Listopadówki 2017 cz. 2 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-06-16, 12:04   #2641
dwakolory1
Wtajemniczenie

Dot.: Listopadówki 2017 cz. 2

Cytat:
Napisane przez makeuplife Pokaż wiadomość
Mam to samo ;( i tez sie zastanawiam czy depresji nie lapie czuje sie taka duza i na twarzy ramiona ogolnie cala słuchałam i strasznie sie zmienilam nie poznaje sie w lustrze

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Ja tez sie w lustrze nie poznaje. Cera sie zepsuła, włosy przetłuszczają. Dawno nie podcinane bo nie ma jak pojechać. Makijaż łóżkowy, na nogach pajączki. Dodatkowe kg. Co dzień tylko leginsy a zawsze sukienki i wysokie obcasy. Jakby mnie podmienili.

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Nadezhda Pokaż wiadomość
No tak Jednak ja ze względu na swoją wagę startową nie powinnam tyć, bo to zagraża i mnie i Małemu, dlatego się boję... Jeszcze wczoraj dostałam duuużo truskawek od moich babć - przecież ich nie wyrzucę...

Macie jakieś pomysły co z nimi robić, żeby nie przytyć jeszcze bardziej?

Kiedy masz wizytę. Pogadaj z lekarzem ile w jakim tempie możesz tyć. Co jeść żeby nie tyć. I czy faktycznie twoje kg na plus są powodem do zmartwień czy tyle przytyć możesz.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 12:14   #2642
201707171552
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez eemmaa Pokaż wiadomość
Wiesz co ja olewam te srednie wyliczenia bo kazdy z nas jest inny. No przeciez nie bedziesz sie glodzić. Ja jem normalnie wiec wiem ze te kg to ciąża a nie obżarstwo. Do wagi w ciąży wlicza sie: macice, wody płodowe, dziecia oczywiscie, piersi i ich tłuszczyk. Zwieksza sie objetosc krwi i woda lubi sie w nas zatrzymywac stąd bywamy opuchnięte. To chyba nierealne nic nie przytyć w ciazy.

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

A truskawki na surowo, do kompotu, jako mus/sos do naleśnikow. O mniam :-D

Narobiłaś mi ochoty na naleśniki z truskawkami, już wiem co będzie na kolację

201707171552 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 12:19   #2643
annic
Wtajemniczenie

Za mną od jakiegoś czasu chodzi naleśnik gigant z jagodami, cukrem pudrem, śmietaną i miodem Będę robić w niedzielę z tego przepisu http://wypiekibeaty.com.pl/funnel-cake/# Uwielbiam! Zakochałam się jak jadłam w Bieszczadach i od tamtego czasu sama robię w domu
annic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 12:19   #2644
201707171552
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Ja tez sie w lustrze nie poznaje. Cera sie zepsuła, włosy przetłuszczają. Dawno nie podcinane bo nie ma jak pojechać. Makijaż łóżkowy, na nogach pajączki. Dodatkowe kg. Co dzień tylko leginsy a zawsze sukienki i wysokie obcasy. Jakby mnie podmienili.

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Kiedy masz wizytę. Pogadaj z lekarzem ile w jakim tempie możesz tyć. Co jeść żeby nie tyć. I czy faktycznie twoje kg na plus są powodem do zmartwień czy tyle przytyć możesz.

Makijaż lozkowy, dziewczyno to i tak super Ja nie pamiętam kiedy ostatni raz się malowalam chyba w lutym jakoswłosy podcinam sobie sama męską maszynka

Stary 2017-06-16, 12:24   #2645
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DkR Pokaż wiadomość
Makijaż lozkowy, dziewczyno to i tak super Ja nie pamiętam kiedy ostatni raz się malowalam chyba w lutym jakoswłosy podcinam sobie sama męską maszynka

Haha. Nie No ja codzień tobie mały makijaż. Krem bb, kreska, rzęsy i brwi. Jak żeby nie straszyć i Sama ze sobą lepiej sie czuć. A włosy ? Sama sie boje ich ruszyć. Długie mam, długo zapuszczane. Ale końce już rosochate . Ostatnio podcinane w marcu

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Stary 2017-06-16, 12:31   #2646
Hapinka
Raczkowanie

Ja wczoraj zamroziłam 2 kg truskawek bo miałam nadmiar. Myje, usuwaj szypułki i kładę na desce żeby podeschło potem do zamrażarki na 10 min, następnie wkładam je do woreczków i wrzucam już normalnie do zamrażarki. Tak jak z pierogami żeby się nie posklejały

Hapinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 12:56   #2647
PPPatinka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez annic Pokaż wiadomość
A nie smarowałaś, czy pojawiło się pomimo smarowania?

Ja smaruję żeby mieć czyste sumienie w razie czego, ale i tak sądzę, że to w dużej mierze kwestia genów. Mama się nie smarowała, w ciąży poszło jej +20kg i podobno była dość duża a i tak ani jednego rozstępu. U mnie wahań wagi nigdy nie było, ale jak rosłam to i tak nabyłam rozstępów na biodrach

W ogóle muszę sobie wagę kupić bo nie posiadam Ostatnio ginekolog kazał mi mierzyć ciśnienie i sobie zapisywać, więc muszę się zaopatrzyć w ciśnieniomierz. I tu pytanie - wystarczy taki na nadgarstek czy lepiej taki na ramię? Macie jakieś polecane marki czy to wszystko i tak jedno i to samo?

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Kciuki!
Btw, jaka przepaść ja połówkowe dopiero za miesiąc
Trzymam kciuki za wizyty

Ciśnieniomierz posiadam zwykly nadgarstkowy kupiony za 54zl w hipermarkecie i nie narzekam

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Cytat:
Napisane przez ewcia1368 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie Lekarz mówił że wszystko w porządku, potwierdził że mam w brzuszku chłopca
Przed wizyta trochę się stresowałam wynikami badań ale lekarz powiedział że są naprawdę dobre więc tak się kończy samodzielna interpretacja wyników w internecie niepotrzebny stres i tyle. Połówkowe mamy 6.07.
Jedyne co lekarz nakazał to więcej pić.
Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące
SUPER!!!!

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
na pewno wszystko ok! trzymam kciuki!

ja wczoraj też zauważyłam dwa świeże, czerwone rozstępy na biodrach i aż mi się płakać zachciało, bo ja cała jestem w rozstępach po poprzednich ciążach.
Rozstepy ja mialam juz przed ciaza glownie na posladkach i dolnej czesci pleców jak mialam 15lat trafil mi sie wylewajacy wyrostek przez tydzien na oczy jedzenia zadnego nie ogladalam ( nie liczac tego co inni pacjeci jedli )
Konsekwencją tego było 7kg na minusie w tydzien i roztepy niestety ale odkad wiem o ciazy systematycznie codziennie po kapieli smaruje sie oliwka i nowych rozstępów nie widze

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Nadezhda Pokaż wiadomość
Wiecie co- ja nawet się nie martwię rozstępami, tylko tym, że nagle mi waga podszkoczyła, a nie zmieniłam nic w swoim sposobie odżywiania się od początku ciąży... Jakaś jestem przybita przez to
Maleństwo rosnie wody plodowe oraz zbiera sie woda w organizmie wszystko zejdzie jak juz przytulimy nasze malenstwa

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
Dla mnie od jakiegoś czasu średnio w 2 tygodnie przybywa 1,5kg. Ale w ogóle kilogramami się nie przejmuje... mam już 8 kg na plusie. Trudno nie bede się dolowala

To,sie nazywa pozytywne podejście do zycia

PPPatinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-06-16, 13:11   #2648
majkas
Zadomowienie

U mnie na razie 3.5 kg na plusie, z tego 1.5 po urlopie w Polsce gdzie na nic nie zwracałam uwagi - jadłam co dali, a zarówno u mamy jak i na weselu dawali dużo 😁

A co do truskawek to same w sobie są jednymi z najmniej kalorycznych i cukrowych owoców. Truskawki i jagody są polecane nawet na diecie niskowęglowej

Stary 2017-06-16, 13:55   #2649
201707171552
Konto usunięte

Cytat:
Haha. Nie No ja codzień tobie mały makijaż. Krem bb, kreska, rzęsy i brwi. Jak żeby nie straszyć i Sama ze sobą lepiej sie czuć. A włosy ? Sama sie boje ich ruszyć. Długie mam, długo zapuszczane. Ale końce już rosochate . Ostatnio podcinane w marcu

Wszystko wszystkim ale kreski to już by mi sie nie chciało robićgdybym mieszkała w Polsce to na 80% bym się malowala ale w Niemczech nikt nie zwraca uwagi i można wyjść nawet w koszuli nocnej

Chociaz jak poszłam potwierdzić ciaze to ginekolog 3 razy mnie pytał ile mam lat hahaha a ja za 2 miesiace bede miala 26

Edytowane przez 201707171552
Czas edycji: 2017-06-16 o 13:59
Stary 2017-06-16, 14:19   #2650
majkas
Zadomowienie

A ja już po wizycie. 40 minut w pustej poczekalni, 15minut w gabinecie. Ale przynajmniej pobrali krew na sprawdzenie żelaza, wymierzyli brzuch (w normie) i posłuchałam serduszka Bąbelka.

Stary 2017-06-16, 14:37   #2651
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko wszystkim ale kreski to już by mi sie nie chciało robićgdybym mieszkała w Polsce to na 80% bym się malowala ale w Niemczech nikt nie zwraca uwagi i można wyjść nawet w koszuli nocnej

Chociaz jak poszłam potwierdzić ciaze to ginekolog 3 razy mnie pytał ile mam lat hahaha a ja za 2 miesiace bede miala 26
Krem bb, rzęsy, puder - taki makijaz robię na codzienne wyjście (sklep, galeria, spacer z dzieckiem). Po domu jedynie krem nawilzający, teraz w lecie z filtrem, nie lubie niepotrzebnie obciążać cery.
Mam 30-lat, a podobno nie wyglądam 😉 kiedyś spotkaliśmy z mężem jego kolege z pracy to mąż później śmiał się, że kolega myślał, że po 20-stce ledwo jestem 😜 i dogryzał mu w pracy, że "małolaty" wyrywa 😉

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
Napisane przez majkas Pokaż wiadomość
A ja już po wizycie. 40 minut w pustej poczekalni, 15minut w gabinecie. Ale przynajmniej pobrali krew na sprawdzenie żelaza, wymierzyli brzuch (w normie) i posłuchałam serduszka Bąbelka.

Wciąż i wciąż będą mnie zadziwiać takie zdawkowe wizyty jak w Irlandii czy GB... niemniej super, że wszystko jest w normie! Kiedy będą Ci robić usg?

kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-06-16, 14:49   #2652
eemmaa
Zadomowienie

Cytat:
Narobiłaś mi ochoty na naleśniki z truskawkami, już wiem co będzie na kolację

Hehe. Moja córka kocha więc u nas to obowiazkowe by skladniki na naleśniki byly w domu.

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
Napisane przez annic Pokaż wiadomość
Za mną od jakiegoś czasu chodzi naleśnik gigant z jagodami, cukrem pudrem, śmietaną i miodem Będę robić w niedzielę z tego przepisu http://wypiekibeaty.com.pl/funnel-cake/# Uwielbiam! Zakochałam się jak jadłam w Bieszczadach i od tamtego czasu sama robię w domu
O tak! Ale tez zadne jagody nie doruwnuja bieszczdzkim <3

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Qrde zaczęłam robić błędy ortograficzne i zapominam słów!!! Jak dobrze że obroniłam sie w 3 tyg ciąży bo teraz mam chyba galaretkę zamiast mózgu :-P

Stary 2017-06-16, 14:52   #2653
SweetViolet
Zadomowienie

Ja na razie jestem 0.5kg na plusie od wagi wyjsciowej, ale ja 2.5kg schudlam na poczatku.
Co do makijazu to po domu tez sie nie maluje, jak wychodze to krem bb, puder i tusz do rzes czasami cien a kreska od wielkiego dzwonu.

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 15:07   #2654
dwakolory1
Wtajemniczenie

Listopadówki 2017 cz. 2

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Ja na razie jestem 0.5kg na plusie od wagi wyjsciowej, ale ja 2.5kg schudlam na poczatku.

Co do makijazu to po domu tez sie nie maluje, jak wychodze to krem bb, puder i tusz do rzes czasami cien a kreska od wielkiego dzwonu.

Ja jak wychodzę to zamiast kremu bb nakładam bazę, podkład, puder i róż. Do tego usta są obowiązkowe. Oczy to kredka, rzęsy i brwi- to tak leniwie. Jak mnie len nie opęta to jeszcze cienie do powiek. No i włosy myje codziennie rano i susze przeć wyjściem. Wiec taki makijaż jak robię teraz to jest u mnie bardzo słabo.

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Cytat:
Napisane przez eemmaa Pokaż wiadomość
Hehe. Moja córka kocha więc u nas to obowiazkowe by skladniki na naleśniki byly w domu.

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

O tak! Ale tez zadne jagody nie doruwnuja bieszczdzkim <3

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Qrde zaczęłam robić błędy ortograficzne i zapominam słów!!! Jak dobrze że obroniłam sie w 3 tyg ciąży bo teraz mam chyba galaretkę zamiast mózgu :-P

Mi tez czasem słów brakuje. I ogólnie jestem nieogarnięta, z rak mi wszystko leci, gubię myśli.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Stary 2017-06-16, 15:38   #2655
patrysina
patrysina

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
Jeżeli dasz radę wytrzymać to idź ja ubrałam na sam ślub ostatnio i myślałam, ze umrę. Tak mnie podbrzusze bolało ! Dlatego teraz na wesele kupiłam długa sukienkę i koturny, których nie widać. Nie będę kurdupel, a będzie wygodnie
Swoją droga dobrze, ze to wesele już w piątek, bo moja sukienka pęka w szwach

Ja się męczę z rwą kulszową. Raz mnie łapie rwa, raz tylko ucisk w lędźwiach, ale boli cały czas. W pierwszej ciąży pomagało mi leżenie na twardym, nogi podniesione, kąt prosty między kolanami a łydkami.
Ostatnio na pilatesie leżałyśmy z takimi miękkimi piłkami pod pośladkami i tez super to odciążyło kręgosłup.

dziękuje za info u mnie na początku zaczęło się sporadycznie ale ostatnio coraz częściej ćwiczenia odrobinę pomagają jednak na dłuższą metę bywa tak uciążliwe że nie wyrabiam, praca siedząca nie pomaga jednak ostatnio mając parę dni wolnego wcale nie było lepiej

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Cytat:
Napisane przez ila1000 Pokaż wiadomość
Zgadzam się z Tobą w 100%. Pięknie to wytłumaczyłaś

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Super, że Wam się udało i teraz w brzuszku maluszek rośnie!

A o tej kobiecie... nic nie powiem... ;/

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Jakieś masaże Ci przepisze może? Słyszałam, że tak to się leczy. Daj znać, co Ci lekarz powie. Ja miałam początki rwy w 3-4 msc, ale jak zaczęłam chodzić więcej jak już rozchodziłam to było lepiej. Mam nadzieję, że mi nie wróci to cholerstwo
w poniedziałek będę u ginekolog - zobaczę co powie bo na dłuższą metę nie da się żyć
patrysina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 15:38   #2656
201707171552
Konto usunięte

Kurde cos mnie zabolało w podbrzuszu az mi się gorąco zrobiło... Ale tak konkretnie... musialam sie szybko polozyc. Niestety mój ginekolog nie miał dzisiaj miejsca dla mnie... przyjmował 3h i wszystkie wizyty były umówione... wkurzylam się strasznie...

Co prawda przeszłam dzisiaj ze 2km.. Ale to może być od tego ?
Stary 2017-06-16, 15:58   #2657
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurde cos mnie zabolało w podbrzuszu az mi się gorąco zrobiło... Ale tak konkretnie... musialam sie szybko polozyc. Niestety mój ginekolog nie miał dzisiaj miejsca dla mnie... przyjmował 3h i wszystkie wizyty były umówione... wkurzylam się strasznie...

Co prawda przeszłam dzisiaj ze 2km.. Ale to może być od tego ?

Może być ale nie musi. Mój gin twierdzi ze tak brzuch daje znać ze trzeba zwolnić. Polez i zobacz czy sie wyciszy. A jak nie to masz możliwość podjechania na IP?

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Stary 2017-06-16, 16:02   #2658
201707171552
Konto usunięte

Cytat:
Może być ale nie musi. Mój gin twierdzi ze tak brzuch daje znać ze trzeba zwolnić. Polez i zobacz czy sie wyciszy. A jak nie to masz możliwość podjechania na IP?

Nie mam pojęcia czy w moim szpitalu jest cos takiego... to nie jest duże miasto, ginekolog niby tam jest ale tylko do 15... nie ma sali porodowej więc pewnie nawet by mi nic nie zrobili... A szpital w którym będę rodziła jest 2h ode mnie... leżę jak będzie bardzo źle to będzie trzeba jechać..

Stary 2017-06-16, 16:05   #2659
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie mam pojęcia czy w moim szpitalu jest cos takiego... to nie jest duże miasto, ginekolog niby tam jest ale tylko do 15... nie ma sali porodowej więc pewnie nawet by mi nic nie zrobili... A szpital w którym będę rodziła jest 2h ode mnie... leżę jak będzie bardzo źle to będzie trzeba jechać..

Ale co to było? Gdzie? Skurcz? Kłucie? Po boku? Boli dalej?

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-06-16, 16:12   #2660
catiedove
Rozeznanie

Dziękuje dziewczyny na kciuki!

To była dłuuuuuuga wizyta, ale najważniejsze że z maluchami wszystko okej.

Badanie zaczęliśmy o 10:15, wyszłam o 12:40. W trakcie 30min przerwy na spacer po korytarzu, jedzenie słodkiego, picia zimnego itp. by namówić dzieciaki do zmiany pozycji.
Łatwo lekarka z moimi chłopcami nie miała, ale koniec końców udało się wszystko uchwycić, zmierzyć i wyglada na to, że są zdrowi i rozwój przebiega prawidłowo.
Pokazali mi wszystkie narządy, słuchaliśmy serduszek, ważą bliźniak A 315g bliźniak B 320g.
Jestem zadowolona .

Następna wizyta 18.07.

Stary 2017-06-16, 16:16   #2661
201707171552
Konto usunięte

Cytat:
Ale co to było? Gdzie? Skurcz? Kłucie? Po boku? Boli dalej?

Takie jedno uklucie pod brzuchem... już leżę to nie boli ale boję się wstać siku.

Stary 2017-06-16, 16:26   #2662
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Takie jedno uklucie pod brzuchem... już leżę to nie boli ale boję się wstać siku.

Hmmm. A może siku wstań. Może to coś od pęcherza i siku dobrze zrobi.

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:
Napisane przez catiedove Pokaż wiadomość

Badanie zaczęliśmy o 10:15, wyszłam o 12:40. W trakcie 30min przerwy na spacer po korytarzu, jedzenie słodkiego, picia zimnego itp. by namówić dzieciaki do zmiany pozycji.
Łatwo lekarka z moimi chłopcami nie miała, ale koniec końców udało się wszystko uchwycić, zmierzyć i wyglada na to, że są zdrowi i rozwój przebiega prawidłowo.
Pokazali mi wszystkie narządy, słuchaliśmy serduszek, ważą bliźniak A 315g bliźniak B 320g.
Jestem zadowolona .

Następna wizyta 18.07.

No i super ze wszystko wporzadku z chłopakami. To najważniejsze. Gratulacje

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Stary 2017-06-16, 16:28   #2663
kana158
Zakorzenienie

Cytat:

Jestem zadowolona .

Następna wizyta 18.07.

Piękna waga chłopaków! Czyli rosną tak jak potrzeba i co najważniejsze są zdrowi! Macie już wybrane imiona?

kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 16:43   #2664
201707171552
Konto usunięte

Cytat:
Hmmm. A może siku wstań. Może to coś od pęcherza i siku dobrze zrobi.

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

No i super ze wszystko wporzadku z chłopakami. To najważniejsze. Gratulacje

Wstałam, zrobiłam i jest lepiej, chyba mi dzieciątko gdzieś tam zagrzebalo...

Stary 2017-06-16, 17:02   #2665
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Cytat:

Jestem zadowolona .

Następna wizyta 18.07.

Super, że z dzieciaczkami wszystko ok

Ja dzisiaj robiłam porządek w ciuchach dla malucha nie wiem skąd się ich tyle nabrało 😂

Cocktailraspberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 18:00   #2666
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Wstałam, zrobiłam i jest lepiej, chyba mi dzieciątko gdzieś tam zagrzebalo...

Może zrób sobie posiew moczu. Może tam jakaś bakterie masz ? I to boli.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Stary 2017-06-16, 18:06   #2667
201707171552
Konto usunięte

Cytat:
Może zrób sobie posiew moczu. Może tam jakaś bakterie masz ? I to boli.

Niestety ale tutaj nie robią posiewu... jedyne co to pobierają mocz co miesiąc... I to nie mówią mi o tym i muszę go oddawać do plastikowego kubeczka...

Stary 2017-06-16, 18:12   #2668
catiedove
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Piękna waga chłopaków! Czyli rosną tak jak potrzeba i co najważniejsze są zdrowi! Macie już wybrane imiona?

Narazie mamy jedno imię - Alan, co do drugiego mamy kilka typów ale jeszcze nie zdecydowaliśmy. Podoba nam się Kacper, Oskar, Mikołaj, Borys... w sumie to można by wymieniać i wymieniać . Dlatego z drugim imieniem jest dylemat.

Stary 2017-06-16, 18:24   #2669
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Niestety ale tutaj nie robią posiewu... jedyne co to pobierają mocz co miesiąc... I to nie mówią mi o tym i muszę go oddawać do plastikowego kubeczka...

To pozostaje ci pojeść trochę żurawiny i wit c np sok z cytryny. Na pewno nie zaszkodzi. A jeśli jakieś bakterie są to powinno pomoc.

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Cytat:
Narazie mamy jedno imię - Alan, co do drugiego mamy kilka typów ale jeszcze nie zdecydowaliśmy. Podoba nam się Kacper, Oskar, Mikołaj, Borys... w sumie to można by wymieniać i wymieniać . Dlatego z drugim imieniem jest dylemat.

To faktycznie trochę typów macie. Ale czasu jeszcze dużo na wybór.

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Cocktailraspberry Pokaż wiadomość
Super, że z dzieciaczkami wszystko ok

Ja dzisiaj robiłam porządek w ciuchach dla malucha nie wiem skąd się ich tyle nabrało

Tyle już nakupiłas?

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Stary 2017-06-16, 18:30   #2670
Nadezhda
Zadomowienie

Dziewczyny- popadam w rozpacz. Od wczoraj kolejne +1,5 kg. Nie jest to normalne. Czuje się opuchnieta i ociezala. Dzisiaj jadłam mniej niż zwykle. Plakac mi sie chce, nie wiem co sie dzieje - nie jest to normalny i zdrowy przyrost

Nadezhda jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości