Listopadówki 2017 cz. 2 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-06-14, 15:32   #2551
makeuplife
Rozeznanie

Dot.: Listopadówki 2017 cz. 2

Cytat:
Napisane przez PPPatinka Pokaż wiadomość
Moze dziewczyny powiedzcie wprost ze juz Wam ciężko pracować spróbujcie to nic nie kosztuje 😉

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Też sie denerwuje przez 4-tygodnie a wczoraj jeszcze zadzwonili do mnie z lux med ze muszą mi odwołać wizytę wrzesniowa bo moj lekarz caly wrzesnien bedzie na uropie jak sobie wyobrazilam ze wizyta na poczatku sierpnia a pozniej na poczatku pazdziernika to sie przerazilam tym bardziej ze to juz koncowka bedzie i juz dzis wymyslilam ze w sierpniu ide na początku i pojde 31.08 przerwe bede miec 5 tyg a nie 8 i odrazu sie zarejstrowalam

Moze i w Pl to jest prosto powiedziec ja dzis powiedzialam ze nie daje rady juz pracpwac po 12 h bo mi ciezko to sie na mnie popatrzyli ze wymuszam zwolnienie i z ciaza jest ok to moge dalej zapierdzielac 😉

makeuplife jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-14, 16:05   #2552
201707171552
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez makeuplife Pokaż wiadomość
Moze i w Pl to jest prosto powiedziec ja dzis powiedzialam ze nie daje rady juz pracpwac po 12 h bo mi ciezko to sie na mnie popatrzyli ze wymuszam zwolnienie i z ciaza jest ok to moge dalej zapierdzielac 😉

No właśnie w DE to samo.. jak miałam infekcje i naprawdę ciągle czułam kłucie w podbrzuszu to mi ginekolog powiedział ze przejdzie a jak zapytałam co z pracą to powiedział ze z dzieckiem wszystko ok, szyjka ok to do pracy normalnie... strasznie się martwilam tymi mi bólami bo chwilami jak siadalam i mialam wstawać to z bólem no ale co ja mogę...

201707171552 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-14, 16:06   #2553
ila1000
Rozeznanie

Make up life - może trochę posymulowac? Naprawdę myślałam że w innych krajach bardziej ludzko kobiety w ciąży traktowane. Szczególnie w UK - tam jest starzejace się społeczeństwo powinno im zależeć na polityce pronatalistycznej aby wspomagać przyrost... Hmmm...
ila1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-14, 16:15   #2554
201707171552
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ila1000 Pokaż wiadomość
Make up life - może trochę posymulowac? Naprawdę myślałam że w innych krajach bardziej ludzko kobiety w ciąży traktowane. Szczególnie w UK - tam jest starzejace się społeczeństwo powinno im zależeć na polityce pronatalistycznej aby wspomagać przyrost... Hmmm...
Ja mam wrażenie ze UK i DE mają identyczne podejście do ciąży... byłam w ogromnym szoku jak tutaj niczym się nie przejmują.. pierwsze USG miałam w 10tc... później w 16 tc czyli 6 tygodni kompletnie zylam w nie wiedzy co tylko potegowalo stres... teraz od 16tc musze czekac do 24tc... a pozniej od 24tc pewnie do jakos 34-36tc. Symulować można ale to nie daje rezultatów.. przy wizycie z infekcja pisałam ze nie dość wkładał mi coś na podobieństwo łyżki do butów to z grymasem na twarzy mówiłam ze boli mni podbrzusze i nic... W ostatecznosc chodzę do rodzinnej ona wie jak to wszystko wygląda u mnie w pracy ale powiedziała ze nie może mi tak ciągle dawać zwolnienia...

