Lipcówki 2017 cz. 6 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-06-13, 10:13   #3091
Carolles
Zadomowienie

Dot.: Lipcówki 2017 cz. 6

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
JON
Nikodem to.piękne imię, też było jednym z moich typów.

Sill
Oby na wizycie oki

A ja chyba przepłaczę cały dzień... nie chcą mnie wypuścić nie wiem czemu, mówił, że skoro.mam bóle a jestem po cięciu to.trzeba obserwować. Nie wiem.czym to grozi... i jakie sa obawy, ok skurcze mam, ale mam.je NON STOP! Szyjka ok, porodu nie widać, Bede tu siedzieć i ryczec cały dzien! Albo się sama wypisze

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mała tule mocno 😙 nie dziwie sie ze Cie wkurza już to leżenie. Moze tak jak dziewczny piszą skonsultuj się ze swoim ginem.

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Czyli mnie nie okłamali w internetach Bo ja się śmiałam, że jak nie wymyślimy imienia dla małego, to nam z urzędu nadadzą
Ale będzie Nikodem, już się do tego imienia przekonałam a ostatnio szwagierki córka, która ma w przedszkolu kolegę Nikodema, chodziła po domu z latarką i udawała że się z nim bawi w chowanego i świeciła tą latarką w drzwi itp i mówiła "Nikodemu jesteś tu?" i jak ona wymawiała to imię to mnie jeszcze bardziej przekonała do niego
Jon ja w podobny sposób przekonałam się do naszego imienia. Dwulatka mojego brata do brzuszka mówi Nela i całuje go i przytula i jest taka słodka przy tym ze się rozpływam 😍

A Nikodem super imie i mnie sie podoba jak mówią Nikoś zdrobniale 😊

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, gratuluję wszystkich wczorajszych wizyt! Dzisiaj ktoś wizytuje?

Xzora pamiętaj, że grupę krwi z luxmedu możesz odebrać tylko w tej placówce, w której robiłaś badanie krwi.
Ja oczywiście myślałam że można w każdej i się zdziwiłam tuż przed wizytą.

Od 8 czekam na dr od chorób zakaźnych, wejdę pewnie po 10... Mam nadzieję, że to już ostatnia wizyta
Po 17 mam spotkanie z położną ze szpitala, w którym chcę rodzić.

---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ----------

Jon_Snow Nikodem pięknie, jedno z moich faworytów
Kciuki!

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Darietta ja Cię też podziwiam! A kiedy wstajesz w 38t?
Moja koleżanka ma prowadzona ciążę w Szwajcarii i tez miała szyjkę 1,8 i jej gin kazał tylko wypoczywać nie narzucił rygoru lozkowego, ona ma TP na 7.07 i chodzi na małe zakupy koło domu, czy robili trochę czynności w domu, jej lekarz jest przeciwny całkowitemu leżeniu ale najlepiej każdy niech robi jak mu intulicja podpowiada

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Chilli nie zdechniecie z głodu! Jak coś pisz będziemy wysyłać paczki masz jeszcze te pierogi zamrożone? Żartuje sobie, ale nie wiedziałam, że tak długo się czeka i dzięki za Info o becikowym muszę u mnie w ogarnąć co potrzebuje ale myślę ze tylko PIT

Idę pod prysznic i ide zobaczyć jak urósł mały Bartoszek

Dzisiaj przyjdzie zamówienie z geminii
Właśnie tak jest że co lekarz to podejście inne i dużo z nich każe się zdawać na intuicję. I myślę ze kobieta też powinna wiec na ile może sobie pozwolić w ciąży. Ja niestety czesto przeginam a potem boli mnie upa miedzy innymi 😂 a w niedzielę pojechalismy do obi po kosiarkę bo mamy tylko podkaszarkę i mówię tżtowi ze jest dla mnie za ciężka i nie będę nią kosic trawy. Juz mieliśmy brać ale mój tż stwierdził ze jestem na tyle nienormalna że pewnie zaraz bym sie za koszenie trawy wzięła i powiedzial ze mi po porodzie kupi 😛

Kciuki pozdrów Bartoszka od ciotek 😁

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
Właśnie nie mam pojęcia

Uff na szczęście przeszło i mogłam zasnąć normalnie.

Muszę się przejść do lekarza. Teraz to już panikuje z tymi ruchami. Dziś dostałam rano tylko jednego kopniaka. Podejdę najpierw do przychodni a jak nic nie załatwię to pojadę na IP
Jedź koniecznie! Nigdy nic nie wiadomo a jestesmy na takich etapie juz że brak ruchów powinien nas martwić

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 10:21   #3092
Agg_s
Wtajemniczenie

Lipcówki 2017 cz. 6

Hej! Gratuluje wczorajszych wizyt, super ze wszystko u Was ok, szyjki pięknie dają radę i nie straszą Was skurcze
Mała, Twoja szyjka mimo tych skurczy świetnie się trzyma! Wiem, ze siedzenie w szpitalu to męczarnia ale może jest konieczne? Fajnie jakby lekarz przedstawił Ci konkretne argumenty

Emmos, jak u Ciebie???? Chyba nie przegapiłam Twojego posta??

U mnie wczoraj beznadziejny dzień. Aż szkoda pisać... siedziałam 3 godziny w ciasnej klitce poczekalni patologii ciazy (!!!), było duszno, śmierdząco, okropnie! Spuchłam tam tak ze nie mogłam pierwszy raz ściągnąć pierścionka.. chciało mi sie wyć... w końcu po 3 godzinach wzięła mnie inna lekarka (czekałam do mojej), usg - przepływy ok, wód minimalnie mniej niż ostatnio - najważniejsze ze nie przybywają. Szyjka w 9 dni skróciła się o 0,7cm obecnie 2,2cm. Poprosiłam o zawołanie mojej doktorki - przepraszała ze tak wyszło ale tyle ludzi.. ktg nie robili... kontrola za kolejne 2 tygodnie, do czwartku luteina (34tc). Po powrocie do domu miałam takie skurcze ze stwierdziłam ze na pewno nie dotrwam do kolejnej wizyty... wszystko dzisiaj leżę i robię nic - chociaż żadnych zaleceń oszczędzających się nie dostałam.

W nocy miałam na dokładkę jeden z tych realistycznych koszmarów, jak już w końcu udało mi się wybudzić i otworzyć oczy to spod powiek wypłynęło morze łez.. TŻ akurat był na nocce wiec leżałam i dygotalam i dochodziłam do siebie...

Się rozpisałam...

Aha, obwód brzucha od 2tyg bez zmian, a od wyjścia ze szpitala -1,5kg na wadze. Wiec obecnie 33t5d - 9kg na plusie.

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki

Edytowane przez Agg_s
Czas edycji: 2017-06-13 o 10:25
Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 10:29   #3093
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Ufff nadrbilam

Samantha, ja lubię czytać więc pisz śmiało. Współczuję Ci że tak ciężko. Jeszcze troszkę, dasz radę

Jon, Nikodem piękne imię😍

Mała, nie płacz! Zadzwoń do swojego giną zapytaj co tu zrobić.

Emilia, mam nadzieję że w przychodni posłuchasz serduszka i się uspokoisz

Morelle, to już spokojnie możesz rodzić:p ja się witam w 35tygodniu;p

Niby tak, ale niech jeszcze posiedzi.

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Witam się w 38 tygodniu ciąży ☺ Zostało mi 21 dni do terminu porodu i powiem Wam szczerze, że ja już bym chciała być po. Cały dół mnie boli, ledwo chodzę, do tego odezwała mi się chyba alergia na pyłki, od dwóch dni kicham i smarkam 😩
Dzisiaj jeszcze wizytuje, muszę pogadać z lekarką żeby może już ściągnąć ten pessar.
Mala, najważniejsze że jesteś pod dobrą opieką, trzymam kciuki, żeby jutro Cię wypuścili
Witaj w klubie.

Cytat:
Napisane przez baby2 Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki
wy tu gadu o paznokciach a ja właśnie dziś się wybieram chyba już ostatni raz przed porodem

Małamnie też piersi bolą i kuja od jakiegoś czasu, siara leci tylko jak nacisne.

Pro po sexy to mamy kilkutygodniowa abstynecje ostatnio. W ogole mi się nie chcę, a jak powiedziałam mężowi ze u niektórych z was lekarz przy badaniu wyczuł główkę to powiedział że już mnie nie tknie

Jestem strasznie zmęczona ostatnio, najchętniej przespalabym cały dzień, normalnie muszę się zmuszać do wszystkiego też tak macie?
Pokoik dla Majki już prawie ogarnięty, ciuchy pochowane, pościel rozłożona, czekam jeszcze tylko na ta nieszczęsna szafę. Cynkę wam fotkę jak skończymy. Puki co wszystko pozakrywalam folia bo nasza kotka urzadzila sobie sypialnię w łóżeczku i na przewijaku a ona teraz s trasznie linieje.

W ogóle sorki że ostatnio tak mało się odzywam ale coś mi kilka klawiszy na laptopie nie działa, nie wiem co się stało, muszę oddać do naprawy. Czytam was regularnie ale pisać muszę na tablecie a strasznie tego nie lubie

Mała trzymaj się tam, ja myślę że lekarze widzą co robią, skoro mówią że lepiej zostać to ja bym ich słuchała, szczególnie ze pierwszego syna chyba też urodzilas przed czasem?

Sorki za literówki ale ten tablet przekreca mi słowa
Ja też jestem zmęczona i mam cienie pod oczami.

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Hej! Gratuluje wczorajszych wizyt, super ze wszystko u Was ok, szyjki pięknie dają radę i nie straszą Was skurcze
Mała, Twoja szyjka mimo tych skurczy świetnie się trzyma! Wiem, ze siedzenie w szpitalu to męczarnia ale może jest konieczne? Fajnie jakby lekarz przedstawił Ci konkretne argumenty

U mnie wczoraj beznadziejny dzień. Aż szkoda pisać... siedziałam 3 godziny w ciasnej klitce poczekalni patologii ciazy (!!!), było duszno, śmierdząco, okropnie! Spuchłam tam tak ze nie mogłam pierwszy raz ściągnąć pierścionka.. chciało mi sie wyć... w końcu po 3 godzinach wzięła mnie inna lekarka (czekałam do mojej), usg - przepływy ok, wód minimalnie mniej niż ostatnio - najważniejsze ze nie przybywają. Szyjka w 9 dni skróciła się o 0,7cm obecnie 2,2cm. Poprosiłam o zawołanie mojej doktorki - przepraszała ze tak wyszło ale tyle ludzi.. ktg nie robili... kontrola za kolejne 2 tygodnie, do czwartku luteina (34tc). Po powrocie do domu miałam takie skurcze ze stwierdziłam ze na pewno nie dotrwam do kolejnej wizyty... wszystko dzisiaj leżę i robię nic - chociaż żadnych zaleceń oszczędzających się nie dostałam.

W nocy miałam na dokładkę jeden z tych realistycznych koszmarów, jak już w końcu udało mi się wybudzić i otworzyć oczy to spod powiek wypłynęło morze łez.. TŻ akurat był na nocce wiec leżałam i dygotalam i dochodziłam do siebie...

Się rozpisałam...

Aha, obwód brzucha od 2tyg bez zmian, a od wyjścia ze szpitala -1,5kg na wadze. Wiec obecnie 33t5d - 9kg na plusie.

U mnie też 9kg na plusie 38 tydz.

Leż spokojnie
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 10:35   #3094
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
JON

Sill
Oby na wizycie oki

A ja chyba przepłaczę cały dzień... nie chcą mnie wypuścić nie wiem czemu, mówił, że skoro.mam bóle a jestem po cięciu to.trzeba obserwować. Nie wiem.czym to grozi... i jakie sa obawy, ok skurcze mam, ale mam.je NON STOP! Szyjka ok, porodu nie widać, Bede tu siedzieć i ryczec cały dzien! Albo się sama wypisze

może jutro cie wypuszczą zrobia jeszcze badanie i wtedy podejmą decyzje. Na własna rękę nie wiem czy bym sie wypisała bałabym się że cos może się wydarzyć
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 10:41   #3095
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Dzień dobry
U nas dzisiaj 33+3 na +7kg nie jest tak źle ;-) z Bartusiem na tym etapie było już +16 kg ja jedynie z czym mam problem to z prawa pachwina/biodrem , no nie daje prawie że rady się w nocy podnieść z łóżka masakra jakaś w piątek znowu mam wizytę położnej będziemy znowu robić ktg

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 10:50   #3096
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Mała tule mocno �� nie dziwie sie ze Cie wkurza już to leżenie. Moze tak jak dziewczny piszą skonsultuj się ze swoim ginem.

Jon ja w podobny sposób przekonałam się do naszego imienia. Dwulatka mojego brata do brzuszka mówi Nela i całuje go i przytula i jest taka słodka przy tym ze się rozpływam ��

A Nikodem super imie i mnie sie podoba jak mówią Nikoś zdrobniale ��

Kciuki!

Właśnie tak jest że co lekarz to podejście inne i dużo z nich każe się zdawać na intuicję. I myślę ze kobieta też powinna wiec na ile może sobie pozwolić w ciąży. Ja niestety czesto przeginam a potem boli mnie upa miedzy innymi �� a w niedzielę pojechalismy do obi po kosiarkę bo mamy tylko podkaszarkę i mówię tżtowi ze jest dla mnie za ciężka i nie będę nią kosic trawy. Juz mieliśmy brać ale mój tż stwierdził ze jestem na tyle nienormalna że pewnie zaraz bym sie za koszenie trawy wzięła i powiedzial ze mi po porodzie kupi ��

Kciuki pozdrów Bartoszka od ciotek ��

Jedź koniecznie! Nigdy nic nie wiadomo a jestesmy na takich etapie juz że brak ruchów powinien nas martwić

haha ja też uwielbiam kosić trawę zawsze jak mieszkałam w domu to kosiłam i przy okazji opalałam tył

Cytat:

Się rozpisałam...

współczuję samopoczucia u mnie podobnie no ale ja już na wylocie więc tym bardziej mi Ciebie szkoda, a te sny to potrafią człowieka dobić masakraaaa, gratuluję tyko 9kg

Cytat:
Moja koleżanka ma prowadzona ciążę w Szwajcarii i tez miała szyjkę 1,8 i jej gin kazał tylko wypoczywać nie narzucił rygoru lozkowego, ona ma TP na 7.07 i chodzi na małe zakupy koło domu, czy robili trochę czynności w domu, jej lekarz jest przeciwny całkowitemu leżeniu ale najlepiej każdy niech robi jak mu intulicja podpowiada

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Chilli nie zdechniecie z głodu! Jak coś pisz będziemy wysyłać paczki masz jeszcze te pierogi zamrożone? Żartuje sobie, ale nie wiedziałam, że tak długo się czeka i dzięki za Info o becikowym muszę u mnie w ogarnąć co potrzebuje ale myślę ze tylko PIT

Idę pod prysznic i ide zobaczyć jak urósł mały Bartoszek

Dzisiaj przyjdzie zamówienie z geminii
pierogi wyżarte co do paczek to zaraz wysyłam priv z adresem tylko proszę same pyszności trzymam kciuki za Bartoszka !!

Cytat:
Właśnie nie mam pojęcia

Uff na szczęście przeszło i mogłam zasnąć normalnie.

Muszę się przejść do lekarza. Teraz to już panikuje z tymi ruchami. Dziś dostałam rano tylko jednego kopniaka. Podejdę najpierw do przychodni a jak nic nie załatwię to pojadę na IP
Ile godzin minęło ?zjedz coś poleż pozmieniaj pozycje pozaczepiaj brzucho ,powinno pomóc.

Cytat:
Witam się w 38 tygodniu ciąży ☺ Zostało mi 21 dni do terminu porodu i powiem Wam szczerze, że ja już bym chciała być po. Cały dół mnie boli, ledwo chodzę, do tego odezwała mi się chyba alergia na pyłki, od dwóch dni kicham i smarkam ��
Dzisiaj jeszcze wizytuje, muszę pogadać z lekarką żeby może już ściągnąć ten pessar.
Mala, najważniejsze że jesteś pod dobrą opieką, trzymam kciuki, żeby jutro Cię wypuścili
Nulkaaa będzie tylko gorzej !! gratki za dotrwanie 38tc ja dziś 39 zaczynam wg daty drugiego gina wg pierwszych dwóch usg 40 tc

Trzymam kciuki za wizytę.Myślę ,że ten pessar już Ci ściągną
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 10:54   #3097
pestycyda
Zakorzenienie

Aggs, współczuję siedzenia w tej poradni. Umeczylas się tylko.

Czy wie ktoś czy w promocji w Rossmanie można wziąć np piankę do golenia dla mężczyzn?

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 10:56   #3098
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
każdy lekarz co innego mówi ja miałam małą barodzo nisko ułożoną więc mocno uciskała na szyjkę i gdybym chodziła szyjka mogłaby tego nie wytrzymać a wiadomo w 21 tygodniu to prawie zerowe szanse na uratowanie maluszka. Ja nawet gdyby mi powiedzieli że mogę trochę chodzić to bym w tym czasie i tak lezała bo moja mama tak straciła 2 dzieci wiadomo kiedys nie było takich badań i nie zauwazyli w porę.

a co do tego kiedy wstane zobaczymy na następnej wizycie ale na pewno nie bede samodzielna ze wszystkim i na nogach jak wytrzymam 5 minut na początek to sukces i to z czyjąs pomocą wiem że tak trochę będę wyglądać jak ludzie którzy z jakis powodów uczą się chodzić od nowa.
Stary 2017-06-13, 11:04   #3099
morelle_
Zakorzenienie

Wczoraj tAK sobie myślałam: wrócimy z pestka do domu. Karmienie, przebranie, położę ją do łóżeczka i co dalej. ... dziwnie.
Stary 2017-06-13, 11:04   #3100
alusiiia
Przyczajenie

Cytat:
U mnie nic się nie dzieje

Nie przejmuj się. Mi leciało w ciąży, a po porodzie miałam mały zastój (pokonany z Lactosanem) więc to nie wyznacznik. Bez stresu

Zapisz
alusiiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 11:10   #3101
taedio
MerDer 4ever

O 4:30 obudziłam sie z mężem, nie spałam do 6:30 a potem zasnęłam i spało mi sie super! Do 9, bo zadzwonił listonosz i nawet nie wszedł do góry

Samantha ja tez wszystko czytam i lubie to podobnie jak Carolles

Jon piękne imię! bedzie dwóch Nikosiów

Sill za wizytę

Mała może lepiej, że zostaniesz, w domu na nie usiedzisz

Nulka

Agg współczuje, że sie tyle nasiedziałaś i jeszcze nie Twoja lekarka Cie badała. Lez spokojnie a w razie czego jedz na IP

Stary 2017-06-13, 11:16   #3102
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Jon ja w podobny sposób przekonałam się do naszego imienia. Dwulatka mojego brata do brzuszka mówi Nela i całuje go i przytula i jest taka słodka przy tym ze się rozpływam 😍

A Nikodem super imie i mnie sie podoba jak mówią Nikoś zdrobniale 😊

Właśnie tak jest że co lekarz to podejście inne i dużo z nich każe się zdawać na intuicję. I myślę ze kobieta też powinna wiec na ile może sobie pozwolić w ciąży. Ja niestety czesto przeginam a potem boli mnie upa miedzy innymi 😂 a w niedzielę pojechalismy do obi po kosiarkę bo mamy tylko podkaszarkę i mówię tżtowi ze jest dla mnie za ciężka i nie będę nią kosic trawy. Juz mieliśmy brać ale mój tż stwierdził ze jestem na tyle nienormalna że pewnie zaraz bym sie za koszenie trawy wzięła i powiedzial ze mi po porodzie kupi 😛
dzieci są wspaniałe
Haha ja bym się nie zabrała za koszenie trawy w tym stanie, ale my mamy ciężką kosiarkę, co prawda ma napęd, ale zakręty trzeba wyrabiać

Cytat:

Się rozpisałam...

tulę mocno. Współczuję takiej strasznej nocki i czekania na badanie
Ale dobrze, że wód nie przybywa!
Teraz najlepiej jak najwięcej odpoczywać z nogami u góry!

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Jon, Nikodem piękne imię😍

Cytat:
Witam się w 38 tygodniu ciąży ☺ Zostało mi 21 dni do terminu porodu i powiem Wam szczerze, że ja już bym chciała być po. Cały dół mnie boli, ledwo chodzę, do tego odezwała mi się chyba alergia na pyłki, od dwóch dni kicham i smarkam 😩
Kciuki za wizytę i za dotrwanie do 38 tygodnia!

Dziewczyny polecicie jakieś wciągające książki? Ja ostatnio nie mogę nic fajnego znaleźć, jak znajdę to szybko przeczytam i znowu poszukiwania. Niedawno skończyłam Dziewczynę z pociągu.

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość

O 4:30 obudziłam sie z mężem, nie spałam do 6:30 a potem zasnęłam i spało mi sie super! Do 9, bo zadzwonił listonosz i nawet nie wszedł do góry

Samantha ja tez wszystko czytam i lubie to podobnie jak Carolles

Jon piękne imię! bedzie dwóch Nikosiów

Sill za wizytę

Mała może lepiej, że zostaniesz, w domu na nie usiedzisz

Nulka

Agg współczuje, że sie tyle nasiedziałaś i jeszcze nie Twoja lekarka Cie badała. Lez spokojnie a w razie czego jedz na IP

co za śpioch z Ciebie! ja od 7 już się kręciłam w łóżku ale nie chciało mi się wyjść z niego

Emilia jak tam ruchy u Ciebie?
Jon_Snow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 11:19   #3103
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Wczoraj tAK sobie myślałam: wrócimy z pestka do domu. Karmienie, przebranie, położę ją do łóżeczka i co dalej. ... dziwnie.
i będziesz patrzeć na nią godzinami albo spać ze zmęczenia hihi

Cytat:
dzieci są wspaniałe
Haha ja bym się nie zabrała za koszenie trawy w tym stanie, ale my mamy ciężką kosiarkę, co prawda ma napęd, ale zakręty trzeba wyrabiać

Dziewczyny polecicie jakieś wciągające książki? Ja ostatnio nie mogę nic fajnego znaleźć, jak znajdę to szybko przeczytam i znowu poszukiwania. Niedawno skończyłam Dziewczynę z pociągu.

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

co za śpioch z Ciebie! ja od 7 już się kręciłam w łóżku ale nie chciało mi się wyjść z niego

ja dziewczynę z pociągu też wciągnęłam w dwa wieczory poza tym to u mnie zawsze sprawdza się S.King każda jego książka mnie pochłania. W ciąży tak zbudyniałam ,że nie czytam aż wstyd bo tyle czasu po prostu mi się nie chcę...
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 11:22   #3104
Mała!
Zakorzenienie

Aggs
Kurde... wiesz ja tez dziś miałam taki realistyczny sen... musiałam sama się przekonywać przez 10min ze to tylko był sen!
Też ze łzami w oczach.
Współczuję dolegliwości, odpoczywaj ile sie da!

Chilli
Ty się nie wygłupiaj tylko wyganiaj Wincenta już pora

Byłam u koleżanki, której wczoraj odeszły wody, urodziła w nocy, dość szybko z 2,5 h. Fajny poród taki książkowy. Śliczna niunia 3050, 51cm. Od razu mi się lepiej zrobiło.

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 11:24   #3105
karolinuuusia
Zakorzenienie

Ja witam sie w skończonym 36 tygodniu ostatni tydzien strachu i z górki

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 11:26   #3106
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
ja dziewczynę z pociągu też wciągnęłam w dwa wieczory poza tym to u mnie zawsze sprawdza się S.King każda jego książka mnie pochłania. W ciąży tak zbudyniałam ,że nie czytam aż wstyd bo tyle czasu po prostu mi się nie chcę...
Ja też uwielbiam Kinga, mam nawet dwie książki nieprzeczytane, które na mnie czekają, ale jakoś ostatnio nie mam ochoty na te jego drastyczne scenariusze

Cytat:
Byłam u koleżanki, której wczoraj odeszły wody, urodziła w nocy, dość szybko z 2,5 h. Fajny poród taki książkowy. Śliczna niunia 3050, 51cm. Od razu mi się lepiej zrobiło.

Gratulacje dla koleżanki
Jon_Snow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 11:27   #3107
emmos
Zakorzenienie

Hej Dziewczynki Jestem, jestem

Jeśli chodzi o moją wczorajszą wizytę to tak średnio. Szyjka się skróciła, ma 2,7, rozwarcie na opuszek. Mam dużo odpoczywać, bo dopiero 34t3d. Niestety mam górną granicę ilości wód, za 2 tygodnie kolejna wizyta, wtedy sprawdzimy ile jest, jak będzie więcej to mnie położy w szpitalu. Waga +4,7 od początku, trochę lepiej, bo było 4,2. Nie była zachwycona. Napisała mi już wskazanie do cc. Pytałam czy ona może mi cc zrobić, powiedziała, że ona już nie wykonuje, ale da mi nr telefonu do swojej koleżanki. Poza tym wyniki moczu bardzo dobre, ale powiedziała, że mam dużo śluzu i dała jakieś globułki (w nocy przez pierwszą z nich myślałam, że mi czop odchodzi). O 4 rano siedziałam na tarasie, bo tak mi było duszno. Generalnie będę teraz wyczekiwać kolejnej wizyty.

Chilli Pepper dzięki za odp w sprawie szlafroku. Zajrzę do lidla, nóż widelec jeszcze coś będzie. Co do Tż to ma m.in. ogólnodostępne portale w uk, gdzie ludzie mogą wpisywać nr telefonu, który do nich wydzwania, żeby sprawdzić czy to np. jacyś oszuści, telemarketerzy itp. I ta ktoś podając swój nr telefonu takie rzeczy wypisuje, że aż strach pomyśleć. Policja podziękowała za zgłoszenie i nie ignorowanie sytuacji, mają to sprawdzić i oddzwonią w ciągu 48h.

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Mam wynik GBS, no i niestety dodatni jak przeczuwałam.[COLOR="Silver"]
Kurde, masz szczęście

Cytat:
kurde, nie zasnę dzisiaj, co chwila latam i wymiotuję
Współczuję i łączę się w bólu.

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Zapomniałam Wam pokazać mój brzuch. Synuś ewidentne przegiął . Myślałam , ze zejdę z bólu Załącznik 7107571

Mały akrobata

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Od 8 czekam na dr od chorób zakaźnych, wejdę pewnie po 10... Mam nadzieję, że to już ostatnia wizyta
Po 17 mam spotkanie z położną ze szpitala, w którym chcę rodzić.[COLOR="Silver"]
Kciuki dla Was

Cytat:

Mała nie płacz, mam nadzieję, że jutro wyjdziesz.

Dziewczyny gratuluję dotrwania do Waszych 38, 39 tygodni, wszystkie tu jesteście mega dzielne

Ja niedługo zmykam na zdjęcie szwów z ogonka
Stary 2017-06-13, 11:28   #3108
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
dzieci są wspaniałe

Zaraz wchodzę do położnej w przychodni i zobaczymy

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 11:28   #3109
darietta
Zakorzenienie

własnie skończyłam przeglądać ciuszki od mojej bratowej mama mi na łóżku wysypała co bym leżała i sobie przeglądała na spokojnie fajne są. mamuska jak przyjdzie z pracy wybierze najmniejsze do ogarnięcia resztę zostawiam na po porodzie. Ale wiecie że tak się zmęczyłam tym przeglądaniem że zasnęłam. Najlepsze są te bodziaki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00724.jpg (74,4 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00725.jpg (70,3 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00666.jpg (85,7 KB, 63 załadowań)
Stary 2017-06-13, 11:31   #3110
emmos
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak sobie czasem myślę, mam nadzieję, że jakieś baby blues mnie nie sięgnie i jakoś z pomocą męża to poskładamy.
Stary 2017-06-13, 11:33   #3111
emilia0508
królikoholiczka

Położna kazała poczekać na lekarza i wtedy on zdecyduje czy jechać do szpitala czy nie. Tętno jest w porządku bo mi sprawdzała

Stary 2017-06-13, 11:34   #3112
nulkaa3
Rozeznanie

Cytat:
Nulkaaa będzie tylko gorzej !! gratki za dotrwanie 38tc ja dziś 39 zaczynam wg daty drugiego gina wg pierwszych dwóch usg 40 tc

Trzymam kciuki za wizytę.Myślę ,że ten pessar już Ci ściągną
Ty to potrafisz człowieka pocieszyć 😄😆😁
Zjadłam pół arbuza, boję się teraz co będzie jak pojadę do lekarza - będę sikać co 5min 😷
nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 11:37   #3113
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
własnie skończyłam przeglądać ciuszki od mojej bratowej mama mi na łóżku wysypała co bym leżała i sobie przeglądała na spokojnie fajne są. mamuska jak przyjdzie z pracy wybierze najmniejsze do ogarnięcia resztę zostawiam na po porodzie. Ale wiecie że tak się zmęczyłam tym przeglądaniem że zasnęłam. Najlepsze są te bodziaki
Śliczne!

Stary 2017-06-13, 11:41   #3114
vadi
*sportaddict*

Agg_s bidulo, chodź, Cię przytulę Już ostatnia prosta

Po raz pierwszy od miesięcy spałam jak niemowlę (?) Śniło mi się, że urodziłam ciemnowłosego synka i karmiłam go piersią, rozkminiając, czy na pewno dobrze przystawiam, bo chyba nie
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-13, 11:46   #3115
emmos
Zakorzenienie

Co o zgłoszenia narodzin dziecka w usc to potwierdzam jest teraz na to 21 dni, może to zrobić matka, ojciec lub pełnomocnik. Trzeba o tym pamiętać, żeby nam urzędnicy nie nadali imienia sami , bo kiedy są imieniny BOŻENY? :brzyda l:
Stary 2017-06-13, 11:48   #3116
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:

Też o tym myślałam :p też tego sobie nie wyobrażam :p

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Co o zgłoszenia narodzin dziecka w usc to potwierdzam jest teraz na to 21 dni, może to zrobić matka, ojciec lub pełnomocnik. Trzeba o tym pamiętać, żeby nam urzędnicy nie nadali imienia sami , bo kiedy są imieniny BOŻENY? :brzyda l:

Co trzeba zabrać ze sobą ?

Stary 2017-06-13, 11:48   #3117
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
13marca mam siostrę Bozene

Stary 2017-06-13, 11:55   #3118
taedio
MerDer 4ever

Cytat:

A tam śpioch od razu trzeba odsypiać póki można

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Ja witam sie w skończonym 36 tygodniu ostatni tydzien strachu i z górki

Super u mnie 2 tyg do donoszonej
Stary 2017-06-13, 12:00   #3119
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Świetne!
Stary 2017-06-13, 12:03   #3120
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam siarę od jakiś dwóch tygodni ale jak ucisne sama z siebie nie leci.

Za to dzisiaj boli mnie kość łonowa i sorry za szczegóły mam bardzo dużo śluzu białego i mnie pobolewa lekko jak na okres brzuch masakra czemu tż dzisiaj w pracy???
ale umyłam już 4 okna jeszcze dwa mi zostały i chata do ogarnięcia nie będę się już cykać i działam...

Xzora a ten wiesiołek dowcipnie to od 39tc czyli 38t1d? czy 39t1d?

Emilia współczuje tych wymiotów ale się umęczysz...
Uważaj na siebie przy tych oknach.

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Chilli myśle ze byś lubiła tu mieszkać
Mnie brakuje tylko moich sióstr i tego ze chciałabym czasem isc piechota na zakupy, ale musiałabym chyba wtedy ze sobą wziąć jakaś przyczepkę żeby mieć na co załadować
Jak Misiu był mały to chodziliśmy z Tz piechota bo zakupy wrzucaliśmy do gondoli lub spacerówki , a jak zrobił się większy to nie było gdzie zakupów wrzucać. A tak akurat w samym centrum mojej wioski bym nie chciała mieszkać bo nie lubię takich betonów do okola plus jeżdżą tam non stop pociągi i chyba bym zwariowała .

Ja mam jakieś skurcze co 15-20min. Bolą mi wtedy plecy okropnie . Mały tak skakał ze myślałam przez chwile ze on się obraca głowa do góry
Tak mnie pije w środku w bozene i w ogóle rozpycha się mi w pachwinach .
Czuje ze jak będę rodzic to będę się drzeć w niebogłosy . Mam zatkane zatoki i obawiam się jak będę dawała radę dobrze oddychać przy skurczach. Teraz jak mnie łapie to wstrzymuje oddech i płacze
Boli mi prawa strona okropnie jakby mi miało wątrobę wyrwać

Darietta- ja naprawdę już ostatni raz cokolwiek chyba zrobiłam . Potem słono za to płace, ale kto mi zrobi ? Nikt!
Fajnie ze Ty masz swoją mamę i takiego fajnego tatę. Potem ich będziesz "nosić na rękach".
Ja Ciebie podziwiam ze dajesz radę tyle leżeć i ze nie zwariowalas do tej pory. Wydaje się ze leżenie jest lekkie , a mi się wydaje odwrotnie, ze może to wykańczać psychicznie
Ja się tak właśnie czuje zle jeśli muszę kogoś o coś prosić.

Jak masz tak często skurcze to nie jedziesz tego sprawdzić na ip??

Cytat:
haha przy 183 cm wzrostu niepotrzebne mi krzeszło A co do seksu to niestety mój tż jak coś wspomne o przyspieszeniu to patrzy na mnie z przerażeniem a przytyłam ok.15 kg i ostatnio chodzę z gładziutką Bożeną ,mam zafarbowane włosy ,zrobione rzęsy i ładny make up także to chyba nie to.Dla mojego tżta jest to jakieś zboczenie już w tak zaawansowanej ciąży i nie chcę Go zmuszać mały tak wierzga ,że dla mnie to chyba też nie byłoby komfortowe...Trzeba będzie dojść do siebie nakarmić młodego porządnie, kupić ładną bieliznę i butelkę wina i ruszyć temat
trochę się tego boję ale cóż zachciało się dzidziula
Sex po porodzie to jak pierwszy raz😅😅 ja długo się bałam a potem było tylko lepiej😊
Cytat:
nie zwariowałam bo mam też was można sobie pomarudzić pogadać tak wirtualnie no i popołudniu po pracy mam rodziców i im tyłek truje heh. Nie leżenie nie jest lekkie wiadomo poleżeć sobie 2-3 dni czasami relaksuje ale 4 miesiące więcej szkód robi niż pomaga oczywiście dla leżącego. Mąż jak w weekend nogi mi masował to powiedział że już mięśni nie ma tylko taka wiotka girka ale wspiera mnie i mówi że dojde do siebie przy maluszku.

jednocześnie cieszy mnie i przeraża fakt że już tak nie wiele zostało.
Dziewczyno dla Ciebie wielki szacunek za leżenie! Ja bym chyba nie wytrzymała 😕 masz cudownych rodziców ❤ dasz im najpiękniejszy prezent wnuczke😍

Cytat:
JON

Sill
Oby na wizycie oki

Lez. Wiem ze ci trudno bo dziecko w domu ale dasz rade. Musisz wytrzymać do 37 tc żebyś potem nie leżała dlugo w szpitalu przez to ze będzie wcześniakiem

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości