Nałogowe kosmetykoholiczki - część 3 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-06, 15:30   #451
cmoksia
Zakorzenienie

GG do cmoksia Send a message via Skype™ to cmoksia
Dot.: Nałogowe kosmetykoholiczki - część 3

yy zgubiłam się.. używałaś jej?
Stary 2008-05-06, 15:37   #452
zizou
Zakorzenienie

kupilam sobie butki mam ochote na takie same tylko czarne
Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei
zizou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 16:26   #453
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zizou Pokaż wiadomość
kupilam sobie butki mam ochote na takie same tylko czarne
czyli jakie
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 16:27   #454
Olaola
Zadomowienie

Zizou, jako że dobiłyśmy targu na szachownicę, to postanowiłam Cię tu napiętnować za łamanie odwyku muahaha

Olaola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 17:06   #455
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

ziz, kolejna szachownica?

ja dorwałam dziś Hypnose Elixir!! w 5ciu Sephorach byłam!!

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 17:26   #456
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
czyli jakie
z okraglym noskie, wielka kokarda i odkryta pieta, w ccc kupilam szare, sa jeszcze czarne z aksamitu...
Cytat:
Napisane przez Olaola Pokaż wiadomość
Zizou, jako że dobiłyśmy targu na szachownicę, to postanowiłam Cię tu napiętnować za łamanie odwyku muahaha

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
ziz, kolejna szachownica?
jesli nie ebdzie dobra dla mnie to dam ja mamie jej bedzie pasowac na pewno
Stary 2008-05-06, 17:50   #457
pakosta
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny jaki zapach mazidel z TBSu polecacie? chce sobie kupic maselko i scrub w tej samej tonacji zapachowej i sie zastanawiam po przewachaniu wszystkiego tam nabawilam sie tylko okropnej migreny

Migdał i grejfrutek Tylko konsystencja zupełnie inna, migdał gęsty, mocno maślany, grejfrucik lekki.

Cytat:
jesli nie ebdzie dobra dla mnie to dam ja mamie jej bedzie pasowac na pewno
Ale która? Berries?

---
dopisuję się

Estella
Hosenka
rzyrafka
emememsik
zizou
0306
snowqueen
iceflower
madziarra
MagJa
isa6666
pakosta

---
Dzisiaj rano doznałam szoku. 2 razy.
1. zrobiłam sobie peeling (zaczęła mi się łuszczyć skóra na czole, od razu pomyślałam że 3 dni pielęgnacji nie aptecznej ją tak urządziły, ale okazało się że to działkowe bezfiltrowe słonko) i postanowiłam nałożyć maseczkę. Zapomniałam, że wywaliłam moją Lumene i nie mam nic. Więc znalazłam jedną foremkę Givenchy Black For Light Jakoś nie skojarzyłam że ona taka czarna jest, ale po rozsmarowaniu wyglądałam jakbym się kohlem wymazała na twarzy. To z bogiem, zmyłam po 20 minutach tonikiem. Ale z paznokci mi nie zeszła I poszłam z takimi długaśnymi brudasami na uczelnię

2. postanowiłam wklepać więcej mojego nowego kremu z Olaya. Wysmarowałam się i biorę się za pudrowanie, zaglądam w lusterko, a ja jestem... prosiak. Normalnie róż na twarzy. Okazało się, że jak się nałoży ten krem w większej ilości to to jego rozświetlenie (mica) staje się, e... bardzo widoczne, ale w formie nie drobinek tylko błysku jak masa perłowa, niestety zbyt różowego. Ale powiem Wam, że jeśli ktoś lubi taki kolor, to est to GENIALNY rozświetlacz pod sypki puder. Ja nie mając czasu na zmywanie przypudrowałam sypkim Clinique i karmelowymi pryzmami, a efekt - bajka Gładka, żywa, zdrowa cera.

I odebrałam moje szampony Klorane, to był 3 szok - one mają SLS na początku, ale za to ziele na 3 czy 4 miejscu, więc może nie będą złe.

Wymiana
pakosta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 17:54   #458
0306
Zadomowienie

GG do 0306

A ja zabieram się za gotowanie , a raczej naukę gotowania. Dziś przychodzi na kolację znajomy, postanowiłam zrobić naleśniki z białym serem i owocami oraz nutellą. Ale zrobię je wg przepisu, jaki podał mi znajomy mojego TZta - francuski kucharz.
He, he, he, choć w kuchni stawiam pierwsze kroki ponoć mam do tego talent. Zadziwiłam już rodzinę, teraz pora na TZta . Dotąd on gotował, a ja udawałam, że mam w kuchni dwie lewe ręce .
Cmoksiu jeszcze pytanie do Ciebie, bo Ty tu jesteś ekspertem kulinarnym, znasz jakiś fajny przepis na rybę w zielonym pieprzu albo wołowinę w ananasach? TZ wraca w piątek, chciałabym przyrządzić coś z jego ulubionych rzeczy .

0306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 18:05   #459
isa666
Zakorzenienie

Aga gotowanie to super sprawa i niezła zabawa; pamiętam jak ja stawiałam pierwsze kroki i choć mistrzem nie jestem(np. nie umiem wogóle gotować zup) to lubię kombinować coś z mięska i wszelkie wypieki
Najbardziej się nie mogę doczekać aż będą truskawki, będę robić moje ukochane babeczki
Stary 2008-05-06, 18:25   #460
0306
Zadomowienie

GG do 0306

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Aga gotowanie to super sprawa i niezła zabawa; pamiętam jak ja stawiałam pierwsze kroki i choć mistrzem nie jestem(np. nie umiem wogóle gotować zup) to lubię kombinować coś z mięska i wszelkie wypieki
Najbardziej się nie mogę doczekać aż będą truskawki, będę robić moje ukochane babeczki
Eeee, piec toja piekłam, z musu, TZ jest mistrzem w kuchni, ale wypieków nie potrafi, a jako że ja amatorka, musiałam się nauczyć. Tylko gotować nie gotowałam, bo mi wstyd było przed TZtem, żem taki laik (to wersja oficjalna, bo prawda poniekąd jest taka, że z lenistwa ).
A propos zup, nic prostszego . Np rewelacyjny krem z pora z różnymi gatunkami sera i grzankami czosnkowymi, albo zupka cygańska - takie i mięsko i zupka

Stary 2008-05-06, 18:34   #461
Olaola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pakosta Pokaż wiadomość

Ale która? Berries?
Bare Bronze

Zizou: polecam kokosowe masełko - właśnie po raz pierwszy w życiu stosuję bodyszopowe masełko (właśnie kokos), które było dołączone do majowej Marie Claire i jestem ZACHWYCONA zapachem... ale też i nawilżeniem i komfortem stosowania.

I pomyśleć, że tak długo się broniłam przed masełkami TBS
Olaola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 18:56   #462
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0306 Pokaż wiadomość
Eeee, piec toja piekłam, z musu, TZ jest mistrzem w kuchni, ale wypieków nie potrafi, a jako że ja amatorka, musiałam się nauczyć. Tylko gotować nie gotowałam, bo mi wstyd było przed TZtem, żem taki laik (to wersja oficjalna, bo prawda poniekąd jest taka, że z lenistwa ).
A propos zup, nic prostszego . Np rewelacyjny krem z pora z różnymi gatunkami sera i grzankami czosnkowymi, albo zupka cygańska - takie i mięsko i zupka
A ja nie umiem z zup ugotować nawet rosołu Chyba to dlatego, że ja generalnie nie przepadam za zupami, wolę mięsko
I uwielbiam robić wszelkie zapiekanki: z ziemniaków, pieczarek, brokułów, makaronu itp. Tu moja inwencja twórcza nie zna granic.

Jutro wreszcie jade na zakupy(), tylko nim dotrę do Krakowa to pewnie mi zejdzie z półtorej godziny, bo przez remonty u mnie na wsi są co kawałek światła i czeka się ok. 5 minut nim się zmnieni na zielone Przez to odcinek 10 km zamiast w 15 minut przejeżdża się w ok. 40 Chcę być w G.Krak po 9, tuż po otwarciu, więc przed 8 muszę już jechać.
Stary 2008-05-06, 19:14   #463
0306
Zadomowienie

GG do 0306

Isa, ja też kiedyś nie znosiłam zup, ale teraz się w nich rozsmakowałam
Rosół to banał, nawet ja potrafię całkiem niezły ugotować .

Zakupy naleśnikowe zrobione. Byłam z psiakiem w osiedlowym sklepie, po drodze spotkaliśmy jego wielką miłość, mój Tofik ma 20 cm "wzrostu", a szaleje z wzajemnością za prawie metrowym wodołazem . Całkiem jak jego pancio lubi wysokie kobiety .

Zrobiłam sobie drinka i zaraz zabieram się za ciasto na te naleśniki. Po takim obżarstwie cały efekt dietetyczno-masażowo-preparatowy pójdzie się "paść", ale co tam.

Stary 2008-05-06, 19:32   #464
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olaola Pokaż wiadomość
Bare Bronze

Zizou: polecam kokosowe masełko - właśnie po raz pierwszy w życiu stosuję bodyszopowe masełko (właśnie kokos), które było dołączone do majowej Marie Claire i jestem ZACHWYCONA zapachem... ale też i nawilżeniem i komfortem stosowania.

I pomyśleć, że tak długo się broniłam przed masełkami TBS
pakosto bare bronze, dobialm targu z Ola
[Marta jesli chcesz licytowac berries to smialo, mnie na niej az tak nie zalezy ]

dzieki za polecenie maselek, chce wlasnie czegos tresciwego. jutro tam sie wybieram to obwacham

wrocilam z galerii z dwoma parami spodni i koszulka spodnie jedne to krotkie dresiki ktore zlatuja mi z dupy a drugie to eleganckie, czarne, przed kolano. a bluzka biala w niebieski prazek, marszczona w biuscie i wygladam, jakbym w piatym miesiacy co najmniej byla
Stary 2008-05-06, 19:36   #465
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

0306, musze Ci powiedzieć, że chyba zapoczątkowałaś te wszystkie kambeki . Nie wiem co prawda na ile ten moj kambek jest trwaly i przyszlościowy, ale Tobie zyczę jak najlepiej
madziarra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 19:44   #466
0306
Zadomowienie

GG do 0306

Cytat:
Napisane przez madziarra Pokaż wiadomość
0306, musze Ci powiedzieć, że chyba zapoczątkowałaś te wszystkie kambeki . Nie wiem co prawda na ile ten moj kambek jest trwaly i przyszlościowy, ale Tobie zyczę jak najlepiej
Kurczę, może zacznę zarabiać jako czarownica .
Żartuję, Kochana życzę Ci by był trwały i cieszę się, że jesteś szczęśliwa!
Dziewczyny, zwłaszcza te nadal samotne i z róznych powodów nieszczęśliwe, przesyłam Wam moc pozytywnej energii!

EDIT: która używała Bioderma Photoderm Max SPF 50+ ?
Zapchał Was?

Stary 2008-05-06, 19:50   #467
snowqueen
Zakorzenienie

zizou kurde, a ja byłam dziś obok CCC, ale jakoś tam nei zajrzałam. Jutro to nadrobię
A gdzie takie spodnie czarne eleganckie przed kolano? Poluję na takie od miesiąca!!

Ja też byłam na zakupach, wróciłam z wisiorkiem, kolczykami, dwoma szaliczkami, 2 stringami, i kompletem seksownej bielizny z La Senza

A poza tym dostałam ataku alergii, pieką mnie oczy, swędzą policzki, leje mi się z nosa i spuchło mi gardło, aż boli przełykanie.. Nie wiem co się dzieje normalnie Nigdy aż tak nei reagowałam

madziarra
snowqueen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 19:52   #468
zizou
Zakorzenienie

snow w h&m ja tez mam objawy alergiczne od jakiegos czasu, byl moment, ze wygladalam jak krolik - male oczka, spuchniete wargi... straszne. a gardlo tez juz przerabialam, nawet ziewnac nie moglam, tak bolalo
Stary 2008-05-06, 19:58   #469
cmoksia
Zakorzenienie

Cytat:
A ja zabieram się za gotowanie , a raczej naukę gotowania. Dziś przychodzi na kolację znajomy, postanowiłam zrobić naleśniki z białym serem i owocami oraz nutellą. Ale zrobię je wg przepisu, jaki podał mi znajomy mojego TZta - francuski kucharz.
He, he, he, choć w kuchni stawiam pierwsze kroki ponoć mam do tego talent. Zadziwiłam już rodzinę, teraz pora na TZta . Dotąd on gotował, a ja udawałam, że mam w kuchni dwie lewe ręce .
Cmoksiu jeszcze pytanie do Ciebie, bo Ty tu jesteś ekspertem kulinarnym, znasz jakiś fajny przepis na rybę w zielonym pieprzu albo wołowinę w ananasach? TZ wraca w piątek, chciałabym przyrządzić coś z jego ulubionych rzeczy .
oj nie mam pojęcia dzisiaj na zakupach zastanawiałam się właśnie czy nie kupić sobie zielonego pieprzu i młynka ostatecznie kupiłam kolorowy w młynku Kamisa
a ananasa toleruję tylko z rybą słodko-kwaśną

jeżeli chcesz bardzo chętnie poszukam Ci przepisów, ale niestety, nie będą one przeze mnie sprawdzone

- -

pisałam Wam w niedzielę, że skusiłam się na eyeliner w słoiczku Inglota, prawda? Dzisiaj go użyłam i... zakochałam się mam idealne kreski od 0,5mm do 3mm, wywinięte, z idealnym zakończeniem, jedno pociągnięcie i jest cała kreska, nie trzeba się paćkać, ma idealną konsystencję i jest smoliście czarny.
Krótko mówiąc - stila może się schować

Cytat:
EDIT: która używała Bioderma Photoderm Max SPF 50+ ?
Zapchał Was?
ja zapchał wszystkie filtry biodermy mnie zapychają

aa w ogóle zapomniałam się pochwalić, że kupiłam sobie w promocji w KappAhlu 3 pary majtek i zapłaciłam za 2
Stary 2008-05-06, 20:06   #470
zizou
Zakorzenienie

Daria ja tez zakochana w lajnerku inglota piekne krechy robi.

snow, rzyrafko - buty takie jak na drugim zdjeciu w tym linku jutro dokupie jeszcze czarne http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=325
Stary 2008-05-06, 20:07   #471
snowqueen
Zakorzenienie

zizou ło jeny, piękne Pewnie nie będzie mojego super rozmiaru 36, ale sprawdzę...
Stary 2008-05-06, 20:12   #472
0306
Zadomowienie

GG do 0306

Cytat:
Napisane przez cmoksia Pokaż wiadomość
oj nie mam pojęcia dzisiaj na zakupach zastanawiałam się właśnie czy nie kupić sobie zielonego pieprzu i młynka ostatecznie kupiłam kolorowy w młynku Kamisa
a ananasa toleruję tylko z rybą słodko-kwaśną

jeżeli chcesz bardzo chętnie poszukam Ci przepisów, ale niestety, nie będą one przeze mnie sprawdzone

ja zapchał wszystkie filtry biodermy mnie zapychają

aa w ogóle zapomniałam się pochwalić, że kupiłam sobie w promocji w KappAhlu 3 pary majtek i zapłaciłam za 2
Oj nie chcę Cię kłopotać, myślałam, że masz może jakieś sprawdzone, ale dziękuję za chęci .

Co do Biodermy, czyli jednak on jest winowajcą mojego wysypu .
Kurczę, bez filtra na buzi nie wyjdę , Avenka będzie najwcześniej we czwartek, a ja mam tylko tę ...olerną Biodermę . Chyba, że wypaćkam się Piz Buinem do ciała , przez jeden góra dwa dni z SPF 30 chyba nie nabawię się przebarwień . Tym bardziej, że kwasów nie stosuję teraz rzadnych, tylko mikrodermabrazja i Active C.

Stary 2008-05-06, 20:12   #473
zizou
Zakorzenienie

snow sa 36 bo sama takie wzielam. wprawdzie musze je lekko przerobic bo ten paseczek z tylu bedzie spadal, musze go skrocic minimalnie, ale to da sie zrobic niewidocznie
Stary 2008-05-06, 20:15   #474
snowqueen
Zakorzenienie

Hmmm no to pójdę tam Może akurat...
Jakoś rzadko do tego CCC zachodzę, a widzę, że tam naprawdę ładne buty można znaleźć

W ogóle dzisiaj w SP wypełniłam jakąś ankietę LRP, dostałam katalog z ośmioma próbkami i kartą pierwszego zakupu, po której dostaje się kartę stałego klienta. Tylko że pewnie przy internetowych zakupach nic mi ona nie da...
Stary 2008-05-06, 20:21   #475
cmoksia
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o rybę to znalazłam narazie tyle:
Tilapia w sosie z zielonego pieprzu
Filtey z miętusa w zielonym pieprzu
Panga w sosie z kaparami i zielonym pieprzem
Filet z łososia z zielonym pieprzem
Okoń nilowy w cieście

ja bym pewnie zrobiła łososia, bo chodzi za mną od ponad miesiąca
Stary 2008-05-06, 20:22   #476
0306
Zadomowienie

GG do 0306

Cytat:
Napisane przez snowqueen Pokaż wiadomość

W ogóle dzisiaj w SP wypełniłam jakąś ankietę LRP, dostałam katalog z ośmioma próbkami i kartą pierwszego zakupu, po której dostaje się kartę stałego klienta. Tylko że pewnie przy internetowych zakupach nic mi ona nie da...
Ja też kcem , w każdej SP dają? Mam co prawda kartę stałego klienta z 10% zniżką na Avene, Vichy, LRP, Nuxe i Biodermę w jednej z opolskich aptek, ale tam mają tak zbójeckie ceny, że nawet ze zniżką wychodzi drogo, np ostatnio za dużą termalkę, nawilżające mleczko do demakijażu i tonik nawilżający (wszystko Avene) zapłaciłam ze zniżką prawie 180 zł .

EDIT: Dariu, jesteś wielka . Zaraz te przepisy oblookam .

Stary 2008-05-06, 20:26   #477
snowqueen
Zakorzenienie

Aga ze strony LRP wynika, że to jakaś ogólnopolska akcja, jest tam też lista aptek - możesz sprawdzić, jakie w Opolu

http://laroche-posay.pl/discover/index.html
Stary 2008-05-06, 20:33   #478
0306
Zadomowienie

GG do 0306

Cytat:
Napisane przez snowqueen Pokaż wiadomość
Aga ze strony LRP wynika, że to jakaś ogólnopolska akcja, jest tam też lista aptek - możesz sprawdzić, jakie w Opolu

http://laroche-posay.pl/discover/index.html
Dzięki Snow . Jutro muszę załatwić kilka rzeczy na mieście, to wstąpię do którejś z nich i poproszę o ankietę. Na początek zrobię zapas Effaclar'u , bom praktycznie zdecydowana na kurację kwasami, a w aptecusie zapomniałam dodać do zamówienia. Tylko TZ się wścieknie, jak wróci i zobaczy stan mojej toaletki (i konta) . Na aptekę wydałam prawie 400 zł (same "niezbędne" kosmetyk) plus małe zamówionko na tru i perfumy do odbioru w SP w tym jeden dla niego, więc nie powinno być aż tak źle .
Jestem niereformowalna!

Stary 2008-05-06, 20:36   #479
cmoksia
Zakorzenienie

wołowina z ananasem:

WOŁOWINA Z ANANASEM - 30 MINUT
Wołowina z kapustą i ananasem
Sałatka pekińska z marynowaną wołowiną
Gulasz wołowy z ananasem
Schabowy z ananasem
Chili z ananasem
Stek wołowy z ananasem
Befsztyki z ananasem
Wołowina na słodko -kwaśno
Gulasz wołowy z ananasem

przy okazji trafiłam na stronę podłej wietnamskiej knajpy ze Skierniewic chyba całą energię włożyli w stronę www i już im na samą knajpe zabrakło
Stary 2008-05-06, 20:38   #480
0306
Zadomowienie

GG do 0306

Cytat:
Napisane przez cmoksia Pokaż wiadomość
wołowina z ananasem:

WOŁOWINA Z ANANASEM - 30 MINUT
Wołowina z kapustą i ananasem
Sałatka pekińska z marynowaną wołowiną
Gulasz wołowy z ananasem
Schabowy z ananasem
Chili z ananasem
Stek wołowy z ananasem
Befsztyki z ananasem
Wołowina na słodko -kwaśno
Gulasz wołowy z ananasem

przy okazji trafiłam na stronę podłej wietnamskiej knajpy ze Skierniewic chyba całą energię włożyli w stronę www i już im na samą knajpe zabrakło
Jeszcze raz dziękuję
Podaj linka do tej strony .

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości