Lipcówki 2017 cz. 6 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-06-11, 09:57   #2671
vadi
*sportaddict*

Dot.: Lipcówki 2017 cz. 6

Z polskich nowych seriali 'Pakt' też był bardzo dobry, polecam

I nas dzisiaj w planach skrecanie mebli do pokoju dziecięcego i opróżnienie balkonu, ktory jest aktualnie skladzikiem na rzeczy dla synka
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-11, 10:00   #2672
morelle_
Zakorzenienie

Vadi fajnie
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-11, 10:05   #2673
emilia0508
królikoholiczka

U mnie dziś dalsze pakowanie wczoraj tylko ogarnęłam szafę a gdzie jeszcze cały pokój..

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-11, 10:11   #2674
darietta
Zakorzenienie

Moj plan na dzisiaj leżenieeee. A dzisiaj taka piękna pogoda.
A i będę truć tyłek mężowi bo jutro znowu wyjeżdża.

Wczoraj powiedział że mnie udusi. Pyta się co na kolacje chce. Powiedziałam że nic bo nie jestem głodna bo zjadłam winogrono. Skwitował jak się położe to zglodniejesz.
Chwila minęła mąż polozył się obok mnie a ja zaczynam się śmiać i widzę jego spojrzenie pyta się co chcesz a ja herbaty bym się napiła.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-11, 10:12   #2675
Agg_s
Wtajemniczenie

Ja chce podjechać gdzieś do lasku/na polankę żeby TŻ porobił mi trochę zdjęć na pamiątkę póki się jeszcze jakoś toczę

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-11, 10:18   #2676
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Moj plan na dzisiaj leżenieeee. A dzisiaj taka piękna pogoda.
A i będę truć tyłek mężowi bo jutro znowu wyjeżdża.

Wczoraj powiedział że mnie udusi. Pyta się co na kolacje chce. Powiedziałam że nic bo nie jestem głodna bo zjadłam winogrono. Skwitował jak się położe to zglodniejesz.
Chwila minęła mąż polozył się obok mnie a ja zaczynam się śmiać i widzę jego spojrzenie pyta się co chcesz a ja herbaty bym się napiła.
Darietta a krowa wydojona i pole obrobione ,że chcesz leżeć?
ja musze coś zjeść po 21 porządniejszego niż owoc bo później dramat
Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Ja chce podjechać gdzieś do lasku/na polankę żeby TŻ porobił mi trochę zdjęć na pamiątkę póki się jeszcze jakoś toczę

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
to fajnie Ci się zapowiada dzień tylko na kleszcze uważaj!!
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-11, 10:18   #2677
Jon_Snow
Wtajemniczenie

A ja chyba zabiorę mamę nad jezioro z psami, bo mój mąż pojechał w trasę i będzie późnym popołudniem taka ładna niedziela, aż szkoda przesiedzieć w domu
Jon_Snow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-11, 10:21   #2678
emmos
Zakorzenienie

Hej dziewczyny
Ja widziałam w nocy chyba każdą kolejną godzinę w telefonie, tyle spania u mnie

Laski już jutro 12 czerwca, pięknie zaciskacie nóżki

Taedio leżyszi jesz sorbety?

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Ja powoli zbieram sie do snu... ale kiepsko się czuje psychicznie, bo w weekend nie ma tu.konsultacji i.badań... dopiero w poniedziałek.
W dodatku lekko jak.na.miesiączke teraz czuję podbrzusze... to jeszcze ok, w końcu, ktoś tam.się ciągle wierci ,ale zauważyłam.u siebie przed chwilą podbarwiony śluz... taki różowy wpadajacy w brazowawy... tak, że albo po badaniu wczorajszym... ale to sporo czasu już, albo pod ciśnieniem jakieś naczynko nie wytrzymało albo nie wiem co ?

Jutro powiem na obchodzie może będzie lekarz, który się tym zainteresuje ( w co wątpię) i zadzwonię do mojego gina. Na razie nie panikuję. Kciuki nam się jeszcze przydadzą, tak że i dzięki

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Myślę, że to skutek badania, nie martw się, jesteś w szpitalu,pod dobrą opieką.

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Mam pytanko dużo gadacie do swoich pociech w brzuchach?
ja codziennie coś tam gadam ale to nie jakieś monologi długaśne tylko jak się rusza albo kopie to coś tam piernicze 3 po 3 chwile ale czytam wszędzie ,żeby dużo mówić czytać itp i mam wyrzuty sumienia...

Ja chyba początkowo więcej mówiłam, teraz to tak jak piszesz z tym pierniczeniem troche moj tż mówi do brzuszka, ale też wiadomo, że nie non stop tylko ze 2 czy 3 razy dziennie. A moja psina została ostatnio kopnięta przez mała i co zrobiła? Podniosła łepek i zaczęła brzuch mi lizać

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
trzymaj się tam!

Ułożyć się nie mogę, plecy mi dokuczaja. Chyba na siedząco dziś będę spała ale w sumie na siedząco też będą mnie boleć.. Nie dam rady zaraz

Chyba masz nocki najgorsze co? Biedna

Cytat:
i mam jeszcze jedno pytanie czy Was też tak piecze w środku szyjka jak dziecko się rusza mocno? ja mam masakrę jak mały zacznie i szczególnie wieczorem to czuję normalnie zaciskam się w sobie tak mocno piecze

Ja w ogóle żadnego pieczenia nie mam, bardzo sporadycznie kłucie.

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Xzora przez Ciebie policzyłam. ..
Dramat. ....

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

14 tys. Tylko ja liczę łącznie z meblami bo pokój był pusty. Wszystko. .. auto by za to było! A budżet na nie mam o połowę niższy! No i jeszcze nie mam spacerówki.

Ja nie będę liczyć, trudno byłoby mi się doliczyć, bo dużo też stacjonarnie kupowaliśmy. Domyślam się tylko, że 10 przekroczyliśmy, ale liczę, że przy drugim dzieciu będzie już mniej. I swoją drogą nie dziwię sie, że niektóre pary boją się podjąc decyzję o kolejnym dziecku.

Cytat:
Ja.miałam KTG skurczy brak i faktycznie nie czuję, tam od czasu do czasu jeden mocny, ale ucichły. Za to w nocy miałam dwa prodowe , bolesne juz na maxa... myślałam, że mi wyrwie, pachwinę i jajniki. Na szczęście rano ok i plamienia tez nie widzę.
Moj gun.kazał przyjść po wyjściu i sie koniecznie pokazać. Ale myślę, że będzie ok. Ze na ten tydzień czy dwa dam radę je uspokoić. Usiade trochę na dupce... trudno i poczekam na Hugo na spokoknie a za 2-tyg w 37t.1d. Zacznę normalnie funkcjonować itp. Co by za długo też nie siedział
Taki mam plan na najbliższy czas

Mała te nocne mnie przeraziły...

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Mała to świetnie, ze skurcze opanowane

Ja nie liczyłam ile wydaliśmy Ale wydaje mi się, ze bez dramatu (chyba ), nie wiem, czy chcę to weryfikować

Za to mam za soba koszmarna noc. Od połowy nocy mniej więcej kiedy zapadalam w sen, czułam, że zaczynam się dusić i się na siłę wybudzalam. I tak godzinami, jakby zasniecie sprawiało, że zanikal mi odruch oddychania. Jak już na chwilę zasypialam to śniło mi się, ze się dusze i się wybudzalam, nie mam pojęcia co to było ale było straszne :// i to niezależnie od pozycji - prawy i lewy bok to samo, nawet w kleku z brzuchem w dół I jak zapadalam w sen to czułam na tym pograniczu ze oddech mi się robi coraz bardZiej ciężki az w końcu nie mogę zaczerpnąć tchu w ogóle. Nie mam pojęcia co to było, najpierw myślałam, ze cos mi mały uciska ale żadna zmiana pozycji nie działała. Alergiczne to też nie było, zupełnie inne uczucie. Bałam się ze jak się poddam spaniu to się nie obudze :/ ma-sa-kra

Oby to juz się nie powtórzyło ✊️

Cytat:
Cześć dziewczyny
Ledwo chodzę, jestem niewyspana. Co chwilę mnie budziła zgaga i ból pleców. Mama mnie posmarowala na noc amolem ale pomogło tylko na trochę
Jeszcze na dodatek bozena mnie piecze. Nie wiem czy mogę coś zastosować. Boli mnie trochę też

Biedna, też mialam ciężką nockę.

Stary 2017-06-11, 10:22   #2679
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
O matko
Po kiego te baby pieprzą takie bzdury?!
Moja teściowa mi takich głupot z tym cukrem nie gadała, ale moja mama owszem. Dla mnie średniowiecze

Żeby nie było, ze ja się gniewem czy coś tylko śmiesznie to zabrzmiało poprostu
Ja Ci daje 2tyg.i będziesz sobą.
Sobie daje jakiś rok Lol

Grunt to mieć jakieś motywacje 🤣🏻
A mama mądrze powiedziała

Ah Ty nasz leniuszku

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Moja mama mnie rozwaliła kiedyś tekstem , ze ona nosiła w ciąży wodę po schodach w wiaderkach ze studni bo takie były warunki mieszkalne na początku. Powiedziałam jej , ze nie ma się czym chwalić naprawdę .
Nie lubię takiej gadaniny.
To samo teściowa , ze o Boże ona to to to tamto. Wszystkie były takie dzielne i cudowne , a my takie sieroty

Też bardzo nie lubię takiego gadania ... A jak słyszę że ciąża to nie choroba to też mnie coś bierze ...

Xzora kupujesz w końcu Aniball ?

Stary 2017-06-11, 10:22   #2680
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak przy otarciu. To spróbuję z tym rumiankiem dziękuję
Mi gin na początku jak miałam infekcje polecał na chwilę przyłożyć gazik z rivanolem.
Cytat:

Jakie macie dziś plany?
Tż póki co odsypia mi się już nie chcę a później lecimy po wózek do mojej mamy i chcę wyciągnąć tżta na spacer jakiś mam nadzieje ,że nie będzie spał pół dnia A Wy?
Stary 2017-06-11, 10:24   #2681
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja ściągnęłam układanie ubranek właśnie od Morelle . Na początku myślałam ze to dziwnie wyglada ale potem zobaczyłam , ze to jest super pomysł 🏻

A pieluchy tetrowe musliny etc.sobie w ruloniki zwinelam . Lubię tak bo w łazience tez mam tak zwinięte ręczniki i lepiej to wyglada organizacyjnie Załącznik 7105711Załącznik 7105716

Pięknie urzadzone😍

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-11, 10:26   #2682
Mała!
Zakorzenienie

Ja leżę Morelle i wycinać będę czereśnie.

Chilli
Trzymaj sie!

Serial też polecam.

Vadi
Współczuję takiej.nocki, kurcze nie wiem co to mogło być.

Był lekarz, który odbieral moj porid i zadecydował o CC wypytalam i.przypomniałam mu jego słowa ontej.nieprawidłowości w miednicy... od razu powiedział, ze u.mnie tylko CC i to juz! Ja że jak już? A on ze lepiej szybciej niż później i ze najlepiej na początku lipca... jeśli dotrwam. :/ wieec sprawa jasna. Nawet chyba coś zapisał sobie. Wiec może od razu będzie skierowanie nie wiem...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-11, 10:30   #2683
vadi
*sportaddict*

Mała też bym na Twoim miejscu nie ryzykowala sn, byłabym się o niedotlenienie, więc to dobrze, ze lekarz konkretny
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-11, 10:32   #2684
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:

Chilli
Trzymaj sie!

Serial też polecam.

Vadi

Był lekarz, który odbieral moj porid i zadecydował o CC wypytalam i.przypomniałam mu jego słowa ontej.nieprawidłowości w miednicy... od razu powiedział, ze u.mnie tylko CC i to juz! Ja że jak już? A on ze lepiej szybciej niż później i ze najlepiej na początku lipca... jeśli dotrwam. :/ wieec sprawa jasna. Nawet chyba coś zapisał sobie. Wiec może od razu będzie skierowanie nie wiem...

Ty też się trzymaj !! i zaciskaj jeszcze trochę !! no i widzisz mówiłam ,że jak się mądrego jakiegoś zapytasz to rozwieje wątpliwości czyli wiesz już na czym stoisz

Vadi pochwal się oczywiście jak skończycie i powodzenia!!

no i podczytuje ostatnio czerwcówki i tam połowa już rozpakowana a mamy 11.06 idą jak burza, jedna urodziła wczoraj w 15 minut pełnia podziałała bo kilka się rozpakowało w ogóle wszsytkie jakoś szybko rodzą...
Stary 2017-06-11, 10:36   #2685
pestycyda
Zakorzenienie

Karolinusia, przynajmniej nie byłaś poszkodowana

Mała, cieszę się że powoli wszystko się u Ciebie normuje dobrze chyba że lekarz w końcu podjął stanowcza decyzję. Najgorsze to takie zbywanie jak nikt nie chce odpowiedzialności podjąć.

Pogoda u nas piękna miły dzień się zapowiada dopóki mnie mąż znowu nie porzuci:p

Ja też mało gadam do brzucha. Do tego mieszkam u rodziców półtora miesiąca i moje dziecko zapomniało zapewne kto to jest tatuś:/

Xzora, mi też się zdarzyło powiedzieć " Pańcia Cię kocha"
Vadi, współczuję nocy

Oglądałam pierwszą serię Belfra. Fajny serial

Emilia, ja jak załapałam infekcje jakaś to przemywałam szałwią i zmieniłam płyn do higieny intymnej na Lactacyd Plus z dużą ilością kwasu mlekowego. Aplikowałem też Lactovaginal ale czasem miałam wrażenie że bardziej mnie swędzi wszystko po tym:/

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-11, 10:38   #2686
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
WOW! Nie dziwię się, że Ci ciężko, jesteś mega dzielna i dasz radę jeszcze troszkę! Ja też boję się sn po CC. I raczej się nie zdecyduje.

Po ostatniej nocy jednak powiedziałam teściom, żeby przywieźli kołyskę i wszystko. Teściowa wszystkie ciuszki po naszej Majce wyprała i wyprasowala. Złota kobieta. I jeszcze podobno kwiaty na balkon nam kupili.

Moje skurcze się wyciszyły. Jutro może chłopaki skręca komodę do przedpokoju to może wreszcie uda mi się pochwalić remontem

Dobrej spokojnej nocy!
Brawo dla tesciowej👏

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
racja, ja tez tak.mialam pod koniec ciąży takie plamienia po badaniach..

a gadam czasem do brzucha.. ale.duuzo mnie niz w.pierwszej ciąży - no ale wtedy mialam wiecej czasu, teraz starszak + remont... nie ma jak. za to syn czesto podbiega do brzucha i cos tam szepta. albo jak mowie że kopie albo sie wierci to przychodzi go "ochrzanic" ze ma tak nie wierzgać bo mame boli!

jak sie rusza to czuje takie ukłucie od dołu/przeszycie prądem... ale.to chyba skurcz poprostu. pieczeniem bym tego nie nazwala.
Kochany😍 moja często tuli brzuszek i mówi cześć dzidzia 😍
Cytat:
Przeczytałam , ze dodatkowo się 3 razy dziennie masturbujesz 🤦🏻☠♀️
Chyba mi już brak sexu na mózg pada

Padne zaraz😅 u mnie też spokój 😆 czekam do 20 czerwca 😅😅

Cytat:
Ja.miałam KTG skurczy brak i faktycznie nie czuję, tam od czasu do czasu jeden mocny, ale ucichły. Za to w nocy miałam dwa prodowe , bolesne juz na maxa... myślałam, że mi wyrwie, pachwinę i jajniki. Na szczęście rano ok i plamienia tez nie widzę.
Moj gun.kazał przyjść po wyjściu i sie koniecznie pokazać. Ale myślę, że będzie ok. Ze na ten tydzień czy dwa dam radę je uspokoić. Usiade trochę na dupce... trudno i poczekam na Hugo na spokoknie a za 2-tyg w 37t.1d. Zacznę normalnie funkcjonować itp. Co by za długo też nie siedział
Taki mam plan na najbliższy czas

Dasz rade juz blisko.

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-11, 10:42   #2687
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Ja chyba początkowo więcej mówiłam, teraz to tak jak piszesz z tym pierniczeniem troche moj tż mówi do brzuszka, ale też wiadomo, że nie non stop tylko ze 2 czy 3 razy dziennie. A moja psina została ostatnio kopnięta przez mała i co zrobiła? Podniosła łepek i zaczęła brzuch mi lizać

Ja nie będę liczyć, trudno byłoby mi się doliczyć, bo dużo też stacjonarnie kupowaliśmy. Domyślam się tylko, że 10 przekroczyliśmy, ale liczę, że przy drugim dzieciu będzie już mniej. I swoją drogą nie dziwię sie, że niektóre pary boją się podjąc decyzję o kolejnym dziecku.

Oby to juz się nie powtórzyło ✊️

Na to wychodzi
Cytat:
Mi gin na początku jak miałam infekcje polecał na chwilę przyłożyć gazik z rivanolem.
Tż póki co odsypia mi się już nie chcę a później lecimy po wózek do mojej mamy i chcę wyciągnąć tżta na spacer jakiś mam nadzieje ,że nie będzie spał pół dnia A Wy?
Dzięki za rady!
Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Karolinusia, przynajmniej nie byłaś poszkodowana

Mała, cieszę się że powoli wszystko się u Ciebie normuje dobrze chyba że lekarz w końcu podjął stanowcza decyzję. Najgorsze to takie zbywanie jak nikt nie chce odpowiedzialności podjąć.

Pogoda u nas piękna miły dzień się zapowiada dopóki mnie mąż znowu nie porzuci:p

Ja też mało gadam do brzucha. Do tego mieszkam u rodziców półtora miesiąca i moje dziecko zapomniało zapewne kto to jest tatuś:/

Xzora, mi też się zdarzyło powiedzieć " Pańcia Cię kocha"
Vadi, współczuję nocy

Oglądałam pierwszą serię Belfra. Fajny serial

Emilia, ja jak załapałam infekcje jakaś to przemywałam szałwią i zmieniłam płyn do higieny intymnej na Lactacyd Plus z dużą ilością kwasu mlekowego. Aplikowałem też Lactovaginal ale czasem miałam wrażenie że bardziej mnie swędzi wszystko po tym:/

Ja używam ziaji dla kobiet w ciąży. Może zmiana płynu pomoże. Albo może tantum rosa? Jak myślicie? A jak nie to jutro podejdę do przychodni i zapytam swojego gina...

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-11, 10:43   #2688
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Morelle ja nie mam nawet pierwszego misia dla dziecka, a Ty juz masz zestaw do piaskownicy będziesz o nim pamiętać za rok?

A ja w nocy zlapalam schiza czy wszystko jest ok bo mi brzuch od ostatniego mierzenia urósł 2cm (92cm ma) no i czasem mam uczucie jak Darietta pisała, ze jakbyś uczucie spocenia/mokrości i zaczęłam się martwić, czy wody mam ok. Jeszcze koleżanka mi wczoraj gadała, ze wyglądam na połowę ciąży no ok wiem, ze nie ocenia sie po wielkości brzucha, sle ilosc wód mnie zaczęła martwić. Eh myślę, ze nie głupio robią ginekolodzy, którzy od 30tc wyznaczają wizyty co 2t. Ja teraz czekałam 4t ale wizyta jutro.
Jak gin powie że szyjka zamknięta to chyba nie ma możliwości saczenia się wód?
wody plkdowe tworza sie na bieżąco, nie ma mozliwosci zeby ich braklo. jesli wody odchodza tak juz przed porodem to w ciagu kilku godzin pojawiaja sie skurcze. wiec ja bym sie nie martwila. cieplo jest, pocimy sie na calym ciele...

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Samantha - super organizacja w szufladzie!
Minini - kuzynka na za duzo sobie pozwala...
ChilliPepper - mam aplikacje w telefonie w której ustalam kategorie i ona mi sumuje. Bardzo szybko sie wpisuje, aplikacja nazywa sie Spending.
Mała! Kciuki! Dobrze, ze skurcze wyciszone - tych mocnych w nocy współczuje! Teraz to juz bedzie mocne lanie za nadmiar aktywności!
ChilliPepper - ja mało mowię do brzucha. A jeszcze zdażyło mi się powiedzieć do Klaudii ze jestem jej panią, a nie mamą. Oczywiście odruchowo, bo do kotow mowię w stylu Pani za chwilę was nakarmi itp
Pieczenia szyjki nie mam. Czasem jak mała majstruje łapkami to czuje smyranie, a do tego jest bol - ale to całego krocza.
Morelle - 14tys sporo. Kiedyś czytałam taki wątek na FB o wydatkach na wyprawkę i srednio wydawały dziewczyny 6-8tys. Oczywiście były tez takie ktore zmieściły sie w 1500 i takie co wydały 15-18tys.
Auto by było jak nic
Poprostu - kup sobie papierki lakmusowe - wydatek 3zl, a będziesz spokojniejsza

pani mama! potwm.kktom bedziesz mowic mama da wam jesc haha

a kuzynka nie wiem co jej odbilo wczoraj, zazwyczaj nie komentowala niczego...

Cytat:
Mała super ze sie uspokoilo tylko nie wierze ze na dupce usiedzisz jak bedziesz w domu😋
Nie urodzilam dzisiaj z czego sie b. Ciesze tż wrócił właśnie.
Codziennie w nocy sie budze tak glodna ze nie jestem w stanie zasnac tak mam od 3 dni dzisiaj o 4 belriso zjadlam inaczej zero spania.masakraaaa
Dzieki za odp.na moje pytania pocieszylyscie mnie z tym gadaniem bo myslalam ze wyrodna matka ze mnie a Xzora z ta Pania to juz w ogole hihi nuedlugo bedziesz miala na odwrot mama do kota☺
Ja to wlasnie te bole mam jak maly sie rusza czuje ze glowka napiera i to strasznie przeszywa i to czuje gleboko wiec mam wrazenie ze to szyjka.Moze troche sie rozwiera mam nadzieje...
Poprostu ja mialam tak dwa razy jak wyszlam z domu myslalam ze to wody.Wydaje mi sie ze sie w upal sie Bozena bardziej poci a ostatnio tez mam bardziej mokro niz zwykle tylko mniej wodniscie.
Samantha slicznie poukladalas!
Ja z tych co chyba w 1500 sie zamknely no ale ja dostalam mase rzeczy.

pod koniec pierwszej ciazy budzilam sie z nocy z takom glodem co noc! mialam herbatniki przy łózku i kadlam w półśnie. o dziwo moje zęby nie ucierpiały jakoś mocno przez to. teraz poki co tak nie mam glodu w nocy.

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Mała to świetnie, ze skurcze opanowane

Ja nie liczyłam ile wydaliśmy Ale wydaje mi się, ze bez dramatu (chyba ), nie wiem, czy chcę to weryfikować

Za to mam za soba koszmarna noc. Od połowy nocy mniej więcej kiedy zapadalam w sen, czułam, że zaczynam się dusić i się na siłę wybudzalam. I tak godzinami, jakby zasniecie sprawiało, że zanikal mi odruch oddychania. Jak już na chwilę zasypialam to śniło mi się, ze się dusze i się wybudzalam, nie mam pojęcia co to było ale było straszne :// i to niezależnie od pozycji - prawy i lewy bok to samo, nawet w kleku z brzuchem w dół I jak zapadalam w sen to czułam na tym pograniczu ze oddech mi się robi coraz bardZiej ciężki az w końcu nie mogę zaczerpnąć tchu w ogóle. Nie mam pojęcia co to było, najpierw myślałam, ze cos mi mały uciska ale żadna zmiana pozycji nie działała. Alergiczne to też nie było, zupełnie inne uczucie. Bałam się ze jak się poddam spaniu to się nie obudze :/ ma-sa-kra
moze to efekt stresu? wrocilas do domu i czeka cie poremontowe sprzątanie i to.cie troche przeraża? organizm moze tak reagować

Cytat:

Chilli
Trzymaj sie!

Serial też polecam.

Vadi

no i widzisz, wiesz na czym stoisz.
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-11, 11:02   #2689
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
A ja chyba zabiorę mamę nad jezioro z psami, bo mój mąż pojechał w trasę i będzie późnym popołudniem taka ładna niedziela, aż szkoda przesiedzieć w domu
Ooo super plan pogoda śliczna.

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Oby to juz się nie powtórzyło ✊

Ja mam tak samo

Cytat:
Najwyższy czas z tym wózkiem
Mój mąż chciał wycieczkę. Pow, że ok ale gdzieś blisko. Jedziemy do zamku. Wojnowice. Pochodzimy po parku. Itd. On nie jest stąd, więc nigdy tak nie był.

Cytat:

Chilli
Trzymaj sie!

Serial też polecam.

Vadi

Podoba mi się Twój plan! Muszę kupić czereśnie!

Myślę, że lekarz wie co robi. Nie martw się

Aggs udanej sesji

Życzę wszystkim miłego dnia!
Stary 2017-06-11, 11:14   #2690
minini
Zadomowienie

etusiaa oby naszym starszym dzieciaczkom tak zostało z tą milością do mlodszych jak juz sie urodzą

fajne macie niedzielne plany - zamki, jeziora i sesje foto ja wczoraj poszlam z synem na spacer... 2 km ledwo, ale tak mnie meczyly potem skurcze ze chyba piesze wycieczki na razie musze odpuscic.
dzis w naszym parku jest jakas impreza dla dzieci, chcialam isc elasnie pieszo bo to 3km, ale chyba podjedziemy autem...
Stary 2017-06-11, 11:15   #2691
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Darietta a krowa wydojona i pole obrobione ,że chcesz leżeć?
ja musze coś zjeść po 21 porządniejszego niż owoc bo później dramat
to fajnie Ci się zapowiada dzień tylko na kleszcze uważaj!!
Tak krowa wydojona wygnałam na łąkę co by trawy zjadła. O polu nie pomyslałam wiesz co musiałas przypominać. Teraz nici z leżenia ubieram gumioki i ide w pole.
Stary 2017-06-11, 11:17   #2692
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
etusiaa oby naszym starszym dzieciaczkom tak zostało z tą milością do mlodszych jak juz sie urodzą

fajne macie niedzielne plany - zamki, jeziora i sesje foto ja wczoraj poszlam z synem na spacer... 2 km ledwo, ale tak mnie meczyly potem skurcze ze chyba piesze wycieczki na razie musze odpuscic.
dzis w naszym parku jest jakas impreza dla dzieci, chcialam isc elasnie pieszo bo to 3km, ale chyba podjedziemy autem...
Poszlabym na jakiś festyn

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Tak krowa wydojona wygnałam na łąkę co by trawy zjadła. O polu nie pomyslałam wiesz co musiałas przypominać. Teraz nici z leżenia ubieram gumioki i ide w pole.
Stary 2017-06-11, 11:20   #2693
minini
Zadomowienie

morele mają być zamki dmuchane i wata cukrowa za free - zapraszamy

darietta no to co to za leżenie jak pole czeka?? zbieraj d... nie wazne że niedziela!
Stary 2017-06-11, 11:25   #2694
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Poszlabym na jakiś festyn

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

ja też wczoraj u mnie na wiosce była biesiada coroczna ale co ja bym tam robiła piwka napić się nie mogę ,tańcować też nie bardzo a poza tym jak to na wsi zaraz wszyscy by mnie obcinali a teraz krótko przed porodem średnio mam na to ochotę.Za to w tamtym roku wybawiłam się przednio.A W przyszłym to już z moim roczniaczkiem pójdziemy

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Minini ale fajnie uwielbiam takie festyny dla dzieciaków chociaż jeszcze swojego nie mam zawsze zabierałam dzieciaki brata.

Darietta - ja nie wiem na co Ty jeszcze czekasz :P
Stary 2017-06-11, 11:27   #2695
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:

darietta no to co to za leżenie jak pole czeka?? zbieraj d... nie wazne że niedziela!
Fajnie! ! Zazdraszczam; )

Cytat:
ja też wczoraj u mnie na wiosce była biesiada coroczna ale co ja bym tam robiła piwka napić się nie mogę ,tańcować też nie bardzo a poza tym jak to na wsi zaraz wszyscy by mnie obcinali a teraz krótko przed porodem średnio mam na to ochotę.Za to w tamtym roku wybawiłam się przednio.A W przyszłym to już z moim roczniaczkiem pójdziemy

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Minini ale fajnie uwielbiam takie festyny dla dzieciaków chociaż jeszcze swojego nie mam zawsze zabierałam dzieciaki brata.

Darietta - ja nie wiem na co Ty jeszcze czekasz :P
Lepper w przyszłym roku będziesz tam rządziła
Stary 2017-06-11, 11:36   #2696
darietta
Zakorzenienie

Cytat:

Wata cukrowa uwielbiam. Za to kocham festyny. U nas w zeszłym roku z okazji dnia dziecka rozdawali wate w centrum handlowym i oczywiście mnie nie mogło tam zabraknąć

Już nie krzyczcie na mnie już sie zbieram i ide w pole.
Stary 2017-06-11, 11:39   #2697
poprostu
Zakorzenienie

A propo waty cukrowej ostatnio koleżanki córka zapytała mnie co to sa chmury powiedziałam jej ze to woda i wata cukrowa nie wiem czy to ok czy powinno się mowic prawdę ale mina bezcenna
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-11, 11:44   #2698
emmos
Zakorzenienie

Cytat:

Dobrze, że lekarz był konkretny i nie zwodził Cię tekstem typu Pani musi sama zdecydować.

Ja się zestresowałam, bo mam za wysoki cukier po śniadaniu, a jadłam bułkę graham z twarogiem i rzodkiewką. Nie wiem czemu ten cukier co jakiś czas tak się podnosi, wczoraj przed snem był ok. Także niedziela średnio się rozpoczyna...

Dziewczyny czy Was też bolą biodra?

Stary 2017-06-11, 12:09   #2699
myszka_11
Zadomowienie

hej dziewczyny, tutaj mama grudniowa sorki że tak się wcinam ale na stronie głównej u Was jest szufladka ze ślicznymi organizerami, podpowiecie gdzie mogę takie dostać? dziękuję i pozdrawiam

myszka_11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-11, 12:13   #2700
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka_11 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, tutaj mama grudniowa sorki że tak się wcinam ale na stronie głównej u Was jest szufladka ze ślicznymi organizerami, podpowiecie gdzie mogę takie dostać? dziękuję i pozdrawiam

Nie wiem o co chodzi.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości