Janusz, Grażyna - normalna rodzina - januszowanie część PIĄTA - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-06-07, 20:22   #4561
bandra
Fuck google, ask me!

Dot.: Janusz, Grażyna - normalna rodzina - januszowanie część PIĄTA

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość

Ale że świrnięte (w sensie kąpię Brajanka w 96% spirytusie o wieczór, bo bakterie), czy że już mają dość tych wieczych ekskrementów?
To te które nie mówią o niczym innym i z zachwytem fotografują kupki Brajanka, a ich fejzbuk to tysiąc zdjęć Brajanka - w kąpieli, na nocniku, jedzącego, bez zębów, stojącego, siedzącego.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

bandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-07, 20:31   #4562
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80
Konto usunięte

Dzielenie się pierdyliardem zdjęć mi akurat wisi powiewa - robią głupio to robią, co najwyżej dziecka szkoda, ale na mnie wpływu to nie ma.

Natomiast najgorsza postać OZM to nieprzyjmowanie do wiadomości faktu, że brajanek/karynka są istotami ludzkimi a nie nadprzyrodzonymi. W związku z tym potworni rodzice wychodzą z założenia, że ich dziecko jest ponad wszystkim i wszystkimi, i nie obowiązują go/jej żadne zasady i ograniczenia. To przecież dobre dla zwykłych śmiertelników, a brajanek może sobie robić co mu się żywnie podoba - z pluciem i biciem włącznie. A spróbuj tylko zwrócić uwagę.
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-07, 20:33   #4563
ef9f8e413e9eb165fadd201f4168adc65c42d03a
Konto usunięte

Zawsze mnie smieszy, ze rodzice nie zdaja sobie sprawy, ze facebook ma prawo do uzytkowania ich zdjec we wlasnych celach, poniewaz jest taki punkt w regulaminie.
ef9f8e413e9eb165fadd201f4168adc65c42d03a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-07, 20:39   #4564
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
UK udziela wsparcia językowego dla osób, które nie mówią po angielsku (nie każdy posługuje się angielskim po przybyciu i czasami trzeba załatwić coś zanim człowiek opanuje język).
Wiele urzędów, usług medycznych i innych zapewnia usługę tłumacza. Dzieci imigrantów dostają wsparcie językowe w szkole (łącznie z opieką urzędnika, który towarzyszy dziecku na lekcjach i pomaga w integracji).Nie mam pojęcia czy Francja również tak ułatwia imigrantom.
i dzięki temu znam Polaków (głównie, ale nie tylko Polaków) którzy w mieszkają w Anglii grubo ponad 5 lat, nie potrafią nawet porozmawiać z kolegą z pracy jak im minął urlop i nie zamierzają nic robić w tym kierunku. bo po co skoro wszędzie przysługuje im tłumacz.

tłumacz mógłby przysługiwać przez rok pobytu np. a potem jazda uczyć się języka

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;74476206]Nie przegapiłaś, tylko olałaś. Pisałam jeszcze o biurokracji i o tym, że Francuzi w porównaniu do innych wspomnianych nacji ogólnie nie mówią w języku innym niż własny, co jest kwestią zupełnie niezwiązaną z trudnością tegoż języka.
Mogę jeszcze do tego dodać to, co już zostało wspomniane, czyli mniej rozwiązań ułatwiających imigrantom życie i asymilację.[/QUOTE]

myślisz że Anglicy mówią w innym języku niż własny?
albo że panie w polskich urzędach/bankach/czy chociażby kasach biletowych PKP w dużym turystycznym mieście znają inny język niż własny?

