|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy i wstajemy a wkrótce roczek świętujemy! Lipcówki 2016!
Nie zawsze. W moodo przewidziana jest wymiana na cos innego
|
#392 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
Twoja 18stka też teraz?
|
||
|
|
|
#393 |
|
Zadomowienie
|
MARGOSIA a Ty masz wolne wakacje tak jak w szkole ?
Chce spokoju . Serio jest zle . Mały noce bardzo złe a usypianie dramat dwie h . Mamy teraz może jakiś skok? Jeśli to nie te dolne 2 to pomyśle o jakimś kochanku i ucieczce na karaiby ![]() TETETKA młody mówi o kurrr?!?! Serio?! Moja wada numer milion. Przeklinam i to kocham no cham ukryty w damie. W pracy i przy dzieciach zawsze się stosowałam ale przy własnym mi nie idzie boje się , że szybko łapnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#394 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U mnie też nie jest różowo, mały ciągle na cycu wisi, niedługo będę mieć powyciągane do pasa. Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad konsultantkami snu. |
|
|
|
|
#395 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha moj moj ale poki co bez R ;p samo "okuu"albo "kuu" als smiejemy sie ze to jest tak dosadnie wymawiane ze na tym słowie nauczy sie wymawiac r 😂
Ja sporo klne ale cos trzeba robic aby nie zwariowac ... :/
|
#396 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A najgorsze w tej pracy jest to, ze urlop MUSZE brac na zmiane raz w sierpniu raz w lipcu bo jeden miesiac w roku placowka jest zamknieta dla dzieci. Ale wtedy sprzatamy, naprawiamy drobne rzeczy, a ktora nie ma urlopu bo wykorzystala np. Na choroby dzieci to maluje czy tapetuje i inne takie drobne prace ![]() Cytat:
![]() Uwielbiam urodziny ![]() Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 01:16 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Spokoju ![]() Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka
|
|
#397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I zazdro ![]() Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka
|
|
#398 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
A jak tam ta nowa ustawa? Przeszła już w sejmie czy jeszcze ją konsultują? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
Hej co tam.
My dziś ruszały do TŻ siostry na noc a jutro Wycieczkowo. Ruszamy do Galindii i Mikołajek na mazurach ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#400 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Stwierdzili, ze jeszcze przemysla ta ustawe i na razie sie wstrzymali ![]() Cytat:
![]() My dzis jedziemy do dziadkow ![]() A ze maz mi rozbil szybe w aucie to musze jechac jego ![]() Jakos nie czuje tego auta i nie lubie nim jezdzic ale wyboru nie mam:/ ![]() Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka
|
|
#401 |
|
Zadomowienie
|
Sory RENIFEREK i TETETKA za pomyłkę
naprawdę zmęczona jestem . Szybko czytam i pisze bez zastanowienia . Przez długi weekend nie możemy dodzwonić się do urologa dziecięcego a tż stwierdził , że bez sensu tylko na usg jechać skoro radiolog nie zna się na tym czego się boimy . Dziś mu szwy ściagają i mam nadzieje , że po kontroli będzie ok. Teraz codziennie rehabilitacja i szybko błagam o wakacje . Nocka DRAMAT a wiece że jak K budzi się 4 razy to dla mnie jest super. Także tego ciężko mi. Powinnismy zacząć knajpy szukać na roczek ale nie mamy siły plus za tydzień wesele . Eeeeeee pomarudzilam . MARGOSIA to kurde ciężko macie . Za to dlatego taka zaradna jesteś ![]() SERCE miłego na Mazurach ❤️ TETETKA zapłaciłam 300 zł za konsultantkę snu . MARGOSIA może pamięta rady . Miałyśmy ubaw a od tego czasu Kubus przestał zasypiać na piersi a to byłoby ukojenie teraz . Nie polecam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#402 |
|
Rozeznanie
|
W 40 tygodniu o ile dibrze pamietam zaczyna sie skok. My juz mamy za soba. Ale dal nam po dupsku. Kleszcz x1000, usypianie bylo dramatem. Caly dzien siedzialam kolo niej, nie moglam wyjsc z pokoju. Chciala spac, ale nie umiala zasnac, marudzila non stop 😕 tragedia.
Reniferek: ale zamawialas to online na moodoo? Do nas jutro przyjezdzaja goscie... aaaale sie ciesze 😕 cala chata do pisprzatania, na zakupy trzeba jechac zeby cos ugotowac czy salatke zrobic... A jak pomysle o roczku to mi sie w brzuchu przewraca. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#403 |
|
Zakorzenienie
|
Marie wspolczuje
oby szybko minely te ciezkie chwile. I kciuki za tz! Kosia stacjonarnie online to wiem ze zwroty są ![]() Jedziemy po spacerowke
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
My dziś sami do późnego wieczora. Kończą mi się pomysły co tu robić z tym szogunem. Poszlibysmy na spacer ale wózek odpada, w chuscie zaśnie a ma Noah słabo bo zmęczony i ciągle się potyka
|
#405 | |||
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Margosia__;74649046]Wolego mam tyle ile wezme sobie urlopu
![]() A najgorsze w tej pracy jest to, ze urlop MUSZE brac na zmiane raz w sierpniu raz w lipcu bo jeden miesiac w roku placowka jest zamknieta dla dzieci. Ale wtedy sprzatamy, naprawiamy drobne rzeczy, a ktora nie ma urlopu bo wykorzystala np. Na choroby dzieci to maluje czy tapetuje i inne takie drobne prace ![]() Człowiek - orkiestra! Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka---------- Dopisano o 01:16 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ---------- Najwazniejsze by sie nauczyl hahaha Beda dyndac miedzy kostkami ![]() Dzięki ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
Dużą imprezkę dla K planujecie? ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
![]() Trzymaj się, goście w końcu sobie pojadą ![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Jeszcze północy nie ma a moje dziecię już trzy razy mnie wołało. Kiedy znowu będę kąpać się bez stresu, że zaraz muszę wyskakiwać z wanny? |
|||
|
|
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
My w drodze nad jezioro
![]() Młody poki co śpi, obudzil sie poplakal chwile i yohtub znowu go ululał Wczoraj kupilismy joie litertrax. Zakochalam sie w tej spacerowce
|
#407 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rady w stylu daj się wypłakać a zaśnie . Jestem tak w 80% za RB i nie miałabym serca tego mu zrobić. Korzystałam z rad sleepconcept , ale znajoma była na wideokonferencji u dobrejnocki i identyczne informacje miałyśmy . Plus gdybym stosowała się do rad mały miałby jeszcze większy problem z refleksem bo kazały mi go karmić raz na 4h do pełna a jemu było dobrze kiedy jadł często i mało . Tym sposobem w 4 miesiącu zaczął mi odmawiać piersi i miesiąc wracałam do normy , niestety usypianie przy piersi już nie wróciło a Kuba następne prawie 3 miesiące płakał przed usypianiem jakby go obdzierali ze skory . Za dwa tygodnie jedziemy z tż na wykłady o dobrym spaniu po 9 mż w duchu rb. Ciekawe czy nam to pomoże, ale bardzo cenie wiedzę Komsty. Urodziny jakby co to w restauracji . Średnio z 10 osób . Jednak najważniejsze są wakacje i chcemy gdzies lecieć . Najwyżej będzie miał urodziny tam a znajomi kiedyś wpadną nas odwiedzić po prostu ![]() Z tym budzeniem i strachem przed nocka dobrze Cię rozumiem ja już nie robię nic po uśpieniu Kuby tylko od razu idę spać . Usypianie trwa teraz 1,5 do 2 h ! Wszystko nam posypało się . W nocy dwa razy bujał tż na piłce bo cycek nie pomógł a od 6 do 7:15 już ciagle się wiercił . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#408 |
|
Zakorzenienie
|
received_1705547342807461.jpg
W tym roku chrzestny Duzego piekl torty dla chlopakow ![]() Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka
|
#409 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Extra! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
No wyszlo Mu
![]() Mase cukrowa tez robil sam od podstaw:p Bosze czemu ja zadnych zdolnosci nie odziedziczylam ![]() Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka
|
#413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#414 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nigdy w życiu nie pozwoliłabym się Małemu wypłakać, za taką radę to bym podziękowała. Olo najczęściej usypia przy piersi choć wiem, że niby powinno się oddzielić karmienie od spania. Czasem kimnę z nim ale max pół h, nie umiem spać tak wcześnie Wytrwałości, cierpliwości i dobrej kawki rano ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Mogę prosić o przepis na masę cukrową? I barwniki skąd? |
||
|
|
|
#415 |
|
Wtajemniczenie
|
I Ja poproszę o przepis
chrzestny na medal ![]() Mamuśki które nie są na liście a wyrażają taką chęć proszę o priv z danymi dot daty urodzin maluszków U nas dziś wielki dzień. M postanowił chodzić. przeszedł kilkanaście razy po pokoju. Sam ale jest cudnie Byłam dziś z M na spacerku i zgubiliśmy misia. M dostał go kiedy był jeszcze w brzuszku mamusinym nie upilnowałam Miś do kupienia w ikea ale to już nie to samo. Ten był pierwszy. Normalnie ryczeć mi się chce
|
#416 |
|
Zakorzenienie
|
Lazurowa superasnie że Młody ruszył, wielkie gratki!!! 👏👏👏
|
#417 |
|
Zadomowienie
|
Ząbkujemy i wstajemy a wkrótce roczek świętujemy! Lipcówki 2016!
LAZUROWA cudnie ❤️❤️❤️ brawo brawo ! To będziesz mieć lepsza kondycję teraz ...
A nie mówiłam , że Kuba przodował na początku w raczkowaniu i wstaniu a ostatni będzie chodził ? dzieciaki są takie różne! Napisz na kartkach ogłoszenie że Miś zgubiony i może ktoś odda! Powodzenia Dziś na 12 jedziemy do lekarza co by te nerki obgadać . Mieliśmy dziś tez zrobić mocz i od 7 nie pobralismy , teraz zasnął i lipa do poniedziałku . Nie chce się wysikac do pojemnika za nic ![]() Z wykładów napisze Wam relacje ale myśle że akurat tam będzie popierane zasypianie przy piersi i spanie z dzieckiem . 3 h to będę co miała pisać ![]() ![]() plus będzie jak odstawić powoli dziecko od piersi i jak bez stresu wyprowadzić do swojego łóżka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Marie Madeleine Czas edycji: 2017-06-16 o 10:16 |
|
|
|
#418 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie pamiętam z jakiego jestes miasta, ale np u nas działaja takie lokalne grupy mam na fb i czesto tam widze ogloszenia np.ze ktoś cos znalazł albo zgubił. Moze w Twojej miejscowosci tez cos takiego jest.Cytat:
Jestesmy przy tym nieprzytomni, bo to z reguły jest kolo 5 rano ale wtedy najszybciej sie udaje.
|
||
|
|
|
#419 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
![]() Dałam ogłoszenie na grupie lokalnej ale brak odzewu. Pójdę do kościoła bo niedaleko tego miejsca może tam ktoś przyniósł. Ogromne kciuki za badanie !!!!!!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
tak jak pisze koleżanka. Najlepiej po przebudzeniu. Jak starszak już dobrze stał to stawiałam go w wannie i odkręcałam wode. Jakoś zawsze działało. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#420 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój potrafi max 3 kroczki ale jaki przy tym szczęśliwy ![]() Kciuki za poszukiwania misia! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:56.

boje się , że szybko łapnie

naprawdę zmęczona jestem . Szybko czytam i pisze bez zastanowienia . 

ja już nie robię nic po uśpieniu Kuby tylko od razu idę spać . Usypianie trwa teraz 1,5 do 2 h ! Wszystko nam posypało się . W nocy dwa razy bujał tż na piłce bo cycek nie pomógł a od 6 do 7:15 już ciagle się wiercił . 

ale myśle że akurat tam będzie popierane zasypianie przy piersi i spanie z dzieckiem . 3 h to będę co miała pisać