Edytowane przez 201707171552
Czas edycji: 2017-06-14 o 16:16
Stary 2017-06-14, 16:26   #2555
ila1000
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DkR Pokaż wiadomość
Ja mam wrażenie ze UK i DE mają identyczne podejście do ciąży... byłam w ogromnym szoku jak tutaj niczym się nie przejmują.. pierwsze USG miałam w 10tc... później w 16 tc czyli 6 tygodni kompletnie zylam w nie wiedzy co tylko potegowalo stres... teraz od 16tc musze czekac do 24tc... a pozniej od 24tc pewnie do jakos 34-36tc. Symulować można ale to nie daje rezultatów.. przy wizycie z infekcja pisałam ze nie dość wkładał mi coś na podobieństwo łyżki do butów to z grymasem na twarzy mówiłam ze boli mni podbrzusze i nic... W ostatecznosc chodzę do rodzinnej ona wie jak to wszystko wygląda u mnie w pracy ale powiedziała ze nie może mi tak ciągle dawać zwolnienia...

No faktycznie nie dość, że prowadzenie ciąży stresująco prowadzone, to przecież pierwsza ciąża, kobieta ma prawo mieć wątpliwości poprzez te bóle itp. I zwolnienie w 5 msc nie powinno być już problemem hmm, współczuję...
Stary 2017-06-14, 16:38   #2556
makeuplife
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie wykryli mi bakterie do twgo straszne migreny i nic na nich nie dziala uwierz mi próbowałam juz wszystkiego oni maja calkiem inne podejście do ciazy sam fakt tego ze masz tylko 3 Usg przez cala ciaze a prowadzi ja polozna i lelarz rodzinny ginekologa nie widzialam od kiedy dowiedzialam sie o ciazy nikt nawet mnie nie badal od ,,srodka" czekają az dziecko robi sie większe kolo 15 t robia usg pozniej polowkowe i ostatnie przed porodem jak nie ma krwawienia to dla nich wszystko jest prawidlowo 😥
Cytat:
No właśnie w DE to samo.. jak miałam infekcje i naprawdę ciągle czułam kłucie w podbrzuszu to mi ginekolog powiedział ze przejdzie a jak zapytałam co z pracą to powiedział ze z dzieckiem wszystko ok, szyjka ok to do pracy normalnie... strasznie się martwilam tymi mi bólami bo chwilami jak siadalam i mialam wstawać to z bólem no ale co ja mogę...

Mam to sami teraz 😑

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
No faktycznie nie dość, że prowadzenie ciąży stresująco prowadzone, to przecież pierwsza ciąża, kobieta ma prawo mieć wątpliwości poprzez te bóle itp. I zwolnienie w 5 msc nie powinno być już problemem hmm, współczuję...
Ale oni uwazaja , ze my nienormalne jestesmy , ze sie stresujemy bo z dzieckiem jest wszysgko okej tylko, ze jak moga miec taka infirmacje bez badan chyba , ze sie wyda na nasze okolo 600 zl za wizyte i zrobia ci usg prywatnie tez na odpiernicz byle by zarobic . Jak nie jestes z ich kraju to sobie mozna pogadac oni maja tu tyle tych ... co przyjezdzaja tylko dzieci robic ze kazdego z gory traktuja , nie chce byc nie miala ale moim zdaniem taka prawda

Stary 2017-06-14, 16:41   #2557
201707171552
Konto usunięte

Cytat:
Właśnie wykryli mi bakterie do twgo straszne migreny i nic na nich nie dziala uwierz mi próbowałam juz wszystkiego oni maja calkiem inne podejście do ciazy sam fakt tego ze masz tylko 3 Usg przez cala ciaze a prowadzi ja polozna i lelarz rodzinny ginekologa nie widzialam od kiedy dowiedzialam sie o ciazy nikt nawet mnie nie badal od ,,srodka" czekają az dziecko robi sie większe kolo 15 t robia usg pozniej polowkowe i ostatnie przed porodem jak nie ma krwawienia to dla nich wszystko jest prawidlowo 😥

Mam to sami teraz 😑

Dokładnie, nie krwawisz to wszystko super... Ja się strasznie bałam pierwsza ciąża, ja ciemna w tym temacie dużo musiałam się dowiadywać z neta i od kolezanek... teraz już jest lżej bo bobas kopie i jestem spokojniejsza.. bóle mam dalej ale słyszę ze to tak ma być... aaa o migrenie tez mówiłam, usłyszałam zimny oklad na czoło i tyle.
Z jednej strony cieszę się ze zero krwawien ale z drugiej mogliby trochę znieść ten rygor tym bardziej ze pogoda jest koszmarna ponad 30 stopni czasami.

Co do traktowania odczuwam to samo jak zaszlam z infekcja to miałam wrażenie ze badanie jest z łaski zrobione... sapał ciągle a ja się strasznie przed to krepowalam, przede mną wchodzą Niemki i wszystkie z uśmiechem na twarzy i cos gadają jeszcze zawsze z pielęgniarką. Ja jak idę to się czuję jakbym szła za karę... usłyszałam 120e za wizytę z usg... jeśli miałabym płacić tak co 4 tygodnie 120e nic by mi się nie stało nie chodzilabym głodna ale bez przesady... Za taką cenę to ja mam łóżeczko i paczkę pieluch a innym razem coś innego... Wiem ze trochę głupio przeliczam ale zapłacę 120e a on mi powie "z dzieckiem wszystko ok"

U mnie nawet żylaki nie są podstawą do zwolnienia... muszę wciskać nogi w pończochy... czego czasami naprawdę nie da się robić bo poce się w nich jak nie powiem coWysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez 201707171552
Czas edycji: 2017-06-14 o 16:54

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-06-14, 17:02   #2558
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

A mnie lekarz na wizycie zapytał jak z pracą a ja do niego, że do końca czerwca będę pracować 😂 chyba dobitniej się nie dało że od 1 lipca chce l4.

Cocktailraspberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-14, 17:07   #2559
nadzieja2017
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Rozumiem cię. Tez mam te wkładki . Lekarz mój mówi ze wszystko jest dobrze. Ze tętno nie jest ciagle identyczne. Ze może zwalniać i przyspieszać. Ze normy są od 120 do 160. A i niższe chwilami sie zdarza jak właśnie np dziecko sie poruszy.
Tez sie tym zestresowałam. Robię z połówkowym echo serca. Zrób tez dla pewności i spokoju.

Dwa kolory. Mam parę pytań do ciebie. Pocieszylas mnie trochę. Powiedz mi a ile razy już słyszałaś takie zwolnienie? I powiedz jak długo słuchasz pracy serca Malucha w sensie ile minut to trwa i ile razy dziennie? Ja dziś jak rano badałam i popołudniu to słychać to zwolnienie. Zwalnia na parę sekund o 20 uderzeń i wracam do normy. I już sama nie wiem czy mały wtedy się nie obraca. Lekarz mówił ci ze to normalne na tym etapie. I żeby się nie martwic. Napewno wie co mówi. Uspokoilas mnie trochę tym. Chociaż nadal się martwię. Na polowkowym badają rytm serca? U mnie dziś 16t6d kiedy umówić się na polowkowe najlepiej ?

nadzieja2017 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-14, 17:55   #2560
PPPatinka
Rozeznanie

Cytat:

Chore to jest ja wiem ze ciaza to nie choroba ale kurde widzę po sobie jak mój organizm "zwalnia" czesto ostatnio sie łapię ze o czyms zapominam a nigdy nie mam z tym problemu zdarza sie ze o cos poprosze tz a dosłownie za 5-10-minut mówię mu ponownie nie pamietajac ze juz mowilam ciesze sie ze mogę byc,w domu bo praca ktora wykonuje a bym blad popelnila mogloby mnie to narazic na konsekwencje prawne wiec dzieki Bogu za L4

Mam nadzieje ze te skutki uboczne po porodzie znikna

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:

Mam to sami teraz 😑

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Ale oni uwazaja , ze my nienormalne jestesmy , ze sie stresujemy bo z dzieckiem jest wszysgko okej tylko, ze jak moga miec taka infirmacje bez badan chyba , ze sie wyda na nasze okolo 600 zl za wizyte i zrobia ci usg prywatnie tez na odpiernicz byle by zarobic . Jak nie jestes z ich kraju to sobie mozna pogadac oni maja tu tyle tych ... co przyjezdzaja tylko dzieci robic ze kazdego z gory traktuja , nie chce byc nie miala ale moim zdaniem taka prawda

Jeju jakie to przykre ze kobieta w ciazy musi tyle znosic

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Cocktailraspberry Pokaż wiadomość
A mnie lekarz na wizycie zapytał jak z pracą a ja do niego, że do końca czerwca będę pracować 😂 chyba dobitniej się nie dało że od 1 lipca chce l4.

Super juz nie wiele zostało

PPPatinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-14, 17:59   #2561
catiedove
Rozeznanie

Cytat:
Liczymy na dziewczynkę

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Ja nie słyszałam nawet podejrzenjedyne co słyszę to "wszystko jest ok z dzieckiem"

Na początku też nie miałam lekko, bo do 13 tygodnia byłam zbywana przez GP (lekarz pierwszego kontaktu). Panie na recepcji w przychodni ciagle mi mówiły, że nie umawiają narazie nowych wizyt do lekarza etc. żeby dzwonić i próbować może w przyszłym tygodniu. I tak w nieskończoność.
Na 14tydzień byłam na szczęście w Polsce to zrobiłam na ostatnią chwile prenatalne.
Po powrocie na wyspy dalej walczyłam o wizytę u GP, a jak mnie w końcu przyjęła to pierwsze pytanie jakie mi zadano to "dlaczego tak późno się zgłosiłam". Nie wiedziałam czy śmiać się czy płakać.
Niop a pózniej już w miarę poszło z górki, jednak uważam że tylko dzięki temu iż okazała się ciąża bliźniacza. To nagle i położna co chwila i skan mi zrobili w szpitalu jak należy i powiedzieli, że będziemy się od teraz spotykać minimum raz w miesiącu.

A co do zwolnienia z pracy, to tak jak pisałam wcześniej i podobnie jak u Was. Najlepiej pracować do samego końca. Lekarze nie wypisują zwolnień.
A menedżer w pracy stwierdził, że "uczciwie będzie jak pójdę na urlop dwa tygodnie przed terminem". Na szczęście ostatnie zdanie należy do mnie jeśli o to chodzi i wypisałam wniosek oczywiście tak jak ja chce, a nie jak on uważa.

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Cocktailraspberry Pokaż wiadomość
A mnie lekarz na wizycie zapytał jak z pracą a ja do niego, że do końca czerwca będę pracować chyba dobitniej się nie dało że od 1 lipca chce l4.

No i prawidłowo! 🏻

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-06-14, 18:53   #2562
dwakolory1
Wtajemniczenie

Listopadówki 2017 cz. 2

Cytat:
Napisane przez nadzieja2017 Pokaż wiadomość
Dwa kolory. Mam parę pytań do ciebie. Pocieszylas mnie trochę. Powiedz mi a ile razy już słyszałaś takie zwolnienie? I powiedz jak długo słuchasz pracy serca Malucha w sensie ile minut to trwa i ile razy dziennie? Ja dziś jak rano badałam i popołudniu to słychać to zwolnienie. Zwalnia na parę sekund o 20 uderzeń i wracam do normy. I już sama nie wiem czy mały wtedy się nie obraca. Lekarz mówił ci ze to normalne na tym etapie. I żeby się nie martwic. Napewno wie co mówi. Uspokoilas mnie trochę tym. Chociaż nadal się martwię. Na polowkowym badają rytm serca? U mnie dziś 16t6d kiedy umówić się na polowkowe najlepiej ?

Słuchałam tętna tak ciut dłużej, np ze 3-5 min może. I wtedy słyszałam Np raz w tym czasie. Ale to sie powtarzało jeszcze przy następnych słuchaniach wiec nie przesłyszalo mi sie. Słuchałam tętna tak 2-3 razy dziennie. Jak sie wsłuchiwałam dłużej to z raz zwalniało. Wtedy napisałam do lekarza. Odpisał tak jak mówiłam. Od tej pory staram sie nie wsłuchiwać. Słucham raz dziennie gdy nue czyje ruchów i tylko chwile by usłyszeć czy bije i tyle. Myśle sobie ze nic z tym nie zrobię, staram sie ufać lekarzowi ze tak może być. Na tym etapie nic nie zrobimy wiec nie wsłuchuj sie za dużo. Taka moja rada.
Na połówkowym badają serce ale echo serca dodatkowo jest lepsze bo wtedy badają bardzo szczegółowo w poszukiwaniu wad itd. Wiec my zrobimy. Js będę miała w 21 tc. Niby mówią ze od 18 do 23 chyba. Ale najlepiej 20-22. Wiec tak sie umówiłam.
A myśle ze spadek o 20 uderzeń to tak jak mój lekarz mówił jest w normie. Przecież nasze serca tez nie biją zawsze identycznie. Czasem szybciej czasem wolniej a czasem mamy kołatanie.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-14, 19:19   #2563
holly123456
Rozeznanie

Czesc kobitki zaglądam tu do Was z pazdziernikowek
Mam ogloszenie mam na sprzedaz jeansy h&m mama rozmiar L w cenie 35 zł i sukieneczke czarna wiązana z tyłu śliczną zdjecia mogę doslac jakby ktos chcial.
Bo u nas na wątku wszystkie już zaopatrzone w ciążowe ciuchy

Stary 2017-06-14, 19:21   #2564
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez holly123456 Pokaż wiadomość
Czesc kobitki zaglądam tu do Was z pazdziernikowek
Mam ogloszenie mam na sprzedaz jeansy h&m mama rozmiar L w cenie 35 zł i sukieneczke czarna wiązana z tyłu śliczną zdjecia mogę doslac jakby ktos chcial.
Bo u nas na wątku wszystkie już zaopatrzone w ciążowe ciuchy

Ja poproszę zdjęcie

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Stary 2017-06-14, 20:02   #2565
Wanilka5
Idealna Źona; )

Cytat:
---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------
[/COLOR]
Szczęśliwej podróży i odpoczynku życzę
Dziekuje przyda się; )

my wlasnie jedziemy do tesciow...dopiero godzine w drodze bo mielismy niespodzianki mielismy jechac dwoma autami stare auto oddac tescia na "chwile" a i nowym wracac .brata wzielam by prowadzil nowe auto i co M.pojechal ja sprawdzic dzis do pracy wracal i co zepsol sie;/ brak wspomagania itp.probowal cos naprawic musiaby siedziec z 3 h i w nim grzebac.;/wiec jedziemy jednym nowym. A do tego prawie zawalu dostalam bo wjechal tym popsutym na podworku nie zaciagnol chamulca wysiadl by zobaczyc ile miejsca ma i co zaczol sie toczyc do tylu do ogrodka a ten chcial go zatrzymac.zaczelam sie drzec bo juz go pod autem widzialam albo ze zlamana stopa;/ na szczescie moj brat podlecial i zachamowal go.powiem wam ze prawie sie rozryczalam..;/

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-06-14, 20:51   #2566
Hapinka
Raczkowanie

Dziewczyny głupie pytanie ale gdzie w aplikacji preglife zmienia się język ? Ściągnęłam bo była polecana ale mam chyba po niemiecku, przelecialam każda tabelkę i nie znalazłam opcji języka Hyhy

Hapinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-14, 20:57   #2567
holly123456
Rozeznanie

Cytat:
Ja poproszę zdjęcie

https://www.olx.pl/oferta/spodnie-h-...7-IDmCoPQ.html. sorrki ze tak ale cos nie moge wrzucic inaczej

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Napisane przez holly123456 Pokaż wiadomość
https://www.olx.pl/oferta/spodnie-h-...7-IDmCoPQ.html. sorrki ze tak ale cos nie moge wrzucic inaczej

https://www.olx.pl/oferta/sukienka-c...7-IDmCoZs.html

Stary 2017-06-14, 21:21   #2568
ila1000
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Wanilka5 Pokaż wiadomość
Dziekuje przyda się; )

my wlasnie jedziemy do tesciow...dopiero godzine w drodze bo mielismy niespodzianki mielismy jechac dwoma autami stare auto oddac tescia na "chwile" a i nowym wracac .brata wzielam by prowadzil nowe auto i co M.pojechal ja sprawdzic dzis do pracy wracal i co zepsol sie;/ brak wspomagania itp.probowal cos naprawic musiaby siedziec z 3 h i w nim grzebac.;/wiec jedziemy jednym nowym. A do tego prawie zawalu dostalam bo wjechal tym popsutym na podworku nie zaciagnol chamulca wysiadl by zobaczyc ile miejsca ma i co zaczol sie toczyc do tylu do ogrodka a ten chcial go zatrzymac.zaczelam sie drzec bo juz go pod autem widzialam albo ze zlamana stopa;/ na szczescie moj brat podlecial i zachamowal go.powiem wam ze prawie sie rozryczalam..;/
Ło matko co za przygody! Spokojnie, najważniejsze, że nic się nie stało Twojemu facetowi.
Stary 2017-06-14, 21:33   #2569
majkas
Zadomowienie

Cześć dziewczyny,

Nie miałam czasu wcześniej napisać. Otóż w dniu w którym listownie dostałam wyniki cytologii, dostałam też zaproszenie na sprawdzenie piersi w szpitalnej klinice leczenia raka. Położna mi powiedziała że to nie jest rutynowe w ciąży, ale pewnie skoro system mnie oznaczył po cytologii jako "po 35 r.ż." to chcą rutynowo sprawdzić i powinnam iść.

No to poszłam. Po 1.5h czekania wchodzę do gabinetu i się okazuje że moja lekarka prowadząca (z przychodni) coś namieszała i mnie zgłosiła jako kobietę karmiącą z wykrytym guzkiem w jednej piersi...

Skończyło się na tym, że pani doktor pomacała, stwierdziła że wszystko okej i po 3minutach wyszłam z gabinetu.

Pal licho stracony czas, ale szkoda mi tej młodej mamy która czeka od tygodni na wezwanie do badania... Ciekawe czy dojdą do tego z kim mnie lekarka pomieszała

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-06-15, 05:06   #2570
PPPatinka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez majkas Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,

Nie miałam czasu wcześniej napisać. Otóż w dniu w którym listownie dostałam wyniki cytologii, dostałam też zaproszenie na sprawdzenie piersi w szpitalnej klinice leczenia raka. Położna mi powiedziała że to nie jest rutynowe w ciąży, ale pewnie skoro system mnie oznaczył po cytologii jako "po 35 r.ż." to chcą rutynowo sprawdzić i powinnam iść.

No to poszłam. Po 1.5h czekania wchodzę do gabinetu i się okazuje że moja lekarka prowadząca (z przychodni) coś namieszała i mnie zgłosiła jako kobietę karmiącą z wykrytym guzkiem w jednej piersi...

Skończyło się na tym, że pani doktor pomacała, stwierdziła że wszystko okej i po 3minutach wyszłam z gabinetu.

Pal licho stracony czas, ale szkoda mi tej młodej mamy która czeka od tygodni na wezwanie do badania... Ciekawe czy dojdą do tego z kim mnie lekarka pomieszała

O matko niech dojdą do tego jak najszybciej bo przy guzkach czas jest najważniejszy

PPPatinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-15, 08:11   #2571
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hapinka Pokaż wiadomość
Dziewczyny głupie pytanie ale gdzie w aplikacji preglife zmienia się język ? Ściągnęłam bo była polecana ale mam chyba po niemiecku, przelecialam każda tabelkę i nie znalazłam opcji języka Hyhy

Z tym samym mam problem

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Stary 2017-06-15, 08:12   #2572
makeuplife
Rozeznanie

Cytat:
Ło matko co za przygody! Spokojnie, najważniejsze, że nic się nie stało Twojemu facetowi.
To ja wczoraj spokojnie sobie siedze w domku a tu 3 typow chce mnie okraść i rozjechac autem jak chcialam nagrac ich samochód i tablice . Takie stresu sie wczoraj nabawilam , ze nie chce sobiw tego przypominac nie dosc ze infekcja to kesscze z nerwowo mnie tak brzuch boli strasznie 😔 nie czuje sie juz bezpiecznie w domu 😑

Stary 2017-06-15, 08:16   #2573
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wanilka5 Pokaż wiadomość
Dziekuje przyda się; )

Ale przygody. Dobrze ze wszystko zakończyło sie pozytywnie.
Co do przygód to ja tez dwa dni temu miałam niezła akcje. Złapałam za gorący garnek i cała prawa dłoń poparzylam. Ale tak mega ze cały dzień i cała noc siedziałam z wiaderkiem wody z lodem i moczyłam rękę. Jak tylko wyciągałam to paliło żywym ogniem. Masakra. Ma szczęście już nie boli.

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
To ja wczoraj spokojnie sobie siedze w domku a tu 3 typow chce mnie okraść i rozjechac autem jak chcialam nagrac ich samochód i tablice . Takie stresu sie wczoraj nabawilam , ze nie chce sobiw tego przypominac nie dosc ze infekcja to kesscze z nerwowo mnie tak brzuch boli strasznie nie czuje sie juz bezpiecznie w domu

Co ty? Jeju jakie przygody.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-06-15, 08:20   #2574
makeuplife
Rozeznanie

Cytat:
Ale przygody. Dobrze ze wszystko zakończyło sie pozytywnie.
Co do przygód to ja tez dwa dni temu miałam niezła akcje. Złapałam za gorący garnek i cała prawa dłoń poparzylam. Ale tak mega ze cały dzień i cała noc siedziałam z wiaderkiem wody z lodem i moczyłam rękę. Jak tylko wyciągałam to paliło żywym ogniem. Masakra. Ma szczęście już nie boli.

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Co ty? Jeju jakie przygody.

Dajcie spokoj co za ludzie chodza po tym swiecie 🖓 mam takiego nerwa , nie moge sie uspokoić cala noc co chwile sie budzilam 😔

Stary 2017-06-15, 08:22   #2575
dwakolory1
Wtajemniczenie

Ja to wogole mam słaby okres chyba. Od trzech dni złe sie czuje, brzuch boli i wogole. Dodatkowo to poparzenie. Mój syn wczoraj wywinął nr. Zadzwonili ze szkoły ze bardzo złe sie czuje i żeby go do domu zabrać. Ja pojechać nie mogłam wiec tz z pracy sie wyrwał i go odebrał. I co sie okazało? Ze młody człowiek symulował bo mu sie nie chciało w szkole siedzieć. Ręce opadają. Wogole straszny bunt ostatnio przechodzi. Coraz więcej z nim problemów. Mój były mąż go buntuje. Wiec jak od niego przyjeżdża to już wogole dramat jest. Ja to przeżyje. Ale z tz mam wrażenie ze coraz gorsze stosunki maja.
Poza tym dopada mnie dół. Taka ładna pogoda. A js w łóżku. Wszyscy wyjeżdżają na urlop. A ja w tym roku nic. Wszędzie pachną grille. A ja nawet grila zrobić nie mogę. Kobiety przechodzą ciąże w miarę normalnie. A ja ! Dramat.
Ot tak wyżalić sie musiałam

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Stary 2017-06-15, 08:24   #2576
makeuplife
Rozeznanie

Cytat:
Ja to wogole mam słaby okres chyba. Od trzech dni złe sie czuje, brzuch boli i wogole. Dodatkowo to poparzenie. Mój syn wczoraj wywinął nr. Zadzwonili ze szkoły ze bardzo złe sie czuje i żeby go do domu zabrać. Ja pojechać nie mogłam wiec tz z pracy sie wyrwał i go odebrał. I co sie okazało? Ze młody człowiek symulował bo mu sie nie chciało w szkole siedzieć. Ręce opadają. Wogole straszny bunt ostatnio przechodzi. Coraz więcej z nim problemów. Mój były mąż go buntuje. Wiec jak od niego przyjeżdża to już wogole dramat jest. Ja to przeżyje. Ale z tz mam wrażenie ze coraz gorsze stosunki maja.
Poza tym dopada mnie dół. Taka ładna pogoda. A js w łóżku. Wszyscy wyjeżdżają na urlop. A ja w tym roku nic. Wszędzie pachną grille. A ja nawet grila zrobić nie mogę. Kobiety przechodzą ciąże w miarę normalnie. A ja ! Dramat.

Wszystko będzie dobrze kochana glowa do góry 😘 okres buntu minie ale chyba musisz porozmawiac ze swoim bylym o malym bo tak nie moze byc 😑

Stary 2017-06-15, 08:27   #2577
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Wszystko będzie dobrze kochana glowa do góry okres buntu minie ale chyba musisz porozmawiac ze swoim bylym o malym bo tak nie moze byc

Ciężki temat. Nie mogę sie z nim dogadać. Niby wszystko rozumie. A i tak robi swoje. Podważa nasze postanowienia i metody. Ciagle z nim jakiś problem.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Stary 2017-06-15, 08:56   #2578
ila1000
Rozeznanie

Cytat:
To ja wczoraj spokojnie sobie siedze w domku a tu 3 typow chce mnie okraść i rozjechac autem jak chcialam nagrac ich samochód i tablice . Takie stresu sie wczoraj nabawilam , ze nie chce sobiw tego przypominac nie dosc ze infekcja to kesscze z nerwowo mnie tak brzuch boli strasznie 😔 nie czuje sie juz bezpiecznie w domu 😑

oooo matko!!! Masakra... możesz dzisiaj poleżeć?

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:

Z synem to taki okres może być niestety sama wiesz... a były powinien w tym wspierać... ale niestety z byłymi bywa zazwyczaj na opak...
Kochana niech Ci tż wyniesie jakiś wygodny leżak na podwórko / taras i się relaksuj! Bierz książkę, słuchawki na uszy, co kto lubi. To tylko jedno lato trzeba poświęcić a tyle lat przed Tobą. Trzeba sobie jakoś tłumaczyć i radzić półśrodkami. Wiem, że pewnie to wiesz, a po prostu chwile zwątpienia przychodzą. Też takie miewam. I pewnie każdy, kto jest w takiej sytuacji.. Z tego co pamiętam, masz przyzwolenie na krótkie spacery nawet. Będzie dobrze z dzidziulkiem, musi być.
Stary 2017-06-15, 09:29   #2579
holly123456
Rozeznanie

Cytat:
Ja poproszę zdjęcie

https://www.olx.pl/oferta/sukienka-c...7-IDmCoZs.html

https://www.olx.pl/oferta/spodnie-h-...7-IDmCoPQ.html.
Proszę

Stary 2017-06-15, 09:54   #2580
olala22
Rozeznanie

Witam mamuśki Ja wyjeżdżam na długi weekend i będę miała ograniczony dostęp do Internetu ale postaram się wam podczytywać.

Sorry za bałagan na zdjęciu ale się pakowałam

Pozdrawiam z Oliwką

Nie wiem jak zdjęcie przekręcić w telefonie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20170615_10_34_35_Pro_LI.jpg (67,8 KB, 66 załadowań)

Ostatnie farbowanie 18.09.2014 - wracam do naturalnych włosów - wróciłam

Edytowane przez olala22
Czas edycji: 2017-06-15 o 10:02
olala22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości