Rossmann cz. XXX - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-06-12, 16:27   #931
cf8a477bc2d76321deee20101eae6dd289f7deea_608b3a95c2197
Konto usunięte

Dot.: Rossmann cz. XXX

Cytat:
Napisane przez Make4Up Pokaż wiadomość
Poczytaj wątek bo parę stron wcześniej ktoś pisał, że starczają na klika miesięcy, ale to indywidualna kwestia wszystko. Mnie szkoda na maszynkę a potem na wkłady, bo wg mnie są nieproporcjonalnie drogie i nie muszę się przejmować, czy kiedyś zaprzestaną produkować do niej ostrzy. W systemowych maszynkach zatrzymałam się na dwuostrzowych z Gillette, nawet jeszcze ją posiadam
I jeszcze kwestia tego, że wolę mniejsze ostrza, a te systemowe niektóre mają ogromne.

Hmm dobre pytanie mogli by dać za Asora coś. U siebie jeszcze szafy nie widziałam.
Czytalam watek, dzieki.
cf8a477bc2d76321deee20101eae6dd289f7deea_608b3a95c2197 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-12, 17:26   #932
kasia6713
Zakorzenienie

u mnie już pojawiła się szafa AA. I widziałam jeszcze nową szafę Kiss, gdzie jest wszystko do pazurków (sztuczne paznokcie, naklejki, odżywki chyba lakiery itd.).

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

widziałam dzisiaj na CND:
woda miceralna z Perfecty za 7,99: http://www.rossmann.pl/Produkt/Perfe...ml,110198,7026
podkład Lirene Perfect Tone, ale widzę, że tylko niektóre kolory: http://www.rossmann.pl/Produkt/Liren...ml,385496,7166
szorty ujędrniające z Nivea: http://www.rossmann.pl/Produkt/NIVEA...zt,360844,5591
Palmer's balsam brązujący za ok. 21 zł? (niestety nie mogę znaleźć go już na stronie)
Witaminy Belissa - http://www.rossmann.pl/Produkt/Beaut...2170,4899,6700
Stary 2017-06-12, 18:09   #933
maartini92
Zakorzenienie

@kasia6713 dzięki za info o szortach, jutro lecę kupić, bo czaiłam się na nie od jakiegoś​czasu
maartini92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-12, 18:18   #934
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maartini92 Pokaż wiadomość
@kasia6713 dzięki za info o szortach, jutro lecę kupić, bo czaiłam się na nie od jakiegoś​czasu

Wrzucam moje zdobycze
Zapłaciłam 127,22 zł (a powinnam 187,04 zł), więc zaoszczędziłam 59,82 zł.
2 dezodoranty dla męża (kupowałam zawsze Farmonę, ale ostatnio cena powala na kolana, więc wzięłam na próbę No36), Evree dla mnie. Oczywiście zapas zestawów peeling+maseczka do stóp (uwielbiam ) i do tego skapetki (może zastąpią mi folię spożywczą ). Wzięłam 2 peelingi do stóp, bo zawsze używam tych do twarzy. No i wzięłam na wymianę sprzęt (tarka, pilniczek).
Skusiłam się jednak na ten Veet, który któraś z Was mi polecała. Teraz się zastanawiam, czy nie przemawiała przeze mnie ciekawość

Kupiłam co chciałam, kończę akcję i czekam na następną
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20170612_173639.jpg (177,8 KB, 246 załadowań)
Stary 2017-06-12, 18:47   #935
elizka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Poczytaj wątek bo parę stron wcześniej ktoś pisał, że starczają na klika miesięcy, ale to indywidualna kwestia wszystko. Mnie szkoda na maszynkę a potem na wkłady, bo wg mnie są nieproporcjonalnie drogie i nie muszę się przejmować, czy kiedyś zaprzestaną produkować do niej ostrzy. W systemowych maszynkach zatrzymałam się na dwuostrzowych z Gillette, nawet jeszcze ją posiadam
I jeszcze kwestia tego, że wolę mniejsze ostrza, a te systemowe niektóre mają ogromne.