Pani_Mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-07, 20:50   #4565
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Pani_Mada Pokaż wiadomość
myślisz że Anglicy mówią w innym języku niż własny?
Owszem, przebywając w UK spotkałam więcej Anglików używających innego języka niż we Francji Francuzów używających innego języka.
Cytat:
albo że panie w polskich urzędach/bankach/czy chociażby kasach biletowych PKP w dużym turystycznym mieście znają inny język niż własny?
O Polsce nic nie pisałam, ale tak, w kasach biletowych wielokrotnie widziałam panie posługujące się angielskim albo przynajmniej ludzi, którzy pomagali innym się porozumieć.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-07, 20:53   #4566
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarna2000 Pokaż wiadomość
Nigdy nie widziałam w Polsce kobiety w burce. Nie wiem, gdzie Wy te całe tłumy widzicie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Warszawa CH Arkadia, zapraszam, dosłownie w każdej kawiarence, non-stop się kręcą wokół Carrefoura, bardzo często przesiadują w fikołkach czy jak sie ten "małpi gaj" dla dzieciaków teraz nazywa.
W złotych tarasach też ich mnóstwo. Ale w Arkadii dosłownie dziesiątki.
Bardzo nieprzyjemnie się robi tam zakupy- panowie patrzą z odrazą, a te panie....w sumie nie wiadomo co tam pod chustką siedzi.
Mam dwie pary znajomych gdzie wyraźnie zaprzestali kupowania w Arkadii bo się boją. Boją sie kobiet zaslonietych od stop do glow, gdzie praktycznie nie masz pojęcia co taka osoba ma pod tym ubraniem na sobie. W sumie poniekąd to rozumiem, bo w Polsce centrum handlowe w weekend byłoby idealnym celem dla terrorystów. W takiej Arkadii w weekend muszą być tysiące ludzi w dodatku z małym i dziećmi- medialnie cel idealny.

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-07, 21:13   #4567
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
Warszawa CH Arkadia, zapraszam, dosłownie w każdej kawiarence, non-stop się kręcą wokół Carrefoura, bardzo często przesiadują w fikołkach czy jak sie ten "małpi gaj" dla dzieciaków teraz nazywa.
Bardzo nieprzyjemnie się robi tam zakupy- panowie patrzą z odrazą, a te panie....w sumie nie wiadomo co tam pod chustką siedzi.
Mam dwie pary znajomych gdzie wyraźnie zaprzestali kupowania w Arkadii bo się boją. Boją sie kobiet zaslonietych od stop do glow, gdzie praktycznie nie masz pojęcia co taka osoba ma pod tym ubraniem na sobie. W sumie poniekąd to rozumiem, bo w Polsce centrum handlowe w weekend byłoby idealnym celem dla terrorystów. W takiej Arkadii w weekend muszą być tysiące ludzi w dodatku z małym i dziećmi- medialnie cel idealny.

Troche jestem w szoku.
I w sumie tak tworza sie zamkniete islamskie dzielnice - malo ludzi tam teraz chodzi, bo jest nieprzyjemnie, bo czesto chodza tam kobiety w burkach; wiec zacznie chodzic jeszcze wiecej koboet w burkach z ich mezczyznami i dziecmi, potem zaczna otwierac stosowne sklepy itd itd.
Moze akurat w tym przypadku tak nie bedzie ale w przyblizeniu tak wlasnie to wyglada.
Stary 2017-06-07, 22:18   #4568
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:

Bywam w Warszawie regularnie od ponad 8 lat (chodzę tam do kina i na zakupy), kobietę w chuście na głowie widziałam z dwa razy. Zaprzestanie robienia zakupów gdzieś ze strachu przed kobietami w chuście wydaje mi się conajmniej śmieszne.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-07, 22:41   #4569
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7448045 1]Dzielenie się pierdyliardem zdjęć mi akurat wisi powiewa - robią głupio to robią, co najwyżej dziecka szkoda, ale na mnie wpływu to nie ma.

Natomiast najgorsza postać OZM to nieprzyjmowanie do wiadomości faktu, że brajanek/karynka są istotami ludzkimi a nie nadprzyrodzonymi. W związku z tym potworni rodzice wychodzą z założenia, że ich dziecko jest ponad wszystkim i wszystkimi, i nie obowiązują go/jej żadne zasady i ograniczenia. To przecież dobre dla zwykłych śmiertelników, a brajanek może sobie robić co mu się żywnie podoba - z pluciem i biciem włącznie. A spróbuj tylko zwrócić uwagę.[/QUOTE]

Oj to, to. Zaraz się dowiesz, że:

1. jesteś dzieciożercą
2. jak będziesz miała swoje to zrozumiesz
3. ty chyba w ogóle nie jesteś kobietą
4. brajanek to tylko dziecko, więc mu wolno
5. karynka jest bardziej wrażliwa niż inne dzieci i trzeba zrozumieć
6. a ty sama jesteś karyna

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-07, 23:02   #4570
marianna144
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bandra Pokaż wiadomość
To te które nie mówią o niczym innym i z zachwytem fotografują kupki Brajanka, a ich fejzbuk to tysiąc zdjęć Brajanka - w kąpieli, na nocniku, jedzącego, bez zębów, stojącego, siedzącego.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
swoje dzieci niech se wrzucaja wolno im, mnie wkurza jak ktos wrzuca czyjes+ moje a nie zapyta
marianna144 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-08, 00:01   #4571
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

Cytat:

Jakoś mi lżej na duszy. Już serio myślałam, że może mam jakieś urojenia, omamy czy coś w ten deseń. No bo jak 99% wizażanek nie widziało kobiety w burce a ja widziałam już kilka może nie tyle w burce (co zostało mi uświadomione), a w Nikabie to przecież od razu, że zmyślam. Jednak nie tylko ja mam takie spostrzeżenia.
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-08, 00:45   #4572
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Bywam w Warszawie regularnie od ponad 8 lat (chodzę tam do kina i na zakupy), kobietę w chuście na głowie widziałam z dwa razy. Zaprzestanie robienia zakupów gdzieś ze strachu przed kobietami w chuście wydaje mi się conajmniej śmieszne.
Ale ja nie piszę o kobiecie w chuście na głowie, tylko w burce czyli w takiej wielkiej zasłonie, najczesciej czarnwj albo brązowej (burej) spod której widać buty i dłonie (też czasem w rekawiczkach) a na twarzy mają siatkę czy jakieś plecionki przez które coś tam widzi taka osoba,ale Ty tej osoby nie widzisz wcale. Chodzą najczęściej grupami po 2-5 "burek" bo nie masz pewności, ze to kobiety, czasem trochę dzieci się z nimi pałęta, zawsze mają małe dzieci w wózkach i zazwyczaj gdzieś w niewielkiej odległości kręci się paru facetów, albo jeden stary facet i kilku jakby synów (pokolenie młodsi od niego). Nie znam się na zwyczajach i tradycjach islamskich, ale naprawdę nieprzyjemnie się chodzi po zatłoczonym CH gdy widzisz osobę tak okutaną z wózkiem dzieciecym wypełnionym po brzegi jakimiś duperelami..i np roczną dziewuszką na rękach już ubraną w chustkę. Bardzo to smutne.

Za to pań w chustkach na głowie (i "normalnym" stroju) jest naprawdę dużo więcej. W Arkadii powiedziałabym stanowczo za dużo.

Pan w ubranku typu "worek" pokutny gdzie widać twarz i dłonie i czubki butów- też mnóstwo(ciągle mi sie mylą te ich nazwy na ubrania).

Wiesz możesz to przesada...a może ludzie mają rację. Arkadia jest wg mnie idealnym celem. Wybierz się tam w weekend popołudniu. Z resztą mam znajomego, który projektuje zabezpieczenia przeciwpożarowe dla tego typu kompleksów i kiedyś jak wszedł do Arkadii to stwierdził, że to jedno z gorzej zaprojektowanych pod tym względem centrów handlowych, byle pożar i mnóstwo ludzi się udusi... sam powiedział, ze "jakby tak zostac terrorystą i zrobić bum to wprost wymarzone miejsce".

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
Stary 2017-06-08, 00:53   #4573
201709190931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Hiiro Pokaż wiadomość
Zawsze mnie smieszy, ze rodzice nie zdaja sobie sprawy, ze facebook ma prawo do uzytkowania ich zdjec we wlasnych celach, poniewaz jest taki punkt w regulaminie.
Co Ty, nie słyszałaś? "W związku z nową () polityką Facebooka oznajmiam, że z dniem dzisiejszym xx.xx.xxxx wszystkie moje dane i fotografie, itd. są obiektami moich praw autorskich (zgodnie z Konwencją Berneńską). W celu komercyjnego wykorzystania wszystkich, wyżej wymienionych obiektów praw autorskich, w każdym konkretnym przypadku wymagana jest pisemna zgoda!"

Myślisz, że tacy ludzie czytają regulaminy czegokolwiek? Zapomnij. Najlepszym tego przykładem chyba jest sprawa pobieraczka, chociaż tutaj sama firma była c&$%@wa.

Edytowane przez 201709190931
Czas edycji: 2017-06-08 o 00:59
201709190931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-08, 00:55   #4574
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Troche jestem w szoku.
I w sumie tak tworza sie zamkniete islamskie dzielnice - malo ludzi tam teraz chodzi, bo jest nieprzyjemnie, bo czesto chodza tam kobiety w burkach; wiec zacznie chodzic jeszcze wiecej koboet w burkach z ich mezczyznami i dziecmi, potem zaczna otwierac stosowne sklepy itd itd.
Moze akurat w tym przypadku tak nie bedzie ale w przyblizeniu tak wlasnie to wyglada.
Raczej tak nie będzie bo to jednak ogromne centrum handlowe...ale np w takim Wola Parku jest od groma hindusów. Widać ich ( nie pojedyncze osoby a zarówno starszych np.malzenstwa po 50tce jak i mnóstwo studentów). Za to w Arkadii ewidentnie widać kobiety islamskie (tak ogólnie czyli w burkach, hijabach i niqabach). Powiedzmy, ze parę lat temu shoppingując w Arkadii mijałam 1 panią w hijabie i tyle. Teraz shoppingując mijam co 3 kobietę w chuście na głowie lub innym ubraniu sugerujacym przynależność do konkretnej religii i zawsze trafię chociaż na 1 kompletnie zakrytą (a zazwyczaj nie chodzą same, tylko grupkami) bywam często w piątki wieczorem lub soboty rano, nie wiem jak w inne dni.

Edytowane przez la'Mbria
Czas edycji: 2017-06-08 o 00:59
Stary 2017-06-08, 01:04   #4575
Konto usunięte

Cytat:
Raczej tak nie będzie bo to jednak ogromne centrum handlowe...ale np w takim Wola Parku jest od groma hindusów. Widać ich ( nie pojedyncze osoby a zarówno starszych np.malzenstwa po 50tce jak i mnóstwo studentów). Za to w Arkadii ewidentnie widać kobiety islamskie (tak ogólnie czyli w burkach, hijabach i niqabach). Powiedzmy, ze parę lat temu shoppingując w Arkadii mijałam 1 panią w hijabie i tyle. Teraz shoppingując mijam co 3 kobietę w chuście na głowie lub innym ubraniu sugerujacym przynależność do konkretnej religii i zawsze trafię chociaż na 1 kompletnie zakrytą (a zazwyczaj nie chodzą same, tylko grupkami) bywam często w piątki wieczorem lub soboty rano, nie wiem jak w inne dni.

No to zwracam honor, naprawde mi sie nie snilo, ze az tyle tego w Polsce jest.
Codziennie to ja nawet w DE burki nie mijam (ale tez nie zapuszczam sie w ''zamkniete'' dzielnice).
Stary 2017-06-08, 02:31   #4576
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
A mnie śmieszy, jak ludzie demonizują ten podpunkt regulaminu.

"użytkownik przyznaje nam niewyłączną, zbywalną, obejmującą prawo do udzielania sublicencji, bezpłatną, światową licencję zezwalającą na wykorzystanie wszelkich treści objętych prawem własności intelektualnej publikowanych przez niego w ramach serwisu Facebook lub w związku z nim (Licencja IP)."

Oznacza to tylko i wyłącznie to, że facebook może dowolnie dysponować tymi treściami w ramach usług świadczonych na facebooku. Zezwalacie im na robienie tych rzeczy, o których już i tak wiecie - umożliwiacie mechanizmy udostępniania, komentowania, obrabiania zdjęć przez dodawanie naklejek, wysyłanie ich w wiadomościach.

To nie znaczy, że facebook może zacząć sprzedawać kubki ze zdjęciami dzieci.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-08, 06:54   #4577
cranberry juice
ctrl alt delete

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
To nie znaczy, że facebook może zacząć sprzedawać kubki ze zdjęciami dzieci.
Może, nie może - i tak nikt by tych kubków z Alankiem i Nikolką nie kupił, więc PO CO Facebook miałby to robić

cranberry juice jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-08, 08:01   #4578
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:

Jestem w ciężkim szoku ze aż co 3 kobieta w Arkadii ma zasłonięte włosy lub twarz. No po prostu szok. Byłam w Paryżu, Londynie, Rzymie gdzie muzułmanów jest po kilkanaście procent jak nie więcej a tu w Polsce gdzie jest ich kilka tysięcy, wszyscy się zjechali do tej Arkadii.

Stary 2017-06-08, 08:16   #4579
Lena_94
Wtajemniczenie

Skąd wiecie że to kobiety gdy są całe zasłonięte?
Stary 2017-06-08, 08:31   #4580
Konto usunięte

Co do Facebooka. Nie chcę wywołać guanoburzy, ale przypomniało mi się, że kiedyś jak prowadziłam bloga na jakiejś platformie (nie pamiętam jakiej) to była w opcjach ustawień taka opcja, że jak się ją zaznaczyło to dawała efekt taki, że jak ktoś wszedł na tego bloga to nie mógł skopiować tekstu ani zapisać obrazka. Serio, nie dało się. Mógł ewentualnie przepisać tekst, albo zrobić printscreena. Myślę, że to jest wyraźne "powiedzenie", że z tej strony kopiowanie i wykorzystywanie nie jest legalne.
Na fb da się to wszystko.
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-08, 09:13   #4581
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amber2046 Pokaż wiadomość
Chodzenie nago w miejscach publicznych jest wykroczeniem.
Cytat:
Napisane przez samotny_t Pokaż wiadomość
Nie. Nie jest. Jeśli Twoim zdaniem jest, to podaj artykuł z kodeksu wykroczeń.

Wykroczeniem jest "nieobyczajny wybryk".
Art 140 kw. Zreszta po co pytasz jak wiesz. Nieobyczajnym wybrykiem jest wlasnie m.in. chodzenie nago w miejscu publicznym do tego nieprzeznaczonym. Twoje czepianie sie to tez jakby nie bylo januszowanie.

Crucify Your Mind

Edytowane przez amber2046
Czas edycji: 2017-06-08 o 09:17
amber2046 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-08, 09:34   #4582
Liara_Tsoni
Wtajemniczenie

Cytat:

Bywam w Arkadii i jakoś nigdy nie zauwazylam żeby było tam duzo muzulmanek.chyba powinnam zmienic okulary

Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka
Liara_Tsoni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-08, 09:44   #4583
visionAM
Zakorzenienie

W Warszawa widuję kobiety w hijabach co najmniej 2-3 razy w tygodniu w różnych częściach miasta. Bardzo mnie dziwiły Wasze dyskusje, że niby nigdzie takich kobiet się nie widuje i że to ściema W Galerii Mokotów czy Arkadii to często robią zakupy, w soboty nie ma możliwości żeby nie spotkać, ale to też wiadomo, że jest kwestią przypadku. Nie są to jakieś tabuny tych kobiet, ale są.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-08, 09:54   #4584
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
W Warszawa widuję kobiety w hijabach co najmniej 2-3 razy w tygodniu w różnych częściach miasta. Bardzo mnie dziwiły Wasze dyskusje, że niby nigdzie takich kobiet się nie widuje i że to ściema W Galerii Mokotów czy Arkadii to często robią zakupy, w soboty nie ma możliwości żeby nie spotkać, ale to też wiadomo, że jest kwestią przypadku. Nie są to jakieś tabuny tych kobiet, ale są.
nikt raczej nie pisał, że ich w ogóle nie ma - zwłaszcza tych w hijabach.
Pisałyśmy, że jest ich niewiele (kobiet w burkach i nikabach) i lawinowo ich ilość nie rośnie i nie mają nic wspólnego z brajankami krzyczacymi pod oknem kopnientej allahu akbar
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-08, 09:59   #4585
Liara_Tsoni
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Jasne ze są.tak samo jak widuje sie azjatow itp. Ale nie przesadzajmy z tym, ze sa ich tabuny i ze sobie pomykaja w burkach.

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Z tym zauważaniem to też pewno kwestia psychiki. Jak ktos jest rasista i się obawia, to będzie przeczulony na widok muzułmanki i zauwazy ją nawet w największym tłumie.
Dla mnie to po prostu osoby, jak każde inne i po prostu nie zwracam jakoś wiekszej uwagi.
Liara_Tsoni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-08, 10:00   #4586
_vixen_
Zakorzenienie

To jest przesada, ze co trzecia kobieta jest w Arkadii w chuście. Ale fakt, nie jest to rzadki widok.
Galerii Mokotów unikam, ja jestem prosty człowiek ze wsi i sie tam gubię
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-08, 10:01   #4587
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Liara_Tsoni Pokaż wiadomość
Jasne ze są.tak samo jak widuje sie azjatow itp. Ale nie przesadzajmy z tym, ze sa ich tabuny i ze sobie pomykaja w burkach.

