|
|
#3751 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpniówki 2017 <3 cz.4
Kupiłam płyn do płukania właśnie białego jelenia ale w sumie jak porozmawiałam ze znajomymi i poczytałam troszkę to wyszło ze sam proszek wystarczy i tylko wyprasować później. I szczerze ubranka super. Mięciutkie, pachnące po praniu. W moim odczuciu nie potrzeba płynu. A i ustawiałam pralkę na program z dłuższym płukaniem. Im mniej specyfików tym lepiej
|
|
|
|
#3752 |
|
Raczkowanie
|
Cześć sierpnióweczki, tu Wasza pierwsza Aniołkowa mama
Ogłaszam uroczyście, że jestem z trzecim dzidziusiem w ciąży i daj Boże zostanę lutówką 2018 Wszystko składa się póki co bardzo ładnie, beta o ponad 1000 wyższa niż z poprzednimi dziećmi. Trzymajcie kciuki i szczęśliwych rozwiązań!
|
|
|
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry na wieczór
![]() U mnie kolejny intensywny dzień. Zobaczę ile mi się uda nadrobić zanim padnę
|
|
|
|
#3754 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3755 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
A warunki z opisu takie jak na Polnej
![]() Cytat:
O dziwo obudziłam się bez mlecznych plam na piżamie Cytat:
W każdym razie dobrze, że oddałaś na reklamację Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Cytat:
Moja firanka powinna do mnie dotrzeć na dniach Pani u której zamawiałam się doczepiła, że całość jaką skomponowałam będzie smutna, ale co ja poradzę na to, że nie chcę różowych księżniczek na całej firance Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#3756 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój dzisiejszy dzień to chyba najbardziej efektywny od czasu przymusowego zwolnienia. Pranie i prasowanie części ciuszkow ogarnięte, poukladane w szafie łazienkowej i w głównej szafie ![]() Łóżeczko puszczone do realizacji, juz nie mogę się doczekać aż bedzie gotowe Jedyne, co zostało z zakupów to Ikea - materacyk, wanienka i torby do pakowania i segregowania. I praktycznie do porodu i pierwszych tygodni jestem wyprawkowo przygotowana ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3757 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3758 |
|
Raczkowanie
|
"W następnej części wrzucimy je do zagonionych mam z karnymi pitynkami i siusiakami
"Ej, ej, jak nie chce byc nigdzie wrzucana:P Czytam Was na biezaco, ale faktycznie nie udzielam sie. Moja corka ma ostatnio troszke problemow zdrowotnych, wiec czasu mi brak:/ Jezeli chodzi o szkraba w brzuchu to wazy 1800 g i ma sie dobrze;-) Prawdopodobnie bedzie sie nazywala Marysia - tz na razie sie nie zgadza. Ale ssspoko, do sierpnia go przekonam-od czego mamy w koncu nasze magiczne, kobiece moce, he? } Pozdrawiam wszystkie Mamusie, trzymam za Was kciuki, za Aniolkowa rowniez! Teraz odezwe sie pewnie tuz przed porodem, he! ☺ Ahoj! Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3759 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślałam, że może te płyny są jakoś szkodliwe, ale jeśli tylko o to chodzi, to spoko. Zawsze to jakiś wydatek mniej Ja już kupiłam, więc wykorzystam, ale późnij sprawdzę, czy robi jakąś większą różnicę. Cytat:
![]() A nawet rozmawiałyśmy jakiś czas temu o tym, że na Wizażu pojawiają się już lutówki 2018 - miło słyszeć, że jesteś wśród nich ![]() ---------- Dopisano o 01:23 ---------- Poprzedni post napisano o 01:18 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3760 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
życzę Ci dłuuuuugiej i donoszonej ciąży i zdrowiutkiego dzidziolka Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 02:58 ---------- Poprzedni post napisano o 02:52 ---------- Cytat:
Pani niech się nie czepia. Mnie też by nie urządzały różowe księżniczki na każdym cm2 firanki Cytat:
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3761 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Spac nie moge..... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3762 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane za pomocą mTalk ---------- Dopisano o 05:58 ---------- Poprzedni post napisano o 05:52 ---------- Cytat:
Jeelp nigdy nie próbowałam bo w stosunku do innych to drogi był. A pranie to co drugi/trzeci dzień z takim maluszkiem robiłam. Wysłane za pomocą mTalk |
||
|
|
|
#3763 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny, tak zachwalacie ten bobini, ze kupię przy najblizszej okazji
on bywa w rossmanie albo lidlu, biedrze lub tesco? Czy tak pachnie plyn do płukania czy musi byc tez do prania? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!Miło że się odezwałaś |
|
|
|
|
#3765 |
|
Rozeznanie
|
usagisama to cudowne wieści, życzę bezproblemowej ciąży i pokażesz dzidziola w lutym 😀
Witamy nową mamę. Hanala Bobini na pewno jest w Rossmanie i jest na niego właśnie promocja Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3766 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3767 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3768 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oprocz tego co wrzucilas jeszcze jest taki Screenshot_2017-06-15-08-54-02.png Na razie zrobilam 3 prania w dzidziusiu, a kupilam 2xproszek i 1xplyn ale po moich porzadkach wczorajszych smialo moge kupic zapas bobini Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3769 |
|
Zadomowienie
|
Hmm w aplikacji mi wyskakuje ze tylko jeden płyn i jeden proszek są dostepne
TZ bedzie w piatek w IKEA to poprosze go tez zeby zajrzal do rossmanow bo tam dwa obok siebie.Warto wyprobowac pieluchy z Rossmanna? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3770 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Isagisama, skoro beta tak wysoka, to może bliźniaki?
|
|
|
|
|
#3771 |
|
Rozeznanie
|
Ja słyszałam dużo dobrego o tej wersji pieluch babydream fun&fit. Ogólnie chcę przetestować pampersy, dady, toujours i właśnie te rossmannowe.
|
|
|
#3772 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3773 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry mam nadzieje,ze wszystkie sierpniówki dziś odpoczywają i się oszczędzają 😊
Cytat:
|
|
|
|
#3774 |
|
Rozeznanie
|
Tak toujours -> lidl, dada -> biedronka, babydream fit&fun -> rossmann
|
|
|
|
#3775 |
|
Raczkowanie
|
Cześć!
![]() Odezwę się i ja bo trochę mi się głupio zrobiło. Czytam Was na bieżąco ale lenistwo i wygoda nie pozwala mi się tutaj odezwać... Fb jest dla mnie mega wygodny, mam teraz mnóstwo czasu i praktycznie cały czas mam otwarty i tam się udzielam. Ale dla nie fejsbukowiczek, Leon ma się dobrze, rośnie na dużego chłopca. Plasuje się pomiędzy 50 a 90 centylem cały czas. U mnie trochę gorzej, szyjka otwarta na półtorej palca, skróciła się z 40 do 29mm. Leżę, oszczędzam się bo chcę go nosić jeszcze z 3 tygodnie przynajmniej. Póki co kończymy 34tydzień. W poniedziałek dodatkowa kontrola co z szyjką i jak wyszedł posiew moczu, bo były nadal bakterie w ogólnym. Co do proszków, ja używałam do prania dzidziusia. Pierwsze pranie robiłam w balsamie, do tego płyn do płukania, a co teraz kupiłam proszek w gemini jeszcze. Później pewnie przejdę na lovelę czy bobini. Czyli to co jest dostępne stacjonarnie w promo. Pampki - jedno opakowanie premium care pampers, ale to tylko 22 sztuki. Mamy też jedno opakowanie z lidla, dwójek. I sama nie wiem co robić, bo jak się urodzi w terminie i będzie duży to w jedynkach niewiele pochodzi. A jak przed terminem to będzie wymiarowy jak zwykły szkrab i przyda się więcej jedynek. Dlatego więcej nie kupuję, mąż musi mieć zajęcie jak ja będę w szpitalu I wiecie co? Teraz jak nie wiem ile mi zostało do końca zaczęłam patrzeć na siebie, a konkretnie na brzuch zupełnie inaczej. Mimo, że obtłuściłam się w każdym miejscu, urosłam o 2 rozmiary i niedługo dobiję 20kg+ zaczęłam się sobie w końcu w ciąży podobać. Pozdrawiamy |
|
|
|
#3776 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Najwazniejsze ze już zaraz bedziesz donoszona Super ze podoba Ci się jak wyglądasz zwłaszcza w koncowce ja już się czuje taka wielka i nie wiem jak można mieć jeszcze większy brzuch hehe![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3777 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3778 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Marina miała dzisiaj prawdziwe święto, bo w kościele mszę prowadził jej ulubiony ksiądz i większość mszy była śpiewana, a ona uwielbia jego głos Przez całą mszę miałam imprezę w brzuchu Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lepiej późno niż wcale Świetne podejście
|
|||||
|
|
|
#3779 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzięki!
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#3780 | |
|
Raczkowanie
|
Hej😘
Dawno mnie tu nie było, próbuje Was chociaż troszeczkę nadrobić, ale trochę u mnie pod górkę się porobilo i dopiero dzisiaj mam dzien leniuchowania... Mój TŻ złamał sobie prawa rękę i ma na 6 tygodni w gipsie, na dodatek nadal strasznie go boli😞 Także póki boli to zostałam ze wszystkim sama, stara mi sie pomagać jak tylko może ale mi go jest strasznie szkoda, tymbardziej ze okropnie polamany ma nadgarstek i ten ból mu promieniuje na całą rękę 😢 Tyle dobrze że wszystkie rzeczy wyprawkowe mam ogarniete i nic ciezkiego nie trzeba nosic, została do kliknięcia apteka, płyny do prania kupię w rossmanie skoro polecacie i pampersy Dada w Hebe (wybieram narazie Dade bo mam próbki które dostałam na badaniach prenatalnych i czytałam dobre opinie, wiec nie będę póki co przepłacać a i tak pupka Maluszka sama zadecyduje w czym jej dobrze😉 .W przyszlym tygodniu zabieram się za generelne porządki i ułożenie rzeczy Małej w szafie☺ Ogólnie powinnam mieć wiecej czasu to będę tu na bieżąco😊 Gratuluje wszystkich udanych wizyt😘 Cytat:
Wczoraj przyszła mi paczuszka z allegro😊 Za dwa tygodnie wjeżdża łóżeczko, coraz bardziej zdaję sobie sprawe z tego że już coraz bliżej i Anastazja będzie z nami, a dopiero co pamiętam kiedy robilam test ciążowy😱 Też czasem zastanawiacie się jak to będzie i czy dacie rade? Ja mam czasem takie myśli... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Nextime1711 Czas edycji: 2017-06-15 o 12:54 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:57.

Wszystko składa się póki co bardzo ładnie, beta o ponad 1000 wyższa niż z poprzednimi dziećmi. Trzymajcie kciuki i szczęśliwych rozwiązań! 
co z tym zrobić?
W każdym razie dobrze, że oddałaś na reklamację 

życzę Ci dłuuuuugiej i donoszonej ciąży i zdrowiutkiego dzidziolka

teraz kupiłam proszek w gemini jeszcze. Później pewnie przejdę na lovelę czy bobini. Czyli to co jest dostępne stacjonarnie w promo.
. Najwazniejsze ze już zaraz bedziesz donoszona