Hmm dobre pytanie mogli by dać za Asora coś. U siebie jeszcze szafy nie widziałam.
W jednym z moich rossmannow jest już ta szafa, ale nic mnie nie zainteresowało.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

elizka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-12, 19:04   #936
zoila
Klientka w krawacie

Dzisiaj w Arkadach Wrocławskich wystawili koszyk z rzeczą za grosz do każdych zakupów, wzięłam dużą filiżankę z zeszłorocznej kolekcji wielkanocnej .

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-12, 19:08   #937
czekoladowoo
Zakorzenienie

Ja wczoraj wytestowałam krem z Veet i jestem naprawdę bardzo zadowolona. Działa bardzo szybko, włoski usuwa. Zapach nie jest aż taki nieprzyjemny. Czuć go dopiero przy zmywaniu, także w porównaniu do np Eveline duży plus
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-12, 19:47   #938
AnnaDorota1993
Rozeznanie

Cytat:

U mnie na miejscu Astora jest dział z kosmetyczkami
Lepsza byłaby ta szafa AA

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość

Wrzucam moje zdobycze
2 dezodoranty dla męża (kupowałam zawsze Farmonę, ale ostatnio cena powala na kolana, więc wzięłam na próbę No36), Evree dla mnie. Oczywiście zapas zestawów peeling+maseczka do stóp (uwielbiam ) i do tego skapetki (może zastąpią mi folię spożywczą ). Wzięłam 2 peelingi do stóp, bo zawsze używam tych do twarzy. No i wzięłam na wymianę sprzęt (tarka, pilniczek).
Skusiłam się jednak na ten Veet, który któraś z Was mi polecała. Teraz się zastanawiam, czy nie przemawiała przeze mnie ciekawość

Nieźle zaszalałaś
Przydałaby się kolejna akcja - tym razem na balsamy,olejki i peelingi do ciała

Zakochana <3
AnnaDorota1993 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-12, 19:53   #939
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:

Wrzucam moje zdobycze

Sporo tego poszalałaś
Cytat:
Napisane przez AnnaDorota1993 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Nieźle zaszalałaś
U mnie postawili tekturowe standy, bo czymś tą dziurę trzeba zatuszować. Powinny się pojawiać stopniowo, tylko pytanie czy dadzą ją do sprzedaży internetowej.
Make4Up jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-12, 20:07   #940
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Wg mnie systemowe wcale się nie opłacają. Ostrza też trzeba wymieniać i nie wiem czy faktycznie są lepsze niż te z jednorazowych. Ja kupuję zazwyczaj w promo np. 1+1 w SP to za paczkę 4 szt. jednorazówek 3 ostrzowych płacę koło 7,50. Jedna maszynką golę się kilkakrotnie, tak z 8 razy pełne golenie całe nogi, bikini, pachy. Na moje potrzeby to absolutnie wystarcza.

Napisałam wyżej jak to się robi w apce. Jak nie odbierzesz to anulują, a anulacja oznacza zwrot kasy raczej.Przy odbiorze podajesz nr z smsa, raczej nie będą wnikać czy to Twoje czy odbierasz na czyjąś prośbę.
Mnie nigdy nie starcza jednorazowka na tyle czasu. A gole sie co dwa dni. U mnie jedna jednorazowka jest na tydzien. No chyba, ze mam wybitnego lenia i gole sie tylko pod pachami,ale to juz musze miec depresje i byc chora,to wowczas takowa starcza na dluzej
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-12, 20:23   #941
takaja2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
Ja wczoraj wytestowałam krem z Veet i jestem naprawdę bardzo zadowolona. Działa bardzo szybko, włoski usuwa. Zapach nie jest aż taki nieprzyjemny. Czuć go dopiero przy zmywaniu, także w porównaniu do np Eveline duży plus
Który to, który? Mogę prosić o link?
Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Dzisiaj w Arkadach Wrocławskich wystawili koszyk z rzeczą za grosz do każdych zakupów, wzięłam dużą filiżankę z zeszłorocznej kolekcji wielkanocnej .
Ja kiedyś dorwałam ostatni kieliszek na jajko za bodajże 2zł z tej serii, ale chętnie przygarnęłabym resztę
takaja2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-12, 20:39   #942
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez takaja2 Pokaż wiadomość
Który to, który? Mogę prosić o link?
Ja kiedyś dorwałam ostatni kieliszek na jajko za bodajże 2zł z tej serii, ale chętnie przygarnęłabym resztę
To ten linku teraz nie moge wstawic bo korzystam z komórki.

