Lipcówki 2017 cz. 6 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-06-11, 20:11   #2761
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek
Dot.: Lipcówki 2017 cz. 6

Ja w nocy raczej śpię spokojnie jak mnie nic nie przebudzi na razie o tyle dobrze

Ale też śpię rozebrana praktycznie do samej bielizny bo tak mi najwygodniej tym bardziej że mi gorąco ...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2017-06-11, 20:12   #2762
morelle_
Zakorzenienie

Ja mam już takie koszyki przygotowane. Dla dziecka i dla siebie.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-11, 20:20   #2763
Mała!
Zakorzenienie

Ehh faceci, ich bystrość umysłu mnie ciagle zaskakuje... zero wyobraźni i wczucia się w sytuację...
Nie stresuj sie! Wykop go do salonu jak taki mądry i tyle...

Ja jestem bardzo ciekawa jak to ze mną będzie.
Czas jeszcze mam i.nie chcę.byc pierwsza. Ma siedziec .do.końca miesiąca, nie wiem jak to zrobię, bo pewnie wrócę do domu, kilka dni bez leków i pewnie wrócą skurcze i znów szpital... lub doczekam do tego 37 t. I potem mój gin pewnie mnie już na poród wyśle. Bo nie wydaje mi się, żebym przenosiła

Chciałabym jutro wyjść bo.wyprzedaż od wtorku w Pepco!

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-11, 20:22   #2764
etusiaaa
Wtajemniczenie

Poród w 15 minut! !! Marzenie 😍 ja rodziłam 3h 15 min a miałam już dość 😕

Do mnie właśnie jedzie kebab😍😍😅 corcia śpi juz zmęczona po.calym dniu na podwórku 😊

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-11, 20:24   #2765
darietta
Zakorzenienie

Ja śpię w koszulce męża bo mi tak najwygodniej.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-11, 20:24   #2766
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Ehh faceci, ich bystrość umysłu mnie ciagle zaskakuje... zero wyobraźni i wczucia się w sytuację...

Czas jeszcze mam i.nie chcę.byc pierwsza. Ma siedziec .do.końca miesiąca, nie wiem jak to zrobię, bo pewnie wrócę do domu, kilka dni bez leków i pewnie wrócą skurcze i znów szpital... lub doczekam do tego 37 t. I potem mój gin pewnie mnie już na poród wyśle. Bo nie wydaje mi się, żebym przenosiła

Ty do leżenia! A nie wyprzedaże! Chociaż sama dziś pojechałam do galerii i jeszcze nic nie ma. Smyk troszkę ruszył. Spodobał mi się komplecik ale się powstrzymalam😊czekam aż hm ruszy. Ktoś wie kiedy oni zaczynają wyprzedaż? ?

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1497205600656.jpg (84,7 KB, 62 załadowań)

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-11, 20:26   #2767
darietta
Zakorzenienie

Cytat:

Ty już nie przesadzaj z tą wyprzedaza.
Powiedz tylko co ma być
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-11, 20:35   #2768
siilmariien
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny, mniej więcej nadrobiłam.
Mała kciuki nieustające, trzymaj się w tym szpitalu

U nas dzisiaj był piknik rodzinny z przedszkola córy, wytrzymałam 5h bez wc Wszyscy po rozmiarze brzucha myśleli że mam bliżej termin, może coś w tym jest i urodzę z tydzień wcześniej, bo mała szybko przybiera.
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-11, 20:42   #2769
Mała!
Zakorzenienie

1497206529276.jpg

Dobre!

Stary 2017-06-11, 20:50   #2770
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Chilli udusze Cię przez ciebie przeczytałam. Normalnie opis jak z filmu akcji. Kurcze jak to tak szybko idzie to ja nie wiem co zrobie jak pierwszy tydzien lipca bede sama.
haha Darietta widzę ,że bardzo przeżywasz poród.A Ty ze względu na stan zdrowia i osłabienie po takim leżeniu nie będziesz mieć cc?
Ja teraz mam 38tc i staram się nie myśleć za dużo ale dolegliwości zmuszają niestety coraz częściej i zaczynam się trochę bać jak to będzie.Strasznie nie chcę krzyczeć...
Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Też bym chciała tak szybko urodzić ciekawe, jak będzie u nas?

Melduję, ze plan na weekend zrealizowany!
Mieszkanie ogarniete, meble poskrecane, balkon odgruzowany. Posegregowalam ciuchy w szufladach na typy, porozkladalam gadżety typu smoczki, z większych rzeczy czeka mnie tylko pranie. Tydzień temu taki zaawansowany stan był niewyobrażalny A wyprawka już prawie zamknieta tylko pokój na razie jest bardzo goły, ale dopieszczac mogę nawet jak sie już urodzi

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Mniam - zapowiada się pysznie!

U mnie 1h15 min. Myślę, że dam mu na tle wcześniej znać, że zdąży.

Pięknie! Gratulacje!

Tak

U mnie wszyscy pytają gdzie się opalalam, a ja mam taką karnacje.

Od 30 min czuje się fatalnie. Nie mogę oddychać. Juz nie wiem co zrobić ze sobą. Zaraz zaczynam 38t, ale bez przesady! Nie mogę sobie pozycji znaleźć. Miazga. ..
Morelle nie pociesze Cię lepiej już nie będzie...A to nie od astmy ?
Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Współczuje Wam dziewczyny tych okropnych nocek
U mnie nie lepiej choć dziś w miarę jakoś było.

Vadi- przerażajace to co napisałaś
Ja miałam taki atak jakby paniki i tez tak mi się robiło kiedyś, ale nie byłam w ciąży . Wtedy rozciągałam swoją klatkę piersiowa w drzwiach o framugę . Łapałam się za framugę drzwi i pchałam klatkę piersiowa do przodu i mi to pomagało .
Tule

Super, ze mimo wszystko udało się poskładać rzeczy do kupy o wszystko zorganizować

Dzięki Wam za komplementy co do organizacji mojej szuflady

Mała- Omg czyli jednak cc :/
W sumie może to i lepiej przy Twojej wąskości.
Mam nadzieje jednak , ze Hugo posiedzi w brzuszku chociaż te 2tyg.
Kciuki 🏻

Mnie Tz tak w nocy wkur ze myślałam ze go zjem na żywca. Dostałam takiej furii , ze zaczęłam się drzeć na cała chatę.
Ja kurna cała spuchnięta zdycham z gorąca śpię w koszulce i majtkach z brzuchem gołym i nie nakrywam się niczym , a on mi wiatrak zmniejszył w suficie bo mu zimno. Co mnie to obchodzi kuzwa
To niech się ubierze w jakieś futro i 30kolder na siebie założy. W nocy było 24stopnie o wilgoć . Nogi miałam jak baniaki , a on mi mówi ze mu zimno
Wiec mu mowie żeby w takim razie poszedł sobie spać do salonu na kanapę, a ten dureń do mnie gada to ty idź na kanapę
Ma szczęście , ze nie miałam siły wstać już bo chyba by doszło do rękoczynu
Chyba jest dziś obrażony nie wiem.
Pojechał na mecz swojej ligi w której gra razem z Małym.
On nic nie rozumie , ze ja już jestem poprostu wykończona . Jestem niewyspana ciagle , chodzę jak neptyk. Nie wiem jak się nazywam momentami. Nic nie jestem w stanie zrobić bo nie mam zwyczajnie siły.
Eh szkoda gadać

Biedna ehh te chłopy...Czemu tylko czasami są kochani? mój godzinę temu właśnie wpadł w szał bo wiatrak mu spadł i go roztrzaskał na kawałki używając bardzo niewybrednych słów ,to jest taki nerwus a teraz zrobił mi sam malutki wiatraczek stojący z wiatraka komputerowego
Cytat:
A wczoraj wpadłam na takie coś. Taki koszyk poporodowy dla bozenki żeby mieć w łazience naszykowany jak się wróci ze szpitala żeby byl gotowy już i chyba sobie zrobię coś takiego. Załącznik 7106286

Muszę tylko kupić kilka rzeczy. Nawet po cc się przyda na moje hemoroidy na bank. Na następnej wizycie zapytam co mogę już brać teraz na hemoroidy .

pomysłowe chyba sobie przygotuje taki koszyczek thx

Cytat:

No to jak Ty chcesz dotrwać do 37 tc jak Ty myślisz o pepco? który Ty jesteś dokładnie tydzień?

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
Poród w 15 minut! !! Marzenie 😍 ja rodziłam 3h 15 min a miałam już dość 😕

Do mnie właśnie jedzie kebab😍😍😅 corcia śpi juz zmęczona po.calym dniu na podwórku 😊

to ja bym marzyła nawet o takim jak Ty miałaś 3h15 jako pierworódka meeegaaa

Ale pysznościami kusicie za mną tak chodzi chińszczyzna a zamknęli u mnie na osiedlu nie wiem czemu bo mieli ruch.Bratowa chce mnie na sushi zabrać w tym tygodniu mam nadzieje ,że się załapię jeszcze

Moja mama zauważyła siwe włosy u mnie na skroniach łeeee myślałam ,że nie widać tak a skoro ona już wzroku dobrego nie ma więc skoczyłam do rossa po farbę i się zmobilizowałam z odrostami przy ombre miałam stracha jak wyjdzie dlatego tak odkładałam ale chyba całkiem spoko mi się udało.

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
A ta bronka w szpitalu walnęła
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-11, 20:53   #2771
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam już takie koszyki przygotowane. Dla dziecka i dla siebie.
O widzisz 🏻
Ja dla maluszka tez mam ale o sobie nie pomyślałam żeby coś takiego sobie zrobić .

Cytat:

Ty szalona kobieta jesteś
Trzeba Ciebie normalnie chyba przywiązać żebyś się nie ruszała

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Ja śpię w koszulce męża bo mi tak najwygodniej.

Ja sobie kupiłam takie męskie koszulki bez rękawów co faceci pod koszule zakładają w rozmiarze L i w nich śpię
Będą fajne do kp potem tez.

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, mniej więcej nadrobiłam.
Mała kciuki nieustające, trzymaj się w tym szpitalu

U nas dzisiaj był piknik rodzinny z przedszkola córy, wytrzymałam 5h bez wc Wszyscy po rozmiarze brzucha myśleli że mam bliżej termin, może coś w tym jest i urodzę z tydzień wcześniej, bo mała szybko przybiera.

5h bez sikania ja bym nie mogła się ruszyć z bólu .
To u mnie by pewnie powiedzieli , ze już powinnam była 2mce temu urodzić

Tz mnie mój wkurza bo zajmuje się straszakiem praktycznie non stop i fajnie chwała mu za to, ale wkurza mnie gadanie typu "wstałem rano do małego . Masz wszystko na gotowe" w sensie , ze przepraszam ja sobie sama dzieci zrobiłam dla siebie?! Bo nie czaje!
Czyli jak ja zrobię obiad to powinnam mówić "zrobiłam ci obiad żebyś nie musiał sam sobie robić lub jesc w restauracji" 🤦🏻☠♀️
Mowie mu , ze chwała mu za to ze tak się zajmuje małym , ze raczej chyba powinien być szczęśliwy ze ma taki kontakt z synem, ze często ojciec z synem nie maja dobrego kontaktu. Zwłaszcza , ze nie zawsze tak było bo jak Tz pracował dużo to był czas ze mój syn nie miał ojca a ja męża . Dopiero jak pewnego razu wyjechaliśmy na wakacje to Tz zobaczył ile stracił przez ten czas.
A najbardziej mnie wkurza jak mu mowie , ze wtf o co mu chodzi?! To on do mnie , a weź ja tak se muszę pogadać No kurna gorzej niż z baba 🤦🏻☠♀️

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-11, 20:58   #2772
siilmariien
Wtajemniczenie

Xzora będę się widziała z położną z krasnickiej, jeśli masz jakieś pytania do niej to daj znać

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Cytat:
5h bez sikania ja bym nie mogła się ruszyć z bólu .
To u mnie by pewnie powiedzieli , ze już powinnam była 2mce temu urodzić

Byłam pewna że nie dam rady, ale niechęć do wizyty w toi toiu okazała się silniejsza
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-11, 20:59   #2773
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:

O Boże nie wytrzymam

Stary 2017-06-11, 20:59   #2774
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
haha Darietta widzę ,że bardzo przeżywasz poród.A Ty ze względu na stan zdrowia i osłabienie po takim leżeniu nie będziesz mieć cc?
Ja teraz mam 38tc i staram się nie myśleć za dużo ale dolegliwości zmuszają niestety coraz częściej i zaczynam się trochę bać jak to będzie.Strasznie nie chcę krzyczeć...

Morelle nie pociesze Cię lepiej już nie będzie...A to nie od astmy ?
Biedna ehh te chłopy...Czemu tylko czasami są kochani? mój godzinę temu właśnie wpadł w szał bo wiatrak mu spadł i go roztrzaskał na kawałki używając bardzo niewybrednych słów ,to jest taki nerwus a teraz zrobił mi sam malutki wiatraczek stojący z wiatraka komputerowego
pomysłowe chyba sobie przygotuje taki koszyczek thx

No to jak Ty chcesz dotrwać do 37 tc jak Ty myślisz o pepco? który Ty jesteś dokładnie tydzień?

to ja bym marzyła nawet o takim jak Ty miałaś 3h15 jako pierworódka meeegaaa

Ale pysznościami kusicie za mną tak chodzi chińszczyzna a zamknęli u mnie na osiedlu nie wiem czemu bo mieli ruch.Bratowa chce mnie na sushi zabrać w tym tygodniu mam nadzieje ,że się załapię jeszcze

Moja mama zauważyła siwe włosy u mnie na skroniach łeeee myślałam ,że nie widać tak a skoro ona już wzroku dobrego nie ma więc skoczyłam do rossa po farbę i się zmobilizowałam z odrostami przy ombre miałam stracha jak wyjdzie dlatego tak odkładałam ale chyba całkiem spoko mi się udało.

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

A ta bronka w szpitalu walnęła
Nie. Astma to mnie by dusila -kaszel. Mi brak tchu. Jakis dramat!
Stary 2017-06-11, 21:01   #2775
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Xzora będę się widziała z położną z krasnickiej, jeśli masz jakieś pytania do niej to daj znać

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Byłam pewna że nie dam rady, ale niechęć do wizyty w toi toiu okazała się silniejsza

Ja i taki kibelek niestety musiałam zaliczyć kilka razy U mnie z sikaniem nie ma żartów , a raczej z nie sikaniem

IMG_1497207673.187212.jpg

Stary 2017-06-11, 21:02   #2776
Mała!
Zakorzenienie

Chilli
35t.2d.
Więc jeszcze min dwa pełne tygodnie!

Stary 2017-06-11, 21:03   #2777
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:

Kurde współczuje
A masz jakieś inhalatory żeby może sobie ulżyć. Może włóż głowę do zamrażarki na trochę, mi to pomaga . Rozciągnij sobie klatkę piersiowa troszkę tez

Stary 2017-06-11, 21:06   #2778
vadi
*sportaddict*

Oj Samantha, temu Twojemu to by się przydała jakas uzdrawiajaca lobotomia czasem
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-11, 21:08   #2779
Samantha7
Zakorzenienie

Ja już 37tc jeszcze tydzień i niech wychodzi ta kluska bo inaczej czeka mnie widmo czekania do 41tc
Wtedy chyba się położę i będę sikać i robić pod siebie bez kitu nie wyobrażam sobie więcej czekać. Siedzę właśnie oglądam Lord of The rings i kręcę sobie sutki

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

A co do porodów to moja sis zrobiła taki numer właśnie , ze jak zaczęły jej się skurcze to ona sobie nalała wody do wanny i tam siedziała co chwilkę .
Jak miała już skurcze co 2min to zamówiła taxi i pojechała na IP a tam miała 8cm i urodziła w 20min
W pierwszej ciąży pojechała z lekkimi skurczami i 36h w szpitalu rodziła bez żadnej pomocy wsparcia nic .

Stary 2017-06-11, 21:17   #2780
nonie_
Zadomowienie

Etusia, H&M ma ruszyć od jutra

U mnie dziś w porządku. Tylko kilka twardnień, jak widać magnez i nospa działają. Nawet byliśmy na festynie w miejscowości skąd pochodzi mąż, troszkę pospacerowalam ale większość siedziałam na krzesełku i patrzyłam jak mąż gania z córą sympatycznie było

Mała chyba jednak będziesz spokojniejsza z ta pewnością o cc? Z dwojga złego lepiej tak niż miałabyś się znow wymęczyć i skończyć pocięta.
Ja sobie chyba Lecha free walne w takim razie

Samanta a ja już miałam wczoraj pochwalić twojego męża ze cię wspiera, dobrze ze tego nie zrobiłam bo bym się przejechała

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
Ja już 37tc jeszcze tydzień i niech wychodzi ta kluska bo inaczej czeka mnie widmo czekania do 41tc
Wtedy chyba się położę i będę sikać i robić pod siebie bez kitu nie wyobrażam sobie więcej czekać. Siedzę właśnie oglądam Lord of The rings i kręcę sobie sutki

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

A co do porodów to moja sis zrobiła taki numer właśnie , ze jak zaczęły jej się skurcze to ona sobie nalała wody do wanny i tam siedziała co chwilkę .
Jak miała już skurcze co 2min to zamówiła taxi i pojechała na IP a tam miała 8cm i urodziła w 20min
W pierwszej ciąży pojechała z lekkimi skurczami i 36h w szpitalu rodziła bez żadnej pomocy wsparcia nic .

Samanta, a tam u Was są porody aktywne? Bo jak się widzi czasami te programy z porodowek to mam wrażenie ze babki rodzące tylko leżą i czekają aż samo pójdzie zamiast coś pochodzić, prysznic, piłka itd.

nonie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-11, 21:18   #2781
emilia0508
królikoholiczka

U mnie znów zaczyna się wieczór i ból pleców i zgaga.. Już powoli mam dosyć.
Napilabym się piwa ale zapomniałam kupić

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-11, 21:19   #2782
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Brzuch przy tym nie jest twardy? Ja tak mam, ze brakuje mi powietrza jak stwardnieje mi brzuch

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-11, 21:24   #2783
nonie_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Brzuch przy tym nie jest twardy? Ja tak mam, ze brakuje mi powietrza jak stwardnieje mi brzuch

Potwierdzam, przy moich twardnieniach tez mam taki ucisk na klatkę, jakby coś w środku ścisnęło i dech zapiera na chwile

nonie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-11, 21:30   #2784
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Od jutra jakieś wyprzedaze w hm ? No proszę czemu ja jeszcze nie urodziłam.:p znów sobie nic nie kupię

Stary 2017-06-11, 21:35   #2785
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nonie_ Pokaż wiadomość
Etusia, H&M ma ruszyć od jutra

U mnie dziś w porządku. Tylko kilka twardnień, jak widać magnez i nospa działają. Nawet byliśmy na festynie w miejscowości skąd pochodzi mąż, troszkę pospacerowalam ale większość siedziałam na krzesełku i patrzyłam jak mąż gania z córą sympatycznie było

Mała chyba jednak będziesz spokojniejsza z ta pewnością o cc? Z dwojga złego lepiej tak niż miałabyś się znow wymęczyć i skończyć pocięta.
Ja sobie chyba Lecha free walne w takim razie

Samanta a ja już miałam wczoraj pochwalić twojego męża ze cię wspiera, dobrze ze tego nie zrobiłam bo bym się przejechała

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Samanta, a tam u Was są porody aktywne? Bo jak się widzi czasami te programy z porodowek to mam wrażenie ze babki rodzące tylko leżą i czekają aż samo pójdzie zamiast coś pochodzić, prysznic, piłka itd.

Moja sis mieszka w Polsce i tam rodziła
A tutaj w USA to zależy. Jak się wzięło zzo to nie można zbytnio se polatać tylko się leży i czeka bo się nie ma czucia w nogach. Położna mówi kiedy przeć bo przecież się nic nie czuje.
A tak to są piłki wanna etc. Zależy w jakim szpitalu. U mnie za pierwszym razem kazali mi leżeć pod ktg non stop. Tylko na siku mi zdejmowali.
Zaś druga zmiana przyszła położna mówi co oni ci tak każą tylko leżeć, ale potem wróciła i stwierdziła tez żebym lepiej leżała. Nie wiem może się bali aż tak o małego :/
Tylko ze wtedy ja nie miałam swojej położnej swojego zespołu. Teraz mam swoje położne i oni maja inne podejście do porodów . Wiem ze mogę rodzic w wodzie mogę wziąć zzo jak mi będzie lepiej.

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
U mnie znów zaczyna się wieczór i ból pleców i zgaga.. Już powoli mam dosyć.
Napilabym się piwa ale zapomniałam kupić

Tule mocno
Próbowałaś na zgagę mleko i migdały? Mi pomagają bardzo.

Stary 2017-06-11, 21:44   #2786
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Moja sis mieszka w Polsce i tam rodziła
A tutaj w USA to zależy. Jak się wzięło zzo to nie można zbytnio se polatać tylko się leży i czeka bo się nie ma czucia w nogach. Położna mówi kiedy przeć bo przecież się nic nie czuje.
A tak to są piłki wanna etc. Zależy w jakim szpitalu. U mnie za pierwszym razem kazali mi leżeć pod ktg non stop. Tylko na siku mi zdejmowali.
Zaś druga zmiana przyszła położna mówi co oni ci tak każą tylko leżeć, ale potem wróciła i stwierdziła tez żebym lepiej leżała. Nie wiem może się bali aż tak o małego :/
Tylko ze wtedy ja nie miałam swojej położnej swojego zespołu. Teraz mam swoje położne i oni maja inne podejście do porodów . Wiem ze mogę rodzic w wodzie mogę wziąć zzo jak mi będzie lepiej.

Tule mocno
Próbowałaś na zgagę mleko i migdały? Mi pomagają bardzo.

Migdały cały czas jem jak tylko mnie łapie. A mleko? Nie wiedziałam że dobre na zgage

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-11, 21:45   #2787
Mała!
Zakorzenienie

Przeżyje jakoś to Pepco...
Musze ten tydzień przeleżeć. I chociaż rozpocząć 37 t.

Jakoś dam radę muszę i Hugo musi. Tylko faktycznie czuję, ze schodzi w dół jak tylko wstane, i kluje id środka wszystko, czuję tą szyjkę itp. Chyba skurcze jednak ją poruszyły jakoś. Ale jestem dobrej myśli.
Dobranoc dziewczyny i dziękuje Wam za ciepłe wsparcie i kciuki- jesteście niezastąpione

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2017-06-11 o 21:47
Stary 2017-06-11, 21:51   #2788
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Przeżyje jakoś to Pepco...
Musze ten tydzień przeleżeć. I chociaż rozpocząć 37 t.

Jakoś dam radę muszę i Hugo musi. Tylko faktycznie czuję, ze schodzi w dół jak tylko wstane, i kluje id środka wszystko, czuję tą szyjkę itp. Chyba skurcze jednak ją poruszyły jakoś. Ale jestem dobrej myśli.
Dobranoc dziewczyny i dziękuje Wam za ciepłe wsparcie i kciuki- jesteście niezastąpione

Bedzie dobrze jesli tylko będziesz odpoczywała! Ja leze z poduszka pod tylkiem i na prawdę jest różnica. Po pewnym czasie takiego lezenia poczulam roznice przy chodzeniu, ze mala tak nie napiera na szyjke, a na wizycie lekarz powiedział ze wcale tak nisko mała nie jest. A tez mialam takie samo odczucie po tych czestych twardnieniach. Dobranoc!

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-11, 22:02   #2789
Agg_s
Wtajemniczenie

Mała, kciukasy żebyście z Hugo dali radę jeszcze trochę w dwupaku! Daj jutro znać jak sytuacja
Vadi, brawa za dzisiejszą aktywność!

Ja próbowałam leżeć z tą poduszką pod pupą ale kurczę jest mi tak niewygodnie! I ciężko mi się oddycha wtedy..

Młody dziś łaskawy dla mnie, byliśmy w plenerze 2 godziny, później jeszcze na lodach i był bardzo grzeczniutki Poszalał trochę po obiadku ale nie zaczepiał Bożenki więc luzik. Zdjęcia na pamiątkę są, może pod koniec czerwca jak jeszcze będę się w miarę ok toczyć to dopstrykamy trochę.

Jutro jedziemy na kontrolę, chciałam później załatwić temat fotelika, ale akurat sklep który sobie upatrzyłam jest nieczynny w poniedziałki... grrrr, będę musiała specjalnie jechać w inny dzień.. ale jak mówicie, że zaczynają się wyprzedaże.... to może od razu skorzystam

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-11, 22:13   #2790
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde współczuje
A masz jakieś inhalatory żeby może sobie ulżyć. Może włóż głowę do zamrażarki na trochę, mi to pomaga . Rozciągnij sobie klatkę piersiowa troszkę tez

Ja cały czas biorę 2 inhalatory. Dlatego mam cc.

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość

Nie. Miękki.

Mała trzymam kciuki za 2pak!

Mi dziś jest juz tak niewygodnie, że mam dość. Juz bym chciała być po.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości