|
|
#2881 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 cz. 6
Cytat:
zresztą mamie też nie ale to już z innych powodów.
|
|
#2882 | |
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
Jak ma koszula wyglądać? Moje są do kolana więc tyłek zakryty
|
|
|
|
|
#2883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2884 | ||
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
Bardziej obstawiam, że go osaczy i nie da spokoju nawet jak będzie chciał spać np Nie mówiąc już o przekarmianiu, słodyczach, bajkach i telefonie Cytat:
Ale już moim rodzicom powiedziałam, że 1.06.2019 zajmują się młodym bo my idziemy na wesele |
||
|
|
|
#2885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chcecie go zabrać?
|
|
#2886 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie dobrze!Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
My we wrześniu za rok mamy wesele i juz pewne ze zostawimy małą teściowej. Nie boje sie, aktualnie ogarnia 2.5 latke i prawie roczniaka na raz. Wprawe kobietka ma 😀
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam jedną butelkę lovi 150 ml kupiłam nie zaburza odruchu ssania. Ale to tak asekuracyjnie.
|
|
|
|
#2889 | |
|
MerDer 4ever
|
Pojedzie z nami do kościoła a potem rodzice go wezmą
dla mnie wesele z alko to nie impreza dla małych dzieci a inna sprawa taka, że chcemy się wyszaleć przed kolejnym bobo ![]() Cytat:
Rozumiem. Ja myślę, że będzie podkład i wielka podpaska więc raczej się nie zabrudzi a nawet jak to będę miała na przebranie. Jak znajdę jakiś tani to kupię ale jak nie to odpuszczę |
|
|
|
|
#2890 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
?), a poza tym już teraz niestety w nocy brudzą mi się piżamy od siary coraz częściej i mam takie brzydkie plamy na biuście, niby wkładki i biustonosz będę miała, a na dole siateczkowe majtki i podkład, ale wolę się jeszcze zabezpieczyć szlafrokiem
|
|
|
|
|
#2891 |
|
Zakorzenienie
|
Argument że koszula może być pobrudzona krwia jest dobrym argumentem dla szlafroka
Chwalę się zakupami z Pepco
|
|
|
|
#2892 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja swoje dziecko zamierzam wszędzie zabierać ze sobą. Tylko niech skończy rok. Każde wesele itd. Tylko kino odpada.
Ostatnio wkurzyla mnie kosmetyczka, do której chodzę na paznokcie. Bo był temat, że teraz będę z wózkiem tam przychodzić. Właścicielka, że pewnie ona będzie bawić. A kosmetyczka do mnie, że u mamy mogę ją przecież zostawić. Patrzyłam na nią i mówię, że moja mama pracuje. Po drugie to moje dziecko. A ona do mnie, że będziemy się umawiać jak moja mama będzie miała wolne. Odp jej ze nie ma takiej możliwości, wiec skoro jej to będzie przeszkadzać to ja wrócę na swoje popołudniowe godz (na których jej zależy, żeby zostały wolne dla os które pracują 8-16). Wtedy mąż wróci z pracy i przyjdę bez dziecka. Nastała cisza. ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
To dziecko jest świetne. Zero problemów. ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Ja juz się wyszalalam; ) inaczej bym się nie zdecydowała na dziecko.
|
|
#2893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2894 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bardzo poce sie w nocy ostatnio. Przykryje sie i budze mokra jak mysz
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2895 |
|
Zakorzenienie
|
Serio? Nigdy nie widziałam takiej kartki. Jaki sklep np?
|
#2896 | |||
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
Mam nadzieję, ze znajdę tani szlafrok Cytat:
![]() Cytat:
A co kosmetyczce do tego czy będziesz z dzieckiem czy nie? My chcemy mnóstwo czasu spędzać z dzieckiem ![]() a co do wyszalenia to myślę, że i za 15 lat będe chciała iść gdzieś tylko z mężem się "wyszaleć"
|
|||
|
|
|
#2897 | |
|
Zakorzenienie
|
akurat to rodzona matka jest taką zwolenniczką KP.
Cytat:
Z tym wyszaleniem mam tak samo. Byłam dzisiaj w sklepie spożywczym i przy okazji kupiłam kilka rzeczy jedzeniowych do torby do szpitala - bułki bezglutenowe z datą ważn. na k. lipca, figi... Przy kasie był Snickers, pani zapropownowała i pomyślałam, ze może będzie dobry jako zastrzyk energii. Chyba nie muszę pisać, że nie doczeka porodu
|
|
|
|
|
#2898 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oboje mamy podejście takie, że to nasze dziecko i nie będziemy nikogo nim obarczac. Jak będziemy chcieli pójść we 2 na kolacje to się weźmie na 3h opiekunkę. Z przyjaciółmi zawsze będzie dziecko z nami. Nie mam żadnych znajomych z dziećmi, którzy chodzą na takie spotkania bez dzieci. No, ale my jesteśmy starsi od was. Mamy inne podejście ![]() Nie wiem co jej do tego. Zdenerwowała mnie. Zwłaszcza, że właścicielka salonu nie miała nic przeciwko. Druga kosmetyczka do której chodzę na inne zabiegi też nie. Mi to obojętne. Mogę chodzić po południu bez dziecka. To jej zależy na tym, żebym jeszcze ten rok przychodziła na rano. ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
fajnie ![]() Ja wczoraj zjadłam kit keta :P
|
|
#2899 |
|
Zakorzenienie
|
Poprostu, piękne tur pojemniki! A były w niebieskim kolorze?
Robię listę pytań do położnej. Zaraz wrócę to mi pomożecie o co się zapytać jeszcze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2900 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dla Was za kciuki
![]() ![]() jakoś nie mogę skupić się na niczym do czasu tej wizyty.Tż właśnie dzwoni na policję w uk, bo jakiś psychol wypisuje na stronie Tża, że planuje zabić swoją żonę no i nie wiadomo czy to głupi żartowniś czy o co chodzi...Jeśli chodzi o szlafrok to planuję kupić jakiś cienki, jakoś tak w samej koszuli łyso bym się czuła... Cytat:
Moja mama w weekend rozmawiała z położną (ktora miała być moją, ale ją przenieśli także lipa) i ona ponoć 3 razy powtarzała, że na tym etapie jak się coś niepokojącego dzieje to żeby na ip przyjeżdżać, bo wiele dziewczyn lekceważy bóle a potem ma problemy, no nie wiem ale troche mnie wystraszyła tym tekstem.Cytat:
Dobre wieści obyś jutro wyszła do domu. Kciuki za koleżankę ✊️Cytat:
✊️✊️ za wizytę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Haha dobrze kombinujesz ja tam chcę parkę ![]() Cytat:
Zadzwoń powiedz jej, że gdybyś wiedziała, że pójdzie na ten koncert to byś do Edzia jeszcze raz wpadła to by sam tyle nie siedział, gdy ona się bawi ![]() Cytat:
Moja kuzynka ma identycznie, ona w administracji przedszkola siedzi, a dziecko na dole. Żadnego skrzywienia u żadnej nie odnotowałam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2902 | ||
|
MerDer 4ever
|
Aa sorki nie ogarnęłam
Cytat:
Chociaż swojego nie uważam za złe mimo wszystko ![]() Myślę, że jak jej zalezy na tym to nic więcej już nie powie Cytat:
![]() O matko! Mam nadzieję, że to głupi żart i się wyjaśni! ![]() Hahaha ale by był foch Oo fajnie, dzięki, ze to napisałaś
|
||
|
|
|
#2903 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
My też będziemy prawie wszędzie zabierać malucha ze sobą mój brat zawsze swoją córę też zabiera, ale ona jest grzeczna jak aniołek, a teraz to już w ogóle jest w takim wieku że się sama sobą potrafi zająć.Z drugiej strony mamy takich znajomych, którzy biorą syna wszędzie ze sobą, ale on jest moim zdaniem brzydko wychowany i rozpieszczony. Do mnie i do męża od początku po imieniu walił i rozmawia z nami jak z kolegami z klasy.. No ale ja komuś dziecka nie będę wychowywać. Cytat:
Xzora Ty mnie zawsze rozśmieszasz tym swoim "łakomstwem" ale rozumiem Cię, bo ja sobie kupiłam lizaki do torby do porodu, a już ich nie ma (mąż mi trochę pomógł )
|
|||
|
|
|
#2904 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo to sa 2 rodzaje zzo. Jedno przy ktorym sie przebija jakis tam bebenek i sie nie ma czucia (typowo pod cc i inne operacje). A drugie jest plyciej wbijane i nic nie powinno bolec ale ruszac sie mozna. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez myszowata1313 Czas edycji: 2017-06-12 o 14:55 |
|
|
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zastanawiała na Twoim miejscu, masz extra sytuację z tym żłobkiem Plus tez ze nie trzeba jeździć dodatkowo po mieście by zawieźć/odebrać dziecko. Cytat:
No dobra namówiłyscie mnie, wezmę jeszcze klapki
|
|
#2907 |
|
Zakorzenienie
|
Pytania do położnej:
1. Co zapewnia szpital dla mnie i dziecka (podkłady, gaziki, octanispet itp)? 2. Jakie są opcje łagodzenia bólu? 3. Czy zapisują na planowane cesarki gdybym miała skierowanie czy czekamy na akcje porodową? Która opcja jest lepsza jej zdaniem? 4. Jak wygląda sprawa lewatywy i golenia krocza? 5. Czy w szpitalu podaje pediatrę czy sama muszę zgłosić dziecko do przychodni? Czy wyznaczają termin w USC czy my musimy się tam zgłosić sami? 6. Czy mogę nie zgodzić się na oksytocynę? 7. Czy przy bólach partych musE leżeć czy inne pozycje wchodzą w grę? 8. Czy mąż może uczestniczyć we wszystkich fazach porodu? 9. Ochrona krocza 10. Kontakt skóra do skóry 2h po porodzie. Czy po ewentualnej CC zabierają dziecko rutynowo do inkubatora. Czy pomiary mogą być na brzuchu mamy. Co z dzieckiem podczas rodzenia łożyska i szycia? 11. Pomoc przy przystawieniu do piersi 12. Czy jest dostępna położna laktacyjna? 13. Czy mogę nie pozwolić na dokarmianie mm? 14. Czy zabierają dziecko po porodzie żebym się wyspałaś? 15. Jak podchodzą do odroczenia szczepienia na 2-3 dobę? 16. Czy mogę jeść i pić w trakcie porodu? 17. Kiedy jechać do szpitala? Skurcze co ile minut? Kiedy do niej zadzwonić? Coś byście dodały? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2908 |
|
Wtajemniczenie
|
Hemoglobina poszła trochę do góry
17 mają było 9,3 12.06 jest 10,1 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2909 | |
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
super się złożyło Przyszedł zestaw do Qbany, zaraz wstawię foto
|
|
|
|
|
#2910 |
|
MerDer 4ever
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.

ja pracuję w sekretariacie więc nie będę z nim non stop tak czy inaczej
Na pewno jest to dużo lepsze rozwiązanie niż zostawienie dziecka teściowej
a za inny żłobek płacić nie będę

masakra tylko niepotrzebny stres na koniec 

Mam nadzieję, ze znajdę tani szlafrok 
także lipa) i ona ponoć 3 razy powtarzała, że na tym etapie jak się coś niepokojącego dzieje to żeby na ip przyjeżdżać, bo wiele dziewczyn lekceważy bóle a potem ma problemy, no nie wiem ale troche mnie wystraszyła tym tekstem.
obyś jutro wyszła do domu. Kciuki za koleżankę ✊️
ja tam chcę parkę