|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Ile wydajecie na jedzenie miesięcznie? - temat ekonomiczno-społeczny ;)
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4682 | |
Zasiedzenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4683 |
Konto usunięte
|
Przywalić z piąchy to każdy leszcz może. Pytanie tylko jak szybko potem z OIOMu wychodzi.
178cm, poniżej 60kg i nie jesteś chudy, taa. |
![]() ![]() |
![]() |
#4684 |
BAN stały
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;74719006]Ale Ty serio mówisz o tej kwocie w perspektywie miesiąca? Może Ci się miesiąc z tygodniem pomylił.[/QUOTE]
Oczywiście że serio. Wiesz ile ludzie wydają na bzdety nie zdając sobie sprawy ! Osobiście słodzę co najmniej 3-4 łyżeczki a jak trzeba potrafię pić gorzką herbatę. Kawy nie piję bo to SYF Papierosów nie palę bo to wycieńcza organizm Tłustego nie jem w ogóle od zawsze Mięcho jem bardzo rzadko Po kawiarniach restauracjach i McDonaldach się nie włóczę bo serwują syfiaste jedzenie Jem raz lub 2 razy dziennie aczkolwiek lubię sobie zjeść w nocy o 2 rano. Jadam tylko śniadanie przed południem i kolacjo obiad ale często nie ma czasu na śniadanie i jest jeden śniadanio kolacjo obiad. Tłuste spasione i brzuchate towarzystwo w postaci kolegów waży po 2 razy więcej niż ja i wiecznie chodzi schorowane i narzekające na zdrowie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4685 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Pomidory na przetwory to zdecydowanie sierpień. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4686 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4687 |
BAN stały
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;74719236]Przywalić z piąchy to każdy leszcz może. Pytanie tylko jak szybko potem z OIOMu wychodzi.
178cm, poniżej 60kg i nie jesteś chudy, taa.[/QUOTE] Nie jestem chudy ! mógłbym wysłać zdjęcie jak wyglądam i ile ważę. Tylko zacznie się że to nie moje zdjęcie, waga przeskalowana. Nie interesuje mnie co sobie myślisz, ważne że ja wiem jaka jest prawda. Przy regularnym odżywiania moja waga wiele lat temu skoczyła do ponad 80 Kg i naprawdę człowiek w tym krótkim czasie złe się czół wystarczyło jeść nie dużo a regularnie 1 i 2 śniadanie obiad z 2 dań i deser i kolację a pomiędzy nic a nic. i waga w ciągu kilu miesięcy ( 3 -4 ) skoczyła z 65 kg na ponad 80 kg Później wystarczyło ograniczyć do bardzo małych obiadów bez 1 dania ograniczyć chleb do absolutnego minimum i waga momentalnie zjechała w ciągu miesiąca. |
![]() ![]() |
![]() |
#4688 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4689 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4690 | |
Zasiedzenie
|
Cytat:
Dzięki ![]()
![]() |
#4691 |
Konto usunięte
|
Słodzi pewnie tylko jak jest u rodziny i znajomych, ale wtedy to już ze 4 łyżeczki, a co
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale za to nakupisz se 10 bulek, jak pisala kopnienta, raz za czas zrezygnujesz nawet z nich i kupisz cukier albo herbate i zyjesz jak jakies panisko, miszczu ![]()
![]() |
#4693 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
"Wstaję za piętnaście trzecia. Latem to już widno. Za piętnaście trzecia jestem ogolony, bo golę się wieczorem,śniadanie jadam na kolację,więc tylko wstaję i wychodzę. -No ubierasz się pan -W płaszcz jak pada.Opłaca mi się rozbierać po śniadaniu? -Aaaa...fakt. -Do PKS mam pięć kilometry.O czwartej za piętnaście jest PKS. -I zdanżasz Pan? -Nie, ale i tak mam dobrze, bo jest przepełniony i nie zatrzymuje się. Przystanek idę do mleczarni, to jest godzinka. Potem szybko wiozą mnie do Szymanowa.Mleko, wiesz pan, ma najszybszy transport, inaczej się zsiada. W Szymanowie zsiadam, znoszę bańki i łapię EKD. Na Ochocie w elektryczny, do Stadionu. A potem to mam już z górki, bo tak:119, przesiadka w trzynastkę, przesiadka w 345 i jestem w domu. To znaczy w robocie. I jest za piętnaście siódma. To jeszcze mam kwadrans.To jeszcze sobie obiad jem w bufecie.To po fajrancie już nie muszę zostawać,żeby jeść, tylko prosto do domu i góra 22.50 jestem z powrotem. Golę się, jem śniadanie i idę spać." Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2017-06-16 o 22:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4694 |
Konto usunięte
|
Zdrowe odzywianie za 60 zlotych miesiecznie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4695 |
Konto usunięte
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;7471992 1]Zdrowe odzywianie za 60 zlotych miesiecznie
![]() ![]() No i jaki byk na takiej diecie. 60 kg przy prawie 180 cm wzrostu, nie w kij dmuchał. Mocarz. Mam 171 cm wzrostu, obecnie ważę 62 kilo i jestem bardzo szczupła. Regularnie ćwiczę, mięśnie mam ładnie wyrzeźbione, na żarcie przewalam tylko na siebie ok. 7 stów na pewno (jadam też na mieście). Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2017-06-16 o 22:42 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4696 |
Zakorzenienie
|
Usmialam sie tu. Za darmo i zdrowo
![]()
#4697 |
Konto usunięte
|
Tak sobie wlasnie wyliczylam, ze 70 zl to nawet na jedzenie dla mojego psa nie wystarcza. No mocno na styk bedzie.
Tylko ze moj pies 2,4 kilo wazy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4698 |
Zakorzenienie
|
A ja chętnie zobaczę to zdjęcie. Z pozdrowieniami na kartce trzymanej w ręce, wtedy uwierzę. Tylko do tego poproszę wyciąg z konta...
Myślę, że trzeba go wysłać do KZ. Zaburzenia jak nic. Szkoda takich ludzi, a potem idą nasze podatki na leczenie takich nieodpowiedzialnych. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
![]() ![]() |
![]() |
#4699 |
Zakorzenienie
|
Slabiutki troll
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój chłop pracuje fizycznie i nie wyobrażam sobie aby zjadł raz dziennie. Je śniadanie przed pracą, potem w pracy drugie śniadanie albo idzie na obiad. Po 17 je domowy obiad w domu A wieczorem lekka kolacja..Nie wiem co bym mu musiała dawać do jedzenia aby w tygodniu wydać 23 zł na zakupy jedzeniowe
Każdy z nas jest aniołem o jednym tylko skrzydle. Możemy wzlecieć tylko dopiero wtedy, gdy obejmiemy się wzajemnie. Luciano de Crescenzo ![]() ![]() Edytowane przez mansikkaa Czas edycji: 2017-06-17 o 08:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4701 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś jakoś facet robił taki eksperyment. Jeść za 100zl miesięcznie albo za 50 nawet. Założył bloga i to opisywał. Z tego co pamiętam jadł głównie kasze i warzywa korzeniowe. Może troll się zainspirował i nie zczail ze to tylko eksperyment
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mieszkam na terenie podmiejskim. Sporo ludzi ma ogródki i kurki. Wiele też działek ROD. I nawet wierzę w deklaracje emerytów, że latem to wystarczy wybrać z bankomatu 100 zł na tydzień na bieżące podstawowe wydatki typu mleko, mąka, olej. Jednakże to dotyczy pary starszych ludzi, mających dużo czasu na zbieranie jagód i lepienie pierogów. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4704 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4705 |
Zakorzenienie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7472454 6]Tylko samo posiadanie takiego ogródka i jego uprawianie też swoje kosztuje.[/QUOTE]
Oj tam, te koszty podciągnie się pod kategorię "rekreacja" ![]() Jak będę miała okazję, to podpytam działkowców, czy daliby radę utrzymać się za 2x70 zł miesięcznie. Mama mojego kolegi na emeryturę wyprowadziła się na kompletną głuszę, przysiółek w lesie na południowym Podkarpaciu. Do sklepu nie chodzi wcale, bo to 2 godziny na piechotę. Nieduże zakupy przywożą jej dzieci odwiedzające ją 1-2 razy w miesiącu. ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Ta pani nie kupuje nawet herbaty, bo zbiera zioła. Ciasta drożdżowe robi na zakwasie. Byłam, widziałam, podziwiałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#4706 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Ogórki udały sie pyszne, a kupowałam wtedy po 0,99 groszy. Zdecydowanie czas sprzyja oszczędzaniu no i jeszcze bieganie do różnych sklepów. Wczoraj kupiłam ogromną młodą kapustę za 1,50 i kalarepę po 0,49. W ogóle mam szczęście do warzyw. Pani w bliskim warzywniaku wczorajszego kalafiora uważa za starego i przecenia. Od lipca do września ma limy lub limopodobne (idealne na przetwory, bo mało pestek) często po 1 zł. ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4707 |
Zakorzenienie
|
Czy ktoś się orientuje kiedy w krajach południowych zaczyna się sezon na figi?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4708 |
Przyczajenie
|
Ja tak właśnie kalkuluję, ile będzie trzeba wydać pieniędzy na jedzenie na miesiąc na 2 osoby. Obecnie mieszkam w domu rodzinnym, ale planuję wyprowadzkę i tak czytam o kosztach jedzenia i wydaje mi się, że na 2 osoby będzie potrzebno ok. 1000 zł max. Wolałabym zmieścić się w 700-800 zł. Ja sama jem co 3-4 godziny, prawie nigdy później niż o 19. Rano jakąś owsiankę czy jogurt. Lubię owoce, więc przegryzam je w ciągu dnia. Głównie banany. Koło 13 staram się jeść coś ciepłego, jeśli nie porządne danie obiadowe to przynajmniej zupę. Jeśli jem zupę, to "drugie danie" jem w domu po pracy, czyli ok. 18-19 i to jest mój ostatni posiłek. 2 razy w tygodniu niestety jem na mieście razem z chłopakiem, bo zaraz po pracy pędzimy na dodatkowe zajęcia i w domu jesteśmy dopiero koło 21. Ale staramy się wtedy wybierać "jedzenie na wagę" zamiast fast foodów. Próbowałam jeść przed wyjściem z pracy w te dni, ale to wypada jakieś półtorej godziny wcześniej niż jeśli jem w drodze na zajęcia i wtedy jestem okropnie głodna wieczorem. Wyzwaniem będzie nauczenie mojego chłopaka kupowania czegoś "na zapas". On wyznaje zasadę "jak coś do jedzenia jest w lodówce, to trzeba to zjeść. Naraz" : po każde śniadanie czy kolację idzie do sklepu i prawie nigdy nie trzyma niczego w lodówce. Ewentualnie jakiś jogurt dla mnie, gdybym była naprawdę głodna :p w sumie trochę mu się nie dziwię, bo jest w domu tak mało, że trzymanie jedzenia kończy się zwykle wyrzuceniem go do kosza. Pracuje fizycznie, śniadań nie jada, a w pracy czasami przez cały dzień nie ma czasu, żeby usiąść i chociaż kanapkę zjeść. Wtedy wraca do domu koło 18, wyjada wszystko, co kupi po drodze, i idzie spać. Ja nie wyobrażam sobie takiego funkcjonowania na dłuższą metę. Wiadomo, że nie będzie mi się opłacało robić sałatek tylko dla siebie, bo on i tak się czymś takim nie naje nawet jeśli będzie miał w pracy czas, by to zjeść. Ale na pewno będę gotować zupy - ja lubię, a taki garnek starczy mi na kilka dni do pracy. No i leczo, łazanki, bigosik. Dania na kilka dni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4709 | |
Zakorzenienie
|
Energia kosmiczna?
![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Jest taka książka "Zupa z trawy" o chińskich obozach reedukacji przez pracę. Tam to nawet za darmola wyżyli. ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
Tylko jem 5 razy dziennie, bo muszę. Ale chętnie usłyszę jadłospis.
![]() |
#4710 |
Konto usunięte
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;7471747 1]Kurde, w tym roku ceny owoców i warzyw powalaja. Połowa czerwca, środek sezonu truskawkowego, a u mnie w mieście po 8 zł kilo. Czereśnie po 27 zł. Ostatnio kupiłam w moim warzywniaku kilogram truskawek, młoda kapustę, kilogram młodych ziemniaków, pęczek młodej marchewki, koperek, główkę czosnku i 30 dag czereśni i pękło ponad 40 zł.[/QUOTE]
O.o U mnie czereśnie po 12 zł. Ciekawe skąd aż taka różnica. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:52.