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Z tym zauważaniem to też pewno kwestia psychiki. Jak ktos jest rasista i się obawia, to będzie przeczulony na widok muzułmanki i zauwazy ją nawet w największym tłumie.
Dla mnie to po prostu osoby, jak każde inne i po prostu nie zwracam jakoś wiekszej uwagi.
Azjatów na moje oko w Warszawie, Wrocławiu i Krakowie dużo więcej niż muzułmanów.

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Ale może być jak piszesz, kwesria wyczulenia.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-08, 10:10   #4588
Konto usunięte

Ja już na Azjatów w ogóle uwagi nie zwracam tylu ich jest. W sensie mówiąc Azjatów mam na myśli urodę Chińczyka/Japończyka itp. Bo wiadomo, że Azja wielka i szeroka.
Stary 2017-06-08, 10:18   #4589
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja nie piszę o kobiecie w chuście na głowie, tylko w burce czyli w takiej wielkiej zasłonie, najczesciej czarnwj albo brązowej (burej) spod której widać buty i dłonie (też czasem w rekawiczkach) a na twarzy mają siatkę czy jakieś plecionki przez które coś tam widzi taka osoba,ale Ty tej osoby nie widzisz wcale. Chodzą najczęściej grupami po 2-5 "burek" bo nie masz pewności, ze to kobiety, czasem trochę dzieci się z nimi pałęta, zawsze mają małe dzieci w wózkach i zazwyczaj gdzieś w niewielkiej odległości kręci się paru facetów, albo jeden stary facet i kilku jakby synów (pokolenie młodsi od niego). Nie znam się na zwyczajach i tradycjach islamskich, ale naprawdę nieprzyjemnie się chodzi po zatłoczonym CH gdy widzisz osobę tak okutaną z wózkiem dzieciecym wypełnionym po brzegi jakimiś duperelami..i np roczną dziewuszką na rękach już ubraną w chustkę. Bardzo to smutne.

Za to pań w chustkach na głowie (i "normalnym" stroju) jest naprawdę dużo więcej. W Arkadii powiedziałabym stanowczo za dużo.

Pan w ubranku typu "worek" pokutny gdzie widać twarz i dłonie i czubki butów- też mnóstwo(ciągle mi sie mylą te ich nazwy na ubrania).

Wiesz możesz to przesada...a może ludzie mają rację. Arkadia jest wg mnie idealnym celem. Wybierz się tam w weekend popołudniu. Z resztą mam znajomego, który projektuje zabezpieczenia przeciwpożarowe dla tego typu kompleksów i kiedyś jak wszedł do Arkadii to stwierdził, że to jedno z gorzej zaprojektowanych pod tym względem centrów handlowych, byle pożar i mnóstwo ludzi się udusi... sam powiedział, ze "jakby tak zostac terrorystą i zrobić bum to wprost wymarzone miejsce".

Bywam w arkadii raz, czasem dwa razy w tygodniu, mieszkam blisko. w weekendy również. Żadnych burek nigdy nie widziałam, serio mi się nie zdarzyło i jestem bardzo zaskoczona że Ty tyle widujesz. kobiety w hijabach owszem, ale żeby było ich "za duzo"? No nie. I naprawdę jestem w szoku ze ich obecność można tak interpretować.

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Jestem w ciężkim szoku ze aż co 3 kobieta w Arkadii ma zasłonięte włosy lub twarz. No po prostu szok. Byłam w Paryżu, Londynie, Rzymie gdzie muzułmanów jest po kilkanaście procent jak nie więcej a tu w Polsce gdzie jest ich kilka tysięcy, wszyscy się zjechali do tej Arkadii.

Normalnie poszłabym teraz do arkadii i bym porobiła zdjęcia, mimo że to grazynizm, bo stwierdzenie że "co trzecia kobieta w arkadii jest w islamski stroju" sprawiło, że mi wszystko opadło. Naprawdę, nie wierz w to.
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-08, 10:18   #4590
Konto usunięte

Ale dziewczyny nikt nie pisze, że jest ich ZA dużo. Ja na przykład zwracam uwagę, że jest ich WIĘCEJ niż jeszcze 2-3 lata temu. I ja osobiście widzę tendencję wzrostową. Bo z roku na rok jest ich według mnie więcej i są bardziej (częściej) widoczni na ulicach czy w galeriach.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości