|
|
#4321 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz.II
Byliśmy z Tż na weselu w sobotę
Mieliśmy meeeeega kaca wczoraj...dopiero o 17 doszliśmy do siebie Powiem wam, że zespół był suuper, bo ja nie przepadam za zespołami, ale ten był fajny, ludzie cały czas tańczyli Młoda Para 2 dni planowała usadzenie gości, były winietki....ale goście przyszli i stwierdzili, że oni tak nie będą siadać że każdy siada gdzie chce ale w końcu przesunęła parę osób i zrobiła nam miejsce tam gdzie przygotowała. Siedzieliśmy obok nich Mam nadzieję, że mi nikt takiego numeru nie wywinie bo też mam zamiar robić winietki. Goście usiedli tak jak chcieli, ale zachowany został podział: po prawej stronie młodych siedziały rodziny, obie razem (fajnie), a po lewej wszyscy znajomi i młodsza część rodziny
|
|
|
|
#4322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aja niechcialam dj.. owszem niektorzy sa fajni ale bylam na weselu kolegi i dj byl tragiczny.. juz o 12 (wesele bylo w urzedzie i zacezlo sie o 11;30 wiec to inan bajka) zaczol przebierac mamy w jakies zalosne sliniaki kazal im jes tort z zamknietymi oczami.. tragicnzy byl jednym slowem.. ale coz niektore zabawy tez sa beznadziejne..
|
|
|
#4323 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4324 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4325 |
|
Zakorzenienie
|
Martucha! Ja jestem z Podkarpacia, także nie wiem czy by przyjechali taki kawał drogi. Ale ten co ty masz to maja całkiem przyzwoitą cene u mnie ok 2000-2500 to za jeden dzień biorą. A co z polecaniem - grali same disco polo i czarne oczy
. Nie wiem może dlatego ze to było coś ala biesiada i większość starszych osób było i oni tak pod nich? Grali też na weselu koleżanki koleżanki i tam ponoć byli super. wczoraj byli w mniejszym składzie: klawisze, gitara i saksofon, a na wesela biorą jeszcze damski wokal i perkusje. I co robić? poproszę o te namiary! Mogą sie przydać.Pozdrawiam |
|
|
|
#4326 |
|
Zakorzenienie
|
tez bym sie wkurzyla jakby mi goscie zaczeli siadac gdzie chcą a ja bym winietki zrobiła wrrr
|
|
|
|
#4327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez.. to juz jest przegiecie...
|
|
|
#4328 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie martw sie, na pewno z Tż wszystko bedzie w porzadku i szybko z tego wyjdzie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na szczescie nasz czlowiek-orkiestra ustala wszystkie zabawy z nami ![]() Cytat:
biesiada dla staruszkow to nie to samo co wesele na ktorym jest rozny przekroj wiekowy i musi byc dla kazdego cos fajnego A nie dasz rady jeszcze raz spotkac sie z tym zespolem zeby obgadac czy graja tez jakas inna muzyke? jesli Ci sie podobalo jak spiewaja, a nie podobal Ci sie repertuar to moze to jest poprostu kwestia ustalenia? jak im powiesz ze nie chcesz disco polo tylko np sporzadzisz wykaz utworow ktore bys chciala, albo poprostu dogadasz jakie zespoly i jaki typ muzyki to moze oni sa w stanie sie dostosowac?? A co ta kolezanka mowila na temat tego zespolu? zapytaj czy grali tylko disco polo czy jakies tam Twoje ulubione piosenki, co bys chciala tez Bo moze akurat kolezanka jest fanka disco polo i dlatego jej pasowalo, a tobie niekoniecznie musi No a poza tym to ja bym jeszcze podzwonila po zespolach i sprobowala sie z jakims umowic albo na probe, albo zobaczyc jak graja na weselu i potem zdecydujecie
|
||||||
|
|
|
#4329 |
|
Zakorzenienie
|
Goście co się z fochem porozsiadali jacys nie obyci. Przecież mogą się rozsiąśc ale nie tak ostentacyjnie
i w trakcie wesela i tak potem siadają jak chcą i obok kogo chcą. ech.Zottel czekamy na fotki i takie tam ![]() mala Boshhhh, straszne, kurujcie się
|
|
|
|
#4330 |
|
Zakorzenienie
|
Samba ma racje... moze grali takie kawalki bo taki byl przedzial wiekowy.. a na weselach graja inaczej... przeciez to logiczne ze repertuar dopasowuja do gosci... zadzwon do nich i zapytaj co graja i czy mozesz im podac utwory ktore chcesz zeby zagrali i zapytaj tej kumpeli co i jak bylo na weselu...
a jak sie dowiesz ze serio graja same dicho to zacznij szukac czegos innego..
|
|
#4331 |
|
Raczkowanie
|
Oto pare zdjec o ktore tak sie dopytujecie
Pierwsze- z urzedu, na chwile przed ceremonia, bylam okropnie zdenerwowana. Na godzine przed myslalam ze mnie rozsadzi z nerwow. Nie sadzilam ze tak sie bede denerwowac ![]() Drugie zdjecie- kuzyni TZ przygotowali takie serce namalowane na przescieradle i musielismy je takimi malutkimi nozyczkami wycinac na wyscigi i niby kto pierwszy skonczy ten bedzie rzadzil w domu (ja bylam szybsza ). Na trzecim zdjeciu nasze obraczki. Na ostatnim- my przy wejsciu do urzedu, juz po ceremonii.W ogole dziwnie sie czulam ze wszyscy nas tak fotografowali, juz nie wiedzialam w ktora strone patrzec ![]() A obraczki to sa nasze "przejsciowe"- na koscielny kupimy z laczonego zlota bialego i zoltego. Te sa ze srebra. Jeszcze nie mamy wszystkich zdjec, dopiero w ciagu tygodnia nam rodzinka i znajomi poprzesylaja, to wtedy jeszcze jakies wstawie
|
|
|
|
#4332 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie jacyś dziwni goście
Ja byłam oburzona, w tamtym roku byłam na weselu, były winietki i każdy usiadł tak jak miał wyznaczone...to było wesele mojej koleżanki, więc nikogo nie znałam oprócz niej i drugiej koleżanki, z która się bawiliśy....a reszta chyba się znała, wieć sobie wszyscy wzajemnie miejsca pozajmowali, a my staliśmy we 4 jak sierotki....i niestety musieliśmy prosić o pomoc w znalezieniu miejsca...bo jak się pytaliśmy to goście mówili, że wszystko zajęte, ale na szczęście wszystko dobrze się skończyli, mieliśmy super miejsca ![]() Kultura wymaga, aby siadać tam gdzie gospodarze nas usadzili, jeżeli są winietki, ale jak widać niektórzy jeszcze nie obyci z tym Poza tym tak jak któraś z was napisała, można było usiąść zgodnie z winietkami, a później ewentualnie się z kimś zamieniać, ale chyba nikt nie wziął pod uwagę, że niektórzy nikogo na tym weselu nie znają i woleliby usiąść na wyznaczonych miejscach
|
|
|
|
#4333 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze nigdy nie widziałam, żeby goście się tak zbuntowali. Jakieś wyjątkowe rodziny musiały się spotkać hehe
|
|
|
|
#4334 |
|
Raczkowanie
|
Hehehe starsi chyba nie mieli problemu. Raczej stolik młodych gości się zbuntował.
|
|
|
|
#4335 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4336 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak sama uroczystosc? hmm niedziwie sie ze bylas zdenerwowana.. ja pewnie padne z narwow skoro na zareczynach bylam blada jak sciana i musialam sobie usiasc bo niewiedzialam co sie dzieje to na slubie juz tymbardziej.. pewnie przyjemnie jst sie obudzic i powiedziec dziendobry mezu ja juz sie tego niemoge doczekac jeszcze roki 3iesiace![]() Cytat:
|
|
|
#4337 |
|
Raczkowanie
|
Ja będę podczas zapraszania gości mówiła o winietkach i będziemy pytać czy mają jakieś propozycję z kim nie chcą siedzieć a z kim chcą
|
|
|
|
#4338 |
|
Zakorzenienie
|
Zottel sliczne zdjęcia
|
|
|
|
#4339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4341 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Fajnie ze zdjecia wam sie podobaja Co do uroczystosci to bylo ok. Urzednik sie postaral- zaczal mowa o milosci, troche dlugo juz gadal ale widac bylo ze nie tylko odwalil swoja robote tylko cos tam sobie przygotowal W ogole sie okazalo ze bylismy pierwszym slubem w 2008 roku w tym urzedzie Po ceremonii wszyscy dostali po kieliszku wina (tam gdzie bralismy slub to okolica w ktorej jest duzo wina) i sladali nam zyczenia. Wszyscy sie dziwili bo z tych nerwow mialam strasznie zimne rece a policzki za to gorace Pozniej byl uroczysty obiad, ktory trwal gdzies do 19-20. w miedzyczasie kuzyni TZ urzadzili dla nas zabawe- test czy dobrze sie znamy (kiedys juz ktoras z was o tej zabawie pisala) i na 22 pytania na 17 odpowiedzielismy tak samo Po obiedzie zrobilismy razem ze wszystkimi goscmi maly spacerek (strasznie sie wszyscy obzarlismy bo jedzenie bylo pyszne i duzo) zeby sie troche rozruszac. Potem niektorzy juz poszli ale wiekszosc wrocila jeszcze na kawe. Wszystko sie skonczylo jakos przed 22. Potem bylam tak wymeczona ze nie wiem. Musze powiedziec ze meczacy jest taki uroczysty obiad bez tancow. Wydaje mi sie ze jak czlowiek na weselu caly czas jest w ruchu to czas szybciej mija i przyjemniej. No ale ogolnie wszystko bylo tak jak mialo byc. Ale jeszcze sie nie przyzwyczailam do mysli ze teraz juz inaczej mam na nazwisko
|
|
|
|
|
#4342 |
|
Zakorzenienie
|
tylko niezapomnij sie inaczej podpisac
![]() jak ja Ci zazdroszze ![]() a jaki to test bo ja niebardzo wiem oco chodzi jakie byly pytania i idea testu?
|
|
#4343 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4344 |
|
Zakorzenienie
|
i jakie pytania wam zadali?? to sobie bym taki test z chęcią z TZ zrobiła
|
|
|
|
#4345 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
slicznie wygladacie na nich ladne obraczki i sliczny bukiecik mialas Cytat:
|
|
|
#4346 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pytania dostalismy na pamiatke- razem z naszymi odpowiedziami ![]() 1. Kto z was mial ostatnie slowo przy planowaniu slubu? 2. Kto kogo przekonal do slubu? 3. Kto z was jest bardziej uparty? 4. Kto z was potrafi lepiej przegrywac? 5. Kto z was bedzie ministrem finansow? 6. Kto z was zlapal lepsza partie? 7. Kto z was jest ladniejszy? 8. Kto z was czesciej robi sniadanie? 9. Kto kogo potrafi lepiej owinac wokol palca? 10.Kto z was ma wiecej wad? 11.Kto z was jest porzadniejszy? 12.Kto z was jest wiekszym "nocnym markiem"? 13.Kto z was najczesciej ma ostatnie slowo? 14.Kto z was dluzej gada przez telefon? 15.Kto z was mial przed waszym poznaniem sie wiecej partnerow? 16.Kto z was jest wiekszym domatorem? 17.Kto z was daje sie chetniej obslugiwac? 18.Kto z was jest inteligentniejszy? 19.Kto z was chetniej flirtuje? 20.Kto z was czesciej zaczyna klotnie? 21.Kto komu robi ladniejsze prezenty? 22.Kto z was zasnie dzis jako pierwszy? zgodnych odpowiedzi: 1-6 odradza sie tego malzenstwa 7-9 parze radzi sie poszukac psychologa 10-12 kazdy poczatek jest trudny, jest jeszcze nadzieja 13-15 to bedzie przecietne malzenstwo 16-18 Dobre warunki na start 19-22 ta para moze juz w przyszlym roku swietowac "zlote gody" bo taka panuje miedzy nimi harmonia To sa te pytania i wyniki. Jak juz pisalam my na 17 odpowiedzielismy tak samo. Niektore pytania sa takie sobie ale ogolnie zabawa calkiem fajna
|
|
|
|
|
#4347 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja tez bym go sobie chetnie zrobila.. niekoniecznie na weselu.. moze w zaciszu domowym
|
|
|
#4348 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4349 |
|
Zakorzenienie
|
wielkie dzieki
![]() juz sobie je zapisałam i jak sie z TZ spotkam w czwartek to zrobimy sobie test
|
|
|
|
#4350 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez
zobaczymy co nam wyjdzie
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.

Mieliśmy meeeeega kaca wczoraj...dopiero o 17 doszliśmy do siebie
że każdy siada gdzie chce
bo też mam zamiar robić winietki. Goście usiedli tak jak chcieli, ale zachowany został podział: po prawej stronie młodych siedziały rodziny, obie razem (fajnie), a po lewej wszyscy znajomi i młodsza część rodziny 

. Nie wiem może dlatego ze to było coś ala biesiada i większość starszych osób było i oni tak pod nich? Grali też na weselu koleżanki koleżanki i tam ponoć byli super. wczoraj byli w mniejszym składzie: klawisze, gitara i saksofon, a na wesela biorą jeszcze damski wokal i perkusje. I co robić? poproszę o te namiary! Mogą sie przydać.
Na szczescie nasz czlowiek-orkiestra
biesiada dla staruszkow to nie to samo co wesele na ktorym jest rozny przekroj wiekowy i musi byc dla kazdego cos fajnego 

Poza tym tak jak któraś z was napisała, można było usiąść zgodnie z winietkami, a później ewentualnie się z kimś zamieniać, ale chyba nikt nie wziął pod uwagę, że niektórzy nikogo na tym weselu nie znają i woleliby usiąść na wyznaczonych miejscach
Pozniej byl uroczysty obiad, ktory trwal gdzies do 19-20. w miedzyczasie kuzyni TZ urzadzili dla nas zabawe- test czy dobrze sie znamy (kiedys juz ktoras z was o tej zabawie pisala) i na 22 pytania na 17 odpowiedzielismy tak samo