|
|
#2581 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 cz. 6
U mnie dzis byli tesciowie i poraz pierwszy ich gadanie mnie nie wnerwiło. Od teścia znów się nasluchałam że inne chodzą i to do końca i że po domu to powinnam chodzić. Więc spokojnie mu powiedziałam że jakbym tak robiła to już dziecka by nie było i skończył swoje wywody.
A tesciowa palneła czy już wszystko mam przygotowane i zrobione. No pewnie aniołki się tym zajęły, ale spokój opanowałam się. No i znowy ruszył temat pościeli powiedziałam że mam ale i tak nie będę używać dla maluszka bo się nie zakłada na początku. I ruszyła machina że ona od początku uzywała czym będę przykrywać jak tak w ogóle a dużo pisać. Na szczęście mąż powiedział że czasy się pozmieniały. A i jeszcze że małemu dziecku podaje się wodę z cukrem bo samo mleko nie starczy. I że mleko matki jest mało treściwe. To tak w skrócie. Mała super ze się wyciszyło u ciebie. |
|
|
|
#2582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Samantha, szacun za dźwiganie brzuszka. Ale chyba juz naprawdę niedługo, widać ze opadł. Darietta, ale masz teściów... Współczuje i podziwiam, ze dzisiaj sie nie zdenerwowałaś. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2583 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No dobra kochana odwołuję Cytat:
Bardzo trafnie odpowiedziałaś teściowi ![]() Ja nie mam piwka do meczu, ale mam michę czereśni z ogródka, a jak ja mam czereśnie to nic innego mi do szczęścia nie potrzeba ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2584 |
|
*sportaddict*
|
Darietta podziwiam Twój spokój
|
|
|
|
#2585 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2586 |
|
Zakorzenienie
|
Samantha
Piękny.jest... wielguś i w ogóle godny szacunku, ale sam cud! A ty na 100 % wrócisz do siebie ![]() Darietta Bosz... uwielbiam takie złote rady... gratuluję cierpliwości...A moje skurcze lekko znów ruszyły bo długa przerwa w lekach, ale dostałam.juz i będzie ok. Ciekawe jak po nocce... i co sie zapisze na KTG rano :/ Emmos Mi mąż załatwił 5 kg jakiś mega czereśni jutro.mi.przywiezie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-06-10 o 20:00 |
|
|
|
#2587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Darietta współczuję :/
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
Wczesniej rozmawiałam z mamą i mi powiedziała tylko się nie denerwuj spokojnie. No i byłam już przygotowana na takie teksty.
A i najważniejsze 1 lipca jest ten koncert Chylińskiej więc nie mogę się denerwować żeby nie urodzić to jest mój motywator
|
|
|
|
#2589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
5kg ? grubooo właśnie są różne odmiany, te takie duże bordowe są zaj.....![]() Ooo i bardzo słusznie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
Sama jestem zdziwiona że tak spokojnie to przyjęłam ale widocznie już by£am przygotowana.
A i do tego tekst a od tego leżenia kręgosłup Cię nie boli? Leżeć dwa dni ciężko a ty 4 miesiące. Bo wiecie dziewczyny ja tak sama od siebie się położyłam wydało się. |
|
|
|
#2591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do tekstu z bólem kręgosłupa od leżenia - ja to sie dziwie, ze w ogole z nimi gadasz. Zamówiłam dzisiaj parasolkę do wózka. Z racji tego, ze wyprawka prawie zamknięta podliczyłam koszty. Na wyprawkę wydałam 6718,76zl, na ciąże 1817,85zl. Razem wyszło 8536,61zl, w 9tys powinnam sie zamknąć. Z tą ciążą spory koszt wyszedl uwzględniając to, ze badania i wizyty miałam w ramach abonamentu + 2 płatne za 280zl. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2593 |
|
Zakorzenienie
|
Bosz... że Ci się chciało to liczyć
ale jakoś dużo się wydaje. My.na oko zamknelibyśmy sie chyba w 6.000Ja nie chcę wiedzieć, nie odczułam za bardzo wiec luzik... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-06-10 o 20:37 |
|
|
|
#2594 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po kiego te baby pieprzą takie bzdury?! ![]() ![]() Moja teściowa mi takich głupot z tym cukrem nie gadała, ale moja mama owszem. Dla mnie średniowiecze ![]() Cytat:
Żeby nie było, ze ja się gniewem czy coś tylko śmiesznie to zabrzmiało poprostu ![]() Ja Ci daje 2tyg.i będziesz sobą. Sobie daje jakiś rok Lol ![]() ![]() ![]() Cytat:
🏻A mama mądrze powiedziała Cytat:
Ah Ty nasz leniuszku ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Moja mama mnie rozwaliła kiedyś tekstem , ze ona nosiła w ciąży wodę po schodach w wiaderkach ze studni bo takie były warunki mieszkalne na początku. Powiedziałam jej , ze nie ma się czym chwalić naprawdę . Nie lubię takiej gadaniny. To samo teściowa , ze o Boże ona to to to tamto. Wszystkie były takie dzielne i cudowne , a my takie sieroty Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2595 |
|
Wtajemniczenie
|
Darietta brawo Ty!! dałaś radę niestety głupich nie sieją co zrobić.Jesteś mega cierpliwa i wyrozumiała podziwiam Cię serio!!
|
#2596 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje za komplementy co do brzucha
![]() Często jak biorę prysznic to płacze w łazience. Nie wiedziałam ze to słychać tak. Tz się mnie pytał wczoraj dlaczego ja tak płacze? Wiec mowie , ze mnie boli wszystko poprostu nie mogę usiąść w wannie , a jak stoję to mi nogi się uginają, czuje jak mi kości trzeszczą w kolanach etc. Tz mnie poprosił żebym była jeszcze chwilkę dzielna i żebym myślała bardziej pozytywnie. Spoko staram się, ale przeraża mnie poza tym poród oraz potem dojście do siebie. Wysłał mo potem SMS z moim zdjęciem jak byłam po ciąży ze straszakiem i miałam wlosy blond , cycki jak arbuzy i widać na buzi takiego chomika i mi napisał "pięknie tu wyglądałaś" Sweet little liar ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2597 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie na ogródku już czereśnie czerwienieją ale póki co szpaki tylko je jedzą jak z samej góry wylapia te dojrzałe
więc nie wiem kiedy ja się doczekam ![]() Ja póki co składam do teczki faktury i nie chce się wkurzać ale przyjdzie dzień że będę musiała to podliczyć
|
|
|
|
#2598 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My jesteśmy słabsze pokolenie |
|
|
|
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
Samantha masz duży brzuszek i co zrobisz, nie masz wpływu na jego kształt to nie wstyd, mnie tylko u Was tych wytypowanych na podium ciekawi czy opada
i mozna powiedzieć ze u Ciebie tez opadł
|
|
|
|
#2601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
Darietta az się ciśnie na usta pytanie do teściowej, czy rodziła w polu, a po porodzie jeszcze ziemniaki zebrała i krowe wydoila :P
Chilli największym przynajmniej dla mnie motywatorem do oszczędzania jest cel mozesz sobie wyznaczyć np ze za rok z Wincentem pojedziecie na wakacje. Pomocne jest posiadanie konta oszczędnościowego i wplacanie na nie co miesiąc jakiejś kwoty ja takie pieniędze traktuje jakby ich nie było i nie ruszam z tego konta
Edytowane przez poprostu Czas edycji: 2017-06-10 o 21:05 |
|
|
|
#2603 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Samanta jesteś dzielna bardzo naprawdę możesz być już zmęczona, ale już niedużo zostało, dasz radę popłakać tez dobra rzecz, wyrzucisz z siebie te emocje.A szwagierka urodziła bo łożysko się jej odkleilo dobrze ze była w szpitalu, bo to duże zagrożenie i dla dziecka i dla matki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2604 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bym nie wytrzymała, ale dobrze że zachowałaś spokój! Cytat:
! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2605 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
🤦🏻☠♀️Ja bym jej odp., ze nie ma się czym chwalić i ze ma szczęście ze nie straciła ciąży . Cytat:
![]() Tak nie mam wpływu na to ze takie mam te brzuchy w ciążach . Nie wiem dlaczego tak jest i tyle. Muszę to przetrwać jakoś. Mój brzuch mi opadł bardzo . Położna mówiła ze mały jest głowa bardzo nisko . Liczę ze to dobry znak Cytat:
tyle , ze ja nie z wychudzenia a ze zgrubienia Cytat:
![]() Dokładnie traktuje to po części jak oczyszczenie z emocji. Kciuki dla szwagierki 🏻Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2606 |
|
Zakorzenienie
|
A ja ściągnęłam układanie ubranek właśnie od Morelle . Na początku myślałam ze to dziwnie wyglada ale potem zobaczyłam , ze to jest super pomysł
![]() 🏻A pieluchy tetrowe musliny etc.sobie w ruloniki zwinelam . Lubię tak bo w łazience tez mam tak zwinięte ręczniki i lepiej to wyglada organizacyjnie IMG_1497123527.760549.jpgIMG_1497123540.728312.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2607 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i tż dobrze Ci przypomniał i napisał!!Cytat:
wiem teraz coś o tym motywatorze bo jak straciłam pracę to nagle praktycznie znikąd zaczęliśmy odkładać dla Wincenta po stówce i już się uzbierała mała wypłata i nie mamy zamiaru zaprzestać
|
|
#2608 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ja mam taki humor dziwny, drażnią mnie inni ludzie. dzis kuzynka mnie wkurzyla bo zaczela komemtowac sposob w jaki wychowujemy syna! że mu za bardzo pobłażamy, na za duzo pozwalamy, nie karamy.... no sory, ale ja nie komentuje jej sposobu wychowywania. a mogłabym - jej 3,5 roczny syn nie potrafi sam ubrac butow, umyć sam rąk ani innych takich podstawowych czynnosci. ale nie komentuje - bo kazdy robi i wychowuje swoje dzieci jak uważa...
|
|
|
#2609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkie wydatki spisuje juz prawie rok, bo zaczęłam w sierpniu. Co do oszczędzania, to tak jak napisała Poprostu - najważniejsza jest motywacja. Z kolei pierwszy krok jak dla mnie to powinno byc wlasnie spisanie wydatków i porównanie czy to, co myślimy o swoim wydawaniu pokrywa sie z rzeczywistością. Mi na pewno spisywanie pomogło w ograniczeniu zakupów odzieżowych. Wydawało mi sie, ze duzo mniej na odzież wydaje, bo zazwyczaj były to tanie rzeczy z przecen. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2610 |
|
Zadomowienie
|
samanta duuuzy ten twoj brzuszek! i nisko faktycznie. trzymaj sie jeszcze tydzien i jedziesz rodzić
![]() Mała byle do poniedzialku, dowiesz sie jakis konkretow, czy do domu czy co dalej z wami. odpoczywaj!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:43.

gratuluję cierpliwości...
jutro.mi.przywiezie 

właśnie są różne odmiany, te takie duże bordowe są zaj.....

🏻
popłakać tez dobra rzecz, wyrzucisz z siebie te emocje.
dobrze ze była w szpitalu, bo to duże zagrożenie i dla dziecka i dla matki
tyle , ze ja nie z wychudzenia a ze zgrubienia
🏻
jeszcze w poniedziałek zawisna ostatnie szafki Ale i tak ulga ogromna