|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 cz. 6
Poprostu
Miód, wit C, tantum werde, cytryna, i na kaszel potem już flegamina, syropki z lipy i malin i prawoślazowe. A i koniecznie płucz wodą z wodą utlenioną. Na Sam koniec isla na chrypkę... Ale tu cisza.... grobowa!!! Twardnieje mi niestety brzuch dziś, ale nie jest źle. Koleżance która urodziła, rozeszło się spojenie, nie chodzi. Masakra. Dużo maluszków widzę łapie zapalenie płuc- jej mała też ma, no i.dwa tyg. W szpitalu. Średnio... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
Mi prenalen pomogl 2 razy na gardło
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję koleżance, wycierpi się dziewczyna Właśnie takich skutków porodu boję się najbardziej. A zapalenie płuc też nie brzmi dobrze...ja mam od razu przed oczami sepse u noworodków. Obyśmy wszystkie szczęśliwie urodziły dziewczyny.Morelle relacja, o której piszesz była chora jakaś. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3484 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja się obudziłam znowu cała spuchnięta i mdliło mnie myślałam ,że się porzygam... Teraz znowu mdli niby w brzuchu mi burczy z głodu ale poleciałam nad wc no i nic...ja zwariuje a tż patrzy na mnie i mówi ,że ma już dość ![]() zjem zupę albo przejdzie albo w końcu będę
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
Chilli, pewnie znając przekornie losu jakby się napił tego piwa to faktycznie zaczelabys rodzić
![]() Idziemy z mężem na spotkanie z położna ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3486 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1 sn 2 miało być sn, a skończyło się cc Teraz 3 chciała sn. Podczas porodu dziwnie się poczuła. Zaczęło ją piEC w pachwinach. Lekarz to lekceważyl na początku. Jednak ona nie ustąpiła. Trzeci poród. 40 lat. Więc Wiedziała co i jak. W końcu się zainteresowali. Okazało się, że właśnie spojenie i macica się rozchodzi.. zabrali ją szybko na cc z komentarzem, że dziecko zamiast w kanał rodnych zejść urodziloby się do środka. Do jamy brzusznej. W najlepszym wypadku pekły by jej pęcherz. .. ogólnie juz by była na tamtym świecie. .. lekarze. .. Cytat:
Byliśmy na działce koleżanki. Mam 6kg czereśni! Jutro zawioze mamie i będą moje ukochane pierogi z czereśniami ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
|
|
#3487 |
|
królikoholiczka
|
Ja byłam z tatą na spacerze. Zrobiłam jakieś 4-5km. Teraz ledwo chodzę. Ale się dotlenilam i kręgosłup mnie nie boli
tylko znów stopa spuchla
|
|
#3488 |
|
Zakorzenienie
|
Mała to straszne z tym spojeniem ciekawe czy w ciąży ja bolało...
Chilli znając chichot losu tak właśnie by się skończyło jakby sie napił piwa Morelle to straszne... Obowiązuje mnie tajemnica zawodowa więc nie moge powiedzieć, który szpital na dolnymśląsku, ale był przypadek, że kobieta rodzila 3dziecko mówiła ze coś jest nie tak, ale ja ignorowali uznali, że wieloródka wiec da radę. Ona ciągle mowila, że coś jest nie tak no i w końcu urodziła ale dziecko było martwe, a w ten dzień jeszcze ja badali i dziecko żyło. Szpital został pozwany o błąd medyczny. Rozłożyło mnie. Wzięłam na katar sinulan forte, apap i poszłam spać ale dalej lipa. Glowa już tak nie boli i z katarem lepiej ale gardło masakra... Dzięki Mala za przypomnienie o miodzie trochę łagodzi |
|
|
|
#3489 |
|
Zakorzenienie
|
Aggs
Przy końcu to już tak jest...mi też jakoś tak dziwnie, czesto mam.biegunkowe klimaty... i śluz jakis nie swój... Chilli Nom mi też ostatnio tak dziwnie... nie odróżniam, czy to przejedzenie czy głód czy mdłości... Moj mąż np jak.mnie zobaczył dziś, że dalej mam skurcze to...powiedział, zapomnij o wypisie! I.widzę, że też ma dość, wszystko jest na jego głowie i jeszcze musi się martwić... Też mi strzelił tekstem, że chciał coś tam jutro rano robić, ale musi przyjechać po mnie Morelle Bosz....jak do środka?? Biedna, ale dobrze u nich?? Emilia też byłam na spacerze, wyszłam na ławkę pod szpital ![]() Dorwałam lekarza, akurat bardzo.fajny, młody, otwarty i zawsze z chęcią wszystko z chęcią wytłumaczy. Zapytałam czy jest sens, zeby siedzieć do.porodu i.jakie jest ryzyko. Powiedział, że to dmuchanie na zimne, że mogę spokojnie sie wypisywać i odpoczywać w domu, zwłaszcza, że mam.kontrole w poniedziałek u mojego gina. Wrócić też mogę w każdej chwili. Po za tym zawsze mogę przyjechać na KTG itp. Wiec jutro się wypisuje. Poprostu Duzo zdrowka! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-06-15 o 15:48 |
|
|
|
#3490 |
|
Zakorzenienie
|
Poprostu biedna! Kuruj się! Mleko z czosnkiem i miodem na noc.
Mała tak wszystko ok. Ale nie chce myśleć co by było gdyby nie nalegała, że coś jest nie tak. Ścielo mnie. Spałam jak zabita. W sumie w nocy tylko 4h, więc nic dziwnego. Obudziłam się mokra cała. Ale kocyk jest ![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- JAK wracasz do dymu to spokojnie tam. Bez szaleństw; )
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Omg Morelle ta historia z koleżanka to jakiś kosmos aż mam ciarki Zapewne pękł jej stary szew i dlatego bo innej rady nie widzę przecież dziecko jest w macicy i nie ma opcji żeby normalnie z niej wypłynęło do brzucha. Jestem ciekawa ile czasu po cesarce zaszła w kolejna ciąże ? Co do akcji z siostra Twojego byłego chłopaka to laska ewidentne miała jakieś zaburzenia psychiczne . Mam dwóch braci młodszych i nie wyobrażam sobie żebym takie cyrki robiła ![]() 🤦🏻☠♀️Chilli - oj biedna jesteś Tule Cię mocno ![]() Poprostu zdrówka dużo ![]() Aggs Niezle z tymi paznokciami ![]() ![]() ![]() Pestycyda - nie szalej za bardzo . Dbał o kręgosłup przede wszystkim. Będziesz go bardzo potrzebować Mała- fajnie , ze wychodzisz. Mam nadzieje , ze dasz radę na tyłku usiedzieć i prędko nie wrócisz ![]() ![]() Xzora - patrzę teraz i szukam tej appki i nie wyskakuje mi hmmm Emmos - No raczej ja bym brała poduchę do spania . Bez niej bym chyba w ogóle noe usnęła. Mi się w nocy dziś śniło ze Morelle urodziła już. I ze jej córka miała już 3mce i umiała chodzić I ze przyszliśmy do niej do domu wszystkie a ona mieszkała w pałacu Hahahaha kocham moje sny ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3492 |
|
Zakorzenienie
|
Haha w pałacu nice
kto to by sprzątał Zjadłam 2kg czereśni. Brzuch mnie boli Ps. Co do koleżanki to w trzecią ciążę zaszła po 8 latach od drugiej.
|
#3493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myśle ze Ci co żyją w pałacach maja kogoś do sprzątania ![]() O kurde straszny pech ![]() Moja ciotka miała w Pl cc z cięciem pionowym i tez po 8latach zaszła w kolejna ciąże i niby nie można po takim cięciu rodzic SN , ale jej pozwolili . Rodziła SN dwa razy potem. Chilli - przypomniało mi się ze jest taka maść chłodząca na stopy dla ciężarnych z Bielendy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3494 |
|
królikoholiczka
|
A mi się przysnelo
pewnie w nocy nie będę mogła spać
|
|
#3495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehheKiedyś tak robili - pionowo. Masakra.
|
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle, masakra z tym porodem i rozejściem spojenia. Dobrze że koleżanka była doświadczoną i cisnęła personel bo pierworódki pewnie nie wiedziałyby i myślały że to normalne.
Emilia, ale spacer dotlenilas się i od razu lepsze samopoczucie.Poprostu, zdrówka! Mała, wszędzie dobrze ale w domu najlepiej bądź czujna tylko!Samantha, ale sny! Czyli robimy bibę u Morelle:p Ja już dziś odpuściłam sprzątanie. Zjadłam kolekcja i pije zimnego radlera ![]() Byliśmy na porodówce. Generalnie jestem zadowolona. Oddział na prawdę przyzwoity, szkoda że nie ma łazienek przy salach no ale nie można mieć wszystkiego:p Położna bardzo miła. Odpowiedziała na wszystkie moje dziwne pytania i pochwalila TŻa że chce być ze mną przy porodzie chociaż on nigdy się do końca nie zadeklarował. Widzę że go bardzo uspokoiło to spotkanie sam później powiedział że skoro inni znajomi dali radę to czemu on ma nie dać. Bałam się że będzie przerażony jak nas posłucha i zobaczy te fotele do parcia:p . Bardzo logistycznie do tego podszedł interesował się które wejście najbliżej, które drzwi są otwarte na noc, gdzie zaparkować. No zaskoczył mnie bardzo pozytywnie![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3497 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Ja dziś cały dzień śpię i jem... Zjadłam truskawki ze śmietaną, teraz ciacho 3-kawałki... ( ale bez kremu ) bo maślany, a nie lubię... i pyszny obiadek od mamy, mnóstwo młodych ziemniaczków i schabowy... Boję się wracać do domu i stanąć na wadze, 7 dni.bez ruchu z mnóstwem żarcia i białego chleba! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
Pestycyda super! Byliście w Oławie czy Brochowie?
|
#3499 |
|
Wtajemniczenie
|
Morelle ale z tą koleżanką to masakra dobrze ,że świadoma.
Ty i te czereśnie heheh ja może spróbuje to urodzę wcześniej. Samantha w połowie nawet się nie porównuję do tego co Ty musisz przechodzić...Sny to Ty masz niezłe ale by było jakbyś wyśniła ,że Morelka pierwsza urodzi ![]() Pestycyda to fajnie ,że byliście razem i już wiecie co i jak pewnie jesteś spokojniejsza. Ja pojechałam do rodziców dopiero wróciłam stwierdziłam ,że w domu to chyba się zajęcze na śmierć...Trochę pobawiłam się z dzieciakami posiedziałam na ogrodzie 2 razy jeszcze spuchły mi dłonie bardzo ale zaczęłam dużo pić i szlaufem mnie bratowa chłodziła stopy i ręce i jakoś zyję.Wydaje mi się ,że wczoraj za mało piłam wody a za dużo zjadłam albo już tak mam na końcówce mama mówiła ,że to samo miała na koniec w ciąży. Szkoda mi malutkiej bratanicy bo ona uwielbia do brzuszka się tulić i na kolana wchodzić a ja już nie znoszę tego teraz strasznie mi to przeszkadza od jakiegoś czasu i jej dzisiaj powiedziałam ,że nie może bo mnie brzuszek boli i się popłakała bardzo ehhh ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Mała spokojnie na pewno nie utyłaś poza tym to już teraz nieważne, dbaj o siebie i malca.
|
#3500 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I zazdroszcze czeresni u nas wszystko wymrozilo dlatego mamy drogieCytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny orientujecie się kiedy jakieś wyprzedaże w pepco?
|
|
|
|
#3502 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze troszkę. Końcówka jest faktycznie najgorsza. Ja już ledwo siedziałam na tej działce. Jutro pobudka 5:30 i wizyty we wro. Cytat:
|
|
#3503 |
|
Wtajemniczenie
|
Mała tu ostatnio jakiś ferment zasiała ,że jest teraz
ale okazało się ,że tylko u niej.Mi nic nie wiadomo na stronie www nic nie piszą. Poprostu teraz doczytałam ,że Cię rozłożyło masakra w takie ciepłe dni ehh trzymaj się pij dużo ciepłych herbatek i odpoczywaj ten prenalen dobry działa!!
|
#3504 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj widzialam u mnie ale na pojedyńcze "stioska". Niby "wielka wyprzedaz" ale u mnie lipa
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3505 | |
|
Zadomowienie
|
Lipcówki 2017 cz. 6
Cytat:
Plakaty wisiały w pepco ze wyprzedaż będzie body na krótki rękaw maja być przecenione od jutra. Tylko to w gazetce jest.Te porody co opisywalyscie to masakra
Edytowane przez AnnaPaula87 Czas edycji: 2017-06-15 o 21:46 |
|
|
|
|
#3506 |
|
Rozeznanie
|
U mnie podobno od jutra, ale nic więcej nie wiem.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3507 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle Masakra z tym porodem
![]() Ja dziś mam nerwy. Zaczęło się od tego że rozmawiałam z teściową i mówię że boję się że mały nie będzie chciał butelki jakbym go chciala z kimś zostawić na przypilnowanie no i że muszę go na takie ewentualności nauczyć . No a ona mi wyleciała żebym mu dawała wodę z glukoza to jej odpowiedziałam że żadnej wody tym bardziej z glukoza że moje mleko mu wystarczy, najpierw się na mnie popatrzyła dziwnie ale w miarę zaakceptowała nie należy do osób które się będą spierać tylko że jej dzieci dostawali i nic im nie było ... Później poruszyłam ten temat z mamą i ona też jakby to do niej nie docierało w końcu powiedziała że za dużo czytam i czasem lepiej nie wiedzieć ( serio?) I że wymyslam za dużo itp. Że ja dostawałam i dodatkowo herbatki itp. ( Najlepszy argument i żyje ) Czuję się jakbym była jakaś trędowata ... Ja nie potrafię zrozumieć dlaczego ludzie nie chcą korzystać z nowych zalecen z badań tylko Wola popełniać błędy naszych rodziców itp. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3508 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po wizycie . Wszystko w porządku. Miałam tylko ktg. Ciekawe kiedy mi ktoś zajrzy do Bożeny w końcu
![]() ![]() ![]() Zapomniałam położna zapytać o hemoroidy znowu, a to przez mojego starszaka , który tak mnie z równowagi wyprowadził , ze myślałam ze go zjem ![]() Jak byliśmy w poczekalni to podszedł przyłożył głowę mi do brzucha i mnie ugryzł tak mocno , ze mam krwiaka na skórze. U gina ciagle się darł i zle zachowywał . A na koniec dobił nas z Tz bo ukradł w sklepie płytę CD jakaś ![]() ![]() Żebym nie była w ciąży to bym go za fraki zabrała z powrotem tam do kasjera i normalnie chyba bym gowniarzowi wlała w tyłek. Powiedziałam Tz żeby poszedł oddać, ale Tz powiedział , ze wstyd i nie pójdzie . Połowa dnia a ja mam już dość poprostu wymiękam , a za godzinę zostaje sama z nim bo Tz idzie do pracy ![]() ![]() Ja już ledwo chodzę . Sapie strasznie. Aż się w parku popłakałam bo ledwo daje radę pare kroków zrobić tak mi jest ciężko i gorąco. Chilli- jak wejdę na lapka kiedy to ściągnę zdjęcie z poprzedniej ciąży i pokaże jakie miałam stopkorasy spuchnięte . Mowie Wam wtedy to ja miałam meeega baniaki, ze od kolana w dół do stopy moja noga była jak kołek . A po porodzie było jeszcze gorzej . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3509 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio też ostro reagowałam, aż się moja mama popłakała, że nic mi nie można pow. Więc wyluzowałam. Słucham, ale staram się wypuszczać drugim uchem. Widzę też, że ona przestała mi dawać dzięki temu złote rady. Cytat:
Ja jutro wizytuje i już się nie mogę doczekać.
|
|
#3510 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle chyba też tak muszę zacząć robić bo gdyby nawet życie zweryfikowalo to beda wypominki ...
Ze zakładałam inaczej . Ale mega mnie to wkurza ... Nie wiem jak można być tak zamkniętym na nowe rzeczy ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Samantha nie źle, mały poszalal . Wcale Ci się nie dziwię bo tez by mi nerwy puściły ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

Właśnie takich skutków porodu boję się najbardziej. A zapalenie płuc też nie brzmi dobrze...ja mam od razu przed oczami sepse u noworodków. Obyśmy wszystkie szczęśliwie urodziły dziewczyny.
ja od 4 rano nie mogę spać.

stąd raczej mój brak czasu ale postaram się zagladac.
zastanawiam się czy na wyjazd brać rogala
no bo jak ja się wyśpię bez niego

Dobre z tą eliminacją. Mnie też paznokcie popękały, ale myślę, że to przez niską hemoglobinę jaką miałam. 

pewnie w nocy nie będę mogła spać

Żebym nie była w ciąży to bym go za fraki zabrała z powrotem tam do kasjera i normalnie chyba bym gowniarzowi wlała w tyłek. Powiedziałam Tz żeby poszedł oddać, ale Tz powiedział , ze wstyd i nie pójdzie .