<3 PM 2017 <3 okrągła cz. 50! :D - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-06-07, 23:19   #1801
Anemone
Mother of Cat

Dot.: &lt;3 PM 2017 &lt;3 okrągła cz. 50! :D

Cytat:
Napisane przez klocki_LEGO Pokaż wiadomość
Ale nie uwazacie za nietaktowne wcinanie sie z butami w czyjes zycie oczekiwanie powodow, czemu nie przyjda?
Bo dla mnie to obciach musiec sie tlumaczyc.

Dla mnie krotka pilka. Na zaproszeniu jest data potwierdzenia przybycia. Ladnie potwierdzam lub odmawiam. Koniec tematu. Czy umieszczacie na zaproszeniu: prosze potwierdzic lub przy odmowie podac nam dokladny i fajnie brzmiacy powod?
po pierwsze nikt nie powiedział, że dopytujemy dlaczego goście nie przybędą. Często sami się tłumaczą
zaręczyliśmy się 15 listopada 2015
ślub 30 grudnia 2017
Anemone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-07, 23:21   #1802
klocki_LEGO
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anemone Pokaż wiadomość
po pierwsze nikt nie powiedział, że dopytujemy dlaczego goście nie przybędą. Często sami się tłumaczą
Wiem, bo jest takie dziwne oczekiwanie. Ale po co w takim razie abalizujecie te powody i dywagujecie, czy są ok czy 'niby'? Nie przyjdą to nie przyjdą. Potwierdzili zgodnie z datą? To nie ma i co mieć pretensji ani żali

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
klocki_LEGO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-07, 23:21   #1803
LadyArya
Amounted Princess

Cytat:
Ale nie uwazacie za nietaktowne wcinanie sie z butami w czyjes zycie oczekiwanie powodow, czemu nie przyjda?
Bo dla mnie to obciach musiec sie tlumaczyc.

Dla mnie krotka pilka. Na zaproszeniu jest data potwierdzenia przybycia. Ladnie potwierdzam lub odmawiam. Koniec tematu. Czy umieszczacie na zaproszeniu: prosze potwierdzic lub przy odmowie podac nam dokladny i fajnie brzmiacy powod?
nie, nie podajemy, ale z uprzejmosci nalezaloby zeby osoba odmawiajaca chociaz powiedziala czemu gardzi naszym zaproszeniem nie jestem potworem i jesli ktos powie ze np. wykupil sobie w tym terminie wczasy pol roku wczesniej to nie ma dla mnie problemu, albo jesli w ten dzien pracuje. Oczywiscie ma tez prawo ktoś odmówić "bo tak" ale to nie sprawia zbyt dobrego wrażenia i tyle
LadyArya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-07, 23:23   #1804
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
No to ze o dacie wiedzieli, to nie jest nic pewnego. Slub jest pewny, jak sie otrzymuje zaproszenie -
proste. Ja tez bym nie brala urlopy w pracy 'bo Baska mowila,
ze wesele'. Widac za pozno wyslaliscie zaproszenie, a pewnie wyslaliscie, bo nie bylo wszystko dograne. I w tym sek - jak nie bylo dograne, to sie moglo zmienic, a jak sie moglo zmienic, to jak brac urlop

No i co z tego ze beda? Widac ich rodzice inaczej odbieraja opieke nad dzieckiem. Widac rodzice tamtych dzieci potrafia sie bawic z dzieckiem obok. A oni nie potrafia. Dopiero sie odnajduja w roli rodzicow, daj ludziom zyc.

A po drugie, wiesz, czy to sa REALNE powody? Bo wiesz, w normalnych krajach ludzie odmawiaja i juz. Nie musza sie tlumaczyc z personalnych spraw. A w Polsce jest oczekiwanie, ze jak ci sie dom nie spalil, ojciec nie umarl i nie masz raka , to 'jaki to powod' i musisz sie tlumaczyc, ile mialas chemii i gdzie masz wlew, zeby napewno wszyscy widzieli, ze serio nie mozesz przyjsc. A moze ci ludzie maja inne powody, ktorym sie nie chca dzielic? Raczej nikt ci nie powie: ej. zona wlasnie poronila i zle sie fizycznie czuje/ mam depresje poporodowa /dziecko ma prawdopodobnie autyzm /mam kiepska sytuacje w pracy, boje sie ze mnie zwolnia i nie moge od tak wziac urlopu itd itd. Jeszcze raz: empatia.[COLOR="Silver"] Po to jest instytucja zaproszen i RSVP date zeby mozna bylo taktownie odmowic. Ja serio nie rozumiem problemu - dajecie ludziom date zeby odpowiedzieli, czy beda TAK/NIE, dopowiadaja. WTF.

Nie. Twierdze, ze skoro rodzenstwo ma taki stosunek to TZ to dla TZ to zadna nowosc. Raczej nie jest chyba tak ze sa super kochajaca sie ,wspierajaca, pomagajaca rodzina i nagle boom! nie przychodza na slub, tylko maja kiepskie pewnie relacje i nie bylo to bardzo ciezkie do przewidzenia, ze nie przyjada. To nie jest kwestia tylko czy ktos jest spokrewniony i jak blisko, tylko jak blisko jest emocjonalnie/uczuciowo.
Serio? Nie jest pewne jeśli przez cały rok non stop trąbią na lewo i prawo jedną datę bez zmian i każdy utwierdza, ze tak jest? Inna sprawa, ze nawet idąc na wesele nie masz pojęcia czy pan młody czy panna młoda nie ucieknie sprzed ołtarza, to po co w ogóle chodzić na wesela? Pewnością przecież nie ma czy się odbędzie.
Jeśli masz takie stosunki z rodzina to byś nie brała urlopu. Oni mieli zawsze świetne stosunki. Po prostu to była głupia wymówka, której mogli już nie wymyślać. Nikt ich nie meczy o wymówki. Nikt nie pyta czemu. Sami piszą co chcą. Niektórzy nie wiedza czy się potrafią bawić z dziećmi na weselu czy nie, ale po prostu nie dawali dziecka za wymówkę do nie przyjechania. I nie, o wszystkich złych rzeczach w rodzinie wiemy. To nie jest daleka rodzina, żeby nie wiedzieć.

Zdziwisz się. Relacje mają super, dzwonią do siebie i gadają. I właśnie wyszło BOOM! Nikt się nie spodziewał, nawet mama TZ, która gada z bratem regularnie. Jakoś nie mówił wcześniej ze może się nie udać, ze mogą nie przyjechać. Dlatego to właśnie taka tragedia dla TZ i jego rodziców. Bo to miała być okazja by się spotkac po wielu miesiącach, a wyszło inaczej.

Nie możesz oceniać innych rodzin przez statystyki. Statystycznie pies i jego właściciel maja po 3 nogi.

If you can dream it, you can do it!
~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
aankaa092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-07, 23:24   #1805
klocki_LEGO
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LadyArya Pokaż wiadomość
nie, nie podajemy, ale z uprzejmosci nalezaloby zeby osoba odmawiajaca chociaz powiedziala czemu gardzi naszym zaproszeniem nie jestem potworem i jesli ktos powie ze np. wykupil sobie w tym terminie wczasy pol roku wczesniej to nie ma dla mnie problemu, albo jesli w ten dzien pracuje. Oczywiscie ma tez prawo ktoś odmówić "bo tak" ale to nie sprawia zbyt dobrego wrażenia i tyle
A jak osoba odmawiajaca nie cche sie z Toba dzielic swoja medyczna historia na przyklad?
Hej, przykro mi LadyArya, ze nie moge przyjsc ale mam IBS i sie boje ze posram sie w majty.
Albo: JEstem wlasnie na spotkaniach AA i nie chce byc na imprezie z alkoholem.

No daj zyc
Stary 2017-06-07, 23:24   #1806
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nivea91 Pokaż wiadomość
Ania szkoda tłumaczyć

Chyba tak. Już rezygnuje. Już zeszły ze mnie emocje. Poćwiczylam... chyba ode spac.

~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
Stary 2017-06-07, 23:25   #1807
Anemone
Mother of Cat

Cytat:
Wiem, bo jest takie dziwne oczekiwanie. Ale po co w takim razie abalizujecie te powody i dywagujecie, czy są ok czy 'niby'? Nie przyjdą to nie przyjdą. Potwierdzili zgodnie z datą? To nie ma i co mieć pretensji ani żali

nie odbiorę tego posta osobiście, bo u mnie jeszcze potwierdzeń nie było i dłuuugo nie będzie
aczkolwiek jeżeli od ponad roku się powtarza w rodzinie, że wesele będzie, to uważam, że mimo wszystko jeśli ktoś nie przyjdzie to będzie mi po prostu przykro.
Przyjaciółkom powiedziałam zaraz po rezerwacji sali, że nie przyjmuję odmowy i MUSZĄ być ze mną w tym dniu. Każda się z tym liczy i wszystkie mówią, że będą więc się z tą myślą oswoiły. Wiadomo, nie przewidzi się np. wypadku losowego, ale skoro już teraz planują być to się cieszę
zaręczyliśmy się 15 listopada 2015
ślub 30 grudnia 2017
Anemone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-07, 23:28   #1808
yoru90
Zadomowienie

Nadrobiłam I witam , ale naspamowałyście

Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość
Ta z dekoracjami Ksiądz,organistka,kościel ny i zapowiedzi.
Ale i tak niczym nie można rzucać przed kościołem to po co mi kościelny
Skoro nie możesz przed kościołem to może w kościele? Wiesz zaraz po przysiędze np

Cytat:
Napisane przez luna_laula Pokaż wiadomość
https://youtu.be/TJUj6LluDZM

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
co a pacze

Cytat:
Napisane przez serduszko165 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja też poproszę o kciuki, ale nie dla mnie tylko dla mojej przyjaciółki w ciąży, bo jest bardzo źle, a termin na początek października....
wielkie, mocne kciuki! niech oboje będą w zdrowiu

Cytat:
Napisane przez luna_laula Pokaż wiadomość
Najpierw tylko popatrzeć, a potem różne cuda się dzieją

Wkurzylybyscie się za krótka, biała sukienkę na waszym weselu? :P

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Nie sądze, na długą, koronkową może, ale krótka spoko, tak samo czerwona czy czarna

Cytat:
Napisane przez aankaa092 Pokaż wiadomość
Na 100% na chrzciny zabranie wiec dokupcie jeszcze 20butelek

wizaż radzi

Cytat:
Napisane przez marta271 Pokaż wiadomość
Ja jedyne zdjecie sukienki jakie moge dzis dodav to takie:

Nie zrobilam na sobie
Piękniejsza suknia na wątku

Cytat:
A u nas trochę smutno. TZ właśnie się dowiedział ze cała rodzina jego taty nie przyjedzie. Próbuję jeszcze przekonać siostre cioteczną TZ, ale wątpię by się zgodziła. Zaprosił prawie 80osob, a potwierdziło na razie 32 osoby, zostało tylko 14osob (7par) do potwierdzenia... jest zły, bardzo zly. Szczególnie, ze na weselu jego siostry o wiele więcej osób z ich rodziny było.

Kurcze kiepsko ale na pewno mieli swoje powody . U mnie też nie będzie sporego kawałka rodziny, i to najbliżej bo tylko taką zapraszałam i w większości nawet jak nie pytałam a znam powody to i tak przykro.

Cytat:
Czesc napewno ma w nosie, ale wezmy tez pod uwage, ze czasem ludzie po prostu nie moga przyjsc. Bo nie maja kasy do koperty, albo sie nie czuja na silach psychicznie/fizycznie isc na wesele. Taki jest problem w sprawszaniu tysiaca osob, to nie sa osoby bliskie wiec nie wiesz. Nam na 70 odmowily ...4 osoby, ktore mieszkaja w innym kraju. Z przyjaciol nie odmowil NIKT i wiem, ze beda. Ale jakbym zaczela sprawszac jakis dalszych wujkow czy bog wie kogo, to coz...
W kazdym razie, jak sie zaprasza 100+ osob to nie sa to osoby bliskie przeciez.

Czytam te wywody i może z częścią sie zgadzam, ale... mi np odmówiła najbliższa rodzina, w tym np siostra z którą mam dobry kontakt, i znam powód i wiem że nie jest bo kasa bo coś.. ale i tak i jej i mi jest przykro, najzwyczajniej po ludzku, nie wiem co w tym zaskakującego. I chyba o to Ance chodziło, nie o to że pozapraszała siódmą wodę po kisielu, ze domagała sie tłumaczeń, ze uważa ze jej wesele jest najważniejsze tylko po ludzku jej przykro że nie może tego dnia z nimi dzielić, ona czy jej tż. Tu nie chodzi o to czemu i ile osób odmówiło, ale z kim nie możemy dzielić się naszym dniem a nie że jesteśmy obrażone na cały świat bo ktoś nie uważa naszego dnia za świętość. Nie wiem czy masz w sobie choć trochę empatii by zrozumieć, że komuś może być przykro z powodu dla który dla Ciebie najwyraźniej jest abstrakcją.
yoru90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-07, 23:30   #1809
LadyArya
Amounted Princess

Cytat:
A jak osoba odmawiajaca nie cche sie z Toba dzielic swoja medyczna historia na przyklad?
Hej, przykro mi LadyArya, ze nie moge przyjsc ale mam IBS i sie boje ze posram sie w majty.
Albo: JEstem wlasnie na spotkaniach AA i nie chce byc na imprezie z alkoholem.

No daj zyc
łał bo powiedzenie "posram sie w majty" jest jedynym wyrazeniem jakie mozna uzyc oczywiscie. Myślalam ze mozna tez powiedziec np. "ostatnio kiepsko sie czuje i musze odpoczac w domu" ale co ja tam wiem, trzeba od razu mowic o osranych majtach
Stary 2017-06-07, 23:34   #1810
klocki_LEGO
Rozeznanie

Cytat:
Zdziwisz się. Relacje mają super, dzwonią do siebie i gadają. I właśnie wyszło BOOM! Nikt się nie spodziewał, nawet mama TZ, która gada z bratem regularnie. Jakoś nie mówił wcześniej ze może się nie udać, ze mogą nie przyjechać. Dlatego to właśnie taka tragedia dla TZ i jego rodziców. Bo to miała być okazja by się spotkac po wielu miesiącach, a wyszło inaczej.
Podobno wesele dla gosci jest, no to skoro GOSCIE, bedacy celem wesela, nie chca przyjsc . Rozumiem, ze mu przykro, ale nie rozumiem zlosci jesli odmowili w oznaczonym terminie. Po to on jest. Moze czas przemyslec jednak 'bliskosc' tych relacji i to tyle.

Ja sie zgadzam z kims tu wyzej, ze na pewnym etapie czlowiek ma wywalone. Widac ja osiagnelam ten etap przed slubem, bo jest mi zupelnie obojetne czemu ktos nie przyjedzie i czy, jak da znac. Im mniej, tym mniej mnie to kosztuje, a tlumow i tak nie lubie.

Widac jestem bez serca

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Cytat:
łał bo powiedzenie "posram sie w majty" jest jedynym wyrazeniem jakie mozna uzyc oczywiscie. Myślalam ze mozna tez powiedziec np. "ostatnio kiepsko sie czuje i musze odpoczac w domu" ale co ja tam wiem, trzeba od razu mowic o osranych majtach
No, a mozna nie oczekiwac w ogole tlumaczen. Skoro to bliska osoba, to rozumiemy, ze nie przychodzi z WAZNYCH powodow i mozna nie zmuszac do zadnych tlumaczen. A skoro przychodzi z blahych to nie jest bliska osoba, bo cie ma w nosie. Proste.

Serio nie rozumiem po co wam data odpowiedzi na zaproszeniu, skoro ludzie odmawiaja respektujac te date, i sa jakies mega zale i zlosci.
Ja rozumiem wkurzenie, jak ktos nie przychodzi w ogole, albo odmawia PO dacie. Ale tak?
Moze na tym zakonczmy, bo pozostaje nam sie zgodzic ze sie nie zgodzimy i tyle.

Ja mam wywalone, a wy nie. Widac wasi goscie sa bardziej jak ja. Z tym sie tez trzeba liczyc moze, ze nie dla wszyskich wesele jest tak wazne.

Edytowane przez klocki_LEGO
Czas edycji: 2017-06-07 o 23:36
Stary 2017-06-07, 23:37   #1811
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yoru90 Pokaż wiadomość
Kurcze kiepsko ale na pewno mieli swoje powody . U mnie też nie będzie sporego kawałka rodziny, i to najbliżej bo tylko taką zapraszałam i w większości nawet jak nie pytałam a znam powody to i tak przykro.

Czytam te wywody i może z częścią sie zgadzam, ale... mi np odmówiła najbliższa rodzina, w tym np siostra z którą mam dobry kontakt, i znam powód i wiem że nie jest bo kasa bo coś.. ale i tak i jej i mi jest przykro, najzwyczajniej po ludzku, nie wiem co w tym zaskakującego. I chyba o to Ance chodziło, nie o to że pozapraszała siódmą wodę po kisielu, ze domagała sie tłumaczeń, ze uważa ze jej wesele jest najważniejsze tylko po ludzku jej przykro że nie może tego dnia z nimi dzielić, ona czy jej tż. Tu nie chodzi o to czemu i ile osób odmówiło, ale z kim nie możemy dzielić się naszym dniem a nie że jesteśmy obrażone na cały świat bo ktoś nie uważa naszego dnia za świętość. Nie wiem czy masz w sobie choć trochę empatii by zrozumieć, że komuś może być przykro z powodu dla który dla Ciebie najwyraźniej jest abstrakcją.
Dla mnie to przykre, bo widzę TZ, który jest przygnębiony i to jest straszne. Widzi ze moja rodzina potwierdziła prawie cała i jest mu przykro. Na początku chciałam to obrócić w swego rodzaju zart, ale TZ to się nie spodobało. A po dzisiejszym już w ogóle

Kocham cię. Idealnie to opisałaś.

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Cytat:
Podobno wesele dla gosci jest, no to skoro GOSCIE, bedacy celem wesela, nie chca przyjsc . Rozumiem, ze mu przykro, ale nie rozumiem zlosci jesli odmowili w oznaczonym terminie. Po to on jest. Moze czas przemyslec jednak 'bliskosc' tych relacji i to tyle.

No, a mozna nie oczekiwac w ogole tlumaczen. Skoro to bliska osoba, to rozumiemy, ze nie przychodzi z WAZNYCH powodow i mozna nie zmuszac do zadnych tlumaczen. A skoro przychodzi z blahych to nie jest bliska osoba, bo cie ma w nosie. Proste.

Serio nie rozumiem po co wam data odpowiedzi na zaproszeniu, skoro ludzie odmawiaja respektujac te date, i sa jakies mega zale i zlosci.
Ja rozumiem wkurzenie, jak ktos nie przychodzi w ogole, albo odmawia PO dacie. Ale tak?

Ja mam wywalone, a wy nie. Widac wasi goscie sa bardziej jak ja.
Zauważmy ze jest tydzien PO terminie. I nadal czekamy na informacje od niektórych.

~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
Stary 2017-06-07, 23:41   #1812
klocki_LEGO
Rozeznanie

Cytat:
Dla mnie to przykre, bo widzę TZ, który jest przygnębiony i to jest straszne. Widzi ze moja rodzina potwierdziła prawie cała i jest mu przykro. Na początku chciałam to obrócić w swego rodzaju zart, ale TZ to się nie spodobało. A po dzisiejszym już w ogóle

Plus taki, ze wkracza do Twojej rodziny, ktora widac bardziej sie przejmuje.

Cytat:

Zauważmy ze jest tydzien PO terminie. I nadal czekamy na informacje od niektórych.
A to juz mega swinstwo, bez dwoch zdan. Czasem mysle, ze najlepiej napisac, ze trzeba tylko potwierdzic przyjscia. Brak potwierdzenia = skreslenie z listy. Problem solved

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

wredna jestem jednak :P
Stary 2017-06-07, 23:44   #1813
oljaa
Zakorzenienie

Cytat:
Krąży taka legenda

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Z innej beczki mając wciśniętego caps locka na klawiaturze w lapku, klawiatura zewnętrzna pisze dużymi literami nie muszę mówić co się dzieje kiedy dwa capse są wciśnięte
oljaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-07, 23:48   #1814
yoru90
Zadomowienie

Cytat:

Kocham cię. Idealnie to opisałaś.

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Ślubujesz o 16? Wyznamy sobie miłość w tym samym czasie

My dzwoniliśmy do wszystkich i potwierdzaliśmy, na szczęście w miarę sprawnie poszło. Parę osób mamy jeszcze nie pewnych ale wiedzieliśmy wcześniej i daliśmy im więcej czasu
yoru90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-07, 23:50   #1815
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mckwadrat Pokaż wiadomość
70

To spokojnie wystarczy taka wielkość

Cytat:
Chyba tak. Już rezygnuje. Już zeszły ze mnie emocje. Poćwiczylam... chyba ode spac.

Szkoda nerwów

20.05.2017
muszkaaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-07, 23:51   #1816
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Plus taki, ze wkracza do Twojej rodziny, ktora widac bardziej sie przejmuje.

A to juz mega swinstwo, bez dwoch zdan. Czasem mysle, ze najlepiej napisac, ze trzeba tylko potwierdzic przyjscia. Brak potwierdzenia = skreslenie z listy. Problem solved P
No cóż. Moja rodzina miała powód do zjednoczenia i jakoś bardziej się trzymamy teraz razem.

Najlepiej by tak było jakby się skreślało zaraz po terminie, ale rodzina to rodzina i w piątek TZ ma dzwonić po swojej by się dowiedzieć kto w końcu będzie.
Cytat:
Napisane przez oljaa Pokaż wiadomość
Krąży taka legenda

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Z innej beczki mając wciśniętego caps locka na klawiaturze w lapku, klawiatura zewnętrzna pisze dużymi literami nie muszę mówić co się dzieje kiedy dwa capse są wciśnięte
Dokładnie... to legenda ze ludzie potwierdzają w terminie może z 1/3 potwierdzi do tego czasu to jest super

Bo nie masz wyłączonej klawiatury w lapku. W pracy tez się klawiatura w laptopie zepsuła i czasami pisząc na zewnętrznej postawionej na wewnętrznej czasem za bardo się rozmachałam i nóżki zaczynały mi wciągając literę Q lub P. Za pierwszym razem się przestraszyłam, myśląc ze to duchy

~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
Stary 2017-06-07, 23:52   #1817
malgosiaw123
Zakorzenienie

Dot.: <3 PM 2017 <3 okrągła cz. 50! :D

Cytat:
Napisane przez micia00 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy było, ale w temacie wierszyków w zaproszeniach:
http://mistrzowie.org/uimages/servic...jpg?1496794864

Wysłane z mojego Lenovo K10a40 przy użyciu Tapatalka
malgosiaw123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-07, 23:54   #1818
oljaa
Zakorzenienie

Cytat:
Bo nie masz wyłączonej klawiatury w lapku. W pracy tez się klawiatura w laptopie zepsuła i czasami pisząc na zewnętrznej postawionej na wewnętrznej czasem za bardo się rozmachałam i nóżki zaczynały mi wciągając literę Q lub P. Za pierwszym razem się przestraszyłam, myśląc ze to duchy

Wiem, wiem taki ze mnie mały informatyczek, jadę na dwie klawiatury piszę na laptopowej, a czego mi brakuje uzupełniam zewnętrzną
oljaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-07, 23:54   #1819
klocki_LEGO
Rozeznanie

Cytat:
No cóż. Moja rodzina miała powód do zjednoczenia i jakoś bardziej się trzymamy teraz razem.

Najlepiej by tak było jakby się skreślało zaraz po terminie, ale rodzina to rodzina i w piątek TZ ma dzwonić po swojej by się dowiedzieć kto w końcu będzie.

Dokładnie... to legenda ze ludzie potwierdzają w terminie może z 1/3 potwierdzi do tego czasu to jest super
No widzisz, ja jestem jednak wredna i brutalna, bo fakt 'rodzina to rodzina' dlatego sie potwierdza w terminie, a jak sie nie potwierdza to olac

Widzisz i tu mnie zaskoczylas i pewnie dlatego sie rozmijamy w pogladach. U nas potwierdzili wszyscy na 3 m-ce przed, gdzie czas mieli do 2 tyg przed. Nie spotkalam sie z tym, ze ludze nie potwierdzaja
Stary 2017-06-07, 23:55   #1820
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yoru90 Pokaż wiadomość

Ślubujesz o 16? Wyznamy sobie miłość w tym samym czasie

My dzwoniliśmy do wszystkich i potwierdzaliśmy, na szczęście w miarę sprawnie poszło. Parę osób mamy jeszcze nie pewnych ale wiedzieliśmy wcześniej i daliśmy im więcej czasu
Niestety nie ja dwie godziny wcześniej ci wyznam " i ze cię nie dopuszczę aż do śmierci"

Ja daje jeszcze 2 koleżankom czas i jednej siostrze do siostry napisze jutro a z koleżankami czekać muszę, bo nie wiedza jaka będzie sytuacja z pracą u nich. Jedna niestety urlop dostała od 3 lipca i mówi ze się będzie starać to przesunąć, a druga nie wie czy dostanie prace czy nie.
Do mnie z naturhouse nie zadzwonili :rydze-smarkam: koleżanka ma się jutro podpytać na wizycie.

~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
Stary 2017-06-07, 23:57   #1821
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Sa na ten temat badania socjologiczne, jest jakis standardowy przedzial, to raz. A dwa prosta matematyka, Rok ma 365 dni, nawet zakladajac ze godzine dziennie poswiecasz na pielegnowanie bliskich relacji z ludzmi poza twojej rodziny (maz/dzieci, rodzice, rodzenstwo), to jak ktos sprasza 300 osob, znaczy, ze rozmawia z kazda z nich raz w roku :P. No, dwa razy jesli zalozymy, ze polowa jest od pana, a polowa od panny mlodej. Serio, rozumiem ze mozna miec duza rodzine i kilka paczek znajomych, ale nie ma takich szans, zeby 150 osob znac na bierzaco tak blisko zeby wiedziec intymne szczegoly, czemu sie nie pojawili na slubie. Nie ma co tutaj rozbijac g.na na atomy, kto ile ma znajomych i przyjaciol, bo zapewne zaraz sie znajdzie ktos, kto ma 300 bliskich przyjaciol i krewnych Chodzi mi o to, ze trzeba patrzec z ich perspektywy. Dla nas to jest mega wazny dzien- slub. ALe ich zycie nie zamarlo w bezruchu, bo Zdzichu i Jola sie hajtaja. Ich zycie leci i roznie sie w nim dzieje. Trzeba to zrozumiec. Ja kiedys nie poszlam na weslee bliskiej przyjaciolki, bo mialam depresje, o czym nikt prawie nie wiedzial. Jakby miala pretensje, ze oh ah co mi szkodzilo przyjsc, przeciez 'mialam czas w weekend' itd., to by przestala byc moja przyjaciolka. Troche empatii trzeba.
Socjologowie Panami Świata :ksiądz: nikt tu nie mówi o obrażaniu,tylko po prostu jest Ance przykro że odmówili. Normalna sprawa.

Poza tym współczuję ubogich relacji rodzinnych. Dla mnie pielęgnowanie stosunków jest bardzo ważne i cieszę się że z tak wieloma osobami utrzymuje bliskie kontakty.

Stary 2017-06-08, 00:00   #1822
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oljaa Pokaż wiadomość
Wiem, wiem taki ze mnie mały informatyczek, jadę na dwie klawiatury piszę na laptopowej, a czego mi brakuje uzupełniam zewnętrzną
jedna ręka na jednej klawiaturze a druga na drugiej?
Cytat:
No widzisz, ja jestem jednak wredna i brutalna, bo fakt 'rodzina to rodzina' dlatego sie potwierdza w terminie, a jak sie nie potwierdza to olac

Widzisz i tu mnie zaskoczylas i pewnie dlatego sie rozmijamy w pogladach. U nas potwierdzili wszyscy na 3 m-ce przed, gdzie czas mieli do 2 tyg przed. Nie spotkalam sie z tym, ze ludze nie potwierdzaja
Moja rodzina tez w większości mówiła, ze przyjdzie w momencie, gdy zapraszaliśmy. Części nawet nie czekałam na potwierdzenie, bo oczywistym jest ze przyjdą.

W ogole czemu masz taki nick?

~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
Stary 2017-06-08, 00:05   #1823
klocki_LEGO
Rozeznanie

Cytat:

Moja rodzina tez w większości mówiła, ze przyjdzie w momencie, gdy zapraszaliśmy. Części nawet nie czekałam na potwierdzenie, bo oczywistym jest ze przyjdą.

W ogole czemu masz taki nick?
Ja mialam kiedys taka sytuacje, ze osoba, ktora olewala mnie latami, mimo, ze ja sumiennie wyslalam kartki na swieta BN itd wyslala mi zaproszenie na slub. Rozumiesz, po X latach zerowego zainteresowania mna i moim zyciem. A potem miala pretensje, ze na slub nie przybylam . Rozumiem, zakladanie, ze bliska rodzina przyjdzie (no chyba ze od razu odmowi), ale czasem mam tez wrazenie, ze PM zakladaja, ze jak ktos jest spokrewniony to ma psi obowiazek przyjsc na wesele, albo sie tlumaczyc czemu sie nie pojawi, jak na spowiedzi.
Ale z tym niepotwierdzaniem to mnie zaskoczylyscie, bo nigdy od nikogo o tym nie slyszalam. Normalka, ze sie potwierdza. Teraz kumam czemu sie wkurzacie

Moj nick? Bo lubie klocki Lego, zadnej filozofii nie ma
Stary 2017-06-08, 00:21   #1824
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mialam kiedys taka sytuacje, ze osoba, ktora olewala mnie latami, mimo, ze ja sumiennie wyslalam kartki na swieta BN itd wyslala mi zaproszenie na slub. Rozumiesz, po X latach zerowego zainteresowania mna i moim zyciem. A potem miala pretensje, ze na slub nie przybylam . Rozumiem, zakladanie, ze bliska rodzina przyjdzie (no chyba ze od razu odmowi), ale czasem mam tez wrazenie, ze PM zakladaja, ze jak ktos jest spokrewniony to ma psi obowiazek przyjsc na wesele, albo sie tlumaczyc czemu sie nie pojawi, jak na spowiedzi.

Ale z tym niepotwierdzaniem to mnie zaskoczylyscie, bo nigdy od nikogo o tym nie slyszalam. Normalka, ze sie potwierdza. Teraz kumam czemu sie wkurzacie

Moj nick? Bo lubie klocki Lego, zadnej filozofii nie ma
Bywają i bridezille, które uważają ze ich śluby są ważniejsze od całego świata, ale póki co żadna z nas nią nie jest, chociaz w złe dni niektóre z nas maja takie zapędy, np. Ja
Ale co do gości to uważam, ze wszystko mi jedno czy przyjdą póki nie jest to najbliższa rodzina.

Co do potwierdzeń to jest to normalne. Kogo się nie pytałam z rodziny mojej czy TZ to mówili, ze dzwonić i tak trzeba po większości, wiec lepiej zapisywać sobie nr do gości

Ale aż tak? TZ lubi lego technic, ciagle jak ma kupic córce swojej siostry prezent to w sklepie z zabawkami najpierw idzie patrzeć na technic a potem dopiero na duplo dla małej

~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
Stary 2017-06-08, 00:24   #1825
klocki_LEGO
Rozeznanie

Cytat:

Co do potwierdzeń to jest to normalne. Kogo się nie pytałam z rodziny mojej czy TZ to mówili, ze dzwonić i tak trzeba po większości, wiec lepiej zapisywać sobie nr do gości
Moze to zalezy od tego, ze w Polsce daje sie koperty. Bo jakby to bylo zarcie i imprezka za free, to pewnie wiecej byloby chetnych, tak jak w innych krajach

Cytat:

Ale aż tak? TZ lubi lego technic, ciagle jak ma kupic córce swojej siostry prezent to w sklepie z zabawkami najpierw idzie patrzeć na technic a potem dopiero na duplo dla małej
Az tak Dostawalam LEGO zamiast kwiatow jak randkowalismy.
Stary 2017-06-08, 00:31   #1826
LadyArya
Amounted Princess

Cytat:
Moze to zalezy od tego, ze w Polsce daje sie koperty. Bo jakby to bylo zarcie i imprezka za free, to pewnie wiecej byloby chetnych, tak jak w innych krajach

Az tak Dostawalam LEGO zamiast kwiatow jak randkowalismy.
Kraje gdzie nic sie nie daje na ślub raczej mozna policzyc na palcach jednej reki.

I tak goście mogą sie cieszyc ze nie jest u nas jak np. w Turcji, gdzie na weselu panstwo mlodzi wśród oklasków otwieraja wszystkie koperty i mówia przez megafon kto ile dokladnie dał pieniedzy
Stary 2017-06-08, 00:34   #1827
klocki_LEGO
Rozeznanie

Cytat:
Kraje gdzie nic sie nie daje na ślub raczej mozna policzyc na palcach jednej reki.

I tak goście mogą sie cieszyc ze nie jest u nas jak np. w Turcji, gdzie na weselu panstwo mlodzi wśród oklasków otwieraja wszystkie koperty i mówia przez megafon kto ile dokladnie dał pieniedzy
No nie wiem, ja znam takich krajów bardzo dużo. Albo takich, gdzie się daje prezenty, i jest ich duży przedział cenowy. W sumie poza Polską nie znał kraju, gdzie młodzi zakładają, że wesele im się zwróci. O Turcji nie wiedziałam, tamtych regionów zwyczajów faktycznie nie znam aż tak dobrze.

Stary 2017-06-08, 00:42   #1828
LadyArya
Amounted Princess

Cytat:
No nie wiem, ja znam takich krajów bardzo dużo. Albo takich, gdzie się daje prezenty, i jest ich duży przedział cenowy. W sumie poza Polską nie znał kraju, gdzie młodzi zakładają, że wesele im się zwróci. O Turcji nie wiedziałam, tamtych regionów zwyczajów faktycznie nie znam aż tak dobrze.

jeśli chodzi o prezenty to o nich nic nie mowilam, bo owszem w wielu krajach daje sie tylko prezenty, mowilam tylko o przypadkach gdzie NIC sie nie daje.
Na Cyprze np. zaprasza sie na ślub średnio 1,5 tys - 2 tyś. gości, stawia im sie zazwyczaj tylko same paluszki ze slonymi orzeszkami i jakies jedno bardzo skromne danie, a wiekszosc wesela trwa przyjmowanie kopert przez mlodych, ktorzy stoja tak przez kilka ladnych godzin bo zanim podejdzie do nich ten tysiac osob i zlozy zyczenia i da kase to troche mija
Stary 2017-06-08, 01:11   #1829
klocki_LEGO
Rozeznanie

Cytat:
jeśli chodzi o prezenty to o nich nic nie mowilam, bo owszem w wielu krajach daje sie tylko prezenty, mowilam tylko o przypadkach gdzie NIC sie nie daje.
No takich tez znam duzo, przynajmniej takich, gdzie jest zupelnie OK nie dac nic, o to mi chodzi. Natomiast prezenty maja to do siebie, ze mozna cos tanio kupic i wtedy tez jakby nie bylo jest fajna impreza za grosze Mysle, ze to dziala tez w dwie strony. Ja nie zakladam, ze mi sie cokolwiek zwroci: tyle wydaje na wesele i juz. Przy takim podejsciu potwierdzenia sa mniej wazne, bo nic nie wnosza po za tym, czy bedziesz widziala twarz tej osoby na imprezie, czy nie. Nie czarujmy sie, te nerwy o potwierdzenie (poza bliskimi osobami, bo ten temat juz zostawiam), biora sie stad, ze PM nie chca wydawac na 'pusty talezyk' itd.

A ja mam inne pytanie:

Wybieralyscie suknie pod katem tego, co podoba sie waszym TZ? Kolezanka z pracy zabila mnie stwierdzeniem, ze 'ma nadzieje, ze jej X sie spodoba suknia'. W ogole nie rozwazalam tego aspektu przy wyborze Wyszlam z zalozenia, ze bede tak odpicowana, ze musze mu sie podobac hahaha
Stary 2017-06-08, 01:52   #1830
malgosiaw123
Zakorzenienie

Dot.: &amp;lt;3 PM 2017 &amp;lt;3 okrągła cz. 50! :D

Cytat:
. Mama i brat nie odmowia zapewne. Za to kuzynki babci maz juz pewnie predzej
Do całej swojej wypowiedzi i argumentach o mało bliskiej rodzinie podałaś jakąś piąta wode po kisielu i akurat tutaj nikt takich nie zaprasza..

---------- Dopisano o 01:45 ---------- Poprzedni post napisano o 01:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Anemone Pokaż wiadomość
muszę się zgodzić
Brat organizował obiad po ślubie i zaprosili TYLKO najbliższą rodzinę. Przyszli wszyscy.
Kuzyn organizował wesele na 180 osób i cóż... było może 130... w zasadzie nawet nie wszyscy z najbliższej rodziny byli
Rubbin też prosiła TYLKO najbliższych prosili mało osób i przypomnij sobie ile odmówiło.

---------- Dopisano o 01:48 ---------- Poprzedni post napisano o 01:45 ----------

Cytat:

No dobra tu się zgadzam ale przykro nam może być i tyle.

---------- Dopisano o 01:52 ---------- Poprzedni post napisano o 01:48 ----------

Cytat:
:
To bardzo śmieszne że przy tym wszystkim w kilku postach pisalas o empatii

Edytowane przez malgosiaw123
Czas edycji: 2017-06-08 o 01:54
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości