|
|
#31 |
|
BAN stały
|
Dot.: Badania kontrolne - no właśnie, co i jak?
nIkt Cię nie będzie wyśmiewał bo powrzechnie wiadomo, że badania profilaktyczne w Polsce jeśli już są wykonywane to jest to raz na ruski rok. Moja znajoma w ciągu trzech miesięcy od wykrycia raka piersi zmarła, więc gdyby częste badania profilaktyczne były, miała duże szanse na to żeby teraz zyć i wychowywać swoją 4letnią córeczkę.
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytologia raz na 3 miesiące - ok, jeśli pacjentka lubi i sama sobie zapłaci. Nawet w grupach ryzyka albo gdy poprzednie wyniki nie były 100% prawidłowe nie zaleca się częściej niż co pół roku. Rak szyjki macicy nie rośnie z dnia na dzień, badanie co pół roku jest zupełnie wystarczające, żeby wykryć wczesną zmianę. Piersi chyba każda bada sobie co miesiąc, przynajmniej mam taką nadzieję. Co miesiąc, samodzielnie, własnymi rękoma, a co roku powinien robić to ginekolog. Morfologia co miesiąc? No o tym nie słyszałam. Co roku, co pół to i owszem, ale co miesiąc - trochę przesada. Ciekawe jakie to straszne choroby można wykryć w ten sposób przed pojawieniem się objawów? |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Z piersiami to badanie samej to jest mało, malego guzka centymetrowego w zyciu nie wyczujesz, a juz takiego co wyczujesz to sa bardzo duze, wiec usg koniecznie, zbierac kase i prywatnie raz na pol roku po 40
a młodsze dziewczyny to zalezy jakie piersi maja, bo tez sie czeste torbiele moga zdarzac, gruczolako- wlokniaki i te gorsze, wiec usg na pewno raz na rok co do cytologi spokojnie raz na rok- 2 lata jak jest super wynik morfologia tez zalezy jak sie czujemy, ale dla swietego spokoju 1 rok, ale to samo jest z przeswietleniem tylko to rzeczywiscie prywatnie, bo rodzinnego jak widze i przewraca mi oczami, to bez łaski
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:31.