|
|
#3031 | |
|
królikoholiczka
|
Dot.: Lipcówki 2017 cz. 6
Cytat:
|
|
|
#3032 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w życiu bym nie powiedziała że masz +15kg! To pewnie przez ten płyn owodniowy bo po Tobie nie widać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3033 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie pamiętam, macie na to trochę czasu, wiec może id razi razem iść będzie najlepiej.
Ja już nie pamiętam jak to było :/ Dziewczyny czujecie coś w tych piersiach? Jakaś zmianę? Bo u mnie ewidentnie duża zmiana, wystarczy dotknąć, ściągnąć stanik i sie sączy... czuję kłucie i ich pracę... tak że to chyba też zwiastun? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3034 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie tez bola pachwiny od kilku dni
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3035 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
|
|
|
#3036 | ||
|
Zadomowienie
|
Lipcówki 2017 cz. 6
Cytat:
![]() Cytat:
Szpital w ciągu 3 dni powinien wysłać dokumenty. Zawsze można zadzwonić do USC czy już są dokumenty. Ojcostwo chyba można od razu potwierdzać jak pojedziesz zgłosić z ojcem dziecka albo wcześniej. Mi się nic nie dzieje z piersiami tylko pies mi je dziwnie wącha wiec może już się zbiera mleko
Edytowane przez AnnaPaula87 Czas edycji: 2017-06-12 o 22:59 |
||
|
|
|
#3037 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3038 |
|
Zakorzenienie
|
Odpisywałam i zniknęło;(
Mała, moje cyce bez zmian ale ja dopiero kończę 34 tydz. Spokojnej nocy w szpitalu oby jutro był dzień wypisu.Xzora, gratuluję wizyty choć szkoda że nie pomierzył malucha. Najważniejsze że szyjka trzyma ![]() Taedio, kubek na sorbety od 14.06 Coś nie mogę się ułożyć dzisiaj:/ nie zasnę... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3039 |
|
królikoholiczka
|
kurde, nie zasnę dzisiaj, co chwila latam i wymiotuję
|
|
#3040 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3041 |
|
królikoholiczka
|
Raczej nie, jadłam wszystko to co inni w domu. Tylko wiadomo że mój organizm może inaczej reagować
|
|
#3042 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie bolą tylko te pachwiny ledwo z boku na bok się przez to przekładam i wstaje do wc. Nogi i kręgosłup. |
|
|
|
|
#3044 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas codziennie ze szpitala wysyłany jest goniec z dokumentami do usc. Ale nie pamietam jak to jest z ojcem ![]() Nie martw się, to nie jest żaden zwiastun ani wyznacznik laktacja tak naprawdę rusza pełną parą po porodzie.Cytat:
Wymioty/biegunka to tez może być zwiastun porodu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
Jeny ledwo Was nadrobiłam . Cały dzień mi to zajęło
Ja się dziś fatalnie czuje bardzo. Miałam kilka skurczów takich mocnych z krzyża aż mi szły do szyi i nie mogłam się położyć. Mały w brzuchu tak szaleje , ze ratunku Czasami słyszę takie strzelanie w brzuchu jakby ktoś zatrzask od kurtki zapinał . Nie wiem o co chodzi nigdy tak nie miałam ![]() Rano posprzątałam trochę nic wielkiego tylko odkurzylam , trochę kurze wytarłem i podłogę wytarłem , a już miałam dość. Potem jeszcze zrobiłam obiad ale tez nic wypasionego i długo nie stałam przy garach bo wrzuciłam wszystko do slow cookera o samo się robiło. A czuje się po całym dniu jak bym normalnie nie wiem szorowała chatę równo ![]() Nie mam już kompletnie wytrzymałości. Jak czytam Was , ze jeszcze pierzecie ciuszki i prasujecie to cieszę się , ze mam już to za sobą ![]() Teściowa dała dla Tz jakieś kwiatki do posadzenia na balkon u mnie. Szkoda ze nie pomyślała jak miałabym to zrobić w takim upale. Na szczęście ciotka do mnie dziś przyjechała i mi posadziła wszystko ufff. Brawa za wizyty dziewczyny 🏻I kciuki za Wasze gbs i hemoglobinę 🏻Mała to mamy wagowo podobne dzieci . Mojego of course nikt nie przebije Siilmariien - to masz Ci los z tym toxo :/ Kciuki żeby nie miało to żadnego wpływu na dzidzie 🏻Co to zzo to u mnie inaczej jest chyba. Raczej się leży i tyle. Szwagierka nic nie czuła w nogach . Mówiła ze rodziło jej się super. Jak ja będę miała takie bolesne skurcze jak teraz to będę błagać raczej o znieczulenie. Na poród inny niż horyzontalny się nie nastawiam bo nie jestem w stanie na kuckach być dłużej niż minutę bo zaraz mi bolą nogi okropnie wiec podwójny ból bym miała. Chilli , Darietta - super fanty Wam się trafiły ![]() 🏻Morelle - hehe ja zawsze mówiłam ze mam przerąbane bo kiedyś będę taka wstrętna jedzą teściowa A tak serio to nie myśle o tym tak. Myśle , ze taki life taka kolej rzeczy. Moja ciotka np.ma super kontakt ze swoim synem , a z córka wieczne wojny i nigdy nie umiały się dogadać ze sobą. Mojego szwagra szwagier dowalil mu normalnie nie myślałam , ze faceci myślą w taki sposób . Powiedział mu ze cieszy się , ze ma synów bo se nie wyobraża ze jego córka by miała jakiemuś kolesiowi kiedyś robić dobrze np.oralnie ![]() 🤦🏻☠♀️Się potem zastanawiałam czy mój ojciec tak myślał czasami Ja się tez w życiu wyszalam i nie potrzebuje jakiś rozrywek mega. Tz nie lubię tańczyć wiec my na jakieś disko nie chodzimy nigdy. Na wesela czy chrzciny zawsze synuś był z nami bo zawsze są tam jakieś dzieciaki i dla nich tez atrakcje typu balony No i oczywiście masa słodyczy ![]() ![]() ![]() Mój Tz nie lubi bez Misia gdzieś wyjeżdżać. Dwa razy tylko sami pojechaliśmy. Raz pojechaliśmy na jedna noc do hotelu poprostu i uprawialiśmy tam dziki sex którego przy dziecku się nie dało Misiek wtedy był już na mm i został z teściowa ![]() A drugi raz to tak niedaleko nas tez sobie pojechaliśmy sie odstresować . Chyba na dwie doby. W kinie razem tako to wieki Kię byliśmy już. Misiu lubi chodzić do babci wiec teściowa go zabiera na noc czasami. Nie będę im zabraniać kontaktów zwłaszcza , ze on ma tylko jedna ta babcie tu. Moje babcie były najlepsze na świecie i nie zapomnę nigdy super wakacji zwłaszcza u babci na wsi ![]() A co do robienia paznokci z dzieckiem to tutaj jest zakaz żeby dzieci były w salonie . Jest to niezgodne z prawem, ale wiadomo ze ludzie przymykają oczy na to. A jest tak dlatego ze wzgl bezpieczeństwa bo zwłaszcza takie dzieci co chodzą już i lubią wszystko dotknąć i np.taki gagatek się może napić zmywacza do paznokci , nie wspomnę ze jeśli się w salonie robi akryle to te opary są bardzo szkodliwe oraz pył z żeli czy akryli jest tez szkodliwy nawet rakotwórczy :/ Także ja mimo wszystko odradzam chodzenia tam gdzie są paznokcie robione . Super macie te szuflady i szafy dziewczyny ![]() Ja mam trzy szuflady zwolnione dla maluszka w mojej komedZie która ma 6 szuflad . Resztę jakiś ubranek mam w pokoju w garderobie chłopaków. U nas są w ścianach porobione takie garderoby czasami na zasuwane drzwi , a czasami są normalne drzwi i można tam wejść . Takie wchodzące mam na jedzenie i na takie rzeczy typu odkurzacz czy pościele . Tak sobie myśle ze jak maluszek będzie okay z kp i nabierzemy rytma to go przeniosę jak będzie miał ze 3-4mce do starszaka do pokoju. Zobaczymy jak to będzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Omg jaki elaborat mi wyszedł kto to przeczyta to szacun ![]() ![]() Mi z cycków leci siara ale na szczęście mniej niż w 6mcu. Teraz muszę nacisnąć żeby wypłynęła . Czasem mam jakiś srupek z tej siary. Bo mi sis mówiła ze jak cycki przed porodem tak zaczynaja szaleć już to mogą się zatory porobić i można mieć nawet zapalenie masakra. Wiec cieszę się ze moje przestały świrować. Emmos - współczuje snu. Tez miałam takie sny i nienawidzę jak się mi coś śni w ogóle. Kiedyś mi się śniło ze mój syn został porwany. Mam fobie do tej pory. Czułam taki ból we śnie ze jak się obudziłam to nie mogłam dojść do siebie. Daj znać jak było na wizycie 🏻Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Ja do szpitala biorę dwie pary klapsów japonek jedne pod prysznic drugie żeby chodzić po pokoju. Nie chce z tym błotem mokrym wędrować po pokoju. Biorę tez skarpety grube i tez myśle ze zamiast klapek będę w nich chodzić . Kapci typowo nie biorę żadnych. Ciotka mi przywiozła większa torbę wiec się będę przepakowywac bo w dwóch plus torebka to do d* wyszło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
Samantha ja przeczytałam
nie mogę spać to akurat haha ciekawe jest to, że u Was przebywanie z dzieckiem w salonie kosmetycznym jest zakazane prawem. Ja też wezmę kapcie i klapki.
|
|
|
|
#3047 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Dzięki za odpowiedz. Xzora a trzymasz w jakiś pojemnikach te ubranka czy poukladane? Jon_Snow a nie dwa tygodnie jest czasu rejestrację od wyjscia? Mała ja narazie nic nie czuję w piersiach. Zauważyłam od tygodnia, ze taką białą suchą wydzielina siedzi mi w tych kanalikach. A co któryś dzień to i. Brodawki mam tym pokryte, ale ja to dopiero dziś zaczęłam 34 tydzień. Samantha, ale artykuł napisałaś, ale przeczytałam 😀 Ja już jestem taka głodna, a dziś muszę jechać oddać krew na badanie. Ehh mam nadzieję, że zaraz mi przejdzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U fryzjera chyba nie jest chociaż nie wiem do końca , ale wiem ze w paznokciowym dzieci nie za bardzo ze wzgl.bezpieczenstwa pracy. Koleżanka moja w Pl co robi paznokcie mówiła, ze nie musiała isc do żadnej szkoły. Tylko jakiś tam kurs z np.hybryd czy żeli. Tutaj się idzie do szkoły na studia normalnie . Trzeba mieć skończone liceum żeby isc bez tego nie przyjmą. Potem trzeba zdać egzamin stanowy ze 100pytan z przepisów bhp najwiecej jest bo oni maja świra na punkcie bezpieczeństwa i higieny pracy. W szkole jest praktyka jak się robi hybrydy czy akryle oraz teoria właśnie , trzeba tez znać anatomię trochę , budowę skory , choroby paznokci wszystkie i techniki masażu. Naprawdę jest się czego uczyć . Ja zdałam na 95% mój test A najlepsze jest to, zd co dwa lata muszę isc się doszkolić i odwalić godziny za które muszę zapłacić jeszcze , a jak bym chciała się do innego stanu przenieść to mój egzamin jest nieważny i musiałabym zdać egzamin danego stanu bo każdy stan to inne prawo ![]() Jest taka opinia ze Amerykanie to durnie , a to największa bzdura ever! Oni są poprostu wygodni. I nie są tacy doświadczeni życiowo bo nie musza zwyczajnie. Są to bardzo cierpliwi i bardzo pracowici i lubią Polaków i zawsze chwala, ze Polki są piękne i bardzo pracowite i im się to podoba ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3049 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chociaż dla bezpieczeństwa małego dziecka też.na pewno. To co nam nie szkodzi może się okazać drazniace dla dziecka. Opary z acetonu czy akryl. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3050 | |
|
Zakorzenienie
|
Meja - kciuki za krew żebyś nie padła z głodu
🏻A co do wanienki to ja ja zwyczajnie umyje płynem do naczyń ![]() Ja używam w domu ogólnie środków czystości eko bo od tych mega chemicznych mam odruch wymiotny. Jedynie Tz myje wanne czymś chemicznym ale bez wybielacza i kiblelek w środku tez czymś chemicznym choć zależy . A fajny spray do dezynfekcji można zrobić samemu . Łącząc alkohol najlepiej spirytus z woda utleniona ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Cytat:
Akryl strasznie śmierdzi . Mi w szkole nawet gdzie była super wentylacja bo być musi , tak bolała głowa na koniec dnia , ze jechałam do domu jakbym była naćpana czymś. Nie umiałabym robić akryli normalnie w pracy non stop choć bardzo lubiłam je. Bardziej niż żele. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3051 |
|
Raczkowanie
|
Samantha durnie są.wszędzie i ich najlepiej widać zawsze hehe. W Ameryce straszny Mix jest ludzi i wydaje mi się to dlatego a najbardziej widoczni to Ci najglosniejsi hehe
Zresztą tam są inne warunki, oni nie muszą robić wielu rzeczy co w Polsce każdy z nas robi bo nie stać nas żaby za wszystko płacić. Zresztą ciężko porównywać wszędzie są plusy I minusy😊 Ale fakt w innych krajach bardziej się patrzy na bhp, u nas też się poooowoli zmienia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3052 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam Wam pokazać mój brzuch. Synuś ewidentne przegiął . Myślałam , ze zejdę z bólu
IMG_1497329335.422501.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3053 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Samantha ja przeczyrałam wszystko. Podziwiam Cie i inne dziewczyny że cokolwiek robicie w domu. Ale pewnie gdybym była normalnue na chodzie to też dałabym radę. Ja dopiero rusze po porodzie jak już będę na siłach. Dziś mam duzy worek ciuszkow do przejrzenia do bratowa z bratem do rodziców przywieźli po bratanku i większość niebieskie ale kto powiedział że dziewczynka nie może być ubrana na niebiesko. |
|
|
|
#3054 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny!u mnie noc kiepska nie moglismy spac z tż a ten na 12h idzie do roboty teraz🙁biedny.Juz widze ze sie malucha nie moze doczekac i przezywa jak wychodzi tym bardziej ze moj brat dzis na tydzien wylatuje z pl wiec jutro jakbym zaczela w nocy rodzic to mam problem😯
Xzora gratuluje wizyty! Meja kciuki wez sobie cos do jedzenia!! Ja jak sobie pomysle o zalatwianiu spraw z dzieckiem w urzedach itp to mdleje na sama mysl.A musze szybko ogarnac sprawy bo zostaje od lipca bez hajsu tylko wyplata tzta... Samantha wspolczuje samopoczucia to juz niedlugo! Ja mam obsesje w nocy jak chodze siku ze mi czop wypadnie i nawet nie zauwaze albo ze mi wody zaczna odchodzic... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3055 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3056 |
|
Wtajemniczenie
|
Ameryka dla mnie to kosmos hehe i to prawo wszedzie inne czesto z pupy😊 ale bardzo bym chciala tam pozyc troche.
|
#3057 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3058 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Tych odchodzących wód to też się boję, mam nadzieję że będą się saczyc a nie jak by z miski ktoś wodę wylał 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3059 |
|
Zakorzenienie
|
Jon
Leci sama z siebie? Czy jak nacisniesz? Emilia Współczuję wymiotów... tak.masz czy coś Ci zaszkodziło? Mam nadzieję, ze pospałaś Samantha Tez czuję i słyszę dźwięki z brzucha... Tylko ja to porównuje do folii bąbelkowej. Co do cyckow to właśnie też sie obawiam, że ciut szybko... Ja też ostatnio mam.obsesję i boję się tych mocnych skurczy juz. A czasami jak wstaję to tak pije na dole, że mam wrażenie że za raz coś mi wyleci ... wody, czop... i.latam.i sprawdzam Już po KTG- nie kumam tego,skurczu akurat nie miałam, ale nie sa wyzerowane ciagle mam 56-60 % nie rozumiem tego... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3060 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:30.

ciekawe czy ci podpasuje szczoteczka
w życiu bym nie powiedziała że masz +15kg! To pewnie przez ten płyn owodniowy bo po Tobie nie widać 

wiec może już się zbiera mleko 

oby jutro był dzień wypisu.

Czasami słyszę takie strzelanie w brzuchu
jakby ktoś zatrzask od kurtki zapinał . Nie wiem o co chodzi nigdy tak nie miałam 

🏻
🏻
🏻

kto to przeczyta to szacun