|
|
#1651 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Bezdzietne z wyboru / nie chcę mieć dzieci cz. V
Cytat:
Na szczęście przede mną bezdzietny weekendzik. ![]() A co do sterylki to wstępnie myślałam o Słowacji. Ta klinika, która się tak reklamuje. Pierwsza w Google jest jak wpiszesz sterylizacja Słowacja (albo aborcja, nie pamiętam). Obiecałam sobie, że poczekam do 25 r.ż. lub jeśli wcześniej na stałe zamieszkam z partnerem. W zależności co będzie pierwsze. Mam 23 lata (chyba tak samo jak Ty Tinker). Chwilę czasu na uzyskanie całkowitej pewności mam. To w końcu zabieg nieodwracalny. Wysłane z mojego SM-G389F przy użyciu Tapatalka
|
|
#1652 |
|
Konto usunięte
|
proszę bardzo - jak ktoś chce opowiadać o tym jak sie fajnie dojrzewa do macierzynstwa. dziewczyny na pewno podziękują
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1135511 |
|
|
|
#1653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak będziesz po, to koniecznie napisz! Tez planuję ale nie wiem jeszcze kiedy. Muszę ustatkować się finansowo, bo teraz założyłam aparat, cerę tez chcę sobie poprawić ale myślę, że jak skończę 30, to to zrobię. Ja brałam pod uwagę klinikę w Niemczech. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
|
#1654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1655 |
|
Raczkowanie
|
To co Lise napisała - może wejdę sobie teraz na wątek dla matek i zacznę pisać o tym, że tylko krowa nie zmienia zdania, że muszę być otwarta na możliwość, że niedługo będę mieć dość tego dziecka i je oddam, bo każdy może zmienić swoje potrzeby.
Widzicie ten absurd? Niby wszystko super, każdy ma prawo do swojej decyzji ale koniec końców zawsze gdzieś jest ten zawoalowany pogląd że NASZA decyzja nie jest taka poważna i może się odmienić w przeciwieństwie od poważnej i dojrzałej decyzji o macierzyństwie. A tak zmieniając już temat, co do rozmów o sterylce: a na ewentualny zabieg skladacie się z Waszymi facetami czy wychodzicie z założenia że to tylko i wyłącznie moja decyzja? |
|
|
|
#1656 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i też myślę czekać do 25 roku życia. Na razie biorę tabletki, ale już 7 lat i mi się trochę dłuży :/ jeśli nie zdecyduję się na spiralę w najbliższym czasie (hormonalną, dla nieródek), która ma "przydatność" na 5 lat, to właśnie czekam do ćwierćwiecza. Jeśli założę spiralę, to poczekam 5 lat Przeraża mnie to, co się dzieje w Polsce, przeraża mnie zamach na antykoncepcję ( projekt ustawy o klauzuli sumienia dla farmaceutów + tabletki po na receptę, a "katoliccy lekarze" wnieśli o CAŁKOWITY zakaz tabletki po), zakaz aborcji jest bliżej niż dalej, tym bardziej, że legalna już nie jest wykonywana. A tak to ciach i zero problemów. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
więc ja będę płacic sama. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1658 | |
|
lise-kotta
|
Cytat:
pół roku wlasnie mija ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) U mnie, to bylo wreszcie jakieś zrealizowane postanowienie noworoczne 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1660 |
|
Zakorzenienie
|
Sama może i bym zrobiła sterylkę ale panicznie boję się operacji i ingerencji w moje ciało, długo mi zeszło myślenie o założeniu wkładki - żałuję że tak długo czekałam naprawdę, ta wygoda jest dla mnie teraz nie oceniona.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Ja nigdy nie nosiłam aparatu - nie ma takiej potrzeby ale zawsze mi się to podobało 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1661 |
|
Konto usunięte
|
Ja zdjelam 3 lata temu i niestety muszę założyć od nowa.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1662 | |
|
lise-kotta
|
Cytat:
|
|
|
|
#1663 | |
|
she-wolf
|
Widzę, że razem z Shar i Tinker jesteśmy w tym samym wieku, piąteczka!
![]() Cytat:
Muszę to jeszcze dobrze przemyśleć W sensie sterylka, czy te tradycyjniejsze metody
|
|
|
#1664 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Aparat samoligaturujący za 7 tysięcy (!) Damon, zakładany i prowadzony w Dentim Clinic w Katowicach. Mam druciki od środka, mam aparat na noc. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#1665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tego nie wiem ale w Niemczech robią bardziej pewnie, bo podcinają a potem przypalają więc wolę tę opcję. A testy to ja mogę przejść ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
|
#1666 |
|
Zadomowienie
|
Będę płacić sama, ale najpierw postanowiłam, że zrobię licencję pilota turystycznego. To 25 000. W tej chwili to dla mnie istotniejsze.
Mój facet ma podejście do sterylki na zasadzie: "to twoja decyzja i ty poniesiesz konsekwencje", więc raczej się nie dołoży. Liczę się też z tym, że w pewnym momencie on zachce dziecka i się rozstaniemy. Co więcej ja nie mogę żadnych hormonów, w żadnej postaci. Mam już i tak bardzo obfite @, więc z wkładką miedzianą byłaby tragedia. Wolę raz się ciachnąć i po sprawie. Gdybym wpadła to pojechałabym na aborcję i od razu sterylkę. Tego jestem pewna. Wysłane z mojego SM-G389F przy użyciu Tapatalka
|
#1667 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od 1,5 miesiąca. Długa droga przed nami ale mam nadzieję, że warto! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
🤚🏼 przypadek, że BZW noszą aparaty? Ja inwestuję w siebie, bo nie mam wydatków związanych z dziećmi i to jest super! Ktoś to może nazwać egoizmem ale to jego sprawa.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
||
|
|
|
#1668 |
|
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
A nie odmieniło się Wam noszenie tego aparatu czy coś?
|
|
|
|
#1669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Bezdzietne z wyboru / nie chcę mieć dzieci cz. V
Cytat:
Rety nie strasz! Też mam samoligaturujący. Conto znaczy rozwalona szczeka? Za mało miejsca na zęby? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Jeszcze nie ale kto wie? Jak zęby bedą proste, to może się odmieni... i go juz nie będę chciała. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
Licencja pilota - super! Podoba mi się to! 🏻Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
||
|
|
|
#1670 | ||
|
she-wolf
|
Cytat:
Niemniej chyba będę stosować i tabletki i gumki - tak żeby nie było "wypadków" ![]() Cytat:
|
|
|
#1671 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Shar, ale jakoś prywatnie robisz? Bo ja wieki temu robiłam w studium hotelarskim i nie miałam pojęcia, że to taki koszt.
A w ogóle próbuję napisać, ostatnio nawet wejść w wątek nie mogłam.
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
Co do obfitej miesiączki przy wkladce miedzianej, to u mnie tego nie ma. A w dodatku jest krótsza niż kiedyś
Ale może jestem jakimś ewenementem. Też mam aparat samoligaturujący, Damon. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez ateris Czas edycji: 2017-06-09 o 18:12 |
|
|
|
#1673 |
|
Raczkowanie
|
Też nosiłam kiedyś aparat, piona!
![]() Trochę mi się zęby pokrzywiły od tego czasu, ale nie chcę przez to przechodzić raz jeszcze.... Generalnie jest parę rzeczy, które bym poprawiła w swoim wyglądzie, tzn. nie wchodząc w szczegóły skutki kilku chorób, ale nie wiem czy jest sens się męczyć dla urody.... |
|
|
|
#1674 |
|
Konto usunięte
|
Jakby to wyjaśnić. Mam za wąską szczękę, przez co bardziej obciążam jedną stronę. Strzeliła wam kiedyś żuchwa przy ziewaniu? Mi tak, i sobie zwichnęłam. Potem się okazało, że pomiędzy żuchwa a kością wyżej nie mam odstępu i kruszy mi się ta kostka.
|
|
|
#1675 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Gdzie? Ja mam w sumie kase odlozona ale waham sie miedzy ppl a dalszymi uprawnieniami nurkowymi. Koszt podobny. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Edytowane przez 201712071518 Czas edycji: 2017-06-09 o 18:24 |
|
|
|
|
#1676 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
samo latanie w przyszłym sezonie. W Aeroklubie Częstochowskim - lotnisko Rudniki. Wysłane z mojego SM-G389F przy użyciu Tapatalka
|
|
#1677 |
|
Konto usunięte
|
Super. Mi bardzo polecal znajomy Czechy. Ze jest duzo taniej niz w Polsce. Ja znam czeski, wiec rozwazam.
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1678 |
|
Zadomowienie
|
Ja się tak wtrącę i tyle powiem, że partner po wazektomii to zaje*ista sprawa
|
#1679 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zazdro Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1680 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Ano. Duże zazdro.
wysłane telepatycznie
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:57.

i też myślę czekać do 25 roku życia. Na razie biorę tabletki, ale już 7 lat i mi się trochę dłuży :/ jeśli nie zdecyduję się na spiralę w najbliższym czasie (hormonalną, dla nieródek), która ma "przydatność" na 5 lat, to właśnie czekam do ćwierćwiecza. Jeśli założę spiralę, to poczekam 5 lat

🏻