|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 |
Rozeznanie
|
Dot.: Październikówki 2016 to stan umysłu! Już trzeci wątek jako Mamy <3
Witam się i ja
![]() Ja - udanego wypoczynku. Zbieraj siły ![]() Kasia, ja nie jestem lepsza - zamówiłam w hm 7-pak body z krótkim rękawem na 74 i są na styk ![]() Iwona - super plany na weekend. Mój synek dzisiaj szaleje z przedszkolakami w parku rozrywki ![]() Magratka - z tego co piszesz, to wygląda na zęby ![]() U nas też dziś sporo pobudek, coś się jej śniło, bo popłakiwała przez sen. Chyba za dużo wrażeń wczoraj miała, bo byliśmy u mojej mamy i siostra z dziećmi też była, więc chaos trochę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez lexi_one Czas edycji: 2017-06-09 o 07:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2672 | |
Zakorzenienie
|
Październikówki 2016 to stan umysłu! Już trzeci wątek jako Mamy <3
Iwona, udanych chwil i niech pogoda dopisze!
Magratka oby kolejne noce były spokojniejsze. Mój przy zębach robił podobne akcje. I tez bywało, że niczego prócz mleka nie chciał. Cytat:
Dużo emocji w ciągu dnia może skutkować pobudkami w nocy. Czytałam, że dzieci w ten sposób odreagowują nadmiar wrażeń. U nas spokojnie, spaliśmy do 8:30. ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez WKasiarr Czas edycji: 2017-06-09 o 08:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2673 |
Raczkowanie
|
Idą te zęby i idą. Ech, biedactwo
![]() A przed chwilą cud. Chyba piąty raz w swoim życiu zasnął sam na drzemkę w dzień. Tak po prostu, w łóżeczku! ![]() Dzięki dziewczyny za wsparcie ![]() Kasia, a Szymkowi wyszły już całkiem te górne jedynki? Lexi, też współczuję nocki, może rzeczywiście za dużo wrażeń było. Edytowane przez Magratka1 Czas edycji: 2017-06-09 o 09:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2674 |
Zakorzenienie
|
Kasia, ale Szymek jest kafar ☺
Ja, udanego wypoczynku! Ale kobiety potrafią być wredne! Iwona, fajnie, że nocka udana. U nas bardzo podobnie jest na codzien, tylko zasypia ok. 21. Wczoraj też spala o tej godzinie,ale zrobiła kupę i.ja rozbudzilam. Do tego tz zadzwonił, że statku, wiec przeciagbelam ja do 22. Ok.polnocy pobudka z powodu bólu brzuszka. Był twardy i Klarcia bardzo płakała. Tulilam i lulalam ja, aż zasnęła o 1.30. Za to pobudka o 8,15. Zoo safari brzmi super. Byłam kiedyś pod Gorzowem. Świetna sprawa. Magratka, dużo sił i kawy! Klara zasnęła sama 3x w życiu 😂jak chce to potrafi Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Raczkowanie
|
Megilla, mój mały też zazwyczaj zasypia koło 21, czasem o 20. Myślałam, że tylko u nas dziecko tak krótko śpi w nocy... A jak Klara zasypia zazwyczaj, na rękach?
Biedactwo z tym brzuszkiem ![]() Edytowane przez Magratka1 Czas edycji: 2017-06-09 o 09:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2676 |
Zakorzenienie
|
Tak już ma dwie spore "łopaty" ![]() Megilla Musiałam zgooglować co to kafar ![]() Oby dolegliwości szybko mknęły! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#2677 |
Zakorzenienie
|
Witam mamusie
![]() Widzę śliczne, przekochane dwie dziewczynki i uśmiechniętego małego przystojniaka ![]() My poza domem od wczoraj i mała ma sporo wrażeń i nowych miejsc do rozrabiania, ale w nocy spała całkiem znośnie, tylko brakuje nam trochę tutaj łóżeczka, na drzemki w ciągu dnia ![]() Też się zastanawiam jak Smerfetka, ile jeszcze czasu potrwa, ta nauka naszych maluchów, bo naprawdę czasem serce staje ![]() Co do wrednego społeczeństwa, to ja mam chyba szczęście bo nie spotykam takich ludzi i nie wiem jakbym zareagowała, np. na takie kiepskie teksty przy karmieniu piersią, ale raczej bym nie przemilczała ![]() Kasia, Szymek to duży mężczyzna, nie będzie nosił pajaców dla niemowlaczków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2678 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas też czasem rozmiar 74 już za mały. A niby dopiero co był dobry, no i rozmiar rozmiarowi nierówny. A już rękawy permanentnie takie 3/4. Muszę kupić nowe rzeczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2679 |
Zakorzenienie
|
Magratka tak je dobrze i apetyt ma właściwie na wszystko. Ale dwukrotnie zdarzyło się, że nie chciał niczego prócz mleka. To było jak górna jedynka była w natarciu.
Właśnie obiadek wsunął: indyka w pomidorach, z marchewką i natką pietruszki. ![]() Jaki jogurt podajesz? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#2680 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Skoro mówisz, że apetyt wrócił, to i u nas jest nadzieja, że to chwilowe ![]() Dziś byliśmy na 2 spacerach, taka ładna pogoda ![]() ![]() Edytowane przez Magratka1 Czas edycji: 2017-06-09 o 17:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
Zakorzenienie
|
A z Hippa owoce z jogurtem też Szymek wsuwał. Myślałam, że kupowałaś jakiś zupełnie osobno jogurcik. Z Hippa zdaje się jeszcze Szymek miał owoce z twarożkiem.
U nas też dzisiaj super pogoda. Byliśmy trzy razy na spacerze z czego jeden raz dość długi czas na placu zabaw na osiedlowym dziedzińcu. ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2682 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam ku... dość wstawać codziennie po 4 rano bo jaśnie pan nie pójdzie dalej spać mimo tego, że jest śpiący non stop wyje i marudzi nie da się go posadzić, położyć dać do wózka przebrać, ubrać rozebrać nakarmić bo ciągle wyje 2 minut się niczym nie zajmie, mam już do cholery dość obojętnie o której go położę zasypia 2h wstaje co chwile i wyje jeść nie chce nic poza chlebem i owocami w słoikach. Mam ochotę zniknąć !!!
Oddałam go dziś pod opiekę do teściowej wraz z 4 osobową obstawą nie dają z nim rady tak wyje, że po 2 godzinach musieliśmy po niego jechać to dziecko jest opętane czy co ??? bo drugiego takiego nie ma!!! dałam mu viburcol na uspokojenie nic to nie dało a zębów nadal nie widać mimo wszystko posmarowałam mu dziąsła niech to sie do cholery skończy bo wyjdę i nie wrócę mam dość takiego zycia którego nawet nazwać tak nie można męczarnia i wegetacja bo nawet nie jem bo nie ma kiedy |
![]() ![]() |
![]() |
#2683 |
Zakorzenienie
|
Sandra, przykro mi, że nic sie nie poprawia. Musisz być naprawdę wyczerpana. Trzymaj się dziewczyno! Przesyłam trochę sił!!! Zasięgłaś może dodatkowych rad specjalisty odnośnie nadwrażliwości na dotyk u małego?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez WKasiarr Czas edycji: 2017-06-09 o 19:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#2684 | |
Erudycja
|
Cytat:
Fasolko bardzo Ci dziękuję za tą książkę, nic mi się w domu nie chce robić, tylko bym czytała 😂
![]() |
#2685 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Witamy się z słoneczny dzień. Szymek dzisiaj zapragnął wstać wcześniej niż zwykle bo o 7:30
![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#2686 |
Rozeznanie
|
Wstał o 2.42 dopiero poszedł spać ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2687 |
Zakorzenienie
|
Sandra, przesyłam duża kawę i dużo sił
![]() Właśnie, pytałaś o ta nadwrażliwość na dotyk? U nas pierwsza drzemka ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2688 |
Zakorzenienie
|
Sandra, korzystaj jak śpi i też się zdrzemnij, aby choć trochę sie zregenerować.
Dużo siły! ![]() U nas drugie śniadanko i pewnie za pół godziny nyny ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#2689 |
Zadomowienie
|
U nas już po pierwszej drzemce. Spała ponad godzinę, rzadko takie cuda się zdarzają 😜
Ja dzisiaj znowu cały dzień sama z dziećmi bo mąż pojechał gdzieś na Pomorze służbowo... popołudniu miałyśmy iść do znajomych żeby dzieciaki się pobawiły a tu pogoda się coś psuje...
#2690 |
Zakorzenienie
|
Ja juz po drugiej kawie, a i tak oczy mi się kleja. Klara od 10 śpi w łóżku. Nie wiem co ze sobą zrobić. Takie rzeczy się nie zdarzają!
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
Zakorzenienie
|
Ja mojego zapakowałam do wózka, bo maruda mu sie uruchomiła. Na drzemkę nie poszedł i liczę ze pośpi w wózku. Na razie jednak nie bardzo to wychodzi, bo rozmawia ze światem.
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#2692 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas wczoraj cudna pogoda, a dzisiaj szaro i buro... Co do jogurtów z Hippa, to faktycznie są pyszne ![]() Chyba pogoda sprzyja długim drzemkom, bo Adusia też pospała 2 godz i mama mogła poczytać książkę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
Zakorzenienie
|
A u nas Święto, bo Julka przespała całą noc bez cycusia i budzenia
![]() Jak zjadła po 21 i poszła spać ,to jadła dopiero o 6 rano i musiała z dwóch piersi jeść, bo tak mi się przepełniły. Po jedzonku spałyśmy jeszcze do 8:30. A teraz skończyła jej się właśnie pierwsza drzemka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2694 |
Zakorzenienie
|
Jadowita gratki za nockę! Oby kolejne tez takie fajne.
U nas spacer nie przyniósł drzemki, padł po przyjściu do domu ![]() Matka na zakupach, torba na ramieniu czego nie widac na zdjęciu, koszyk w wózku załadowany, ręczniki papierowe, truskawki i pampy przyczepione paska od torby ![]() ![]() IMG_5511.jpg Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez WKasiarr Czas edycji: 2017-06-10 o 11:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#2695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2696 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
Zakorzenienie
|
Wyszłam dziś na zakupy do pobliskiego sklepu, wracam, i okazało się, że zatrzasnelam klucze w domu, a telefon zostawiłam w srodku🙈🙉🙊
Na szczęście sprzedawczyni jest koleżanka teściowej. Teściowa przeprowadziła się do Zielonej gory, ale zadzwoniłam do niej, a ona do dziadka, który ma zapasowe klucze 😂 Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2698 |
Zakorzenienie
|
Kasia to tematyka za którą nie przepadasz
![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
#2699 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2700 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Kasia, istna Matka Polka z tymi tobołkami ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:25.