1497292783048.jpg

czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-12, 21:43   #943
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
Mnie nigdy nie starcza jednorazowka na tyle czasu. A gole sie co dwa dni. U mnie jedna jednorazowka jest na tydzien. No chyba, ze mam wybitnego lenia i gole sie tylko pod pachami,ale to juz musze miec depresje i byc chora,to wowczas takowa starcza na dluzej
To ja rzadziej się golę, nie zarastam tak szybko

MakeupHeart nagrała na YT filmik z testem kosmetyków AA jakby ktoś był ciekawy.

Ja jestem ciekawa tego nowego tuszu Loreal http://www.rossmann.pl/Produkt/LOrea...zt,415315,7158

W Stanach wygląda trochę inaczej i nazywa się Voluminous Lash Paradise i ma to być nawet lepszy zamiennik dla Better Than Sex Z TF, bo się nie sypie tak jak ten z TF, a na filmikach wyglądał nawet lepiej. Więc jeśli to będzie u nas ten sam tusz to zapowiada się ciekawie.
Wczoraj zaczęłam używać Burżujka Volume Reveal i przy pierwszym wrażeniu jestem zadowolona. Miła odmiana po wtopie z WnW.
Stary 2017-06-12, 21:52   #944
NamiMari
born hater

Dziewczyny, pomocy! Czy dostane w rossmannie dobry, jasny i przede wszystkim kryjacy lakier do paznokci? Tak aby juz 2 warstwy daly przyzwoity efekt. W jakich szafach szukac? Kupilam kilka od miss sporty i o ile ciemne kolory zelowe sa fajne, tak te jasne to pomylka, czasem 3 warstwy to malo, efekt jest za delikatny. Poratujecie?

NamiMari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-12, 23:38   #945
elizka1987
Zakorzenienie

Cytat:

Ja jestem ciekawa tego nowego tuszu Loreal http://www.rossmann.pl/Produkt/LOrea...zt,415315,7158

W Stanach wygląda trochę inaczej i nazywa się Voluminous Lash Paradise i ma to być nawet lepszy zamiennik dla Better Than Sex Z TF, bo się nie sypie tak jak ten z TF, a na filmikach wyglądał nawet lepiej. Więc jeśli to będzie u nas ten sam tusz to zapowiada się ciekawie.
Wczoraj zaczęłam używać Burżujka Volume Reveal i przy pierwszym wrażeniu jestem zadowolona. Miła odmiana po wtopie z WnW.
Też planuje wypróbować ten tusz z loreal jak tylko się u nas pojawi.

elizka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 08:02   #946
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnaDorota1993 Pokaż wiadomość

Nieźle zaszalałaś
ja to bym chciała akcję na coś do opalania, ale pewnie nie mam co się łudzić
Stary 2017-06-13, 11:16   #947
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NamiMari Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pomocy! Czy dostane w rossmannie dobry, jasny i przede wszystkim kryjacy lakier do paznokci? Tak aby juz 2 warstwy daly przyzwoity efekt. W jakich szafach szukac? Kupilam kilka od miss sporty i o ile ciemne kolory zelowe sa fajne, tak te jasne to pomylka, czasem 3 warstwy to malo, efekt jest za delikatny. Poratujecie?
Ja mam z Miss Sporty nr 040 Clubbing Color 1 Minute, taki blady róż i wg mnie dobrze kryje, oraz beżowy 031. Jeden ma 2 drugi 4 lat hmm chyba muszę jeszcze rozejrzeć się za lakierami. Z sezonówki Wibo mam taki rozbielony róż, też dobrze kryje.
Stary 2017-06-13, 13:30   #948
Hiyori
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elizka1987 Pokaż wiadomość
Ja planuje kupić taki podgrzewacz do wosku który twardnieje. Miałam robiona u kosmetyczki depilację takim woskiem i jak dla mnie dużo lepszy niż taki wosk, na który trzeba naklejac paski (takim tez miałam robiona).

O super pomysł

Cytat:
Napisane przez Asiuchal Pokaż wiadomość
A próbowałaś Wilkinson quattro? Stosuję od lat i chwałę sobie. Również lubię Gillette fusion (maszynka męską), ale do niej nożyki są dużo droższe.

Ps. Zazwyczaj na allegro lub w sklepach internetowych (np. Ezebra). W okolicy mam też dwie hurtownie kosmetyczno-fryzjerskie, gdzie rolka kosztuje ok. 5zł.

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Stosuję taki wosk od 4-5 lat i bardzo polecam. Jedną rolką robię cale nogi i mam spokój ma jakieś 3-4 tygodnie.
Dziś sobie zamówię

Cytat:

Tym tuszem L'oreal zachwyca się na YT Tati, nagrywała nawet test Tylko też nazywała go tą pierwszą nazwą Lash Paradise.

Cytat:
ja to bym chciała akcję na coś do opalania, ale pewnie nie mam co się łudzić
Ja bym chciała na pielęgnację ciała, ale żeby wchodziły też produkty brązujące i do opalania w końcu też pielęgnacja (i peelingi ). Albo taką myciową z żelami pod prysznic i do kąpieli plus peelingi.
Stary 2017-06-13, 13:44   #949
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hiyori Pokaż wiadomość
O super pomysł

Dziś sobie zamówię

Tym tuszem L'oreal zachwyca się na YT Tati, nagrywała nawet test Tylko też nazywała go tą pierwszą nazwą Lash Paradise.

Ja bym chciała na pielęgnację ciała, ale żeby wchodziły też produkty brązujące i do opalania w końcu też pielęgnacja (i peelingi ). Albo taką myciową z żelami pod prysznic i do kąpieli plus peelingi.
Widziałam u Tati i KathleenLights ale też na mniejszych kanałach takich z porównaniem do BTS. Tylko ten który będzie u nas jest w nieco innym opakowaniu i pod inną nazwą. Nie wiem dlaczego na nasz rynek tak zmieniają Po szczoteczce i Paradise w nazwie wnioskuje, że to ten sam produkt
Stary 2017-06-13, 13:57   #950
Pakipsi
Wtajemniczenie

a mnie cały czas intryguje, dlaczego Astor wycofał się z rossmanna
Pakipsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 14:05   #951
Hiyori
Zadomowienie

Cytat:
Widziałam u Tati i KathleenLights ale też na mniejszych kanałach takich z porównaniem do BTS. Tylko ten który będzie u nas jest w nieco innym opakowaniu i pod inną nazwą. Nie wiem dlaczego na nasz rynek tak zmieniają Po szczoteczce i Paradise w nazwie wnioskuje, że to ten sam produkt
Oby nie było jak z Maybelline Fit Me, tu ta sama nazwa, a co innego plus na nasz rynek nie wpuścili najjaśniejszego koloru Ale L'oreal inna firma, będę chciała kupić ten tusz na pewno
Stary 2017-06-13, 14:05   #952
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

Cytat:
Napisane przez Pakipsi Pokaż wiadomość
Z tego co było tu pisane to on się wycofuje z Polski a nie tylko z rossmanna
edyta508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 14:08   #953
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez edyta508 Pokaż wiadomość
Z tego co było tu pisane to on się wycofuje z Polski a nie tylko z rossmanna
Nie bardzo: https://m.facebook.com/AstorPolska/p...998009/?type=3

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 14:23   #954
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

A to przepraszam
edyta508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 14:56   #955
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pakipsi Pokaż wiadomość
Pewnie chodzi o $$ Może się tak nie sprzedawał, a i tak było w planach wprowadzenie nowej kolorówki.

Cytat:
Napisane przez Hiyori Pokaż wiadomość
Oby nie było jak z Maybelline Fit Me, tu ta sama nazwa, a co innego plus na nasz rynek nie wpuścili najjaśniejszego koloru Ale L'oreal inna firma, będę chciała kupić ten tusz na pewno
No w stanach mają w szklanej butelce, a czy faktycznie się różnią to nie wiem.

Loreal to ogromny koncern i ma pod sobą wiele marek, Maybelline jest jedną z nich. https://pl.wikipedia.org/wiki/L%E2%80%99Or%C3%A9al
W 2016 roku kupili It Cosmetics za uwaga 1,2 bilion $.

Drugi wielki koncern Estée Lauder kupił sobie Too Faced za bagatela 1,45 bilion dolarków. Tu spis marek https://www.elcompanies.com/our-brands

Sprzedaż swojej firmy, swojego własnego pomysłu do dużego koncernu pewnie ma wpływ na to co dana marka wypuszcza, albo gdzie i z jakich surowców produkuje, bo przecież każdy chce zarobić jak najwięcej ograniczając koszty do minimum. Skoro są właścicielami marki to i zyski idą do nich. Także Loreal to nie inna firma bo wg mnie dyktują warunki jako właściciel.
Stary 2017-06-13, 15:04   #956
Hosenka*
Zakorzenienie

Czytałam, że Astora wykupił Max Factor, ale i w tym prawdy - nie wiem.

Pod względem wykupywania marek ciekawa jest nasza polska firma Maspex. Zaczynali od pakowania i dystrybucji zabielacza do kawy i kakao Deco Moreno, a teraz mają pod sobą m.in. Lubellę, Kubusia, Tymbark, Malmę, Łowicz, Krakus, Tarczyn. I działają tez na rynkach zagranicznych.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 15:36   #957
Yoostii
Zadomowienie

Na tej promocji są jakieś produkty przeciw żylakom?

Yoostii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 15:37   #958
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Czytałam, że Astora wykupił Max Factor, ale i w tym prawdy - nie wiem.

Pod względem wykupywania marek ciekawa jest nasza polska firma Maspex. Zaczynali od pakowania i dystrybucji zabielacza do kawy i kakao Deco Moreno, a teraz mają pod sobą m.in. Lubellę, Kubusia, Tymbark, Malmę, Łowicz, Krakus, Tarczyn. I działają tez na rynkach zagranicznych.
Astor i MF należą do Coty. http://www.wirtualnemedia.pl/artykul...-5-mld-dolarow
Stary 2017-06-13, 15:54   #959
arat
Raczkowanie

Cytat:
Loreal to ogromny koncern i ma pod sobą wiele marek, Maybelline jest jedną z nich. https://pl.wikipedia.org/wiki/L%E2%80%99Or%C3%A9al
W 2016 roku kupili It Cosmetics za uwaga 1,2 bilion $.

Drugi wielki koncern Estée Lauder kupił sobie Too Faced za bagatela 1,45 bilion dolarów.
Ciekawe Tyle, że to chyba mowa o miliardach, nie bilionach
arat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 15:59   #960
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arat Pokaż wiadomość
Ciekawe Tyle, że to chyba mowa o miliardach, nie bilionach
Bilionach
http://www.allure.com/story/estee-la...aced-cosmetics

Także jak ktoś nie chce z jakiś powodów wspierać koncernu Loreal to musi z wielu marek zrezygnować, a przynajmniej wypadałoby. Podobnie EL, Coty czy Procter & Gamble, bo mają wiele marek i ogromne wpływy na rynku.

Edytowane przez Make4Up
Czas edycji: 2017-06-13 o 16:06
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości