![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: MAJORKA - miejsc gdzie spełniają się marzenia
Mój Ukochany jedzie jutro na Majorkę do pracy
![]() ![]() ![]() ![]() Nie mogę się doczekać..... ![]() Pozdrawiam!!!
![]() |
#62 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
Dziękuję iszsza
![]() Sądząc po Twoich zdjęciach - to cudowne miejsce i każdy dzień będzie magiczny ![]() Pozdrawiam! ![]()
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majorka :D
W zeszle wakacje bylam na Majorce i Ibizie.Obydwa miejsca piekne i strasznie mi sie podobalo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
BAN stały
|
6 lipca wylatuję na 2 tygodnie na Majorkę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#67 |
Zadomowienie
|
Ojej,moje marzenie tamte strony...
Więc mam pytnaie: Jak z cenami?Zarówno jeżeli chodzi o dojazd jak i 'utrzymanie się' tam?Jedzenie/rozrywka itp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Wtajemniczenie
|
Moje drogie, ponieważ większość z Was już była na Majorce to proszę o radę- gdzie najlepiej jechac na Majorkę na podróż, ze tak powiem ślubno -poślubną?
![]() chociaż ślub raczej wypadałby w Barcelonie, to potem chyba udalibyśmy się na Majorkę, tylko pytanie gdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zadomowienie
|
Do Palmy tzreba wpaść, ale spać można gdzieś w mniej zatłoczonym miejscu
![]()
![]() |
#72 |
Rozeznanie
|
Majorka jest piękna , byłam w podróży poślubnej .
Pytasz gdzie jechac, w jaki region? Majorka jest tak różnorodna , że trudno powiedziec , zalezy kto co lubi . Trzeba koniecznie zwiedzic jak najwiecej , najlepiej cała . Mnie np. zachwyciły zatoczki na południowym wschodzie (przesliczne) i wiele innych rzeczy. Ale my zwiedzilismy cała majorke , gdybysmy widzieli tylko czesc to byłabym rozczarowana. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Rozeznanie
|
Bylam . Nie podobalo mi sie. Tak normalnie. W Turcji podobalo mi sie bardziej .Wiecej egzotyki , inna kultura , inny swiat .
Mieszkam w Niemczech wiec na Majorce nie czulam sie jakos inaczej , gdy wszedzie roilo sie od Niemcow. Targi nastawione na dosyc starsza publicznosc wiec ciuchow raczej nie kupilam. Przewaga bluzek z tygrysami . palmami itp. Jedyne co mile wspominam to : stolowka i masa jedzenia. Jedyna moja pociecha od rana do wieczora.Wsuwalam bez ograniczen , do dzis mam za swoje. Ogolnie rzecz biorac hotel byl super . Na wycieczki jezdzilismy to autobusem (uwaga , oszukuja przy wydawaniu ! ) to wypozyczonym autem. Bylam zla , bo marzlam ! Budzilam sie -zimno . Po poludniu opalanie. Wieczorem , noca - mi znowu zimno. Zalowalam ,ze nie wzielam nic cieplejszego. Znam ludzi , ktorym Majorka sie podoba , jednak kazdy jest inny. Ja pokochalam Tajlandie i teraz wszystko inne juz niestety traci ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
BAN stały
|
Ahhhh zakochalam się w tym miejscu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Nie widziałam, zeby ktos o tym już pisał, ale Majorka jest "zagłebiem perłowym". Sa to co prawda perły syntetyczne ale wytwarzane tak, ze nie można ich odróznic od prawdziwych, mozna zwiedzic wytwórnie tych pereł
Majorica w Manacorze. Receptura której używa si edo wytwarzania pereł jest do dzis tajemnicą... Ja nie lubie specjalnie pereł ale na prezenty sa idealne ![]() Dla siebie kupuje wyroby z korala, mozna bardzo piekne znaleźć. Piękne są rózne wyroby z drzewa oliwkowego. Naprawde sliczne od maleńkich kieliszków na jajka do dużo wiekszych cudeniek. O likierach juz tu ktos pisał. Na Majorce trzeba spróbować likierów. Mój ulubiony to migdałowy.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Rozeznanie
|
Wybieram sie na wakacje na Majorkę. Jestem na etapie poszukiwania interesującej oferty.
Mam problem z hotelem i miejscowością. Dziewczyny, które zwiedziły wysepkę - Co byście mi poleciły? Może byłyście lub widziałyście hotelik godny polecenia? Będę wdzięczna za odp. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Jeżeli liczysz na dobrą zabawę to polecam El Arenal. A co do hotelu to ciężko jest coś polecić - wszystko zależy od tego ile pieniążków masz zamiar przeznaczyć na wyjazd.. Ja akurat byłam w hotelu Gala kawałek od El Arenal.. hotel 3* nic specjalnego,ale jeżeli masz zamiar w dzień się opalać,a wieczorem balować (i nie masz wygórowanych wymagań) to myślę,że będzie wystarczający.. pozdrwiam! ![]()
![]() |
![]() |
#78 |
Przyczajenie
|
Witam, jedziemy z kolega na Majorke do Arenal hotel Riutort 14 dni od 1 lipca, jedzie ktoś w tym terminie w ten rejon?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
witajcie
![]() ![]() jeszcze pytanko o ceny jedzenia, dojazdów i ogólnie życia ![]()
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
Hej. Ja mieszkam na Majorce i bardzo chwale, w zyciu nie wyobrazam sobie mieszkac w innym miejscu. Nie kieruje sie opiniami forumowiczow np. tych co byli na wycieczce z 30 innymi osobami i tak naprawde nic nie widzieli.
Pozatym Majorka jest dosc duza wyspa i jest mnostwo plaz,miejsc,barow,kawiarn i, rozrywek dla turystow mlodych i tych starszych wiec ten kto przyjedzie napewno nie bedzie sie nudzil. Poleczka a wiec gdzie warto sie pobawic...na Paseo Maritimo w Palmie Tam jest najwiecej klubow barow i dyskotek. Jest bardzo duzy wybor takze kolo Katedry w Palmie ale tam juz ceny w klubach za drinki sa wysokie. Ogolnie wstep do dyskoteki kosztuje 10/25E zalezy jaki, drinki od 5/15E, piwo 5/10E. Oczywiscie wstepy do klubow i barow sa bezplatne a tam mozna sie tez dobrze zabawic sa parkiety i DJ. Oprocz tego wszystkie miejscowosci turystyczne maja tez szereg propozycji dla turystow ale zalezy gdzie np. w Arenalu jest duzo niemcow ja sie tam czuje jak w Niemczech i nie polecam fakt duzo plaza ale pelno ludzie ze raczej na odpoczynek sie nie nadaje. Palma to mieszane towarzystwo i tam najlepiej sie bawic. Pozniej Magaluf gdzie tez mieszane towarzystwo ale specjalnie nie ciekawa plaza. Santa Ponsa gdzie mieszkam ja, sami anglicy i irlandczycy, zadnych fajnych barow i dyskotek !! wszystko drogie!!. Plaz jest duzo zalezy gdzie przylecicie i do jakiej miejscowosci, bo watpie ze codziennie, bedzie wam sie chcialo jechac gdzies indziej. Ceny jedzenia np. Paella 30E za 2 osoby, to jest przysmak hiszpanski i polecam goraco jezeli lubicie oczywiscie owoce morza, sniadania w cenie 3,50E, obiadki od 6E, np.pizza 6/10E, hamburger z frytkami i saladka 5E, bagietka z serem szynka i saladka od 3,50E. Oczywiscie wszystko zalezy od miejsca. Piwko od 1,50 kawa od 1,10, soczek z pomaranczy naturalnych 2E, Woda w markecie 0,60E, I polecam sprobowania jedzenia hiszpanskiego bo jest wysmienite. Dojazdy..a wiec bus po Palmie 1,10 E oczywicie za kazda przesiadka musisz kupic nowy. A takie autokary co cie woza po wyspie 2,60E za jedna osobe. Ale jak macie zamiar zwiedzac to radze kupic karte w autobusie i wtedy bilet kosztuje 1,60E. Ogolnie zycie na majorce nie jest drogie ceny sa porownywalne do Polskich niektore produkty w polsce sa nawet czasem drozsze o 2 zl. \Tylko tu jest ta roznica, ze wiecej zarabiasz nawet w normalnych warunkach mozesz zyc na dobrym poziomie. Pozdrawiam i sorki za bledy. a tak pozatym to szukaj na google. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
wycieczka jest prezentem więc to nie wybierałam miejsce , a jadę do Arenalu
![]() ![]() ![]()
![]() |
#82 |
Zadomowienie
|
Mam taki głupi dylemat: jade w lipcu na Majorke i nie wiem czy jest sens żebym wyrabiała sobie pszport, bo skończyła sie mu ważność. Niby wiem, wiem Unia i te sprawy, a Majorka należy do Hiszpanii więc też powinni mnie wpuścić na dowód, ale jednak ciągle mam wątpliwości bo mój chłopak twierdzi, że lepiej gdybym miała paszport... Jechała któraś na Majorke z samym dowodem osobistym???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Ja planuję w te wakacje a konkretnie w lipcu lecieć na Majorkę z siostrą. Mam nadzieje że to wypali i będę mieć tak jak Wy cudowne wakacje i wspomnienia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zadomowienie
|
a czy ma wpływ na to miejsce wylotu ?? Ja wylatuje z Londynu czyli też powinni mnie puścić???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
![]()
Bylam na Majorce w ubieglym roku . Ta wyspa jest wspaniala
![]() wszyscy, ktorzy pisza ze tam nie ma niczego do zwiedzania, pisza bzdury. Ja bylam w El Arenal, w hotelu Torre Azul, ktory naprawde b. polecam. Miasteczko rozrywkowe, tetniace zyciem. Na 3 dni wypozyczylismy samochod. Miejsca godne polecenia to przede wszystkim Palma de Mallorca - stolica wyspy, a tam piekna Katedra. Kolejnym miejscem ktore warto odwiedzic sa Jaskinie Smoka ( Cuevas del drach) - podziemne jezioro. nie pamietam dokladnie w jakiej miejscowosci,ale chyba Porto Christo. nastepna w kolejce jest Valldemossa, miejsce pelne uroku, jakby czas sie tam zatrzymal. warto wspomniec ze w Valldemossie przebywal Fryderyk Chopin. nastepnym punktem byla dla nas Alcudia, przeurocze miasteczko. ale najwieksze wrazenie wywarly na mnie Torre de pareis oraz Formentor ![]() warto tez odwiedzic Soller czy nawet Magaluff - piekna plaza. w El Arenal rzeczywiscie duzo Niemcow a Magaluff - Brytyjczycy. wydaje mi sie,ze pobyt z Niemcami o wiele przyjemniejszy i mniej uciazliwy. Nie pojechalabym tez do Santa Ponsa - sami Irlandczycy. Mieszkam w Irlandii i wiem jak potrafia sie zachowywac ![]() zycze wszystkim wyjezdzajacym na Majorke udanego wypoczynku. ja w tym roku planuje do Turcji, ale jesli nie wypali to na pewno odwiedze Majorke ponownie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Przyczajenie
|
Czesc jestem tu nowy wiec witam wszystkich.Razem z moja zona wybieramy sie w maju na 2 dni na majorke.Troche to malo ale zawsze lepsze niz nic.Znalezlismy tanie bilety z irlandi bo tam mieszkamy .Co do miejsca wybralismy playa de palma i hotel ayron.Jesli ktokolwiek z was byl w playa de pala powiedzcie prosze jak tam jest.W trakcie naszego malego pobytu chemy wyporzyczyc auto.spedzilismy kilka godzin w necie niestety nieudalo nam sie znalezc taniego cabrioleta.pomozcie prosze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:28.