|
|
#3091 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 cz. 6
Cytat:
Cytat:
A Nikodem super imie i mnie sie podoba jak mówią Nikoś zdrobniale 😊 Cytat:
![]() Cytat:
Kciuki pozdrów Bartoszka od ciotek 😁 Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#3092 |
|
Wtajemniczenie
|
Lipcówki 2017 cz. 6
Hej! Gratuluje wczorajszych wizyt, super ze wszystko u Was ok, szyjki pięknie dają radę i nie straszą Was skurcze
![]() Mała, Twoja szyjka mimo tych skurczy świetnie się trzyma! Wiem, ze siedzenie w szpitalu to męczarnia ale może jest konieczne? Fajnie jakby lekarz przedstawił Ci konkretne argumenty Emmos, jak u Ciebie???? Chyba nie przegapiłam Twojego posta?? U mnie wczoraj beznadziejny dzień. Aż szkoda pisać... siedziałam 3 godziny w ciasnej klitce poczekalni patologii ciazy (!!!), było duszno, śmierdząco, okropnie! Spuchłam tam tak ze nie mogłam pierwszy raz ściągnąć pierścionka.. chciało mi sie wyć... w końcu po 3 godzinach wzięła mnie inna lekarka (czekałam do mojej), usg - przepływy ok, wód minimalnie mniej niż ostatnio - najważniejsze ze nie przybywają. Szyjka w 9 dni skróciła się o 0,7cm obecnie 2,2cm. Poprosiłam o zawołanie mojej doktorki - przepraszała ze tak wyszło ale tyle ludzi.. ktg nie robili... kontrola za kolejne 2 tygodnie, do czwartku luteina (34tc). Po powrocie do domu miałam takie skurcze ze stwierdziłam ze na pewno nie dotrwam do kolejnej wizyty... wszystko W nocy miałam na dokładkę jeden z tych realistycznych koszmarów, jak już w końcu udało mi się wybudzić i otworzyć oczy to spod powiek wypłynęło morze łez.. TŻ akurat był na nocce wiec leżałam i dygotalam i dochodziłam do siebie... Się rozpisałam... Aha, obwód brzucha od 2tyg bez zmian, a od wyjścia ze szpitala -1,5kg na wadze. Wiec obecnie 33t5d - 9kg na plusie. Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
Mój Eden jest tam gdzie Twój rytm bicia serca, Jeden uśmiech ponad wszystko do życia zachęca. ❤ Edytowane przez Agg_s Czas edycji: 2017-06-13 o 10:25 |
|
|
|
#3093 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Leż spokojnie
|
|
#3094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3095 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() U nas dzisiaj 33+3 na +7kg nie jest tak źle ;-) z Bartusiem na tym etapie było już +16 kg ja jedynie z czym mam problem to z prawa pachwina/biodrem , no nie daje prawie że rady się w nocy podnieść z łóżka masakra jakaś Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3096 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
co do paczek to zaraz wysyłam priv z adresem tylko proszę same pyszności trzymam kciuki za Bartoszka !!Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za wizytę.Myślę ,że ten pessar już Ci ściągną
|
|
#3097 |
|
Zakorzenienie
|
Aggs, współczuję siedzenia w tej poradni. Umeczylas się tylko.
Czy wie ktoś czy w promocji w Rossmanie można wziąć np piankę do golenia dla mężczyzn? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do tego kiedy wstane zobaczymy na następnej wizycie ale na pewno nie bede samodzielna ze wszystkim i na nogach jak wytrzymam 5 minut na początek to sukces i to z czyjąs pomocą wiem że tak trochę będę wyglądać jak ludzie którzy z jakis powodów uczą się chodzić od nowa. |
|
|
|
|
#3099 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj tAK sobie myślałam: wrócimy z pestka do domu. Karmienie, przebranie, położę ją do łóżeczka i co dalej. ... dziwnie.
|
#3100 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#3101 |
|
MerDer 4ever
|
O 4:30 obudziłam sie z mężem, nie spałam do 6:30 a potem zasnęłam i spało mi sie super! Do 9, bo zadzwonił listonosz Samantha ja tez wszystko czytam i lubie to podobnie jak Carolles Jon piękne imię! bedzie dwóch Nikosiów Sill za wizytę Mała może lepiej, że zostaniesz, w domu na Nulka Agg współczuje, że sie tyle nasiedziałaś i jeszcze nie Twoja lekarka Cie badała. Lez spokojnie a w razie czego jedz na IP Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3102 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Haha ja bym się nie zabrała za koszenie trawy w tym stanie, ale my mamy ciężką kosiarkę, co prawda ma napęd, ale zakręty trzeba wyrabiać ![]() Cytat:
tulę mocno. Współczuję takiej strasznej nocki i czekania na badanie ![]() Ale dobrze, że wód nie przybywa! Teraz najlepiej jak najwięcej odpoczywać z nogami u góry! Cytat:
za dotrwanie do 38 tygodnia! Dziewczyny polecicie jakieś wciągające książki? Ja ostatnio nie mogę nic fajnego znaleźć, jak znajdę to szybko przeczytam i znowu poszukiwania. Niedawno skończyłam Dziewczynę z pociągu. ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
co za śpioch z Ciebie! ja od 7 już się kręciłam w łóżku ale nie chciało mi się wyjść z niego ![]() Emilia jak tam ruchy u Ciebie? |
||||
|
|
|
#3103 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3104 |
|
Zakorzenienie
|
Aggs
Kurde... wiesz ja tez dziś miałam taki realistyczny sen... musiałam sama się przekonywać przez 10min ze to tylko był sen! Też ze łzami w oczach. Współczuję dolegliwości, odpoczywaj ile sie da! Chilli Ty się nie wygłupiaj tylko wyganiaj Wincenta już pora ![]() Byłam u koleżanki, której wczoraj odeszły wody, urodziła w nocy, dość szybko z 2,5 h. Fajny poród taki książkowy. Śliczna niunia 3050, 51cm. Od razu mi się lepiej zrobiło. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
Ja witam sie w skończonym 36 tygodniu
ostatni tydzien strachu i z górki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3106 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3107 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki
Jestem, jestem ![]() Jeśli chodzi o moją wczorajszą wizytę to tak średnio. Szyjka się skróciła, ma 2,7, rozwarcie na opuszek. Mam dużo odpoczywać, bo dopiero 34t3d. Niestety mam górną granicę ilości wód, za 2 tygodnie kolejna wizyta, wtedy sprawdzimy ile jest, jak będzie więcej to mnie położy w szpitalu. Waga +4,7 od początku, trochę lepiej, bo było 4,2. Nie była zachwycona. Napisała mi już wskazanie do cc. Pytałam czy ona może mi cc zrobić, powiedziała, że ona już nie wykonuje, ale da mi nr telefonu do swojej koleżanki. Poza tym wyniki moczu bardzo dobre, ale powiedziała, że mam dużo śluzu i dała jakieś globułki (w nocy przez pierwszą z nich myślałam, że mi czop odchodzi). O 4 rano siedziałam na tarasie, bo tak mi było duszno. Generalnie będę teraz wyczekiwać kolejnej wizyty. Chilli Pepper dzięki za odp w sprawie szlafroku. Zajrzę do lidla, nóż widelec jeszcze coś będzie. Co do Tż to ma m.in. ogólnodostępne portale w uk, gdzie ludzie mogą wpisywać nr telefonu, który do nich wydzwania, żeby sprawdzić czy to np. jacyś oszuści, telemarketerzy itp. I ta ktoś podając swój nr telefonu takie rzeczy wypisuje, że aż strach pomyśleć. Policja podziękowała za zgłoszenie i nie ignorowanie sytuacji, mają to sprawdzić i oddzwonią w ciągu 48h. Cytat:
![]() Współczuję i łączę się w bólu. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny gratuluję dotrwania do Waszych 38, 39 tygodni, wszystkie tu jesteście mega dzielne Ja niedługo zmykam na zdjęcie szwów z ogonka
|
|
|
#3108 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
|
|
|
#3109 |
|
Zakorzenienie
|
własnie skończyłam przeglądać ciuszki od mojej bratowej mama mi na łóżku wysypała co bym leżała i sobie przeglądała na spokojnie fajne są. mamuska jak przyjdzie z pracy wybierze najmniejsze do ogarnięcia resztę zostawiam na po porodzie. Ale wiecie że tak się zmęczyłam tym przeglądaniem że zasnęłam. Najlepsze są te bodziaki
|
|
|
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
Też tak sobie czasem myślę, mam nadzieję, że jakieś baby blues mnie nie sięgnie i jakoś z pomocą męża to poskładamy.
|
|
#3111 |
|
królikoholiczka
|
Położna kazała poczekać na lekarza i wtedy on zdecyduje czy jechać do szpitala czy nie. Tętno jest w porządku bo mi sprawdzała
|
|
#3112 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zjadłam pół arbuza, boję się teraz co będzie jak pojadę do lekarza - będę sikać co 5min 😷 |
|
|
|
|
#3113 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
|
|
|
#3114 |
|
*sportaddict*
|
Agg_s bidulo, chodź, Cię przytulę
![]() Po raz pierwszy od miesięcy spałam jak niemowlę (?) Śniło mi się, że urodziłam ciemnowłosego synka i karmiłam go piersią, rozkminiając, czy na pewno dobrze przystawiam, bo chyba nie |
|
|
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
Co o zgłoszenia narodzin dziecka w usc to potwierdzam jest teraz na to 21 dni, może to zrobić matka, ojciec lub pełnomocnik. Trzeba o tym pamiętać, żeby nam urzędnicy nie nadali imienia sami
, bo kiedy są imieniny BOŻENY? ![]() :brzyda l:
|
|
#3116 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też o tym myślałam :p też tego sobie nie wyobrażam :p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
Co trzeba zabrać ze sobą ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3117 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
mam siostrę Bozene
|
|
|
#3118 | ||
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
trzeba odsypiać póki można ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3120 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

Bo ja się śmiałam, że jak nie wymyślimy imienia dla małego, to nam z urzędu nadadzą 

tulę mocno. Współczuję takiej strasznej nocki i czekania na badanie
za dotrwanie do 38 tygodnia!