|
|
#361 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
dodany
i przy okazji mam pytanie. ostatnio mam mnóstwo pracy, a co za tym idzie mało czasu i szczerze mówiąc wole godzinkę dłużej się wyspać niż ćwiczyć myślicie, dziewczyny, że powinnam obciąć kalorie? chociaż to chyba bez sensu. sama nie wiem, teraz pewnie jeszcze trudniej będzie mi chudnąć. po prostu uzbroić się w cierpliwość, wszystko będzie trwało jeszcze wolniej? kurcze...
|
|
|
|
#362 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko trochę czytalam. Ja zawsze myslalam ze jak bede jesc mniej to waga poleci w dol a tu sie okazuje ze to nie prawda. Dzis ide na zakupki wiec troche wzbogace ta diete o potrzebne elementy i pochwale sie wieczor-o ile bedzie sie czym chwalic |
|
|
|
|
#363 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie martw sięCytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#364 |
|
Zadomowienie
|
P z wczoraj
![]() S: placek owsiany (2 jajka, pol szkl platkow, mleko, jablko) IIS: 2 kromki razowca z papryka O: kubek barszczu czeronego 3 kotlety twarogowo-ziemniaczane (duze byly), surowka z kapusty i marchwi D: kawalek ciasta drozdzowego, kubek mleka 2% rower 3 godz ![]() P: salatka (salata, jajka papryka, pomidor, szczypior, kukurydza polane oliwa z oliwek) grahamka pozmarowana homo nat K: 200g twarogu wymieszanego z mlekiem z ogorkiem, rzodkiewka i szczypiorem
|
|
#365 |
|
Rozeznanie
|
moje dzisiejsze U, przy złym samopoczuciu i bólu brzucha i głowy ;[
śniadanie: wiejski lekki, jabłko kawa Nescafe Gold z mlekiem sojowym II śniadanie: danio 240g obiad: panga na teflonie z warzywami na patelnie podwieczorek: 75g wiejskiego lekkiego z orzechami kolacja: tuńczyk wsw.
My Sweet November.. Can you breathe what I breathe? Edytowane przez moniczkaaSnk Czas edycji: 2008-05-05 o 10:17 |
|
|
|
#366 |
|
Zadomowienie
|
Wczorajsze U:
1. serek wiejski, pol parówki, pomidor kromka chleba ciemnego ze śliwką 2.serek wiejski, pol parówki, pomidor kromka macy z szynką i keczupem 40g orzechów (fistaszków) 3.warzywa na patelnię 130g miesa z indyka 4. lód rożek z czekoladą i wanilią 5. 2 kromki macy, plaster szynki, 30g twarogu |
|
|
|
#367 |
|
Rozeznanie
|
A, jakoś się po napadzie nie mogę pozbierać, co chwilę ląduję przed lustrem i widzę ten ogrooomny brzuch, który mi z pewnością od niego urósł (ironizuję teraz). Zafiksowałam się wczoraj na jedzeniu, po dzisiejszym śniadaniu widzę, że jeszcze mi nie przeszło. No i chciałam pooceniać jakieś R, żeby nie było offtopicku, a tu widzę same U i P... buuuu, już tylko ja jedna zostałam na R, tylko ja jestem gruuuuuuba.
Dobra, już się zbieram i zamykam, nie będę więcej oftopować bo mnie Iza skrzyczy :P
|
#368 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Za dużo spaliłaś na rowerku! Cytat:
Cytat:
|
|
#369 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
edit: Demita, przepraszam, nie zauważyłam Twoich ocen, dziś ogólnie jakaś roztargniona jestem...
|
|
|
#370 |
|
Raczkowanie
|
a wiec sie poprawilam
![]() czyli moje R dzisiejsze ![]() S: 2 kromki chleba razowego z serem zoltym, pomidorem, ogorkiem, jedno cale jajko na twardo i jedno białko II S:maly jogurt naturalny zmiksowany z lyzka borowek i sokiem z borowek(nie wiem czy te borowki moga byc), garsc slonecznika i sezamu, male jablko O:Kotlet z piersi z kurczaka(smazony na oliwie z oliwek), ciemny ryz, salatka z salaty, pomidorow, ogorkow, cebuli i z prazonym sezamem P:kromka chleba razowego z serkiem topionym albo dwie kromki-zobaczymy K:tradycyjnie omlet z jajka calego i bialka, ze szczypiorkiem i z salatka jak do obiadu. Czy to jest juz lepszy jadlospis niz ostatni?? |
|
|
|
#371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#372 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zatem R 1. 1,5 kromki pumpernikla, cienko 'dla sklejenia' 2. łyżka otrębów pszennych i łyżka płatków owsianych z homo naturalnym, zaczętym podczas I śniadania i marchewka 3. wczorajszy kurczaczek z sosem pomidorowym własnej roboty i ok. 200g kalafiora 4. puszka tuńczyka wsw z pomidorem i słonecznikiem 5. chudy biały ok. 100g z marchewką |
|
|
|
|
#373 |
|
Raczkowanie
|
nie mam pojecia ile tych borowek bylo
duza lyzka:/ ale to jutro zrobie z truskawkami Tak wlasnie myslalam ze ser zolty nie bedzie za dobry jesli chce stracic wage. Niestety kotlet z pamierka bo juz mama wczoraj zrobila:/ ale wytre go potem w recznik papierowy. a oliwy moze ze 2 lyzki bede potrzebowac do usmazenia. Na II sniadanie byl sezam wiec mysle ze teraz to jakas lyzeczke sezamu wystarczy mysle. a co do kolacji to jeszcze pomysle.A wlasnie. A czy taki serek od krowki a nie ze sklepu moze byc?? Bo one sa chyba tluste a ja mam mozliwosc kupno takiego serka i jest po prostu rewelacyjny w smaku |
|
|
|
#374 |
|
Gość
|
Iza, smak malin a co z moim P. Aż takie złe, że nie ma co oceniać?
Smutno mi, że nie chcecie mnie oceniać
|
|
|
|
#375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2016-04-11 o 16:50 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#376 | |
|
Gość
|
Cytat:
Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2016-04-11 o 16:51 |
|
|
|
|
#377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2016-04-11 o 16:50 |
|
|
|
|
#378 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Zreszta to nie miejsce na takie zale. Oczywiscie bede sie dalej starac
|
|
|
#379 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
każdy czasem potrzebuje wsparcia
|
|
|
#381 | |
|
Gość
|
Cytat:
A żeby nie było, że cię nie lubie (bo cię lubię śn: małe bo jajecznica tylko z trzech jaj IIśn: 4 kanapki z dżemem morelowym, op serka wiejskiego waniliowy, mieszanka bakali - sporo - całe dno miseczki Ob: mięso z karkówki smażone, ziemniaki, sałatka (niewiem jeszcze jaka ale dam znać) P: opakowanie sereka wiejskiego truskawkowy, mieszanka bakali - 2 duże garście, precle czekoladowe słodkie - 4 szt K: 4 kanapki z pastą,4 plasterki szynki z majonezem, może jeszcze jajecznica. Nie bić za śn, bo to śn maturalne - dzis raniutko robione przed maturą z polaka jutro będzie owsianka ;-)
Edytowane przez noname12345TPa Czas edycji: 2008-05-05 o 14:05 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#382 |
|
Raczkowanie
|
Wiosenko
1,5 kromki po prostu jest takim optimum dla mnie, jeśli chodzi o najedzenie się pumperniklem a z owoców póki co zrezygnowałam, bo zauważyłam, że utrudniają mi chudnięcie, jem okazjonalnie i chyba dzięki temu waga się wreszcie pół kilko ruszyła, zobaczymy |
|
|
|
#383 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak mozna nie lubić groszku? Sama... słodycz ![]() Podejście jest jakie jest, ale nadal mam dylemat, czy zjeść na podwieczorek mandarynkę czy nie Bo teoretycznie na wadze jest więcej, choć po wczorajszym dniu troszkę spadło, mimo tego jestem na lekkim plusie. U 1. 1/2 mango, 1/ plasterka ananasa, kilka rodzynek, 2 łyżki owsianych, 2 otra, 120 ml mleka 1,5%, 2 łyżki twarogu, łyżka homo waniliowego, kawa z mlekiem 2. homo naturalny 150g, 2 łyżeczki płatków migdałowych, łyżeczka wiórków kokosowych, łyżeczka maku, 3 rzodkiewki 3. duży talerz zupy z soczewicy, 2 kromki razowca z tostera 4. wieśniak 150g, mandarynka, mały pomidor, sałata, garść płatków zdrowy błonnik, łyżka corny czekoladowego. 5. jajecznica z 1 jajka i 1 białka, plasterek szynki, kiełki lucerny, mały pomidor, 3 rzodkiewki
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#384 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny, czy moge was prosic o wasze rady w zwiazku z moja R.
od jutra zaczynam ''plazowac''. juz mi sie udalo kiedys kilkanascie kilo na niej zrzucic jak mi sie przytylo w Anglii. Dzis stanelam na wage i pomimo,ze naprawde stopniowo wprowadzam wegle do diety zobaczylam 56 kg /165cm.Dla mnie to naprawde problem bo od paru lat moja waga to 52-53 gora. I to,ze cwicze i jem sporo bialka troche mnie zalamuje,ze to wszyztko na nic..Czuje sie poprostu spuchnieta i ciezka. Tak wiec od jutra ide na SB a dzis jako,ze jestem w domu postanowilam zrobic oczyszczanie. Czytalam,ze taki jeden dzien na jakis czas jest dobry dla ogranizmu. Od rana wypilam zielona herbatke,wode z cytryna i plaster arbuza. Potem poszlam na spacer godzinny,wypilam znowu herbatke i zjadlam namoczone otreby w mleku sojowym. Na obiad planuje tez te otreby a na kolacje duzo brokula. Zero miesa i nabialu bo ponoc lepiej skora sie oczyszcza jak sie je wyeliminuje. mam nadzieje,ze to pomoze mi troche ''oczyscic'' sie po weekeendowym grillowaniu i %. czy ktoras z was ma takie dni oczyszczania?Pomaga/Szkodzi to w jakis sposob? bede wdzieczna za wszelkie rady i sugestie
|
#385 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#386 |
|
Raczkowanie
|
Moje pierwsze R, proszę o wskazówki.
Śniadanie: Kromka chleba razowego z plastrem oscypka i rzodkiewką II Śniadanie: Kromka chleba razowego z twarogiem i plastrem pomidora Obiad: Naleśniki z dżemem niskosłodzonym Podwieczorek: Świeży sok z marchwi, pół puszki tuńczyka z chlebem Kolacja: Serek wiejski z oliwkami |
|
|
|
#387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jakbyś miała jakieś pytania, to pisz śmiało
|
|
#388 |
|
Raczkowanie
|
dzisiejsze U:
1. 2 kromki chleba razowego posmarowane serkiem wiejskim lekkim, 1 jajko na twardo, lisc salaty, herbata malinowa, brzoskwinia 2. 2 kromki razowego, 1 duzy plasterek chudej szynki drobiowej, 1 maly plasterek sera zoltego, kilka plasterkow pomidora, 1 maly pierniczek 3. maly kotlet schabowy, 2 ziemniaki, buraczki deser: lód atlant w polewie czekoladowej z orzechami ![]() 4. mala grahamka z twarozkiem, rzodkiewką, pomidorem i ogórkiem, jogurt 0% bez cukru brzoskwiniowy + kilka orzechow trening !!! 5. pewnie bedzie serek wiejski ( 1 h przed snem ) proszę o ocenkę
|
#389 |
|
Raczkowanie
|
Witam po majówce
Oczywiście tak jak się spodziewałam moje R miało przerwę ... co prawda nie przytyłam, ale też nie schudłam... nie odmawiałam sobie ciepłych bawarskich precli na śniadanko czy innych smakołyków, które uwielbiam no bez słodkości, bo jakoś do tego mnie nie ciągnie <na szczęście> ![]() Powrót do R: śniadanie: 100g wiejskiego naturalnego, owsianka: szklanka mleka 1,5% + 2 łyżki płatków owsianych + łyżka otrąb owsianych + 3 łyżki otrąb pszennych obiad: talerz zupy pieczarkowej (niezabielanej, gotowane warzywa zostawiłam) jajko na miękko + 2 łyżki kaszy kuskus + 1/2 ogórka zielonego + 1/2 pomidora podwieczorek: ok. 100g mieszanki studenckiej (orzechy, migdały, rodzynki) kolacja: ? Proszę o ocenkę i pozdrawiam
|
#390 |
|
Rozeznanie
Lokalizacja: -"Tam, gdzie..." Cholera. "Tam, gdzie..." - ''Dobranoc'' - powiedział Diabeł.
|
śniadanie - 2 kromki chleba (ciemnego oczywiście) z serkiem wiejskim
drugie sniadanie - kawałek ciasta czekoladowego, pierniczki w czekoladzie i 2 czekoladki merci ![]() obiad - rosół z makaronem wiem, wiem, tragicznie ![]()
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.

No to śmiało dodaj ten 5 posiłek
myślicie, dziewczyny, że powinnam obciąć kalorie? chociaż to chyba bez sensu. sama nie wiem, teraz pewnie jeszcze trudniej będzie mi chudnąć. po prostu uzbroić się w cierpliwość, wszystko będzie trwało jeszcze wolniej? kurcze...

A najstraszniejesze jest to, że nie rpzeczytałaś chyba nic o zdrowym żywieniu, ani żadnego z podwieszonych wątków, prawda? 
ciasto...dużo ciasta...okropnie dużo ciasta
wafle ryżowe też nie są zbyt zdrowe. 

Smutno mi, że nie chcecie mnie oceniać
Bo teoretycznie na wadze jest więcej, choć po wczorajszym dniu troszkę spadło, mimo tego jestem na lekkim plusie.