazwisk U nas jest już w zasadzie ustalone, że ja będę mieć podwójne, mimo, że wychodzi to dosyć długo. Myślałam też, żeby tak samo miały dzieci, bo jednak chciałabym, żeby moje nazwisko poszło dalej, ale to za dużo kłopotu, a poza tym TŻ absolutnie się nie chce na to zgodzić.

Ja makijażystkę mam zarezerwowaną, ale jeszcze nie podawałam konkretnej daty.

Odpisali mi też dzisiaj w sprawie słodkiego stołu i na niewiele ponad 100 osób, taki nieduży stół jest za 1100zł. Więc raczej nie będziemy brać, zwłaszcza, że nie zamierzamy płacic 8zł za muffinkę, czy 70zł za tarte...
A szkoda, że to tak drogo wychodzi, bo strasznie mi się podobają te stoły.
Wiejskiego raczej nie będziemy mieć, bo nasza sala chyba go nawet nie ma w ofercie.
0gabi0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-07, 21:23   #397
pinaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez girlandzia Pokaż wiadomość
U mnie niestety zapisy dopiero od września i boje się, że ktoś mnie wyprzedzi
U tej makijażystki co chcę się do niej zapisać tak samo, także chyba wstanę 1 września z samego rana i napiszę do niej i mam nadzieję, że 5 maj nie będzie rozchwytywany
Stary 2017-06-07, 21:26   #398
el amor
Zakorzenienie

Cytat:
Próbne od poniedziałku do piątku u mnie robią.
To tak jak i u mnie.

Cytat:
Ja będę musiała wtedy wziąć wolne bo do pracy w takim makijażu nie pojde. Ja wezmę pewnie jakiś piątek albo nie wiem, pewnie w wakacje jak bede miała urlop. Napisałam do różnych makijazystek ale ceny mają niektóre kosmiczne
No ja na pewno wezmę wolne. Ja musiałam brać max do dwóch tygodni przed ślubem więc żadne wakacje mi nie wchodzą w grę bo będę już po ślubie. Też myślałam o piątku, ale w sumie mi to bez różnicy bo i tak godziny poranne.
el amor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-07, 21:26   #399
Aveen
Rozeznanie

Hej dziewczyny! Ale wy piszecie!!

Co do nazwiska, to ja 100% biore TZ dlatego, ze baaaardzo mi sie podoba. A I tez bardzo pasuje do mojego imienia. Plus nikt nie bedzie mial problem z jego wymawianiem. Bo moja rodzina tez nie ma jakos problemow z wymawianiem TZ nazwiska. A tutaj u nas to mojego nazwiska mimo tego, ze nie dlugie I bez typowo polskich znakow to nikt nie umie wymowic. Ale przynajmniej wytrenowalam wszystkich w mojej firmie, kolezanki ze studiow, znajomych jak poprawnie wymawiac moje imie.

A jeszcze co do nazwisk dwuczlonowych, to tutaj jest to bardzo malo spotykane. Ja nie znam nikogo (poza jedna dziewczyna ale ona jest z PL) z podwojnym nazwiskiem. Niby taki "zachod" jestesmy, ale jak widac u nas wciaz to "zacofanie" (jak to ktoras mowila o tym co na fb ktos powiedzial)

A co do dzieci, to moje bedzie mialo jedno z tych "dziwacznych" Ale my mamy specificzna sytulacje, bo nie mieszkamy w PL. Ale ja I tak chcialabym jakies nietypowe, zeby moje dziecko nie bylo 10-siata Kate w klasie. :P Chociaz w sumie tutaj dodajac jeszcze imiona irlandzkie, ktorych polowa ludzi tak czy siak nie umie przeczytac (bo np Aoibheann to oczywiste ze czysta sie jak "Ejvin" ) to chyba nic nikogo nie dziwi.

A jeszcze co do imion dzieci, wyobrazcie sobie problem nauczycieli w tutejszych szkolach jak dzieci emigrantow z Polski zaczely je uczeszczac. Taki Nicholas to nic w porownaniu z wymowa Wladyslaw, Franciszek, Stanislaw I juz o nazwiskach nie wspomne.

Dziewczyny skopcie mi , bo ja wciaz sie na foto ni umiem zdecydowac. A wy juz o makijazystkach a ja nawet podstaw nie mam.
Aveen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-07, 21:34   #400
misia_29
Rozeznanie

Cytat:
Makijażystka, którą bardzo bym chciała mieć na pewno nie robi w sobotę próbnego, bo jest tak oblegana, że nie miałaby kiedy... U niej zapisy ruszają od lipca. Stresuję się, że nie dostanę się do niej, bo ona zawsze bierze urlop w wakacje tak, że nie ma jej jedną sobotę. A od dwóch lat bierze urlop na początku lipca.... Czyli bardzo możliwe, że 7 jej nie będzie...
misia_29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-07, 21:37   #401
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Napisane przez misia_29 Pokaż wiadomość
Tak mi się wydawało. Bo ksiądz otworzył kalendarz na 2017 rok, przerzucił na koniec, gdzie jest kalendarz na 2018 rok taki wiecie, w skróconej wersji ( czyli jeden miesiąc na jednej kartce) i jak nasz lipiec był na lewej stronie, to na prawej stronie (czyli sierpień) były już jakieś 2 wpisy. Mam nadzieję, że dobrze to wytłumaczyłam :p.
Rozumiem o co chodzi Mam nadzieję że we wtorek z rana to załatwię.

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
My jak zapisywaliśmy się to był styczeń i już wtedy były zapisy na czerwiec i nawet 2019 rok.
O ludzie

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Mnie ksiądz lekko wysmial ze za wczesnie
Też myślę że u mnie mnie wyśmieje aż takiej dużej parafii nie mam
MrsSeductive jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-07, 21:37   #402
Aveen
Rozeznanie

Ach dziewczyny a jeszcze co do tego ksiedza, to moja mama wstepnie zabukowala 18, a pozniej jak poszlismy do ksiedza jak bylismy I chcielismy zmienic na 17 to juz ktos 16:30 mial zarezerwowana. To jednak chyba nie za wczesniez tym rezerwowaniem, bo w sumie to raczej nie bedzie juz innego slubu tego dnia, bo wiekszosc sal of 17 jest dostepna. Dlatego dobrze, ze moja mama byla zaradna, bo jakbysmy do maja czekali to pewnie bysmy musiali szukac innego kosciola.
Stary 2017-06-07, 21:39   #403
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Ja jedną będę próbować na cywilny.

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Aveen Pokaż wiadomość
Ach dziewczyny a jeszcze co do tego ksiedza, to moja mama wstepnie zabukowala 18, a pozniej jak poszlismy do ksiedza jak bylismy I chcielismy zmienic na 17 to juz ktos 16:30 mial zarezerwowana. To jednak chyba nie za wczesniez tym rezerwowaniem, bo w sumie to raczej nie bedzie juz innego slubu tego dnia, bo wiekszosc sal of 17 jest dostepna. Dlatego dobrze, ze moja mama byla zaradna, bo jakbysmy do maja czekali to pewnie bysmy musiali szukac innego kosciola.
Nie u nas sala jest od 16. Więc jak coś to ślub może być już o 15.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2017-06-07, 21:43   #404
Aveen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MrsSeductive Pokaż wiadomość
Ja jedną będę próbować na cywilny.

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Nie u nas sala jest od 16. Więc jak coś to ślub może być już o 15.

No u nas wlasnie nie I wiekszosc sali jest of 17. Chociaz w sumie jak ja chcialam na 17 wesele to duzo osob mowilo mi, ze to za wczesniej, bo lipiec I lepiej na 18 czy 19sta. Chyba wszystko zalezy of regionu.
Stary 2017-06-07, 21:47   #405
madz88
Zakorzenienie

Cytat:
To tak jak i u mnie.

No ja na pewno wezmę wolne. Ja musiałam brać max do dwóch tygodni przed ślubem więc żadne wakacje mi nie wchodzą w grę bo będę już po ślubie. Też myślałam o piątku, ale w sumie mi to bez różnicy bo i tak godziny poranne.
Ja w nowej pracy będę zaczynać później więc rano mogłabym spokojnie ale nie mogę iść do pracy umalowana aż tak

Stary 2017-06-07, 21:48   #406
mansikkaa
Zakorzenienie

Cytat:
No u nas wlasnie nie I wiekszosc sali jest of 17. Chociaz w sumie jak ja chcialam na 17 wesele to duzo osob mowilo mi, ze to za wczesniej, bo lipiec I lepiej na 18 czy 19sta. Chyba wszystko zalezy of regionu.
19? Dla mnie to za późno. Około 20.30 by się siadalo do stołu
Ja wolę jak śluby sa na 15/16. Więcej czasu jestem bo i tak o 2 padam i wracamy do domu
Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
mansikkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-07, 21:49   #407
MrsSeductive
Żona

Cytat:
My chcieliśmy na 18. I każdy mówił że za późno ale byliśmy ostatnio na weselu na 17 i tż uznał że strasznie szybko zleciał czas i że on woli wcześniej więc będzie 16 (czyli standardowa godzina) ale jak nie będzie dostępna to mam wziąć 15.

Stary 2017-06-07, 21:55   #408
Aveen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mansikkaa Pokaż wiadomość
19? Dla mnie to za późno. Około 20.30 by się siadalo do stołu
Ja wolę jak śluby sa na 15/16. Więcej czasu jestem bo i tak o 2 padam i wracamy do domu
No wlasnie u nas wiekszosc na weselach zostaje do 4-ej czy 5-tej. Chociaz ja pamietam ze u mojej kuzunki wesele mialo byc do 6-stej a o 8-ej wciaz goscie byli a pozniej poprawiny.

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
My chcieliśmy na 18. I każdy mówił że za późno ale byliśmy ostatnio na weselu na 17 i tż uznał że strasznie szybko zleciał czas i że on woli wcześniej więc będzie 16 (czyli standardowa godzina) ale jak nie będzie dostępna to mam wziąć 15.

W sumie to tez racja, dluzej mozna sie pobawic. Ale mi chyba 18 wystarczy, biorac pod uwage, ze poprawiny bede musiala przezyc. A ja taki malo weselny typ.
Stary 2017-06-07, 21:58   #409
MrsSeductive
Żona

Cytat:
No wlasnie u nas wiekszosc na weselach zostaje do 4-ej czy 5-tej. Chociaz ja pamietam ze u mojej kuzunki wesele mialo byc do 6-stej a o 8-ej wciaz goscie byli a pozniej poprawiny.

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

W sumie to tez racja, dluzej mozna sie pobawic. Ale mi chyba 18 wystarczy, biorac pod uwage, ze poprawiny bede musiala przezyc. A ja taki malo weselny typ.
U mnie nie ma poprawin
Stary 2017-06-07, 22:05   #410
madz88
Zakorzenienie

U nas też nie ma poprawin. A wesele skończy się o 4.00 bo nie będę płacić za kolejne godziny i wszystkim mowimy że wesele do 4.00, zastanawiamy się czy nie napisać żartobliwie na zaproszeniu że potem zapraszamy na zabawę do 4.00 rano w xxxxxx

Stary 2017-06-07, 22:07   #411
girlandzia
:)

W mojej sali nie ma ograniczeń, jeżeli chodzi o godzinę. Szczerze mówiąc nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego.
girlandzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-07, 22:08   #412
MrsSeductive
Żona

Cytat:
U nas też nie ma poprawin. A wesele skończy się o 4.00 bo nie będę płacić za kolejne godziny i wszystkim mowimy że wesele do 4.00, zastanawiamy się czy nie napisać żartobliwie na zaproszeniu że potem zapraszamy na zabawę do 4.00 rano w xxxxxx
u mnie też do 4 Dlatego wole ślub wcześniej
Stary 2017-06-07, 22:11   #413
Aveen
Rozeznanie

Cytat:
U mnie nie ma poprawin
No to w sumie dobra decyza, zeby wczesniej.
My robimy w sumie poprawiny tylko co by moja I TZa bliska rodzina mogli sobie na spokojnie porozmawiac I sie troche poznac. Bo wiekszosc sie pewnie niestety juz raczej nie zobaczy. Planujemy po prostu obiad, bez zadnych DJ, magikow, wygibasow I wszystko na luzie.
Stary 2017-06-07, 22:13   #414
misia_29
Rozeznanie

My mamy salę do 5, ale zespół do 4. Ale z tego co pamiętam jak podpisywaliśmy umowy jedno i drugie można przedłużyć, pewnie z jakąś opłatą.
misia_29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-07, 22:16   #415
Flower23
Zakorzenienie

Ja bym nie zrobiła wesela w sali, która mi narzuca godzinę do której będzie zabawa.

Bloguję
Czasami coś wrzucam
Flower23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-07, 22:17   #416
broadwaydream
Wtajemniczenie

Cytat:
W mojej sali nie ma ograniczeń, jeżeli chodzi o godzinę. Szczerze mówiąc nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego.
Jest jest i szczerze powiedziawszy opłaty za dodatkowy czas są dla mnie z kosmosu. U nas na przykład po czwartej rano jest +500zł za każde 30min...
Stary 2017-06-07, 22:18   #417
Aveen
Rozeznanie

Cytat:
Chyba wynika to obecnie z tego, ze sa organizowane wesela w piatki w salach I organizatorzy musza posprzatac I ogolnie doprowadzic sale do ladu. Jak u nas wesela sa do 5ej, a pozniej kolejne wesele byloby o 12stej to jednak byloby ciezko.
Stary 2017-06-07, 22:20   #418
madz88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flower23 Pokaż wiadomość
Ja bym nie zrobiła wesela w sali, która mi narzuca godzinę do której będzie zabawa.

U mnie można przedłużyć i do 10 rano jak się chce. Ale ja i tak.planowalam nie dłużej niż 4.00 więc dobrze wyszło bo tak to na sale zwale winę:p

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
Napisane przez broadwaydream Pokaż wiadomość
Jest jest i szczerze powiedziawszy opłaty za dodatkowy czas są dla mnie z kosmosu. U nas na przykład po czwartej rano jest +500zł za każde 30min...
U nas 500/1h

Stary 2017-06-07, 22:20   #419
Aveen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Flower23 Pokaż wiadomość

W okolicach Wawy nie mialabys za duzego wyboru bo wiekszosc sal jest do 4 czy 5ej...oczywiscie jak zaplacisz extra to da sie dogadac
Stary 2017-06-07, 22:21   #420
piankowa
Wtajemniczenie

My też mamy do 4. I nie możemy przedłużyć. pogadamy z zespołem, żeby o 3;30 powiedzieli, że zaraz koniec. Z resztą zespół też do 4 gra
Cieszę się z tego, bo i tak dłużej nie wytrzymam.

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka
piankowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości