|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piersi sobie powiększamy i o życiu rozmawiamy cz. 30
Patrycjanka, moje anatomy sebbin nie są aż tak miękkie jak okrągłe, czego żałuję. Są jak bardzo jędrny pośladek.
Co do staników, wyjęłam ze wszystkich fiszbiny, nawet z usztywnionych i nosi się je super, tak samo zbierają do rowka. W większości noszę jednak miękkie, nie usztywniane, wałściwie wszystkie, koronkowe, gładkie. Bez fiszbinów juz wszystkie są mi wygodne. Fleur bardzo jestem ciekawa efektu u CIebie ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- cotton, o jaaaa, piękne te staniczki
|
#3362 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo piękne, a jakie tanie <3 pewnie nie jest to jakość najwyższego rzędu, jednak szyją na miarę
|
#3363 |
|
Raczkowanie
|
Cotton piękna bielizna i jakie ceny! Nie rujnujące porfela zdecydowanie. Mój nastrój... hmmm. Jestem obecna nieprzytomna tak w skrócie. Też mogłabym się do monologu rozkręcić 😁 pewnie Was to zesłabi, ale ja już nawet zasadność op rozważam nie tyle rozmiar 😔
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3364 |
|
Raczkowanie
|
Fleur nie zazdroszczę , my chodziłyśmy po operacji bez staników wiec na drugi dzień leciałyśmy do luster oglądać cycki
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3365 |
|
Rozeznanie
|
hejka
![]() ja ponownie odliczam, od poprawki minęło dwa tygodnie, a pierś dalej delikatnie spuchnieta, pobolewa, niby więcej można niż po operacji pierwszej ale czuje się ograniczona w dalszym ciągu. na dodatek w najbliższym czasie mam tyle imprez i spotkań rodzinnych, a ja w anicie musze pomykac i kminić co tu i jak się ubrać aby zakryć ten biustonosz🙄to to jedynie mnie wkurza a poza tym to zaczynam się stresować ze znowu może się coś podziac, dosłownie dziewczyny mam wrażenie ze ten rok na naszym wątku to taki pełen komplikacji jest🙄dziewczyny ile po operacji robilyscie pierwsze usg? po poprawce myślicie kiedy mogę się wybrać? może ktoś z was kogoś polecić w Krk? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3366 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Z innej beczki, skoro juz bylo o monologach... ![]() To jest niesamowite jak bardzo lekarze różnią się podejściem, stosowaną techniką, zaleceniami itp. Przykład: po operacji nie miałam w ogóle bandaża, od razu stanik pooperacyjny, mocno spięty taśmą i z gazą upchniętą w rowku. Żadnych drenów (nie wiem, czy są z zasady konieczne). Lek narkotyczny dostałam raz, podczas trudnego i bolesnego wybudzania (bardzo źle znoszę narkozę w ogóle), potem tylko ketonal (zarówno w kroplówce, jak i zapisany do domu). W przeciwieństwie do relacji na RS, nie było mowy o lekach rozluźniających mięśnie (tam Valium, w Polsce mamy np. Myolastan) - akurat miałam jeszcze w domu po ataku rwy kulszowej i z przyjemnością go zużyłam. Stanik pooperacyjny mogłam zmienić na ciasny sportowy już po tygodniu - za to plastry na cięciach miałam przez dwa tygodnie. Nie miałam żadnych zaleceń co do spania na wznak czy na boku czy jakkolwiek - jedynym zaleceniem było spanie w staniku zbierającym piersi do siebie i słuchanie ciała. I w tym wszystkim podejrzewam (choć nie pytałam), że moja dr zastosowała techniki operacyjne ograniczające krwawienie (piszą o tym "rapid recovery"), bo faktycznie, mimo tragicznych 2 pierwszych dni po, wróciłam do normalnego życia naprawdę szybko. Po 3 dniach zapakowałam zmywarkę, po 5 dniach prowadziłam samochód, po tygodniu nie brałam żadnych leków. Jedyną dolegliwością którą mam teraz po 4 tygodniach jest przeczulica skóry (zakładam że związana z regeneracją nerwów i powrotem czucia), która zaczęła się szybko (2 tygodnie temu) i już (!) mija. Wróciło mi czucie na prawie całej powierzchni, z wyjątkiem kawałka pod sutkiem. Jestem zdumiona, że prawa pierś w tak krótkim czasie wygląda już bosko, mogłaby taka zostać, jedynie musi jeszcze zmięknąć. Lewa jest jeszcze nie tak ładna, jest wyżej - ale od pierwszych minut po wybudzeniu bolała dużo bardziej i najwyraźniej potrzebuje więcej czasu. |
|
|
|
|
#3367 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Muszę zerknąć, bo nie znam. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
![]() Operację miałam 31 maja. Na przełomie lipca i sierpnia zakładałam już kostiumy. Wracałam z plaży i przebierałam się w pooperacyjny. Arwena, racja - co lekarz, to zalecenia. Zawsze mam wrażenie, że robią, jak im wygodniej i wkładają raczej to, co oni lubią czy akurat mają.
|
|
|
#3368 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Super, zaraz zajrzę, bo akurat tego stroju u Ciebie nie kojarzę, chociaż ogólnie Twoje zdjęcia oglądałam nieraz ![]() Ja też nie miałam drenów, co prawda w szpitalu były podawane leki narkotyczne (naprzemiennie z normalnymi), ale teraz w domu mam brać tylko pyralginę i ibuprom i jeszcze coś na opuchliznę (też bez recepty). Jak na razie to czuję się naprawdę dobrze, w domu wszystkie drzwi otwieram, wysiadłam z samochodu bez problemu, ale przy wsiadaniu nie umiałam otworzyć drzwi haha Prawdą jest, że dozownik od mydła też sprawia trochę problem. Szkoda mi, że nie mogę podnosić swojego pieska, bo lekarz powiedział, że mogę podnosić max 2 kg. No ale ogólnie jest w porządku, oby się nie pogorszyło później, bo na razie ból do wytrzymania ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3369 |
|
Rozeznanie
|
Fleur gratulacje
zobaczysz jak szybko zleci niedlugo juz bedziesz ogladac swoje nowe piersi
|
#3370 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki, już nie mogę się doczekać na razie wstawiłam zdjęcie w staniku i bandażuWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3371 |
|
Raczkowanie
|
Fleur gratuluje 😉
1496926179717.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3372 |
|
Raczkowanie
|
Patrzcie dziewczyny na ten wynalazek 😂😂 to tak pod ostatnie dyskusje o gastro fazach 😂😂
|
#3373 |
|
Raczkowanie
|
Nic za to nie płaciłam, bo ubezpiecz. pokryło. Ale ja nie mieszkam w PL, wiec nie wiem jak to tujest. Tuba jest otwarta z przodu i z tylu alejest długa. Średnica mniej niż metr, na oko 80 cm. Ręka z przodu podłączona do kroplówki, wiec nawet jakbym chciała sama wyjsc to nie moge.
Lecę oblukac zdjęcia Fleur!! )))))
|
|
#3374 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3375 |
|
Raczkowanie
|
KKrajanka dopiero teraz przeczytałam Twój post, masakra... obyś już więcej nie musiała tego przezywać!
Luka_ja dzięki ![]() A ten wynalazek z pewnością by się przydał, zwłaszcza, że dziś na obiad zamówiłam pizzę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3376 |
|
Raczkowanie
|
Luka "twardym trza być, nie miękkim"!
Ta świnia to dla mnie! Ale lodówka byłaby otwarta wtedy 24/dobę, bo ja mam jopla na punkcie chrumkających prosiaków Wiecie co? Dziś rano mój 8 kg Westie położył mi się na klatce piersiowej jak spałam. Ona się lubi przytulać. Jak mi tak zrobi po operacji, to chyba umrę z bólu. Ona zawsze tak znienacka
14.04.2015 dr P.N., ES 400 hp 19.06.2017 poprawka i wymiana implantów dr A.B. Polytech 600 SL TXS Edytowane przez Cotton2015 Czas edycji: 2017-06-08 o 15:50 |
|
|
|
#3377 |
|
Raczkowanie
|
Cotton ałć, nie wyobrażam sobie, żeby mój piesek tak teraz zrobił, boli mnie na samą myśl, a waży chyba z 4,5 kg
|
#3378 |
|
Zadomowienie
|
Fleur, będzie ślicznie
![]() Krajanka, głowę miałaś poza tuba? Od op nie nogę sobie dać rady z bólem kręgosłupa Boli strasznie, czy implanty miga się do tego przyczyniać? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3379 |
|
Raczkowanie
|
Ja w staniku chodziłam równo 6 tyg , od wczoraj noszę normalny nie usztywniany z cubusa. Dziś ubrałam sztywniejszy bez fiszbin i czuje ze piersi twarde, trochę nie moje
ale za to jaki efekt ![]() Trochę te piersi nie równe mam, jedna pełniejsza ale to pewnie przez to , że ta mniejsza to sucha była przed OP... Ale i tak piękne są
26.04.2017 - mój dzień; ) P- 323 cpg 390ml L- 322 cpg 330ml Edytowane przez paaulinaa90 Czas edycji: 2017-06-08 o 16:30 |
|
|
|
#3380 |
|
Raczkowanie
|
1496933666745.jpg
|
#3381 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziubas mam taką nadziejęCo do bólu kręgosłupa to myślę, że to bardzo możliwe... może jakieś masaże u fizjoterapeuty by pomogły? Żeby trochę rozluźnić te wszystkie mięśnie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- No Paulina efekt super ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3382 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.............. Dziewczyny pomęczę Was trochę, jak u Was po operacji zmieniła się odległość sutka od tego wcięcia szyjnego (mostka), jak mierzę to mam aż 21cm
69 pod/85//173/50 BB J.S. polytech prawa 240cc 10,5/8,8/5,5 lewa 280cc 11/9,2/5,7 Edytowane przez Agataa34 Czas edycji: 2017-06-08 o 17:36 |
|
|
|
|
#3383 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w tubie!!!! I nie mogłam nawet w tej tubie sie dobrze unieść na łokciach tak ciasno. Ale może tuba tubie nie równa ![]() No, ból może być powiązany z implantami. Ale minie jak zaczniesz pózniej sie ruszać, trochę ćwiczyć itd. Paulina, bardzo ładnie !
Edytowane przez KKrajanka Czas edycji: 2017-06-08 o 17:39 |
|
|
|
|
#3384 |
|
Zadomowienie
|
A czy mogę ćwiczyć mając płyn przy implancie?
|
#3385 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
|
|
|
#3386 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po jakim czasie od op zrobił Ci się płyn? U mnie był widoczny po 1.5 mc, lekarz mówił, że do roku może być i nie jest to powodem do zdenerwowania Wystraszyłam się guzkiem tylko , którego nie było Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Ismenko, wyciągasz fiszbiny z utwardzanych staników? Mam chęć pozbyć się fiszbiny w carmelli ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3387 |
|
Raczkowanie
|
Dziubas czytalam gdzies ze jednej dziewczynie wlasnie przez plyn implant sie przekrecil, miala anatomy.. moze lepiej nie ryzykuj
|
#3388 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wyciągnęłam z tego różowego stanika, co jest w mojej galerii, fiszbiny i teraz trochę odstaje miedzy piersiami. Od miesiąca nosze takie z Anity, antyseksowne ale wygodne i trzymające. Tez musze powyciągać wszystkie druty Wkurzona jestem na to, mam fajne staniki z VS i teraz powyciągać druty ehh i stracą fajny kształt. Ale boje sie teraz drutów na maxa!---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- A może coś na uspokojenie mogą dać? Bo ja tez mam klaustrofobię... może dlatego tak to przeszłam.
|
|
|
#3389 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, w sierpniu w Arkadii otwierają Victoria's Secret!
Ach! Będzie bielizna. Aż się boję.
|
|
#3390 |
|
Przyczajenie
|
Hej
Jestem tu nowa i potrzebuję pomocy bardziej doświadczonych kobiet ![]() Od kilku lat marzę o operacji piersi. Mam 22 lata i różnicę około dwóch miseczek pomiędzy piersiami. W związku z tym mam do Was kilka pytań. Jak znaleźć dobrego lekarza, kiedy nikt ze znajomych nic sobie nie robił? Jak poznać że to właśnie TEN JEDYNY pan/ pani doktor? Cena, ból... Jestem już niemal w stanie gryźć tynk ze ścian żeby odłożyć pieniądze i płakać godzinami z bólu, byle tylko moje piersi były symetryczne... Nie zależy mi na powiększeniu rozmiaru tej drugiej, tylko na wyrównaniu. Widziałam w zasadach, że nie podajecie tu nazwisk lekarzy, więc nie proszę o to w tym poście, tylko o to jak orientować się i szukać tego który spełni moje marzenie. Pozdrawiam Was i z góry dziękuję za pomoc
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.

Zawsze mam wrażenie, że robią, jak im wygodniej i wkładają raczej to, co oni lubią czy akurat mają.

na razie wstawiłam zdjęcie w staniku i bandażu

ale za to jaki efekt
mam taką nadzieję
w tubie!!!! I nie mogłam nawet w tej tubie sie dobrze unieść na łokciach tak ciasno. Ale może tuba tubie nie równa